- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forumpista
aktív tag
válasz
Tikakukac #166151 üzenetére
Én elég régóta olvasom ezt a topicot, és most bátorkodom elmondani hogy mi a bajom.
Az egyik a stílusod, erősen érződik rajta egyfajta nem is tudom "felsőbbrendűség", kb. "mi a f@sznak zavar itt megint valami halandó valami hülye kérdéssel...".
Ez az én szubjektív véleményem, engem zavar, ha már egyszer tanácsot szeretnél adni, akkor ez nem az a segítő hozzáállás amit elvárnék. Most mondhatod, hogy neked ezért nem fizetnek, de én meg azt gondolom, hogy valaki akkor csináljon valamit ingyen, ha azt szereti csinálni.A másik pedig az, hogy mintha képtelen lennél relativisztikusan gondolkodni.
Jön tetszőleges ember, hogy neki kell egy laptop megmondja a keretet és a válasz kb. ez lesz (kerettől függetlenül): csak ipari hulladékot kapsz.
Na most ezzel az illető nincs beljebb, mert neki szüksége van egy laptopra (ezért jött ide) a mindegyik ipari hulladék kb. egyenlő a bármelyiket megveheted válasszal, és akkor a topic akár zárható is.Lehet hogy igazad van és tényleg mindegyik ipari hulladék, de itt jön a képbe a relativisztikusság, akkor azokból kell ajánlani és tudomásul kell venni ezt mind neked, mind a kérdezőnek.
Az hogy ne vegyen semmit, általában nem opció, az hogy szorozza meg a keretet kettővel vagy hárommal, szintén nem opció (mert jellemzően nem az szokott elhangzani hogy tegyél hozzá még +20%-ot).Egy szó mint száz, vagy ajánlsz valamit az ipari hulladékok közül, ami szerinted a kisebbik rossz, vagy az illető vesz magának valamit teljes lutrival, de a kettő közül valamelyik be fog következni.
És még egy utsó gondolat az ipari hulladékról: lehet hogy szakmai szinten ez igaz, de ezzel is érdemes óvatosan bánni, én egy csomó embert ismerek aki -szerintem hulladék- laptopot használ, még is tök boldog vele. Egyszerüen mert az ő igényszintjük/felhasználási módjuk teljesen más mint az enyém.
-
válasz
Tikakukac #166155 üzenetére
"Ezek kik? Kelenének a nevek meg a hülyeségek is, amiket "felbüfögök"."
Én egy név vagyok akkor, nekem sem tetszett (bár én nem tettem az ügyben semmit, nem is fogok). De nem hülyeségek hanem a sugárzó sértettség/harag nem tudom pontosan mi. Nekem tök elég hogy nem kedveled Tillát, több részletet nem szeretnék (igazságot pláne nem, nem akarnék ebben semelyik oldalra állni). Ha valami problémát érzel elég ide annyit beírni hogy szerinted nem igaz amit írt, ha érdekli az érintettet akkor privátban leírod a részleteket (gondolom lenne rá sablon
).
-
marquuard
veterán
válasz
De most érzed te is a különbséget ex-topikgazdaként egy-egy közlésmód között. Tiszta sor, hogy csodát nem kell várni ebben az ársávban (mondjuk azt akkor, hogy azért mert egy rakás szar) de egyrészt kibogozhatatlan válaszokat adsz hótlaikus kérdezőknek, illetve engem sem elégítene ki egy szakmai topikban az a magyarázat, hogy az adott gép egy ipari hulladék. Ezer másik kérdéssel visszajövök, hogy ugyan miért is? Biztos egy rakás szar, de nem kielégítő a válasz. Ha meg alapvetően nyűg kiszolgálni és kiokosítani a vevőt, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy biztos jó ötlet-e a kereskedelemben dolgozni. Sokszor úgy tűnik, mintha a számtech és a sznobizmus sztereotípiáját erősítenéd.
Egyébként nagyon érdekes, ahogy egyre sűrűbben visszatér ez a hiéna-szál a kommentjeidben, ez valami üzleti érdekekkel ütköző dolog? Azért kérdezem, mert itt zajlik nyilvánosan, feltételezem ez egy jól ismert sztori.
Scaletta: Én a topik címéből indulok ki, ami kimondatlanul is sejteti, hogy abszolút hozzánemértők kérdezik a többieket. Ismétlem, nincs azzal gond ha egy kalap szart nem ér a gép, ezt önállóan én sem tudom meghatározni, nem egyszer visszajártam már ide. Nagyobb baj az, hogy az ipari hulladékozás egy jól bejáratott és megszokott válasz itt a szakiktól. Még ha az esetek 90%-ában meg is állja a helyét a kijelentés.
-
válasz
"Valamiért a telefonnál az emberek ezt elengedik és nem para a 200k-300k-400k"
Na ez mondjuk nagyon igaz, de csak egy rétegre. Én az autónál, a nyaralásnál, meg a ruhánál érzem azt, hogy semmi nem számít, de hardverre a 2 forint is sok. Tavaly a cégtől adtunk el PC-ket, nem voltak erőművek, de 10 (!) ezer forintért kínáltunk ilyen konfigot: i3 4160, 4 GB RAM, 128 GB SSD, Gigabyte alaplap, Cheiftec táp, fiszfasz ház, legális W7 licenc. Alig fogyott el, 'mer kéne hozzá monitor, ócsón. Az nem volt, de arra lusták voltak, hogy nézzenek maguknak 10-ért valamit az aprón. Persze előtte, meg most is megy a rinya, hogy a gyereknek kellene gép az otthoni suli miatt, mert van belőle 3, gépből meg csak 1. Hát jó reggelt b@szdmeg, ott volt! Ugyanitt imádom az "ajááájámájótelefontötvenig" felkiáltást, és amikor mondom, hogy arra lehet elhúzni a f@szba, nem érti.
-
válasz
Tikakukac #166141 üzenetére
A kérdés nem hozzád ment és nem arról szólt amit írtál. Érdekesnek találom, hogy ezt írta:
(Lásd fentebb a lopott Lenovokat, ami szintén közrejátszott az eredeti posztomhoz)
Mivel az eredeti posztja az általad említett lopott lenovók posztolása előtt történt, hogy játszhatott közre az eredeti posztjához? Ezt kellene kifejteni. -
DGery
aktív tag
válasz
Tikakukac #166137 üzenetére
"A legutóbbi iszonyatosan menő és magát romosra fényezett üzlet olyan gépet adott el egy srácnak, amit nem vicc, én már elbontottam volna."
nah igen, pont az ilyenek miatt merült fel bennem a kérdés... Lehet valami
papíronmonitoron csilli-villi, ha valóságban egy sz..kupac...Szóval úgy érzem valahol joggal merült fel bennem a kérdés ezügyben amit Te is alátámasztottál...
Letiltani tény, h nem lehet, mit egy telefont, de a gari is lehet szart sem ér, és itt is előfordulhatnak érdekességek. (Lásd fentebb a lopott Lenovokat, ami szintén közrejátszott az eredeti posztomhoz)
-
NB2
aktív tag
válasz
Tikakukac #166090 üzenetére
Akkor megírom...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ahogy kapok jó ajánlatot
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Látom sajna, hogy nagyon durvultak az árak, így azt mondom 250-350 között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
net, gyakorlatilag átlagos otthoni felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A mostani 15,6, szerintem ennyi legyen, megszoktam
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Kevésszer
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Kellene a rendszernek egy SSD és egy másik HDD, szerintem 2021-ben 2 TB nem akkora igény
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI legyen, bár gondolom ez 2021-ben már alap, külön numlock billentyűzet is legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) igen, új gép -
Mankó
veterán
válasz
Tikakukac #166080 üzenetére
3 napja bújom a teszteket, vidókat és teljesen igazat adok a "melyik kezembe harapjak" dilemmának.
7390-et akkor kihúzzuk. Dell XPS-ből max valami használtat 9365-ös modell tudnék most megengedni magamnak: Annál a modellnél, nem valami kecsegtető az i5-7y54-es proci, lehet aztán az alap dolgokhoz elég lenne. Ezt max egy tulaj mondaná meg, hogy mire elég. Aksi ki tudja mennyit bír, garancia hát az meg használt modellnél ugye... de hát a kecsességnek, hordozhatóságnak ára van...
Nézegettem a Yoga-kat, van ami tetszik, de van ami nagyon nem. A T420 széria elég magasra tette a lecet.
Esetleg Lenovo Thinkpad X390 Yoga? Már én is elbizonytalanodtam, hogy mi legyen.Már az is megfordult a fejemben, hogy elhajtom a T420 vevőjét és megtartom azt. -
.mf
veterán
válasz
Tikakukac #166050 üzenetére
Hmm...
Nem tervezem sokat hajtogatni (ha egyáltalán), inkább a digitizeres input hangzik jól, fotó-szerkesztéshez kipróbálnám. Na meg gyanúsan jó az ára, annak ellenére, hogy 4xxx-5xxx Ryzen, IPS, alu ház. Ha a nem-hajtogatós 635 Aero is hasonló árban kínálná ezt a felszereltséget, nem is lenne kérdés, hogy melyiket válasszam - de ott sajnos csak a R3-4300-as van 1000 EUR alatt, az R5-4500 (vagy 5xxx) mégiscsak jobb lenne, amikor kell a kraft.@Timer: a 2-3 év elég szomorúan hangzik... Pár régi céges notim leselejtezés helyett megvettem és szüleimnek adtam, szóval bő 10 évet futottak/futnak.
-
.mf
veterán
válasz
Tikakukac #166043 üzenetére
A NBC tesztjei alapján úgy látom, hogy a 13"-es HP-k, amiket teszteltek, a 400 nitből 350~360-at tudnak, ~90% sRGB, ~60% A-RGB - ez nekem már jó, ezért is néztem csak ezeket az újabbakat, nem a pár generációval régebbieket, mert azokban még gyengébb panel volt.
SD hiánya már rég terjed, egyre kevesebb a noti, amiben van - de mivel a fő gép úgyis XQD/CFe kártyát használ, ez most kevésbé szempont.
Ami leginkább érdekel, hogy mit hallottatok róluk, mennyire hajlamosak meghibásodni, mennyi garanciális gond van velük, az x360-asoknál (435) mennyire bírja a zsanér a hajtogatást, egyáltalán a 435 szintje ajánlott-e rendszeres hordozáshoz, az összeszerelési és anyagminőség nem megy-e a hurcolhatóság, strapabíróság, megbízhatóság kárára?
@Timer: a külső kijelző repülővel egy kicsit nehezebbNéha hónapokig vagyok úton, távol az asztali géptől. Az Envy x360 nem tudom, hogy elég strapabíró lenne-e - ezért nézem inkább a 435 x360-ast, ha már forgatható (a toll input jó lenne szerkesztéshez); viszont az 1.46 kg-jával szemben a 635 Aero 1 kg-ja elég csábító... Főleg, ha pl. egy repülőn csak 7 kg a carry-on limit, és ebbe még fotós cuccoknak is bele kell férniük, pl. egy 1.5 kg-os 70-200 f2.8...
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #165886 üzenetére
+SeniorTilla: Várjatok! Még mielőtt kibelezitek egymást, engedjétek meg, hogy közbepofázzak. Így szól: Az alábbiban esetleg tudtok segíteni, tanácsot adni?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
500.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Böngészés (3-4 ablakos), film nézés FHD felbontásban, Word, Excel dokumentumok minimális szerkesztése.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra használva.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13.3 - 15.6-ig bármelyik méret megfelel, 1920x1080 felbontás, matt, IPS kijelző.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente többször is lesz hordozva (városon belül), utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 256 GB-os SSD és 8 GB RAM, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Minimum 2 db USB 3.0-s port + LAN port + HDMI.
Ha lehet strapabíró(bb) ház, gondolok itt fém vagy masszív műanyagra, tehát ne valami ultra selejt műanyagból legyen, ami szétesik egy hónap után.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
válasz
Tikakukac #165881 üzenetére
Honnan tudod, emberünk milyen alkalmazást akar futtatni?
Már megint elmentél a személyeskedésbe, én pedig ahogy eddig is, nem hagyom szó nélkül, nem is fogom. Elnézést a többiektől, de megint itt tartunk. Már x-edik beszólásod ez, hetek óta, eredmény nélkül (miért is lenne eredmény?). Vedd már észre magad, topicgazda vagy. Ha moderálni kell valakit, akkor az te vagy, mert a kérések ellenére megint személyeskedsz. Más a véleményem igen, ha ez zavar, az nem az én hibám.
Ettől függetlenül: a CAD-ezés olyan alkalmazás, ami megkíván bizonyos grafikai hátteret. Ha ezzel nem értesz egyet, az a te dolgod, de legalább ne hintsd el ezt a képzeted a többieknek úgy, mintha tény lenne. Olvasd el még 1x a kommentemet.
A profi mérnökök nem a PC-k vízhűtésével szópárbajoznak, hanem odamennek a megrendelőhöz és demóznak, ha jól sikerül, szerződést kötnek. Ha építész lennél, ezt tudnod kellene.
Tudod miért? Mert a technikai szőrözésed nem érdekel senkit. Sok építési vállalkozó azt sem tudja, mi az az a arkiked. Eredmény kell, hogy hogy oldod meg, nekik nem szempont. Első évfolyam első óra: a megrendelőnek mindig igaza van
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165819 üzenetére
Tapasztalatból beszélek, ami nem hónapokig tartott.
Pyttawrx ez a nehéz, hogy mikortól kapsz használt cuccot, és mikortól gyárilag felújítottat, amit újnak is eladhatnak. Apple is használ, felújított terméket ad hiba esetén. Új autót vettem márkakereskedésben, kilyukadt a motorja, mondta a szerelő, szerinte ebbe használt, felújított motort tettek, motorszám sem szokványosan volt elhelyezve. Úgyhogy lehet a visszavitt cuccokból. amit tudnek felhasználnak a gyártók, és nem csak mobiltelefon/laptop szinten.
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165783 üzenetére
Tudod nekem mindegy. Egyébként van minőségbeli különbség képeknél, videónál az Intel meg az Nvidia esetén? Olyan nagyon nem néztem meg, de nem láttam semmi változást, amikor ide-oda kapcsoltam.
Pyttawrx ezt hol lehet megnézni? Egyébként az normális, hogy ilyen kevés menüpont van a VGA-nak? Még az Intelnél is sokkal több lehetőség van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165777 üzenetére
Korábban már írtam, hogy laptop kell neki, hiába ajánlottam a miniPC+monitort. Nem a szeme lesz élesebb, hanem jobban néz ki egy videó, fotó nagyobb kijelzőn. Majdnem 30%-al nagyobb a kijelző. Area103.99 inches² - 127.89 inches². Látom a VGA-val is variálnak, pont az Acer 3-at hozzák példának, nekem az erősebb van, igazából mindegy.
-
válasz
Tikakukac #165778 üzenetére
Hát az még arányában jobb (150-ről 200-ra) mint ami a noti fronton történt, szóval nem játszós gépnek otthonra még ajánlhatóbb az asztali.
Amin jót szórakoztam az az usb-s webkamerák ára. A világvége óta 5-7 ezres kis vackok amikor elérték múlt májusban a 60 ezer feletti árat (boltok ár grafikonján szépen látható)... Okostelefont találsz olcsóbban két jobb kamerával...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165767 üzenetére
Képeket, videókat akar nézni, szerintem ott minden centiméter számít. Tényleg azért kell új gép ajánlásra valamit kitalálni, mert valaki nem hajlandó használt gépet venni. Ismerősöm sem. Világos szobában lesz a laptop asztalon. Egyik ablak a gépnek háttal van, a másik oldalt, itt tényleg csak a fényerő számít.
Nekem akku-t cseréltek, úgy, hogy megvárhattam. Lehet egyedi eset volt, de talán jobb ha beviheted a szervizbe, esetleg a szerelővel is tudsz beszélni, annál, mintha futár viszi el, majd hozza vissza, mondván nem találtak semmit.Azt viszont hiányolom, hogy nincs lehetőség arra, ami a Lenovon volt, ha egyfolytában tölt az akku, akkor csak 70%-ra töltse. Nincs erre külső program? Illetve fényerő állításra, ami egérrel lehet állítani? Volt valami fényerő időzítő beállító program, (nem jut az eszembe, akár 4 monitorral is működött egyszerre, különböző értékekkel) amivel be lehetett állítani, mennyi legyen különböző időpontokban. Elég lenne, nappali, esti is.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #165758 üzenetére
Az biztos, de hát sokunknak nincs lehetősége sokféle laptopot kipróbálni vagy javítgatni, így egyetlen lehetőségként marad az ilyen-olyan forrásokból való tájékozódás, fórumos kérdezősködés, rosszabb esetben pedig a vásárlást követő elállás, amit valószínűleg mindenki szeretne megelőzni.
-
válasz
Tikakukac #165748 üzenetére
Hát engem ne kérdeztek, ezt kaptam. Szerintem nekem az 5410 is elég lett volna az U procival (word-re...).Inkább örültem hogy nem a legolcsóbb lenovo vacakot kaptam mint egyesek előző körben (gondolom tanult a saját kárán az IT)... Akku tényleg brutál (kiírt valami 10 óra plusz és röhögtem, de fél óra után is konzekvens volt az érték).
Kijelzőjét szerencsére nem használom (munkahelyen dokkolva monitor/rendes billentyű/egér), otthon meg csak a távoli asztal hogy mindenhez hozzáférjek, lényegi munkát a nagy tesón végzem (17-es precision).
-
-
-
válasz
Tikakukac #165687 üzenetére
Azt hogy milyen xps 17-est össze lehetne rakni, hagyjuk mert elsírom magam a hiábavaló vágyakozástól
Valami jó kis 15 wattos amd proci + 60 wattos 3060 vga (és akkor a 100 watt max usb c töltés sem babrálna ki velük), aránylag csendes gép 17-es 16:10 jó kijelzővel (FHD elég) 15,6 méretben. Nu azért kérhetnének milla fölött akkor is kisértésbe esnék.
De intel lesz.. és ha amd akkor lesz valami más gond (lásd mostani xps 17 töltési gondja amire utaltam).
Mondjuk ha lenne macbook pro 17... Pedig nehéz lenne átszokni mac-re. De amit az m1 air művel hardver erőben az elképesztő (de ugye engem 13-14 kategória nem vonz).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165677 üzenetére
Ha tudsz majd nézz be az MM-be, kíváncsi vagyok utána mit mondanál.
zsolti75 TN tényleg világosabb, de a VA is, ami viszont jobb kontrasztban.Brutális ez a Dell Precisions. Sok helyen árulják csak itt volt a legjobban fotózva. Lehet a végén mégis jobb elnevezése lesz a topiknak a miért ne vegyek új gépet. Mondjuk valakit nem lehet rábeszélni használt gépre, attól tartok az ismerősömet sem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165674 üzenetére
Akkor szerinted miért látom jobbnak? Nehogy már csak "optikai csalódás" legyen.
Szerinted a fenti képen nem kiugróan jobb a Acer a többi közül? Az nem lehet, hogy mindent direkt rosszul állítottak be, az Acer kedvéért. Meg ugye az sem lehet, hogy hiába 400nites a kijelzője, az nem számít semmit a 300nithez képest. Persze biztos, hogy a pontos érték más, de akkor is több.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165672 üzenetére
Korábban írtam,
Voltam az MM-ben. Szerintem a Legionnál nem a 300nites fényerő a gond, hanem az IPS panel. Az én EIZO 2433 monitorom is csak 329nites 100%-on, de VA paneles. Az lehet a gond, hogy az IPS-nek vagy több fényerő kell, vagy IPS panelek között is van különbség, vagy mindkettő.Monitoron este a 0% is sok, amikor rásüt a nap az érzékelőre, akkor 45%-ra megy fel. 17,3" Legion 100%-on sem volt sehol sem hozzá.
Néztem, hogy a 250-300nites Samsung VA paneles monitorok is tökéletesen világos képet adnak.
Az lesz amit fent zsolti75 is írt, hiába a jobb IPS panel, bizony lehet, hogy sötétebb azonos fényerő mellett, mint a TN, VA. Nagyobb fényerővel, mint az Acer is mutatja, tökéletes. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165670 üzenetére
Persze tudom, a TV-k is üzletire vannak beállítva, minden maximumon, de láttam milyen volt a Lenovo Legion, ennek sokkal nagyobb fényerejű képe volt. Most látom, hogy pont a korábban keresett 3:2 képarnyú, 400nites IPS kijelzője van. Jó ez az IPS, de nagyobb fényerő kell neki, mint a TN vagy VA paneles kijelzőknek. Valahogy kell találnom egy HP Envy-t.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165663 üzenetére
Nem tudom, hogy mit variálnak, mert a garanciát a HP adja, mondjuk a 2 év sem stimmel, de furcsa, hogy sehol sem lehet kapni. Tényleg lehet az elállást akarják kikerülni, de mintha azt mondták volna a boltban, hogy a pixelhibás meg az elállásos laptopokat is visszaviszik a nagykerbe.
Nekem csak az kell, hogy a "vizuál teszten" megfeleljen a kijelző.Nyilván a monitorom, laptopom sem színhelyes. Régen kalibráltattam az L557 monitoromat, semmi változást nem tapasztaltam. Szerintem a VA eleve jó, az IPS-nek meg túl vannak húzva a színei, persze ez is panel függő, mert az iMac, MacBook, iPad képe tetszik. Viszont vettem Sony 4K-s TV-t, ami legjobbnak számított a kategóriájában, a piros bordó volt rajta, ez láttam a boltban az MM reklámon is, egyébként szinte minden IPS-nek ilyen bordós a pirosa. Végül 4db TV után ilyen TV-t vettem, nekem ez a legjobb, Direct LED-es, VA paneles, és az SD, FHD adások is jobban néznek ki rajta, mint a 4K-s TV-n.
SeniorTilla brutális az a laptop. Azt a nőt is adták hozzá?
Nekem jobban tetszik a fényes kijelző, nálam oldalt van az ablak, ahova meg majd megy, ott háttal lesz neki.
Rendeltem egy Acer Aspire 5 A515 laptopot, ez az egyetlen fényes kijelzős 15,6" laptop, de attól tartok ez csak nyomdahiba. Ha tudtok fényes kijelző laptopot írjátok meg légy szíves. Használt is lehet, igaz ismerős újat akar venni, de lehet a végén még rábeszélem.Valzor itt tudsz erre is szűrni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165659 üzenetére
Nem értem, valami ÁFA kavarás lehet? Attól függetlenül magánszemélyek miért nem vehetik meg? SeniorTilla nálad is csak vállatoktól visszavett Envy x360 van?
Voltam az MM-ben. Szerintem a Legionnál nem a 300nites fényerő a gond, hanem az IPS panel. Az én EIZO 2433 monitorom is csak 329nites 100%-on, de VA paneles. Az lehet a gond, hogy az IPS-nek vagy több fényerő kell, vagy IPS panelek között is van különbség, vagy mindkettő.Monitoron este a 0% is sok, amikor rásüt a nap az érzékelőre, akkor 45%-ra megy fel. 17,3" Legion 100%-on sem volt sehol sem hozzá.
Néztem, hogy a 250-300nites Samsung VA paneles monitorok is tökéletesen világos képet adnak. Idáig nem nézetem a laptopokat, a Legiont leszámítva, 17,3" amúgy sincs kirakva, most megnéztem, szörnyen gyenge halvány kijelzőjük van. Ha hiszitek, ha nem a ACER Swift 3 NX.HQWEU.00D-nek volt a legjobb képminősége. Kontrasztos, mély színei vannak, oldalról sem torzul. Nézzétek meg abba a sötét kórterembe mennyire be lehet látni. Ugye nem nehéz kitalálni melyik lehet az. Régebben mondták, hogy nem jó a fényes kijelző, mert csak borotva tükörnek jó, meg csak a vacak TN panelt javítják vele. Szerintem meg tényleg konrasztosabb képet ad. Oled TV-k miért fényesek, ha végtelen a kontrasztjuk? Lehet a matt kijelzőt el sem tudnák adni a fényesek között. Mondjuk én azt vennék, mert tényleg zavaró, ha sötét jelentnél magunkat látjuk. Viszont laptopnál, szerintem jobb választás, ha nem használjuk szabadban. Toshiba Tecra A10 fényes kijelzője is jobban tetszik nekem, mint az EIZO monitorom képe. -
-
Zolly444
aktív tag
válasz
Tikakukac #165530 üzenetére
Végig bogaráztam az aprót, és ha csak a magyar billes gépeket nézem, erre a háromra szűkült: (nem találom hogy tilos lenne a linkelés, ezért azt is dobok, ha nem lehet sorry.)
7470 / i5 6300U / 14" FHD IPS / 8GB DDR3 / 240GB SSD [link] 170k
Probook 640 / i5 8250 / FHD(lehet hogy nem ips?) / 16GB / 256GB SSD [link] 185k
7490 / i5 8350U / FHD IPS / 8GB DDR4 / 256GB SSD [link] 189k
Melyiket választanátok innen, melyik miért a legjobb? -
k-adi
nagyúr
válasz
Tikakukac #165519 üzenetére
Hát nézd.. én megértem, ha épp nincs mit ajánlani, mert most olyan a piac.. (fogjunk mindent is a covidra).. akkor nincs. Ez van. De akkor esetleg érdemes lenne megfontolni, hogy zárjátok be a topikot ideiglenesen, mert így mi értelme..?
írjátok ki az összefoglalóba bazi nagy betűkkel, hogy nincs mit ajánlani ezért és ezért, gyere vissza jövőre
A gamer notebook topik speciális, oda nyilván már a kockábbak mennek, nagyobb kerettel, na meg (remélhetőleg) valamilyen elképzeléssel....... de ide gondolom a kevésbé kockák/átlagosabb userek (= problémásabb userek
- bár gamerben is van pár beteg arc
) jönnek sacc ~0-300k közötti kerettel, sokszor elképzelés nélkül (pl. ugye ezért is született meg az összefoglaló-kérdéssor)..... így pont az ilyen elveszett bárányoknak, nekik kell több segítség és indoklás...
...csak ugye az évek során elfogyott a szakember és a megmaradóknak meg a türelme + most a covid is itt van készleteket zabálni. Én még itt voltam csendes olvasóként amikor még fénykorát élte a topik, így emiatt tudom ezt.
de hogy visszakanyarodjak a jelenbe, pl. én esetemben, ismerősöm nyaggat új laptopért, de hiába mondom neki hogy én csak a "drága" notikat ismerem, amennyit ő szánna rá, azokat már nem, ezért mertem ide írni, de látom nem lesz belőle semmi, ami totál rendben van hisz ingyenes topik, stb., csak kicsit csalódott vagyok, ez minden
(de ahogy látom az utánam érkező hozzászólásokat, sokan vannak ezzel most így) -
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165528 üzenetére
Köszi! Persze ezt tudom. c) 250 000 forint eladási ár felett három év. Lehet ez csak nálunk van. Csak gondoltam azért gyengébbek a gépek évről-évre, sőt már sorozaton belül is, mert a fő piacon az USA-ban 1 évet kell kibírni. Egyébként mi a fenének vacakolnak ragasztott zsanérral, lehet azzal is spórolnak 2-3$-t?
-
válasz
Tikakukac #165539 üzenetére
Leírtam már, most leírom még egyszer: engem az bosszant, amilyen véleménnyel vagy a gyártókról, termékekről, kereskedőkről. Mindenki ipari hulladékot gyárt, mindenki lehúzós kereskedő, minden notebook sz*r, stb-stb szerinted. Ezerszer leírtad már, ismerjük a véleményed. Gondolj már bele: ha a gyártók, kereskedők, szervizek nem lennének, te most min írnád a kommentjeidet? Kőtáblán? Respect kellene, nem az állandó fikázás.
Példát kellene mutatnod; néha megerőlteted magad egy darabig, de aztán megint kijön belőled ez a stílus, amit itt olvashatunk. Már nagyon elegem van belőle, ezzel nem vagyok egyedül, úgyhogy jó lenne, ha változtatnál rajta és megmaradna a topic szakmaisága. Egy rendes szakmai topicban helye van az egészséges vitának, de a te topicodban nincs. Csak az lehet igaz, amit te írsz le, aki ezzel vitatkozik az hülye, nem ért hozzá, vagy csak kereskedői szempontból van jelen és eladni akar. Ez nagyon nem igaz. Sok mindennel nem értek egyet amiket leírsz, és ennek hangot adok. Akkor is ezt tenném, ha nem kereskedő lennék. Ugyanolyan jogom van itt lenni, mint neked. Nem kereskedőként vagyok itt, arra ott a hardverapró, fizetett hirdetésekkel. Mivel nagyon régóta foglalkozom notebookokkal, a szakmai tapasztalatom és rálátásom alapján írom meg a véleményemet, és adok tanácsot. Akkor is, ha más márkáról van szó, nem csak a HP-ról.
Hol tartana a világ, ha egy ember véleménye számítana csak, a többieké nem? Hála Istennek nem itt tartunk; az álláspontomat leírom ide is, ahogy leírták mások is, akik független PH tagok, és látják mi megy itt.
-
válasz
Tikakukac #165529 üzenetére
Nem pont rád gondoltam, de átlagban ez van: vagy azért ajánl valaki valamit, mert kéretlen nagykövet, vagy azért, mert el akarja adni. Erre írtam, hogy a végfelhasználó szempontjából édes mindegy, tippeknek jók ezek, és review olvasással lehet konkrét típust választani személyre szabottan. A szabályzat más kérdés, de annak értelmében minden topik beszántható itt kábé.
-
válasz
Tikakukac #165518 üzenetére
'"Az van, hogy mivel ez kiemelt szakmai topik, így önmagában már az is gond, hogy üzleti érdekekkel bármi keveredik
"
Anélkül, hogy védeném a nevén nem szólított Kollégát, az mivel jobb, amikor valaki a saját márka preferenciája alapján ajánl valamit? A végeredmény ugyanaz a kérdező szempontjából, szvsz.
-
arnyjaro
tag
válasz
Tikakukac #165522 üzenetére
Tudom hogy ingyenes platform, ezért nem is Neked címeztem a kérdést. De egy "egyszerűen ilyet nem fogsz találni még 2x ennyiért sem" választ sem kaptam. Nyilván vannak kompromisszumok amiket meg lehet és meg is tudtam volna kötni. Pont azért kerestem abban az ársávban, mert azért a 3 év garancia alatt ha a zsanér megadja magát (nyilván nem taposom hogy tönkre menjen) legalább reménykedhetek hogy meg is csinálják garancia időben (elég jó vagyok garanciális ügyintézésben
)
Szóval bocsánat, ha magadra vetted, de gondoltam vannak még itt páran akik esetleg tudnak tanácsot adni (legalábbis pár évvel ezelőtt ég voltak) -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165461 üzenetére
Köszi! Azt hittem hűtés szempontjából is jobb a fém. MacBook-kal, Asus-al nem volt gond, igaz csak lakáson belül használtuk. Akkor a műanyag a jobb, csak megfelelő merevítéssel? Van Dell 6320, Toshiba Tecra A10 is, egyik kijelzőjét sem lehet ilyen könnyen megcsavarni. Persze lehet ez a különbség az üzleti, konzumer laptop között. Csak manapság már a konzumer ára is elég magas lett.
-
-
válasz
Tikakukac #165425 üzenetére
Ez a valaki (akihez eljut ez a világ annyira hogy butítani akarja) egy elég szűk réteg.
Már én is az az egyed vagyok aki azt várja hogy úgy működjön ahogy vettem (autó, laptop, vagy okostelefon, kb mindegy.). És ebből a szempontból mindegy hogy hardver probléma vagy csak beállítás kérdés.De szerintem ki van ez találva (sem az intel, sem noti gyártó nem sírja el magát ha több az i7 mint az i5).
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Tikakukac #165421 üzenetére
Leno Legion, Dell G, ASUS "csodák", MSI stb. Sajnos nem ebben van a bibi... Téma volt a Gamernoti csopiba is jó pár hónapja, hogy az i5 forrófejű +10-15 fok eltérés is lehetséges. Intel gyári TDP-vel. Ugyan azon a szérián belül. Hába kened le Iridiummal, TGC-vel, nem tudod kordában tartani. Jellemzően a 9 genes gépek, ezért ajánlják/ták inkább az i7-et.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165399 üzenetére
Köszi mindenkinek! Még nem láttam 144Hz-es monitort, nem tudom, hogy általános felhasználásnál is van előnye, de mintha azt írták volna, hogy még az ablak görgetés, egér kurzor mozgás is folyamatosabb, mint 60Hz-en. Nem tudom, hogy van "panel lottó" a laptopoknál is? 144Hz-es tesztet nem találtam, csak 60Hz-et, van ahol BOE-t, hol AUO-t írnak. Nálunk ezek a verziók vannak. Ezzel a kijelzővel. Érdekes, hogy NTSC-ben adták meg az értéket.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165397 üzenetére
Köszi! Keresgélek még. Ha nem tudom rábeszélni az ismerősömet a mini PC + monitorra, akkor marad a Lenovo Legion 5 17IMH05. Tulajdonképpen az a kérdés, hogy a 60Hz-es vagy a 144Hz-es panel a jobb választás? RAM-on, SSD-n utólag is tudok változtatni, panelen, CPU-n viszont nem. Asztalon lesz, kikapcsolt külső VGA-val, csak abban kell reménykedni, hogy nem kerül a TMX-hoz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #165382 üzenetére
Ha manapság egyszerűen nincs ajánlható új gép, akkor írd meg légy szíves, hogy mi ajánlanál használtban, 15,6" méretben, mivel ugye nincs 17,3"-ban semmi? Amik még megfelelő konstrukciók voltak, hosszú felhasználási időre tervezve. Úgy emlékszem régebben azt mondtad, hogy 150k-ért, kiváló használt üzleti gépeket lehet venni. Lehet már ehhez is hozzá kell adni +100k-?
-
McJoker
tag
válasz
Tikakukac #165385 üzenetére
Eredetileg nem is a te írásodra reagáltam.
Én egyetértek abban, hogy ma már sok minden rosszabb minőségű, mint régen. Egyszerű a recept: más volt az értékrend, a gyártásban is. Ma már ugye tervezik az elavulást, ez nem hiszem újdonság bárkinek is. Mennyivel jobb a gyártónak, ha (jó esetben) 2 évente új modellt kell venned, mint 5 évente újraforrasztasz egy kondit, vagy valami hasonló...
Természetesen ez nem jó trend, és főleg nem fair. -
-
-
válasz
Tikakukac #165371 üzenetére
Á, ne kezdd már megint ezt a stílust, fogadd el, hogy másnak más a véleménye. Tudod, topicgazda vagy, mutass jó példát.
Egyébként nem a gép hibája miatt írtam a külső billentyűt, hanem tanácsként, alternatív megoldásként a következő gépéhez, tapasztalatként.
Én ebben az ügyben nem védem a HP-t, látom hogy van aki így járt vele, AW-vel is, stb. Ezek a gépek nem raklap szarok, de van közöttük meghibásodott darab, van olyan felhasználás, amit nem bírnak (pedig kellene, de ez van ezek szerint). De itt nem ez a gond, hanem az, hogy a szerviz így áll hozzá. Ez a fő kérdés, nem a külső vagy a belső billentyűzet. Ha elromlik, tessék megjavítani vagy cserélni és kész, nem mentegetőzni, hogy beragadt a pöcök, meg ilyen hülyeségek.
Most volt egy HP 250-es, ami nem töltötte az akksit. Vissza a szervizbe, 1 hét múlva adták a jóváírást, mert nem tudták javítani, ügyfél kapott ugyanannyiért egy jobb gépet. Ilyen is van. És ehhez nem kellet jogi fórumra menni, simán a HP magától megoldotta, hozzáteszem: egy belépő szintű modellnél. Ez a másik oldal. Én nem szervizes vagyok, hanem kereskedő, a szervizesek sokkal több hibás gépet látnak, hozzám akkor fordul az ügyfél, ha pl. a szerviz nem oldja meg a gondját. Más-más halmazból vannak tapasztalataink.
Egyébként a külföldi megoldás tényleg jó ötlet.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Tikakukac #165371 üzenetére
Igen, ez az
En sajnos nem vagyok ez a megalkuvo tipus. Ha external billentyuzet a bottom line egy egymillios gepnel akkor cipelem az asztalit akkuval a hatamon inkabb
Feladom lassan mar tenyleg, jobban jarok ha mindenhol ahova utazok osszerakok egy asztalit helyben mar LOL... notebbok vonalon is johetne mar valami kisebb startup aki megment minket, olyanra gondolok, mint az Anker. Elottuk nem tudtal hordozhato akkut venni hosszutavra. Erdekes modon megjelentek a piacon, megvettem a hordozhato toltojuket, 5-6 eve, a mai napig egy hetig tudom vele tolteni a Note 8-amat egy feltoltesbol. Az ota erdekes modon mindenki megtanult hordozhato akkut gyartani. Erre vagyakozom egy ilyen megmentore, ha nem jon konkurencia, lassan pizzas dobozba szerelt alaplapokat adnak el nekunk.... -
válasz
Tikakukac #165363 üzenetére
Miért lenne kapufa. Én és még sok ismerősöm (programozók, grafikusok) 99%-ban az asztalon használjuk a gépünket, én ugye 17-est, gyakorlatilag asztaliként. Elég gyorsan gépelek vakon, és nem tudnám megszokni a notebook billentyűzetét. Így is mellé ütök sokszor
Azt csak utána olvastam, hogy sokat repül, az más tészta, ott nyilván nem lehet, csak a saját billentyűzete. Mondjuk egy 17-es gépet nem egyszerű használni a turistaosztályon (sem), az ülések köze se fér
. De mindegy, hagyjuk ezt, a lényeg máshol van.
-
pittbaba
aktív tag
válasz
Tikakukac #165357 üzenetére
Koszonom, orulok, hogy leirtad nem egyedul vagyok a problemaval, mert neha mar ugy erzem, bennem van a hiba. Amit leirtal teljesen fedi azt, ami bennem kialakult, mint konkluzio, orulok, hogy nem en ulok forditva a lovon.
Nem is hisztizni szeretnek ezzel, hanem felszolalni, mert ha mindenki ilyen lendulettel es kitartassal keregetne vissza a penzeit, mint en, a gyartok hozzaallasa megvaltozna.
Kifejtem ezt bovebben:
A HP-nal es a Dell-nel is kiderult, hogy az alapveto policy az itthon, hogy addig nem segitenek az ugyfelen amig el nem megy a Bekelteto Testulethez. Mivel a BT hatarozatnak nincs karteritesi resze, ezert a cegek hulyek lennenek nem kivarni ezt a pontot. Ahogy latom, kb 1000/1 ember jut el a BT-ig. Az 999 nem megjavitott, kidobott/hibasan hasznalt gep, minden 1000 hibajegynel. Az 999x megsporolt tobb tizezer forint. Miert javitgatna barmelyik gyarto ha megtehetik hogy megkerulik a jogszabalyokat, es varnak amig fel nem szolitja (kovetkezmenyek nelkul) oket a BT?Az en gepem is cseres volt, egyertelmuen, jogszabalyok szerint, nekem megis kb 4 napomba telt mig ezt elinteztem, 4 nap amig nem dolgoztam hanem ez utan rohangaltam, nyomtattam postaztam, autokaztam videkrol a targyalasra COVID kellos kozepen...
Tehat szerintem az egyetlen egy mod az lenne, hogy okitani az embereket, hogy ilyenkor mi a teendo, es biztatni arra, hogy lepjek meg ezt, mert segitenek. Itthon az hozzaallas, hogy ,,ugysem segitenek". Ezt csak a cegek akarjak elhitetni velunk. Nekem eddig minden egyes jogi ugyem szamomra pozitivan zarult. Tehat batoritanek mindenkit, menjen szembe a cegekkel ha megbizonyosodott rola, hogy a jogszabalyok neki kedveznek, a BT semmibe nem kerul, csak idobe. Nekem meg soha nem jott el a masik fel a targyalasra, ezert mindig reszemre dontottek.
-
válasz
Tikakukac #165337 üzenetére
Logikus amit mondasz, 50W az 50 watt, de én nem tudom elhinni, hogy minden gyártó minden gépe alulméretezett. OK, az ultrabookok más tészta, ott legalább hely sincs. Van videód vagy linked erről a thorttling-ról? Stress-test, vagy ilyesmi.
Meg fogok nézni egy Spectre x360 15-öst i7-9750H-val én is. Pár nap és itt vannak az Envy x360 13-asok, van Ryzen 7-4700U-val kettő, arra is kíváncsi leszek, mit mutat.
Intel TDP látható itt, 45-ről leviszik 35-re ha kell
AMD Ryzen 7 itt az AMD 15W-ra esküszik alapból, plusz a GPU 25, akkor az intel szintjén van ez is. Max. ha dedikált GPU van az AMD-hez, akkor lesz jobb.
-
Directors
senior tag
válasz
Tikakukac #165306 üzenetére
Első genes i vagy második ? Ezt nem teljesen értem. A CPU-ra gondolsz ?
Melyek ezek a procik például ?
Az ilyen gépek milyen árban mehetnek használtan amire te is azt mondod hogy már jók lehetnek kis kompromisszummal ?Tudom nem nagy mutatvány SSD- cserélni. Csak ugye az is plusz pénz.
-
berenyi5
csendes tag
-
hitchins
őstag
válasz
Tikakukac #165270 üzenetére
Leirhatnad a neveket. Akar privatban is erdekelne bar gondolom mas sem banna(A megbizhato emberek)
A “nem lepnek” nem minden esetben valos.
En egy hasznalt mobilt csereltem egy 100%-os ertekelesu emberrel.
Kiderult hogy a makulatlannak hirdetett keszulek kijelzojen volt egy folt, valoszinuleg beazastol.
Jeleztem neki fel oran belul hogy ez igy nem ok csereljuk vissza. Nehany nap ossze vissza hazudozas utan nem is valaszolt. Adtam egy negativ ertekelest amit a mobilarena visszadobott, mert szerintuk nem bizonyithato az allitasom!!!!
Atkuldtem a levelezest tovabbra is 100%-os.
Ennyit az itteni ertekelesrol.Annyi vol a szerencsem hogy egy ismeroson keresztul tudtam intezni a telefon javitasat.
-
-
válasz
Tikakukac #165199 üzenetére
Nemnem, te ferdítesz az elitebookokkal (nem veszik magánfelhasználók) és a renew programmal kapcsolatban (szerinted csak himihumi cégek, aprós hirdetők foglalkoznak vele, holott ez kőkeményen gyári HP-s kereskedelmi csatorna, gyári garanciával, hivatalos forgalmazással). Én nem beszélek mellé, ezt mindenki láthatja, aki elolvassa a kommentjeinket.
Az is erős ferdítés, hogy egy Paviliont egy 250-essel említesz egy szinten). A 250-es a 15s minőségi szintjén van, ez a belépő kategória, ezt is leírtam. Szinte naponta csinálok ilyen gépekben ram, ssd bővítést, mert viszik őket mint a cukrot, mert ezek a legolcsóbbak. Látom, tudom milyenek. Van, aki már a negyedik, ötödik 250-est veszi december eleje óta. Sajnos ennyiért nincs más alternatíva.
A Pavilon 15-cs modellcsalád középkategória, ennek megfelelő árazással. Alumínium a palmrest 3D-s hangszóróráccsal, világító bill, IPS kijelzők, USB-C port. Ezek a 250-esekben nincsenek. És sokkal jobb az anyaghasználat, nemcsak a részben fém burkolat miatt, hanem a műanyag komponensek is sokkal jobbak, mint egy 250-esnél. Ezek miatt nem lehet a két modellcsaládot egy lapon említeni.
A Pavilion x360 14-dh sorozat sokkal-sokkal jobban szerelhető mint a mostani probookok, akinek van ezekkel szerelési tapasztalata, az alá fogja írni ezt a véleményemet. Nagyon jó és erős műanyagból van az alja, amit pár csavar tart csak, és simán lepattintható. Ettől egy Probook 450 G7-est szerelni sokkal rosszabb, mert pattan, törik, stb. A bottomcase műanyaga az, ami gyengébb minőségű a probooknál, más anyagból van és vékonyabb is.
Tom1939: ignoráljuk egymást elég sokszor, de az ilyen mértékű ferdítéseket (próbálok szépen fogalmazni) nem fogom szó nélkül hagyni. Azt kell írni ami a valóság, akár topicgazda valaki akár nem, és akkor nem lesz ellenvélemény. Nem kell itt arról ömlengeni megállás nélkül, hogy mekkora ász valaki; van olyan téma, van olyan gépcsalád amihez nem ért, vagy nincs tapasztalata benne és akinek van, az nem fogja hagyni, hogy öööööööööööö ferdítsen.
Egy dolgot ne felejtsünk el még: ez itt egy nyilvános szakmai topic, ahol PONT a topic kezelésével megbízott embernek nem kellene olyan információkat terjesztenie, amivel megtéveszti azokat, akik tanácsért jönnek ide.
-
-
válasz
Tikakukac #165190 üzenetére
Ha totál fals dolgokat írsz ki a nagyközönségnek, arra reagálni fogok egy ellenvéleménnyel én és mások is, erre azért számíthatnál a sokéves tapasztalatod alapján.
A renew programban elérhető áron vannak az Elitebookok, nem a szerinted zugkereskedőktől, hanem hivatalos forgalmazóktól, 3 év gyári garival. Ne ferdíts ekkorát, mert a saját hitelességedet rontod.
-
válasz
Tikakukac #165192 üzenetére
Azt aláírom (kiszámlázva nem cégre) hogy jó kevés de ez szerintem inkább az árnak mint az üzletinek szól. Gondolom a 1,5 millás "top" gamer gépeket sem tucatjával viszik (bár ebben lehet hogy tévedek). Renew-ban és használtan (okosban) szerintem azért van egy tágabb vásárló közönség (legalábbis szűk környezetben sikerült már embereket ilyenre rávenni full vacak új helyett).
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Egyedi ékszerdobozka
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest