Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_laszlo90
újonc
válasz Luck Dragon #125792 üzenetére
uh, az Acer most elég jó áron van, köszi
-
fatal`
titán
válasz Viktor77 #125795 üzenetére
Csak azért mondtam, mert gyárilag kalibráltként árulják. Engem annyira nem érdekel, jók a színek alapbeállításon, nem végzek grafikai munkát.
Kettőt vettem, egyformák a színei (vagy annak tűnnek egymás mellé téve, szabad szemmel).
#125796: Passz. Gondolom nem, mert minden középértéken van.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz fatal` #125794 üzenetére
És ha nyomsz egy resetet a monitoron akkor ez a kalibracio is eltűnik??
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
válasz k_laszlo90 #125788 üzenetére
Asus VG27AQ
Benq EX2780Q
Acer XV272UP
LG 27GN850-BA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
-
válasz Skillerz #125774 üzenetére
Embereknél szubjektív , kinek mennyire érzékeny vagy éppen szúrja a szemét a “ szőrös betű effektus” .
Azt javaslom hogy élőben kellene megtekinteni egy 27” FHD monitort .De maradjunk 24”-os változatnál . Ami IPS és 144 & 165Hz-es.
Amit ajánlanék
-AsusVG249Q1R
-Acer Nitro VG240YP
-ASUS Modell: VG249Q25”-os változatban Dell Alienware AW2521HFLA
27”-os változatban Asus VG279QR
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
k_laszlo90
újonc
válasz k_laszlo90 #125763 üzenetére
Annyival javítanám magam, hogy 27-es méret is érdekel ebben az árkategóriában, főleg ha bestbuy monitorról beszélünk. Tudnátok ajánlani ebben a méretben is? Köszönöm
-
melan
senior tag
Szóval minden okés a moncsival... barátkozunk. Acer Nitro xv272UPbmiiprzx
Kérdezném, hogy mit érdemes állítani rajta? HDR 400 felejtős? Hdmivel használom... valami jóféle színkalibrációja van valakinek? Vagy állítsam a szememhez
-
melan
Sajnos ez előfordul . Ilyenkor jön jól a garancia .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz Viktor77 #125782 üzenetére
Kicsit konkretizanal legyszives?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
X2N
őstag
Aggódni kell emiatt, de nem a monitor miatt hanem hogy rossz a szemed ha nem látod pixelesnek, el kell menni szemészetre. Már a 24" 1080p is pixeles, ahogy a 27" 1440p is. Nagy különbség nincs. Nekem egy Dell 24" 4K van. Sajnos még ennél is látszik egy enyhe recézés játékoknál az éleknél, az igazi a 32" 8K lenne, de hát mit lehet tenni még picit drága a 8K.
-
BogyóBP
addikt
válasz melan #125780 üzenetére
Melyik monitort vetted? Hirtelen nem látom a postot.
-
melan
senior tag
válasz Biga123 #125777 üzenetére
Nos... mit is mondhatnék
30 év tapasztalat után a kicsomagolás és várakozás izgalma oda juttatott, hogy én botor azt gondoltam, hogy csak egy kapcsolója van...
Szóval mea culpa... a vezérlőgombok közül a felső.. aztaaaaa
Ha mindenki jól kiröhögte magát azért még leírom, hogy első pillantásra issszonyat jó a képe, és a játékélmény máris kvalitással nőtt...
Tanulság: no para, olvass és aztán go. Ja, és jó, ha ilyen jó fórumtársak vannak!
Biga123: köszönöm, hogy megmentettél a további idegbajtól
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Luck Dragon #125656 üzenetére
Szia (és többiek) ismét.
A kérdés, hogy ha a DoVi-ről lemondok - hogyan kezeli az ilyen anyagokat ? Van olyan, hogy ennek meglétét észleli a monitor mégis és lekezeli a HDR-akárhanyasán belül ? Oké, hogy szűkebb játszótéren, de még mindig klasszisokkal jobb lesz, mint egy SDR.
Arra az esetre kérdezem, ha az embernek mondjuk van 1-2 DV-only anyaga.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Biga123
addikt
-
Skillerz
aktív tag
Sziasztok! Új monitort szeretnék vásárolni, jelenleg egy 22" Benq TN paneles monitorom van, és szeretnék egy legalább 24" FHD IPS-t (27"-sok is tetszenek, de sok helyen azt olvastam, hogy a 27" már túl nagy FHD felbontáshoz, és erőssen látszanak a pixelek :S nem tudom ennek mennyi a valóságtartalma). Minimum 144Hz-eset keresek, főként játékra (CSGO, PUBG, WoW). Jelenleg egy RX 6750XT videokártyám van. Árban szeretnék 100.000Ft körül maradni, ti mit ajánlanátok? Segítséget előre is köszönöm!
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
melan
senior tag
Ma megjött a monitor (Acer 27, a legtöbbet ajánlott) de nincs öröm... be sem kapcsol a szerencsétlen....
...és még pixelgaranciát is fizettem érte... -
Viktor77
titán
válasz k_laszlo90 #125771 üzenetére
Tudod használni a Gsyncet (kompatibilis módban) a Freesynces monitoron, ha DP kábellel kötöd össze.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
k_laszlo90
újonc
válasz Luck Dragon #125770 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Még egy dolog amit nem igazán tudok, hogy kell-e vagy sem.Jelenleg egy 1070Ti kártyám van és az ajánlott monitorok AMD Freesync-esek. Érdemes egyáltalán G-sync-eset nézni, vagy ez egy olyan dolog amit igazán nem használ ki az ember ill nem marad le semmiről ha nincs.
Köszi
-
válasz k_laszlo90 #125763 üzenetére
Ebben a keretösszegben kettő monitort tudnék neked javasolni. Ha az alábbiak nem nyerték meg a tetszésedet akkor tovább megyünk a témában.
-Acer Nitro XV322QUP (KB:140E)
-Acer XV320QU UM. J (KB:130E)A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
-
-
válasz assalkah #125753 üzenetére
Pedig jól nézted az árazásokat
"Én úgy tudom, hogy a QHD monitorok is tudják a 120Hzet HDMI 2.0 porton keresztül is. Ezért indultam el ebbe az irányba. Mi a véleményed?"
Nagyon jól tetted. Szerintem is ez a legjobban járható út részünkről. Szerintem egy LG 27GP850-B & LG 27GN850-B jó választás lehet.
Ha ez nem jönne be, akkor keresünk tovább.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
poirot
őstag
Na megjött a Dell S3422DWG, lejjebb biztos olvastátok a szerencsétlenkedésemet.
Egyszerű volt az összerakása, youtube-on is látni valamelyik videóban, 2 mozdulat és meg van. A DPI kábelt nagyon jól be kell nyomni, mert először nem érzékelte nálam, kattania kell, akkor jó. Letöltöttem a driverét és a display managert is, hátul a joystickhoz nem is nagyon nyúltam. A régi monitorom is egy DELL volt P2314H volt, szóval ahoz képest egy nagy ugrás. Felnyomtam 144Hz-re, érdekes "csak" 143 Hz-nek mutatja, de ez azt hiszem ez lényegtelen. Tűéles kép, az ivelt panel egyáltalan nem zavaró, nyilván át kell állítani 1-2 programnál a méreteket. Játékban nem tudok segíteni, mert nem játszok, na jó nagy ritkán a Zuma-val.Említettem, hogy hétfőn rendeltem meg, akkor még csak 209 989 Ft-ba került, utána ránéztem egy óra múlva akkor már felvitték 228 690 Ft-ra, most meg már 230 590 Ft-ba kerül. Mi folyik itt Gyöngyösön ?!?!
Ha esetleg valakinek kérdése van, ha tudok válaszolok rá. -
válasz zümzümm #125751 üzenetére
Hogy lehet egy háttérvilágítás esetén ellentmondó, következetlen
Másodikbekezdés , biztosan másabb lesz a film megjelenítése , de annyit nem fog javulni, hogy az neked rossz legyen .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
k_laszlo90
újonc
Sziasztok,
Szeretnék váltani monitort amihez kérném a segítségeteket. Rég volt már, hogy monitort vettem, így egy kicsit lemaradtam a témában.
2 monitorról váltanék 1-re.
- Dell P2414H
- Benq XL2411PE kettő monitort szeretném "egybe gyúrni".
- legyen nagyobb 27<
- min 144 Hz (mint a Benq)
- szép színek (mint a Dell) - IPS panel (?)Felhasználás szempontjából 80% dolgozós 20% játszós.
Keret: ~150k körül, de mindenre is nyitott vagyok ha megéri.
Köszi előre is!
Üdv -
Nincs olyan lehetőséged a lejátszóban ,hogy kijelzőhöz igazítás?
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #125396 üzenetére
Sziasztok! Erre valaki?
"Mac Studiohoz keresek monitort. konkrét elképzelés csak annyi hogy minél szélesebb de azért legyen egy észszerű magassága mivel 99%ban davinci resolve alatt videóvágás a cél.
Árban nem kötném meg a lehetőségeket de nyilván örülnék ha "bestbuy" lenne.. 200fölé jelenleg félve mennék.
pl ezt néztem ki magamtól: LG UltraWide Ergo 34WN780-B
Köszönöm!" -
poirot
őstag
Sziasztok! Megérkezett a Dell S3422DWG monitorom, a kérdésem, hogy hol lehet beállítani/beállítani a képernyő frissítést, mert 59 Hz-et ír ki a gépházban. Egyszerűen nem találom. Köszönöm.
-
Alf25
tag
200ezer+ felett milyen 27"-es gaming monitort ajánlotok?
Displayport 1.4, 10bites panel, QHD felbontás, 27" méret.. 32"-től már félek hogy nagy lesz..[ Szerkesztve ]
-
Ukraan
aktív tag
válasz Luck Dragon #125640 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a segítséget! Tegnap elhoztam egy Legion Y25-25 - öt, illetve vettem hozzá egy Type C - DP kábelt. Sok időm este nem maradt próbálgatni, firmware-t frissítettem rajta, yt-on lepörgettem egy dead pixel finder videót, illetve egy sorozat epizódot megnéztem Disney+ -on.
Egyelőre jónak tűnik a cucc, de majd meglátjuk, hogy muzsikál a továbbiakban....BÚÉK!
-
assalkah
tag
válasz Luck Dragon #125727 üzenetére
Szép jó reggelt!
Igen az lenne a legjobb, de ahogy néztem a legolcsóbb ilyen IPS paneles HDMI 2.1-es monitor 200e felett kezdődik, de lehet csak én nem néztem meg mindenhol. Tudnál ajánlani esetleg? Én úgy tudom, hogy a QHD monitorok is tudják a 120Hzet HDMI 2.0 porton keresztül is. Ezért indultam el ebbe az irányba. Mi a véleményed? Inkább várjak amíg kicsit csökkennek a HDMI 2.1 porttal rendelkező monitorok árai?! Köszi!
XOne GT: aSSalka PSN: assalka
-
zotyi85
tag
válasz fatal` #125749 üzenetére
Szia.
Látom te is acert vettél, viszont xv272yup tipust nem találtam sehol. (lehet csak elírás) Én ezt a xv272upbmiiprzx vettem akciosan 100k ért az acershopból. Nem volt hozzá display kábel, a korábbi monitoromét használom, tökéletes. Annyi kérdésem lenne hozzád, illetve akik ezt a típust vásárolták, hogy milyen beállításokkal használják? Kicsit furák a színek meg minden a korábbi TN paneles AOChez képest.
Illetve van egy kis isp glow is. igaz csak full fekete háttérrel zavaró, és olyan ritkán van nálam.
[kép][ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
zümzümm
senior tag
válasz Luck Dragon #125725 üzenetére
VGA csere legkésőbb januárban sztemmegfog történni Valóban remek tulajdonságokkal bír a spec alapján. Az Alza.hu oldalon olvasható róla néhány külföldi vásárlói vélemény amikben emlegetik, hogy a háttérvilágítás inkonzisztens. Ez most kicsit megijesztett.
És lenne egy nagyon amatőr kérdésem, kicsit szégyellem is feltenni. Szóval nekem vannak rossz minőségű régi .avi filmjeim, pl Bud Spencer Terence Hill filemk, amiknek a minőségéhez annyira hozzá szoktam, hogy nem is akarnám jobb minőségben beszerezni mert így adja nekem a hangulatot. Szóval a kérdés hogy ha egy ilyen rossz minőségű filmet eddig 23colos FHD monitoron néztem, akkor 27colos QHD monitorra váltás hogyan befolyásolja az ilyen filmek minőség érzetét, rosszabbnak fog hatni? -
uwuw
újonc
válasz Luck Dragon #125648 üzenetére
off
az lg 34wp65g-b monitorra lecsaptam, mert másik boltban 8e olcsóbb volt...
futás haza... összekalapál... bedug az erősítőre, de csak erőlködés...
jó ötletnek tűnt a 21:9 méretarány (2560x1080p) csak az erősítőm (hiába through beállítás) max az 1920x1080 felbontást tudja kezelni...
innentől indul a mókolás az alaplapi/cpu-gpu/hdmi mint második monitorról csak a hangot levenni... ami működik is, ha megtalálja a biosba az ember, de hiába a pcie elsődlegesség a win valahogy ragaszkodik az első monitor az alaplapi legyen, amit természetszerűleg nem látok...
egyelőre csak kábeldugdosás és/vagy ki be kapcsolgatással működik a rendszer...
és akkor képbe jön a videókártya második hdmi kimenete (direkt gigát vettem), a projektorom és a 3d szemüvegem összemókolása...
lesz mit...
pl. a 21:9 képernyőt nem tudom kiterjeszteni fhd-re, mert összeugrik 16:9-re:
[kép][ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz fatal` #125747 üzenetére
Milyenre cserelted le?
-
válasz gyenge47 #125744 üzenetére
Gondolom 100X100-ás lesz a Vesa , nem 10x10-es.
Amit szeretnél , megoldható . De, nem 144-Hz-el .
Az ajánlatom ;
-Acer Nitro VG270Ub
-Samsung F27T700QQUVagy marad az átló , de FHD felbontással ,de itt már tudunk választani 144-Hz is.
-Acer Nitro KG272SBMIIPX
-ASUS VG279QA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
BogyóBP
addikt
válasz fatal` #125742 üzenetére
Szia te milyen kabellel kötötted össze? Merthogy az acer kedves és nem ad hozza display port kabelt:/
-
gyenge47
aktív tag
Sziasztok,
Egy monitort szeretnék a következő igényekkel:
27"
VESA 10*10 csatlakozós
Full HD-nál jobb felbontással.
HDMI (gondolom ez nem annyira extra)
br 250$ ból jó lenne, ha kijönne, mert a cég ennyit finanszíroz HO supply tekintetében.
Felhasználás szintjén elég vegyes, fejlesztés, játék stb, megy minden.
Azon gondolkoztam még, hogy144hz extrém ebben az árkategóriában?
Előre is köszi a választ! -
-
fatal`
titán
Megjött a két XV272YUP, még szokni kell ezt a méretet, de baromi jó
-
válasz Mclovin #125738 üzenetére
Igen, sőt!
Mindegyik panel egyformán 10 bites panellel rendelkezik azonos fényerővel bírnak ami 350 cd/m2 30 bites színtér lefedettséggel. Panelok válaszidejük is szinte azonosak.
Bár mérések szerint az LG jobban kezeli a színtartományokat de ez elenyésző .Én azt mondom, ha jó áron jutsz hozzá és még garanciával is rendelkezik érdemes lenne megvásárolnod.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Luck Dragon #125736 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz Manipura #125737 üzenetére
Ívelt monitor használata szubjektív , valakinek tetszik, valakinek egyáltalán nem. Azt tanácsolom ha tehetitek , tessék elmenni valahol megtekinteni , PL ilyen hely az MM vagy a BestBuy vagy Oázis stb-stb.
-
Mclovin
senior tag
válasz Luck Dragon #125734 üzenetére
Értem és köszönöm! Lehet akkor kivárom a BF akciókat (ha lesznek). Utolsó kérdés: használt piacon gondolom ebben az ársávban azért lenne opció. Egy LG 27GL850 hasonló szintet képvisel mint BogyóBP által linkelt Acer? Sajnos a 100k akcióról lecsúsztam az Acer esetében.
-
Manipura
csendes tag
válasz Luck Dragon #125724 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Az ívelt monitor ad valamit a játékélményhez? Ünökaöcsém főleg játékra használná, nekem anno nem volt ívelt monitorom, ezèrt nem tudok Neki érdemben tanácsot adni.
-
válasz kellcucc #125735 üzenetére
Persze, nagyobb átmérőben, kicsit olcsóban és kevésbé színhelyes ,de DCI-P3 95%-át (tip.) lefedő színtartománnyal LG 32UN650-W mondanám. [link]
Második helyen , drágábban Asus VP32UQ lenne ami sRGB) : 100% tudja. [link]
Harmadik helyen hasonló árban Dell P3223QE itt is sRGB 100% [link]
Negyedik (legdrágábban de hátha nálatok van akció vagy más kuponos nap vagy BlackFriday ..)
Asus ProArt PA329CV [link][ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz Luck Dragon #125733 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Akartam kérdezni, hogy ennyiért lehet-e kapni normálisat. De egyáltalán nem gamer monitort keresek, inkább általános felhasználásra, néha videószerkesztére is. 27-es Samsungom volt, nem volt rossz, de elfért volna egy kicsit nagyobb átmérő a 4K felbontáshoz nekem. Mivel külföldön vagyok, egyrészt nem is biztos, hogy lehet kapni ugyanazokat a monitorokat, így ha esetleg 160-220k-s ársávban tudnál több opciót adni, azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
-
kellcucc
Szia, ahhoz hogy minden feltétel teljesüljön ehhez a kereted karcsú.De van egy arany közepűt amit javasolnék, kicsit kisebb átmérő de minden adott , kivétel képez a 144-hz.
ASUS ProArt PA279CV [link][ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
válasz Luck Dragon #125729 üzenetére
Semmi más alternatíva nincsen 90k-120k ársávban? Ez az Acer lenne a bestbuy? Ha VA panel is jó lehet esetleg? Bár nem láttam még olyan VA panelt ami játék alatt nem ghostingolt.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
Új gép vásárlásán gondolkozok (hardware még nincs kiválasztva), amihez egy monitor is kellene. Elolvastam az összefoglalót, de vannak benne elérhetetlen linkek (külföldről legalábbis) vagy 10 éves hsz-ek, kaptam belőle értékes információs, de nem jutottam előrébb sokkal. Ideális jelölt 4K felbontású, 30-34", kb 160-180e, pontos színekkel, mert alkalomadtán videószerkesztésre is használnám. Játék és a 120/144hz annyira nem fontos, de nem haragszok meg érte . Mindenképp állítható talpú/magasságút keresek.Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Manipura #125712 üzenetére
32"-os monitorhoz FHD felbontás hát... nem igazán jó, legalábbis szerintem. Ehhez minimum egy QHD tudnék elképzelni és ebben az ár mezőnyben LG 32GN650-B tökéletes választás lenne.
De mivel a pixelek hajkurászása jobban illik játékra ,javaslok egy aranyközéputat .
Kisebb átmérő, 27" és FHD ,Így a kártya több FPS-t tudna magából kiharcolni a játékok terén ,de a méretről sem kellene annyira lemondani.Ilyen lenne
LG-től:
-27GL650F-B ,
-7GN650-BAsustól:
-VG279Q1A
-VG279QA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
BogyóBP
Lényegében annyit jelent , hogy a DP szabvány 120HZ-ig tudja maximálisan biztosítani a panelbitmélységét. A legszélesebb körben használt panelek azok, amelyek 6,8 vagy 10 bitesek a pixel minden egyes RGB komponenséhez 18,24 illetve 30 bites színt biztosítanak.
Ahhoz ,hogy mondjuk 4K-ban 120Hz- felett legyen 10 bited vagy 16 akkor csak is az új szabvány a HDMI 2.1-tudja azt.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Mclovin #125721 üzenetére
Igen avval a kártyával érdemes. Acerből ez talán a legjobb vétel most: [link]
Gyárilag amúgy milyen displayport kábelt csomagolnak a gyártók? Akár 1.2,1.4 es monitorrol van szó..Vastag de nem aranyozott és becsattanós csatlakozós.[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek és ajánlásotok. Gondolkodtam, hogy cserélnék monitort. Jelenleg egy Acer Predator XB253QGP van. Szeretem, mert szépek a színek és játékos teljesítménye is nagyon jó (nincsen tearing és ghosting). Lenne a mostani 100k körüli régióban olyan monitor, ami érdemi előrelépés lenne? Követelmények:
- IPS
- QHD/UHD
- 27-32"
- 144hz
- Panel minősége legalább olyan mint a mostani Acer XB253QGPEgyeltalán érdemes QHD-ban gondolkodni, ha egy rx 5700 xt a mostani kártyám (esport játékokat játszom + pár újabbi cím max magas beállításokon)?
Köszi
-
umek
tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ugyanarra az LG monitorra két webáruházban más garanciát írnak? Mindkettő hivatalos LG partner (legalább is az LG oldala hozzájuk irányít).
Van, ahol 36 hónap, van, ahol 24 van írva... Elírás lehet? [A 24 hónapos 5ezer Ft-tal olcsóbb.]Az LG leírása alapján nem kellene ilyen differenciálásnak lennie, 100ezer alatt 1+2 év van.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Köszi!
Légy korrekt.
-
assalkah
tag
Sziasztok!
Végül úgy döntöttem, hogy visszaviszem a Samsung Odyssey G5 monitoromat a boltba, mert mint kiderült nem jó a PS5-höz. A HDMI porton keresztül csak 100Hz a max amit teljesíteni tud. Ezért ment el a kép többször játék közben, ha 120Hzes módban játszottam (Csak nem értem ezt miért nem írják sehol)
Tehát továbbra is keresnék olyan monitort ami:
-IPS
-QHD/UHD
-27-32'
-tudja PS5-el a 120Hzet
-150e - 180e Ft a keret, de ha nagyon úgy van akkor 200e -ig max el tudok menniKöszönök minden segítséget előre is!
XOne GT: aSSalka PSN: assalka
-
aginor
veterán
válasz zümzümm #125716 üzenetére
A PS használhat videokártyát, és normál esetben érdemes is, mert a jobb párhuzamos feladatmegoldás miatt hatékonyabb, mint a processzort gyilkolni. Nézd meg, hogy melyikkel milyen gyorsan végez ugyanaz a feladat és aszerint dönt a ki/bekapcsolásról szerintem.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
zümzümm
senior tag
válasz aginor #125715 üzenetére
Ami a PS-t illeti, én elvagyok vele. Nyilván tudatában vagyok hogy lehetne gyorsabb is, de "elvagyok vele". Akkor mutatkozik meg a lassúsága ha pl camera rawban az objektum kijelölést csinálja, ez eltart 6-10mp-ig. De itt lehet nem is a vkártyát használja...
Ami a játékokat illeti, nyilván nem játszom mai játékokkal, valószinűleg el sem indulnának minimum beállításokon sem a vkártya miatt. De a 2-3 éves játékokkal is kb ugyan ez lenne, igy meg sem próbáltam. Néha előszedem a NFS MW 2005ös verzióját, a FarCry, Crysis 1-2 és kb ennyi. A Crysis 3 még elindult szépen. A Remasterednek azért még örülnék ha menne. De amugy a közel jövőben tervezem lecserélni az öreg 960at valami használt kártyára... -
aginor
veterán
válasz zümzümm #125714 üzenetére
PS-ben tök mindegy, ott úgy is az lesz a baj a gyenge kártyával, hogy a program megeszi reggelire (optimalizáció hiánya, ugye). Filmeket bírnia kellene, ellenben a játékokkal bajban leszel (feltéve, hogy nem 10 éves címekkel vagy kompetitív darabokkal játszol), de szerintem már FHD felbontáshoz is kevés a 960.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
zümzümm
senior tag
Üdv!
Kb 1 hónapja ajánlották nekem az ASUS ProArt PA278QV QHD monitort, ami 90%ban fotók kidolgozásához kell, a maradék 10% film+játék. A konfigom i5 10600, 32gb ram és GTX 960.Rákérdeztem hogy a videokártya birni fogja e a QHD-t, a válasz az volt hogy igen. De kicsit mégis bizonytalan vagyok benne hogy birni fogja e, és nem e lenne jobb választás a 24colos FHD megfelelője a ProArtnak.
Nem tudom mennyire befolyásolja e a dolgot Photoshopban és játékban ha van egy QHD 27colos monitorom és egy gyengus videókártyám. -
BogyóBP
addikt
válasz Luck Dragon #125709 üzenetére
Ezt nem nagyon értem de majd ma munka után megnézem. 16 bit? Az mitől lenne másabb?
-
Manipura
csendes tag
Sziasztok!
Unokaöcsém szeretne monitort venni, ezt nézte ki : https://euronics.hu/monitor/msi-optix-g32c4-315-ivelt-gaming-monitor-p269786
Ez a videokártya van a konfigba: Gforce gtx 1660 ventis xs oc edition.
100-110 ezer forint a max.
Esetleg ilyen árban lenne jobb alternatíva?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
-
Reinu
tag
válasz Luck Dragon #125702 üzenetére
Családban keresünk hasonló paraméterekkel monitort. Az ASUS VA24EHE csak a DVI miatt volt ajánlva az ASUS VZ24EHE helyett, vagy van egyéb érv is? Nem értem, hogy átlagban miért drágább 10k-val a VA, pedig jobb válaszideje van a VZ-nek, plusz USB és jack csatlakozók, ráadásul pofásabb. Csak DVI nincs benne.
-
válasz BogyóBP #125708 üzenetére
Ha az Nvidia control centerben meg tudod nézni , vagy az alap Windows kijelző beállításoknál jelenleg mekkora a kimenő bit .
Ha 1.4-re váltasz marad a 120-FPS csak a bit lesz nagyobb ami (16)A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
BogyóBP
addikt
válasz fatal` #125707 üzenetére
Átviszi 120hz en ha jól rémlik 1.2 vel is.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz fatal` #125705 üzenetére
Nem használom a HDR-t. Vagy a 10bit csak azzal együtt vagyis ha azt bekapcsolom érhető el?
-
fatal`
titán
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az acer monitoromon DP 1.4 es csatlakozó van viszont 1.2 es kabellel hasznalom. Nemtudom egész pontosan mivel lenne jobb az 1.4. 144hz a max es qhd felbontás. A 10 bit mindkét kábel esetben csak 120hz en van. VGA nal számít hogy melyik DP kimenetbe dugom a kábelt?
-
cool13
őstag
válasz Luck Dragon #125702 üzenetére
Köszönöm.
-
-
cool13
őstag
válasz Luck Dragon #125700 üzenetére
Bocs az lemaradt. Panel IPS. Ha nem nagy kívánság az ár miatt. DVI a lényeg, más nem fontos. Kb 50-70 pénzegység.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (LS27BG400EUXEN ) 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest