Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Rabbitf_24 #127799 üzenetére
Biztosan , hogy onnan szeretnél rendelni bármit is?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Luck Dragon #127798 üzenetére
ITT elérhető a Dell, az általad linkelt Samsung és ez között sok lényeges különbség van?
-
válasz Tsebacsi #127792 üzenetére
Marci után én is ajánlanék még:
LG 27GP850-B
MSi Optix MAG274QRF-QD
MSI Optix MAG274QRX
Acer Predator XB273UNVbmiiprzx
Asus TUF Gaming VG27AQL1AVagy egy Dell Alienware AW2721D
Vagy ezeknek a kisebb megfelelőjét ami 25"
AW2521H & AW2521HFA
AW2523HFRabbitf_24
Dell-t külön kíváncsi lennék hol szerzed majd be.
Ettől függetlenül elég friss modell , de hátha tetszik a Samsung S34BG850SU
Az Asus PG_UQ sorozatát egyenlőre én nem fogom javasolni. Sok a hiba velük.
Top 3 ,
-Villogó kijelző
-Alvó módból nem ébred fel, mind addig amig nem áramtalanítjuk és újra vissza nem kapcsoljuk, talán egy későbbi SW update megoldja majd ezt.
-Foltos kijelző.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Seep
senior tag
válasz Rabbitf_24 #127795 üzenetére
Alienware AW3423DWG-t jobbnak mondjak. Csak egy ventillator van benne a ketto helyett. Es az az egy sem megy mindig. Mig a DW-ben mindig megy az egyik mivel a GSYNC modulnak kell a folyamatos hutes. Nem kell felni a DWG is Gsync kompatibilis.
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
OLED monitort szeretnék vásárolni csak játékra.
Gsync kell, 3440x1440 szélesvásznú vagy 4K monitor érdekelne.
144Hz képfrissítés elég lenne.
Alienware AW3423DW Ezt a típust néztem.Tudtok olcsóbbat / jobbat ajánlani?
köszi
-
nagyúr
válasz Marci112233 #127793 üzenetére
Köszönöm szépen
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Marci112233
addikt
válasz Tsebacsi #127792 üzenetére
Ha maradsz a 2K vonalon és 27"-on ez megfelelhet. Képes a G-Syncre, ezt én már tapasztalatból írom.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #127791 üzenetére
Látod ezt észre sem vettem!
Esetleg ha még nem akarnék 4k-ra váltani WQHD felbontású monitorból van ajánlott? Nem vagyok benne biztos hogy a 3060Ti a legjobb erreMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
válasz cocka #127788 üzenetére
Úgy gondolom, hogy nem az igénye miatt, inkább azért amiért minden monitor a piacon drágul és drágulni fog ; piac, árfolyam, gyártás, előállítási költség stb-stb.
Tsebacsi
Tényleg jó alternatíva, de! Ha eltudod fogadni, hogy G-sync-et nem fogja kezelni, ahogyan a gyártó oldalon is írja , akkor oké. Így meg parlagon marad a 3060TI kiaknázási lehetősége.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
nagyúr
válasz Luck Dragon #127787 üzenetére
Szia!
Köszönöm, nagyon jó ajánlás, és találtam alternatívát is a Gigabyte M28U személyébenMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
csiribi
csendes tag
válasz Luck Dragon #127759 üzenetére
Ahh, szinte éreztem, hogy még kevés lesz a gépem hozzá. Azért köszönöm!
Váltott valaki mostanában Ívelt monitorra játékok terén? Milyen rajta játszani, mennyivel másabb? UltraWide vagy 16:9 ? Vélemények?
-
cocka
veterán
válasz Luck Dragon #127787 üzenetére
És azt nem tudod, hogy ezek az 5:4-esek mitől lettek ilyen drágák? Csak mert nincs rá igény?
-
válasz mr.krasi #127774 üzenetére
Nyilván ha azaz elsőszámú funkció amit keresel egy monitorban akkor egyértelműen nem. Viszont mindennek megvan az ára így az is lehet hogy azért fizetnél többet mert egyértelműen sokkal több funkciót vagy jobb minőségű panellel szerelték azt a típust, kérdésed elég tág , így konkrét választ nem tudok adni.
cocka
Értelek , viszont használt piacban nem vagyok jártas .
Legolcsóbb monitor ebben az arányban kis hazánkban 50,000-Ft indul .labatlanroka
Több ablakos rendszer miatt egy Dell S3422DW ajánlanék , Dell Display Manager ebből a szempontból szuper ,egyszerű és stabil .
juve600
Talán-talán a Dell honlapján típus felhasználók párbeszédek résznél .
De nem sok esélyt látok erre.KillerKollar
Samsung S28AG700NU
LG 27GN950-B
LG 27GP95Rtotron
Persze hogy van ilyen.Rabbitf_24
Szuper, esetleg meg tudod mondani, hogy a négy ablakos módja mennyire gördülékeny és használható ?Tsebacsi
Általad kért specifikációk és megadott összeg alapján MSI Optix MAG281URF modelljét ajánlanám , egy ami nem felel meg az elvárásoknak az a 32”, de úgy gondolom a mostani 25” monitorodhoz képest azért egy fokkal nagyobb ( persze ha ez lényegi szempont lenne ) .
Ellenben 28” átmérőben 4K felbontás kapunk, ami jót tesz PPI nagyságának , gyors panel reakcióval (Rapid IPS) – 1 ms-os GTG gyors válaszidőt biztosít, optimalizálja a képernyő színeit és fényerejét, plusz 144-Hz panellel kitűnő választás lenne játékra .
G-sync támogatja , így a 3060Ti ki lesz használva ezen a terén .
HDMI 2.1-es csatlakozóval szerelt és van benne konzol mód ,így stabil 4K ~ 120FPS adott lesz szintén a játékoknál .
VESA HDR Display 400 tanúsítvánnyal Is rendelkezik .De nem csak a játék miatt , de munkára is alkalmas a Less blue light premium hardveres megoldásával ami csökkenti a fénykibocsátást .
Emellett villódzásmentes panellel szerelik .USB , ezen a terén KVM 2.0 operál - Vezérelheted és továbbíthatod a fájlokat több eszköz között , plusz billentyűzet , egér támogatása is rendelkezésre áll .
Csatlakozók területen , fontos számodra DP , ami itt is jelen van (1.4)
Plusz 2-db 2.1-es HDMI és egy Type C (DP alt)Szerintem árazásban is megvan az arany középút , pont 300, bár egyes boltok picikével drágábban adják .
Szerintem jó választás lenne , nem csak azért mert én azt mondom, hanem a visszajelzések is ezt mutatják , van olyan külföldi oldal, ahol
több mint 6000-en jeleztek vissza róla 5/4.6 az átlaga .
Remélem tudtam segíteni .[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok,
csak érdeklődés szintjén, mi most az ajánlott monitor 32"-os méretben játékra+munkára? Előny a hangszóró, Displayport, USB hub, legalább 144Hz.
A jelenlegi monitor egy Acer Predator XB253QGPbmiiprzx, és egy AMD Ryzen 5 5600 + GIGABYTE GeForce RTX 3060 TI Gaming OC Pro tekeri meg.
Az ár most mellékes, de legyen mondjuk max 300k
Döntően COD Warzone játékra van használva.
Előre is köszi!Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Luck Dragon #127773 üzenetére
Még egy plusz infó, Forza 5-öt kipróbáltam rajt egy pár perc erejéig, nagyon kellemeset csalódtam, volt egy kis wow érzés, igaz csak 60 fps, de a kép nagyon szép.
-
totron
addikt
16:10 - van-e még ilyen? Mai technológiával és fogyasztással.
-
sztivo
Topikgazda
válasz KROK640 #127782 üzenetére
DP-ről HDMI-re, ha másra nem kell a másik HDMI port, viszont mivel van a GPU-n is és a monitoron is, így nem lenne értelme.
Annyiért nem sok, csak nem tudom a LED-ek el vannak-e már öregedve benne, nem-e villognak, és egyébként PWM-es (200Hz), tehát ha érzékeny vagy rá, akkor akkor szem/fejfájást okozhat. -
KROK640
nagyúr
válasz sztivo #127781 üzenetére
Adapter alatt erre gondolsz?
Az a helyzet, hogy most egy HP Compaq LA2205wg monitor (1680×1050) monitort váltanék, amihez képest szerintem előrelépés lenne. Ezenkívül eléggé olcsón megtudnám szerezni (20 ezer gondolom nem sok érte) és ennyiért már házhoz is hozná az eladó.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
sztivo
Topikgazda
válasz KROK640 #127780 üzenetére
Adapterrel, vagy olyan kábellel, aminek egyik vége HDMI a másik DP, de ennek semmi értelme, hiszen van HDMI is. Ennél a monitornál amúgy sem veszel észre semmit a kettő között.
Apropó, megéri még foglalkozni egy cca. 9 éve bemutatott termékkel nincs DP, 20 ms input lag, TN panel (a még nem a jobb fajtából, 400:1 körüli mért kontraszttal) .
KillerKollar:
Nincs MSI MAG281URF vagy Gigabyte M28U-EK lenne még, de ők "csak" HDR400, míg az általad kinézett LG HDR600-as. -
KROK640
nagyúr
Sziasztok!
Tudnék most olcsón helyben szerezni egy Acer Predator GN246HL tipusú monitort.
csakhogy ezen a monitoron a gyártói oldal szerint a következő csatlakozók vannak : VGA + Dual Link DVI (w/HDCP) + HDMI + Line out.
Viszont nekem egy RTX 3060-as VGA-m van, amin csak egy HDMI és 3db Displayport van (a jelenelegi monitoromon is displayporton megy).
Van rá valami mód, hogy Displayporton keresztül hajtsam meg, vagy váltsak inkább HDMI-re? van esetleg valami hátránya a HDMI-re váltásnak?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KillerKollar
őstag
Hali! 30" alatti 4K-s 120-144Hz-es monitort keresek G-sync&Freesync és HDR támogatás előny, 200-350ezer forint közötti kategóriában.Amit kinéztem: 27" LG Ultragear 27GN95R-B, ha van ennél jobb hasonló árkategóriában, akkor mindenféleképp várom a javaslatokat
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Dell P2314Ht monitorhoz hol lehet találni valami jó beállításokat (szín,fényerő,stb ) ?
-
labatlanroka
friss újonc
Sziasztok!
Otthoni munkavégzésre szeretnék monitort vásárolni. Leginkább több ablakos excel, word, böngésző stb. használatra, de nem lenne hátrány, ha akár videót, filmet is tudnék rajta élvezhetően nézni. Játékra nem használnám. Ultrawide monitorban gondolkodom, 21:9 képaránnyal, 34" körül, lehetőleg ívelt formában. Nagyjából 200 ezres kategóriában.
Előre is köszi a segítséget! -
cocka
veterán
Az érintő rész nekem nem feltétel. Viszont az ajánlottaknak az ára annál inkább. Ezeknek az ötödéből lehet venni használtan olyat, mint mondjuk a 943N-es.
Ja és főleg olyan érdekelne, aminek nincs hangszórója.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz Marci112233 #127772 üzenetére
Nekem szinte ugyanez van, csak 940N. Vajon mi lehet a különbség a kettő közt?
-
mr.krasi
csendes tag
köszönöm az ajánlásokat, lenne még egy kérdésem: gsync és gsync kompatibilis monitor közötti árkülönbséget megéri kifizetni? van olyan nagy különbség?
-
válasz mr.krasi #127764 üzenetére
Mivel árat nem írtál , így növekvő sorrendbe állítom össze neked az ajánlásaimat.
Asus VG27AQZ
LG 27GP850Tigerclaw
Szuper , köszönöm a visszajelzést
assalkah
“Köszönöm, hogy kiírhattam magamból a frusztrációmat. Mindenkinek szép napot!”
Én köszönöm , hogy megosztottad velünk ezt a szomorú történetet . Bízom benne , hogy kapsz egy új darabot belőle ami hibamentes és élvezheted nagyon sokáig .
Itt fűznek hozzá, hogy nagyon át tudom érezni , mert hasonló “ parádés “ eljárásban volt részem az Aoc-el .
sztivo
Szuper !
Köszönöm a visszajelzést .
Rabbitf_24
Neked is köszi a visszajelzést , brutális lehet ekkora méreten dolgozni , én már menekülnek tőle az első öt percben .
cocka
Valaki nem tudja esetleg, hogy melyek voltak 19 colos monitorból azok a legkésőbbi modellek, amelyeknek még 5:4-es képaránya van?
Kizart dolog, hogy utolsók. Most is lehet újakat vásárolni ebben az arányban .
PL :
LG 19MB15T-B
LG 19MB15T
Ezek az LG-k ráadásul érintő kijelzősek, jó lehet munkára .
Acer V196lbbmd
ACER B196LAwmdr
Acer B196LAYMDRDell P1917S
EIZO FlexScan S1934HA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Marci112233
addikt
válasz cocka #127770 üzenetére
Nekem megvan még a régi pont 19 colos 5:4-es monitorom. Ami pont jól jött 1 éve mikor elsőnek állítottam be egy kamerarendszert. Ugyanis HDMI-n a régi TV-men nem jelent meg az NVR menüje mert ki írta hogy nem támogatott formátum. A monitort nem tudom meddig gyártották de ez a típusa: Samsung SyncMaster 943n
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #127765 üzenetére
Egyébként arra is gondoltam, hogy a teltebb, homogénebb színekhez és olvashatósághoz hozzájárul a magasabb felbontás, kisebb screendoor effekt, a kevesebb holtterület miatt, bár nem tudom hogy az aktív és passzív terület aránya javult-e az új paneleknél.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Valaki nem tudja esetleg, hogy melyek voltak 19 colos monitorból azok a legkésőbbi modellek, amelyeknek még 5:4-es képaránya van? Főleg Samsung érdekelne. Múltkutatásban valahogy nem túl jó a Google. Vagy csak én vagyok béna.
[ Szerkesztve ]
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Luck Dragon #127652 üzenetére
Megjött a monitor.
Nagynak tűnt elsőre, viszont ha leülsz elé akkor a 32” monitor kicsinek tűnik. Rengeteg opció a képet illetően, nagyon szép képe van, tökéletesen olvashatók a karakterek, öröm rajt dolgozni, ha lehet ilyet mondani.
Egy másik forrást akasztottam rá eddig még csak, de így szépen tud kezelni 2 külön forrást is. -
sztivo
Topikgazda
válasz assalkah #127766 üzenetére
Erről a Fixdirect-ről csak annyit, hogy egy barátom már 4 laptopot vitt vissza anno a DigiPrime-nak, mert mindegyiket javítani kellett (mind "új" volt ), vagy voltak anomáliák (újként árult laptop tartozékai felbontva pl, de volt olyan is, hogy új laptopban kuka volt az nvme ssd).
Ennél a cégnél szervizelték, és volt hogy a burkolatba nem a megfelelő hosszúságú csavar került, így kinyomta a billentyűzetet, vagy olyan is történt, hogy fent a webkameránál úgy pattintották vissza a keretet, hogy becsípte a kábelt és kidudorodott a keret az ötödik laptopot már MM-ből vette, és nem kellett megjárja ezeket a felesleges köröket.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz sztivo #127711 üzenetére
Nos, a szóban forgó Gigabyte monitor megérkezett kedden, akkor már én is tartok egy kis beszámolót.
Elég sokat gondolkodtam QHD 144Hz monitoron, de mivel nem most fogom még lecserélni a laptopom, így kibékültem a 1080p-vel is (GTX 1660 Ti van benne).
Fórumokat túrtam sokat, előtte volt egy Dell-em, de az a bevonat nekem nem volt az igazi, más is panaszkodott rá ár/érték arányban pedig ez a Gigabyte tűnt a legjobbnak.
Lehetett olyanokat olvasni, hogy magas frekvencián "magas" "zúgó" hangot ad, ez már régóta nem igaz, hiszen mi már a G24F-EK-t kapjuk, amiben másfajta tápegység van.
Specifikációk is eléggé meggyőztek, meg az SS-IPS panel is (SuperSpeed), FreeSync Premium-ot tud. 2 db HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, USB-HUB, 3,5 mm jack is található rajta. Van hozzá szoftver (OSD Sidekick), amiről lehet a monitort állítgatni, plusz kiírja a gép adott paramétereit, hőmérséklettől kezdve a ventilátorok fordulatáig mindent.
A HDMI 2.0 egy nagyon jó dolog, így nem kell lemondani a 165-170Hz-ről sem (sok gyártó leragad 1.4-nél, és akkor a max frissítés csak DP-n megy).
Kifogtam egy pixelhibamentes darabot, de pixelgaranciával kértem. Backlight bleed minimális van csak, főleg a két felső sarokban, de hát az IPS ilyen. Dicséretes, hogy a dobozban találunk HDMI, DP kábelt, EU és UK tápkábelt is, bár nem a leghosszabbak, de nekem elég volt.Összeszerelve nagyon jól néz ki, tetszik a design Beüzemelve pedig, hát, miért nem vettem meg hamarabb . Nagyon szép képe van, szép színekkel (Innolux), bár 125% sRGB-t tud, én azért az sRGB (99%) módban használom. Árukeresőn írják, hogy "üvegszerű" hatása van a bevonatnak, nos én ezt nem tapasztalom, viszont nem olyan agresszív "hazy" a kép, mint egy Dellnél, szóval elég éles, és a lámpám fénye sem csillan vissza róla
Én az overdrive-ot a YouTube review alapján hagytam Balance módban, és hát az ufo teszten tényleg semmi ghosting nincs, előtte a TN Dell-en azért minimális csak-csak volt.
Az is nagyon tetszik, hogy van szemkímélő mód, illetve lehet több fokozatban állítani a kék-fény mennyiségét, gammát, mindent, és nem csak úgy, hogy van egy adott mód, és ott korlátozva vannak a beállítások, és csak a Custom/Userbe lehet ezeket állítani, hanem tényleg minden gyári módot, standard, movie, fps stb még pluszban lehet finomhangolni ezekkel. Egy Dellnél pl a kékfényszűrő az kimerül a reader mode és a comforview-nál.
Érzékeny a szemem egy picit, de ez már gyári módban sem bántotta, egyszerűen kellemes volt már az első perc is, a Dell-t meg már nem tudtam hova állítani, szó szerint szúrta a szemem.Lényegében nagyon konkrét kis monitor ez, remélem sokáig hű társam marad még más nem majd a G27Q vagy utódai pár év múlva.
Nem Dell-fika posztot terveztem, csak leírtam a véleményem, tapasztalataim, senki ne értse félre, és hát nem is vagyunk egyformák, ezt hozzáteszem.Ami viszontt Dellnél jobban tetszett, az pedig a külön bekapcsoló gomb a monitor alján, vannak dedikált gyorsgombok hátul és a joystick. Itt pedig mindent a joystick végez, mint pl egy LG.
Egy szónak is száz a vége, ha valaki monitort keres 24"-ban és magas frissítéssel, nem túl drágán, akkor ezt tudom bátran ajánlani
-
assalkah
tag
Sziasztok!
Régebben még tettem egy ígéretet, hogy fogok egy kicsit mesélni az általatok ajánlott Asus VG28UQL1A monitorról. Sajnos még nem tudok nagyon mesélni róla, mert a tavalyi november 19-i vásárlásom óta csak pár napot töltött nálam a monitor, egyébként szervizben volt. Erről mesélnék kicsit, mert néha már úgy éreztem magam, mintha egy Monty Python film elevenedne meg a szemem láttára.A kiszállítás után kettő nappal vettem észre, hogy egy ordas nagy fehér pixel hiba található a kijelző közepén. Telefonáltam a Foramax Kft.-nek ahol vásároltam, hogy mi a problémám. Mondták, hogy küldjem vissza nekik és cserélik. (Itt még örültem, bizakodó voltam). Feladtam postán (Zalaegerszegre) ahogy kérték tőlem. Na és itt kezdődtek a gondok:
Hívott a cég, hogy ők márpedig nem látják a pixel hibát és nem értik nekem mi a gondom. Megjegyzem csatoltam az emailemhez videót és képet a hiba okáról amikor bejelentettem nekik a hibát. Nem mellesleg azzal védekeztek, hogy nem tudják amúgy se cserélni, mert nincs nekik készleten és nem is lesz, mert utolsó darab volt és nem is forgalmazzák a továbbiakban, DE! elküldhetik nekem Csehországba a monitort szervizeltetni ami kb 1 hónapot fog igénybe venni. Beleegyeztem, mert tudtam, hogy 230e forintért nem fogok 4K 120Hzes HDMI 2.1-es monitort kapni a PS5-höz. Három hét után kerestem őket először az után érdeklődve, hogy az általuk küldött garanciális ügyintézés sorszámomra a honlapjukon bepötyögve az az üzenet fogadott, hogy nincs jelenleg folyamatban lévő garanciális ügyintézésem. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy "a monitorom már úton van vissza Csehországból, de egyébként dec 12-én már kint volt Prágában." A monitort dec. 27-én küldte meg nekem a Foramax Kft. és miután kibontottam a csomagot, meghökkenve tapasztaltam, hogy széthányva a tartozékokat, baromi igénytelen módon csomagolták vissza a monitort és, ha még ez nem lett volna elég akkor a javítási jegyzőkönyvön az szerepelt, hogy egy bp-i Fixdirect nevezetű cég végezte a javítást. A papíros szerint panelt cseréltek rajta és a gyártói specifikációknak a teszteknek megfelelt a monitor. Itt úgy voltam vele, hogy nem érdekel, hogy azt se tudták, hogy hol van a monitorom, de legalább már itt van. Na hát az első bekapcsolásnál azonnal megláttam ugyanazt a pixel hibát. Nem viccelek! Teljesen ugyanaz a pixel hiba! Itt kaptam agyvérzést és gurult el a gyógyszerem. Addig se voltam megelégedve a viszonteladónak a stílusával, de ami ez után következett.. Írtam nekik emailt, nem válaszoltak, hívtam őket elsőre felvették majd leráztak, hogy nincs bent a kolléga aki ezt intézi legyek nyugodtan majd keres. Kettő napot vártam majd próbálkoztam. Mondanom sem kell senki nem vette fel. Úgy tudtam elérni őket, hogy a szombathelyi boltjukat hívtam és ott mondtam, hogy napok óta nem érem el őket és már azon gondolkodom, hogy megkeresem az illetékes hatóságot aki el fog járni ebben az ügyben. Átkapcsolta nekem a boltot ahol tádámm azonnal felvették! Ebben sem volt köszönet. Abszolúte nem akartak segíteni. Annyit mondtak, hogy jelentsem be az Asusnál a szervizigényemet és majd küldenek futárt. Ennyit mondtak. Jön a kérdés, hogy akkor miért kellett elküldenem Zalaegerszegre a monitort (9ezer forintért értékbiztosítással)?!?!?! Erre se adtak választ. Most ott tartok, hogy bepanaszoltam az ASUSnál a szervizt munkáját ahova hétfőn bevitte feleségem a monitort. Borzasztóan lekezelőek és arrogánsak voltak vele pedig ő aztán a légynek nem ártana. Egyébként azt a tájékoztatást kaptam az ASUS-tól, hogy 4 javítás után vissza kell fizetnie a boltnak a vételárat. Ebbe kapaszkodom jelenleg, hogy nem maradhat így nálam. Szóval most itt tart a story. A monitor egyébként nagyon tetszik! PS5el parádésan szép és smooth. Egy dolog van ami teljesen kuka és az a HDR. Nem bírja a szemem a villódzást amit bekapcsolt HDRel produkál. Bevilágításai nagyon minimálisak nem zavaróak. Részletesen fogok írni róla, ha esetleg visszakapom makulátlan állapotban. Köszönöm, hogy kiírhattam magamból a frusztrációmat. Mindenkinek szép napot!XOne GT: aSSalka PSN: assalka
-
Tigerclaw
nagyúr
Pár napja használom a Dell U2722DE -t és amilyen sokkoló volt a 34 inch ultrawide-ról visszatérni 27 inch 16:9 -re, olyan sokkoló volt megtapasztalni, hogy mit jelent egy 10 bites Dell premium IPS és egy LG 34UM68-p kommersz IPS közötti különbség. A teljes színpaletta vibráló, nagyon mély, pedig ez még csak a default kép mód - igaz gyárilag van kalibrálva. Utoljára ilyen színmélységet az LG G4-es telefonon láttam.
Az hiszem idén kap egy ultrawide nagytestvért ugyanebből a szériából.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
mr.krasi
csendes tag
sziasztok,
milyen monitort tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz?
i9-9900k
2080ti 11gb
32gb ramszeretnék többek között fps játékokkal is játszani, szóval a válaszidő fontos. minimum 27"-es méret 1440p.
-
válasz victor #127762 üzenetére
Akkor így nem lesz hang belőle . Akkor másik monitor kell, amin legalább egy jack van rajta.
Nézd meg az Asus VA279HAL modelljét , van jack és beépített hangszóró és már 75Hz is Az ára picit több, de szerintem megéri azt a pluszt .[link]
[ Szerkesztve ]
-
victor
csendes tag
válasz Luck Dragon #127755 üzenetére
USB és HDMI van a box-on.
Vodánál, pontosabban most már a ONE-nál futok egy kört. Ha az nem jön össze akkor pedig olyan monitor lesz, aminek van hangszórója. Köszi a figyelmeztetést.
-
-
mArZsi
tag
válasz Luck Dragon #127759 üzenetére
Nem tudom valójában, de mindegy is, mert 144Hz-en is ugyanezt csinálja AdaptiveSync-el.
-
válasz mArZsi #127758 üzenetére
165Hz-et a monitor nem túl húzással éri el? Mert lehet maga a gyártó a stabilitást 144 Hz-en garantálja. Sok ilyen monitor van, lehet tied is ilyen.
Csiribi
Szerintem nem érdemes 4K gondolkodni . Főleg ha új címeket is szeretnél játszani . Lehet most ki tudnád hajtani , de lehet az idei új címek és az elkövetkező 2-3 évben élvezhetetlen lesz számodra . Mert hiába lesz 4K ha minden Low vagy medium szinten lesz beállítva , úgy 30-45 FPS-el karöltve .
Arról nem is beszélve , hogy mostanában az optimalizálás játékok terén hagynak kívánni valót maguk után .
Csak elég olvasni GamePod Oriic írásait .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
mArZsi
tag
válasz Luck Dragon #127750 üzenetére
Csak játékban, ha AdaptiveSync be van kapcsolva. Kábel csere volt, driver friss. Úgy vettem észre, ha ~144 FPS alá esik, akkor. (165Hz-es a monitor).
Ha fix frissítésre van állítva, akkor nem csinálja, csak AdaptiveSync-el.
(G-Sync opció Nvidia-n és AdaptiveSync működése amúgy DP porton jön csak elő.)[ Szerkesztve ]
-
csiribi
csendes tag
Helló!
Megérné lecserélni az Acer 2560x1440p 75Hz monitorom nagyobbra? Red Devil 6900XT+ 5600X cpu van mellette. Ugyanekkora min. vagy nagyobb 4k-ban gondolkodtam mostanában. Gépet egy ideig nem tervezek már fejleszteni 1-2 évig biztosan.
-
-
válasz victor #127753 üzenetére
Arra ügyelj , ha ezt a monitort választod , nincs rajta se hangszóró se jack csati. Így majd a boxon található (remélhetőleg ) optikai hang kimenetel ( jack vagy valami más ) kell alkalmazni . Mert nem fogod hallani az adott tartalmat .
Van erre valamilyen lehetőség ?A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Viktor77
titán
válasz Marci112233 #127752 üzenetére
Amit eddig kb. 20x leírtam a topicban.
Az Nvidia jó pár éve engedélyezte ezt.
Furcsa, hogy (nagyon)sokaknak ez még mindig új.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
victor
csendes tag
Köszi.
Új szolgáltatóm box-a csak HDMI-n keresztül működik, korábbi koaxos volt. Ekkor derült ki, hogy a TV-m alaplapja port hibás; 50+k lett volna a javítás, mert pár ezer Ft-os védelmet nem rakott be a Samsung. (Korábban volt hogy hetekig nem volt bekapcsolva.)
Ideiglenes megoldásként -- tesztként, hogy működik-e a box -- a PC-m monitorját próbáltam ki (kisebb Asus-i monitort). Innen jött az ötlet, hogy akkor egy nagyobb monitort veszek TV helyett, ami majd akár tartalék monitor is lehet a későbbiekben.
-
Marci112233
addikt
Gondoltam megírom.
Megjött az új Acer monitor, és működik a kártyámmal a G-Sync is vele. Hamarabb jelezte az Nvidia vezérlőpult hogy aktív mint én kerestem volna hogy megy-e.
-
Amos17
tag
Szia! Köszönöm szépen!
-
válasz Amos17 #127743 üzenetére
Szia .
Részemről az alábbiakat ajánlanám , ilyenek voltak és vannak is nálam . Bevált monitorok .
- Asus VA24DQLB
-Dell S2721DS
-BenQ EW2485BossBoss
Az általad irt Dell monitor ajánlott darab . Sok jó visszajelzése van .Ikka84
Asus drágább , mert :
8 vs 10 bites panellel rendelkezik, így ezáltal a színtér lefedettsége is nagyobb lesz .
Ugyan abban az átmérőben nagyobb felbontást kapsz (FHD vs QHD)
Így nagyobb PPI értéke van ( élesebb a kép )
SRGB és DCI is nagyobb 30%-al.Nagyobb, több szoftveres támogatás , beépített segéd funkciók ,tanúsítványok állnak rendelkezésre .
Sync esetében míg az Acer csak AMD prémiummal rendelkezik ( hivatalosan )
Addig az Asus , AMD premium , G-sync és Adaptív sync triót képviseli .
simron
Lezártad a monitorodat.
Nyomd meg a monitoron menü gombot majd system setup/ key lock / off
victor
Hang forrás megoldása hogyan zajlana ? HDMI vagy jack esetleg monitorban integrált hangszórókon keresztül ami szerintem nem a legjobb ötlet.
Az általad linkelt monitor jó választás erre a célra .
mArZsi
Illesztő program hiánya , kábel csere,
Csak adott programmal csinálja a jelenséget vagy mindenhol ?csabyka666
Mivel nagy átmérőről beszélünk és egyben hajlított , így maga hajlítást mondanám fő oknak . Az okozhat torzulást , nem egységes homogén megjelenítést .
Úgy gondolom , hogy a többi hasonló kialakítású monitornál is találkozhatsz ilyen jelenséggel , de sok mindentől függ, panel típusa ,bevonata , mattsága , íveltségének és annak sugarának méretétől (R1000 vagy R1800) stb-stb.
Szerintem ez egy szuper monitor, visszajelzések is ezt tükrözik . Ellenben ha nem jönne be , maximum vissza küldöd.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Dell S3422DW monitorral van valakinek közvetlen tapasztalata? Bújom a netet egy ideje, már van pár kiszemeltem, ez az egyik, viszont ami több helyről visszaköszön negatívumként, az a képernyő, egészen pontosan azt említik többen is, hogy egyetlen pontból nézve a kép nem egységes. A kérdés, hogy ez a VA panel sajátossága, vagy az adott típus nyűgje?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
victor
csendes tag
Sziasztok,
27-es monitorok mennyire jók, tartósak TV-nek? kb. 50-55 ezer Ft-os kategóriában. (Backup monitor)
pl:
https://www.emag.hu/asus-eye-care-led-monitor-27-va-full-hd-1920x1080-hdmi-d-sub-low-blue-light-flicker-free-va279hae/pd/DNTZDBMBM/? -
mArZsi
tag
Sziasztok!
AdaptiveSync-nél mitől villoghat a kép? -
simron
tag
Sziasztok az lenne a problémám hogy vettem egy ASUS VG248Q1B TUF monitort és amikor föl nyitom azt a kis gombokat csak három dolgot ad ki Menü, Close, Input select viszont a Gameplust a Brightnesst és a Blue Light filter nem tudom kiválasztani aki tudja a problémát azt kérem segitsen.
-
Ikka84
csendes tag
Köszönöm az ajánlásokat!
Asus VG27AQ1A és Acer Nitro XV272Sbmiiprx között 30+ ezer forint van! Az Asus írja a G-syncet alapból, az acer hozzászólásaiban írják hogy az is támogatja, akkor a felbontásban kívül mit tud többet ami miatt ennyivel drágább? -
BossBoss
őstag
válasz Luck Dragon #127723 üzenetére
Most tesztre került, hozzám egy VA paneles Huawei GT 34. Itt áll mellette a 4K 27" IPS LG UL850-es.
Simán élhető a VA. Most elkezdtem azokat is lesni.
Részedről ajánlott egy Dell S3422DWG? Vagy a méretnél maradva(Kicsit tartok ettől a nano IPS szemfárasztó dologtól, napi akár 8-10 órát is gép előtt kell ülnöm. Ezért kezdtem VA irányba is nézelődni)
Köszi! -
Amos17
tag
Sziasztok,
A meglévő Samsung S24D330 monitoromat cserélném le. Amit keresnék az egy:
-24" monitor,
-1080p felbontással,
-preferáltan 75hz legalább (de ha nincs reális opció akkor 60hz is rendben)
-Freesync
-vagy két HDMI csatlakozóval vagy 1 HDMI és egy DP porttal.
-talp mélysége max 21 centi, vagy ha nagyobb akkor állítható magassággal.
Árban 80e-90e forintig mennék el.MIért ilyen bonyolult? Mert a felhasználás kettős lenne:
1. egyrészről az otthoni hobbi játszós gépemhez kell (RX570-es videókari) amelyen full HD-ban szoktam játszani, szóval 75hz feletti monitor nem szükséges a videókari teljesítménye miatt.
2. másrészről homeoffice-ra használnám így a céges laptopom is rá lenne kötve (emiatt kell a 2 HDMI vagy 1 HDMI-1DP port).
Váltás háttere: vagy dokkolót vagy átalakítót kell használnom a laptophoz és egyiket sem szeretném, mivel túl sok helyet foglalnak. Emiatt egyszerűsíteném le a dolgot egy olyan monitorral amihez könnyen rá tudok kötni gépeket + időszerű lenne a monitor cseréje is.Eddig az alábbi kettőt találtam amelyik úgy ahogy megfelelne, de minden ötletet szívesen fogadok!
[Samsung Odyssey G30A]
[Samsung F24T450]Segítségetek előre is köszönöm!
-
KROK640
nagyúr
válasz Luck Dragon #127741 üzenetére
Köszönöm
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #127736 üzenetére
Szia.
Az ajánlásom az alábbiak :
Asus VG27AQ1A
Asus VG27AQZeasy...rider
Listát , visszajelzések alapján , megbízhatóság és az általad irt felhasználás alapján rangsoroltam .1-Acer VG240YBMIPX
2-Asus VZ239HE-W
3-Samsung F24T350
4-MSI
5-LGIkka84
Bár 5,000-Ft túl lógna a kerten (eMag ) , de a kártyában levő sync-t kiaknázására egy Asus VG27AQ1A modellt javasolnék.
Ha nem felel meg ,akkor természetesen ajánlok mást.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Marci112233
addikt
válasz Ikka84 #127739 üzenetére
3060TI mellé szerintem mehet a 2K-s monitor is simán, bár kérdés milyen lesz az új proci.
Én ezt a monitort ajánlanám, mert többször is ajánlották már itt, és nekem is épp holnap érkezik meg elvileg.
-
Ikka84
csendes tag
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék új monitort venni, a mostani szállitás közben megsérült!
(jelenlegi konfig amihez használja: i5 7500, 1050ti, valami noname 22” monitor; a nyáron upgrade lesz: új proci és 3060ti; játékok amikkel játszik: forza, GTA, fortnite, god of war)
a tervezett keret 100.000ft + 10.000ft ha valami extra lenne!
Ennyi pénzért ips vagy va panel a jobb, 24” vagy 27”, ívelt vagy sík képernyő? Tudtok ajánlani valami best buy monitort? Max 1080p felbontásban lenne használva!
köszönöm!
-
easy...rider
őstag
válasz Luck Dragon #127729 üzenetére
Bocsi, csak még picit turkáltam árukeresőn és meg szeretném kérdezni a véleményedet még pár másik monitorról is
Vagy ha nincs infó/tapasztalat akkor marad a Samsung amit ajánlottál.
LG 24MP500-B - 1év gar - FreeSync - 44500Ft MM
MSI PRO MP242V - 3év gar - 46500Ft iPON
ASUS Eye Care VZ239HE-W - 3év gar - 50000Ft EMAG
Samsung F24T350FHR - 2év gar - FreeSync - 50000Ft ALZA
ACER NITRO VG240YBMIPX - 2év gar - FreeSync, 1ms panel - 51500Ft Oázis
(árak szállítással)Köszi!
-
KROK640
nagyúr
Sziasztok!
Ehhez a géphez kellene monitort ajánlani :
Core I5 12400F, 32GB DDR5, NVidia RTX 3080A monitor játékra lenne, FPS-ek, stratégia játék. Elsősorban 1440p-ben gondolkodnánk. Lehetőleg új monitorra lenne szükség, de ha van nagyon jó áron használt az sincs kizárva.
A keret 100-150 ezer ft lenne.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Dhampir
félisten
válasz Luck Dragon #127652 üzenetére
A másik ajánlott fölött valamiképpen átsiklottam, megnézem. Köszönöm!
-
Pano
addikt
Most találtam, hogy a monitornerds tesztje szerint a 27UP850 működik g-sync-kel. Szerinted nekik mennyire lehet hinni?
"The LG 27UP850-W is compatible with FreeSync and G-Sync so you don’t have to stick with one brand to guarantee VRR functionality."
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
-
Scorce
tag
Sziasztok! A régi LG Flatron w2363v-wf monitorom tönkrement nagy valószínűséggel. Most rendeltem egy LG 24GN650-B gaming monitort , mert akciós 68900 FT. Ezért az árért ennél jobbat nem találtam.
Amire használnám: Filmnézés, böngészés és játék.
Nem kell 4K , bőven elég a FULL HD. Válaszideje nyílván legyen minél jobb. A panelja nekem mindegy , hogy IPS, TN vagy x-VA, mivel a több mint 10 éves monitoromat biztos lekörözi már szinte bármi. A régi monitorom 60HZ-et tudott. Mai korban már gondolom mehet nyugodtan a 144HZ.
A keret: 70k maximum 80.
A videókártyám igaz , hogy Geforce GTX 970 és nem támogatja a Freesyncet, de a jövőben lehet majd ha új gép lesz akkor AMD-s lesz majd a videókártya.
Ha tudtok esetleg jobbat akkor szívesen fogadom ajánlatotokat.[ Szerkesztve ]
-
válasz easy...rider #127728 üzenetére
Inkább onnan ne.
Ajánlok inkább egy Samsung F24T350FHREz alá nem szívesen mennék , akkor átváltunk 22”-os méretre . De megtaláljuk az arany középutat .
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Luck Dragon #127727 üzenetére
Köszi!
láttam korábban is ajánlottad már , csak egy 10-essel keret felett van
esetleg 45 környékén 24"-os?Még egy ilyet láttam 27"-os, nem tudom mennyire valid a cég, esetleg el van e árazva, ez 57 szállítással:
https://www.senetic.hu/product/DELL-S2721HN
Erről mit gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
válasz easy...rider #127725 üzenetére
Asus VZ24EHE ajánlanám, gyors panel reakciója (1ms) és a 75Hz-es panellel rendelkezik , kategóriájában ez “ kicsit kimagasló” paraméternek számít . Nekem volt ilyen ,célnak meg fog felelni .
dom1n0
Jó monitor, használd egészséggel .[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Köszönöm mindenkinek, végül maradtam LG márkahű, és megrendeltem a 27GN95R-B -t.
A tesztek ideje csak a nagyságrendre vonatkozott ezt valóban nem jeleztem, hogy 1 nap 1 hét, stb, mikorra várhatom a futárt -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Alacsony költségvetéssel keresek monitort, nagyon alap játékra. A fő meghatározó az az ár, 45eFt környéke.
Unokatesómank lesz aki szellemileg sérült és néha ilyen Serious Sam jellegű "megyek+lövök" játékokkal játszana. Szóval nagy elvárások nincsenek, csak mégis a rászánt keretből lehető "legjobbat" szeretném neki.Lehet 22" is belefér, de inkább nagyobb 24" lenen jó. Esetleg még nagyobb is lehet, ha van valami Best Buy de itt a keret lehet lehet több is, mondjuk 55eFt max. Mert azért a nagyobbnak biztos örülne.
Tudom nem egyszerű feladat, ezért köszönöm előre is a segítséget
-
Pano
addikt
Köszi!
Hát, akkor passzolom a dolgot. 230 már túl sok nekem egy monitorért, hogy filmezzek rajta meg általános felhasználásra.
VGA-t ezért -meg a mostani árak mellett- nem szeretnék cserélni. AMD-vel szívtam most eleget, inkább elkerülöm.
Az a baj, hogy 60Hz-en is sokat számít a játékban a sync.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
válasz Gh0sT #127709 üzenetére
50E + kategória :
ASUS VZ24EHE
Dell S2421HN
BenQ GW2475H
75E + kategória
Asus VA24DQLB
Asus VA24DQSB
Asus ProArt PA248QV. (16:10)
Benq GW2480
Benq GW2480T
Dell S2421HS
Dell S2421H
Dell P2422H100E + kategória
Asus ProArt PA247CV
Dell P2422HE
Dell UltraSharp U2422HE
BenQ BL2420PT
dom1n0
Tudtommal csak a sync-k , 700-as támogatja mind a kettőt , 702-es pedig only AMDOázis?
Mennyi idő ott amíg lemegy a kalibrálás és a pixelteszt?
“Ezt a kalibrálásái szolgáltatás folyamat akár több órát is igénybe vehet, ezért a behozott monitorok esetében csak előre egyeztetett időpontban áll módunkban elvégezni.”Pixel teszt sem két perces munka , több órás .
sirszevenap
Acer KG272Sbmiipx
Asus VG279Q1R ( egyszerű de bevált darab)Pano
27UP650 monitor csak AMD FreeSync támadhat , LG oldalán írja is, hogy G-sync nem fogja támogatni .Ami tuti G-sync és 4K és 27~28” méretben elérhető sajnos 230,000-Ft . Valamilyen kompromisszumot keressünk .
BossBoss
Részemről még ajánlanék még egy BenQ MOBIUZ EX2710Q modellt
Mint panelban és csatlakozók terén is komolyabb választás lenne .
Na meg már bizonyított darab .
Ettől függetlenül XV27UX is jó választás lehet , főleg ahogyan írod type-c kihasználását miatt .
Raidon
Úgy gondolom , hogy videokártya .
Ugyanis ha Intel Irist nyitok meg és az Intel proci integrált videó kártyával használom a monitort , akkor is így kapom meg az eredményt , ahogy Nvidia Control Panel esetében is , úgy hogy nincs felépítve PL: Aoc Driver vagy Dell DDS , BenQ Display QuickitA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Raidon
őstag
válasz Luck Dragon #127704 üzenetére
Monitor driver avagy Videokártya driver? Gondolom ha monitor akkor ez így marad
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Marci112233
addikt
válasz atibuc #127719 üzenetére
A kérdés milyen komponenshez? Az aláírásomban láthatod a gépem. Igaz 43" 4K 60Hz TV-n próbáltam az Euro Truck Simulator 2-t full grafikán. Nem volt meg a 60FPS csak nagy ritkán, bár így sem volt szaggatásom, így végül maradok a 2k-nál, és pont azt rendeltem és érkezik holnap amit linkeltél Acer-t.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. 60Hz-ről lépnék feljebb. Macbook és PC mellé keresnék
27" QHD144+ IPS monitort.
Inkább irodai munka, sok böngészés, kevés játék talán néha-néha.A kiszemeltek:
Acer Nitro XV272UP vagy Acer Nitro XV272U KV
Panel ha jól látom M270KCJ-K7B a másik M270KCJ-K7E, panelben jobb lehet K7E?
A régebbi DP 1.4 az újabb 1.2(ezt nem is értem).XV272UX is kiszemelt. Itt főleg a Type-C PD 65W a vonzó(macbook TB4-el is használnám). Itt a panel AUO M270DAN08.0. Erről lehet tudni valamit? Itt 240 Hz, ami nem fontos egyébként, illetve sokkal magasabb ár. Ha panelben jelentősebb jobb mint a fentiek, talán elgondolkodnék.
Esetleg LG 27GP850(jelenleg is LG 27UL850W-t használok 4k-60Hz) vagy Philips 27M1N5500ZA-t (itt a visszafogott"gamer"design és a 2 db DP 1.4 tetszik) néztem.
Sajnos panel típusokkal annyira nem vagyok tisztában, ha tudtok mást is ajánlani hasonló paraméterekkel max 200 ezerig azt szívesen veszem!
Köszönöm!
-
atibuc
tag
Szia nagyon nem értek hozzá, de épp én is keresek.
lg-27ul550-w 4k
Acer xv272up 2kÉn ezek között ugrálok.
Biztosan írnak véleményt.
Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte!!
-
sztivo
Topikgazda
válasz sirszevenap #127717 üzenetére
Ennyiért egy Acer XV272S vagy XV272M fér bele. A Dell G2722HS (amit az Oazis is tesztelt nemrég), az 103k.
Én vagy a méreten csökkentenék, vagy a kereten emelnék, esetleg kivárnék egy akciót. Aztán hallgassunk meg mást is -
sztivo
Topikgazda
válasz sirszevenap #127714 üzenetére
Árban mi az elképzelés/plafon?
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
4K monitort keresek, 60Hz-ben (144Hz elég borsos, sajna ), de olyat amin működik a g-sync. Lehet freesync is, csak az nvidia tudja kezelni.
A keretem max 160, de nem szeretném feltétlen kimaxolni. Méret: 27-28" és VESA rögzíthetőség.
Első körben egy LG 27UP650-t néztem. Tudjátok esetleg, hogy a fenti elvárásoknak megfelelhet?Körülbelül 36-ot?!
-
sirszevenap
addikt
válasz Rabbitf_24 #127600 üzenetére
Sziasztok,
Jó barátom szeretne monitort vásárolni a következő paraméterekkel:
- FHD
- 27"
- Min. 144 Hz
- IPSKitart a Full HD mellett ezen a méreten. Hardvere nem elég combos a 2k-hoz, de a 27 mindenképpen kell neki.
Köszönöm!
Bankkártyával? Hát persze!
-
sztivo
Topikgazda
válasz dom1n0 #127712 üzenetére
Hát, sok 15,6"-on már kezdek megvakulni.
Viccet félretéve, nem volt raktáron. Szerdán rendeltem meg, csütörtökön beérkezett hozzájuk. Pénteken fél 1-kor kaptam utoljára e-mailt, hogy visszaigazolják a megrendelésem (gondolom sikeres a teszt, kalibrálást nem kértem) majd rögtön utána, hogy csomagolásra vár. Azóta semmi (pedig gondolom csak visszaragasztják a fület). Na mindegy, ha eddig kibírtam, akkor már 1-2 nap nem oszt nem szoroz
Rtings-en néztem összehasonlítást, a Gigabyte-nak jobb válaszidejei vannak. Egyébként Innolux panel van benne, ami azért nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz dom1n0 #127703 üzenetére
Próbáld meg, nem sok modellje van, jellemzően gamer vonalat céloz meg, ezért kevésbé elterjedt nálunk (mint pl egy Asus vagy msi). Szerviz (hogy ki végzi) egyelőre ismeretlen, de én megrendeltem a "kis tesót", G24F-EK személyében.
Ami érdekes még számomra, az az SS-IPS panel (SuperSpeed), vékonyabb az lcd, és nem kell lemondani sem a kép minőségéről, sem a válaszidőről. "Egy mezei IPS panelhez képest 4X sebessége van". Hogy ez a gyakorlatban milyen lesz, az hamarosan kiderül, péntek óta annyit látok, hogy pixelteszt kész, és hogy szállításra vár[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Luck Dragon #127704 üzenetére
Köszi, a kettő samu között mi a különbség?
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Irodai munkára tudnátok kérlek ajánlani jó ár/érték arányú monitorokat:
- 16:9-es képarány
- 24 col, 1920x1080 felbontás
- nem kell állítható magasság, se pivot
- képfrissítésből elég a 60 HzÁrban: több kategória is játszik:
- nettó 50 e Ft
- nettó 75 e Ft
- nettó 100 e FtKöszönöm!
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz fudi2002 #127698 üzenetére
Köszi. Ha esetleg van még egy perced, kérlek megnéznéd, hogy a Windows (10, 11?) felkínálja-e a HDR módot a képernyőbeállításoknál, és azzal az ilyen YouTube videók HDR-ben futnak-e (lásd a jelzőt a minőségbeállításnál jobbra alul), SDR módról előrelépő fényerővel? A ProArt meggyőző kalibráció és képfrissítések oldaláról, viszont pont a HDR minőség miatt váltanék rá, ha minőség az előrelépés SDR-ről.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Raidon #127684 üzenetére
Driver / illesztőprogram .
Itachi82
Bone123
Gyártás miatt, igy veszteséges lenne a fejlesztés és ez alatt maga a divízió részlege is.
Teljesen eltérő a két ág gyártása, annak fejlesztése és előrehaladása.
Mások a specifikációk így a felhasználási területük is és az ehhez tartozó kiegészítők is.
Rengeteg dolgot lehetne erről írniAnno ezt kifejtettem a Philips topciban mikor még ezek tervezésében/gyártásában vettem részt.
dom1n0
Samsung Odyssey G7 S28AG700NU (230-tól)
Samsung Odyssey G7 S28AG702NU (240-től)cintula187
Inkább felhasználási területtől függ. Ha fotós vagy videószerkesztő vagy akkor érdemes, de játékra vagy office esetében jó a gyári kalibráció is.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
dom1n0
senior tag
válasz sztivo #127701 üzenetére
köszi, akkor jól láttam amit nem láttam
Én ha találnék, 24" vennék 4k-ban is a PPI miatt, de ilyen állatfajtát nem gyártanak játszóra sajnos
Az utolsó kérdésre pedig: Nehéz ügy, de ha valahol esetleg opció a kipróbálás (Oázisban bízom..), az szuper lenne.
Gigabyte M28U-ról is jókat olvasni, van esetleg valakinek innen? -
válasz TESCO-Zsömle #127700 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
-
sztivo
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #127696 üzenetére
Sajnos nem sok 27" 4K és OLED volt benne
dom1n0:
LG 27EP950, de ezt ismered, Asus PG27AQDM "csak" 2K, ViewSonic VX2722-4K-OLED, de ez csak 60Hz, Philips 27E1N8900 szintén.
Én a helyedben várnék a kínálatra (még túl friss), meg arra, hogy lecsengjen az újdonság varázsa, és majd egy picit olcsóbban adják.
Egyébként Redditen is sokszor jön elő ez a kérdés, de őszintén, 27"-ban egy teljesen más pixelformátum mellett lesz még értelme a 4K-nak? Ott már szerintem a QHD bőven elég lesz, pláne árban[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest