Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
válasz Celithrandi #122694 üzenetére
De, teljesen jó, kényelmesen lehet rajta sccdzni, meg sapozni. Szerinted szar az FHD 27"-on, szerintem nem. Szerintem a 1440p felbontás fos, soha nem vennék 1440p-s monitort, de mindenkire rábízom, hogy mit vesz, és mit nem, döntsön a saját szemével. Otthonra pl. 32" 4K monitor lesz hamarosan.
-
Vector0404
csendes tag
válasz XboxPlayer #122695 üzenetére
Köszi mindenkinek. Hát lehet maradok a 24"nál, néztem méreteket, a 27 már picit nagy lenne elrendezés szempontjából.
A kinézett monitorok valamelyike jó lehet ?
-
Celithrandi
addikt
válasz XboxPlayer #122697 üzenetére
ha a 144 nem is, ezért a 80+ sosem árt. + ha már IPS akkor a egy jól összerakott nanoips lenne az igazi
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
XboxPlayer
tag
válasz Celithrandi #122696 üzenetére
Ez igaz megkötésekkel jó.. De a legtöbb olyan játékban hát nem tudom .. pl singlebe nem hiszem hogy fontos a 144 Hz.. Gsync is sokat dob.. esetleg egy jól müködő HDR sem hátrány
Üdv, Krisztián
-
Celithrandi
addikt
válasz XboxPlayer #122695 üzenetére
IPS szerintem is, a vga határ eset, sokmindent szépen elvisz 1440p ben, de a legújabb húzó címeknél már vissza kell venni majd rendesen
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
XboxPlayer
tag
válasz Vector0404 #122689 üzenetére
27 " 1440p mehet lazán azzal a vga val proci is hozni fogja.
Én mindenképp azt mondom IPS-t vegyél a VA egy fos.. hányinger rá nézni IPS monitor utánÜdv, Krisztián
-
Celithrandi
addikt
-
Celithrandi
addikt
válasz Khaosz55 #122691 üzenetére
Ekkora méretben az 1080 nem annyira jó választás. 1080p 24es méretig ajánlott, 27 nél már 1440p lenne jó ha van mivel kihajtani
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok!
Játékhoz keresek 144Hz FHD 16:9 G-sync-es vagy kompatibilis monitort. A barátom fiának lesz. AOC 27G2U-t ajánlottam neki. Megfelelő lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Vector0404
csendes tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném.
Az alábbi konfighoz szeretnék vásárolni egy monitort. Játékra lesz használva nagy százalékban, így az a mérvadó.
Alaplap: TUF GAMING B560M-PLUS
Proci: Intel I5 11600
Vga: ROG-STRIX-RX6600XT-O8G-GAMING
A2000 1tb SSD-vel és 2x8 gb rammal.Ahogy olvasgattam, úgy vélem, hogy az 1080p lenne a legideálisabb választás.
Ezért én arra gondoltam, hogy FHD, 144hz és IPS panel spec. monitort vásárolnék. 24" maximum.
Eddig ezek a típusok jöttek szóba:
AOC 24g2u ( 65.000 Ft )
Acer Nitro vg240y ( 57.000 Ft )
ASUS VP249QGR ( 62.990Ft )Mindhárom a fenti árakon új, garival.
Olvastam itt a fórumon, hogy az AOC-nél valamiféle panelváltás volt. Nem értek hozzá, ezért ezzel kapcsolatban is érdeklődnék, hogy ez mit takar pontosabban.
Várom szíves véleményeteket, tanácsaitokat. A rá szánt összeg eredetileg 60.000 Ft lett volna maximum, de ahogy néztem, ez pont egy határszakasz e téren, ezért kitoltam 70.000 Ft-ig, de ez már tényleg a maximum maximuma.
ui.: Jelenleg egy régebbi, fhd, TN paneles, 60hz monitorom van.
köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Munkához keresek monitort.
Olyan program fog futni ami nagyon sok sok ablak egyszerre történő nyitvatartását igényli.
Illetve ezen felül 1 olyan ablak is lenne ahol 30-40 oszlopnyi adatot kellene egyszerre látni.
A színek jelentőség elhanyagolható. 15-20 szín használata van összesen.Igazából valami ilyen kellene UWFHD+ vagy UWQHD lenne a nyerő.
Ezekből mi az ajánlott.
- 75 Hz fissítés nem lenne rossz.
- USB Port sem lenne hátrány.
- Hangszóró nem kell.Mi az ajánlott ebben a kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
gondolkodom, hogy visszaterek otthon harom kijelzore.
ami adott:
2x Philips 328B6 (aka 328B6QJEB/00 illetve 328B6QJEB/23)ami kene: egy harmadik kijelzo. a 328b6 kozben kifutott, jelenleg mar sehol nem kapni. lehetoleg valami olyan kene, ami szinhelyes. asztalon ez mindegy, viszont pl szimulatorozni jobb egyformakkal, mert eselytelen osszeloni homogenna a teljesen eltero paneleket.
31.5", IPS, 75Hz, lapos, allithato magassag kriterium, es a lehetosegekhez merten mukodjon jol a 328b6okkal. gyari prekalibracio elony. USB hub nem kell, harom kijelzonel ugyse lehet normalisan hozzaferni. ja igen, flickerfree es blue light reduction muszaj, reszben emiatt valtottam le a korabbi screen arrayemet, viszont ahogy nezem ezt jelenleg kb mindegyik (elsosorban) irodai 31.5"+1440p kombo tudja, en meg alapvetoen ezeket nezegetem.
neztem panel informaciokat, de sajnos nekem nem derult ki, hogy a Philipsen kivul mi hasznalja meg a 328b6 paneljat.
lehetosegek harmadiknak:
- Philips 328P6 aka 328P6AUBREB/00. ugyanaz a monitor, elvileg HDRrel es USB C dokkolassal. kifutoban, ahol van kb ~520 euro
- Philips 325B1L lehet kapni is, a 328b6 utodja. SRGB lefedettseg ahogy nezem alacsonyabb. ~350 euro
- AOC Q32P2. 330 euro, es design alapjan nagyon gyanus, hogy ez a 328B6, csak kicsit eltero designnal
- Iiyama ProLite XB3270QS-B1 350 euro, design alapjan kb megincsak gyanusan 328b6, bar ezen nincsen USB hub.328b6ot probaltam vadaszni mindenhol, USAbol 300 euro lenne a vam es a posta, szoval az kiesik. hasznalt nincs. 328p6 jo lenne, de ugye 200 euroval dragabb az AOC Q32P2nel, az meg azert sok. 325b1ltol tartok, hogy csak az eltero meres miatt mas a lefedettsege, vagy szemmel lathatoan is el fog terni az eredmeny.
par honapja gondolkodok, ti mit vennetek? esetleg valami mas monitor?
koszi elore is a valaszt
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kchris78
veterán
válasz Tikakukac #122676 üzenetére
ettől azért nekem is kicsit felfordul a gyomrom. Nagyon sok mindennek már csak a lendület is hajtja fel az árát. Hónapok óta pörögtem azon hogy vegyek egy 32" Philips Momentum VA QLED monitort. 150k. Aztán 1-2 hete egyik napról a másikra 200k. Pedig azok full raktárkészleten lévő darabok voltak az teljesen biztos, több cég is raktárkészleten lévőnek írta.. Ez plusz 33%... Úgy hogy a raktárban lévő darabok lettek átárazva. Úgyhogy használtan vettem innen a HA-ról 75ért egy ugyanilyen tudású LG-t .
-
balazs025
senior tag
Sziasztok!
27"-os 4K monitort szeretnék vásárolni. Főleg film nézésre, PS5-höz és böngészésre lenne. E miatt leginkább a minél szebb kijelző lenne a lényeg. A panel sebessége nem mérvadó, valamint 120Hz sem kell. Egyelőre az LG 27UP650-et néztem ki. A kérdésem, hogy ebben az árkategóriában van e jobb, vagy akár egy kicsivel többért?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Perillustris #122675 üzenetére
Tételesen megnéztem a tavalyi rendeléseket és a 48k vs 82k az nekem kicsit durva. Kicsit mocskosul tekintve, hogy vettem más márkáktól dolgokat és túl vagyok pár tucat desktopon is, ahol max a VGA-ban tapasztalható ez. Amit értek, de ezt nem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
válasz Tikakukac #122673 üzenetére
Tippre a csiphiány ebbe az iparágba is begyűrűzött, drága dollár ill. ojró, növekvő benzinár (nem feltétlen az itteni /még/, hanem a külföldi. Meg gondolom az inflációkövető béreket is kell követni. Ez erős tipp, nem vagyok gazdasági szag'értő. (Az autók drágulását is ezekben lehet kereseni, na meg a profit növelésében.)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Tikakukac
titán
Részben topikkérdés: kellene pár moncsi irodai munkára, praktikusan Delleket vettünk eddig, a support elég baró.
Na most felnéztem több oldalra és aztán az árukeresőre is: tavalyi számlákhoz képest majdnem dupla árakat látok. Viccnek erős, március 26 van még csak. Tehát mitől lettek dupla áron a monitorok?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #110725 üzenetére
Örömmel látom, hogy továbbra is kapható ez a monitor (34GN850-B). Másfél év távlatában is meg tudom erősíteni, hogy nagyon jó döntés volt. Azóta már egy 11700K szolgálja ki egy 3070TI-vel, ami méginkább hasznossá teszi. A nettó ára Németországból rendelve kb. 250 ezer forint.
#122671Csandi: nekem sem fér bele, hogy így csiki-csukizzak, inkább jó alaposan körüljárom a témát, hogy ne lőjek mellé. Volt már persze, hogy sikerült így is, de elég hamar sikerült eladni a bekerülési áron (nem hibás volt, hanem nem felelt meg - a vevő viszont boldog volt a jó ár miatt).
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
-
jbcs
tag
válasz Yoyoyo #122655 üzenetére
Na át tettem 60 Hz-re, először fura volt, de továbbra sem éreztem, hogy jobban fáradna a szemem, én mindenképpen kipróbálnak/kölcsönkérnék egy VA paneles monitort 3-4 napra, hogy mit tapasztalsz, ha sok időt töltesz képernyő előtt és érzékeny a szemed, szerintem ennyit megér. Vagy ha berendelsz egyet webshopból, veszteni valód nincs, ha nem jön be, max. visszaküldöd. Ez egy jó ajánlat: Lenovo L27q-35, az Alzánál most 82, VA paneles, bár csak 75 Hz.
Én nagyon örülök, hogy véletlenül egy VA paneles monitort vettem, mert nem ezt akartam eredetileg és megszűnt a szemfáradtság, égés. Egyébként utólag jöttem rá, hogy a TV-m VA paneles Samsung 4K és ott sem volt semmilyen szemmel kapcsolatos kényelmetlenség. -
Busterftw
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #122659 üzenetére
Kivancsisagbol megneztem a spanyol oldalat, itt 1.322,53 € es Julius 29-et ir
1.653,16 €-rol arazvaEzek szerint van egy "EU" keszlet aztan csokolom.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz SkyTrancer #122650 üzenetére
akinek hasonló gondja lenne, megvan a ludas úgy néz ki. Energy Saving opció Low on volt, ezért villogott a kép. OFF-ra téve úgy néz ki megszűnt a jelenség
-
lockdown90
senior tag
ezekre már nem jellemző a beégés?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
Komplikato
veterán
válasz Alvin_ti4200 #122660 üzenetére
Ezek után kíváncsi vagyok a Samsung saját verziója mikor, mennyiért jön és mennyire lesz hozzáférhető. (No meg persze tesztekben hogyan viszonyúl az Alienware tesójához.)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Egyre több review kezd napvilágot látni a Samsung QD-OLED paneles Alienware AW3423DW-ről és elég jónak néz ki a cucc.
Tegnap óta elérhetővé vált itt nálunk a UK-ben, ráadásul £1,099-ért adják a beharangozott £1,199 helyett (már, ha jól emlékszem a sajtónyilatkozatra). Ami szokás szerint gusztustalan, hogy kiírtak egy £1,423-as árat, mint RRP, amit rögtön áthúztak, de ez a monitor soha nem fog annyiba kerülni, nem tudom, miért csinálja ezt a Dell az összes létező termékével...
Ami problémásabb az az, hogy hiába van látszólag raktáron (értsd: beteheted a kosárba és megrendelheted), a londoni címemre július (jú-li-us) 28-i szállítási időt mond, ami több, mint négy hónap. WTF?
-
XboxPlayer
tag
válasz Aftershock11 #122657 üzenetére
Egyértelműen LG. Nekem is ez a típus van. Plusz egy sima 800 as.. Maximum annyi hogy a magasságot nem tudod állítani meg a HDR nem működik.. de összeségében szebb képet ad mint az alábbi kettő szerintem.
Üdv, Krisztián
-
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
Három monitor között őrlődöm -
LG 27GN850
ASUS VG27AQL1A
ACER XV272UPPS5 és PC játékra lenne, úgy láttam mindegyik tud 4k downsampling-et. Ergonómia annyira nem számít, veszek hozzá egy állványt is. Van ezek között kiemelkedő vagy olyan amit jobban ajánlanak vagy nem ajánlanak?
-
-FLY->
őstag
Hali!
21:9 1440p 100Hz + monitorból mi az ajánlott min 34"-osban? Szimulátorozáshoz kellene, jó a hajlított is, VA is jöhet. 200k környékén megállnék és olyan kellene, ami az oázisban elérhető.
-
-
jbcs
tag
válasz mad823 #122649 üzenetére
Lehetséges, hogy más oka van, de nem vagyok egyedül ezzel, itt van egy komment egy fórumtárstól:
"Furcsa, hogy ezt mondod, nekem a személyes, laikus tapasztalatom pont azt, hogy a VA sokkal jobban kíméli az én szemeim, mint egy IPS kijelző, ezért is keresek mindig oled vagy VA kijelzőket bármiről is legyen szó, mert azokkal tudok együtt lenni mondjuk 8 órát nonstop, míg egy IPSnél már 2-3 óra után is azt érzem, hogy "duplán látok".
Ezt kb úgy kell elképzelni, hogy egy szöveget, pl amit most gépelek, ha nem VA kijelzőt néznék már órák óta, hanem IPSt, akkor úgy látnám mint amikor wordben bekapcsolod az árnyék effektet a betűkhöz és akkor így átfedéssel leduplikálja a betűket, mintha árnyékot vetnének. Na én pont ilyen szellemképet látok 2-3 óra IPS után az általam bárhol gépelt szövegeknél.
Szakmai okát nem tudom, teljesen laikus vagyok a témában, csak ez a tapasztalásom elég véges számú kijelzőt használva (2-3 tucat ami VA vagy IPS, nyilván a CRT-k már nem játszanak, TN-eket meg hagyjuk is) eddigi életemben."Nyilván több összetevős ez, lehet, hogy az se mindegy, hogy az előző IPS monitorom 60Hz-es volt, a mostani VA meg 165 Hz-es. Ki fogom próbálni holnap, hogy a VA monitor frissítését vissza veszem 60 Hz-re, kíváncsi vagyok, hogy jobban elfárad-e a szemem. Ha nem, akkor egyértelműen lehet benne valami. Egyébként a régi IPS Dell monitorban is volt kék fényszűrő, meg flickerfree, tehát elvileg ebben az új sem jobb.
Otthon jelenleg is egy 75Hz-es LG IPS-t használok és 1-2 óra után annál is tapasztalom a szem fáradást, kellemetlenséget...
De mondom, lehet, hogy ez egyén függő... -
Peddy789
őstag
Helo,
Masodlagost monitort szeretnek amin guide / forum / youtube menne.
Elvarasok:
24es meret,
fullhd,
ips / va (TN kizarva),
Portrait opcio (monitor 90fokban elforgatva),
Lehetoleg minnel kisebb helyet elfoglalo talp;
hdmi / display port csatlakozo jo lenne, egy usb-c meg szuper, de gondolom az nincs olcsobbak kozott?Ar: 150 euro korul neztem hogy van ez az, nincs konkret kikotesem, jo lenne 200 euro alatt maradni, mert nincsenek nagy elvarasok.
-
SkyTrancer
senior tag
Mi lehet az oka, hogy folyamatosan pl excell táblázatnál ahol fehér a háttér, de ugye szöveg van a képen, de igazából szerintem minden esetben, de villog a monitor képe.
Olyan érzésem van mintha fényerő szabályozás lenne, de csak kis mértékben.
Mindegy milyen módba teszem a presetet, Gsync opciót kikalcsolva nvidia alatt, szintén ugyan ez a helyzet.
Rettenetesen idegesítő, főleg, hogy egyetlen monitornál sem láttam még hasonlót, ez meg már egy kicsivel drágább és "jobb" Mint az előző megjelenítőim, de egyet előre, egyet hátra léptem olyan érzésem van.
Nem értem, ennyire mélyen a zsebbe kell nyúlni, hogy manapság egy belépő szintű monitor ennyire gagyi lenne ilyen tekintetben, hogy a fényerőt nem képes egyenletesen adni ?
Vagy rosszat fogtam volna ki ?
LG 27" 27GP850-B -
jbcs
tag
Más is írta már egy cikk alatt kommentbe ugyanazt, amit magamon is tapasztaltam, hogy FHD IPS monitort használva 8 órán át, tisztára elfárad a szemem, fáj, éget... Most lett VA paneles szintén FHD moncsi és 8 óra munka után is ugyanolyan a szemem, mint munkakezdéskor, semmilyen fáradtság, égető érzés nincsen. Ez lehet, hogy teljesen egyén függő, nem tudom, de nekem ez volt a tapasztalat.
Másnak volt hasonló tapasztalata? -
nagyúr
-
Yoyoyo
tag
válasz KAMELOT #122634 üzenetére
Természetesen nagyon fontos, csak nincs tapasztalatom, nem volt alkalmam még kipróbálni jobb fajta monitorokat, azért érdeklődöm itt a fórumban.
Most hirdetnek egy ProArt monitort, ami árban ugyanannyi, mint egy új LG 24GN650 (nettó 55e).
A kettő között vacillálok, a Proart biztos jobb grafikai munkra - nekem ez csak néha lenne és csak hobbi szinten.
Az LG mellett az szól, hogy újabb jóval és 144Hz - amit sokan írtak, hogy kellemesebb volt haszálni, nem volt annyira terhelő.[ Szerkesztve ]
-
-
zapee_
csendes tag
válasz Komplikato #122639 üzenetére
Mert azok is brutál árban vannak, ami nem is feltétlen lenne baj. Csak nem értem, hogy egy MSI, LG, Samsung, AOC, de még sorolhatnám...jóval olcsóbban vannak és ahogy nézem többet is tudnak. Jó lenne, ha erre rácáfolna valaki. Egy jó monitort szeretnék, de ha nem muszáj nem fizetnék ki 200k-t érte.
