- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tibi666 #11308 üzenetére
"mint mondtam, dvd a forrás."
Ennyit írtál:
"bedigitalizáltattam a régi video 8-as felvételeim, most dvd-n terpeszkednek."Akkor ezek szerint a dvd-n terpeszkednek nálad annyit tesz, hogy DVD VIDEO formátumban van az adott video stream?
Nálam mondjuk WMV, AVI, DV AVI, MPEG1, MPEG2 stb.. is szokott DVD-n terpeszkedni, tehát nemigazán egyértelmű számomra mi terpeszkedik éppen a lemezen még ha azt tudjuk is, hogy video van rajta.
A végeredmény formátumát még mindig nem tudjuk pontosan, mivel ez: "kivágni, és összefűzni, majd kiírni egy dvd-re" megint semmi segítség. A fentiekből következik, hogy DVD-re sok mindent ki lehet írni. Viszont a "mint mondtam, dvd a forrás."-ból arra következtetnék, hogy video dvd formában szeretnéd viszontlátni a végeredményt is.
Már meg ne haragudj, de ne nekünk kelljen már kitalálni, hogy miből mibe szeretnél alakítani. Legalább arra vehetnéd a fáradtságot, hogy szépen leírod konkrétan, ha már segítséget kérsz. Ne úgy kelljen már kihúzni belőled.
A Pinnacle szoftver jó lesz neked, mivel tud dolgozni egyből video dvd-ből és nem kell az mpeg2 stream-et kiszedni sem a vob-okból (Bár a Horka1 által javasolt video edit magic progit nem ismerem). DVD menü szerkesztője (legalábbis a 10-esnek) szerkesztési szempontból egy hulladék, de azért ha nagyon körülményesen is, de meg lehet csinálni a menüt. Bár a végeredmény legalább jól néz ki.
Az ideiglenes könyvtárat más winyón lévő partícióra irányítsd mint amelyikre fogod menteni a végeredményt. Picit gyorsul a mentési fázis.
Bár ez igaz minden videoszerkesztő/átkódoló alkalmazásra.kraftxld
Kimentettem a helpet, gyorsan átfutottam, de egyetlen olyan kapcsolót találtam ami érdekes lehet:
"-REQUESTS
Enumerate application and driver Power Requests. Power Requests prevent the computer from automatically powering off the display or entering a low-power sleep mode. "Bár ez nem tudom mennyire visz előbbre, mindenesetre megnézem majd mit lehet vele kezdeni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tibi666 #11291 üzenetére
Az a probléma jelenleg, hogy azon kívül milyen adathordozón található az utómunkára váró video (ami ugye semmilyen jelentőséggel nem bír a végrehajtandó feladat szempontjából) semmi olyan információval nem szolgáltál, ami alapján a célnak megfelelő kézenfekvő editor programot tudjunk ajánlani.
Sem a forrás stream-ekről sem a leendő végeredmény formátumáról nem tudunk semmit.
A Pinnacle studio egy nagyon jó program, bár ha a virtualdub rejtelmeinek kiismerésére nincs sem időd sem energiád, akkor a PS-el lesz pár kellemetlen perced. Bár ha "csak" vagdosni és fűzögetni akarsz, akkor nem kell nagyon belemélyedni. Mindenesetre információk hiányában kicsit "ágyúval lövünk verébre" dolognak tűnik.
Én mindenesetre valami ingyenes kis cuccot/cuccokat használnék. Bár hosszabb távon biztosan megéri a Pinnacle Studio megvétele is.
-
törölt tag
válasz
tibi666 #11278 üzenetére
Az a drag and drop akkor lesz szép, amikor az okos, intuitív program olyan idétlen helyeken helyezi el a jelenethatárokat, hogy egy 5'-es video-t sem lehet értelmesen összerakni belőle... Ígyis-úgyis kénytelen leszel kézzel kijelölni a vágási pontokat.
És aki vágásból él az tanácsolta azt is, hogy DVD-Video formátumban vedd fel? Mert ez azért a hozzáértését finoman szólva is megkérdőjelezi. Utómunkára lényegében alkalmatlan ez a formátum.
-
Horka1
tag
válasz
tibi666 #11280 üzenetére
Na hát azért lenne érdemes az ajánlott fórumról letölteni a tutorial videókat! Megnézed, és 5 perc mulva már meg is tudod csinálni!
A Bank tényleg fárasztó lehet, egész nap azon dolgozni, hogy hogyan legyenek az emberek minél jobban lehúzva, biztosan elfáraszt szellemileg, és nyilván ülő "munka" is!
De ahogyan azt meg tanultad, ezt is meg kell tanulni, mint ahogy mindent meg kell tanulni!
pinnacle studio-hoz sok sikert! Szerinted az magától csinálja majd? Vagy azt is meg kell tanulnod?
-
Horka1
tag
válasz
tibi666 #11278 üzenetére
Jó asszony! A világ legegyszerűbb videószerkesztő programját ajánlottam! Nem tehetek arról, hogy a füledbotját sem vagy hajlandó megmozdítani a tudásod bővítése érdekében!
Mit gondoltál van olyan program, ami mellé oda teszed a cd-ket, és reggelre megvágva vissza adja magát neked?
Nem kell efekt? A virtualdub-ban nincs is! De tudni kell megnyitni, meg, hogy hol, meg hogyan kell a kivágni kívánt rész kijelölni, meg, hogy hogyan nevezd a kivágott részeket, hogy majd egy mozdulattal össze tudd fűzni! Kurva egyszerű dolog, de még is aki még soha nem csinált ilyet, annak meg kell tanulni!
Nincs olyan program, aminek ne kellene megmondani, hogy mit csináljon!
Ha meg van ilyen ismerősöd, miért nem vele kezdted? Egyébként a virtualdub az egyetlen program, ami nem rendereli (kódolja újra) a filmet! Tehát nem igen tudsz jobbat ilyen egyszerű célra!
-
-
Horka1
tag
válasz
tibi666 #11260 üzenetére
Virtualdub
Filmkonvertáló ezen az oldalon pedig töménytelen leírást találsz, hogy mit hogyan kell csinálni, meg a fórumon segítenek is sokat ha kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest