Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Werkly
őstag
Ez a monitor tényleg csúcs játékra? ASUS PG279Q
Ha három közül kéne választani akkor is ezt kéne venni?
A másik kettő:
AOC AG271QG
Acer Predator XB271HU 27" WQHD IPS NVIDIA G-SyncKösz!
-
Jony2420
tag
Sziasztok, tudna valaki segiteni, akarok venni egy monitort 24-27" árban 70 000ft ig a képfelbontás teljesen mindegy , a lényeg az hogy legyen hangszórója, mert televizióként akarom használni, ráakarok kapcsolni egy
DVB-T vevőt , azért kérem a segitségeteket, ha tudtok e olyan monitort ajánlani aminek jó a hang minősége, mert amit jelenleg az üzletben kipróbáltak, sajnos mindegyikből olyan hang jött mint a repedtfazékból. -
Werkly
őstag
27-es monitort 1440p milyen távolságból érdemes/kell nézni? Az igaz, hogy 1440p nem jó 24-es méretben? Kb. nekem 80-90 cm az asztalomon a nézési távolság. Nos akkor?
-
félisten
válasz pandoukht #87293 üzenetére
Acer B296CLbmiidprz, Dell U2917W... természetesen kalibrálva.
De erre a célra szerintem jobban jársz 16:9-es WQHD kijelzőkkel:
Lenovo P27q
BenQ PD2700Q
DELL UltraSharp U2715H
ASUS PB278QR"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
pandoukht
csendes tag
Sziasztok!
21:9-es monitort keresek:
* egymonitoros kódoláshoz, webes munkákhoz
* fotó retushoz (jó kontraszttal és színtér-lefedettséggel, 2560 x 1080 min.)
* grafikai munkához (de nem kell profi high-end)
* korrektúrához (portrait mód előny)
* néha filmekhez, de nem ez a lényeg
* nem játékhoz, HDR nem kell
* beépített hang nem kell, de ha van, nem bajJókat hallottam az ASUS PA, PB-kről, egyelőre ennyi.
A keretem rugalmas, de mondjuk 150e max. Mit érdemes megnéznem?
(Egy AMD Radeon HD 6650-es külső videókártyával hajtanám.)
[ Szerkesztve ]
-
Muzlii
csendes tag
Sziasztok!
Uj monitor vasarlason gondolkozok es jol esne egy kis atyai jo tanacs
Szoval AOC G2460PF vagy Asus VG248QE gondolkozok, bar olvastam hogy az asus eleg rossz HDMI re ami nekem eleg fontos lenne hiszen laptopom van.
Esetleg az MSI Optix G27C2, megerne azt az ar ugrast avagy sem?GTX1060 om van a laptopba.
Mas otletet is szivesen elfogadok.
Valaszotokat elore is koszonom.
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok,
Játékra venném FPS,ACER XZ321
Az a HDR10 az valós lenne,elegendőek a paraméterek hozzá?DX260 - forzaHybrid - IE900
-
RudY
addikt
válasz MuMa012 #87287 üzenetére
A DisplaySpecifications összehasonlítása alapján viszont nincs különbség a kontrasztnál, tehát a panel - elvileg - ugyanaz. A beépített hangszóró, illetve a káva mérete az eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
Az adatlapomon található laptop mellé szeretnék monitort vásárolni a következő fő szempontokkal:
- 21-24" méret, 16:9 képarány, 1920x1080 felbontás, lehetőleg 60Hz feletti teljesítmény (75Hz már tökéletesen megfelelne)
- PWM mentesség
- Vsync/Freesync nem kell
- általános felhasználás, kevés játékkal (Project CARS 2, Battlefield 1)A leginkább költséghatékony lehetőségek érdekelnek, használt garanciás és új monitor egyaránt szóba jöhet.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
MuMa012
tag
válasz -=RelakS=- #87286 üzenetére
Némi megerősítésre lenne szükségem: Az LG LG 29UM68-P és LG 29UM59-P között elsősorban a kontraszt arányban láttam különbséget. Amelyiknek nagyobb ez az értéke, azt célszerűbb venni nap által jobban megvilágított helyre?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Franklin #87285 üzenetére
Miből szűrted le, hogy 21:9-esre vadászik?
Amúgy meg milyen hülye világ ez, hogy ebben a méretben nem látni 2560*1440-es monitor? Csak FHD, meg UHD. (a még kisebb felbontás nem érdekel )
kalapacsolok
Nagyobb alatt mit értesz? Nagyobb méretű kell csak, hogy nagyobb legyen minden a kijelzőn, vagy nagyobb felbontás sem ártana, hogy azonos méretben, de több minden elférjen rajta?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Franklin
addikt
válasz kalapacsolok #87284 üzenetére
Inkább 34-es legyen, a 29-es alacsonyabb mint a 24-es [link]
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Eddig egy 24"os Dell u2414 monitorom volt. Irodai munkára, videovágásra használtam, nem játszok rajta. Nagyobb kellene, kb. 29 colosra gondoltam.
Matt, IPS, LED monitort szeretnék. Mit ajánlanátok pl ezek közül?
Vagy használttól sem zárkózom el...
-
superg
senior tag
Amint látom kicsit több a kérdés mint a válasz.Baromira el lehet veszni a monitorokban jelenleg
És ezt ismer valaki semmi tesztet nem láttam róla LG 32UD59-B [link] VA paneles , talán WCG-s isKorábban ajánlották 32 4K témában az AOC U3277FWQ-t.Erről nem de PWQU-ról találtam értelmes tesztet talán kb megegyezik a kettő csak az első puritán állványa van.
Ott azt irták hogy ezekben azért gyengébb VA panel van (Innolux gyártmány) illetve hogy Adobe szintérben egész jól dolgozik de sRGB-t nem emulálja olyan jól.Akinek van ilyen AOC U3277FWQ annak mi a tapasztalata
széles szintérrel használja állandóan?EZ nem okoz gondot,túlszaturáltságot.A nagy monitorkeresésben találtam egy ilyen érdekeset is BenQ EL2870U [link] 28 coll HDR és TN(!)panel ,ezt csak érdekességként.
-
laychi
veterán
Valakinek van tapasztalata MSI Optix G27C-vel? Samsung VA paneles...
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
SZKEBE75
senior tag
Tudnátok ajánlani minőségi DP kábelt?
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
maajsz
senior tag
válasz Dave567 #87274 üzenetére
Hát ugye a pixelsűrűség romlik a 23"hoz képest, de másfél méter az elég messze van Onnan 100 hogy nem lesz pixeles a 27". Én másfél méterről a 49" tévén próbálgattam a játékot de nem jön be (mármint az fps), jobban fekszik a sztenderd 50-60 cm, oda viszont inkább a 24" kényelmes legalább is nekem. Szóval olyan messziről 32"+ is lehetne akár FHD-n is.
-
Dave567
addikt
válasz maajsz #87267 üzenetére
Hát ez az egyetlen most ami szóba jöhetne ha kellene a g-sync, és nem 21:9-es Acer Predator Z271Bmiphzx.
Most csak 960gtx 4gb-os vgm van, de lesz újabb is, csak nem most, de még az idén, valószínű 1080 ti lesz.
De most monitor az első, mert jelenleg kölcsön kapott 19"-os gagyi van, és muszáj venni, de 144hz es kell az tuti.
Sok választásom nem nagyon van, ahogy látom főleg 26" felett.[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Ha vennék egy TN panelos G-SYNC monitort az visszalépés lenne "képügyileg" egy Dell 2312HM-ről? Vagy nem sokat vennék észre? Még nem tudom, hogy érdemes e TN vagy játékra is jó a 4-5 ms IPS G-SYNC?
-
törölt tag
válasz Dave567 #87266 üzenetére
Ha eddig 60 Hz-en V-sinc ON-al játszottál, és megvan mindenben a min. 144FPS, vagy ha nincs akkor bármelyik szinkron előrelépés lesz.
De ez után átálítani az agyadat "V-sync off-ra" kínszenvedés lesz, mert 0-ról újra kell tanulni az egérhasználatot.Gondtalan OFF-hoz ajánlott min. 2x annyi FPS mint a monitor frissítése hz-ben.
-
maajsz
senior tag
válasz Dave567 #87266 üzenetére
Kártyafüggő, pl egy 1080 / Ti FHD-ban jól belőtt beállításokkal FPS játékoknál ki tolhatja folyamatosan a 144 Hz-et. Ha azt 144 alatt cappeled az fps-ed akkor nincs probléma v-sync offal sem. De ha gyengébb a kari vagy olyan csodásan optimalizált a játék (mint a maiak többsége sajnos) akkor ha drop van és beesik az fps-ed be fog csíkozni. Ezen jelentős mértékben segít a g-sync. Az esportolók pl. ezzel nem foglalkoznak sokat, legyen olyan a hardver hogy pl FHD-ban probléma nélkül kitolja a CS:GO-t 240 fps-en és akkor egy 240 Hz-es monitorral nagyon jó reakcióidőket érhet el. Általánosabb esetben viszont ha más FPS/TPS játékokkal játszol amiknek egyre nő a gépigénye akkor elég sokat profitálhatsz a g-syncből. Főleg ha 1440p-s monitort veszel, mert azt már magas beállításokon jóval nehezebb kihajtani, illetve ugye egy 21:9-es monitor ~30%-al több képpontot tartalmaz mint a 16:9-es társa ha ugyanazt a képmagasságot vesszük, ami arányosan plusz annyi teljesítmény igény.
-
Dave567
addikt
válasz maajsz #87263 üzenetére
Hát nem tudom, ezt sajnos élőben kéne megnéznem, így képen nem annyira vészes ahogy látom.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha NVIDIA kártyám van, és Freesync-es monitort veszek, akkor a 144hz-es monitor mennyire lenne gáz, ha nincsenek szinkronba.
Érezhető valami, mert csak egy sima 60hz-es monitorról állnék át 144hz-es, de nem tudom mennyire kell ez a G-sync vagy a Freesync, nem láttam még olyat. -
Gerr'y
senior tag
Brekk, az új Dell Alienware monitort ki lehet próbálni nálatok? AW2518hf
Köszönöm -
superg
senior tag
Szomorúan hallom,pedig jónaktünt főleg ár/érték arányban.
flicker free low blue light,ez utóbbi nem tudom mennyit jelent,éjszaka sokat használom szivesen kipprobálnám
Va panel 1440p
4K ba még nem merek belevágni
Egy BenQ EW2750ZL jó alternatíva lehet?Nem nagyon találok teszteket róla ahol tesztelték ott 1000 kontrasztot mértek ami nem éppen VA panelre utal,gyárilag 3000 van megadva.Szélesebb szinterűnek is mérték mint az AOC-t Adobe ~80%,mondjuk a széles szintér is lehet zavaró mivel nekem irodai felhasználásra kéne főleg -
maajsz
senior tag
válasz Dave567 #87262 üzenetére
Van akit zavar. Ha 34"-eset veszel az is csík lesz csak az egész nagyobb, így nagyobb a magassága is azért tűnik kevéssé annak, attól az aránya ugyanúgy 21:9.
Itt látni, hogy gyk egy 24"-es 16:9-es monitor megtoldva Élőbe nézd meg, mert ez egyén függő. Egy 25"ös 21:9 már tényleg vészes, de 30"tól sztem elfogadható. -
Dave567
addikt
válasz -=RelakS=- #87239 üzenetére
Egyik haverom most vett 34"-osat, nekem tetszett, viszont az csak 100hz-es, nekem meg 144hz-es kéne, és g-synces, de azoknak már durva áruk van.
-
Dave567
addikt
válasz Chrys_ #87237 üzenetére
Sajnos annyim nem lesz, hogy 34"-ost vegyek, és nem is szánok rá többet mint 190000 ft.
Amit néztem az használtan lenne Acer Predator Z301CT / 21:9 / G-sync / 200Hz / Tobii®Eye Tracking elég jó áron, ami nagyon tetszik, de a 21:9-es nem tudom mennyire lenne jó.Vagy simába Acer XZ321Qbmijpphzx ami freesync-es, nekem NVIDIA van.
Meg ez, de kisebb Acer Predator Z271Bmiphzx
Sajnos g-sync-ből nem sok van, de azok is drágák nagyon.
-
Werkly
őstag
Játékra érdemes IPS monitort venni 27 méretben? Predator vagy Agon Gsync 2K. Van értelme Gsyncnek amúgy vagy annélküli IPS WQHD érdemesebb? Erre miket javasoltok? Kösz!
-
LionW
tag
Sziasztok,
A jelenlegi 3 éves 22" LG IPS monitoromat szeretném lecserélni valamilyen PWM mentes, szemkímélő modellre.
A keret 50 ezer forint lenne az új monitorra, két monitort néztem ki, de bármire nyitott vagyok:Monitor 1:
LG 24MP59G-P 24" Freesync
75 hz + Freesync miatt érdekelneMonitor 2:
BenQ GW2406Z
60 Hz, AH-IPS panelA BenQ monitornál az AH-IPS panel mennyit tenne hozzá a képminőséghez? Szoktam játszani, de az élesebb kép fontosabb lenne a szemem miatt.
Esetleg létezik ebben az árkategóriában olyan monitor amin nincs tükröződésgátló bevonat vagy minimális? Videó alapján az lg-n elég durva, a mostani lg monitoromon is elég erős bevonat van, és pl fehér szineknél nagyon zavaró, inkább ne lenne rajta semmi.Köszi.
-
PioDVD
senior tag
válasz PioDVD #87193 üzenetére
Erre valaki?
Kicsit rövidítve:
Jó betekintési szög. Lehetőleg fel-le fészkelődve is, nem csak oldalra.
Filmnézés, a sötét részek is legyenek megkülönböztethetőek, anélkül, hogy a feketét világos szürkéig világosítsam a képet. (Jó kontraszt? Vagy dinamika?)
Színtelítettséget-világosságot jól adja vissza. Ezt valamelyik nap is nehezen fogalmaztam meg, ha nem sikerült most sem, hagyjuk ki.
Amit nem írtam: ne tükrözzön. Lehetőleg egyáltalán, vagy csak minimálisan.Az lg24/27mp jó lenne vajon? Vagy va panelest kellene keresnem?
-
félisten
A TV-t ne keverjük ide, a Fresync range az a képfrissítési tartomány, ahol az adaptive sync működik... bár neked az Nvidia GPU miatt ez lényegtelen.
75Hz nyilván jobb, és 1060/6G-vel nem lesz problémád a kihajtásával.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Spazzz
tag
válasz Mamuska #87236 üzenetére
Nem tudom,hogy ilyen helyet tudoke a varosban ,olyat igen ahol van tobb valasztek mint 1-2db de,hogy kiprobalni :S.Nem fogom arra hasznalni azt csak ugy peldaztam,hogy nem csak egyetlen egy dologra fogom hasznalni,de akkor inkabb ugy fogalmazom,hogy atlagos felhasznalasra+game ugye,emiatt is irtam,hogy keptelen vagyok donteni,mert ugye kepszerkesztesre(legjobb erre,nem feltetlen ezt fogom csinalni) az ipst ajanljak,jatekra pedig tn,es a va inkabb filmezni,de itt jon pont a bajom,hogy ezek kozul melyikel jarnak jobban (tn kilove)
-
félisten
Ugyan nem találtam erről tesztet, új modell, de a korábbi 29"-os LG-kből kiindulva nagy baja nem lehet. HDR10 támogatás jól hangzik, és valszeg' megint 40-75Hz a Freesync range. A fényes fehér hátlap nekem ugyan nem bejövős, de szemből határozottan jobbnak tűnik a régebbieknél ez a letisztult, matt dizájn.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tom5
addikt
Srácok LG 27MP59G-P helyett LG 29WK600-W jó vétel? Nagyon megtetszett. Általános felhasználás, nagyritkán játszom. A lényeg számomra, hogy ebben is 75hz-es panel van.
-
maajsz
senior tag
válasz Dzsolo #87245 üzenetére
Attól hogy 120w a teljesítménye nem fog folyamatosan annyit fogyasztani. Ha nem szól kvázi nem ad le teljesítményt tehát fel sem vesz. Csak azért nem célszerű elvetni monitort mert nincs hangszórója, vagy épp fordítva azért megvenni egy nem olyan jó értékűt mert van neki. Lehet kapni kis usb-s hangszórókat vagy ilyen blutoothosokat is vagy egyéb kisebb vezetéknélküli cuccokat is, van több megoldás is a problémára.
-
Dzsolo
senior tag
válasz Mamuska #87227 üzenetére
Tudom, hogy iszonyat gagyi, de van rendes házimozi rendszerem, azon keresztül szoktam küldeni és két monitorral, de ritkán használom, általában csak be van kapcsolva a gép, de pl ha rám priviznek jelzi, szóval nem zenehallgatásra szeretném használni arra van más, de feleslegesen nem fogyasztanék óránként 80-120w (fogalmam sincs mennyit fogyaszt a 7.1) ha nem muszáj. Amint játszok átállítom mindig de nálam éjjel nappal megy a gép úgyhogy emiatt kellene. Illetve ha a tv-n keresztül használom a rendszert akkor ugye a monitor hangszóró marad csak.
-
törölt tag
Ezúton köszönöm meg a munkád!
A monitor kiválasztása úgy történt, hogy az összes "gamer" monitort, mind megnéztem az YT-n.
-1 fordulóban durva mozgásfolytonossági anomáliák miatt a 27" felettiek kiestek.
-2 fordulóban az IPS-ek kiestek az overdrive okozta villogás vagy nélküle látható blur miatt.
-3 forduló végére megvolt ez a panel színei, sebessége miatt.
-4 kör: nagy sebességű játékmeneteket néztem, hogy melyik gyártmány dobál el kevesebb képkockát működés közben.És tényleg, a specifikációjuk szerint összehasonlítva, a leggyengébb ár/érték arányúban volt a legjobb elektronika.
-
félisten
Viszont G2790QX már kapható nálatok - erről a modellről van már tapasztalatod?
G2590PX, vagy G2590VXQ is érkezik a későbbiekben?(#87241) Brekk
Lenovo Legion Y25f-ről mi a véleményed?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Brekk
addikt
válasz superg #87234 üzenetére
3hónapja nem kaptuk meg, csak ígérgetik. Az ára se stimmel, eredetileg 80-90e köré kellett volna érkezzen. Szóval teljes a bizonytalanság, el kell engedni. Minden héten azt mondják AOCnál, hogy jövő hét...
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Dave567 #87232 üzenetére
Előtte azért próbáld ki játékokban. Be lehet állítani a felbontást úgy, hogy fent/lent csík legyen.
Engem személy szerint megőrjít a kisebb függőleges látószög, illetve vannak olyan játékok, amiknél meg kell piszkálni a FOV értéket, mert a szélességhez állítják -> levágja a tetejét/alját a 16:9-es képnek.Más meg rajong érte, vagy akár a 32:9 arányért.
Ha nem tudsz ilyet beállítani, töltsd le a Custom Resolution Utility-t. Egy kis matekkal meg tudod oldani a kívánt képarányt, aztán a játékban ki tudod választani (súgok: 1920*810, ugyanaz az arány, mint a 2560*1080)
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Mamuska
őstag
válasz Spazzz #87235 üzenetére
Nagyon egyszerű a helyzet, elmész egy olyan boltba ahol ki vannak állítva a monitorok és még játékra is lehetőséget biztosítanak. Azt meg gondold meg, hogy képszerkesztésre hajlított monitort nézel. Egy olyan kifejezetten képszerkesztésre készült monitor sem létezik ami hajlított.
-
Spazzz
tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ilyen nincs,hogy nem tudok dönteni ips és va között(meg hajlított vagy sem).Az a legnagyobb bajom,hogy mindenre használom a gépet,nem csak "pure géming" vagy csak photo editing,hanem finom vegyes esetleg kicsit több "géming"(1080p csakis,mert gyenge a vas),de az is finom vegyes,fps,mmorpg,rts,rpg meg a többi.A betekintési szögek nem érdekelnek,szerintem a válaszidő se fog zaravni(bár nem tudom,mert olcsó tn panelt használok jó pár éve).Se a VA-t se az IPS-t nem láttam élőben csak youtubon .Az adatokkal tisztában vagyok szerintem,de döntésképtelen vagyok.Valaki borítson át valamelyik oldalra,mert nem bírom.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
Ez a jónak tünő már hihetetlen olcsó monitor [link] mikor lesz megint kapható ennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
Mamuska
őstag
válasz Clickbait #87230 üzenetére
Szia!
Semmivel sem tud többet az U2717D, csak sokkal szebb (villantósabb ), cserébe viszont lehet foltos a háttér világítása a vékony káva miatt. Nekem már panaszkodtak az U2717D-nél emiatt, de ha sikerül kifogni egy közel tökéleteset akkor nem vetném el, mivel most már igen csekély az árkülönbség. Menj olyan boltba ahol ki tudnak neked bontani és akkor nem ér meglepetés és nem kell visszaküldözgetned. -
Dave567
addikt
Szerintetek megéri 21:9-es monitort venni FPS játékokra?
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Dell u2715h vs Dell u2717d, kinézeten kívül van bármilyen különbség köztük ami érdemleges?
Kifejezetten munkára kell, nagyon minimális játék de az sem kompetitív. Most egy Dell P2314H-t nyúzok, teljesen meg vagyok vele elégedve csak kinőttem.
Esetleg ebben az árkategóriában valami egyéb jó ajánlat?
You got clickbaited.
-
fecosz01
csendes tag
Sziasztok , abba kérnék segitséget hogy a monitoromon van displayport és thunderbolt 2 , jelenleg displayportal használom , arra lennék kíváncsi hogy ha thunderbolt 2 vel kötném össze az milyen előnyökkel járna , azon kívül hogy nagyobb sávszélességü az a szabvány , most Displayport 1.2 t használok , ha esetleg van valakinek ezzel tapasztalata , előre is köszönöm !
-
Mamuska
őstag
válasz Dzsolo #87225 üzenetére
Szia!
De a monitorba épített hangszóró az kb. a laptop szintjén van, attól minőséget ne várj. Ha van erősítőd, meg komoly hangfalaid akkor nagyon nagyon szenvedni fogsz attól amit kapsz.Egy fokkal jobb megoldás, bár még mindig igen szerény egy rendes hifihez ha Dell monitort választasz, és ahhoz veszel Dell Soundbart.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Végre megtaláltam számomra a megfelelő monitort ár érték arányban LG 27UD69P de nincs benne hangszóró netto 120e -nél többet nem szánnék rá.
Szóval e helyett kellene olyan amiben van beépített hangszóró, nem szeretném állandóan erősítővel együtt járatni a gépet. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz egy monitorválasztás -
Pyrandus
tag
Közben látom, hirdetnek garanciával 17-es (épp Dell) TNT monitort. Fotó is van. A fotó alapján lehetetlennek látom, hogy a meglevő kis notebook meglevő minitorja ne zavarná teljesen lehetetlenné téve a munkálkodást. Minden csodamegoldás érdekel, kösz.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Pyrandus
tag
Üdv. (Előolvastam a hasznos bevezetőt már). -
Az én esetem. Apró, 12"-es Dell notebook-om van, újszerű állapotban, Win7. (Dell Latitude 7240). Tavasztól nyitott helyeken, helyekre viszem, gyakorlatilag csak szöveget szerkesztek/írok. Fut még: sakkprogram, Internet.)
- Estére hazaviszem, otthon azonban hiányzik egy nagyobb képernyő. (15'6-os régi gépem 7esztendős, kiváló szolgálat után most már gyengül.) Új és jó 15"6-os Dell, vagy HP stb gép 150ezer körül lenne hibátlan. Valaki tanácsa: kapcsoljam otthon új és jó monitorra. Csakhogy nekem otthon is főleg írásra/szövegszerkesztésre kell, Ehhez azonban legfeljebb 17-18"-as méret.
Van ilyen új és jó egyáltalán? Nagyobbra nem tudnék írni. (Szemtávolság, fejtartás).
De továbbá, bármennyire furán hangzik: nem tudom, hogy ne akadályozzon, a kis szupergépem meglevő monitorja. 90%-osan lehajtható ugyan, de hogy kerülne föléje/helyére természetes és nem zavaró módon a külső monitor?
Furcsa, suta kérdés és igény? Igen, az élet ilyen furcsa... Köszönöm a hasznos válaszokat.A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
törölt tag
válasz xEon1337 #87217 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, és remélem, hogy megtalálod benne a számításod.
NV-panelen: 3D alkalmazás határozza meg, és abban ki van kapcsolva a Frame limit. Végig próbáltam, így volt a legsímább. Egyik játékban 120-190FPS másikban 100-500 között jó volt így.
Stalker LostAlpha DC
Jelentkezem!
-
őstag
válasz #16939776 #87216 üzenetére
Q3-ban tervezek venni egy ilyen monitort az elvileg akkoriban megjelenő új Nvidia 2080 kártyával, szóval örülök, hogy írtál róla, meg, hogy egyáltalán ezt választottad.
Úgy tudom, hogy a G-Sync mellett az NV Control Panelben be kell kapcsolni a V-Syncet is, hogy tökéletes legyen az eredmény és a tesztek szerint csupán +2-3ms input lag adódik hozzá, szóval fura, hogy érzed a nagyobb késést.
Milyen játékban látszik a lövedék útja? CS.GO-ban nehezen tudom elképzelni.
Majd érdekelne, hogy a minőségibb DP kábellel javul-e a homályosság.
"Less but better" - Dieter Rams
-
törölt tag
Amire felfigyeltem összeszerelés alatt:
-monitor és talp nagyon masszív, viszont a találkozásuknak van egy kis holt játéka, illetve a pan/tilt csukló nagyon kis erőre is reagál, így a gombok működtetésére remeg a kijelző rész.
-Táp kábel nem volt a csomagban.
-A legfölső holtpontban állva sem látszik a jel-csatlakozók nyílása, kis szög alól nézve, alá kellett feküdni a készüléknek.Monitor kalibrálva érkezett, driver, színprofil nélkül is szemnek kellemes intenzív "3D"-s képel.
Driver+színprofil vasalt rajta egy nagyot, azt mondanám hogy érdektelenre csökkent a 2D-s kép mélysége.60Hz-ről 240Hz-re átváltva a desktopon mintha homályosabb lett volna a kép (cserélem a gyári DP kábelt..), és kellemetlen volt a szememnek, hasonló mint amikor sötétben, tág pupillával UV fénybe nézek, csak sokkal enyhébb. Nem villogás/pwm okozta az más fajta fájdalmat okoz.
2 órát használat után már megszoktam fájdalmat, és nem okozott szempirosságot sem, előle felállni mégis határozottan pihentetőbb érzés a szemnek.Játék: Legjobb eredményt a reakcióidő "Normál" beállítása, és mindenféle rásegítés kikapcsolása hozott, ez az alapbeállítás.
Gyors/Szupergyors beállításnál egyrészt kontrollálatlannak érződött a kép, mintha jégen táncolnék tornacipőben, másrészt még menüben is láthatóak voltak anomáliák, játékban mozgás közben zavaró mértékben színeződött/villogtak az élek.G-sync vs. V-sync OFF: Bizony van extra késés, szokásosnál jobban elé kell célozni az ellenken, de ennek az optimális mértéke nem látszik a képen, csak az első lövés után derül ki, amiben segít, hogy látszik a lövedék útja.
Viszont tisztán, élesen lehet látni mozgás közben az ellent, mintha egy lassított felvételt néznél.Sajnos azt kell mondjam hogy ez egy műszer, mintsem játék élmény fokozására alkalmas eszköz.
Lapos, tiszta kép, teljesen sima mozgás, de sajnos semmilyen kihívást vagy élményt nem hagy a játékban.
Sajnos nagyon additív így a játék, én amúgy is hajlamos vagyok a játékfüggésre, és fél óra után tapasztaltam is magamon a tüneteket.Még ami fontos: a kijelző függőleges szögével, magasságával változtatható a kép világossága, ezt érdemes kikísérletezni. Vízszintesen tág határok között nincs színtorzulás, de mivel nincs látható keret, tükröződés, jobbra/balra kitérve ferdének látszik a kép, és ezt nagyon-nagyon zavarónak találtam játék közben.
Szóval a fejtámlás "Gamer" szék nem hülyeség ha órákon keresztül...Nekem ezek a tanulságok az első 2 órában megvoltak. Volt már "más területen" részem pontosan ugyan ezekben a behatásokban, és a párhuzamot látva, ki merem jelenteni hogy ez bizony egy nagyon jó műszer.
[ Szerkesztve ]
-
-
Werkly
őstag
Az AOC mennyire "elmegy" kategória? Gsync miatt lenne 24 vagy 27 méretben. Bár nem tudom játékra érdemes e a 27? FHD és 2K között is variálok. FHD/24 felé húzok jobban. Nem akarok több száz ezret egy monitorra! Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz Pintim.... #87206 üzenetére
Valamilyen ársávot azért jelölj meg. Ezek 70-80k-tól egészen 300+ ezerig vannak. Ha csak kimondottan fps játék megy akkor gyors válaszidővel TN paneles mehet, pl Asus Rog, Benq Zowie, Acer Predator ezekkel nem lősz mellé 80-90től indulnak. Ha gtx-ed van van ezeknek g-synces verziója de ezek jóval drágábbak, illetve az AOCnak van egy 100k körül a G2460 ami ilyen és árban még kedvező.
Ha már színhelyesség is számít akkor van ugyanezeknek VA / IPS panelesük 27"-től viszont jelentősen drágábbak. -
Tom5
addikt
Hasonló katergóriájú monitort keresek. Annyi, hogy 1060-as Gef mellé lenne. Ez esetben van értelme a 75Hz-nek? Ill milyen hasonló tudású alternatívák vannak?
-
Pintim....
tag
Milyen mo itort ajanlanatok ami 144 hz es. Pubg re, bf1,re fps jatekokra? Es gtx kartyarlm van
[ Szerkesztve ]
-
MuMa012
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a talpon kívül az LG 29UM58P és az LG 29UM59P monitorok között? Specifikációk alapján eléggé megegyeznek egymással. -
Brown ügynök
senior tag
@Sefter, @marcarc Köszi srácok!
-
marcarc
senior tag
válasz Brown ügynök #87200 üzenetére
Oázis, csengery utca.
-
Sefter
veterán
válasz Brown ügynök #87200 üzenetére
Ha Budapesti vagy, akkor oázis.
Kirakva egy csomó monitor, használat közben tudod megnézni őket.
A srácok is nagyon segítőkészek[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest