Új hozzászólás Aktív témák

• GreenIT

tag

SOS - ujevre.:-(

Par nap mulva egy (win7 Prof. op.r. core2-es CPU, 2 GB RAM) laptop Wlan-on - valoszinuleg max. 1,2 mbps - zajlo internet kommunikaciot kell naplozni, tesztelni, mindenfele otletet, javaslatot varok.

Amit eddig tudok:
    87 eves bacsika hasznalta a gepet ket eve, szerinte gond nelkul.
    December elejen eszrevette, hogy bizonyos napokon elkuldott levelei eltuntek. (Nala szerepelt, hogy elkuldte, de a cimzettekhez nem erkezett meg.)
    Majd google keresoben idonkent felirat jott, hogz szokatlan tevekenyseget eszleltek es kepekre kellett kattintania, hogy folytatodjon a kereses.
    Szinte ezzel egy idoben egy kedvenc weboldalanal uzenet jelent meg, hogy az IP cime letiltasra kerult.
    Majd eszrevette, hogy a gepe idonkent lelassul, eros zugas jon belole, webes bongeszes idonkent lelassult, eger es billentyuzet egy ideig nem mukodott.
    Neha bongeszoben figyelmeztetes jelent meg, hogy a weboldalon valami dolgozik, vagy allitsa le, vagy varja meg, amig befejezi, amit csinal.

Megvolt a karacsonyi elfoglaltsagom, legyilkoltam mindent a geperol, kapott egy teljesen uj win7 Prof. SP1 telepitest Avast virusirtoval, win7 tuzfal bekapcsolva, IE nincs hasznalatba veve, FF63-as portable-t kapott, de az sincs beallitva alapertelmezettnek, igy semmi se tud elinditani semmilyen bongeszot, ha o nem inditja el.
    (Karacsony miatt frissiteseket es update-ket nem engedelyeztem, mert az 3-4 napig folyamatosan kell, nem akartam, hogy emiatt ne tudjon az unnepek alatt webezni.)

Visszajelzest kaptam, hogy valami gond van, gepet magara hagyta fel orara ugy, hogy minden programot leallitott, csak a win7 alatt a Freecommander volt a kepernyon, minden szemelyes adata egy pendrajvra volt lementve, de azt csatlakoztatva hagyta.

Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
    Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.

Masik visszajelzese, hogy szinten itt a feladatkezeloben a netes fulre kattintva nezi, amikor letolt valamit a webrol, a bongeszoje allandoan 1,1-1,2 mbps-t ir ki, ez az ablak viszont allandoan ugral, hogy a letoltes 1-10% koruli es a wifi savszelessege tobbnyire 30-60 mbps kozott ugral par masodpercenkent, van, amikor 100-ra is felmegy rovid idore.

(Egy 6 lakasos lepcsohazban lakik, hat lakas hasznal egy wifi-t, a tetoterben van egy keszulek, azon levo koddal azonnal csatlakozik a laptopja a Wlan-hoz, tehat acsatlakozas gyorsan letrejon, de a savszelesseg valtozik, o viszont csak a toredeket hasznalja - gondolom, a laptop kartyaja nem tud tobbet 1 mbps-nel)

Nagyjabol ennyire emlekszem, par nap mulva utazok hozza, iyg az ujevi buli jelentos reszet a wlan tesztelese es a pendrajvon esetleg fellelheto kemprogram keresese fogja kitolteni, egyik teren sincs gyakorlatom, igy - akar privatban is - orulnek mindenfele tanacsnak, win7 alatt hasznalhato programnak.

Új hozzászólás Aktív témák