Hirdetés
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Netfone
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
xEon1337 #111602 üzenetére
Köszi. A Dell U2212HM monitoron szerintem a fekete is jó a kontraszt is jó, ahogy nagyítva van úgy egyre jobb a kontraszt. Anno azért lett ez és nem a 24"-os, mert a 22"-os jobb képet adott, ez is érdekes.Nem tudom ezek a tulajdonságok, hogy változtak mára. Az ellenben biztos, hogy pl egy munkahelyi LG/Samsung ami nem IPS, hát azokat nem tartanám semmiben sem jobbnak sőt nem érnek fel hozzá. Mondjuk a betekintési szög sokat számít.
-
arcitec
addikt
válasz
xEon1337 #111495 üzenetére
Nem értem monitorra azt mondod még csak 27-es. Azért monitornak csak nem használ valaki egy 50"-ol tv-t. Szerintem már a 27" is majdnem sok. Persze felhasználás függő,magamból indulok ki. Mit értesz felskálázáson. Jelenleg a 22" - os is 125%- on van nekem. Teljesen jól működik.
-
-
arcitec
addikt
válasz
xEon1337 #111036 üzenetére
Úgy emlékszem itt a szakértők a kalibrálást feleslegesnek ítélték.. no meg a pixel garit is , bár azt bevállalnám én is.. A kalibrálásról azt tudom azt egy kis használat után kellene, mert először még jobban változik. Ez így van a TV-vel állítólag... Sőt egy bizonyos idő után akár lehetne ismételni is , mert ahogy fárad , úgy elmászik, de én nem értek hozzá....
Instant rendelni azt hogy kell?
-
Peratta
csendes tag
válasz
xEon1337 #106915 üzenetére
Most üzemelem be a monitort és a színprofilt szeretném betölteni amit kaptam a monitorhoz. Az Oázistól vettem és ők írják az útmutatóban, hogy:
"Mielőtt nekiállunk, érdemes figyelembe venni, hogy bár jó, ha van a monitorunkhoz driver telepítve (tehát az Eszközkezelőben nem "Plug and Play" eszközként látszik), fontos, hogy csak a driver, tehát a .inf file legyen telepítve, mivel a monitorokhoz adott gyári lemezek gyakran feltesznek saját színprofilokat is, amikkel később meggyűlhet a bajunk, ha szeretnénk a saját profilunkat használni. Így a lemezek tartalmának installerrel való komplett telepítését lehetőség szerint kerüljük." -
HSM
félisten
válasz
xEon1337 #106890 üzenetére
Érdekes a beszámolód.
Nekem játékokban a tapasztalatom épp ellenkező, nekem nagyon bejött a finomabb felbontás 27" WQHD-n, mint előtte a 24" FHD-n volt, még úgy is jobban tetszik a WQHD-s kép, hogy ki kellett kapcsoljam az élsimítást, hogy azért valamennyire bírja az RX580. -
capulet75
addikt
válasz
xEon1337 #106890 üzenetére
Kettő kérdésem lenne.
Egy: milyen az a PRÉMIUM kalibrálás? Van olcsó, meg médium is?
Kettő: a 144hz az ugye max 144 (3) fps. Azért azt kifacsarni egy 1660-ból 2K-n viszonylag nehéz, sok mindent kell butítani. Mihez kezdesz 240hz-el, még ha FHD is?
Nem off, tényleg érdekel, mert nekem ez nem tűnik logikusnak. -
válasz
xEon1337 #106683 üzenetére
Ma jött meg az Alienware AW2521HF (25", 1080p, IPS, 240Hz), alább a prémium kalibrálás utáni eredmény:
Egy Acer Nitro VG270UP monitort váltott (27", 1440p, IPS, 144Hz), szóval az emberek 99%-ának a szemében visszalépés történt.
Vissza kell szokni hozzá, hogy kevesebb minden fér ki a képernyőre, de talán pár nap és jók leszünk, viszont játékokban egyértelműen előny a kisebb natív felbontás. A színek rendben vannak, amúgy sem fotó szerkesztésre használom. Na de a 240Hz...! Talán egy kicsit élesebb mozgás közben a kép, illetve kicsit folyamatosabb minden, de egy vakteszten nem tudom, hogy meg tudnám-e mondani. Placebonak azért nem mondanám, mert tény, hogy ilyen frekvencián fut a monitor, amit a szemünknek/agyunknak valamilyen szinten érzékelnie kell.
Összegezve az első tapasztalatokat: maradni fog egy darabig, mert nekem most elég, de az emberek túlnyómó részének teljesen felesleges 144Hz-ről feljebb lépnie.
-
FSA
csendes tag
válasz
xEon1337 #106683 üzenetére
en is ezt neztem ki. Mac-es kornyezetben programozni 27" 4k-t hasznalok viszont lett egy pc-m jatszani ami miatt gondoltam beujitok egy 27" 1440p 165hz-t. Viszont lehet megtartom a 4k-t es melle egy ilyen alienware-t mert ugy erzem hiaba vagyok eleg tavol 27"-on nem veszek eszre mindent
-
-
HSM
félisten
válasz
xEon1337 #106660 üzenetére
Inkább gyorsabb panelekben gondolkodnék a helyedben. Ha pedig az sem elég, akkor még a villogós háttérvilágítás van, de azt kevés monitoron csinálják meg igazán jól, a technológia a nyilvánvaló hátrányai mellett.
(#106663) gejala: Ez erősen függ az igényektől, és hogy milyen távolról nézed. Nekem olyan 90 centiről teljesen megfelelt a 24" FHD (méretben ebben a távolságban felső határesetnek nevezném), bár tény, hogy a 27 WQHD azért lényegesen szebb, simább képet ad azonos távolságból, picit közelebb is kellett hozzam, hogy kényelmes legyen olvasni.
20" alatt viszont szerintem már csak notebooknál kényelmes a FHD, nekem 14"-on már eléggé belebújós, hogy lássak is belőle valamit nagyítgatás nélkül.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
xEon1337 #106660 üzenetére
én személy szerint a minél nagyobb munkafelület híve vagyok, akármilyen falhasználás mellett, lefelé biztos nem mozognék egy 144Hz-240Hz váltás miatt. olyan szempontból nyilván jobb lenne, hogy hardver is kell a 240Hz-hez, ami ki tudja hajtani és az 1080p-n egyszerűbben kivitelezhető, de erősen kétlem, hogy lenne annyi benefit a hétköznapi ember számára, ami megéri ezt.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
xEon1337 #96544 üzenetére
Én mikor ezt néztem két dolgot hiányoltam a tesztből, egyrészt azt, hogy miképp alakul a késleltetés Vsync OFF és CHILL ON esetében egy meghatározott fps tartományra lockolva a chillel.
Másrészt, ha jól értelmeztem a képet, olyan eset sincs a diagramokon, hogy Vsync OFF Freesync ON és emellett semmilyen FPS lock nincs beállítva. Sem ingame, sem FRTC, sem RTSS.
Nekem most 75 Hz fullHD monitoron chillel van 73-75 fps közé lockolva, így 74-et tart. Ha meglesz a 144 Hz WQHD monitorom nem kell korlátoznom az fps-t a frissítési tartomány tetejére, mivel úgysem tud a videokártyám egy Bf5-öt ekkora felbontáson 144 fps-el, vagy afelett vinni. Ott majd azt akarom, hogy Vsync OFF, Freesync ON és semmilyen fps lock.
-
FR33
aktív tag
-
goldister
tag
válasz
xEon1337 #95099 üzenetére
Igen én is azért gondolkodom csak dp monitorban.
Így ebből a kettőből kellene választanom. Mivel ívelt 27 szeretnék.
[Samsung c27h580fdu]
[Philips 278e8qjab]
Szerintetek? Melyiket érdemes? Vagy mást esetleg? -
Tanisz
senior tag
válasz
xEon1337 #88141 üzenetére
Köszi, én is néztem egy nagyot, hogy ezt mos hogy jelenthetik ki. Ami zavaró volt, hogy úgymond "szakportálokon" írtak erről, PcWord és hasonlók.
(#88142) Franklin Köszönöm Neked is
Na igen ezért találtam furának a cikkeket, mert én is így értettem anno a FreeSync monitor működését.
(#88145) maajsz köszi, főként a példát és a magyarázatot
(#88151) AxBattler most rögtön nem tudok lecsapni a monitorra, de ahogy láttam május 29-ig lesz akcióban és ha még meglesz (raktáron), akkor biztosan megveszem, köszönöm Neked is tanácsot és segítséget
-
törölt tag
válasz
xEon1337 #87217 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, és remélem, hogy megtalálod benne a számításod.
NV-panelen: 3D alkalmazás határozza meg, és abban ki van kapcsolva a Frame limit. Végig próbáltam, így volt a legsímább. Egyik játékban 120-190FPS másikban 100-500 között jó volt így.
Stalker LostAlpha DC
Jelentkezem!
-
-
t.imi
addikt
válasz
xEon1337 #78475 üzenetére
Szia!
Reggel leesett, hogy értelmetlen a kérdés, a képarány számít filmeknél
Én ~80cm-ről néztem 3 évig 27" fhd-t, most 34-et, én nem láttam pixeleket. Ok, kukker is játszik.Film nem is annyira fontos, inkább az olvasás, képek és napi 1-2 óra játék.
dugø igazad van, az 16:9!
Most néztem egy 1050ti fhd vs qhd tesztet, ott még számomra játszható képszám fölött volt az FPS.
3440*1440 már kérdéses.Egy videót találtam, amin 27 fhd-t és 32" qhd volt egymás mellett.
Kb azonos betű / oldalméret mellett nem marad sok szabad hely a 32-es monitoron.
Xar lesz eldönteni, hogy a szélesség vagy a magasság a fontosabb.
Játékoknál az első, képeknél a második fontos. -
falijja
őstag
válasz
xEon1337 #73366 üzenetére
Elhiszem, hogy ebben az árkategóriában nem kell csodát várni, csak éppen a smasung 5 ezer forinttal volt drágább és ez kb csoda hozzá képest.
Szóval ne legyen már az ajánlottabb, mint pl ez a samsung.
A boltal kapcsolatban meg, persze nincs gond ha megvárják csak az a saját költséges futár, meg 90%-os ár.. -
EVL2
aktív tag
válasz
xEon1337 #73052 üzenetére
Igen, pontosan ez a bajom amit írtál. Rengeteg árnyalt sötét filmmel meg játékkal kockulok pl: Diablo3 stb... és e miatt roppant fontos nekem ez a ips glow jelenség enyhítése.
Említettem egy asus monitort. Csak téged tudlak idézni "Na ott biztos, hogy elsírnád magadat" hát bevallom őszintén majdnem kicsordult egy könnycseppem amikor az első sötét jelenetet megláttam a monitoron. 1 hétig próbáltam orvosolni a problémát mire rátaláltam az ips glow jelenség leírására. Tipikus volt azonnal rá ismertem. Előtte azt hittem valami fatális gyári hibás monitort kaptam. Elviselhetetlen volt.
Hála az égnek egy kedves barátom felhívta a figyelmem rá hogy vissza küldhetem a monitort ha végkép képtelen vagyok vele élni. Sajnos muszáj volt még ha 4e ft-volt vissza küldenem futárral akkor is.Ted_Beneky úr
Még nincs ötletem. Lehet hogy megelégszek egy 24" kis tesóval is. Ha az közelebbről kevésbé glow-os.
Egyenlőre kivárok és megpróbálom most nem elkapkodni a választást. Valószínűleg a sivatagi boltot meg fogom majd látogatni én is mert már sok jót olvastam róla. Hátha találok ott olyan monitort amit előtte alaposan szemügyre vehetek és megfelelő lesz számomra. Az tuti hogy ez után neten nem merek monitort venni még 1x. Előtte mindenképpen látnom kell élőben. -
EVL2
aktív tag
válasz
xEon1337 #73049 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sokat segítettél. Le is tettem róla.
Sajnos egy botrányosan ips glow-os asus-al már megszívtam egyszer és rám nem jellemző módon élnem kellet a 14 napos vásárlástól való elállással. Félek hogy megint képtelen lennék az ips glow-al együtt élni úgyhogy inkább gyűjtögetek még.
Még 1x köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűnyíró topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Milyen egeret válasszak?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Netfone
- PlayStation 5
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest