Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gulyasa

őstag

válasz yorka #91398 üzenetére

Az AOC I2490VXQ-hoz még hozzátenném - ha valakinek az is számítana -, hogy nincs benne USB Hub (I2490PXQU-ban van).
    Ugyancsak - ha ez is számítana - a PXQU-hoz adnak mindenféle kábelt, viszont a VXQ-hoz nincs a dobozban Display Port kábel.

Amúgy már második napja vagyok - egyelőre - elégedett tulajdonosa az I2490VXQ változatnak.
    Az előző 17"-os 5:4-es monitorhoz képest még mindig azt a hasonlatot tudnám mondani, mintha a vatikáni Sixtusi kápolna freskóját vettem volna meg... :D

De tetszik. :C

Kalibrálással rendeltem, sikerült is rendesen beállítani a színkezelést, nagyon jó (volt) a képe. De mivel pont tegnapelőtt telepítettem újra a Windows 10-et, ezért pont tegnap az új monitor beüzemelése után frissítette le magát a rendszer 1803-ra, ami után a színkezelés visszaállt a "default"-ra... kezdhettem elölről a beállítást.
    De most már újra minden rendben. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen

• Plague666

tag

válasz yorka #88652 üzenetére

Ugyan nem u2415-öm van, hanem régebbim, de írok pár sort.
    Az 1200p kicsivel jobban terheli a kártyát, de minimálisan, és 1060-nal nem fogod észrevenni. Nagyon szép a dell ips-ek képe, jó az anyagminőség, stabilan áll, stb.
    DE: bizony komoly kompromisszumot kell kötni. Ezek a monitorok nem tudnak 16:9 képarányt, sem 1:1 arányú megjelenítést. Tehát az 1080p fullhd tartalmat fekete szélekkel sem jeleníti meg neked, csak nyújtást tud teljes képernyőre, ergo torzul kicsit.
    Ezt a gondot lehet orvosolni az nvidia driver beállításaiban, át lehet pakolni arra, hogy a skálázást a gpu végezze, ne a monitor, így bármilyen felbontás torzulás nélkül, oldalarány-tartással, vagy akár 1:1-ben megjeleníthető.
    Node ez csak a pc-n megy, vagy a laptopon. Bármi mást rákötsz (konzol pl) marad a 16:10-re nyújtás ( esetleg 5:4 vagy 4:3 van még a monitor beállításaiban, előbbre nem vagy velük. Szóval ha van tervben konzol az erre nem lesz jó, széthúzza a képét . Pc-t, laptopot kiszolgál prímán. Garancia is álom, bő családban sok dell ultrasharp van, egyszer az egyiket visszaküldtük mert cicergett, a futárral küldtek egy másikat, a telefonban a nőt nem is érdekelte mi a baj, csak hogy hova küldheti a cserét.
    Remélem tudtam segíteni. Kérj kalibrálást is, ekkora összegnél már megéri szerintem, és legalább át is nézik egyúttal.

Új hozzászólás Aktív témák