Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG G4 - nehéz rajta fogást találni
Aktív témák
-
adm
őstag
válasz
leyo76 #46130 üzenetére
ha már felajánlottad... légyszíves keress olyan tesztet (lehet asztali is), amiben szerepel ati, nvidia vga illetve amd és intel proci oda-vissza tesztelve. amiben a megfelelő párosítások mellett az ati+amd konfig látványosan javul az ati+intel, illetve nvidia+amd párosításokhoz képest.
hidd el egyszerűbb tisztázni, mint a következő félévben a kérdések felénél bizonygatni, hogy van vagy nincs ilyen jelenség.
-
premete
veterán
válasz
leyo76 #46130 üzenetére
Kereshetsz, de felesleges, az amd procik ugyanazon az órajelen, kevesebb tudással, 20 fokkal magasabb hőmérsékleten mennek.
laptopnál, ahol az üzemidő és a teljesítmény, valamint a hőmérséklet számít, az amd eleve gázos.
Ja, és azért hogy az alapvetéseddel is foglalkozzak, 1991 óta van laptopom, amikor az itt nyilatkozó emberkék többsége még nem is látott PC-t.
Ahogy sokan, én sem szoktam ide beírni, mert gamer full extrás laptop nem létezik, 1 milkóért sem; de akibe belekötöttél, nagyon gyakran segít a tájékozódásban, és még kamut nem olvastam tőle. -
adm
őstag
válasz
leyo76 #46119 üzenetére
ha elolvasod, látod, hogy arra válaszoltam amit írtál. csak objektív, utána kereshető és nem a bűvös "szerintem" indokokkal.
az objektív tesztek, a gyártók konfigurációs gyakorlata, proci és/vagy vga teljesítmény adatok finoman szólva nem az állításodat támasztják alá. sőt, nagyobb esetben pont az ellenkezőjét mutatják.
ha már így is adottak az irreális igények, - 100-120k-ért strapabíró 5évig használható vagy gamer noti - akkor ne kreáljunk már ezek mellé még többet. már középkategóriában is nehéz ati+amd páros találni, felső és csúcs kategóriában meg lehetetlen. és ez nem véletlen.
-
adm
őstag
válasz
leyo76 #46100 üzenetére
akkor is erre a megállapításra jutottál, amikor az amd és az ati 4 évvel ezelőttig két külön cég volt? vagy amikor az amd-nek nem volt értelmes chipsete a saját processzoraihoz? vagy amikor az ati és nvidia termékek közt - kis túlzással - generációs különbség volt (oda-vissza)? vagy amikor az azonos chipsetes alaplapok teljesítménye között is előfordult 5-10% különbség? mindegyik előfordult az elmúlt 10 évben...
ha lenne ilyen az maximum direkt korlátozás útján lehetne. és akkor nem az amd-ati páros teljesítene jobban, hanem minden egyéb kombinációt kéne - néha nagy- mértékben korlátozni. de az objektív tesztek épp az ellenkezőjét mutatják. az más kérdés, hogy az intel a nagyobb teljesítményért több pénzt kér és költség többlet nem mindig áll egyenes arányban a teljesítmény többlettel.
az, hogy egy laptop sokszor fél/harmad/negyed akkora fogyasztás mellett többé-kevésbé tudja hozni az asztali megfelelője teljesítményét, az nyilván a platformnak és a válogatott alkatrészeknek köszönhető. meghatározott számú alkatrészt kombinálnak, amik közül a legtöbb natívan működik, integrált az alaplapra és csak minimálisan terheli a rendszert.
ha egy processzor 10-20-30%-kal kisebb teljesítményű egy másiknál, akkor csak proci igényes feladatokban mitől lenne jobb attól, hogy saját vga kerül mellé? vagy a proci-vga együttes használatakor, pl játékoknál? nem lesz több aktív feldolgozó egysége, nem tud akkor sem nagyobb órajelen működni.
-
adm
őstag
válasz
leyo76 #46096 üzenetére
tehát egy azonos órajelen lassabb - és kevésbé kifinomult energiagazdálkodású - proci, csak azért mert saját fejlesztésű vga-val párosítják teljesítményben jobbat fog produkálni?
csak számítási teljesítmény ugrik meg, vagy esetleg a fogyasztás és energiagazdálkodás javul?hajajaj
az egy dolog hogy az amd érdeke, hogy a (fanboy)fejekben a "atihoz amd-t illik párosítani" maradjon meg. de - ha van is - nem akkora a különbség az ati és egyéb megoldások között, hogy érdemes lett volna lemondani ezért az intel modern mobil processzorairól.
mod
ha jól rémlik EZ az utolsó vga-cpu teszt.
semmi jele, hogy az amd platformnak (proci, chipset, vga) bármi előnye lenne az intel proci+chipset és ati vga összeállítással szemben. van ahol mérési hibahatáron körül alakul az eltérés, de ott az nvidia+intel párosítás is hasonlóan teljesít. és van ahol jóval nagyobb az előny az az intel+ati/nvidia párosítással. -
Wyll
őstag
válasz
leyo76 #46031 üzenetére
Igen, elég lesz a celeron is bőven arra, amire kell. Mondom, otthoni netezgetés, word - ennyi. (T3000 már core architektúra, nem?) A nagy képernyő viszont követelmény, és működjön jól öt évig. Cserébe nem lesz hordozgatva.
Szóval? Tudsz (tudtok) olcsóbb 17"-ost?
MSI-ről a véleményed - látom - nem a legjobb... -
band1103
őstag
válasz
leyo76 #46020 üzenetére
Egyébként egész jó gépeket ajánlottál
. Viszont jobb lenne ha közelebb lenne a 100-hoz és az sem lenne rossz ha alulról.
Ennél olcsóbban lehet új notebookot kapni amiben min 2GB ram van és min 2 magos cpu és 13"-15" (de inkább 15) -os a kijelzője? Nem kell hogy 720p-s legyen lehet kisebb is a felbontása csak a méret számítana
Mi a véleményed az MSI-ről?
Minden eddigi és további segítségedért ezer
.
-
band1103
őstag
válasz
leyo76 #46010 üzenetére
Fontos lenne hogy MO.-on is lehessen könnyedén beszerezni.
Mondjuk Acer EX 5635Z-431G16Mn 114.990.- a laptop.hu-n?
A lényeg tényleg a kijelző mérete lenne hogy ne legyen kisebb mint 15" és nem kell atomerőmű tehát tök átlagos felhasználásra lenne és követelmény lenne hogy új legyen ne használt.De még itt vannak:
LENOVO IdeaPad U350 59-032011 (115e)
MSI X340-411XHU (97e)
TOSHIBA Satellite C650D-11HSzerinted?
-
T-unit
őstag
-
negyedes
addikt
válasz
leyo76 #45926 üzenetére
A suly meg a meret azert nem mindegy neki. Az egyeteme nem ott van ahol a koli szoval vagy gyalog vagy tomegkozlekedessel megy egyetemre, plusz meg faluban lakik, szoval haza is kell azt cipelni. Nem olyan jo cipelni a nagyobb gepeket akar naponta tobbszor, tapasztalat. En is szabadulnek mar ettol a 15,4" geptol.
-
T-unit
őstag
válasz
leyo76 #45802 üzenetére
Nem tudom milyen 160k-ról beszélsz,viszont jobban utánanézve, akinek válaszoltam ráadásul egyik legdrágább helyről linkelte épp, de legolcsóbb ára amit láttam 169k,ami már mindjárt barátibb érte ha ennyiért tényleg megkapható,és így már igencsak jó vétel W7-el: [link]
Amire válaszoltam lényegében nálam egyértelmű,bocs ha másnál nem: -játékra- a hd4650-es pavilion jobb és picit még olcsóbb is,2év gyári garival,igaz az újraforgalmazott gép,de tök ugyanaz mintha boltból vennéd csak külföldi a bill. -
mg105
senior tag
válasz
leyo76 #45707 üzenetére
nem tudom mennyire igaz az az általános sztereotípia, miszerint az amdk jobban melegszenek
ebben az esetben valószínűleg még az iponos tesztben írtnál is hangosabb, mivel az intel 4500m-es igpje gagyi, de legalább hűvős, míg ez a 4330-as valszeg jobban melegszik.
mivel a linkelt gép egy-az-egyben ugyan az, így vagy itt, vagy ott el lett írva. végeredményben mindegy, mert nem törvényszerű, hogy a ledesnek jobb képe lenne
-
mg105
senior tag
válasz
leyo76 #45704 üzenetére
én notebookcheck alapján próbáltam belőni a teljesítményét. a proci elvileg kicsit lassabb az inteleknél, de a 4330 jóval gyorsabb az intel bármelyik igpjénél, csak hát a végeredmény függ a procitól és a chipsettől is. elvileg ugyan 35W van erre a procira is írva, de ezzel a sok számmal kb. kitörölhetjük, mert ha nagyon forrófejű a proci meg a vga is (amire van esély), akkor nagyon hangos egy noti lehet
továbbá fogalmam sincs, h a burkolat mennyire melegszik fel. a hpban bízom, (bár ez a legolcsóbb, otthoni kategória) de az amdben annyira nem, és ha tényleg sok hőt termel a gép, azt a hp is csak magas fordulatú ventikkel tudja ellensúlyozni. jó lenne valami tapasztalat valakitől
szerk: természetesen ezek csak spekulációk, ne tessék készpénznek venni!
-
-xXx-
tag
válasz
leyo76 #45620 üzenetére
huhh... hat nem is tom x) most egy kicsit megrezzentem, vegre eloszor vehetnek egy jo gepet amire mar nagyon regota vartam csak a sajat penzembol...
nem is tudom mit csinaljak...
ha megveszem vele alszok s a koliban meg a wcre is elviszem
nah meg veszek bilincset melleje... nem tudom
-
-xXx-
tag
válasz
leyo76 #45615 üzenetére
igen, ezeket en is eszrevettem, inkabb a vinyot lattam meg fontosabbnak h 7200-as es h a kijelzo 16"os, de viszont azt mondjak h borzalmasan borzalmas a belatasi szog. Ilyen aron tenyleg ebbe van a legjobb vga, HP pedig tul draga, hogy hasonlo konfig legyen, ugyh ugy nez ki ez marad.
kosz szepen a segitseget
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest