- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
inf3rno #57599 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Multibit #57598 üzenetére
120 EUR most. Engem a wifi-je érdekelne leginkább, minden másban azt írják, hogy jó. Olyan 80nm körül lehet a lakás alapterülete, plusz van egy emelet, ahol az egyik szobában van a router. Szerinted lefedné az egész lakást elfogadható sávszélességgel? Jó lenne ha n-es wifi-vel nem nagyon lenne 50Mbps alatt. Ac-t nem is tudom, hogy tudnak e most a laptopok, az inkább később lesz majd szempont. Itt van tesztje, de eszerint n-essel még 50-et sem tud... [link]
-
inf3rno
nagyúr
A Linksys WRT1200AC-ről mik a vélemények? Van itt valakinek?
-
-
eisento
addikt
sziasztok!
Szuloknek vasarolnek egy uj routert mert a regi (tplink 841nd) sztem kezdi megadni magat net lassulas elmegy egy pillanatra visszajon stb. Megvan vagy 5 eve....50/50-es digi netjuk van, facebook, bongeszesre hasznaljak a netet egy laptopon wifin keresztul 8-10m-re van a router a laptoptol.
a laptop egy toshiba c660 broadcomos N wifi kartya van benne gyarilag nem tudom szamit-e.Szoval ehhez kellene vmi ami nem tul draga de nem is a gagyi kategoria. koszi!
Szerk: teglaepitesu a haz egy fal van a ket eszkoz kozott!
-
-
válasz
Akos93 #57590 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
Keresem azt a legjobb vételű routert, ami
- rendelkezik USB 3.0-ás USB interfésszel
- rámegy az open/dd wrt (vagy van beépített transmission)
- megbízható
- kategóriájában olcsó (max 15-20k)Mit tudnátok ajánlani? Köszi
-
Akos93
tag
Sziasztok!
A szituáció a következő: elköltöztünk panellakásból családiba, és a jelenlegi router úgy tűnik kevésnek bizonyul az új családi háznál. Gondolom a régi panelfalakon simán átment a jel, itt pedig a 4-5 tégla falon már a videóchat sem megy. Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok ajánlani valami olyan routert aminek nem okoz gondot a vastagabb téglafal, és esetleg a kertben is lehetne fogni a jelét? (30-40 m)
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.
Ákos -
-
válasz
Johnny198612 #57586 üzenetére
Nem kell semmit sem beállítani.
-
pootty
csendes tag
Sziasztok!
Új wifi routert szeretnék vásárolni és ebben kérnék tanácsot.
Szempontjaim:
-160 m2-es házba kellene, sajnos nem megoldható, hogy középen legyen a router, hanem a ház egyik végében lesz, így 4 közfalat kell áthidalni.
-nagyrészt böngészés és online stream nézése
-AC-s dual band lenne jó, mert az itthoni tabletek tudják már az AC-t, a telefonokban nincs
-vigye át a 4 falat
ár: 20 000 HUF alattTaláltam a D-Link DIR-860L-t és a D-Link DIR-842-t. Paraméterekben nincs különbség, az előbbi csak valamilyen "Cloud" szolgáltatással tud többet, amit amúgy sem használnék. Szabad megvenni az olcsóbbat?
Egyáltalán ez megfelelő lenne nekem?Előre is köszönöm!
-
Johnny198612
tag
válasz
Gubek-Einste #57585 üzenetére
Koszi szepen. 5-6ezerert ez tok jo.
Switcheket kell konfigolni vagy csak bedugod a kabeleket a lyukakba es maris osztja a jelet annak aki keri, magatol? -
válasz
Johnny198612 #57583 üzenetére
Elég lesz a switch is ha nem akarsz egy újabb eszközzel wifi-t is szórni.
Switch-ből bármilyen jó lesz, pl. TP-Link TL-SG105 vagy 108. -
krealon
veterán
válasz
Johnny198612 #57583 üzenetére
"A medialejatszo es a TV kozott az igy jovo jelet elegendo egy gigabites switch-el szetosztani ? Vagy ide ujra router kene? Vagy hogy lehet ezt megoldani?"
Barmilyen olcso gigbites switch megeszi.
Routerre csak akkor lehet szukseg, ha Access Point funkciora is szukseg van az elosztason tul. -
Johnny198612
tag
Sziasztok, szakmai segitsegre lenne szuksegem.
A nappali egyik felen lenne a router, megy bele a net, kijon belole lan a pc es a NAS fele. Illetve meg egy lan az aljzatba a falon.
A falban megy korbe most egy gigabites cat5e vezetek a nappali masik felebe. Itt lenne egy TV es egy medialejatszo.
A medialejatszo es a TV kozott az igy jovo jelet elegendo egy gigabites switch-el szetosztani ? Vagy ide ujra router kene? Vagy hogy lehet ezt megoldani?akar switch, akar router kell, mi lenne az olcso, ajanlott?
Koszi
-
-
-
kishaziz
csendes tag
Hello!
Tanácsot kérnék, keresek egy router + wifiadapter(asztaligéphez) kombót, amivel stabil kapcsolatot tudok létesíteni egy böhömvastag majd' 50cm-es téglafalon át, légvonalban kb 8m a távolság. 50mbites netet kell megosztani, szval a sebesség nem fontos, de a stabilitás igen mert online-gamingre is lesz használva, kertváros idősekkel, kb csak 1 másik router érzékelhető szomszédból.
KZ
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #57578 üzenetére
OK, de amikor egy kábelt kell átvezetni a falon keresztül egy másik helyiségbe, akkor azért csak át kellene fúrni.
-
-
kezo0
addikt
válasz
Gubek-Einste #57575 üzenetére
Ez pontosan így van egy panelban. Elindul a fúrószár az egyik oldalon, és ott kicsi is marad a lyuk, de amikor átér a fal túloldalára, ott akár egy öklömnyi darabot is kilökhet, akármilyen ügyesen csinálod...
-
Multibit
nagyúr
Ezekből is látszik, hogy az itt wifi miatt "nyafogó" kollégáknak nem is igazán fáj a bajuk, ha ilyen "súlyos gondok", mint a falfúrás (utána faljavítás), a kábel elvezetése überelik azt
Vélt, vagy valós esztétikai problémák váláshoz vezethetnek, szakadozó, lassú wifivel vidáman együtt lehet élni, akár évekig
-
válasz
bluemirage #57574 üzenetére
Saját story: Fater videokazetta tartót fúrt fel és a fürdőben kiszakadt egy darab fal, igaz panel lakásról van szó. A konyha felújításnál pedig a fali szekrénynél volt ugyan ez a helyzet a nagy szobával.
-
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #57568 üzenetére
Tudod, ha elsőre nem megy át a fúrószár, jön a blablabla.... aztán ha 2. próbálkozásra nem, a hölgytagok sárkányokká válnak,
ha 3.-ra mondjuk leesik kéttenyérnyi vakolat a túloldalon, akkor kilógatnak az ablakon
ismerem a problémáját a kollégának. -
Humbucker
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57569 üzenetére
Nem működött rajta egy kliens megfelelően
-
-
válasz
Jocikablack #57566 üzenetére
Egy írótoll nagyságú lyuk fúrása valahol lent a sarokban?
Ne mááá.
-
Humbucker
senior tag
Van itt valakinek TP-Link TL841N Routere?
-
Jocikablack
tag
válasz
bluemirage #57565 üzenetére
Köszönöm a választ. Az erősítőn van UTP csati. A felezéssel sincs gond. Van miből. Feltérképezem a fúrási lehetőségeket. Bár nem sok esélyt látok rá.. Feleségem kinyír
-
válasz
Jocikablack #57563 üzenetére
Nagyon jól látod a problémát.
Hiába van 1750-es erősítőd, ha közben 2,4 Ghz-en csatlakozik. Mert az erőssebb jel, mint a 2 falon át az AC-s 5Ghz-es WiFi. Azzal nem is foglakoznék, hogy erősebb' AC-s Wifi-re cseréljem a routert... sokat nem hozna.
Ehhez még hozzájön az is, hogy az erősítők a működési elvből adódóan általában felezik a linksebességet ezért amatőr szükségmegoldásnak számítanak. Aztán a konnektoros változatoknak gyakran elhelyezkedésük sem optimális.... Lent vannak. Tehát ez egy másik hátrány
(1)
A téglafalak sarkát megfúrva kábelezném az erősítőig, ha azon van 1Gbit-es UTP csatlakozó. Ez így filléres beruházás és 1000 Mbit-es sebesség. Ha nincs az erősítőn ilyen, akkor vennék egy AP-ként is használható routert (N12) vagy egy AP-t. Természetesen majd minden router tud AP-ként is működni, de beállításához minimális ismeret szükséges.(2)
Távolról nehéz megmondani, de elvileg egy Asus N18-as router a C1200 helyett. Ezzel már javulhat talán a helyzet, főleg ha az 1750-es játékszert cseréled egy repeater módban is működni tudó routerre pl. egy Asus N12-re. A linksebesség szerintem ez esetben is feleződni fog... de 2 korrekt antennás eszköz fog egymással 2,4 Ghz-en és 2 falon át beszélgetni... ami valamivel jobb lesz, mint a mostani felállás. Ha van pénz, akkor az N18-as testvére is lehet egy másik N18-as... de ez az egész 2 falon&levegőben sztori... Hát nem biztos, hogy sok pénzt megér a bizonytalanba.Az egyetlen normális megoldás az (1)-es
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Van egy TP Link c1200-as routerem, melynek 2 tégla falon (kb 10 méter) kellene átlőni a jelet egy TP Link AC1750-es erősítőre. A netem 1000 mb-s. Sajnos az erősítő után kb 50 mb-s letőltési ebesség van. Gondolom a c1200 a gyenge láncszem. 2.4 Ghz-en használom. Kertes övezet, kevés a zavaró jel. Milyen routerre lenne érdemes cserélnem a c1200-at, hogy legalább 100-150 mb-t tudjak elérni az erősítő után? 30k körul gondolkodom..
-
safy
tag
válasz
Gubek-Einste #57561 üzenetére
kb 8 éves hp laptop...
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
krealon #57554 üzenetére
Jó cucc, csak húzós az ára.
Amúgy, ha valamihez alapból mondjuk LEDE van, akkor arra nem lehet felrakni VPN szerver szoftvert? Vannak ilyenek már 15-ért is. Egyáltalán mennyire erőforrás igényes egy ilyen szerver, elviszi egy ARM is? Nekem ezen kívül csak egy egyszerű script menne rajta, ami ébreszti a gépeket WOL-al, ha kérés érkezik feléjük, szóval a teljesítmény nagy részét a VPN vinné csak el. Meg itthonra kéne. Szerintem egy kicsit túllőnék a célon azzal, amit linkeltél, inkább tűnik vállalati környezetbe valónak, bár tényleg szép.
Én inkább valami ilyesmi árkategóriában keresnék, vagy kicsit felette: [link]
@Gubek-Einste Köszi!
-
safy
tag
válasz
Gubek-Einste #57556 üzenetére
Szia. Köszönöm a választ☺. 75 nm es panellalkás. /vasbeton fal/ Az inviteles kábelmodem kozponti helyen van, tehát gyakorlatilag max. 5-10 méter és egy fal amelyet minden irányban le kell sugározni. Ami használja: 1 db laptop 3 mobil 1 okos tévé. Persze ezek mind nem egy időben...a laptop és a tv a fontosabb mivel a hd filmeket szeretnék streamelni az Lg okos tv-re. Kábeles összekötés nincs ,csak wifi megoldott a lakásban. A környező hálózatok száma nagy...van mikor 20 különböző wifi hálózat látható...eltérő jelerősséggel
-
-
-
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ennyiért csak a TP-Link 1043NDv2/v3/v4 van de csak 2,4 GHz képes ami panelos/társasházi környezetben a sáv telítettsége okán nem annyira ideális.
20k alatt szóba jöhet még az Asus N18U ami szintén csak 2,4 GHz-s, az Asus N56U már dual band, a D-Link 860L B1 pedig AC-s de csak CFW-vel ajánlott. -
-
inf3rno
nagyúr
Ez a Tomato firmware mennyire használható?
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Melyek a legolcsóbb ajánlott router-ek, amik tudnak VPN (L2TP) szerverként viselkedni, és lehet scriptelni őket (a lehetőleg gyári *WRT/LEDE firmware-el)?
-
tpeter77
addikt
Nemrég olvastam, hogy vannak új MU-MIMO támogatással bíró routerek.
Mennyibe kerül egy ilyen? Kiváncsi lennék az árára.
Jó, tudom, hardverem még nincs ami kezelné, csak érdekesség képen foglalkozok vele. -
safy
tag
Sziasztok.
wifi routert szeretnék venni media tartalmak streamelésére. Vezeték nélkül működik az egész hálózat a lakásban/panel/. Hd filmek is átjátszásra kerülnének. A net 100-as az invitel től. Mi lenne a legmegfelelőbb ezekre a célokra max 15 ezer forintig?
Köszönöm! -
Humbucker
senior tag
válasz
Gubek-Einste #57548 üzenetére
-
válasz
Humbucker #57545 üzenetére
Nem ide való kérdés.
Általános hibaelhárítás
Wifi gond
Hálózat kialakítás/karbantartása -
-
válasz
djsilas #57542 üzenetére
Ha ennyire komolyak az igények akkor legyen egy NAS ami intézi a fájl/nyomtató/DLNA/torrent dolgot, úgy sem klasszikus router feladat és egy rendes router, bár a 30-40 ember miatt inkább egy rendszert kellene kiépíteni:
- Vezetékes router: Csinál minden router feladatot és a hálózat minden szintű irányítását
- Switch: Lehetőleg menedzselt, 16-24 portos
- AP: Wifi kezelése, terület és a kliens eszközök nagysága miatt 2-3 darab is kellhet
Olcsóbb megoldás legalább két darab wifi router. -
Humbucker
senior tag
Vettem egy TP-Link TL-WR841N Routert, de nem nagyon sikerül beállítanom, mit tegyek, leírná valaki?
-
-
RazoR
veterán
válasz
Gubek-Einste #57540 üzenetére
És ha minuszoljuk a dualband wifit és csak a gigabit kábel és az említett funkciók maradnak akkor mit ajánlanál?
-
djsilas
tag
Sziasztok!
Próbáltam olvasgatni a témában, sok hasznos dologgal találkoztam is, de a "Milyen routert vegyek?" kérdésre még mindig nincs meg a válasz - kérlek segítsetek!
WAN - 30/10 Mbit/s, DHCP
Ami elvárás lenne:
- Vendég hálózat, sávszélesség korlátozással (az is elég, ha a vendég Wifinek megadhatok egy maximális össz sebességet, teszem azt 15/5, és osztozzanak rajta, ahogyan tudnak),
- Minél nagyobb hatótáv,
- Előfordulhatnak rendezvények/összejövetelek/találkozók, amikor akár (állítólag...) 30-40 ember is használná egyszerre a vendég hálózatot,
- VPN kliens és/vagy szerver
- Fájl szerver
- Nyomtató szerver
- DLNA szerver
- Torrent kliens, amit valamilyen GUI-val el lehet érni (pl.: Transmission remote GUI)Bajban vagyok, eléggé keverednek az otthoni és a céges igények. Stabil, nagy hatótávú WiFi sok userrel? Mikrotiket neki! Na de Torrent, meg DLNA is!? :/
Végül amiken gondolkodtam:
Asus N18U - na de mégis csak a jövőre kellene gondolni, nem a múltra. Jó lenne az 5G, meg az AC...
Asus AC1200G+ - csak az a fránya újraindulgatás ne lenne...
Asus AC58U - 1USB, nincs Download Master és mintha lennének panaszok 5G-re
Asus AC66U - nagyjából minden megvan, kár, hogy gyengébb HW-ben, mint egy N18...
Asus AC68U - komolyan nem lehet 40ezerből venni egy "rendes" routert? :/Igazából nem vagyok (ennyire) Asus párti, de ahogy néztem ezekben szinte minden benne van, amire szükség lenne és az is tény, hogy SOHO routerek kapcsán velük van legtöbb tapasztalatom.
Ötlet, javaslat, észrevétel.... minden segítség jól jön, köszönöm!
-
-
RazoR
veterán
válasz
Gubek-Einste #57534 üzenetére
Értem. És ha kitoljuk mondjuk 25k-ig a határt? Fontos lenne, hogy minden említett funkciót tudjon.
-
yohnsee
tag
válasz
Gubek-Einste #57537 üzenetére
Köszönöm, átnézem őket. Az árral úgy vagyok, hogy egyszer kell egy jót megvenni
-
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Létezik olyan 3G router, ami sim kártya foglalattal rendelkezik és van rajta külső mobilhálózati antenna csatlakozási lehetőség? Külföldön dolgozom, és ahol van a szállásunk, egyetlen mobilszolgáltató jelét lehet fogni, azt is gyengén. Erre keresnék megoldást. -
válasz
Humbucker #57532 üzenetére
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne az ajánlott eszközök alsó kategóriában.
-
A TP-Link Archer C2 és az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
A D-Link DIR-842 elég vegyes tapasztalatokkal rendelkezik, főleg amiatt került előtérbe, hogy a T ezt osztogatja a gigabites netje mellé.Ajánlott dual band típusok 20k-s határral: Asus N56U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel)
-
válasz
FIREBLADE78 #57524 üzenetére
Minden környezet más és más így nem lehet konkrét leírás készíteni, vannak az általános jó tanácsok de azok is nagyon általánosak. Más topikban kaphatsz segítséget ha szükséges:
Általános hibaelhárítás
Wifi gond
Hálózat kialakítás/karbantartása -
Humbucker
senior tag
válasz
bluemirage #57531 üzenetére
Bár nem tudom mennyi a hatótávolsága. Olyan lenne jó aminek van vagy 20 méter a hatótávolsága. Mi mást tudnál ajánlani olyan 8000-ig kb?
-
-
Humbucker
senior tag
válasz
bluemirage #57529 üzenetére
A net is nagyon fapados 1 megával tudok tölteni max másodpercenként. Egy telóhoz akarnám használni, hogy néha az udvaron és a földszinten is tudjam használni, mivel emeletes kertes ház.
Nem töltögetek állandóan, nem ahhoz kellene. -
válasz
Humbucker #57528 üzenetére
Ezek nagyon fapad megoldások és nem is írtad, hogy milyen Net-hez és milyen környezetben lenne használva.
De ha a 4 közül kellene választani és bármennyire is csábító a bontatlan 840N én használt 841N-et választanám. Persze ki tudja, hogy mennyit ment valami jó meleg helyen... lehet, hogy már most instabil vagy pár hónap múlva lesz az. De ez már a Te kockázatod. -
Az 5Ghz-es, azaz az AC-s különbség pont, hogy óriási. A többszörös sebesség és mindez akár egy kevésbé WiFi zajos környezetben meg ér 1-2 tízezer Ft-ot.
Ha csak 2,4 Ghz-es eszköz kell neked, vagy ha vezetékes képességeit nézzük akkor lényegében nincs sok különbség. Azt azért tudni kell, hogy a C7-ből még nagy eséllyel olyat kapsz aminek a 2,4Ghz belső antennával van megoldva. Ez több szintes ingatlannál pl. hátrány, de egy szintes, átlagos méretű ingatlan esetén semmi jelentősége nincsen.
De nem nagyon értem a dilemmát. Ha kell az 5 Ghz, akkor ne vegyél 1043ND-t, ha kell... akkor vegyél C5-öt vagy C7-et.
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Múlthéten vettem egy microservert és a szolgáltatói cucc (UPC Connect Box) töredékét sem tudja azoknak a feature-öknek amikre szükségem lenne, kénytelen vagyok venni egy routert. Tudnátok ajánlani valamit ami gigabites, dualband wifis, támogatja a ddns-t és a MAC alapú IP hozzárendelést? 20k lenne a határ amit rászánnék.
Két router néztem ki csak nem tudom, hogy tudják-e amikre szükségem van:
TP-LINK Archer C2 AC750 v1.0 Wireless Dual Band Gigabit Router
D-Link DIR-842 AC1200 Dual-Band Gigabit routerElőre is köszönöm!
-
wopi
aktív tag
(#57515) bluemirage: Köszönöm a válaszodat!
TP-Link 1043ND (v3-v4) és a C7 között mi a különbség, mivel tud többet? Az AC-s wifit kivéve persze.
Köszönöm,
Peti -
FIREBLADE78
addikt
Tudtok írni vagy ajánlani olyan leírást ahol le van írva egy wifirouter helyes beállítása? Írtatok,hogy társas közegben a sok 2,4-es másik eszköz is bezavarhat.
-
válasz
kovilac #57520 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel) -
-
kovilac
tag
Sziasztok!
TELEKOM 1 gigabites optikai internet és 3 IPTV szétosztásához milyen routert ajánlanátok? Ház körülbelül 160 nm... Emeleten lenne elhelyezve a cucc.... 25k-nál többet nem áldoznék rá. -
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #57515 üzenetére
Természetesen timeout-tal állítottam be, 2 órára tettem az időlimitet, mégsem látom a hálózatot, de holnap teszek vele egy újabb próbát.
-
ddany7
csendes tag
válasz
Multibit #57517 üzenetére
Köszi, bluemirage, neked is
Igazából Asus AC66U b1-et akartam volna, de a b1 verzió már 45ezertől indul, annyit meg már nem akarnék kiadni. (ac68u pedig 50 körül van, az szóbe sem jött)
r6400 pedig árban ugyanannyi mint a tp link archer c8, és hardveresen jobbnak tűnik, illetve talán több minden állítható rajta. -
Multibit
nagyúr
-
válasz
ddany7 #57514 üzenetére
A világ boldogabbik felén még mindig hódít a Netgear, nálunk kevésbé elterjedt, mint az itt ajánlott típusok. Így konkrét tapasztalattal rendelkezőből is kevesebb van Magyarországon.
A műszaki adatok és tesztek alapján egy TP-Link C7 és egy Asus AC68 között van. Az ára is részben ezt tükrözi. Ha valamiért az előbbi kettőt nem akarod megvenni, akkor R6400-as a tesztek alapján ugyanazt tudja. Arra azért számítsál, hogy kisebb a magyar (támogató) közösség mögötte. -
válasz
tpeter77 #57512 üzenetére
Én szokás szerint user errorra gyanakszom. De egyébként sem ide való kérdés. Van külön wifi problémás topik.
A C7-nél is alapesetben időtartamhoz kötött a Guest hálózat.
Egyrészt mindkét sávnál be kell pipálni, hogy engedélyezed, majd az Acces Time-nál ki kell választani, hogy
- Timeout, azaz csak meghatározott órára adod
- Scheduled, azaz csak meghatározott napokon és ott pedig mely órákban (all day 24 hours vagy start/end time)
Ha mindig akarod, akkor a Sheduled, majd minden nap bepipa, majd all day 24 hours kell. Ez persze a legkevésbé normális használat. Egy kávézóban értelemszerűen a nyitvatartási idő szerinte kell beállítani. Ha pedig vendég jön a házhoz, akkor értelemszerűen a Timeout a nyerő...
Van hozzá telefonos app-is, amivel tenyérből állíthatók ezek az alap dolgok...@wopi
A C7 a Tp-Linknek egy nagy darabszámban eladott kiforrott modellje... nincs ismert hibája. Nekem is az van.
2,4 Ghz-en erősebb az előd routeremnél.Arra szerintem nem lesz panasz.
5Ghz-en max egy szomszédos helységet lát el válaszfalon keresztül... De ez normál, az 5Ghz jellemzően az azonos térben elhelyezkedő eszközök villámgyors kiszolgálására készült... ill. ahogy írtam egy tégla válaszfalat még átvisz... -
ddany7
csendes tag
Netgear r6400 ról milyen vélemények vannak? Nem sok infót találok róla.
SpecsKöszi
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
TP-Link Archer C7 AC1750 routerről mik a tapasztalatok? Van-e valamilyen ismert hibája?
Előzmények: Régebben TP-link 1043ND v1-em volt, viszont a panelházas övezetben a wifi gyakran feladta (minden csatorna túl volt terhelve), 5Ghz nem volt benne, ezért lecseréltem. Ezen kívül nagyon elégedett voltam vele, openwrt volt rajta. Legutóbb egy Asus RT-AC1200G Plus-t használtam, viszont mint kiderült, ismert hibája, hogy random jelleggel újraindul. Garanciában visszavittem, nem javították, nem cserélték, levásárolható az ára.
Köszönöm szépen,
Peti -
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #57510 üzenetére
C7-nél nem megy a guest mód, vajon mi lehet a gond?
-
sprX
tag
válasz
Gubek-Einste #57510 üzenetére
Mind a ketto eleg impozans darabnak tunik. Koszi szepen, komolyan elgondolkoztam rajtuk
-
-
sprX
tag
válasz
Gubek-Einste #57508 üzenetére
Itthon szinte csak almaval dolgozunk par eve, ezert is lehetne jo valasztas. Valamifele hasonlo alternativa ?
-
-
sprX
tag
Apple Airport Expressrol velemenyek ?
-
tpeter77
addikt
válasz
Gubek-Einste #57484 üzenetére
bluemirage és Gubek!
köszönöm a válaszokat. -
adorjant
őstag
válasz
Atomgeszi #57501 üzenetére
Én kb 2 hónapja használom,éjszakánként és délelőtt 80-90 megabitet tud,amikor sokan lógnak 4g-n akkor sem megy 30-50 alá,de ez az adott helyszíntől függ. Nálam marad,amíg nem lesz 4G+ a környéken
Wifije mint egy átlag routeré,bő 100 négyzetméteres,egyszintes házat lefed,1-2 sarokban gyengül csak el.
Ennyiért mindenesetre ajándék, függetlenül adják a telekomosat,de amúgy ingyen is lehet unlockolni,ha mondjuk itthonról veszel egy telenorosat -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
adorjant #57365 üzenetére
Ezzel a Huawei-el ahogy látom 100MB/s az elméleti, a fele jönne már jó lenne. Annyi vállalható?
8 méter 2db 10-es tégla falon gondolom neki nem gond. Esetleg légvonalban az utcára 15 méter? Az előző 5 ezres TP-linkem azért gond nélkül tudta, 1 antenna van rajta. Gondolom ennek is megy ennyi.
Ami mindenképpen rajta lenne az egy PC kábelen, 1 Xbox kábelen, 1 telefon wifin. Ennyit gondolom elbír.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest