- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicnumber
csendes tag
helo! Kérnék 1 kis segítséget!
most költöztem 1 panelba a 8.ra....van is pár ingyenes jel amin tudok netezni...legalábbis vásárolnom kellett egy TP-LINK WN7200ND külső usb-s wireless adaptert + ehhez egy erősebb 8dbi erősségű antennát...ezzel már jobb is a jel...csak hogy picit még ezzel gyenge mert néha ledobál...aztán megint magától vissza áll....picit utána olvastam és elvileg lehetséges hogy veszek 1 routert és azzal kapcsolódok az ingyenes netre....aztán ezzel a routerral meg továbbítom a netet a laptopom felé?!?!?!?!?! ezt hívják ACCES POINTnak??
szóval ha van vki hozzáértő és tudnak segíteni hogy milyen routert válasszak?!(mindenképp vmi 2 vagy 3 antennás erősebb megoldás érdekelne)
azt nagyon megköszönném!ui.aki tudja a választ és privátot ír azt is megköszönném!)
THANX előre is!Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
-
magicnumber
csendes tag
nah néztem 1 routert :
TP-Link TL-WA801ND Access Pointnagy hatótávolság...N-es wifi... ?!
ezzel akkor elvileg rá tudok csatlakozni hotspotokra és tudom vele továbbítani vezeték nélkül a laptopom felé a jelet???
KÖSZI a segítségetNem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
nah néztem 1 routert :
TP-Link TL-WA801ND Access Pointnagy hatótávolság...N-es wifi... ?!
ezzel akkor elvileg rá tudok csatlakozni hotspotokra és tudom vele továbbítani vezeték nélkül a laptopom felé a jelet???
KÖSZI a segítségetNem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
helo! lenne 1 kérdésem! remélem tud vki segíteni!?!?
kinéztem 1 routert...
TP-LINK WA901ND
[link]
A kérdésem az lenne hogy ez a router képes vezeték nélküli hálózatra rákapcsolódni?(pl hotspot vagy más Wifi hálózat)
és képes-e ezt a vezeték nélküli hálózatot tovább adni ugyanúgy WIFI-n???
magyarul 1 jelerősítést szeretnék véghezvinni ha ezt így hívják?!
köszi a segítséget előre is!Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
kinéztem 1 routert...
TP-LINK WA901ND
[link]
A kérdésem az lenne hogy ez a router képes vezeték nélküli hálózatra rákapcsolódni?(pl hotspot vagy más Wifi hálózat)
köszi a segítséget előre is!Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
kinéztem 1 routert...
TP-LINK WA901ND
[link]
-
magicnumber
csendes tag
sziasztok! tudna vki segíteni?
adott lenne 1 TP-LINk TL-WA901ND acces point!
repeater módban 1 jelet szeretnék felerősíteni!
sikerül is! továbbadja a jelet maximális erősségen, viszont az internetet nem adja tovább...
kapcsolódik, de internet nincs! mi lehet a hiba? milyen beállításokat kéne eszközölni?
DHCP? vagy a wifi IP cím beállításoknál kéne módosítani vmit?
mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
sziasztok!
Vásároltam egy : TP-LINK WA901ND ACCES POINT-ot ...vettem hozzá 3 darab 8 dbi TP-LINK antennát is!
viszont nem tudom müködésre bírni
a konfigúrációs (192.168.1.254) az bejön!
A fő célom az lenne hogy a közelben lévő "nem lekódolt" hálózatot a laptopomnak felerősítsem, mivel csak sajnos külső USB-s adapterrel tudja venni a jelet. A saját beépített atheros wifijével már nem látja....
Erre elvileg a "REPEATER" mód jó?!?!?!
Be is tudom állítani, tovább is adja a jelet! VISZONT! AZ INTERNET VMIÉRT NEM JÖN!!
A felerősített hálozatra simán rákapcsolódik , le se dobja, de "nincs internet kapcsolat" felirat jön és a "felkiáltó" jel...net meg nuku :S
Viszont ha lecserélem külső adapterre ugyanugy kapcsolódik...viszont a net is jön...
MI LEHET A GOND?!?!?! MIT KÉNE MÉG BEÁLLÍTANI? KIKAPCSOLNI?
vki aki hozzáértő segíthetne! köszönöm előre is!Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani nekem 1 olyan routert/acces pointot ami stabil és erős is?
Jelenleg egy TP-LINK WA901ND ACCES POINT-om van, de nem igazán hozza azt amit vártam tőle...pedig még a gyári antennákat is lecseréltem 3 darab 8dbi TP-link antennára...Szóval szeretnék ettől erősebb / komolyabb Routert jelerősítésre(UNIVERSAL REPEATER) vagy pedig vmi más megoldás? esetleg RP-SMA antennát cseréljek rajta?
(kültéri antennára gondoltam, mert panelban lakom a 8.on,de sajnos annyira nem vagyok otthon ezekben a routerekben )Remélem vki tud segíteni?! Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
magicnumber
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16325 üzenetére
szia! köszi hogy ránéztél a kérdésre...
Szóval!
nem saját routert erősítenék fel, hanem kb ami 300-400 méterre lehet tőlem...
céges / ingyenes "wifi csatornák"....van belőle nem is 1....
mindenképp olyan routert vagy AP-t ami müködik repeater módban...sajnos nem vagyok ebben jártam de amennyit eddig utána néztem csak az AP-k tudják ezt...csak gondoltam hátha tud vki vmi okos megoldást....
külső antennára pedig azért gondoltam mert bentre elhelyezem a TP-link WA901ND AP-m és az 1ik antennájára meg rákötöm a kivezetett kültéri antennát....a másik kettőn meg marad a 2 darab 8 dbi antenna...
vagy pedig lecserélem ezt az AP-t egy jobbra, erősebbre....csak segítsenk vki hogy ne zsákbamacskát vegyek mert ettől az AP-tól többet vártam...
(sima usb adapterrel "windows jellel" mérve 2-es,3-as erősségű...és ezt a tp-link antennát meg nagy nehezen tudom csak mindig belőni hogy átvigye a jelet.. )Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
Sziasztok!
Segítene nekem vki?
Routert/ AP-t szeretnék vásárolni. A LÉNYEG HOGY "UNIVERSAL REPEATER" MÓDBAN SZERETNÉM HASZNÁLNI!
Legalább minimum 25-30 Dbi erősségű-t szeretnék, cserélhető antennával...
Ami márkákból eddig szemezgettem : AIRLIFE, LINKSYS ?? ezek jók?
Pontosan az AIRLIVE N.POWER-t néztem volna de ez még nem is kapható?!remélem tud vki segíteni...esetleg ajánlani itt PH-n 1 routert... ?!
előre is köszönöm!Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
akkor esetleg ebben tud vki segíteni?
Universal Repeaterként használok egy külső AP-t....TP-LINK WA5210G
nem tudok beállítani mást csak "MAC CÍM SZŰRÉST"...beállítom "deny"-ként a saját mac címem, én tudok hozzá csatlakozni, viszont fél óra mulva a DHCP KLIENSEKnél mégis megjelenik más címe is!
akkor nem működik a mac szűrés??? vagy miért van ez??
milyen biztonsági beállítást tudnék csinálni universal repeater módban?
-
magicnumber
csendes tag
Ezek a routerek közül melyiket ajánlanátok jelismétlésre?(a 8.-on lakok panelban...és kb 1 km-re van a jel.....a TP-LINK WA5210G 15-20 dbi-vel veszi a szobából a jelet, csak hát mivel ebben panelantenna van, nem sugározza körbe a jelet a lakásban ...)
- AIRLIVE WL-5460AP v2
- AIRLIVE AIR3G
- AIRLIVE N.POWER( sajnos erről nem sikerült megtudnom hogy REPEATER módban a WDS-t ki lehet-e kapcsolni....úgy olvastam hogy sajnos talán csak WDS-el együtt müködik a REPEATER mód )vki segítene?
[ Szerkesztve ]
-
magicnumber
csendes tag
A TP-LINK WA5210G simán a szobában is veszi 16-20dbi -el a jelet...csak sajnos az 1 irányba sugároz ezért próbálnék vmi erős routert keríteni hogy ne kelljen 2 eszközt működtetni a fogyasztás miatt csak....
Mert az tuti működő dolog lenne hogy kiszerelem a TP-LINK wa5210G-t kültérre kliensként, rákötök 1 routert és az sugározza be a lakásba is...Nah ezt próbálnám vhogy leváltani 1 eszközre...ezért gondoltam hogy az airlive eszközök csak jobb/erősebb cuccok mint a TP-Link tömegeszközök
-
magicnumber
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16756 üzenetére
"AND"-nak inkább nem írok semmit mert én nem a "megengedett értékekről/törvényekről" kérdeztem...VAN OLYAN AZ ORSZÁGBAN AKI NEM SZEGI MEG? és politikusnak hívják őket? akkor majd pont én tartsam be a dolgokat? erről ennyit ...
Intrudernek pedig igaza van és pont erről beszéltem!
Nem vagyok egy "routerguru" ugyhogy lehet tényleg "dBm" az amiről kérdezni akartam...
és igen! én csak annyit szeretnék hogy ajánljatok nekem(aki hozzáértő) egy erős kimeneti teljesítményű AP-t jelismétlésre, lehetőleg cserélhető antennásat és módosított firmware update lehetőséggel! légyszives még mielőtt körbeírja mindenki a kérdéstUi.: olyannyira távol van 1es(pl.TP-LINK WA901ND) routerek teljesítménye a feltüntetett értékhez, mint Makóhoz Jeruzsálem... :S
Nah én ezeket szeretném elkerülni vki hozzáértő segítségévelNem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
-
magicnumber
csendes tag
Sziasztok!
Haverommal megosztanánk a netet és kliensként használnék egy GRID 16N( 17dbi ) antennát a következő routerek vmelyikével(esetleg ha vki tud jobbat ajánlani,várom!):
TP-LINK WA5210G
AIRLIVE AIR3G
AIRLIVE 5460apTeljesítményben vki hozzáértő tudna nekem segíteni a választásban? esetleg tapasztalat?
KöszönömNem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest