Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!
    SIM kártyás 4G/LTE-Dual Band WiFi routert keresek. Segítsetek dönteni vagy ajánljatok más típust, ha jobbat tudtok.
    A kiinduló helyzet az, hogy 2,4GHz-en körbe vagyok szórva rendesen (tömblakás). Az 1-es csatornától a 11-esig minden van. Igazából nem tudom magam elpakolni egy ideális csatornára a 6-osról. Egy régebbi telóról hotspot-olom magam (ASUS Zenfone2), amiben nem nagyon tudom buherálni a csatornákat. A keresgélés egyik oka ez, a másik meg az ősöreg Android5 rendszer, amin keresztül jön a "della".
    Ránéztem a telómmal (1+7T) az 5GHz-es sávra, szinte kihalt. Néha beesik a 36-os és 52-es csatornán ilyen -90-nél két SSID. Az szinte semmi, ha jól értelmezem.
    Ha a 64-es csatornára be tudnám magam lőni 5GHz-en, akkor nem igazán zavarna senki. Jól gondolom?
    Ezt a két routert néztem ki:
    [link]
    [link]
    A specifikációkból én úgy nézem, hogy 5GHz-en a MikroTik jobb teljesítménnyel bír. Árgép alapján olcsóbb is, mint az Asus. Ez utóbbiból van egy 1200GU is üzemben a családban máshol, amivel maximálisan meg vagyok elégedve.
    Viszont a RouterOS-t meg szeretném megismerni, nem óckodok tőle.
    Egy 57nm-es téglablokkos lakást kéne lefedni Wifi-vel, 3 eszköz 5GHz-en 1 meg 2.4GHz-en.
    Felhasználást tekintve semmi extra, böngészés-YT. Torrent és online game nem kritérium.
    Mi a véleményetek? Én a kistyúkot venném.

Új hozzászólás Aktív témák