Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adika4444

veterán

Hali!

Öcsém keres vmi vékony laptopot, ő ultrabook-hoz ragaszkodik, én azt mondom hogy ne legyen túl vastag, nem kell feltétlen papírvékony.

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    Vmikor mostanság

(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
    150.000 Huf

(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén)
    Integrált videokártya, I5 4300U vagy nagyobb teljesítmény, gépelés elő fog fordulni gyakran, billentyűzete jó lenne olyan mint pl 2570P-nek, vagy Acer B115m-nek (utóbbi csak kiosztásra példa, nem minőségre;])

(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
    Amire lesz arra egy Intel HD3000 elég, annál jobb lehet de csak is integrált

(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
    11,6-13,3" közötti, nagyobb nem jöhet szóba!

(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
    Hordva akár napi szinten is lesz, hát az utazáskori használat olyan hogy inkább nem mint igen

(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
    Szó nélkül nyelje a Win7-et, de nem kell rá van itthon

(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    Vagy minél nagyobb HDD, vagy 120GB vagy nagyobb SSD de a mozgó alkatrész nélküli csak is Intel lehet, vagy olyan ami bírja a strapát és nem íráslimites, és nem 840 Evo!

(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    HDMI vagy DISPLAY port, Gigabit lan, MiMo képes Wi-Fi is jó lenne de ez elengedhető, viszont 5Ghz jó lenne, továbbá egy USB3 kell, annál több csak jobb, és minimum 3 USB legyen a gépen (még a kettő darabbal is fogcsikorgatva kibékül)

(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
    Laptopsystem féle használt elsősorban, de mindent meghallgatok

Így elsőre én egy EliteBook 820-at ajánlottam (igaz ez nincs a Laptopsystem-ben:(, de remélem felbukkan egy mire vásárlás lesz), és a Dell 7240 az ami nagyon tetszetős, csak arra már nincs keret. Javasoltam neki a Dell 6230-at ha lesz megint készleten, de a vastagság na meg az alacsonyabb akkuidő miatt ő nem szeretné... Szóval igazándiból maradt a 820, ha csak nincs valami más ötletetek, bár attól tartok hogy nem nagyon van más jó vétel jelenleg ilyen áron. Esetleg Probook 430 használtan, igaz az ugye gyengébb minőség.

Új hozzászólás Aktív témák