Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassio1987
tag
válasz Victoryus94 #86298 üzenetére
Nekem volt hasonló esetem. Volt egy dell u2414h amit évekig használtam DP kábellel és tökéletes volt, majd odaadtam a monitort bátyámnak a kábellel együtt és az ő gépe állítása szerint nem akar neki képet adni DP porton (no signal) de HDMI-vel meg jó neki. (Nálam gtx 1070 nála 1060 volt szóval az se lehet, hogy régi gagyi vga lenne az oka)
-
laci1892
őstag
Nem annyira ide tartozik...
De kalibrálás közben találtam eg következő menüpontot :- AMA
Ez a benq monitoroknál pontosan mit takar? Illetve hol van jelentősége?
-
Victoryus94
őstag
Megvettem a fent említett AOC monitort.
Majd írok róla részletesebben, ha már teszteltem.
Kicsit nehezen találták meg egymást a gépemmel... ennek nem tudom, mi az oka (DP+HDMI, bezzeg notebookommal analóg kábellel azonnal... [HDMI-vel azon is csak utána]).
Még utána kell néznem az optimális beállításoknak (egy kalibrálás biztos ráférne, de már nem hiszem hogy visszaviszem Pestre)[ Szerkesztve ]
-
Csacse
tag
Üdv!
Dp kábellel szeretném összekötni vga-t a monitorral.
A monitorom fhd 144hz es. Mire kell figyeljek a kábel vételnél? Gondolom apa/apakábel kell és a verzió számít? 1.0 1.2 1.3 ?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Na végül sok hezitálás után.... a benq ew2775zh lett a választott.
A lenovot láttam élőbe. A felbontás lényegesen nagyobb (2k ) de a színek nekem annyira nem tetszettek rajta, ráadásúl az csak 24-es volt ez meg 27.
Sokat kelett pepecselnem mire olyanok lettek a színek amilyennek szerettem volna, de most hatalmas előre lépés a régi monitoromhoz képest.Sluszpoén sikerült hozzájutnom 55-ért emagról. Szerintem eléggé jó ár érte.
[ Szerkesztve ]
-
Meghivott
addikt
Sziasztok, DELL U2312 monitoromat szeretném nagyobbra cserélni. Fő felhasználása játék lenne.
Nem tudom, hogy mi az a méret, ami már érezhetően nagyobb ennél és (kép)minőségben is hozza minimum ezt a szintet. Pár ajánlást kérhetek különböző árkategóriában, kösziNvidia kártya van a gépben, ha ez számít...
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ismét, de most a kérdésemet rövidebben tenném fel! Valaki tudja hogy az LG-nek is lesz-e FreeSync 2 -s monitorja? ( Mint a Samsungnak, erről már olvastam híreket )
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dr_ace #86288 üzenetére
Méret, és ár a címkén: 22", 23", 24"
Méret a valóságban: 21.5", 23", 23.8"Szóval amíg a 23"-os abszolút megéri a felárat, addig a 24"-os már erősen kérdéses.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
lenand
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Milyen monitort ajánlotok főleg irodai munkára (pl. szövegszerkesztés, stb.), illetve böngészésre kb. 40.000 max. 50.000 Forintig? -
dr_ace
aktív tag
Sziasztok, a topikban olvasott ajánlások meg netes tesztek alapján az LG 24MP68VQ-P monitort néztem ki magamnak, amit most 55-56ezer Ft körüli áron lehet beszerezni, viszont a 23"-es változat az edigitalnál most akciósan 41.990 Ft.
Jobban szeretnék 24"-est, de nem tudom megéri-e azt a 30% felárat az a pár centi különbség a képátlóban. Ha valaki használt már 23-as és 24-es monitort is, (vagy esetleg egymás mellett a kettőt,) mit tanácsolna? Megér ennyivel többet a nagyobb változat, vagy alig feltűnő a méretbeli különbség? -
alpihun
senior tag
Acer SA220QBID és SA230BID.
Hallott ezekről bárki jót vagy rosszat?
IPS, FHD, 4ms, szépen néz ki, errefelé meg gyanúsan nagy akciók vannak rájuk.Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
Brekk
addikt
válasz Victoryus94 #86276 üzenetére
Szerkeszteni kéne már azt a z 1. hsz-t, vagy letörölni...
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
salvation
aktív tag
AOC monitorról Breki úr sokat tudna mondani de eddig rosszat én sem halottam róla ahogy ö írta nincs akkora marketing meg körítés viszont olcsóbb monitorok
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
blue01song
aktív tag
kétlem,hogy magát a tápot az AOC gyártotta volna...egyébként pedig bármilyen cuccból lehet hibásat találni.
akár autóban,akár sütőben stb hülye közhelyes példák.
semmi személyes,nekem is aoc-m van és havernak is (igaz felsőkategória) és értetlenkedek mikor emberek azt írják,hogy nem ajánlott. kurva szép képe van.
amúgy meg acer taiwan, huawei kínai, iphone is kínai gyárban készül úgy tudom (foxcon ?!) -
félisten
Hű, 75k nagyon jó ár azért az AOC Q3279VWF-ért; vinném én is, ha lenne rajta VESA furat (meg hely az íróasztalomon). Korábban máshol is forgalmazták, de gyorsan eltűnt a polcokról. Szerintem Alza-nál is csak azért rendelhető, mert a csehek talán más disztribútorral dolgoznak...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Victoryus94
őstag
válasz blue01song #86275 üzenetére
Nem ismerem = noname
Kínai = szar
Amúgy még az első hsz-ben is ott a link, miszerint nem ajánlott, gyenge minőségű az AOC monitor.
+ Az ilyen hírek sem segítenek... http://www.origo.hu/techbazis/20170830-aoc-prosche-design-pds241-pds271-visszahivas.htmlDe hogy értsd az iróniát, linkelem, hogy én ezen gondolkodom most:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/q3279vwf-p391156055/Arra gondoltam, meló után bemegyek holnap az Alzába, hátha sikerül megnézni élőben.
Egyedül az fura, hogy máshol nem is kapható...[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz blue01song #86273 üzenetére
Általában mindenhol jellemző az a hozzáállás, hogyha nem ismerik akkor biztos szar.
-
nagyúr
Én is még nézegetek, nincs eldöntve hogy 16:9 vagy 21:9. Annyi szent, hogy AMD VGAm van, ergo csak Freesynces monitor jöhet szóba.
Ha 16:9 akkor ez lesz valószínű, nem találok ehhez hasonló alternatívát jelenleg, lehet majd nálam okosabbak segítenek.
Filmet nem néznék rajta, a játékokat sem nagy bedobással játszom, na jó ha van 1-2 nagyon neves, akkor azokkal persze, de főleg irodai munkára lenne: Outlook, VMWare, RDP console és cmd prompt azért férjenek el. Emiatt 2560x1440p lehetne ideális. Gond az, hogy a 32 col már nagyobbacska mint "monitor".
21:9-es megoldás meg ez a Samsung lenne. Youtubon meg a reviewekban nem írkálnak rosszakat ezekről, kérdés az idei modellek mikor jönnek ki és mit hoznak...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Meza
tag
Sziasztok,
Gamer monitort szeretnék, legalább 27-est, de 32-es is szóba jöhet. VA panelt preferálnám, árat most nem írok, mert még nem tudom mi a kínálat. Amit néztem: Samsung és AOC, vagy ASUS. Előre is köszi!
"Olvashatatlan aláírás"
-
MrSealRD
veterán
Nem teljesen monitor kérdés, ha tudjátok hová forduljak, akkor szóljatok és megyek át oda.
Szóval adott egy gép aminek 1 HDMI portja van. Ezen keresztül szeretnénk rákötni 2 monitort. Lehetséges ez valamilyen adapteren keresztül?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Gábor-Gábor
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy tudjátok-e mi a különbség a BenQ XL2370 és a BenQ XL2370Z között.
E kettő monitor között vacilálok. A sima XL2370 valamivel olcsóbb mint a ‘Z’-s testvére. Neten keresgéltem de érdemben választ nem kaptam. Melyiket ajánljátok?Üdv: Gábor-Gábor
-
FroZone99
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Karácsonyra kaptam Samsung S25HG50 típusú monitort.Egyedüli problémám vele, hogy hiába próbálok mindent állítani, legalacsonyabb fényerősségen is (fényérzékeny a szemem) a világos tartalmak (pl Google) túl erősek. 35-ös fényerő állásnál már a sötétebb részek nem láthatóak. A szemkímélő üzemmódot meg nem értem, ha bekapcsolom az egész színvilága fakó lesz, a fényerő megemelkedik, ráadásul lezárja a további állítási lehetőségeket.
Ajándékba kaptam de én választottam, és a fő szempontom a 25"-os méret és a 144Hz volt.
Hallottam hogy kalibrálással sokat lehet javítani a monitoron de nem tudom hogy ezen javítana-e.
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv,
Frozone -
Brekk
addikt
válasz junior11 #86262 üzenetére
Semmiben nem rosszabb sztem. Nem költ annyit marketingre. Semmilyen minőségbeli különbséget nem vettem észre sem összeszerelésre sem képminőségre.
A szolgáltatásokat mindenki döntse el maga, hogy mire van szüksége, design is ugyanez.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Megint előtérbe kerül(hetet)t a monitorcsere. Továbbra is szeretném TV-zésre is használni a monitort. Az lenne a kérdésem, hogy azok a monitorok, amik több bemenettel rendelkeznek, automatikusan érzékelik-e, melyik bemenet aktív? Mi történik ha mindkettő bemenet ad jelet? Kikapcsolja a monitort (stand by üzemmódba) mondjuk egy STB, úgy, mint egy számítógép?
Köszönöm a válaszokat!
Gábor
-
Brekk
addikt
válasz Vikthor #86259 üzenetére
A külföldről behozott ASUS monitorokra nincs ASUS gari, csak a boltba viheted vissza. Ezt jórészt onnan lehet megismerni, hogy nem 1napos a szállítási idő hanem több. (Ipon nagyon korrektül le is írja ezt, de más cégek szeretik ezt elhazudni)
Amúgy én tuti nem samusungot vennék. ASUS-al egy árban meg már van ugyanez a tudás gsynckel AOCban.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
nagyúr
Asus XG35VQ vagy Samsung C34H890 ? Megéri e a 70 rongy difi?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
70K körül milyen monitort érdemes venni?
Én a Samsung C27F390-est néztem ki. Egyik ismerősömnek is ilyen van (bár az egészen pontosan SAMSUNG C27F390FHU, nem tudom mi valójában a külömbség), nekem nagyon tetszik, de nincs összehasonlítási alapom, de már nekem önmagában az is nagyon tetszik, hogy ívelt.
Lehetőleg ez a 27" méretben kellene, elég egy fullHD, nincs igazán nagy elvárásom. Nem tipikusan játékra kellene, de olykor-olykor azért játszanék is. Olyan 70-80cm távolság van kb a monitoról jelenleg, ilyenkor általában ez is fontos tényező szokott lenni.
Jelenleg egy Benq G2020HD típusú monitorom van (max 1600x900, 20"), igazából nekem ezzel sincs bajom, viszont most jóval nagyobbat szeretnék és mindenképpen kellene legalább 1db HDMI port, de ha akár kettő lenne rajta, az hab a tortán.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Gengi
senior tag
válasz Cyberbeni #86254 üzenetére
Mármint Picture in Picture módban? Mert már arra már találtam infót hogy PbP esetén van dual controll és az egyik forrás bal oldalt a másik jobb oldalt van. De arra hogy az LG-nél PiP-ben két forrás legyen egyszerre aktív olyat nem :S. Még három nap míg megjön a monitor, nekem ez deal breaker dolog. Aztán akkor inkább visszamondom, ha dual controll csak fele fele tudja osztani a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
martin66
senior tag
Ez a monitor elég szimpatikus számomra: LG 27UD69P-W 140k-ért. (sRGB 99%, 10bit (8bit + A-FRC))
Ez ASUS PB27UQ 200k-ért (sRGB 100%, 10bit)+60k-t megéri a +1%sRGB és a valódi 10 bit?
-
Gengi
senior tag
-
Victoryus94
őstag
Igen, a PIP a (picture in picture), ami így néz ki: http://www.antiktech.com/photos/original/middleware_pip_01_2b1b72662199a309e45c823b8684d9ea.png
A PBP pedig (picture by picture) egymás mellé/alá helyezett képet jelent: http://s7d2.scene7.com/is/image/SamsungUS/Picture-by-Picture-Technology_4_LS34E790CNS_ZA?$feature-benefit-jpg$
Az LG-nek, a Samsungnak, a Dell-nek, és az Asusnak is biztosan vannak ilyen monitorjai, viszont rá kell googlezni, melyik hogyan oldja meg (PBP), mert láttam már olyan monitort, ami nyújtotta a képet, meg olyat is, ahol a monitor 40%-a fekete sáv volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
Nos megrendeltem egy LG 34UC99-W monitort. Viszont eléggé elbizonytalanodtam. A legnagyobb bajom hogy egyszerre két laptopot használok. Az egyiken dolgozok a másikon meg multimédia megy. Illetve olyan tartalmak amiket a céges policy nem enged (nem felnőtt filmek). Na most abban a tudatban voltam hogy a PiP és PBP erre valók. De értelmes megerősítést nem kaptam sehonnan még. A PBP ketté osztja a kijelzőt és kivetíti a tartalmat a két félre. PiP az viszont a másik bemenet forrását megjeleníti kicsiben valahol? Tehát lehetséges hogy a kijelző 27” felülete az egyik gépé. A maradék meg a másiké? Van ilyen monitor ami ezt tudja?
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Thusor
őstag
Mi a vélemény erről a AOC Q3277PQU monitorról? Mennyire megbízható és hajlamos pixelhibára?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék szeretnék hogy az LG is ad-e ki FreeSync 2 monitorokat? Mert ezt néztem ki LG34UC79G sima FreeSync-s de ha jönne mondjuk lassan FreeSync 2 -s akkor azt gondolom jobban megérné megvenni? És NV-l meg lehet hajtani 144Hz-n, mert kezd elegem lenni hogy az AMD vga karik ilyen gyatrák az NV-hez képest. pl. RX480 vs. GTX 1070 , 1080
egyáltalán hoz annyit a FreeSync 2 a sima FreeSync-hez képest hogy értelme legyen megvenni? igaz eddig csak Samsung monitorokról olvastam a FreeSync 2-t .
Az LG topikban nem kaptam választ !!
[ Szerkesztve ]
-
BalaG
aktív tag
Nekem sikerült 1-2 honap nézegetés és több 100 monitor közül 4-re le redukálnom amit szeretnék, de még így is nagy dilemma hogy melyik éri meg az árát
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz ZoltanRobi #86242 üzenetére
1) Nincs érdemi különbség.
2) Igen, ki tudod használni, én is így teszem most csak 24 colon.
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
A következő paraméterekkel keresnék monitort, kérlek segítsetek választani:
Méret: 27"
Felbontás: 2560x1440
Panel: IPS
Csatlakozó: DisplayPort
Ár: Max. 250e-ig
Felhasználás: Minden Elsősorban zeneszerkesztő programok, filmezés, net, játékok (nem pro szinten, úgyhogy nem kell max. felbontás meg giga fps-ek stb.)Nem értek a témához, ezért lenne 1-2 láma kérdésem!
1. Játékokat leszámítva van-e érdemi különbség a 60 és 144 hz között (azt tudom hogy az egérmutató szebben siklik, de ez annyira nem fontos nekem )
2. Ha freesynces monitort veszek de mondjuk nvidia kártyám lesz, attól még a 144hz-et ki tudom használni?
Asus MG279Q és PG279Q között csak a freesync vs. gsync a különbség?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kercsi17
tag
Sziasztok!
Teljesen zöldfülűként az alábbi kérdésem lenne a témában. Mellékállásban tervrajzok készítésével foglalkozok. Mivel egyre több munkám van kilátásban szükségessé vált egy nagyobb monitor vásárlása. A lényeg, hogy van jelenleg egy LF325610 TV-m, ami mint utólag kiderült elég kicsi lett TV-nek. Terveim szerint ezt befognám rajzolni mivel kb annyit érhet használtan mint egy 24-27" új monitor és helyére vennék egy nagyobb TV-t.
A probléma, hogy valamelyik nap összedugtam hdmi-n keresztül a laptopommal és nem elég finom a kép hiába full hd felbontás volt beállítva. Mi lehet a gond?
a, valami beállítással van gond a tv-n / a laptop nem tudja valami miatt kezelni a tv-t normálisan?
b, a tv és monitorok képernyője eltérő elven működik, emiatt ez a TV sosem lesz használható erre a célra?
c, szimplán csak túl közelről néztem a 32"-t és ezért tűnt zavarónak a kép?
d, valami más van a háttérben, de mi?Köszönöm előre a segítségeteket, várom a javaslatokat hogy oldjam meg ezt a dolgot, ügyesen, okosan, olcsón.
-
félisten
válasz scott_free #86238 üzenetére
Sajnos a 16:10-es képernyőknek megvan a feláruk...
AOC I2475PRQU
LG 24BK55WDEsetleg 1440p: AOC Q2577PWQ, vagy az általad linkelt BenQ sem rossz választás, ha rászánsz ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Le szeretném cserélni a
Dell UltraSharp U2913WM monitoromat egy nagyobbra. (32 vagy 34 be gondolkodom)
Amit kinéztem az egy LG 34UC79G
Amitől félek hogy a dell hez képest nem lesz e visszalépés az lg,tudom hogy a dell be is lg gyártja a panelt,viszont a dell be jobb az elektronika.
Elvileg az lg javára szól a 144 hz.
A vga-m egy r9 390 tudom nem a csúcs,de szerintem az lg hez elég lenne.
Vagy ha tudtok valami jobbat szívesen meghallgatom.
Gondolkodtam a 4k-s monitoron de ahhoz lehet hogy kevés a konfigom.
A konfigomat az aláírásomba láthatjátok.
A gépet főleg játékra filmezésre használom,már megszoktam a 21:9 képarányt nem szívesen mondanék le róla.
Ami fontos a keret amit rászánnék max 160e,tudom ez elégé behatárolja a választást.
Előre is köszönöm a segítségeteket.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
scott_free
senior tag
válasz scott_free #86227 üzenetére
Akkor kicsit konkrétabban ilyen monitort keresek:
méret: 24" vagy nagyobb
felbontás: 1920x1200 vagy nagyobb
panel: ne TN
felhasználás: filmnézés, irodai munka (Excel), némi kiadvány- és képszerkesztés, kis játék (pl. D3, Heroes)
állapot: használt és új is érdekel
ár: 35-80 ezerHasználtban ilyeneket láttam 35-40 ezerért: HP ZR2440W, Eizo S2431W
Megéri használtat venni, amikor 66-ért új Dell U2412M-et kapni? (Sőt, valahol láttam a ZR2440W-t 55-ért újan)Vagy tegyek hozzá, és vegyek egy ilyet: BENQ GW2765HE? (most 81-ért van)
Köszi minden tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
manu75
aktív tag
Véleményeznétek nekem ezt a monitort? Játékra lenne használva egy 10 éves Samsung 20 colos lenne lecserélve.
-
Volfram42
senior tag
válasz GypsFulvus2 #86234 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Ma egész nap ezt bújtam. Ellene megyek a tanácsaidnak, pedig nagyon sokat mérlegeltem. Meglehet, hogy hülye vagyok. Bevállalom a 34"-est. A 27" az kisebb magasságú, mint a mostani 24"-os amin a FullHD nekem egyáltalán nem pixeles. Igen a fekete az SC miatt jó lenne, de a TN-él szerintem mindenképpen szebb. Itt jön kapóra, hogy úgy is vacak a szemem. Viszont sokat repszimezek és érdekes, de ott az a jó, ha kisebb a felbontás, mert x távon kell megjelennie a kontaktnak először csak egy pixelen és az nem mindegy, hogy most egy pixel az mekkora.
Viszont végre az ágyból is kényelmesen filmezhetek ekkora átmérőnél. Szóval megkockáztatom.
Ezer hála a válaszaidnak. Sokat segítettek![ Szerkesztve ]
Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Volfram42 #86232 üzenetére
A TN filmnél sokkal jobb minőségű, színhűségű az IPS. Nem mondtam, hogy rossz, csak hogy az MVA panel nekem jobban bejött. Elvileg az IPS-nek jobb színeinek kellene lennie, de nem vettem észre ebben számottevő különbséget. Ami viszont zavar, az az észrevehető glow hatás, illetve az, hogy feketéje sokkal gyengébb, mint a régi MVA monitoromé volt. A valóságban elég messze áll a feketétől. Ez sötét hátterek, éjszakai filmjelentek (vagy pl űr témájú játékok, mint a SC) alatt észrevehető és zavaró, számomra legalábbis. A legjobb feketéje, így legjobb kontrasztaránya a VA paneleknek van. Cserében nekik is vannak gyengéik.TN-film panelest viszont semmiképp se válassz, szerintem. Az csak az FPS huszároknak jó választás.
Ja, és még annyi, hogy full HD-ra ne válassz 27 colosnál nagyobbat, mert ott már a pixelméretek kezdenek zavaróan nagyokká válni.[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok, 27-29 colos monitoron gondolkodok.
Elsősorban normális webes felhasználás, ill. filmnézésre lenne használva (játék, photoshop ritkán).
Viszont 3-4 méterről is lenne használva - ágyból filmnézés miatt.Amiben bizonytalan vagyok, hogy van-e értelme 2-4k-s monitort nézni erre a célra. Illetve 21:9 arányú monitornak (34 col?) van-e értelme, ha nem játék a fő felhasználás (mondjuk kényelmes ha filmnézés közben odafér még egy facebook/prohardver jobb oldalra... de egyébként nem tudom mennyire zavaró).
Ár: Természetesen nem a legdrágább opciót szeretném, de nem fél évre tervezek, szóval legyen nettó 65-100k körül)
Nem feltétlen monitor ajánlatot kérek, inkább tippet, mert szívem szerint mást használnék filmnézéshez, mint munkára, és bizonytalan vagyok, mi lenne az ideális megoldás.
Ui.: Jelenleg 24 colos IPS LG monitorom van, aminek az a baja, hogy csak VGA/D-Sub kábellel működik, a digitális vacak. Illetve ettől nagyobbat szeretnék, ha már váltok.
[ Szerkesztve ]
-
Volfram42
senior tag
válasz GypsFulvus2 #86231 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Még rágódom rajta. 21:9-ben lehet a 27" vékonyabb, mint a jelenlegi 24" 16:9-ben és azt lehet nem szeretném. Ennyire nem jó az IPS? Most TN van régen azt is szidták, de nekem nem volt vele bajom, bár sajnos van színtévesztésem így lehet, hogy nem is kell nekem annyira jó panel. No utánaolvasok.
Köszi még egyszer.[ Szerkesztve ]
Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Volfram42 #86228 üzenetére
A két linkelt monitor közül a Lenovo-t választanám a VA panelje miatt. Én egy P-MVA panelről váltottam IPS-re, és egyáltalán nem vagyok vele megelégedve. Ha az OLED továbbra is elérhetetlen lesz a következő monitor upgrade-em idején, akkor visszaváltok VA panelesre.
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
félisten
válasz junior11 #86226 üzenetére
Syncmaster 730BF-et vettem a CRT-m után: imádtam, megvan a mai napig, el nem adnám.
A konkrét Samu pedig egy régebbi, inkább munkacélokra kiadott kijelző, játékra nem ajánlanám, a kérdező pedig ilyen célra vette volna.
[ Szerkesztve ]
-
dejvid8
őstag
Sziasztok, van itt valaki, aki szegedi, és kölcsön tudna adni pár óra hosszára egy sima VGA-VGA monitor kábelt (Amit 100% tud hogy működik)? Le kellene valamit tesztelnem, hátha az én kábelommal van gond.
[ Szerkesztve ]
Mac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
Volfram42
senior tag
Ismét kérdeznék. Bocsánat ha túl sok.
Végén elszállt egy kicsit az agyam és erre vetettem szemet. LG 34UM69G-B]
Viszont nem volt még 21:9-es monitorom soha. Sőt a mostani előtt meg 14" CRT-m volt . Filmnézésnél nem zavaró? Illetve akkora mérethez nem ajánlott inkább az ívelt képernyő? És itt jön képbe ez: [Lenovo 65BFGAC1EU] Bár kisebb, de ívelt és hagyományos 16:9 FullHD. Sajnos mind a kettő monitornak van olyan része amit soha nem fogok használni. Az elsőnek ezt a sötétben világost csinálok számomra cheat-nek értelmezett dolgot illetve egyikben sem a Freesync-et, mert nVidiám van jelenleg. Sajnos, hogy melyiknek milyen panelje van azt nagyon nem tudom. Ezért is kérdezek itt.
Szóval szépen felkúsztam 110k környékére, de sok évre tervezek és akkor inkább legyen már jó. Tényleg jó.
Esetleg nem ismertek olyan monitort 110k környékén ami 34" 21:9 és ívelt? 60Hz nekem elég nem kell semmi freesync meg nem tudom milyen Gamer opciók bele. Vagy bilibe lóg a kezem?Nagyon szépen köszönöm ha valaki tanácsot ad.
u.i.: Közben valahogy bekapcsolt a mostani monitorom. Nem tudom mi a baja, de ezt jelnek veszem és nem halogatom a vásárlást.
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
úgy néz ki, hogy szeretett Green GL-TG241W monitorom cserére szorul.
Milyen monitort érdemes néznem 24" vagy nagyobb méretben, aminek legalább ilyen jó a képminősége?
Új és használt is érdekel.Köszi!
-
Volfram42
senior tag
Elkezdtem körbejárni a boltokat. Laikusan erre vetettem szemet.: [link]
Mi a véleményetek róla?Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA
-
vizibal
tag
Egyelőre a tervezgetés, tájékozódás szakaszában tartok a monitorvásárlás procedúrájának. Jelenleg egy Dell U2312hm-et használok.
Ezek a követelmények a leendő megjelenítővel szemben:
- PWM-mentes
- 27 inch körüli képátló
- WQHD felbontás
- IPS panel (esetleg jobb minőségű VA)
- LED háttérvilágítás
- állítható magasság, dőlésszög
- árban 100-150e közötti sávban gondolkodom (indokolt esetben lehet kicsit több, de 200e fölé semmiképp sem mennék)
Ami a felhasználást illeti, sokat játszok a gépen, de szinte csak single playert. Ezen kívűl filmnézés és hobbi szintű grafika (Blender, Gimp) jön szóba.
Ami az én szememben (inkább) hátránynak számít:
- hangszóró
- 100+ Hz
- "gamer" kinézet
- "kávamentes" mókusvakítás
Eddig ezeket nézegettem:
- Dell U2715H, U2717D és UP2716D (sajnos mind "kávamentes")
- AOC Q2775PQU
Ez utóbbi árban és kinézetben is szimpatikus, csak nem tudom a panel mennyire marad el esetleg képminőségben, megbízhatóságban a Dell-ektől (a maximális válaszidő sem túl biztató).
Nagyjából ezen paraméterek mentén kérnék tanácsot a választást illetően, más gyártó is szóba jöhet. -
Weareus
addikt
válasz spyduck #86218 üzenetére
Jó kis moncsi, nekem is hasonó ledes Samum volt, annyi, hogy kicsit nagyobb felbontást tudott (1980x1200).
Jól látom, hogy ez használt cucc?
Mert ha igen, akkor ennél kicsit olcsóbban is kaphatsz hasonló Samut (én 1 éve 25k-ért <igaz, ez elég olcsó volt érte...> adtam el az enyémet --> dőreség volt, amúgy) pl. itt Hardveraprón (is).[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Volfram42
senior tag
Sziasztok.
A jelenlegi monitorom nagyjából öt percre beadta a kulcsot. Mivel meg voltam vele elégedve az évek során nem is foglalkoztam monitorokal. Tehát teljesen kuka vagyok a témában. Milyen panel? Optimális felbontás/képátló? ...
Ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen lehetne számomra a legmegfelelőbb?
Elsősorban játékra kellene és 80 ezer forintot szánnék rá. Nem tudom, hogy a jelenlegi vga-m al érdemes-e FullHD felé merészkednem. Eddig nem tartottam kevésnek. Viszont szeretem a minél nagyobb képet. Aminek örülnék, ha ez is kibírna 6-8 évet, de ugye ez már jövőbelátás lenne.
Bocsánat az estleges elgepelésekért, de telefonról pötyögök, nem kicsit morcosan, mert két hét munka után pont a szabadbapomon szállt el ez a fene.Szerk.: Nem tudom mennyire számít, de ponz most vettem+16GB ram-ot, de meg nem tettem vele a gepbe. Szóval elvileg lesz 24GB.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
válasz Marky21 #86213 üzenetére
Az AOC és a Philips VA panelesek, ráadásul az AOC alapból kicsit szélesebb színterű az Srgb-nél, ez nem előny a fotószerkesztésnél. Általánosságban inkább IPS-t ajánlanak a hozzáértők fotómunkára, mert színhelyesebb(re lehet kalibrálni) mint a VA paneleket.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
60cm-ről közel van, inkább min 80cm-t mondanék. Nagy, az tény, de kisebb 4K TV-t nem láttam. Monitorból van persze, 32" az már elviselhetőbb méret, de akkor kell külön TV kártya. A skálázást ha jól tudom a TV végzi ilyenkor. 4K-t kihajtani még nem kompromisszum mentes ma. Konzol lehet egy opció játékra.
19"+43"+19" méret:
Még annyi jutott eszembe, hogy HDMI van a TV-ken általában és ha jól tudom olyan VGA kell aminek a kimenete már HDMI 2.0-t tud, mert az 1.4-es csak max. 4K/30Hz, a 60Hz-hez kell a 2.0 HDMI.[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Weareus
addikt
válasz sad_Vamp #86204 üzenetére
Akkor segítek: nagy felületen kvázi kis felbontású kép(ernyő) képe csúnya v. csúnyább lesz mint nagy felbontású de kisebb képernyőméretű megjelenítőn.
A FullHD elég kis felbontás, régen a 19 colos crt-k (még a középkategória is) többet tudtak.
Szóval a kérdés az, hogy egy átlag halandó számára a FullHD-s felbontás mekkora maximális képernyőméretig élvezhető még.
Bátyáméknál a skacok tolták pl. a Metro LL-t 110 cm-es tévén valami konzolon FullHD-ban. Én előtte pár hete toltam le többször pc-n 27 colos monitoron (1920x1200) és első blikkre meg sem ismertem a játékot, annyira ronda volt.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Marky21
aktív tag
Sziasztok!
Fotó szerkesztéshez szeretnék venni monitort ( max 200e) ti miket ajánlotok ?
Ezeket néztem ki eddigi: PHILIPS 328P6VJEB/00, AOC U3277PWQU, LG 27UD68-W -
R0GERIUS
tag
válasz AxBattler #86210 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor már csak az van hátra, hogy kiderítsem, hogy nekem jó lenne-e a 27" FHD.
Amúgy alaposan utánanéztem az LG 29" UW FHD típusszámoknak, így leírom, hogy mit találtam ezen a téren.29UM58-P: FreeSync 75 Hz-es (csak HDMI-s)
29UM68-P: FreeSync 75 Hz-es (DP-n csatlakoztatva és FreeSync-et a monitoron bekapcsolva elméletileg aktiválható a 75 Hz NVIDIA Control Panel-en keresztül)
29UM69G: natív 75 Hz (nem kell hozzá FreeSync)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz R0GERIUS #86207 üzenetére
Dell-eknek szerintem semmi gondot nem okoz a 75Hz, 24"-ban ott a P2417H.
29" jó dolog, nekem is volt, viszont 75Hz-et tudtommal csak Freesync-el tolja ki, bár CRU-val valószínűleg itt is be lehet állítani, akár GeForce alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
k.daniel91
tag
Sziasztok!
monitor vásárlás előtt állok és szeretném kérni a segítségeteket.
A monitor képszerkesztésre (PS,LR) lenne használva, a fotók sRGB színtérben készülnek így az AdobeRGB teljes lefedése nem feltétel.
Keret:60-80e Ft között.
Méret:24"
Köszönöm! -
R0GERIUS
tag
válasz AxBattler #86203 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Tapasztalható a húzásnak valamilyen negatív hatása (pl. frame skipping, színtorzulás)? (Úgy tudom, hogy sok monitor típus nem igazán jól bírja az OC-t, és erről a típusról ezzel kapcsolatban nem találtam semmit sem.)
Ettől független felveszem a lehetséges listára, de egy kicsit tartok a 27" FHD-tól, mert nagy eséllyel relatív közelről kell néznem, így pixeles lehet. Ezt még élőben valahol megnézem magamnak. Esetleg van 24"-os alternatívája ennek a monitornak, vagy ami a fentieket tudja?
Még alternatív lehetőségnek kinéztem magamnak az LG 29UM69G-t (ez natív 75 Hz). Van valakinek ezzel vagy hasonló 29" UW FHD monitorral tapasztalata? (Azt tudom, hogy az csak kb 23-23.5" magas.) Érdemesebb-e inkább helyette ebben az árkategóriában egy 24"-os?
-
delon
tag
válasz OgreImre #86198 üzenetére
Ezt a tv-t ha monitornak használom, akkor 4-5 óra alatt sem bántó?
Mondjuk 60 cm ről nem tudom mennyi ideig tart megtalalni a az egeret egy 105 cm képátlójú megjelenítőn.
nem elég egy 32" uhd tv?
meg persze gondolni kell arra is hogy ehhez milyen vas kell hogy kihajtsa? vagy elég ha a kimeneti felbontást 1920x1080 ra állítom ezt ma már egy 200000 ft körüli asztali gép tudja és a tv skálázza fe 4K ra???Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Viktor89
aktív tag
válasz Viktor89 #86124 üzenetére
Válaszolva erre,nem lett életlenebb a kép attól,hogy 125%-ra áméreteztem. Tegnap megvettem az oázistól a dell u2715h monitort és nagyon elégedett vagyok vele. Ég és föld a különbség a benq EW2775ZH monitorhoz képest. Sokkal élethűbbek a színek és sokkal élesebb a kép. Szóval akinek jó a szeme és fontos neki,hogy tűéles képet lásson az 27"-on csak 2k-ban gondolkodjon. A full hd-nál konkrétan látszottak a pixelek. Persze árban sem egy kategória a két monitor,de szerintem ár/érték arányban is nagyon jó a dell.
Külön köszönöm az oázis dolgozóinak a kedves,segítőkész kiszolgálást és az itteni tanácsokat is. Ha legközelebb monitorra lesz szükségem,csak ők jöhetnek számításba és másoknak is ajánlom őket!
-
félisten
válasz R0GERIUS #86194 üzenetére
Dell P2717H-t tudod húzni 75Hz-re CRU-val.
(#86200) Weareus
27" - FHD, 2K
32" - 2K, 4KSzerintem legalábbis. Most P2717H elől írok, és egyáltalán nem hat pixelesnek, szóval 1080p-hez teljesen elfogadható a 27".
Acer H277Hsmidx
AOC I2790VQ/BT, AOC I2781FH
ASUS VC279H, VP279H, VZ279Q
BenQ GW2780
DELL P2717H"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ImAxRap
csendes tag
Sziasztok Urak!
BenQ ZOWIE XL2411 Erről mik a vélemények? Erősen mozgatja a fantáziám. Csak játékra lenne. Konzol/PC
"Minden szavam magamról vall."
-
SybenX
őstag
A LG 34UM68-P mellett döntöttem hosszú gondolkodás után. Tudom konzol nem támogatja a 21:9 képarányt, így olyan lesz mint egy 16:9-es 27"-es monitor, de filmezéshez, PS-ra, több ablakos munkára viszont jobb lesz a 21:9 és annyira nem játszok sokat.
Egy dologban vagyok bizonytalan: intel HD4600-al lenne használva, ami elvileg támogatja a 4k-t is. Ez elég lenne ehhez a képarányhoz?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest