Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
andromedae
tag
Sziasztok!
Gondolkodom a Dell U2412M es az ASUS VC239H kozott. Mindketto IPS.
Otthoni celokra, jatekra es 3d grafikai munkara kellene. Szoval nem nyomda vagy kiadvanyszerkesztes.
De azert csak full hd felbontasu IPS-t mert nem tervezek olyan munkakat csinalni most otthon ami indokolna a tobb szaz ezres nagyobb felbontasu monitort.A munkahelyemen 3 ilyen Dell monitor van elottem es nagyon elegedett vagyok vele. Szep elegans, tetszik hogy nagyobb a merete a full HD nal, 1920x1200 es hogy allithato a magassaga. Monitortarto emelo alatettel nagyon kenyelmes munkara. Ujonnan az ara eleg magas, es hasznaltan se tul olcso annak ellenere hogy 2011es szeria. De meg mindig tokeletes.
Szinte ujonnan 35ezerert az Asus monitort tudnek venni most, ami ugye 2016 szeria, ami valamivel keskenyebb es alacsonyabb, nem allithato magassagu viszont megtetszett hogy szemvedonek hirdetik, kek kontrolos es vibralodasmentes a kijelzoje. Ugy latom az asus tobb monitoraban is ilyen technologia van.
Ez egyebkent mit takar, tenyleg jobb a szemnek egesz napos nezelodesre? Van szemelyes tapasztalata valakinek ebben?
Melyiket valasztanatok a ketto kozul? Szamit e hogy ujabb szeria az Asus monitora? -
wednesday
őstag
Sziasztok!
A Két AOC csak állíthatóságban tér el egymástól?
AOC I2490PXQU/BT
AOC I2490VXQ/BT
Általános felhasználás+játékra kéne.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Újabb monitort szeretnék rendelni az egyik ismerősömnek. Ezekkel a paraméterekkel keresnék:
- max válaszidő: 4ms (játékra is jó)
- keret nélküli
- HDMI és Displyaport
- max 23"
- min 22"
- 1920x1080 matt
- PWM mentesmit ajánlotok?
-
Sanyesz.
őstag
Urak! A 27"-os 70-80 ezer Ft közötti árkategóriában van jobb ajánlat a Dell P2717H-nál?
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
Jotengri6
csendes tag
Sziasztok,
két monitor közül nem tudok választani (50-60k között)
[dell-p2317h]Egész nap bámulnám, tervezéshez kell. (Később +1 db ha lesz rá pénzem)
Melyiket javasoljátok, mik a tapasztalatotok ezekkel?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez jó hír, anno pont a hajlítás tántorított el a 27"-os Predator-tól.
AOC G2590VQX / G2580PX / G2790PX-ről nincs infód?(#86487) varsam
Vedd nyugodtan, ajánlott monitor, ár/érték arányban nem tudok jobbat mondani.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
varsam
őstag
válasz varsam #86428 üzenetére
Valaki tudna segíteni? [link]
munkára keresnék monitort, Excel és SQL leginkább.
- 22"-24" körüli méret
- lehetőleg IPS, matt kijelző
- magasságállítás és pivot legyen.Ezt az AOC I2490PXQU/BT-t néztem ki, ami tetszik.
Egy iMac vagy egy notebook hajtaná meg.Olcsóbb van ennél, hasonló tulajdonságú?
-
Brekk
addikt
válasz scott_free #86484 üzenetére
1évet nem tudok, de mostanában nem jön ilyen sztem.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
őstag
-
Brekk
addikt
válasz Dave567 #86480 üzenetére
Nagy csoda nem lesz, jönnek a nem hajlított Acer Gamerek 32" WQHD VA panellel pl, igen jó áron. Ha jól emlékszem a freesynces 144Hz-es 160e körül. Sztem az egy elég jó cucc lesz.
Lesz még WQHD VA 27" igaz az alig lesz olcsóbb mint az IPS-es tesó. 130e-től 250e ig 10e forintonként lesz Acer gamer.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
sakkay
aktív tag
Sziasztok.
Elsősorban szimulátorhoz(dcs clod) szeretnék egy monitort venni, mx 100 ezer ft-ig. Most egy benqGL 2450-em van. Max 27' ra gondoltam-de jó a 24 is. Felbontást meg jó lenne ha többet bírna mint full hd.
Köszi. Ja, gtx 1070 van alatta, meg egy 8700k.[ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
Hi.
Asus VZ239HE 23" erről a monitorról van vélemény?Nem igazán találtam semmit vagy túl régi vagy túl új.
Mi érné meg ebben a kategóriában 23" fullhd ips hangszóró?
-
Dave567
addikt
Üdv
Várható mostanság 200000 ft alatt valami jó monitor idén?
Megéri várni? -
Bazsi1987
őstag
Ps pro mellé milyen monitort ajánlanátok olyan 27 col körül gondodlkodtam, kell oda a 4k vagy elég a full hd ebbe a méretbe? Ebbe a méretbe melyik a legjobb ár értékű monitor?😊
-
Brekk
addikt
Sokkal kevesebb panelt gyártanak 144Hz IPSben, pont mert csak kevés típus használja, egyrészt mert jóval kevesebben tudnak ilyet megfizetni, másrészt ezt a panelt vkinek fejlesztenie is kellett, nem nőttki a fűből. Ha olyan egyszerű lenne akkor minden gyárónak lenne hasonló, de egyelőre azt hiszem csak az AUOnak van.
-
hugi0
őstag
Szia !
Koszonom a segitseget. Igazandibol se G- se Free-Sync nem kell. Ebbol adodoan a piros csapatot favorizalom.
Amivel nekiindultam a monitorvasarlasnak az igy nez ki: 27" - 2560*1440 - IPS - minimum 100Hz.
Aztan mar az elso par ora utan rajottem, hogy alig par monitor felel csak meg a kitetelnek. A harmadik amit talaltam ezeknek a duplaja.
2018-at irunk, omlik a piacra a rengeteg monitor es meg mindig nincs valasztek ezen szegmensben.
A 60Hz es a 144Hz eloallitasi koltsegei sorozatgyartasban 5 rossz esetben 10 dollar.A hatterben latom az osszeeskuves elmeletett. De nem csak itt hanem az Intelnel is. Mar reg betokozhattak volna 10-20 magot, de amig a piros csapat nem tett semmit, addig csak az arakat emeltek. Es ez miert volt jo az AMD nek ? - mert a fejlesztesi koltseget sem fedezte volna, ha az intel "normalis" aron adna a procikat, majd ezek ala kell az arakkal pozicionalniuk.
[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
wednesday
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban lévő DELL P2414H meg a utódainak van alternatívája más gyártóknál?
Ez a kategória érdekelne. 24col, FULLHD és nem TN.
Mert akkor kinéztem a P2417H-t 60k körül...bár nem bánnám, ha lenne olcsóbban.Átlagos felhasználás, kis játék.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! Szeretnék 24"-tol HD monitort venni. Árban nem szeretnék drágát. Mit ajánlanátok?
-
-
Kzohun
tag
Egy kis érdekesség:
Hétvégén vásároltam egy 24" ASUS VG248QE LED monitort az Aqua-ban.
Pixelhibás volt, 1 pixelhiba van rajta. 3 napon belül vagyok, most fogom visszavinni.
Maga a monitor amúgy nagyon szép, jó minőség ár/értékben kiváló. Ajánlom. Annak ellenére is hogy pixeles, de ez benne van a pakliban.Ha van nekik raktáron elhozok egy ugyan ilyet, ha nincs akkor nem tudom még mit választok.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
Én személy szerint az Acert venném, ott az XF270HUA(BMIIDPRZX)-t ugyanaz mint az MG279 csak kicsit nagyobb a Freesyncrange és 5év garos. Meg persze akkor ha a freesync kell. A különbséget jól láttad a PG az a gsynces verzió, Acernél az XB271HUb az ellefél a 270es kifutott már.
-
félisten
AOC G2590PX Review + a 27"-os változat G2790PX már nálunk is felbukkant itt-ott...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
GeryyTS
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék 24" 144mhz fhd-ban melyik monitort ajánljátok?
Ja igen és még a Vesa felfogatás is fontos lenne.
Vga: Rx550 -
bencze
senior tag
Ha valaki ilyesmiben gondolkozik, hát egy szubjektív, laikus vélemény. Akit nem érdekel ugorjon. Ha nem egészen ontopic is gondoltam megosztom, mivel olvasgattam itt is elég sokat mire választottam.
Alapos vajúdás után egy Dell u2312hm-et cseréltem Aoc ag322qcx-re. Kicsit aggódtam a panel miatt, de szerettem volna egy "rendes" monitort és hát papíron ár / érték arányban ez jól mutatott, így overall tudásban. Azt kell mondjam, feleslegesen aggódtam. Igaz csak átlag felhasználó vagyok, de nem nagyon látok különbséget. Lehet, hogy extrém oldalról fakóbb, meg mintha kicsit valahogy más lenne a karaktere azt érzem, de effektív kifogásolnivalót nem találtam benne a kép szempontjából, mármint színben vagy egyéb paraméterben játékok, filmek, stb tekintetében. A lelki békém kedvéért persze pixelhibamentes meg kalibrált.
Egymás mellé nem tettem a kettőt, az úgyis felesleges lenne. Egyébként vicces de a Dell-en semmi pixelhiba nincs 5 év után, most néztem meg leszerelés előtt. Jól szolgált, megy unokaöcsémnek...
Röhej de a legjobb benne a méret, mondják, hogy a méret mennyit számít és tapasztaltam többször mégis meglepett. Mintha karácsony lenne úgy érzem magam. Az extra felbontás meg nagyon kényelmes, hogy több minden elfér egyszerre. (ok, captain obvious, de tényleg)
A méret vs felbontás, ezen sokat gondolkoztam 27 vs 32", egy hajszálnyit pixelesnek érzem a betűket, szerintem megszokom. Jobb az immersion (mi a fene magyarul) a méret miatt, meg az apróbetűket jobban látom, pl ha még valaha indítok rajta eve onlinet esetleg az asztalom lehetne 10-20 cm-el mélyebb.
Nincsen hozzá rendes videokártyám, ha szerencsém lesz akkor nyárig jó lenne beszerezni egy vega56-ot, de minimum egy 8gb rx580-at, ha meg pechem lesz akkor jövő ilyenkor is aranyláz lesz és a régi marad. Szerencsére perpill régebbi dolgokkal játszom (tudom, akkor minek ilyen drága monitor, csak, mert régen szerettem volna és most volt anyagi lehetőség rá. A diablo 2 meg az xcom2 is jól néz ki rajta, hát még a facebook meg a hd pr0n full screenen).
A távirányítóját a kezembe vettem, megnyomtam valami gombot és egyből valami ordas csúf képbeállítás presetet töltött be úgy, hogy rögtön ment is a dobozába (a menü elérhető gombról is a monitor alján szóval az eszköz teljesen felesleges vakítás). A ledes világítás meg kikapcsolható. Jó masszív a talpa, erősebb a dellnél, pedig kínai minőséggel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok (dolgozom velük) de rendesen megcsinálták.
Szóval nem tudok nyilatkozni a 144hz-ről meg freesyncről de ha feltételezhetően működik akkor nem jártam rosszul mert egyébként korrekt.
Szóval szerintem vegyetek jó nagy monitort mert jó lesz...[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
hugi0
őstag
Urak !
Jol latom, hogy az Asus PG(279Q) es MG(279Q) szeria(model) kozt a lenyegi kulonbseg G-sync es a FreeSync ?
Illetve ugyan ez a helyzet az Acer XF(270HU) es az XB(270HU) nal is ! ?Az Acer XF270HU (XB270HU) es az Asus MG279Q (PG279Q) kozt technikai parameterek alapjan sincs lenyegi kulonbseg. - csupan mas kontosbe oltoztettek ?
Akkor most melyiket es hol vegyem meg ?"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Arcképgyáros
válasz Dr. 444Hertz #86458 üzenetére
Ja, látom az összefoglalóban van néhány konkrét ajánlat.
SryiFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Gengi
senior tag
Nem hozza le semmi. Próbáltam egy pöttyöt eltüntetni, de semmi. Az ok, hogy miért zavar részben triviális. Mert elég drága volt ahhoz , hogy tökéletes legyen . A másik viszont prózaibb. Észrevettem és azóta látom is ezeket a vackokat.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Arcképgyáros
Sziasztok!
Szeretnék egy új monitort főleg rajzoláshoz, a következők lennének fontosak:
– IPS, FHD
– 20" - 24"
– HDMI vagy DVI
– ha létezik olyan, akkor forgatható
– ~40k, max 50
– újMilyen ajánlott típusok vannak?
Előre is köszönöm a segítséget!iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
bitpork
nagyúr
Sziasztok!
Meghalt a monitorom még tavaly és azóta a hálószoba tv-t használom
Most lenne helyben egy LG IPS277L. Viszont bizonytalan vagyok a kora és ára miatt. 40k-t kér érte az eladó. Van bármilyen hibája ilyen idősen amire figyelnem kell?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Brekk
addikt
válasz scott_free #86443 üzenetére
Működik az csak gondolom 4k-n vagy felméretezve. A gombok odébb kerültek mint a háttérképen, mert azt nem méretezi. Szóval ha a jobb alső sarokba kattintasz akkor működni fog.
-
Gengi
senior tag
Megjött az új monitorom LG 34UC99-W. Hát asszem egy kicsit megszívtam vele úgyhogy vihetem vissza.
Érdekes hibát vettem észre, amivel sokan szerintem nem is foglalkoznának. Éppen csodálkoztam az eszméletlen képminőségén, mikor feloltottam a villanyt. Egy érdekes szögből érte a kijelzőt a fény emiatt. észrevettem, hogy mintha amikor látok egy homogén színt nem is tűnik annyira homogénnak a kijelzőn. (PL.: Piros vagy zöld). Nem is foglalkoztam vele jobban, mert nem tudtam különbséget tenni igazából. Nem is volt zavaró csak feltűnt. Viszont miközben összeraktam a monitort egy picit megérintettem a kijelzőt és le akartam takarítani... Víz és szemüvegtörlő kendő. Észrevettem hogy a kosz simán eltűnt róla, de előjöttek pici kis foltocskák, amik viszont nem tűnnek el.... Nos igen... Az egész kijelző úgy ahogy van foltos. Nem látszik se működés közben se tiszta kijelzőn rendesen. De ha rálehellek akkor nagyon szépen kijön hogy ott gond van.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
sajnos elromlott a kb. 10 éves Acer monitorom.
Anno 70e körül vettem, most kb. a feléért szeretném pótolni.2 készüléket találtam, ami között kérlek segítsetek dönteni:
- LG 24M47VQ-P 39 000,
- ACER K42HYL. 35 000.Persze, ha hasonló árban van sokkal jobb vétel, nagyon szépen megköszönöm, ha javasoltok valamit..
-
Heroes fan
őstag
Milyen az a moni 110-ért?
-
Teaway
veterán
válasz scott_free #86443 üzenetére
Ez bitang jó program.
Ne a nyílra kattints, hanem vidd a kurzort a jobb alsó sarokba (látszólag ott nincs semmi), amíg megjelenik a Start TEST felirat, majd katt![ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Kzohun
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy Asus VG248QE monitort, de nem tudom 144hz-re állítani. 60hz-t ír, és a tulajdonságoknál sem tudom állítani. HDMI kábellel van összekötve.
NVDIA vezérlőpultban néztem, de nem engedi max 60hz-t...
Why?
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Azt hol lehet megnézni, hogy a videókártya milyen és mekkora monitort bír el? Olvasom itt többször is, hogy ilyen-olyan videókártyakártya kell. Ezek játékra vonatkoznak csak?Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
Heroes fan
őstag
Ez milyen monitor?
Az előzőnél egy 20 ezerrel olcsóbb. -
98bja
senior tag
Sziasztok
Monitort szeretnék vásárolni fotós utómunkára. Nyilván az ips panel az alap. Méretre nem kell nagy, 22-es bőven elég, csak a lényeg hogy 1080p felbontású legyen. Pénzt nem tudok túl sokat szánni rá, főleg hogy kalibráltatni is kell. Kinéztem ezt: [link]. Ez az Oázisnál 31 e Ft, plusz 4 ezer a kalibrálás.
Ha van egyéb ötletetek akkor szívesen meghallgatom! -
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Benq GW2470 típ. monitort, abszolút megelégedéssel használom.
A színkalibráció elvégzése előtt szeretném megkérdezni, hogy melyik a általános fényerő és kontraszt (+gamma) beállítás normál körülményekre (nappali/iroda)?Értem itt ezalatt azt, hogy pl. a korábbi, más típusú monitoromat 25-ös fényerőre és kontrasztra kalibrálták.
Ennek a Benq-nak 100-on van a fényereje, jelenleg - ami biztosan túl világos.Ezzel azt szeretném kiküszöbölni, hogy a monitoron szerkesztett fotó ne legyen világosabb vagy sötétebb, mint amilyen esetleg jól beállított monitoron.
Remélem nem fogalmaztam zavarosan, köszönöm a segítségeteket!
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #86434 üzenetére
A képpont sűrűség maradjon, ha kicsit kisebb a munkafelület, az nem gond, de mivel egy 4GB RX570 hajtaná majd, nem akarok 1440p-t, pláne szélesben, mert nem fogja elbírni.
De lehet veszek simán egy 1080p G-sync IPS-t, a Dell meg megy melóba.I hate morning people. And mornings. And People.
-
félisten
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
30" feletti ultrawide IPS Freesync monitorok közül mi ajánlott?
LG 34UM69G-B-t néztem, a 144Hz-re nincs szükségem, legyen jó az állvány és lehetőségekhez mérten minél olcsóbb.
a felhasználás játék, film, böngészés és egyéb asztali dolgok, a színhelyességet szeretem, de nem kell, hogy nyomdai szintű munkákra is alkalmas legyen, csak értelmes mértékben lehessen kalibrálni.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
munkára keresnék monitort, Excel és SQL leginkább.
- 22"-24" körüli méret
- lehetőleg IPS, matt kijelző
- magasságállítás és pivot legyen.Ezt az AOC I2490PXQU/BT-t néztem ki, ami tetszik.
Egy iMac vagy egy notebook hajtaná meg.Esetleg árban van ennél olcsóbb, hasonló tulajdonságú?
[ Szerkesztve ]
-
dwelablack
tag
Sziasztok,
a napokban szeretnék vásárolni egy monitort magamnak, valahol a III-IV-es kategória határán.
Elsődleges felhasználási terület: Munka, normális 2 ablakos nézetben. (gondolom 16:10 az irány)
Másodlagos felhasználási terület: Néha egy kis képszerkesztés (nem kell agyonkalibráltnak lenni, egyszerűen szép képe legyen)
Harmadlagos felhasználási terület: Egy évben egyszer valami fps. (nem kell nagyon gyorsnak lennie, de üstökös efektust kerülném)Sarokasztalon lesz, így ívelt kijelzőjű monitort szeretnék, 27-32" között.
Létezik erre ajánlat, mondjuk a 80-130ezres kategóriában? Ha nem, akkor szívesen meghallgatok ettől magasabb összegben is, ha tényleg jó ár érték arányú cuccról van szó.
Köszönöm szépen,
Üdv,
Gyu.[ Szerkesztve ]
nem a részvétel a győzelem, hanem a fontos.
-
OgreImre
senior tag
válasz Heroes fan #86416 üzenetére
Ez egy 2015-ös széria.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
-
wednesday
őstag
Sziasztok!
FullHD monitort keresek.
1. 23-24 col
2. 50k körüli keret..
3. Átlagos felhasználás, + kis játék (nem HC játék). Geforce 1050TI-m van. -
adatfalo
senior tag
Hello!
Szeretném kiegészíteni/lecserélni a U2713H IPS monitoromat, mert 1db 27" nem elég.
A kérdésem az lenne, hogy jelenleg mely Dell monitor az amit érdemes lenné mellé rakni (amit szintén lehet használni, grafikára, webdesignra, de napi 1-2 óra játéknál is megállja a helyét.)
Ha lecserélném, akkor egy 34"-os 21:9-es multitaskingra alkalmas monitort szeretnék. Ezek a csúcskategóriás, ívelt monitorok mennyire használhatóak a fenti munkavégzésekre?
Pl: ASUS ROG SWIFT PG348Q
AOC AG352UCG
LG 38UC99-WEsetleg valami más ajánlás? 200- 350k körül?
Előre is köszönöm!
www.adatfalodesign.hu
-
Yodamest
veterán
Üdv, fórumtársak! Jöttem egy kis irománnyal, remélem lesznek benne hasznos infók:
Egy PG279Q-t használok jelenleg, de komolyan elgondolkoztam, hogy lecserélem egy LG43ud79-b-re, ami igen 43"-os. Sok írást itt nem láttam az LG-ről, viszont az általános vélemények igencsak jók róla szerte a neten!
Kérdezhetitek, hogy megzakkantam, minek cserélek le egy PG279-et? Az oka az lenne, hogy igen, jó dolog a 165Hz meg a gsync, de azt tudom mondani, hogy ezek a dolgok annak érik meg igazán, aki elég komolyan játszik ONLINE fps-el, pl. COD, CS, stb. Más játékokban, főleg ami nem fps, hanem mondjuk tps vagy moba ott nincs olyan hatalmas eltérés egy vsync + stabil 60fps kombóhoz képest.
És itt jön képbe az LG, mivel az meg HATALMAS, olyan mintha IMAX-ed lenne a saját gaming deskeden. Nagy élmény lehet ekkorában játszani. 46"-os tv-n tesztelgettem kicsit a játékokat és utána elég lehangoló volt beülni a 27"-es monitor elé, legyen az bármennyire is gamer. Továbbá a nagy méret az minden játékban ad egyfajta pluszt, legyen az bármilyen kategória, és nem csak az fps-ekben mint a magas freki. Az csak hab a tortán, hogy a PS4-is sokkal jobban kezel egy natív 4K-s kijelzőt, ami tud 1:1 pixel mappinget, mint egy 2560x1440-es felbontású monitort, ami nagyon gyengén skáláz full hd-re.
Szóval ezeket végiggondolva pár nap/hét, alatt jutottam el odáig, hogy nekem már kicsi ez a 27" hiába full extrás. A 60Hz-re fps-ekben át kell kicsit szokni, az nyilván egy fajta visszalépés, viszont a nagy képméret és immerzió ami azzal jár, számomra sokkal többet nyom a latba. Ha van elég hely vagy inkább elég mélysége az asztalotoknak én azt tanácsolom, hogy gondolkozzatok 27"-nál nagyobb méretben, mert teljesen más élmény.
-
Heroes fan
őstag
-
PinShot
újonc
Ha a videokártyámon (gtx 750 ti) nincs display port kimenet, akkor a hdmi nem tudja átvinni a magasabb frekvenciát? Gondolokk itt a 144hz vagy magasabb képfrissítésű monitorokra. Vagyis videokártyát is kéne cserélnem (displayportosat), hogy értelme legyen a 144hz-es monitor vásárlásnak?
-
marcarc
senior tag
válasz Heroes fan #86412 üzenetére
ACER PREDATOR XB271HUABMIPRZ
Ezt tudom ajánlani, bár 1050TI hoz, ha jatszani is szeretnél 2K ban akkor GPU kevés lesz, full HD ban meg kutyán majom ahogy kinéz (ha nem nativ felbontással használod).
1050TI, hoz max 24" full HD-t néznék. Abból már van 100 környékén jó AOC, vagy kicsit többért predator is ACertől.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz mmaattee315 #86405 üzenetére
Nálunk meg tudod nézni mindet.
-
Gerr'y
senior tag
válasz Heroes fan #86408 üzenetére
Szarul. Freesynces monitort néztél ki, amihez AMD VGA kell hogy tudd használni. Neked Nvidia kártyád van ami G-syncet támogatja.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglaló I. kategóriájából 25-35k környékén mit tudnátok ajánlani? Jó lenne 22-23 colos.
Átlagos használat, nem dolgozni kellene. -
mmaattee315
csendes tag
Sziasztok,
Monitort szeretnék vásárolni 1-2 héten belül. Egyenlőre interneten nézelődtem, hétvégén lesz időm körbejárok pár üzletet is.
Felhasználás:
Film, sorozat, internet, stream, AutoCAD/Inventor, játék (Civ6,Hearthstone, PUGB)
Ebből a játék az heti szinten 4-5 óra, tényleg csak szórakozásból így 60-75Hz frissítés megteszi.(g-sync fölösleges) Játék az fotelből kb 1,5m; filmnézés 2,5m kanapéról.(filmezés miatt gondoltam inkább 27"-ra)Mindenképpen IPS panelt szeretnék, 24-27" képátlóval, 16:9 képaránnyal, FHD vagy WQHD felbontásban. Utóbbihoz valószínűleg újítanom kellene a videokártyám ha PUGB-t szeretném tolni (750Ti).
Rendelkezésre álló pénz 80.000 Ft (+10.000 ha ér valami még ennyit)
Az alábbiakat találtam:
[GW2765HE]
[P2717H]
[P2417H]
[U2417H]
Tudtok egyéb alternatívát, ill. helyet ahol ezeket meg lehetne nézni?
Kérlek írjatok egy pár sort, köszönöm.Szép napot!
Máté
-
OgreImre
senior tag
válasz Heroes fan #86403 üzenetére
Ilyen olcsón nincs, Acer Predator XB1 és XB2, és ASUS PG248Q, de ezek 150k+
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
OgreImre
senior tag
válasz Heroes fan #86400 üzenetére
24", FHD, 1ms, 144Hz
AOC G2460PG"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 27-es 144hz-es WQHD G-Synces monitort.
Az alábbi kettőt néztem:
Acer Predator XB271HU
AOC AG271QGEzek ugye IPS monitorok és az áruk is magasabb így.
A kérdésem az lenne, hogy ha csak 90%-ban játékra fogom használni a monitort, akkor is megéri az IPS monitort venni, vagy nézzek inkább TN paneleset?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest