Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogar90
újonc
Sziasztok!
Notebookot szeretnék venni, az alábbi szempontok alapján:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? nem sürgős, de nagyjából 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb 180-220k
(3) Felhasználás? viszonylag sokat használnám, irodai programok futtatására (Word, Excel), ill. netezésre munkához kapcsolódóan, emellett filmezésre, hobbi szintű fotószerkesztésre (PS Lightroom)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem ez a cél, nem elsődleges szempont
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-os méretű, a sok használat miatt Full-HD, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimálisan hordoznám, utazás közben nem használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem lényeges gyárilag van-e rajta valami, megoldom a Win7 vagy Win10 felrakását
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? preferálnám a 8GB RAM-ot, optikai meghajtóra is szükség van, az SSD nyilván jó dolog, de ebbe a keretbe nem fog beleférni
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új gépet szeretnékSzimpatikus a Dell 5558, ill a Fujitsu A555G megoldása.
https://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_15_5558_179395_fenyes_fekete/1274945
https://ipon.hu/webshop/product/fujitsu_lifebook_a555g_vfya5550m85a5hu/1362354
Melyiket válasszam az említetteken kívül, illetve tudtok valami mást javasolni? -
QwErTy42
addikt
válasz
t3tv3s
üzenetére
Szia,
Fogós, ravasz kérdés. Nem láttam még meg eddig benne a rendszert.
Lassan időszerű lesz a belépő szintet is frissíteni no meg befejezni a felsőházat. Eddig az E szérián kívül más nincsen frissítve, pedig van ott még az U, S, T.
Most a Fuji kivárt a gépek többségénél az 5. generációval prociknál és egyből a 4-ről a 6-ra ugrik. Lehet hogy ennek tudható be ez a kis káosz.(#110597) Dhampir
Ahogy nézem külsőre nem sok újdonság van.
Megkapta az új architektúrát és a DDR4-es ramokat. Az adatlapon nem említik sajnos az M.2 Sata csatit, pedig nem lenne rossz. :/(#110599) humax
Kérlek az Összefoglalóban lévő maradék kérdésre válaszolj.Az ár nem lenne utolsó szempont pl.
-
Dhampir
félisten
válasz
t3tv3s
üzenetére
Talán QwErTy42 fórumtárs tud erről infót adni.
Valahol már úton van az LIFEBOOK A556 and LIFEBOOK A556G.
(#110596) cocka
Akkor rövid úton megoldom ezt a kérdést. Nem veszek laptopot. Ennyi.
Ha nem szempont a hordozhatóság, akkor jobban jársz egy kényelmesen össze- és szétszerelgethető PC-vel.
-
Armagedown
őstag
válasz
humax
üzenetére
"Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Az "Ez a gép jó?" jellegű kérdésekre nem tudunk válaszolni! "
Amúgy szerintem nem éri meg, főként olyan boltból nem, amelyik nem ad rendes garanciát. -
humax
senior tag
sziasztok
az megéri enyert ?
LENOVO Yoga 900
[link] -
skristof
tag
Sziasztok
Édesapám 4-5 éves munkagépét szeretné lecserélni egy újra, lenti paraméterekkel
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
mostanában(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 300k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
irodai programok, netezés (fb,yt videok, böngészős játékok)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
passz, inkább matt, 60 éves ember használja majd
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
minimális hordozás, akkor is autóban, így a súly nem különösebben számít
utazás közbeni használat is szintén a nem releváns kategória(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win10 (vagy linus/semmi, de akkor a 300k-ba a win10 ára is bele kellene férjen)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 8GB ram, kell optika(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
semmi extra, ami manapság ne lenne minden gépen(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újköszönet urak

-
zso79
őstag
Y700-ban i5-öt vagy i7-et ajánlotok inkább? i5 szimpibb, viszont nem találok sehol 4gb vga memóriával? Vagy bőven elég a 2 is? (jelenleg y580-at nyúzok)
-
ZTE_luky
senior tag
Sziasztok ismerősöm szeretne laptopot venni.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)----------------------------------------------------------------------------------------
1. vásárlás pár hónapon belül lenne esedékes
2. Ár minél olcsóbb max 800-1000 euró/ 250-300 ezer forint (Ausztriában venné)
3. Elmondása szerint igazából semmi húzósabb követelménye nincsen, alap felhasználásra lenne, böngészésre adatok tárolására fájlkezelésre, és sok filmnézésre.
4. Játékra nem használná.
5. Filmnézésre kellene, Ezért is gondoltam hogy inkább a kijelző panel legyen patent, egy matt IPS FHD kijelző.
6. Nem lenne sokat hordozva, nem használná utazás közben
7. Windows
8. 500GB vagy 1T mindegy, 8GB elég csak legyen bővíthető 16GB-ra (szerintem neki elég)
9.. Ragaszkodik az Acer és Lenovo márkákhoz de szerintem szóba jöhet más is. Egy valamit vár el a notitól hogy 6-7 évig ne legyen rá gondja, tudom ez elég nehéz, szinte lehetetlen, de tényleg csak alap felhasználásra kéne neki szóval szerinte ez esetben megoldható. Billentyűzetvilágítás előnyös lenne.
10. csak új
Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
-
t3tv3s
tag
válasz
QwErTy42
üzenetére
Király. Kösz az infót. Mióta nincs gép nem nagyon olvasok cikkeket. Sajnos, ezért kimaradt ez is. Pótlom. Dobozról szoktam meggyőződni, hol készült mikor csekkolom SN számot. Azokat az infókat szoktam összevetni a kütyün lévőkkel. Mivel lényegében mindent Kínában készítenek fel sem merült bennem, hogy Fuji nem állt be a sorba. De ezt örömmel hallom, hogy nem. Holnap megnézem.😊
Esetleg tudod, hogy kitől szerzik be IPS panelt? Vagy, hogy hdd hitachi-e? (a555g)
-
Bkrisz9
őstag
válasz
cocka
üzenetére
A notebook, sőt alapból a hordozható dolgok még mindig drágák. Ez van. És még mindig nincs olyan notebook ami egy asztalival szembe nem jelentene kompromisszumot. Itt nem csak hardvert fizetsz meg hanem még sok-sok más dolgot is amit asztali esetén nem kell, vagy csak töredéknyi az ára.
-
cocka
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hát látom pörög a topik, mint a ringlispíl.

Igen, ettől tartok én is, hogy az ember kiad ennyi pénzt és ettől függetlenül simán szarba tenyerelhet. Hát ez nem túl szívderítő dolog. Akinek meg kevés a 400 ezer egy laptopra, az kapja be a rákos faszt. Most komolyan, azon a fentebb linkelt laptopon is mi a rák kerül 860 ezer Ft-ba?!

-
xchrisx
csendes tag
Kérlek segítsetek!
2 laptop között vacilálok, de nem tudok dönteni, ti melyiket ajánlanátok a lentebb leírt dolgokra és miért?
Válaszokat előre is köszönöm!

Kiszemeltek:
Acer Aspire E5-571G-53QU - http://radium.hu/acer-aspire-e5-571g-53qu.html (+4gb rammal venném ami kb ugyanabban az árban van mint az Asus)
Asus X555DG - http://radium.hu/catalog/product/view/id/5162

Mostanában(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 170 ezer.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
játék (nem megyek nagyon a látványra, csak jól fusson 2015-16os game is)sok-sok Premiere Pro vágás
sok-sok After Effects utómunka
alkalomadta Cinema 4D munka
sok-sok Photoshop, Illustrator munka4K video lejátszás, HEVC is akadásmentesen (tudom hogy furán hangzik 4K egy QHD laptopon de ha olyan nyerset kapok amit utómunkázni kell, szeretném ha jól megjelenítené a gép)
GTA 5, Battlefield Hardline, Mad Max, Metal Gear Solid (mondjuk medium-ig)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
matt előny, átlagos felbontás is jó 1366x788(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
igen, mindenképp laptopot akarok(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
ez teljesen mindegy, mert újrarakom úgy is win10re.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ssd előny (ezekbe tudom hogy nincs, nem tudom bővithető-e mondjuk hdd mellé?) 1 TB előny(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
mind2 általam emlitett gépbe benne van minden, Asosnál apró előny a 2 db usb 3 (Acernél csak 1)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép -
Khelben
nagyúr
válasz
szupersanyi
üzenetére
Én már annak is örülnék, ha egy ilyen gép lenne... IPS kijelző 200k-ért a Fujitsu A555G-ben s a Dell 5558-ban van. Van ugyan egy Pavilion 160k körül, de az még nem került be az ajánlott gépek közé. Nem ismerem a Fifa gépigényét, meg kell nézni, hogy elfut-e ezeken a gyenge vga-kon. A Fujitsu billentyűzete a legjobb ezek közül, programozásra mindenképp azt venném.
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
_Berci_
üzenetére
Még nem tudom, lehet, hogy a következő hónapban, de lehet, hogy csak nyáron.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-200ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Microsoft Office, internetezés, filmnézés, talán programozás tanulás szintjén és néha játék
CSAK Fifa 16 és ennek a folytatásai, tehát olyan gép kell, amin 2 év múlva a Fifa 18 is elfut. Mivel Fifa gépigények nem sokat szoktak változni, ezért ezt nem tartom lehetetlennek ebben az árban. Felbontásnak a kijelző felbontása lenne jó és közepes/magas részletesség mellett, ha lehetséges.
Ha lehet, akkor IPS, fényes kijelző, méretre nem tudom, hogy mekkora az átlag, de az elég lenne. A felbontás örülnék, ha full hd lenne, de ha ilyen árban nincs, akkor lehet kisebb is.
Leginkább otthon használnám, csak ha hosszabb útra megyek, akkor vinném magammal.
Windows 10, 8.1 vagy semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó kellene, de kibírnám nélküle is. Filmek miatt legalább 500 GB HDD kell és legalább a rendszernek egy SSD is jó lenne.
HDMI jól jönne, mert rá tudnám kötni a TV-re, de ez nem annyira fontos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép kellene. Ha ilyen árban nincsen újonnan gép, akkor írjátok meg és elgondolkozok azon, hogy jó lenne-e a használt is.
Szerk.: Írjatok nyugodtan több félét, legalább ki tudom választani, hogy melyik tetszik nekem. És a RAM-ot elfelejtettem írni. 8 GB-nak örülnék, de minimum 4-6 legyen. -
Tyrel
őstag
válasz
Tyrel
üzenetére
Itt a srác még azt állítja hogy gyárilag SSD volt benne - na ezek a verziók hova frász-fenébe tűntek???

-
Tyrel
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
Igen, de ebbe amit linkeltél a memória is kevés és nincs hozzá Windows sem (ami mondjuk kérdéses hogy kell-e, de ha nem, az ár/érték arányán akkor is ront a hiánya).
Ha SSD-t és Memóriát is tetetek bele, az árban már igen necces (és még kockáztatok is, azt feltételezvén hogy a Windows nem fog kelleni).
Konkrétan 257 a vége így, amivel vásároltam 2 dolgot amire abszolút nincsen szükségem:
- HDD
- dedikált videokártyaEzekkel mi a jó francot fogok csinálni, ill. hogy magyarázom meg a főnöknek hogy vettünk néhány díszt is az irodájába?
Félreértés ne essék, meggyőzhető lennék erről a Fujitsu gépről (főleg a kijelzője miatt), de ha mellé teszek egy ilyen Probook-ot, ami memória frissítés után 267-be kerülne (ennyit a keretről...), akkor azért elég árnyalttá válik a helyzet.
10e-vel drágább, cserébe eggyel újabb generációs CPU van benne, és nem kell aggódnom a Windows miatt sem + nem fizettetnek ki velem olyasmit, ami egyáltalán nem kell.Tetszik érteni a problémámat? Értem én hogy a Fujitsu jó, de nem a saját pénztárcámmal játszok és egy laikus számára is érthető indokokkal alá kellene támasztanom, hogy miért jobb nekünk az A555G mint a Probook 450. Ha veszel valami újat és azzal kezded a bulit hogy "kiesik" belőle egy felesleges alkatrész, azt elég nehéz megmagyarázni. ("sz*rt vettél!")
3 egyforma gép + laptoptáskák beszerzéséről beszélgetünk egyébként - szerintetek ilyen esetben egy (már említett) Laptopszalon vagy egy Notebookstore (azért írom ezeket mert van pécsi üzletük, helyileg itt vagyok) mennyire alkuképes?
Pl. érdemes lehet bepróbálkozni náluk azzal, hogy a kiszerelt HDD-ket beszámítsák? -
ZTE_luky
senior tag
Sziasztok ismerősöm szeretne laptopot venni. Elmondása szerint igazából semmi húzósabb követelménye nincsen, alap felhasználásra lenne, böngészésre adatok tárolására fájlkezelésre, és sok filmnézésre. Ezért is gondoltam hogy inkább a kijelző panel legyen patent, egy matt IPS FHD kijelző. Ragaszkodik az Acer és Lenovo márkákhoz de szerintem szóba jöhet más is. Egy valamit vár el a notitól hogy 6-7 évig ne legyen rá gondja, tudom ez elég nehéz, szinte lehetetlen, de tényleg csak alap felhasználásra kéne neki szóval szerinte ez esetben megoldható. Billentyűzetvilágítás előnyös lenne. Ár minél olcsóbb max 800-1000 euró/ 250-300 ezer forint (Ausztriában venné)
Játékra nem használná.
Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! -
VasNorbert
csendes tag
Sziasztok.
Notebook vásárlás előtt vagyok.
Hosszas keresgélés utána sikerült kinéznem egy gépet.
Lenovo Z51-70.
A lényeg:
Processzor:Intel Core i5-5200U, 2,2/2,7GHz, 2C/4T
Háttértár:1000 GB, 5400 rpm, HDD
Memória:8 GB DDR3, 1600 MHz
Kijelző:15,6” LED Full HD kijelző (1920 × 1080 px)
Grafikus vezérlő:AMD Radeon R7 M360 2 GBMennyire ajánlanátok az igényemnek a gépet.
Esetleg valakinek tapasztalat?Előre is köszi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200.000 forint
(3) Felhasználás? Irodai programok. Modellezés, Szimulációk : MATLAB, AutoCAD. Esetleg virtuális gép futtatása(Linux).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játszani nem akarok rajta.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Teljesen mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Folyamatosan vinném magammal. Egyetem + munkahely.
(7) Operációs rendszer? Lényegtelen.
1TB, 8GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új gép jöhet szóba -
QwErTy42
addikt
válasz
Tyrel
üzenetére
A legmegbízhatóbb gépei talán most a Fujinak van.
Kevesen tudják de az egyetlen gyártó, aki nem Kínában, bérgyártóknál rakatja össze a gépeit, hanem a sajátjaiban Japánban és Németországban.
No meg a régi Fu-Si gépek között is volt nem egy-kettő elnyűhetetlen darab. A rossz hírét a nagy számban értékesített belépő gépeinek köszönheti (amik nagy átlagban nem voltak rosszabbak, mint a konkurencia azonos árú megfelelői).A szervize az első háromban erősen benne van.
210e 1 TB-os merevlemezzel. 40 ezer forintba belefér egy SSD bővítés. -
adika4444
addikt
Hali!
Öcsém keres vmi vékony laptopot, ő ultrabook-hoz ragaszkodik, én azt mondom hogy ne legyen túl vastag, nem kell feltétlen papírvékony.
Vmikor mostanság(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000 Huf(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
Integrált videokártya, I5 4300U vagy nagyobb teljesítmény, gépelés elő fog fordulni gyakran, billentyűzete jó lenne olyan mint pl 2570P-nek, vagy Acer B115m-nek (utóbbi csak kiosztásra példa, nem minőségre
)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Amire lesz arra egy Intel HD3000 elég, annál jobb lehet de csak is integrált(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
11,6-13,3" közötti, nagyobb nem jöhet szóba!(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordva akár napi szinten is lesz, hát az utazáskori használat olyan hogy inkább nem mint igen(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Szó nélkül nyelje a Win7-et, de nem kell rá van itthon(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Vagy minél nagyobb HDD, vagy 120GB vagy nagyobb SSD de a mozgó alkatrész nélküli csak is Intel lehet, vagy olyan ami bírja a strapát és nem íráslimites, és nem 840 Evo!(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI vagy DISPLAY port, Gigabit lan, MiMo képes Wi-Fi is jó lenne de ez elengedhető, viszont 5Ghz jó lenne, továbbá egy USB3 kell, annál több csak jobb, és minimum 3 USB legyen a gépen (még a kettő darabbal is fogcsikorgatva kibékül)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Laptopsystem féle használt elsősorban, de mindent meghallgatokÍgy elsőre én egy EliteBook 820-at ajánlottam (igaz ez nincs a Laptopsystem-ben
, de remélem felbukkan egy mire vásárlás lesz), és a Dell 7240 az ami nagyon tetszetős, csak arra már nincs keret. Javasoltam neki a Dell 6230-at ha lesz megint készleten, de a vastagság na meg az alacsonyabb akkuidő miatt ő nem szeretné... Szóval igazándiból maradt a 820, ha csak nincs valami más ötletetek, bár attól tartok hogy nem nagyon van más jó vétel jelenleg ilyen áron. Esetleg Probook 430 használtan, igaz az ugye gyengébb minőség. -
-
Khelben
nagyúr
válasz
aAron_
üzenetére
Fujitsu A555G 200k-ért. Az alatt nincs irodai fullhd-s, max. használtan.
(#110554) Tyrel : ha használt is játszik, akkor bármelyik munkaállomás (pl. HP 8570w). Újból nehéz, főleg a kijelző miatt. A Fujitsu A555G nem lenne rossz, de csak U-s cpu-val van, komolyabb programozásra már kevés lehet a hardver. A Probook 450 fullhd kijelzőjét nem láttam még, de az 1366-os nagyon gyér. És abban is csak U-s proci van.
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Mi lenne most a legolcsóbb irodai felhasználásra ajánlható notebook FHD felbontással? Egy K501-em már van, amit kb. fél éve vettem 155 eFt körül. Sajnos ahogy látom, ez a típus már viszont nem kapható. Létezik ebben az árkategóriában hasonlóan minőségi gép ilyen felbontással?
-
Tyrel
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
Rákeresgéltem erre az A555G-re, de SSD-set nem nagyon találok belőle, ha pedig én veszek SSD-t és még 4GB memóriát is, akkor már kifut a keretből...
...E mellett viszont van benne egy másodlagos Radeon, amit se kifizetni nem akarok, se szórakozni vele.Van olyan verziója A555G-nek ami megfelel az igényeimnek, vagy esetleg tudnál mást javasolni?
-
spyduck
nagyúr
válasz
_Berci_
üzenetére
Sajnos annyi es olyan lehetetlen teszteket is beleiktattam amik meghosszabbitjak a teszt elkeszuleset. A jateokok teleputese kb 2 nap es meg nem is teszteltem

Meg csak tippelni se merek mikorra lesz kesz. Napkozben, munkakozben csinalom csak es sajnos rengeteg munka van igy nem nagyon haladok. -
-
Zöldfülű8
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat!

-
spyduck
nagyúr
válasz
_Berci_
üzenetére
Nem csak a wifi, a hutes is gyenge peontja a G551-nek. 30%-os throtling mellett 15-20 fokos tobblet homersekleteket is mertem egy Y700-hoz kepest. Sőt VW veguek siralmas kijelzot kaptak

A lehetetlen hutes karbantartas es msata ssd bovitesrol, ami mellesleg olyan feles msata amit egy diszteibutor sem arul ne is beszeljunk.
-
Tyrel
őstag
válasz
QwErTy42
üzenetére
@ _Berci_
Valahogy nem győzött meg az a bolt, ill. a 14"-tól is vonakodom.@Qwerty
És ez a Fujitsu mennyire megbízható? Régebben volt a Fujitsu-Siemens, ritka rossz gépek voltak... ennek most ahhoz mennyi köze van?
Gari hogy műxik náluk? Elviszik és 2 hónapig nem látom, vagy ennél azért többet tud? -
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Munkára kellene Notebook a következő paraméterekkel:
Ami kell:
- 15"
- jó billentyűzet
- jól olvasható (nem szemcsés-hatású) kijelző (Visual Studio-t látna leggyakrabban)
- legalább Core-i5 (lehet AMD is ha tud hasonló teljesítményt)
- 8GB RAM (ha 4GB, de belefér egy másik 4-es modul mellé, az is jó)
- Legalább 128GB SSD
- strapabíró legyen
- jó / gyors garanciaMásodlagos / dedikált videokártyát nem szeretnék, se driver se akksi-üzemidő tekintetében nincs kedvem szívni vele.
Ha ennyiért kapni gépet háttérvilágított billentyűzettel, azt nagyon értékelném, de még nem találkoztam ilyennel.Keret: kb. 200-250 ezer HUF
(egyelőre nem eldöntött hogy ebben egy Windows árának is benne kell-e lennie)Példa:
Lenovo E50 80
HP Probook 450Tudtok valami jót ajánlani?
-
QwErTy42
addikt
válasz
Zöldfülű8
üzenetére
Szia,
A Fujitsu A514-et tudom ajánlani SSD-vel.
(#110554) Tyrel
Szia,
A Probook nem rossz, csak a kijelzője TN és abból sem a legjobb.
A Lenovo-nak meg a szervize nem kiemelkedő.Fujistu A555G-t néznék a helyedben SSD-vel. A mezőnyben a legjobb matt fullhd IPS panellal szerelt, remek billentyűzettel, komoly akksival, sok csatlakozóval és kiváló szerelhetőséggel, bővíthetőséggel.
(#110555) _Berci_
Nem rossz az, csak éppen a kijelzője nem egy nagy eresztés, ráadásul csak 14 colos és nem 15,6-os.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
szupersanyi
üzenetére
-
Zöldfülű8
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás: 1 hónap múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 150.000 Ft
(3) Felhasználás? irodai alkalmazások, internet
(5) Kijelző mérete: 13''-15''
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? sokat
(7) Operációs rendszer? win 7 vagy win 10
(8) Tárhely mérete és típus: nem kell nagy hdd, csak gyors legyen
(9) Egyéb kívánság: távolról szeretnék vele rácsatlakozni egy másik számítógépre, és a távoli gépet használnám munka célra
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új gépFontos a megbízhatóság és hogy ne kelljen órákat várni míg betölt az op. rendszer...
Előre is köszönöm az ajánlatokat! -
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy eros asztali gepem, de nem nagyon hasznalom ki, ezért arra gondoltam, hogy eladom es veszek belole egy laptopot.
150-200ezer forintot tudnek rakolteni. Leginkabb tanulashoz, munkahoz, internetezesre es filmnezesre hasznalnam. De olyan kellene, amin azert jatszani is tudok neha. Szinte csak Fifa-zni szoktam, ezert olyan kellene, amin a 16 es varhatoan a kovetkezo reszek is gond nelkul elfutnak.
Nem nagyon ismerem a laptopokat, ezert tobb konkretumot nem is irok, csak annyit, hogy SSD-nek orulnek, ha lenne benne es a Fifa miatt valami videokartya is kellene, ami nem processzorba integralt.
Irhattok tobbet is, majd kivalasztom azt, ami a legjobban tetszik.
Szerk. Meg annak orulnek, ha nem melegedne nagyon es nem is lenne hangos. -
_Berci_
aktív tag
válasz
direkt-x
üzenetére
Köszönöm az összefoglaló kitöltését !

Ma Vasárnap van tudod? Ilyenkor nincs nyitva bolt

Legkorábban Hétfőn tudod megvenni, mégpedig úgy, hogy megrendeled meg mihamarabb és a Pólusba/Győrbe elmehetsz érte s át is tudod venni az Asus G551-es gépét
(több helyet is megnéztem, és ez a legközelebbi dátum amit láttam
)Ahogy fentebb is írták neki a gyenge pontja a WiFi veszel 5-10k ért egy usb-s vevőt (ha kevés lenne a teljesítmény és meg is van oldva
) -
parandroid
félisten
válasz
cocka
üzenetére
Fogalmam sincs, hogy abban a gépben, amit kérdeztél, milyen hűtés van, de ha a gyártó arra költi a gépbe fektetett pénzt, hogy minél erősebb hardvert rakjon össze, aminőség meg le van szarva, akkor is lehet csillagászati a végfelhasználói ár, és cserébe szarok az anyagminőségek, pocsék a tervezés, és a strukturális hiányosságok mellett csapnivaló a hűtés is. Nem mindenki hajlandó a tervezést és az R&D-t megfizetni, abból lesznek a papíron csodálatos számokat mutató tepsik, amikre lepakolva a pogácsákat szépen beteheted a sütőbe, mert megsüti neked, még be sem kell gyújtanod mellé. Viszont 3GHz, meg 8GB, meg 1TB, meg erős VGA, szóval darabra benne van minden, ami kell, csak a műanyagok repednek, a hátlap hasad, a billentyűzet hullámzik, és a zsanérok nem tartják a kijelzőt. De legalább drága.
Ismétlem, nem tudom, hogy a gép, amit kinéztél magadnak, az ilyen-e, csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy ennek a jelenségnek nemcsak hagyománya, de komoly piaca is van.
p
-
direkt-x
tag
válasz
_Berci_
üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mai nap folyamán, legkésőbb hétfőn.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300.000-320.000
(3) Felhasználás? játék, filmnézés, böngészés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? GTA, CoD, ilyesmi. Közepes felbontáson.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FUll HD legyen. TN vagy IPS, az mind1.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Németországban dolgozok, de utazás közbe nem használom, csak a lakásba.
(7) Operációs rendszer? Windows 8.1, vagy 10
(8) Tárhely mérete és típusa : 1TB HDD , SSD nem fontos, de ha van az sem baj. Memória 4-8 giga, a bővítés később megoldható.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindenképpen új gépet szeretnék. -
cocka
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jó hűtést akkor tesznek egy gépbe, ha a vevő megfizeti,
Hmm.. tehát 400 ezer Ft-ból nincs megfizetve. Gyönyörű.

Khelben:
mennyi kompromisszumot kell kötnöd.
Ja kb. fél millás kompromisszumot.

-
lovas001
aktív tag
válasz
_Berci_
üzenetére
Köszönöm a segítséget megnézem mennyire lesz komoly a fémfedlap miatti árnyékolás. (a kérdésem a fenti összefoglaló alapján tettem fel, ami fontosnak véltem, amit kihagytam azok nem létszügségletek , tehát sem op rendszer sem a panel minősége vásárlás pontos idejét még nem tudom de minél előbb annál jobb neki.)

-
_Berci_
aktív tag
válasz
Rekatam
üzenetére
Szia
Ez a gép ideális

(kérsz bele még egy TB-s winyót és meg is van minden)
E-mailre ne is számíts!
(legalábbis én biztos nem fogok neked írni ezért)
Az előző 3 kérdező (Te vagy a 3.) nem töltötte ki az összefoglalót, szerintetek minek van?
Bocsánat, hogy erősre sikerült, de kezd arra felé menni a kérdezők aránya, hogy "szeretnék egy jó gépet játékra"
-
Rekatam
újonc
VIDEO VÁGÁSHOZ
Sziasztok!
Milyen hordozható számítógépet ajánl a hozzáértő, ha hosszú távon video vágásra készülök? Lényeg, hogy könnyen haladjon és hosszú távon megbízható legyen. Erős akksi, nagy háttértár (min. 1 TB) és a programért ne kelljen fizetni pluszba.Köszi:
Rekatam@yahoo.com.br -
Bkrisz9
őstag
válasz
_Berci_
üzenetére
Én is ezt venném 200-300.000 között de ahogy én tudom sajnos az N és G ASUS-ok komoly wifi problémával küzdenek. Ha külső wifi vevő nem okoz problémát (vannak már egész kicsi USB-s példányok is) akkor abszolút egy N-es ASUS a nyerő. Ha ez problémát okoz akkor ha bele fér kompromisszumként a TN panel úgy az ASUS K501 is jó lehet. Kicsit rosszabb de még vállalható minőséggel és IPS panellel van még egy pavilion 15 is ami jó lehet neki.
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Egy ismerősöm szeretne laptopot vásárolni mivel most fog kiköltözni külföldre.
Felhasználása: általában játék, netezés, filmnézés.- Játékok közül CS go ,don't starve, league of legends, főképp.
Kiköltözése után a mozgatás max a hazalátogatások alkalmával történne.
Kérése hogy legalább 15,6' legyen a kijelző de a 17,3 jobb lenne és full hd-t preferálná.
A vásárlásra fordított összeget 200-300 között szeretné letudni. A 300 nagyon a max lélektani határ. (én a dell, hp,lenovo vonalat támogatnám) de ha van más gyártónál kifejezetten ideális gép szívesen meghallgatok és utána nézek bármi javaslatnak. Lehet használ / új viszont garancia mindenképp szügséges hozzá.Előre is köszi.
-
direkt-x
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok, és szeretnék tőletek segítséget kérni.
Nagyrészt játékra, filmnézésre, és netezésre használnám.
A keret olyan 300e Ft
Én a Lenovo Y700-at néztem ki, de meggyőzhető vagyok más típusról, vagy márkáról is.
Ennek az ára 310.000Ft
Az a baj, hogy nem tudok dönteni, mert minden boltba más a felszereltség. -
fabika
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás - Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 300 K
(3) Felhasználás? Irodai programok, kevés képszerkesztés, tanulás munka
(5) Kijelző mérete: 13 -15 fhd ha lehet ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? nem sokat.
(7) Operációs rendszer? nem baj ha van win
(8) Tárhely mérete és típus. hdd nem lenyeg. dvd kell.
(9) Egyéb kívánság, nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használt is lehetamiket eddig néztem:
Fujitsu Lifebook A555G
Fujitsu Lifebook E746 (ok ez kicsit több) -
parandroid
félisten
válasz
cocka
üzenetére
"...az sem lenne hátrány, ha 3 GHz-es proci lenne benne és ennél fogva a hűtése kiváló lenne. Akksi mondjuk bírhatna 10 órát, de az pl. fontos lenne, hogy akksi nélkül hálózati adapterről is működjön különösebb forrósodás nélkül."
Nemigen ismerem a kategóriát, amit keresel, de ehhez egy pár megjegyzés:
- A processzor konkrét órajele utoljára a Pentium 3-4 érában volt tényező, de már ott is tudott meglepetéseket okozni egy-egy jobban-rosszabbul összerakott architektúra. Manapság meg már nem véletlenül nem is említenek órajelet.
- Ha hajtod a lovakat, éhesek lesznek. Az erős proci eleve többet fogyaszt, mint egy kimondottan takarékosságra kihegyezett példány; hogy a vga-ról, és egyéb rendszerelemekről ne is beszéljünk. 10 óra fölötti akkus üzemidőhöz még a legjobbaknak is trükközniük kell, de hogy teljesen leszabályozva, alacsony fényerővel, és minél kevesebb aktivitással tudnak ennyit, az biztos. Ahogy elkezded használni, úgy pörög le villámgyorsan az akkus üzemidő. És akkor még nem is az általad keresett desktop replacement kategóriáról beszéltünk, hanem a modern, low-voltage gépekről. Egy nagy, erős gép jó, ha 3-4 órányi tartalékkal bír, aztán elindítasz valami erőforrásigényes alkalmazást, és ne lepődj meg, hogy egy óra múlva már üres.
- Jó hűtést akkor tesznek egy gépbe, ha a vevő megfizeti, ugyanis ez nem olcsó mulatság, ellenben éppen az a terület, ahol jókora pénzt meg lehet spórolni, mert úgysem látszik, a vevők nagy részét meg nem is igen érdekli. A processzor méretéhez mindenesetre ennek sincs semmi köze, sokkal inkább a gyártó igényességéhez, és ezen keresztül nyilván az árhoz. De ahhoz, hogy kiveszed-e az akkut, biztosan nem.p
-
Khelben
nagyúr
válasz
cocka
üzenetére
Itt a gép, ami maradéktalanul teljesíti a feltételeidet (10 órás akkuidőt kivéve). Ebből látható, hogy mennyi kompromisszumot kell kötnöd. Elsőre egy Dell 7559 jutott eszembe, talán az jár a legkevesebbel. A 17-es gépekben általában ugyanaz a billentyűzet van, mint 15-ös társaikban, csak a keret nagyobb körülötte.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
_Berci_
üzenetére
Pontosítanék egy keveset:17-es gamer gép van már 400 ezer alatt is,a súlya nincs 4 kiló.
Amiben GTX980 van(néhány gép),az 800 ezer vagy fölötte.raglo : A Asus G751 970M GPU-val van 400 alatt,de ha kicsit meg tudod toldani,most akciós a G751JY 980M-el és G-Sync-el,azt lenne érdemes megvenni!(430 ezer)
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Legfeljebb 4 hónapon belül.
350k, felkúszhat 400k-ig is, de az már olyan, mintha a fogamat húznák.
Univerzális, gyakorlatilag PC helyett akarom, meg egy esetleges költözés is bejátszhat és sajnos tudom mekkora szívás autó nélkül komplett asztali PC-t hurcolászni CRT monitorral. Játék néha, ami viszont nem feltétlen igényel bivalyerős videokártyát csak OpenGL 3.0-át, de a procit jelentősen igénybe veszi. Programozás bejátszik, de lenne még OCR is meg videokonvertálás, esetenként böngészőből full hd streamek akadásmentes lejátszása nem lenne hátrány.
Max. 1280×1024.
Min. 15 col, de 15 és 17.3 col között bármi jó lenne, matt kijelző borzasztó fontos lenne, meg ha lehet akkor IPS.
Keveset, de nyilván helyzettől függ.
Semmi vagy Windows 8.1 64 bit.
Min. 500 GB HDD vagy 1 TB, esetleg lehet benne SSD is, de nem feltétel. RAM: min. 8 giga, de ha van esetleg olyan, amiben alapból 16 van, az még jobb. Optikai meghajtó kell, főleg DVD+R DL-ek olvasásához.
Igen, min. 3 usb port, amiből legalább 1 legyen USB 3.0-ás, Ethernet csatlakozó vagy UTP kábelnek csatlakozó legyen, numerikus billentyűzet legyen, aminek az elrendezése minél közelebb álljon a PC-s billentyűzetekéhez, az sem hátrány ha kellően nagyok a gombok, (gyakorlatilag mivel ez igényel több helyet, inkább emiatt kellene nagyobb kijelző) bill. világítás nem hátrány, de nem feltétel, az sem lenne hátrány, ha 3 GHz-es proci lenne benne és ennél fogva a hűtése kiváló lenne. Akksi mondjuk bírhatna 10 órát, de az pl. fontos lenne, hogy akksi nélkül hálózati adapterről is működjön különösebb forrósodás nélkül.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nyilván új.Ezeket figyelembe véve tudtok valamilyet ajánlani?
-
Dhampir
félisten
válasz
spyduck
üzenetére
Ezen az áron ($699.99), amelyben a Windows 10 és a 8GB RAM is benne van, megérné a gép minősége miatt.

Az AMD sokaknak az ár-érték aránya miatt jelentett alternatívát. Az, hogy a magyaroknál túlárazott-áfázott, az megint más dolog, így persze, hogy nem nagy "vetélytárs".
(#110516) spyduck
Légyszi PWM-re is teszteld a kijelzőt. A szem a legfontosabb, ha a notebook saját kijelzőjét bámuljuk naphosszat.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
raglo
üzenetére
Szia
A 17" ilyen téren úgy mondd felejtős kifejtem mért:
- A 17-es Gamer notik azok 500K körül indulnak(igaz azokba már GTX980van
)
- Ha találsz olyan gépet ami belefér az árba akkor vagy teljesítményben, vagy kaszniban lesz gyengébb!
- Mondtad, hogy a súly nem számít igaz, de a 17-es Gamer notik simán nyomnak vagy 5 Kg-t
A Dell 7559-es modelljét javaslom!
- 6. gen i7 HQ (négy mag, nyolc szál)
- 1 db 8GB-os modul van benne (legalábbis amiket eddig szétkaptam abba olyan volt)
- van benne m.2 SATA (NGFF 2280) hely!
- Fehér a billentyűzet világítása
- Gari vesztés nélkül bővíthető SSD, HDD , RAMAmi negatívuma, hogy nincs benne cd lejátszó
10k a külső meghajtó, én megfontolnám...A 4. és a 6. generációs I7 HQ-s procik összehasonlítását itt nézheted meg

Illetve Spyduck kolléga most fog tesztelni hasonló tudású gépeket, ha belefér még az időbe én meg várnám a teszt végét
(Én nagyon kíváncsi vagyok egy normális elfogulatlan tesztre már!) -
raglo
újonc
Sziasztok!
Már korábban írtam, de úgy alakult, hogy sikerült kicsit feljebb tornásszam a pénzkeretet.
Egyetemista öcsémnek kéne új laptop, amit főleg általános felhasználásra (netezés, filmezés, szakdoga írás
), néhány egyetemi program futtatására (pl.: Grapher), illetve játékra lenne használva. Szeretne néhány újabb játékot is kipróbálni, bőven elég a közepes grafikai beállítás, a lényeg, hogy simán fusson. Ilyen például a Witcher 3, amihez tudom, hogy 960M kéne. Még nem döntötte el, hogy 15" vagy 17" képernyő legyen, nagyon megköszönném, ha mindkettőből tudnátok 1-2 gépet ajánlani. Fontos, hogy ne legyen rossz minőségű, bár olyat úgyse ajánlanátok (nem kell "prémium" minőség, de legyen jól összerakva, normális kivitelezésű, jó hűtésű stb.). Még azért hálás lennék, ha ajánlanátok megbízható boltokat, ahol nem adnak rossz gépeket. A kérdéseket kitöltve alább is láthatjátok! 
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány héten belül.
Maximum 380 ezer forint.
Általános felhasználás (internetezés, filmezés), tanulás, kevés programozás, néhány egyetemi program futtatása (pl.: Grapher), viszonylag sok játék
Rendszeresen lenne használva játékra, újabbakat is kipróbálna, közepes beállítások bőven elegek, a lényeg, hogy simán fusson, normális felbontáson (nem értek hozzá
). A Witcher 3-al szeretne játszani.
17" lenne, de 15" is érdekli, még nem döntött. A legjobb választást/vételt keresi, de nem ért ő sem hozzá. Mindegy, hogy fényes vagy matt, ne legyen igénytelen, a többit nem is értem.
Utazás közben nagyon ritkán lenne használva, vidéki származás miatt néha lenne cipelve, de a súly nem annyira számít.
Nem kell semmi.
8 giga RAM kéne gondolom, de ezt meg a többit is rátok, szakértőkre bízom.
Legyen benne cd lejátszó (láttam olyat, amihez nincs).
Csak új gép érdekel.Előre is köszi minden segítséget, jó, hogy vannak ilyen szakértői a témának akikre lehet számítani!

Kérlek 15" és 17" gépekre is mondjatok 1-2 jó választást az adott kategóriában, illetve írjátok meg melyek a megbízható boltok. -
-
spyduck
nagyúr
válasz
Kowi84
üzenetére
Egyelőre azt mondom várjuk ki a végét, ez még egy nagyon kezdetleges részeredmény. Egyébként megmondom őszintén, hogy eddig én is többnyire lebeszéltem mindenkit az Y700-ról, mert előítéleteim voltak a Lenovo és az Y50 miatt. De amikor egyelőre 6%-al jobb FPS-eket kapok játék közben és terhelés közben 15-20°C-al kisebb CPU illetve GPU hőmérsékletek kapok, akkor elgondolkozok, hogy eddig mennyire adtam hiteles ajánlatot

Mivel eddig 1db Y700-at nem kellett RMA-ba se visszaküldenem és a zsanér is meg van erősítve magnéziummal, úgy gondolom beérett a LENOVO

Az eredmények százalékosítva lesznek, melyek alapján pontszámokat kapnak. Nyilván olyan dolgok mint a dizájn ét a touchpad minimálisan fogják elferdíteni az eredményt, próbáltam arányosítani a szempontokat is.
Egyelőre ezek a szempontok, de idő közben kiegészülhetenek plusz dolgokkal:
Kategória / Maximális pontszám
Játékos teljesítmény 10
Anyaghasználat 10
Hűtéshatékonyság 10
Kijelző 10
Szerviz és garancia 10
Karbantartás 10
Ár / érték arány 10
Billentyűzet 5
Zajszint 5
Bővíthetőség 5
Hangrendszer 5
WiFi 5
Akkumulátor 5
Tömeg 5
Érintőpad 3
Dizájn 3Burkolati hőmérsékletek infrás hőmérőszenzorral lesznek mérve és átlagolva stb... Na de többet nem is mondok, majd a végeredményt meglásssssátok

Ha valakinek van még ötlete, várom

szerk: Ami még kifejezetten érdekes, hogy az 1 ventilátoros G551-nél 30%-os Throtlingot is mértem. A belső hardverek kifejezettem melegek és nem adják le a teljesítményt sem. A kijelző meg egy iszonyat gagyi TN aminek a gyári beállításai túlszaturáltak. A neonos szín konkrétan bántja a szemet, vicc

szerk2: 4GB vs 2GB VGA memóriáról meg annyit, h jelenleg 3GB a minimum ami kell, a 2GB sok beállításhoz, amit egyébként simán bírna a VGA édes kevés lesz.
(#110508) Dhampir: Ne viccelj már. Az AMD egy i3-i5 szintje között van, ami nem hajtja ki a GTX950M szintű (se) VGA-t. Semmi értelme.
-
Kowi84
aktív tag
válasz
spyduck
üzenetére
Hát ez k***a érdekes.
Pár napja kérdeztem rá az Y700-ra (bár nem ezzel a "felszereltséggel"), hogy mi a vélemény vele kapcsolatban, de le lettem hurrogva, hogy ez mekkora egy sz*r, meg 1 év múlva atomjaira hullik majd, és a műanyag darabokat szedegetem majd a szőnyegből...
Akkor most mi van???
-
Dhampir
félisten
Jó lenne az AMD-s verziót is belevenni. Szépen viszik, viszonylag hamar kifogy a készlet.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Most csináljuk az ASUS N551VW vs ACER Nitro VN7-592G vs DELL Inspiron 7559 vs ASUS G551VW vs Lenovo Y700-15ISK vs MSI GE62 2QC tesztet. Hűtésben, minőségben és teljesítményben az Y700 szétalázza az összes gépet. Még csak a tesztek 20%-nál tartok, de már sejtem ki fog nyerni

Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
, de remélem felbukkan egy mire vásárlás lesz), és a Dell 7240 az ami nagyon tetszetős, csak arra már nincs keret. Javasoltam neki a Dell 6230-at ha lesz megint készleten, de a vastagság na meg az alacsonyabb akkuidő miatt ő nem szeretné... Szóval igazándiból maradt a 820, ha csak nincs valami más ötletetek, bár attól tartok hogy nem nagyon van más jó vétel jelenleg ilyen áron. Esetleg Probook 430 használtan, igaz az ugye gyengébb minőség.

Pyttawrx