MSI PRO Z690-A, i5 12600K, RTX 3080, Vengeance RGB Pro 2x16GB 3600, 970 EVO Plus 1TB, benq xl2411z
-
zapee_
csendes tag
Hali!
Igazából még 2 hete sincs, hogy az új gépem végre sikerült összerakni, intel 12 gen és társai, szóval oké. Ehhez jelenleg egy XL2411-es benq monitorom van. Lassan már 8 éves és itt az ideje cserélni. Igazából kicsi is, szeretnék 27-est. Annó mikor megvettem nem volt nehéz döntésem, mert nem igazán volt a piacon 144hz-es gamer monitor és pont CSGO-hoz kellett, szinte minden profi ezt használta. Imádom a mai napig...
Nem is volt kérdés, új monitornak benq kell! Gondoltam én, majd szétnéztem a piacon és néztem nagyot. A jelenlegi top benq az XL2546K és 180 pénz kell kicsengetni érte. Se IPS ( talán a TN panel az, amit utálok ezen a monitoron ), se 1440p, se 27 inch. Na már most a konkurencia összes többi márkája tudja cirka 60 ezerrel olcsóbban. Mi az oka ennek a durva árkülönbségnek úgy, hogy laikusként papiron minden monitor többet tud? CSGO azóta is elönyben, szinte csak arra használom a gépet, ha játszom akkor meg steamVR.
Köszi a segitséget!MSI PRO Z690-A, i5 12600K, RTX 3080, Vengeance RGB Pro 2x16GB 3600, 970 EVO Plus 1TB, benq xl2411z
-
nagyúr
Acer (?) Fire Legend (?) AOpen (?) 24MV1Y P (a kód az biztos) monitort vettem végül. 50k €ronics. Tatán nem volt, így át kellett érte autózni Tatabányára (útba esett, szóval nem volt kitérő)
8k-ért ajánlottak hozzá +2 év garanciát. (Most sóher voltam így hó vége felé, nem kértem. Bár ha nem az €nicsban vettem volna akkor 8k-val drágább lett volna)
Egyébként eddig úgy tűnik, hogy pixelhiba-mentes, szerintem arra, hogy itthon irodai munkát végezzek, és a gyerek játszon rajta Fortnite-ot, arra bőven elég.
Gondolkodtam használt dell-en (lehet, hogy jobban jártam vona), de családi pénzügyminiszter azt mondta, hogy most vegyünk újat.
Viszont ami fura, hogy ha 120Hz vagy annál magasabb képrissítési frq-n van, akkor néha 2-3 másodpercre fekete a képernyő, majd visszajön. Illetve eddig Windows esetén volt ez, Linuxnál nem tapasztaltam.
60Hz-en ezt nem csinálja.
(Megjegyzem a cégnél is megcsinálja ezt a monitor néha, teljesen véletlenszerűen, pedig ott minden Dell)
Amin meglepődtem, hogy van benne hangszóró... illetve inkább hangsz@ró. Egyezzünk ki “csipogó” megnevezésben. De van.
A vékony káva tetszik, fura is, mert nem ehhez szoktunk idehaza.
Válaszidőt nem tudom hogyan kellene mérni, de nem is foglalkozok vele. Ha a gyereknek játék közben nem csúszik meg a kép – márpedig nem csúszik meg úgy, mint a régesrégi 5ms-os Benq-nál -, akkor elértem a célt.
Dolgozni jó vele, bár a széleinél kicsit haloványabb (vagy a látószög miatt látszik gyengébb fényerejűnek), nem zavaró.
Összességében jobban tetszik, mint a Samu S24B350H (persze az már 10 éves, épp döglődik), vagy az említett Benq.
Amit az árukeresőn is írtak: a vezérlőgombok elhelyezését szokni kell, kicsit bénák, nekem mondjuk nem okoz póórblémát.
A kék "üzemi" ledet ki tudom zárni, de lehet, hogy valami fehérrel tompítom majd (sosem értettem ezt a hidegkék led mizériát, szerintem kifejezetten zavaró egy idő múlva).
Remélem jól választottam, de majd az idő eldönti. Eddig az összkép pozitív.
Nem értek a monitorokhoz, de egyelőre teljesen jó ez így.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
jbcs
tag
válasz phain #122615 üzenetére
Szerintem, ha elsősorban munkára kell, fölösleges 165 Hz fölé menni, az én monitorom tud 120-144-165 Hz-t is, próbálgattam munka közben a 120-165 között sem látom a különbséget, így a köztes 144 Hz-en használom, teljesen elegendő. Egyébként munkához is nagy váltás volt 60 Hz-ről, nem rég váltottam, kevésbé fárad a szemem, azt tapasztalom. Nekem VA paneles van, teljesen jó, nem kell attól sem félni. A FlickerFree, blueshield már alap kb. minden monitornál.
[ Szerkesztve ]
-
Yoyoyo
tag
válasz KAMELOT #122632 üzenetére
A ProArt monitorokat is néztem, az áruk még éppen a határon lenne, de nem tudom, hogy mekkora különbség van mondjuk egy 50k körüli VZ249HE és a 90k Proart monitor között. Talán van valakinek saját tapasztalata.
Igyekszem nézni a teszteket, de manapság már mindenről szinte csak jókat írnak -
KAMELOT
titán
-
Yoyoyo
tag
válasz KAMELOT #122629 üzenetére
Otthon dolgozom, és íróasztalon, tehát elég közel van a monitor. Most adtam el a 27"-es monitort, mert zavaró volt nagyon. Nem profi monitor kellene, inkább egy "csak" egy jó, szemkímélő képernyő kellene. Ezért megyek lejjebb a méretben, bár lehet, hogy később meggondolom magam, de egy próbát megér.
24"- ennyire nem ajánlott már? A kis betűket nem bírom már és sokszor olvasom, hogy nagyításnál (125-150%) rosszul tudják felskálázni a betűket egyes monitorok. -
Yoyoyo
tag
válasz dippe #122624 üzenetére
Köszi a leírást, én is főleg munkára keresek monitort, ennek a kisebb testvére is jó lehet arra a célra? Sajnos csak viszonylag közelről tudom nézni...
Eddig nem keresetem "gaming" kategóriában, de ha ezek is szemkímélőek tudnak lenni, és sok olvasás illetve fotó szerkesztéshez is jók, akkor ebben a kategóriában is körülnézek.
Eddigi kiszemeltek:
Asus VZ249HE
LG 24MP59G-P
LG 24GN650 -
Syberian
csendes tag
Sziasztok!
Közeljövőben ultrawide monitor vásárlást tervezem, paraméterek:
-34"
- 3440 × 1440
- játékra nem lesz használva nem kell 144Hz se 1ms válaszidőAmik eddig szembejöttek :
34" Samsung S34J550
34" LG Ultrawide 34WN700-B
34" Acer CB342CKEzekről vannak esetleg vélemények?
Hasonló árkategóriában valami best buy ?Köszönöm az infót!
-
XboxPlayer
tag
LGGN800B vélemények esetleg?
Üdv, Krisztián
-
dippe
tag
válasz ede006 #122548 üzenetére
Tipp részemről: 27" WHQD, normális szoftveres támogatás (ablakok helye, üzemmódok váltása akár ablakonként), állítható magasság, min 3 év gar. Én az IPS-t preferálom a színek és betekintési szögek miatt, de lehet hogy ma már a VA is jó. Majd a többiek megmondják
TN-t semmiképp nagy méretben, gond lesz közelről a betekintési szöggel.
Leírom a tapasztalataimat részletesebben is, hátha segít:
Most váltottam 27" FHD-ról, ami szerintem szerintem kb. 1m távolságot igényelne. Munkára nem ideális, minimális az előnye a 24"-al szemben. Nekem zavaró volt a képpontok mérete és a köztük levő rés közelről (50-70cm). + fárasztotta a szemem, estére rosszul láttam. Vibrálást nem láttam, de valahogy zizegett a kép.Próbáltam 43" 4K-t (TV), és mint mások is írták, a szoftverek általában nem támogatják jól. Méretben kb. olyan, mint 4db kb. 23"-os monitor összerakva. A képpont méret tehát jó volt.
Eleinte tetszett a végtelen sok hely, de állandóan tekergettem a nyakam, és rendszeresen nem találtam a kurzort.
Mac-el használva pedig übergáz volt, mert képtelen volt jól scale-elni, hogy lássam is a betűket, és éles is legyen.Végül pár napja egy LG 27GN850 27" WQHD-t használok, 126eFt volt akcióban. Ez úton is 1000x köszi FLx-nek és a többieknek a segítséget!!
Fontos volt, hogy egy db JÓ monitorom legyen az itthoni és a céges géphez. 2 HDMI van rajta és ha a laptop bekapcsol, automatikusan átvált. Gondolkoztam KVM-en és PIP/PbP-n is, de az már talán túlzás lenne
Most már nem fárad a szemem estére, DE ehhez le kellett vennem a "black stabilizert" 0-ra és a "Response Time"-ot kikapcsolni. A frekvenciával még kísérletezek, most 100Hz-en van, de lehet leveszem 60-ra. Mintha ott nyugodtabb lenne a kép.
A WQHD pont jó, a Windows menü stb. pici betűkkel van, de még olvasható, viszont jóval több tartalom elfér mint FHD-n.
LG OnScreen Control: A szoftveres ablak igazgatás is nagyon tetszik, fel lehet vele osztani a képet és csak be kell a blokkokba dobálni az ablakokat. Nem kell a méretezéssel egyenként szenvedni. Emellett tud ablakonként üzemmódot is váltani, tehát pl. a Chrome-hoz a "reader" módot, a fotó editorhoz meg másik módot rendelni.Negatívumok:
Hiába a 144Hz reklám, max 100Hz-et tud HDMI-n, bár nekem elég.
Hiányzik kicsit az a beépített USB hub
Nincsenek a konfigurálható fizikai gyorsgombok, amivel pl. üzemmódot tudnék váltani. Csak 1db joystick van, ami nem tűnik masszívnak.
A hivatalos lapján nincsenek letölthető szoftverek, az elődje oldaláról kellett leszedni :/
Az LG OnScreen Control nem minden progival szeret jól működni.[ Szerkesztve ]
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni haverom Ps5 mellé szeretne egy monitort, semmi esélyem nincs rábeszélni egy Oled tv-re
Fontos lenne a 4K 120HzNem vagyok otthon a témában ezt a típust néztem ki neki [link] de ha jól látom csak ebben az időpontban 01/07/2022 fogja megkapni a 4K 120Hz támogatást HDMI-n keresztül [link] ?
Esetleg milyen alternatíva van még ?Köszönöm a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Két monitor közül kellene döntenem:
Samsung LC32G55TQWRXEN LED VA Ívelt Gaming monitor 32", WQHD, DisplayPort, 1ms, 144Hz, FreeSync,
vagy
LG 31,5" 32GK650F-B QHD VA 144Hz gamer monitor
Van lényegi különbség a kettő között vagy kb. egy szintet képviselnek?Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
sniper elite
senior tag
Helló!
Ehhez a monitorhoz: Acer Predator XB273UGS 27,2" (2560 x 1440,165Hz) milyen displayport való? Elég a 1.2? Vagy 1.4-et igényel már a teljes kihasználáshoz?
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell U2415 monitort cseréltem le egy Acer Predator XB273U GX -ra.
A színei csodaszépek de a bevilágítása számomra nagyon furcsán hat az U2415 képe után.
Csináltam két képet a "fekete" képernyőről.
Itt teljes fényerővel és itt 38%-on - ezen a fényerőn használnám többnyire.
Szerintetek milyen?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék 2 monitort vásárolni.
Most egy Dell U2410f -m van. Azon agyalok, hogy veszek még egy ilyet.
Másik lehetőség, hogy ezt eladom és veszek 2 újabbat, amit kinéztem az a Dell U2415.
Melyik monitor a jobb, melyik ad szebb képet?
Köszönöm! -
nagyúr
Sziasztok!
Szóval tegnaptól alig használható lett a Samsung S24B250H. Bekapcsolom, és szép függőleges csíkos a bekapcsolástól számított 2-25 percig. Aztán valahogy egyszercsak megjelenik a kép, és onnantól megy... 2012-es gyártású.
Megéri megvenni ugyanezt újonnan (a link az előbb), vagy használtan egy Dell U2312H?
A Samu 2ms, a Dell 8ms-os válaszidővel bír.
Gyerekem játszik a Fortnite-tal, így nem tudom, hogy alkalmas lehet-e a Dell.
Most épp egy Benq G2222HDL van helyettesítőként (5ms a hivatalos válaszidő), ott látszik néha a játék közben, hogy mintha egy-egy kocka elcsúszva jelennek meg. Ilyet a Samunál nem láttam.Igazából nem gamer monitort keresek, de jó lenne, ha nem lenne az az akadás, mint a Benq-nál.
Egyébként a Benq is már jó öreg, de sosem használtuk ennyire hardverigényes játékra, így sosem vettük észre ezt, csak mióta az új sztgép megvan, és azon már elmegy a Fortnite.Köszönöm.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
phain
tag
Sziasztok !
Szeretnék egy második monitor főként munkára és néha minimálisan játszani. Ezt [link] néztem ki, mert az elsődleges monitor amit használok egy 240hz s TN paneles és nem akartam sima 75hz-es monitor, hogy ne legyen nagyon nagy a differencia a képrissítés között.
Kérdésem, hogy a 165hz és a 240 hz között már nem lehet érzékelni a különbséget ?
Emiatt nem érdemes egy másik 240hz monitort venni ugye ?
Előre is köszönöm annak akinek van ideje válaszolni ! -
Yoyoyo
tag
válasz Lala6 #122613 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
Én is nézegetek mindenfelé, de nagyon sok féle van, nem könnyű
Régen nekem is volt egy Ultrasharp, azt szerettem és most is árulnak 1-2-t használtan. Az Asus Eyecare tetszene, bár nem tudom, mennyire marketing és mennyire jó valóban.
Igyekszem valamelyest jó színlefedettséggel rendelkező monitort nézni, bár ezt meg ritkán írják oda a specifikációkba. -
Lala6
őstag
válasz Yoyoyo #122609 üzenetére
Szia!
Sokan keresik erre a kérdésre a választ, de sajnos azt én sem találtam a fórumban (korábbról voltak ajánlatok, de az akkor ajánlott modellek mára elavultak).
Szóval leírom, hogy én hogyan jártam el, hátha segít neked is.Monitor kellett, másodlagosnak 27" méretben Full HD felbontásban, leginkább munkára. Árukeresőn beírtam szűrésnek az IPS-t és a 27"-t, majd ár szerint sorba rendeztem és böngészgettem közöttük, külön figyelmet fordítva a véleményekre.
Először egy Lenovo L27e-30 fogott meg, mert az volt a legolcsóbb monitor a fentiekre szűrve, de amire megrendeltem volna el is fogyott azon az áron (70 helyett 50 lett volna). Második nekifutásra egy MSI Pro MP271-re esett a választásom, viszont tesztet nem találtam sehol róla. Lesz, ami lesz alapon megrendeltem 55e-ért, másnap fel is ment az ára 60-ra (más üzletben meg alapból 70e)Az elsődleges monitorom egy Asus VG279QM, ez mellé került a fenti MSI. A színekben és a képben jelentős a különbség az Asus javára (persze, hiszen nem is egy kategória a kettő), de állítom, hogy jó vétel volt az MSI is. A gyártói oldalon írják, hogy szemkímélő mód is van benne, a kékfény szűrést is belehet kapcsolni.
Az árukereső hozzászólásaiban még az ASUS VZ279HE típusról vannak jó véleménnyel, valaki említi is, hogy nem irritálja a szemét. Ezt vettem volna én is, ha VESA kompatibilis, de sajnos nem az.
Aztán ott van még a jó öreg LG 27MP59G-P. Sajnos 24"-ban már nem kapható, de én a mostani Asus előtt évekig az bámultam. Rengeteg vélemény van róla, nagy többségben mind pozitív, amit én is megerősíthetek. Sajnos ez sem VESA konzolos, pedig ehhez is szívesen visszatérem volna.
Én még a Dell monitorokat nézném meg munkára. Sokáig használtam a munkahelyemen, tökéletes képe volt, imádtam rajta dolgozni, pedig az is csak egy kisebb modell volt ebből a 60e-es kategóriából.
-
DerDer
tag
Sziasztok,
Milyen 24"-os full hd monitort ajánlanátok részben grafikai munkára? (Nem játszok, csatlakozók meg marketing fogások nem érdekelnek)
Két 24"-eset szeretnék venni, egymás mellé rakva ezért előny a vékony káva.
Árban örülnék ha nem kellene 100e / monitor felé menni.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
taknyí
senior tag
Sziasztok!
ASUS TUF Gaming VG27AQ
LG UltraGear 27GP850-B
MSI Optix MAG274QRFMelyiket ajánljátok játékra BF, COD, RDR, PUBG, GTAV? (VGA 3060ti)
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
Yoyoyo
tag
Üdv!
Főleg munkához keresnék monitort.
- Excel, word, sok pdf olvasás, hobbi szinten képszerkesztés és esti filmnézésre, játék nem lenne, vagy csak nagyon ritkán.
- Laptopra lenne kötve (4 éves Dell 7580)
- Kb. 24" -re gondoltam, IPS, matt, FullHD elég lenne és lehetőleg jó színhűség.
- Árban 40-80k között lenne nagyjából, lehet használt, vagy új is.
- Nem tudom, hogy 21:9, vagy 16:9 lenne a jobb erre a célra, illetve, hogy érdemes-e 60Hz-nél magasabb frissítésű monitort venni - viszonylag érzékeny a szemem és napi 8-10h-t töltök a monitor előtt.Szeretnék pár tippet kérni, hogy merre kezdjek el nézelődni, mire ügyeljek, esetleg mit kerüljek el mindenképpen.
Köszönöm előre is! -
Busterftw
nagyúr
Csak erdekesseg, az elso QD-OLED (samsung panel) monitor: Alienware AW3423DW
Linus video alapjan ennyiert bestbuy.Ha ezt a tobbi gyarto is elkezdi kihozni, akkor eleg jo aru OLED monitorok johetnek a kozeljovoben, tekintve hogy az Alienware 1200 dollar 34" modell.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hej Bros!
Szeretnék venni egy monitort kifejezetten 4K videovágáshoz, grafikai feladatokhoz. Az ideális méret 27", esetleg nagyobb. Különösebb korlát nincs, tavaly vettem egy IPS paneles kisebb kijelzőt, de nem vagyok vele elégedett. Szóval olyan kéne, aminek jó a kontrasztja, színhűsége. Egy MacBook Pro-ról lenne meghajtva, még ez is beszerzés alatt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest