Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eugene2
csendes tag
Sziasztok,
Összefoglalva, kerestem nagy négyzetméterre, több szintes házba routert.
Javaslatként kaptam Asus N18U és láttam Xiaomi 3-ra javaslatot/tesztet.Gondoltam megnézem mindkettőt mit tud és esetleg vissza viszem boltba amelyik nem jön be (Xiaomira gondoltam, olcsó húsnak...de egy próbát megér a látott teszt és ár alapján). Megvettem mindkettőt.
Végeredményként:
1. Az ASUSnak tényleg valamivel erősebb a jele, mint a többinek. De sajnos nem annyival, hogy elég legyen.
2. Fúrni nem akartam, így gondoltam kipróbálom a repeater módot ha már megvannak, úgy hogy a UPC-s router alatti és feletti szintren, szinte a UPCs router felé/alá téve közvetlenül, kipróbálom őket mint repeater.
A jel erő kiváló lett. Amire kell, arra bőven elég, és a szintek jól el vannak látva horizontálisan jellel.
3. Az ASUS N18U-t repeaterként beállítva, valahogy sokszor nem kapok internet kapcsolatot, továbbá ha újraindítom a routert/áram szünet lenne, akkor alig akarja megkapni az internet kapcsolatot a UPCs routertől.
Továbbá a neten többször megtalálható hibaüzenet miatt (IP cím megváltozott + újra konfigurálásos babla...) alig lehet elérni a web-es kezelő felületét utána. Az alapértelmezett IP cím megváltoztatásával is.
4. Van egy régi TP-Link Wdr3600-am is, amin hasonló próbálkozások mellett, szinte ugyan azok a problémáim mint az ASUS-nál.
5. A legutolsó ASUS-os próbálkozásomkor ideges lettem és gondoltam megnézem, hogy mit tud az "olcsó Jóska" - Xiaomi Router 3.
Xiaomi beállít repeater módba, alapértelmezett IP-je alapból más (ez + pont lett nála), kapcsolódás kábelen, wifi-n probléma mentes és egyből volt internetem. Kipróbálva gép újraindítással, router újraindítással, azonnal kapok IP címet, jelet, internetet, amit akarok probléma mentesen (ez a többinél nem mondható el, több órás utána járás/olvasás után sem).Ennyit az "olcsó Jóskáról"! Céltól és igénytől függően Xiaomi Router 3-mat mindenkinek!
ASUS-t majd megoldom/megtartom AP üzemmódra, a Mi3 meg marad repeaterként (nagyjából annyiba is kerül és mégis több).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX