Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Aktív témák
-
mg105
senior tag
válasz
alexman86 #50303 üzenetére
én a dell-t venném. -2GB ramért cserébe kapsz egy erősebb procit és +1 év garit. szerintem megéri. ha pedig tényleg kevés a ram, tudsz bele tenni még, mert 1 db 2GB-os modul van benne. itt még olcsóbb is, és (a leírás szerint!) még a proci is gyorsabb, mint amit Te linkeltél. a driverek beszerzése nem is lehetne egyszerűbb, felmész a dell oldalára és bepötyögöd a sorozatszámát.
-
mg105
senior tag
-
mg105
senior tag
válasz
ditrichd #50297 üzenetére
már nem tudom szerkeszteni az előző válaszom, de én még ezeket is megnézném: hp 140-ért, vagy ugyan az 4 gb rammal 150-ért (már ha van rá szükség).
-
mg105
senior tag
válasz
Seven*7 #50299 üzenetére
ha tényleg munkára kell, szerintem még jobb is a nagyobb kijelző, de ezt Te tudod
a garancia miatt én a dell-t választanám, nem csak azért, mert 3 év van rá, hanem mert a szerviz is jobb. (jobb félni mint megijedni)
"Tehát ha a Dellet választom, az abban lévő rosszabb vidkari azért nem fog cserbenhagyni egy fullhd-s filmnél igaz?" természetesen nem, UVD 2-es gyorsítással büszkélkedik. ha komolyabban érdekel, hogy mit gyorsít és mit nem, akkor nézz át ide.
remélem segítettem valamit, de legalább nem érzed magad egyedül
-
mg105
senior tag
válasz
Geresics #49912 üzenetére
sokak szerint az X a desktop verzió, de itt azt írják, az tök mindegy, mert az M betű jelöli a mobil verziókat.
az i-HD-ról pedig itt olvashatsz. nem sok különbség van, van benne plusz két shader, ill. frissítették a különböző hardveres szolgáltatásait. az órajele viszont függ a procitól:
* High End: Core i5 520M, 540M, i7 620M: 500-766 MHz
* Low End: Core i3 330M, 350M: 500-677 MHz
* Low Voltage: Core i7 620LM, 640LM: 266-566 MHz
* Ultra Low Voltage: Core i5-520UM, i5-620UM, 640UM: 166-500 MHzamelyik proci támogatja a turbo boostot, az a gpu-n is tud húzni. játékra továbbra is csak régebbi játékokhoz ajánlható.
-
mg105
senior tag
sziasztok! a téma a szokásos Dell N5010 lenne, csak mivel annyit beszéltetek a különböző színezésű fajtákról, teljesen belekavarodtam. az ATI Mobility Radeon HD5470 512MB -el szerelt változatot választottam, de abból van 3 is! ([link], [link], [link]) melyik verzió kasznija a legmasszívabb? van köztük egyéb különbség is? (az árukon kívül)
ui.: ugye mindegyiknek van 64bites szoftveres támogatottsága?
-
mg105
senior tag
válasz
pumukli23 #49844 üzenetére
és ez mennyire masszív? utolsó kérdés: az ipon vagy a dell rontott el vmit? majdnem 3000ft-ba kerül +1 db USB csati?
-
mg105
senior tag
sziasztok! kinéztem magamnak ezt a laptopot, és az érdekelne, hogy tud-e valaki ennél jobbat 140-150 körül? integrált videókari nem játszik, mert néha játszok egy keveset, leginkább starcraft2.
-
mg105
senior tag
válasz
sly100 #49750 üzenetére
egy notinál sokat számít az összeszerelés minősége és a garancia, ezért ajánljuk a hp, dell, lenovo gépeket szívesebben. lehet, hogy az athlon, ami azokban van, amit pumukli23 és én ajánlottunk, egy kicsit gyengébb a te gépeidben lévő intel prociknál, de azok 35W-osak, az Athlon pedig 25W. a teljesítménybeli különbséget az esetek többségében észre sem venné a lányod, de a fogyasztásbeli különbség nagy ajándék lehet
-
mg105
senior tag
válasz
zsolt19900 #49687 üzenetére
ezt nem tudom biztosan, de szerény véleményem szerint valamilyen szinten esztétikai szempontból is átválogatják őket, szóval nagyon durva darabokat nem adnak el. próbálj meg olyan helyen vásárolni, ahol van rá lehetőség, hogy vásárlás előtt megnézhesd!
ja és azt elfelejtettem, hogy jogilag újak, szóval ugyanolyan gari vonatkozik rájuk, mint az újakra.
-
mg105
senior tag
válasz
zsolt19900 #49685 üzenetére
nem új laptopok (raktármaradék, kiállított darab stb) alapos tesztelése után újraértékesített darabok. ugyan úgy dobozban kapod minden kiegészítőjével, csak esetleg lehet rajta pár karc vagy hasonló. nem kell tőlük félni, aki tényleg viszi magával a notit ide-oda, pár hónap alatt úgyis megjelenik rajta pár karc, akkor meg aztán mindegy. de én például láttam már teljesen karcmentes renew gépet is.
-
mg105
senior tag
sziasztok!
egy gyors kérdés: a hp G62-es szériájából csak ő fekete egyedül? [link] mire elég szerintetek ez a hardver?
köszi
-
mg105
senior tag
válasz
Lena005 #45714 üzenetére
a 3 noti között a legalapvetőbb különbség, hogy míg az msiben meg az asusban csak a proci integrált videovezérlője van, a packard bellben van egy, akár játékra is használható vga. a grafikus teljesítményt szem előtt tartva egyértelműen a packard a legjobb választás (az árán is látszik, hogy ő a legerősebb konfig), csak hát nem egy neves gyártó (persze ettől még lehet jó!
).
-
mg105
senior tag
válasz
leyo76 #45707 üzenetére
nem tudom mennyire igaz az az általános sztereotípia, miszerint az amdk jobban melegszenek
ebben az esetben valószínűleg még az iponos tesztben írtnál is hangosabb, mivel az intel 4500m-es igpje gagyi, de legalább hűvős, míg ez a 4330-as valszeg jobban melegszik.
mivel a linkelt gép egy-az-egyben ugyan az, így vagy itt, vagy ott el lett írva. végeredményben mindegy, mert nem törvényszerű, hogy a ledesnek jobb képe lenne
-
mg105
senior tag
válasz
leyo76 #45704 üzenetére
én notebookcheck alapján próbáltam belőni a teljesítményét. a proci elvileg kicsit lassabb az inteleknél, de a 4330 jóval gyorsabb az intel bármelyik igpjénél, csak hát a végeredmény függ a procitól és a chipsettől is. elvileg ugyan 35W van erre a procira is írva, de ezzel a sok számmal kb. kitörölhetjük, mert ha nagyon forrófejű a proci meg a vga is (amire van esély), akkor nagyon hangos egy noti lehet
továbbá fogalmam sincs, h a burkolat mennyire melegszik fel. a hpban bízom, (bár ez a legolcsóbb, otthoni kategória) de az amdben annyira nem, és ha tényleg sok hőt termel a gép, azt a hp is csak magas fordulatú ventikkel tudja ellensúlyozni. jó lenne valami tapasztalat valakitől
szerk: természetesen ezek csak spekulációk, ne tessék készpénznek venni!
-
mg105
senior tag
sziasztok!
ez a noti mennyire éri meg az árát? azért tetszett meg, mert elég modern vga van benne, de az amd ezen procijáról nem tudok semmit. hogy viszonyul a kék oldalhoz? mennyire gyors, mennyit eszik és mennyire melegszik?
HP Compaq Presario CQ61-320SH -
mg105
senior tag
sziasztok!
a nyár folyamán szeretnék venni egy notebookot, amit leginkább internetezésre, HD filmnézésre, munkára (autoCAD, photoshop, visual studio) és alkalmankénti játékra használnék. játékok közül leginkább a wow, ami azért nem vészesen nagy hardverigényű, így én legalább egy HD 4330-at szeretnék bele (nvidia vonalon min. M210). no de inkább felsorolnám a dolgokat:
- elég erős cpu a win7, autocad, photoshop és wow használható futásához (szerintem egy 2GHz/2mag/1MB cache elég)
- legalább egy HD4330/M210, vagy azzal egyenértékű vga (a wow directx9-et használ, így nem gond ha régebbi, de flash és hd videó gyorsításra legyen képes)
- HDMI !!! (LCD TV-hez)
- wifi (legalább 54Mbps)
- 15,6" kijelző
- legalább 320GB-os HDD
- időtálló és minőségi anyaghasználateddig leginkább a HP probookok, a compaq-ok és a lenovo G-széria nyerte el a tetszésem. továbbá felmerült még az asus K50-es széria 2 dbja is. ezek mennyire felelnek meg az utolsó elvárásnak? milyen egyéb alternatívát lenne még érdemes számba venni? (ami nem tetszik: a kék acerek és a karikás pavilonok)
előre is köszönöm mindenki segítségét!
szerk: operációs rendszerem van, így előny, ha nincs rajta windows, nem költenék rá fölöslegesen, ha nem muszáj
-
mg105
senior tag
szerintem hagyjuk ezt. mindenkinek más és más igényei vannak
dual-channelről tud valaki valami bíztatót?
-
mg105
senior tag
még egy utolsó kérdésem lenne. a mai laptopok támogatják a dual-channelt? természetesen nem a 3gb-os modellekre, hanem a 2x1gb és 2x2gb-os modellekre gondolok.
-
mg105
senior tag
válasz
SocketA #44597 üzenetére
mert szeretem ha beállíthatom a dolgokat, nem értem mi a baj ezzel. tegyük fel töltőre van téve a gép, attól még minek használja a diszkrét grafikus kártyát ha hd filmet nézek? szebb lesz a képe? aligha. jobban melegszik a gép és csökken az élettartama. bőven elég, ha bizonyos, általam definiált alkalmazásoknál kapcsolja be. elég rég óta foglalkozom számítástechnikával, hogy meg tudjam itélni, mikor mennyi erőforrásra van szükségem.
-
mg105
senior tag
válasz
Chaser #44594 üzenetére
köszi!
és hogyan adhatom a gépem tudtára, hogy melyik alkalmazásnál melyik grafikus egységet szeretném használni? magyarul meg lehet oldani, hogy tényleg csak azoknál a programoknál kapcsoljon be a diszkrét grafikus kártya, amelyiknél én direkt ezt szeretném? játékokon kívül bőven elég az intel beépített megoldása, és gondolom kevesebbet is eszik.
van ilyen lehetőség a driver beállításainál? -
mg105
senior tag
sziasztok!
szeretnék venni egy laptopot, leginkább munkára és hd filmnézésre, de néha játszok 1-1 játékkal. én konkrétan egy i3-as processzorral megáldott gépre gondoltam. találtam belőle olyat, amiben az intel integrált megoldása mellett van diszkrét grafikus kártya is. létezik olyan megoldás, aminek a segítségével az integrált és a diszkrét grafikus kártya teljesítménye összeadódik (a crossfire-höz és az sli-hez hasonlóan), vagy egyszerre csak az egyik vga tud dolgozni?
köszi mindenkinek
-
mg105
senior tag
válasz
r-chee #24940 üzenetére
az asus izmosabbnak tűnik videokártya szinten, annak már saját rammal rendelkező "normális" videokarija van. ennek az a hátránya, hogy ha 3D-s alkalmazást nem is futtatsz, hamarabb lehúzza az aksit! ram is több van benne, magyarul ha néha játszani is akarsz, akkor az asus, ha pedig minnél több kommunikációs portot akarsz tartalékba, akkor az acer (bár ezt neked kell eldönteni, hogy kihasználod-e, kell-e...)
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest