- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a témában és szeretnék néhány kérdésemre választ kapni.
Soha nem volt még projektorom, elgondolkodtam, hogy vennék egyet. Az EPSON EH-TW5210-től az 5350-ig terjedő skálán nézelődtem. Lcd-t szeretnék, a 3D nem lényeges.A kalkulátorokat használva azonban egyértelművé vált, hogy ezek a típusok nem megfelelőek számomra, ugyanis a lakás paraméterei alapján nem megfelelőek, mert kb. 2,75 méterről lenne nézve a vetített kép, de ilyen távból a kb. 1,75 méter széles lenne az optimális, viszont ezek a típusok ilyen távolból szélesebb képet vetítenek.
Ekkor döntöttem a régebbi, de jobban felszerelt projektor mellett (lencseeltolás, nagyobb zoom tartomány). Pl: EPSON EH-TW3500, vagy 5000, ezek ilyen 8 éves modellek.
A konkrét kérdésem arra vonatkozik, hogy mire kell figyelni az ilyen régebbi modellek vásárlásakor? Milyen hibái lehetnek? Hogy vehetem észre? (nincs összehasonlítási alapom) Mennyibe kerülnének a javítások hibától függően?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További szép napot!
-
PeterD_81
csendes tag
Szia!
Bocs, nem írtam le egyértelműen.
A nézési távolság lenne 2,75 m.
A vetítési távolság olyan 3 és 2,8 méter között lenne. Sajnos nem tudnám megoldani közelebbről.... Körbejártam már minden felől a lehetőségeket. Ezt kalkulátort használtam én is.Ezért irányult a kérdésem a régebbi használt projektorok milyensége felé.
Üdv.
-
PeterD_81
csendes tag
válasz Beni2360 #35908 üzenetére
Pontosan erről van szó! Azt meg nem szeretném, hogy folyton az asztalról kelljen lepakolnom a projektort filmezés után. A plafonról meg nagyon nem nézne ki jól a nappaliban. Ezért marad a hátsó fal...
Az új belépő projektorokban meg nincs annyi extra funkció (nagy zoom, lens shift), hogy be tudjam helyesen állítani.Ezért fordultam a régebbi modellek felé (Epson EH-TW5000 és 3500 és társaik), és ezért is kérdeztem, hogy mikre kell ügyelni a régi modellek vásárlásakor, milyen hibái lehetnek, hogy lehet kiszűrni, észrevenni a hibákat. Illetve hogy képminőség szempontjából mit jelent az a nyolc év...
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni az alábbi kérdésben:
Az erősítőmből (Denon 520Bt) a hdmi kimenetre rákötöttem egy hdmi elosztót (egész pontosan egy Beilink HDMI splittert) az egyik kimenetére az eddig használt tv-met, a másikra egy projektort kötnék, ehhez egy szintén Beilink 15m-es hdmi kábelt vettem. Próba képen beüzemeltem (még nincs projektorom, így a szomszédos szobában lévő tv-hez csatlakoztattam), a rövid kábellel minden rendben van,de a 15-méteresnél azt látom, hogy a képen apró fehér villódzó pontok jelennek meg, illetve elveszti a jelet a tv, van hogy nem is jön vissza. Nyilvánvalóan projektorhoz sem tudnám használni, pedig az lenne a cél.
Szerintetek milyen megoldás jöhetne szóba, hogy 15 méterre el tudjam juttatni a jelet? Egy drágább jobb minőségű kábel esetleg? Pl: Equip HDMI 1.4 kb 12 ezer Ft, hármas árnyékolással?
Milyen megoldást javasoltok? Kinek mi a tapasztalata?
Előre is kösz.
Üdv
-
PeterD_81
csendes tag
Megnéztem úgy is, hogy a hosszú kábelt az erősítőbe dugtam a másik végét meg az eddig használt tvbe. Volt kép rendesen. Bár egyszer bevillantak fehér pontok a kép tetején, de utána nem volt gond. Az elosztót is megnéztem mindkét kimenetét rővid kábellel, azok is működtek....
Csak az eredetileg felvázolt összeállítás vacakol. Ezért nem tudom mit kéne csinálni... -
-
PeterD_81
csendes tag
válasz Tamás 30 #37430 üzenetére
Szia!
Ezekkel a kínai csodákkal nem árt óvatosnak lenni...
Pl HDMI kábelt vettem projektorhoz, 15 métereset.. Volt vagy 3500 Ft, aztán meg hol eldobta a jelet az eszköz, hol meg fehér pontok jelentek meg rajta. Aztán vettem egy 12 ezreset, azzal minden rendben volt. Persze a hirdetésben minden hiper-szuper volt írva a kínai kábelről is... Szóval igaz a mondás, olcsó húsnak....
Csak óvatosan az ilyen projktorokkal. -
PeterD_81
csendes tag
Szia!
Csináltam három fénykét:
1. ugyan az a film, mint neked, csak BD lejátszóról, BD lemezről.
[link]2. Egy x96-boxról lejátszva egy 4k-s film. (Kodival)
[link]3. Egy x96 boxról lejátszva egy FHD film. (Kodival)
[link]Hasonlítsd össze a tiéddel... A projektoron nem állítottam semmit a gyárihoz képest át, csak a képet hangoltam finoman, illetve a képfeldolgozást állítottam gyorsra.
Azt gondolom, bár nem vagyok szaki, hogy a box lesz a hunyó a játékban, nem hiszem, hogy ez az Epson projektor ami neked van hibás lenne...
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
válasz PeterD_81 #37453 üzenetére
Kiegészítve az előzőt: Én nem tapasztalom azokat a szaggatásokat mint amiket te írtál. Megnéztem a linkelt 24fps tesztet is...
Visszaolvastam, hogy már töviről hegyire körbejártad a témát a box vonatkozásában is... mégis azt gondolom, hogy a projektor nem hibás. Hátha az én képeim mondanak neked valamit, mondjuk nekem nem 24 -en van hanem 60-on...[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
Szerencsétlenül készült a kép... Egyértelmű, hogy nézés közben a filmek nem szaggatnak, nekem tökéletesnek tűnik. De én laikus vagyok.
Blu-ray lejátszóval meg egy rendes filmmel nem tudnád kipróbálni esetleg a projektorodat? Ha akkor is csinál ilyen jelenséget, akkor már nem lehetne az mondani, hogy a projektor hibátlan.
(gondolom azt nézted, hogy a keret interpoláció legyen kikapcsolva, akkor szokott még ilyen utánhúzást csinálni. - ha van ilyen lehetőség a te projektorodban.)[ Szerkesztve ]
-
-
PeterD_81
csendes tag
Ok.
A projektor egy EPSON EH-TW5600.
A lejátszó: Panasonic DMP-BDT110
Van közte egy erősítő: DENON AVR-X520BTEste megcsinálom a videót a 24p-s tesztről is.
Egyébként ahogy az előző hozzászólások egyikében is volt, nálam is olyan egyenletes kicsi apró ugrásokkal megy a kör (ezek szerint a tesztes videón nincs motion blur), de csak a teszten, a filmeknél abszolút hibátlan.[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
Szia!
Nekem 3LCD-s Epsonom van (EH-TW5600), csináltam pár képet a tesztábráról, meg a menüképről is, illetve filmről. A teszten, meg a menün látszódik, egy enyhe elmosódottság és elszíneződés. Vetített képnél, filmnél nem észrevehető. Ez hiba lenne (konvergencia, vagy más)? Vagy ez is betudható a belépő szintnek?
-
PeterD_81
csendes tag
Szia!
Nekem a projektor alapbeállításként a mozi képmódhoz bekapcsolja a képjavítást, 2-es fokozatra teszi. Én úgy használom. Kipróbáltam kikapcsolva is, valóban valamennyivel tompább lesz a kép.
Egy másik dolog, pár napja linkeltem képet a menüről, meg a beállító keresztről, hogy életlen, meg, hogy van egy enyhe árnyéka. Ez megoldódott, mégpedig úgy, hogy a képet a legnagyobb állásra zoomoltam, ott beállítottam az élességet a legjobbra, aztán visszakicsinyítettem a vásznam méretére és így most frankó a kép. Csak ha esetleg más is járna így, akkor ez megoldás lehet.
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
Elég régen írtam már a fórumba. Tavaly év végén vettem egy EPSON EH TW 5600-as projektort. Nagyon nem volt vele szerencsém, mert rögtön kb. egy hét után gariba kellett cseréltetnem. Azóta használtam, kb 250 óra van benne. Tegnap filmet néztem rajta este. Most is szerettem volna, hát nem jött össze... eddig.
Bekapcsolás után az Epson logo megjelenik, kicsit vibrál (korábban ez nem volt ilyen), de képet nem ad a Blu-rayből. Az ízzó világít, bár nem teljes fénnyel. Szóval nincs kép a blu-rayből, akkor megnézem a proji saját menüjét, na ott sincs kép... Mondom fasza. Az optika elött a kis kaput becsukom, aztán kinyitom (A/V Mute). És lám megjavult a projektor. Szerintetek mi lehetett ez? Tapasztalt valaki hasonlót? Esetleg egy kezdődő hiba lehet?[ Szerkesztve ]
-
PeterD_81
csendes tag
Sziasztok!
LCD projektor, ha hosszú ideig nincs használva tönkre mehet? Mondjuk van benne 700 óra, pár évre dobozba kerülne a gép, elöregedhet benne a polár szűrő, vagy az lcd panel?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...