Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mamuska
őstag
válasz A_ScHuLcZ #87597 üzenetére
Szia!
Persze ha lehetőséged engedi újonnan kell venni , de néha használtan azért az árért pár kategóriával jobbat kapni. Ő kifejezetten használtakat nézett azért írtam a válaszomba.
Az zsír cucc, nem hiába gyártja már vagy 7 éve a Dell azt a monitort.
Üdv.
(#87598) Brekk
Én azt olvastam, hogy képszerkesztésre is használná, abban meg az egyik legjobb referencia monitor az a NEC, de mindegy. Ráadásul homogenításkorrekciós, meg még 120 elektronikai baromság van benne amiket a Dellek hírből sem ismernek, és úgy össze van rakva mint egy tank. Annyi anyag van abban a NEC-ben amit 10 db Dell monitornál használnak föl, és még egy atomtámadást is túlél. Amúgy meg nem kötelező rajta széles színtérben dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
D22
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy Asus K501UB notebookom (i5, Geforce940M, HDMI), amihez keresek egy második monitort.
- Olyan 70k-t tudnék rászánni,
- 24" - 27" közötti IPS,
- Ha lehetne állítani a magasságát, dönthetőségét, az nagyon jó lenne.
- Programozásra használnám (főleg webfejlesztésre), meg néha filmnézés. Játékra egyáltalán nem.Nézegettem a választékot a neten, de nem igazán tudok dönteni. Tetszenek például a Dell monitorok csak sajnos itt ahol élek sehol sincs raktáron, így nem tudom élőben megnézni, pedig érdekelne mennyire lehet zavaró a bevilágítás a képernyő sarkainál. De persze, ha élőben nem is lesz alkalmam megnézni, de tetszeni fog az olvasottak alapján valamelyik modell akkor megrendelem.
Tudtok ajánlani néhányat, ami szóba jöhet? -
Mamuska
őstag
válasz PhoenixK #87589 üzenetére
Volt nemrég 200 körül egy használt NEC PA272 professzionális monitor, majdnem megvettem pedig egy tucat monitorom van és tök felesleges lett volna. Egy újabb moncsi lett volna amit nem használok és porosodik. Na szóval igaz, hogy csak WQHD, de csúnyán szólva széljelcsap mindent ami létezik. Talán csak a 650 ezres CG277 lehet jobb egy hangyányival, de ilyen Dell féle iparihulladékok sosem ütik meg azt a szintet.
Én egy ilyen elpusztíthatatlan nagyágyút keresnék egyik legendás márkából.
Szia! -
kalapacsolok
senior tag
válasz kalapacsolok #87553 üzenetére
32"-os monitornál ha csak én nézem a monitort - és nem ül mellettem ember, akinek mutogatok, úgy is zavaró az IPS hiánya, más színű, árnyalatú lesz nagyon a monitor széle nekem ekkora méretnél már?
Tehát ilyen méretben MINDENKÉPP IPS szükséges, vagy azért nem?
-
őstag
A jelenlegi Dell U2414H mellé erősen gonolkodok egy második monitor beszerzésén.
Pontosabban akkor már 4K felé húz a dolog, és 27" méretben, a mostani maradna másodlagosnak.A kiszemeltek eddig:
Dell U2718Q
Dell P2715QSajnos olvastam hideget-meleget róluk... Az U2414H-val meg vagyunk elégedve, tehát jó lenne, ha minimum ugyanazt a szintet hozná játékokban is, mintahogy fotó-szerkesztésre is.
Ha van esetleg ezeken felül hasonló árkategóriában ajánlat, azt is szívesen venném, mint ahogy bármilyen tanácsot!"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
saen
veterán
válasz scabi78 #87587 üzenetére
Nézd, nekem a PUBG mindig csalódás miután váltok egy Overwatch vagy Destiny2 után, olyan darabos az egész. Igaz, hogy ott van a legkevesebb fps-em is a három játék közül... Nem tudom megmondani, hogy neked a 60hz után milyen lesz, de az biztos, hogy a teljes élményt nem fogod megkapni. Próbáld ki valahol aztán meglátod.
-
saen
veterán
válasz scabi78 #87580 üzenetére
Akármelyiket választhatod, itt még nem láttam lehúzva egyik 144hz-s monitort sem. Én Acer XF240H-t használok, ezt is tudom ajánlani, de már vannak azért olcsóbb alternatívák is.
PUBG-ben nem lesz 144fps-ed, meg sima játékérzeted sem, ahhoz a játékhoz a fene tudja mennyire éri meg. Ettől függetlenül egy Overwatchban mondjuk ami rendesen van leprogramozva nagyon frankó. Sokkal simább az egész, jó ránézni.
-
Mamuska
őstag
-
Zsöti90
tag
Sziasztok!
Letudná nekem valaki írni, hogy a monitor beállításoknál az overdrive funkció mit is jelent pontosan? Van belőle 4 választási lehetőség off,weak,medium,stronge. Stronge beállításnál gyors mozgásnál észlelhető a ghosting effekt. Ez a beállítás a válaszidővel kapcsolatos?
Köszönöm
-
vadkörte
addikt
Hosszú évek elégedett használata után úgy döntöttem lecserélem hű TFT-m.
Felhasználási terület:
Irodai munka, némi multimédia (film) web (böngészés, YT) néha játék, valamint fotó és videoeditálás.
A lecserélendő monitor egy 22"-es Hanns-G Hi221. Kifogástalan állapotban van és 2009 óta tökéletesen teszi a dolgát, de TN paneles, annak minden előnyével és hátrányával.
A gép: Gigabyte GeForce GTX 750Ti VGA (2GB VRAM, 2x DVI és 2x HDMI), Gigabyte GA-B150 alaplap, Intel Core i5 6600 CPU, 16GB DDR4 RAM. A monitort HDMI-n csatlakoztatnám a géphez (HDMI-DVI kábelekkel csatlakoznak most is a monitorok (a Hi-221 mellett van egy DELL P19808 is))Első körben 24"-ban és használt, kizárólag "A" kategóriás monitorban gondolkodok, az alábbi három típusra szűkítettem a keresését.
DELL U(P)2417H, Samsung SyncMaster S24A850DW és NEC MultiSync EA244WMICél a minél jobb sRGB és amennyire lehet Abobe RGB lefedettség, elérhető ár, kifogástalan(!) állapot, kulturált fogyasztás. A keret behatárolt, nagyon nem szeretnék mélyre menni.
Véleményeket és tanácsokat kérnék.Előre is köszönöm.
Üdv. V. Körte
-
scabi78
senior tag
válasz scabi78 #87572 üzenetére
Sziasztok, mostanában sokat játszom a pubg-vel és azon gondolkodom, hogy egy 144 Hz-es monitor javítana a teljesítményemen!? Ha igen, akkorMilyen 144-es monitor jöhet szóba i5 6500 és gtx 970 mellé? Olcsón szeretném megúszni (használt is szóba jöhet), ezért gondolom csak 24-es TN panelest vehetek, de sajnálnám a jelenlegi ASUS VX279H monitoromat kisebbre lecserélni.
Aki váltott 60-ról 144 Hz-re az megírná a véleményét? Feltétlen meg kell lenni a 144 fps-nek?Tiszta Windows, rendes ház!
-
balojazz
aktív tag
válasz balojazz #87546 üzenetére
Végül is megrendeltem az Acer RT240ybmid nevű kijelzőt. Valaki, akinek volt már hozzá szerencséje, írna róla valamit? Elállás játszhat még. Eddig nem válaszolt senki, de ha látta boltban vagy havernál valaki, mondja bátran, vagy hallgasson örökre.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Brekk
addikt
Az összes káva nélküli monitoron van körben bevilágítás, a jobbakon csak kevés, a leírásod alapján kb mint neked, a rosszabbakon meg körben és reőteljesebben. Sőt sima kávás monitoron is előfordul bőven. Nem vaószínű, hogy lesz hibátlan. Látatlanban elég nehéz amúgy bármit is mondani.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Deck
titán
Asus VZ249H
Oazisnál vásárolt monitor. Pont ma jár le a 2 hét. Monitor alján jobb oldalt kicsit jobban világít így feketénél zavaró picit, de ha benyomom a keretet akkor megszűnik a probléma de ha vissza engedem akkor megint. Ezzel mit tudok kezdeni? Vagy garanciális dolog? Fényerő 25%-on. Ha kikapcsolom teljesen a fényerőt a probléma megszűnik.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
*Ropi*
félisten
válasz chopin42 #87561 üzenetére
Utána kellett nézzek ennek a Substance Designernek, mert nem voltam képben, hogy mi ez: ha színkódokkal dolgozol (nem kell valós színeket látnod), akkor nem kell kalibrálni. Ha mégis úgy érzed, hogy szükséged van rá, akkor próbáld meg az egyszerűbb kalibrálást, max. ha kevésnek érzed lehet később is pontosítani.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
NoMagix
addikt
Szép napot!
Olvastam itt az összefoglalóban old_artist ajánlását, de szeretném megkérdezni, hogy ettől az AOC-tól menekülni kell vagy otthoni teljesen átlagos használatra megfelelő lenne?
Gondolom IPS ás IPS között is van eltérés, nem tudom milyen lehet a panel ebben!
Itthon egy 9 éves Benq G920WL-t váltanék!
Elsősorban egy Dell P2217H volt a célpontban az apróról, csak ez az AOC becsúszott egy lehetőségnek!Kellemes nyuszit mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, mostanában sokat játszom a pubg-vel és azon gondolkodom, hogy egy 144 Hz-es monitor javítana a teljesítményemen!? Ha igen, akkor milyen monitor jöhet szóba i5 6500 és gtx 970 mellé? Olcsón szeretném megúszni (használt is szóba jöhet), ezért gondolom csak 24-es TN panelest vehetek, de sajnálnám a jelenlegi ASUS VX279H monitoromat kisebbre lecserélni.
Aki váltott 60-ról 144 Hz-re az megírná a véleményét? Feltétlen meg kell lenni a 144 fps-nek?
Tiszta Windows, rendes ház!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Munkahelyen Dell-re cserélődtek a monitoraink, és rájöttem, hogy én jobban szeretem a 16:10-es képarányt.
Ebből kifolyólag itthon is le szeretném cserélni a jelenlegit, de nem szeretnék több százezret költeni rá.
Felhasználás: elsősorban munka (nem kép vagy videószerkesztés), néha játék, filmezés soha
Eredetileg U2412M-ben gondolkodtam, bár nincs rajta HDMI, valamint jack csatlakozó, ami kicsit bosszant. Ugyanakkor mivel hosszútávra venném, nem vagyok biztos benne, hogy a 24-es méret elegendő lesz, néha már most is kicsinek tűnik (kb 80cm-ről nézem). Ettől eltekintve egy szuper monitor egyébként, még nem vetettem el.
Létezik nagyobb, 27" körüli méret hasonló képaránnyal? A Dell oldalán 27"-ból csak 16:9-eseket láttam.
Továbbá 24-nél nagyobb méret esetén már kevés lehet a fullhd felbontás, jól gondolom?
Továbbá ha létezik, mennyit kellene költenem rá nagyságrendileg?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Viper26
nagyúr
Ezt Néztem ki 908 GTX mellé főként játékra, nagyobb felbontásnak nem hiszem, hogy lenne értelme mellé.
Jó választás lehet, vagy tudtok ajánlani esetleg jobb megoldást?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
deadelon
aktív tag
válasz Maxlevi #87567 üzenetére
Akkor sajna új kari is kell és most azok rohadt drágák.Áhh min kéne egy egy1060 as ha fullon ki szeretnéd használni és persze az se mindegy milyen proci hajtja meg mennyi memóriával.
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
Maxlevi
újonc
válasz deadelon #87566 üzenetére
Van egy Dell 24 inches full hd IPS monitorom, gondoltam kicserelem egy nagyobbra, de sajnos mar 28inchtol felfele a monitorok amik csak 1920x1080 felbontasuak, azok nagyon pixelesek. Ezert gondolkoztam minimum egy 2k-s monitorban, de ugye itt mar szamit az is, hogy hany Hz-n megy
[ Szerkesztve ]
-
deadelon
aktív tag
válasz Maxlevi #87564 üzenetére
Azért valljuk be őszintén a 750 ti elég gyengus,hozzáteszem az általad kinézett monitor felbontásához,főleg ha a natív felbontásban szeretnéd használni.Tehát vagy egy jó kis ips va paneles full hd monitort veszel vagy egy jobb vidikari és mellé egy általad kinézett moncsi.Szerintem. [link] pl amiíg a jézuska nem hozza az új karit
[ Szerkesztve ]
Nagy keleti bölcsesség:Több repülőgép van a vízben mint amennyi tengeralattjáró az égben
-
chopin42
addikt
-
Maxlevi
újonc
válasz DeathAdder #81613 üzenetére
Nekem egy Gforce GTX 750 Ti oc II 2Gb/128 bit van. Szeretnek egy
AOC AG322QCX monitort vasarolni. Az a baj, hogy a felbontast tudja a videokartyam, de csak HDMI csatlakozok vannak rajta. A kerdesem az lenne, hogy ilyen esetben erdemes e megvasarolnom ezt a monitort, mert utanaolvastam es sokan azt irtak, hogy a HDMI csak 60 HZ-t tud kezelni.Neztem egy masik monitort is, az Acer Predator XB271HU, de itt is ugyanaz a baj, a csatlakozo. A valaszokat elore is koszonom -
Dave567
addikt
Üdv
Mivel nem jöttem valami jól ki pénzügyileg ezért muszáj kevesebbet szánnom ideiglenesen monitorra, szerintetek használtam melyik lenne a legjobb választás?
ACER XB270HAbprz
Philips 272G5DYEBMindkettő 144 hz-es G-sync-es.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz chopin42 #87520 üzenetére
"A kalibráláshoz mindenképpen kell eszköz, illetve megtudom/érdemes-e otthon csinálni, kell egyáltalán?"
Ha színhelyes szeretnél lenni, akkor kell eszköz a kalibráláshoz, mert szabad szemmel csak fényerőt és kontrasztot tudsz állítani, de azt is csak úgy, ahogy a Te szemednek kellemes (az sem mindegy melyikkel csinálod, mert az ember két szeme közt is van különbség, még ha kicsi is).
Ebben a cikkben foglaltam össze a tudnivalókat a kalibrálásról.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Online multi gamingre (RS6, CS:GO, PUBG) használt géphez keresek FullHD monitort, helyszűke és kényelmi okokból max. 24"-os méretben. A gép 'magja' egy Ryzen 5 1600 + 1050Ti. Eddig az AOC G2460VQ6 tűnt a legjobb választásnak ár/érték arányban (50k alatt szeretném megúszni mivel abszolút csak hobbiról van szó), a válaszidő és a 75Hz miatt. Van esetleg jobb választás jelenleg a piacon vagy használtban ki lehet fogni megfelelőbbeket?
Köszi, és kellemes ünnepeket mindenkinek.
-
juhasz22
aktív tag
Sziasztok!
Adatlapomon lévő konfigomhoz keresek új monitort, ki is néztem magamnak egy 27" es Benq EW2775ZH t. Tudtok róla véleményt, jó monitornak számít?
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
kalapacsolok
senior tag
köszönöm mindenkinek a segítséget. Az IPS-es Acer elég drága nekem, a LG 32UD59-B Monitor 4K
meg Samsung S32D850T Monitor qHD sem IPS, úgy látom... Viszont az a kérdés, hogy 32"-nál ha csak én nézem a monitort - és nem ül mellettem ember, akinek mutogatok, úgy is zavaró az IPS hiánya, más színű, árnyalatú lesz nagyon a monitor széle nekem ekkora méretnél már?
-
Mamuska
őstag
De én olvastam, hogy többeknek gond volt az LG homogenításával, illetve a VA-t azért nem hiszem, hogy olyan szépen be tudod kalibrálni mint az Acer IPS-t.
Meg az anyagminőség, összeszerelés LG esetében nem hiszem, hogy olyan tuti. Kb. kétszázezres kategóriáig végignyomkodtam párat LG-ből, és biliműanyag, recsegés ropogás, én tuti nem vennék LG-t ha számítana az anyagminőség.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz kalapacsolok #87549 üzenetére
Az LG VA paneles, ac Acer IPS, ez a fő különbség.
-
Mamuska
őstag
válasz kalapacsolok #87549 üzenetére
Persze tökéletes általános használatra. Anyagminőségben mindenképpen rosszabb, ill picit képminőségben, homogenításban stb... Az Acer-en elég kevés a glow, vett haver ilyet aki erre háklis nagyon és elégedett vele. Szerintem ebben is rosszabb az LG, tekintve hogy belépő 4K.
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Mamuska #87545 üzenetére
ok, köszönöm, megnézem élőben.
"Ez már egy komolyabb monitor képszerkesztésre és videóvágásra. Ebben már egy sokkal jobb elektronika lapul mint az LG-ben." Azért az anyagi lehetőségeim korlátozottak, az LG miben lehet rosszabb, mit érzékelhetek?
Vagy általános használatra tökéletes az LG monitora is? köszi!
-
Werkly
őstag
Az egyik sarokban zavaróbb az IPS glow. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
balojazz
aktív tag
válasz balojazz #87541 üzenetére
Acer RT240ybmid legyen mondjuk a referencia. Ez egy jó ár/érték arányú low budget fullHD IPS DVI bemenettel. Kérdés: van-e jobb vagy sokkal jobb DVI csatis moncsi, ami viszont nem kerül aránytalanul többe (vagyis minimum ilyen ár/érték arányt produkál)? 25-27" is játszhat akár, de 70 kHUF a lélektani határom. Valaki tippet? Brekk esetleg? Le is beszélhettek az Acerről, de ne feledjétek, hogy laikusnak lesz otthonra, szóval ne vessetek gyöngyöt a disznók elé.
-
Mamuska
őstag
válasz kalapacsolok #87544 üzenetére
Nincsen semmi vakítás, monitornál látszik ha kevés a felbontás arra a méretre. Én csak a 4K-t tartom optimálisnak a 32 hüvelykes méretre.
Most 220 ezertől elhozható az Acer B326HK. Ez már egy komolyabb monitor képszerkesztésre és videóvágásra. Ebben már egy sokkal jobb elektronika lapul mint az LG-ben.
Lehetőség szerint élőben tájékozódj és csak azután döntsél. Esetleg elég lehet a WQHD felbontás ha nagyon messziről nézed.
-
kalapacsolok
senior tag
Illetve nézem, nekem jobb volna 21:9 helyett a 16:9-es beosztás, mert több fér el nekem függőlegesen, és az a kritikus pont...
32"-os 16:9-es monitorok között van
2560 x 1440
1920 x 1080
3840 x 2160felbontás is. 32 colnál szerintetek elég akár az 1920-as, a többi csak parasztvakítás, vagy látni a különbséget? Normálisan, asztalon használnám... TV-k esetében az esetek többségében értelmetlen a 4K, mert olyan távról nézi az ember, ahol már nincs különbség, azért kérdezem
Van pl ez LG 32UD59-B Monitor 4K
meg ez: Samsung S32D850T Monitor qHD és nem tudom, nyújt-e többet az LG 4K-ja például.
Ívelt monitornak van értelme? Nekem úgy rémlik, hogy nem praktikus, jó, pl képszerkesztésnél vizuálisan zavarhat vízszintes vonalaknál stb. Jól tudom?
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Matt, IPS, LED monitort szeretnék, irodai munkára, néha videóvágás, képszerkesztés stb. 34"-os méretben gondolkodom, mit ajánlanátok?
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/f:kepatlo=33-34,led-monitor/?orderby=1
pl LG 34UM68-P Monitor? Vagy tökmindegy, vehetem a legolcsóbbat is a fenti linken?
-
chopin42
addikt
Tudom, hogy most váltottam egy baromi jó monitorra, de ha megnyerem a lottót, akkor tök jó lenne venni egy 4k oled eizo gaming natív 144hz monitort, ami még ugyan nem létezik, de remélhetőleg lesz egyszer...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
balojazz
aktív tag
Mit ajánlotok, ha 23.8"-24" fullHD IPS legyen, pivot mód nem fontos, HDMI & DVI kell, D-sub és display nem fontos, max. 70 ezerbe fájjon, és jó ár-érték arányú legyen (örülnék 50 ezernek is). Otthoni felhasználás, játék időnként, de nem vagyok késleltetés-minimalista. Felhősödés ne legyen egyenletlen, egyenletes bevilágítás elfogadott. Márka nem fontos. Kérlek, ajánljatok valamit.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz xspikeyx #87528 üzenetére
Sajnos ajánlani nem tudok, nem vagyok annyira otthon a témában.
Én is kerestem,de nem találtam sajnos megfelelőt,mint írtam is. (bár én 144hz-eseket néztem,ami egyébként pozitívum volt mindkét monitor esetén)
Jelenleg talonba lett rakva a téma,mert most sikerült 300+ Euro-t rákölteni a kocsira és kell is még,szóval egy darabig én offolom,addig max nézelődöm.
Mivel te eleve kisebb méretben nézed,mint én tettem,illetve a képfrissítési freki sem számít,ahogy írtad nagyobb eséllyel fogsz találni megfizethető áron megfelelőt.
MM-be esetleg menj el,nézz ott is körül,biztos jó pár ki van állítva,amit oázisba is meg tudsz vásárolni esetleg,vagy máshol,ahol szeretnéd.Ha pár darabot össze tudsz már írni,ami az igényednek megfelelne,akkor abból a többiek vagy a szakértők biztos tudnak valamit ajánlani.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
dave182
senior tag
Sziasztok, Xbox OneX-hez keresek monitort (csak ezzel használnám) és szeretném ha a gép minden előnyét ki tudná használni (4k, HDR), tehát hosszú távra tervezek... Kb 100k-t szánnék rá.
-
xspikeyx
újonc
válasz laychi #87526 üzenetére
Igen , és most ahogy mondod beugrott az emlék mikor az Oázisban voltam.
Egyetlen egy monitor volt kiállítva ami megkapta a figyelmem és annak fényes kijelzője volt és mondtam is hogy tetszik csak akkor még nem tudtam hogy miért is, hiszen most is laptopot használok aminek fényes a kijelzője.
Szóval maradok az ips fényes kijelzőnél, nem befolyásolnak tükröződési problémák szerencsére.
Viszont csak az Oázis honlapján tudok fényes kijelzőre rászűrni , van esetleg ajánlásod fényes kijelzőjű ips témában ?
-
-=RelakS=-
veterán
Teljesen jó FullHD-ben. Kicsi homályos, persze, de legalább nem pixeles.
A FreeSync nem tudom, miért működne vele, mikor nem támogatja.
Egyetlen furcsaságba futottam bele: HDMI-n az UHD 60Hz-et csak a CRU programmal ráerőszakolva tudtam beélesíteni, természetesen csak az UHD 60Hz-et támogató bemeneteken, illetve filmnézéshez ugyanezzel kellett 24Hz képfrissítést ráerőszakolnom DP-on keresztül.
Custom Resolution Utility
nVidia GTX 1070-re van kötve.
Ha Windows 10-et használsz, inkább állítsd be 200%-ra a nagyítást, és használd a natív felbontásán.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
laychi
veterán
válasz xspikeyx #87522 üzenetére
Szia.
Nem tudom mihez vagy szokva,de én pl a matt kijelzőt nem preferálom.
Az elmúlt időszakban 2 monitort próbáltam ki,mindkettőt elvetettem.
Volt egy AOC 2790px TN illetve egy msi optix g27c2 VA (144hz,1ms válaszidő)
Előbbi a tn panel miatt bukott el többek közt(betekintési szög,színtorzulás + matt kijelző),utóbbi pedig azért,mert egyszerűen nem sikerült értelmesen beállítani a színeket,pedig szervízmenüben is próbálkoztam.Maga a VA panel nem lett volna rossz,jó a kontraszt,de pl a bevilágítás szép foltossá tette a feketét,illetve ahogy írtam a színek... persze lehet kalibráltatni,de ez is matt.
Kicsit nagynak találtam a méretüket is a 23"-os monitoromhoz viszonyítva,de idővel biztos meg lehetett volna szokni.Tehát mindkettő matt kijelzős volt.Csak utólag jöttem rá,hogy ez is része volt annak,hogy nem tetszett...akkor, amikor MM-ben 2 db ips monitort hasonlítottam össze,az egyik matt a másik fényes bevonatú kijelzővel rendelkezett. Utóbbi jobban elnyerte a tetszésem.
Persze ez szubjektív,de én későbbiekben valószínűleg maradok az ips és fényes kijelző mellett.
A natív 75 hz-es képfrissítés az lg mellett szólna,de én ezek közül a dell-s2418hn-t választanám.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Zéno
csendes tag
Üdv! Van egy elképzelésem és érdekelne, hogy életképes e.
Kinéztem ezt a monitort - LG 43UD79-B. [link]
4K felbontás helyett én FHD-ban használnám.
Mivel:
Ehhez így jóval gyengébb VGA is elég lenne játékokhoz. A monitor freeSync tartománya csak 56-61Hz de FHD-ben ezt egy gyengébb kártya is tudná, ha fix 60 Hz-et állítok be. Nekem a 60 Hz bőven elég lenne, mert nem igazán játszom sok FPS játékkal.
A FHD felbontás miatt távolabba tudnám elhelyezni a monitort.
Leginkább filmeket, tv adást néznék rajta valamint internet. Persze ezek is max. FHD minőségűek.Kérdéseim:
4K natív felbontás helyett a FHD felbontás mennyire zavaró? (játék, windows)
Működhet így a FreeSnyc ha a 60 Hz-et fixre beállítom. -
Thusor
őstag
válasz superg #87511 üzenetére
Előtte 1080p Dell U2312HM-et használtam. IPS paneles, jelenleg ugyez az AOC VA paneles. Nem látok sok különbséget. Egymás mellett használom az AOC és Dell monitorokat. Szemmel látható óriási különbséget nem fedeztem fel közöttük és nem zavaró a két külön panel használata. Igaz, nekem csak munkára kell, elsősorban programozáshoz. Játékot nem futtatok rajtuk.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
xspikeyx
újonc
Sziasztok segítsetek választani
amit szeretek bennükhttps://oaziscomputer.hu/termek/5493/AOC-I2490PXQU-BT
- design, jó képminőséghttps://oaziscomputer.hu/termek/1734/dell-ultrasharp-u2414h
design, képminőséghttps://oaziscomputer.hu/termek/4661/dell-s2418hn-freesync-hdr
-- fényes kijelző ?? az jó lehet ?https://oaziscomputer.hu/termek/4755/lg-24mp59g-p-ips
--sok jót olvasni róllaLegfőképp netezéshez meg játékhoz, nvidia kari van gtx 1060
Melyik lehet a legjobb választás ?
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Megjött a Dell P2417h! Köszönöm az eddigi segítséget, szerencsére legyőztem a posta nevű közellenséget, és mégis sikerült átvennem a mai napon.
Szép képe van, sokkal egységesebb a fekete, mint az előzőnél, és a fehér is jobb. Nem teszteltem ugyan agyon, de nagyon szép képet ad, remélem sokáig kiszolgál majd.
Lenne azonban néhány (noob?) kérdésem:
-A gyári szoftvert érdemes feltenni (Dell monitor manager)? Nem cseszi szét a gépet, mint a hírhedt Asus AiSuite pl?
-A kalibráláshoz mindenképpen kell eszköz, illetve megtudom/érdemes-e otthon csinálni, kell egyáltalán?
-Gyárilag 60Hz, azonban páran megerősítettek, hogy megy 75-hzen is. Pontosan hogyan állíthatom be, van valami útmutató?
Egyelőre ennyi, bocs, ha amatőr dolgokat kérdezek, de eddig sosem érdekelt/foglalkoztam ilyesmivel...Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Brekk
addikt
válasz Longeye #87513 üzenetére
Privizz rám, megkeresem a kalibrálási eredményét, 2 napja kalibráltam egyet. Csak most nincs időm előtúrni, betenni ide. A monitor minőségre hibátlan, a kis hangszóro is elég klassz dolog. A tesója az MX27AQ ami kb. ugyanez, csak a külső hangszóró nélkül.
-
chopin42
addikt
Üdv! Hála a postának, ma mégsem vehetem át a Dell p2417h monitoromat, csak kedden (mpl üzleti csomag, egy napon belül, jó vicc...).
Lényeg, a mostanit (samu s22a350h) hdmi kábellel használom. Az új monitorhoz megéri displayport kábelt vennem, vagy maradhat a hdmi üzemmód? Mit nyerek a displayportos használattal?
Olvastam a leírást az összefoglalóban, de nem egyértlmű...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
yorka
tag
Belinea 10 20 35W 20" M-PVA monitorom lassan tucat éves lesz, és kellene valami helyette ami nemcsak az én, de a fiam igényeit is kielégíti, aki annyi idős, mint a fent említett monitor.
Tehát a célterület főleg játék (pubg és hasonlók, de rts is), de nem esport szinten. Emellett általános célra is használva lenne, azaz filmnézés, böngészés, irodai, iskolai munka.
Méret: 24-27"
felbontás: ez még kérdéses
panel típusa: nincs preferencia
ár: max 110k
meglévő videókártya: RX460 - kb fél év mulva várható upgrade
jó kinézet előny
magasságállítás, dönthetőség feltételÖsszeszedtem pár típust meglehetősen eltérő specifikációkkal főleg a korábbi ajánlásaitok alapján. Azért a nagy szórás mert egy csomó dologban bizonytalan vagyok.
Azt sejtem, hogy a jelenlegi vga játékokban kevés WQHD kihajtásához, de nem tudom mennyire lenne zavaró alacsonyabb felbontásban nézni, amig megjön az upgrade.
Nézési távolság jelenleg 27"-nál gond lehet ha átköltöztetem a fiam kisebb íróasztalára a játéksarkot?BenQ GW2765HT 27" WQHD IPS
Dell 2515H 25" WQHD IPS
ASUS PB248Q 24" FHD+ IPS
DELL U2415H 24" FHD+ IPS
ASUS MG248Q 24" FHD TN freesync
DELL P2417H 24" FHD IPS
HP Omen 25 25" FHD TN
Acer Predator XZ271 27" FHD VA freesyncA két favoritom az első és az utolsó, de ha van más javaslat azt szívesen veszem.
[ Szerkesztve ]
-
Longeye
tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni a fórumban erre a monitortípusra: Asus MZ27AQ,
de nem találtam semmit róla.
Egy ilyen beszerzésén gondolkodom, mert megpusztult a majdnem 10 éves Samsung monitorom és (nagyon) hosszú távra terveznék. Igazából még nem terveztem cserét, de anno olcsó monitort kerestem, hát találtam. Eddig bírta.
A neten nem írnak rosszat róla, de nem is áradoznak róla, ezért nehéz dönteni. Nem értek annyira hozzá, ezért lehet sok lényeges apróság elkerüli a tesztekben a figyelmemet.
Megköszönném, ha valaki megosztaná ezzel kapcsolatban a tapasztalatait.Egyébként elsősorban (80%-ban) munkára használnám. Dokumentumok olvasása/írása, programozás, kevés grafika, képfeldolgozás, minimális videovágás, de az is desktopról rögzített oktatóvideó.. A maradék 20%-ban játék a kisfiammal. Főleg valamelyik Asphalt, vagy hasonló, semmi FPS. Youtube, filmnézés.
Ennél a monitornál számomra vonzó tulajdonság, hogy beépített hangszórókkal rendelkezik + mélynyomó is van hozzá, tehát helyet takarítok meg és nem is szól rosszul, ha hinni lehet a netes teszteknek.Előre is köszönöm, ha lesz segítség!
/* Egy lelkes kontár */
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Tomi_Sci #87465 üzenetére
No végül egy Acer XZ321QU mellett döntöttem.
A színei és a homogenitása jócskán elmarad a Samsung IPS-től, de a 75Hz->144Hz megérte a váltást. A mérete nem jelent érezhető hátrányt fps-ben nálam, mint már írtam elég távol van tőlem. Ehhez mondjuk kellett egy kis kreativitást mert a vékony Samsung helyett itt a kijelző és a lába is jó vaskos, és alig tudtam annyira hátratolni a normál méretű asztalomon hogy jó legyen.
CS:GO-ban 1920*1440 4:3 stretchben a minimaphoz fel kell néznem egy kicsit, de ezen kívül nem éreztem hátrányát a 27" -> 32" váltásnak.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
superg
senior tag
Melyik 32" 2K az?
-
kovaccss
tag
Hello. Mi most a bestbuy (jó ár/érték arány, normális minőség) full HD-s LED monitor+TV-nél 22-24 collban? STB-ra lenne kötve HDMI-vel TV-nek, és PC-hez is HDMI-vel monitornak.
-
Thusor
őstag
válasz -=RelakS=- #87497 üzenetére
32" és 1440p előtt ülők minden nap, kb. 50 cmre Ez csak megszokás kérdése.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Rivyan
csendes tag
Igen, sejtettem, hogy picit sokat szeretnének ennyi pénzért, ezt próbáltam is mondani nekik Csak mivel kb. 5 éve vettem utoljára monitort, nem igazán vagyok képben a jelenlegi helyzettel, a grafikus munka pedig végképp távol esik tőlem, így abban sem tudtam releváns tanácsot adni, ezért is fordultam hozzátok.
-
maajsz
senior tag
válasz Rivyan #87500 üzenetére
Az adobeRGB a színtér, 21:9-ből 29" éppenhogy elfogadható méretben, qhd-t ennyiért nem kapsz, de ha grafikus munkára kell, inkább tegyen le a 21:9-ről és legyen az amelyiket legjobb színtérrel találjátok. Bár ebben az árkategóriában az sRGB-ből kb hasonlóak vannak, nagyon profi úgysem lesz ennyiért, úgyhogy mehet nyugodtan a széles monitor, az LG-nek van is pont ilyen 29-ese IPS-el.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Rivyan #87500 üzenetére
Adobe RGB, 2k v 4k és még 21:9 is 70k-ért? Ez a jó vicc volt kategória.
A színhűségnek nincs köze az AdobeRGB/sRGB témakörhöz, ezek a szinterek, de 70k-ért csak sRGB lesz. Emellett csak fullHD lesz ennyiért, 27"-en a normál 16:9, vagy 29"-en meg mehet a 21:9. Pontos tipust majd ajánlanak mások, de komoly grafikus monitor nincs ennyiért. Ja és kérjen kalibrálást, ez fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2518HF
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest