Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FLY->
őstag
válasz BaziJoe00 #123017 üzenetére
[link] pl szvsz rendben van, találsz róla tesztet az rtings-en. Mondjuk most az ára elég magas sajna. 144Hz-en használom 10bit-en, szimulátorozáshoz teljesen jó. Egész jól amúgy beállítható az overdrive-ja, így doom-ban sem feltűnő a maszatolása, közel 5000:1-es kontrasztja meg egyenesen lehengerlő.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Hali!
21:9 1440p 100Hz + monitorból mi az ajánlott min 34"-osban? Szimulátorozáshoz kellene, jó a hajlított is, VA is jöhet. 200k környékén megállnék és olyan kellene, ami az oázisban elérhető.
-
-FLY->
őstag
válasz bonifa333 #108200 üzenetére
Összetett kérdés, az én felhasználási területemre TUF volt megfelelőbb.
Elég gyors, jól finomhangolható játékra, IPS szinten közel maxos kontrasztja van, homogén, nincs felhősödés, éppen hogy dereng feketén befelé valamicske fény (messze a vékony kávás átlag felett teljesít). Pusztulásáig marad nálam. -
-FLY->
őstag
válasz dragon11 #107123 üzenetére
DELL Alienware AW2521HF volt nekem kb másfél hétig, csak játékra nagyon pöpec, bár van egy kis overshotja, ami engem meglepett. Képvilága a szokásos TN, nincs mit ragozni rajta.
Több monitoros felállásomba nem illett bele, a harmatos betekintési szöge miatt, illetve, hogy egy jó IPS mellett nagyon kilógott a lóláb képminőség terén.
ASUS TUF Gaming VG27AQ-nál kötöttem ki, elhanyagolható a kompromisszum gyorsaság terén hozzá képest, viszont képminőségben kategóriákra van tőle felfelé (vasad is lenne alá úgy gondolom). -
-FLY->
őstag
válasz Shaza #107070 üzenetére
ELMB+SYNC kombóval nagyon gyors a monitor és a fényerő is elég ezek működése közben is, TF csúszkával meg be tudod állítani, hogy ne legyen igazán szellemképes, sem overshot-os.
Nekem is ilyen van, én szeretem, előtte Nitro XV272UP volt (neked predatorod van, ami elvileg jobban ki van hegyezve), de lassúnak éreztem (bfi-vel meg lenyeste nagyon a fényerőt), uh lecseréltem.
Hozzátenném, a Nitro XV272UP egy gyönyörű szélesebb színtérrel rendelkező, viszonylag homogén, kontrasztos megjelenítő, amin játszani is jó, mindenesnek talán a legjobb vétel.
Szerintem, ha elégedett vagy a meglévővel, akkor ne cseréld le, érzésre jó, akkor jó és ennyi.
Szerintem érdemes feltételekkel kezelni ezt az 1ms dolgot, főleg ips-ek terén, legyen az bármilyen. -
-FLY->
őstag
válasz s4tch #106488 üzenetére
Nem sokkal drágábban már van Acer Nitro VG270UPbmiipx, ami már 144Hz-es és 5év garis.
Még kicsivel drágábban meg a Acer Nitro VG271UPbmiipx, ez már 10bit-es 120Hz-ig, tudja a "HDR"-t, és szintén 5 év garis. Szerintem a fentiek miatt nem találsz róla semmit, nem nagy deal 120k környékén. -
-FLY->
őstag
Érkezett hozzám egy acer nitro xv272up. Komolyan mondom nagyon szuper mindenes lenne, ha nem lenne 50%-os szürkébe vagy 3 maszatos vízszintes csík (nagyon halvány, de mikor mozog a kép, átjön). Fényerő eloszlása amúgy nem lenne rossz, kicsit lefelé sötétedik, de elfogadható még (viszonylag széles színterű monitortól kicsit többet vártam).
Kár, hogy nincs profi gépem, mert a telefon nem adja vissza.
Érdemes ezt még firtatni cserével, vagy ezek ilyenek és érdemes lenne másfelé nézelődni?[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz PiszokAlfréd #105058 üzenetére
"A betekintési szög biztosan jobb egy ips panelen, de most komolyan, egy 25"-es monitornál kinek elsődleges szempont hogy 55 fokos szögből is teljesen színhű legyen?"
TN panelnek kb nincs betekintési szöge, egyedül a merőlegesben lenne jó, de úgy meg nem tudod nézni az egészet, csak egy pontot. Sajnos ez az legkritikusabb pont és ezen nem sikerült javítani évtizedek alatt sem, mert a hozadéka a technológiájának. Volt AW2518HF-em, szerintem egy brutál gyors és nagyon esztétikus-masszív monitor, de nekem több monitoros felállásban használhatatlan volt, még azt a kis szín fakóságát elnéztem volna.
-
-FLY->
őstag
válasz sutyerák007 #104929 üzenetére
Predatort választanám ebben a kategóriában, vagy lényegesen olcsóbban egy AOC 24G2U-t (béna kicsit a dizájn, de megy fel-le olcsón).
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz sutyerák007 #104921 üzenetére
5 év gari miatt megérheti azt a kis plusz pénzt, szvsz jobban is néz ki.
-
-FLY->
őstag
Acer nitro (innolux) szériát érintő villódzás még jellemző?
Reddit-en és az Acer értekezéseknél olvastam, hogy annyi a hivatalos válasz, küldjék vissza, kicserélik. Gondolom akkor ez nem fw probléma, hanem egy jelentős részük szimplán szar ezeknek a monitoroknak. Kérdés, hogy léptek-e azóta valamit a hiba ellen, az újabb gyártásúaknál, vagy nem érdekli őket.
Valaki tud erről valamit? -
-FLY->
őstag
Acer Nitro XV272UP vs ASUS TUF Gaming VG27AQ között agyalok. Acer mellett az ára szólna, meg az 5 év gari, meg szvsz nagyon pofás és helybarát talpa van. Az Asus mellett az AUO panel, amik idáig nálam beválltak, illetve, ahogy olvasom egy tényleg nagyon gyors monitor, nvidia jóváhagyott, ELMB-t is tud. Lényegében ez elmosódás nélkül, nagyon kicsi késleltetéssel tud megjeleníteni tearing nélkül. Egykutya a kettő monitor sok szempontból, így nehéz dönteni. Szerintetek?
-
-
-FLY->
őstag
válasz s4hu|SyD^ #101306 üzenetére
Nem, mert az egyik játékkonzolhoz is van használva, még a másikon közben pörög az élet. De van olyan is, hogy az egyiken pc game megy, a másikon meg konzol, vagy az egyiken film, a másikon meló. A másik az, hogy kisebb hasznos felületre jött volna ki bármekkorát is veszek, ha csak egy.
-
-FLY->
őstag
válasz s4hu|SyD^ #101282 üzenetére
[LG 27UK650-W], kifutóban van, ahogy nézem.
-
-FLY->
őstag
válasz -FLY-> #101278 üzenetére
Aztán rendeltem egy Alienware AW2518HF-et, gondoltam, lecserélem a régit. Azon kívül, hogy jól néz ki és tényleg halál sima a gameplay megfelelő fps számmal, semmi okot nem találtam rá, hogy megtartsam (a fenti két dolog kevés volt). Igazából, én megértem azt, aki pénzesbe ilyenen tolja, mert nincs jobb, de hogy én ilyen képminőséggel kínozzam magam hobbiból, ahhoz nem vagyok elég mazo .
-
-FLY->
őstag
válasz s4hu|SyD^ #101264 üzenetére
A kérdés nem volt komoly. A Gears of War 4-et nemrég a 1080p 120Hz-es monitoromon kezdtem el játszani ,aztán a játék negyedénél átlőttem a képet a tőlem balra lévő 4K 60Hz 27"-os LG-re, vissza már nem raktam. Főleg böngészek már csak a Benq-n, hiába a magasabb képfrissítés, komolytalan számomra.
-
-FLY->
őstag
válasz FuRiONight #101255 üzenetére
60-75Hz-en már nem is lehet játszani?
-
-FLY->
őstag
válasz AsakuraDave #100839 üzenetére
Kontraszt eltérésnél 400 csak papíron sok. Ami látványos az a 1000:1 vs 3000:1-hez mondjuk. Igazából magas kontrasztarányról ips esetén biztosan nem beszélhetünk, ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz AsakuraDave #100795 üzenetére
Nem igen lesz jobb. Valamicskét segít a helyzeten egy kiegészítő fény, pl led csík.
Kontrasztja alapesetben átlagos IPS szintet hozza, amin a kalibrálás csak ront, de máshogy nem lesz színpontos, ez van.
Szerintem békélj meg vele, valahol engeded kell. -
-FLY->
őstag
Mi van az LG-nél? 16:9 UK szériából UL lett, több modellel?
-
-FLY->
őstag
-
-FLY->
őstag
válasz PitkyePadvan #100471 üzenetére
Mennyire maszatol (lévén va)?
-
-FLY->
őstag
válasz gyuribácsi88 #100215 üzenetére
0 pont a fekete homogenitására .
-
-FLY->
őstag
25" WQHD (100% srgb) IPS-ből mi most a best buy?
-
-
-FLY->
őstag
Pl én használom konzollal is. Rendes teszt róla.
Ebből hamar kiderül, hogy okés játékra és nagyjából mindenre, amihez nem kell széles színtér.[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Szintén 650, szvsz racing játékoknak jól áll ez a gagyihdr, kifejezetten élvezem, ahogy betűz a nap erősen, stb. De pl hitman-ben, vagy ahol a sötét tónusok érvényesülnek, inkább kikapcsolom, mert belebabrál.
Összességében nagyon rednben van ár/érték arányban a monitor, kellemes darab minden szemszögből.[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz kkp900 #97242 üzenetére
Már több mint egy hónapja húzódik az, aminek egy aznapi cserének kellett volna legyen, az LG ügyfélszolgálata szerint is (edigital szerint ez a 72 órás gari nem létezik). Sztornó számláig eljutottunk a múlthéten, cserélni nem tudják, mert szerintük beszerezhetetlen (LOL), uh visszautalják a vételárat 14 munkanapon belül. Másnak is legyen ez tanulság, vásároljatok normális helyen, ed már nem az sajna.
Mondjuk már az is beszédes volt, hogy nem a gyári gaikönyvet töltik ki, hanem csak adnak egy lapot magukhoz, szvsz a forrásuk is megkérdőjelezhető, nem véletlen ez a tortúra.[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz kkp900 #97231 üzenetére
Doboz és a monitor is makulátlan állapotban érkezett, bontatlanul. Több csoportban van rajta pixelhiba, kb szám ez a 30, mivel kis képátlón 4k így szinte lehetetlen számolni szabad szemmel. Nincs apple termékem, de pc-ről dp kábellel vitte a 60Hz-et natív felbontáson, illetve szintén natívban a hdmi 60Hz is ps4pro-ról.
-
-FLY->
őstag
válasz kkp900 #97228 üzenetére
Elvileg nekem is van egy ilyen monitorom (uk650), csak gyakorlatilag nincs, mert az edigital tököl, most se pénz, se monitor. Amúgy van hozzá egy rakás kábel (dp és hdmi-re is emlékszem) és jó a képminősége, olyan normális IPS. Szürke homogénnak mondható, feketébe ilyen téren bele lehet kötni + kis bevilágítás itt-ott, glow, de nem vészes, színek nagyon jók. PS4-hez vettem, csak sajna lett rajta vagy 30 hibás pixel csoportosan (három napon belül).
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
1440p, IPS, 144Hz, 27" ez egy nagyon jó kombináció. Mostani kártyádnak is jó és valszeg a következőnek is az lesz (gondolom powában a jövőben sem adod alább). Freesync ne zavarjon, nem feláras, lényegében szinte az összes játék monitorba be van építve, ami nem g-synces. Természetesen G-SYNC lenne a legjobb, mivel NV kártyád van, kérdés ki akarod e fizetni azt a nem kevés felárat.
-
-FLY->
őstag
válasz #68216320 #90589 üzenetére
Esetleg egy ilyet bepróbálhatnál (ca 100k). 900:1 kontrasztot 96%srgb-t és 15%-os eltérést írnak hozzá homogenitásban. Vertikális betekintési szög főleg gyengéje a TN paneleknek, de itt még a viszonylag nagy képátló ez fokozza (gagyi talp miatt be sem lehet normálisan állítani sajnos). Még kellene nézzél egyet élőben, még be is jöhet akár.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
-
-FLY->
őstag
válasz Heroes fan #89878 üzenetére
GTX760:
3840x2160 at 30Hz or 4096x2160 at 24Hz supported over HDMI. 4096x2160 (including 3840x2160) at 60Hz supported over Displayport. Support for 4k tiled MST displays requires 326.19 driver or later.
Nem értem miért gyenge. -
-FLY->
őstag
válasz OgreImre #89862 üzenetére
Nagyon érdekelne engem is, Lims Cave tesztjében elég jót ment, ufós résznél nem csak ő lepődött meg, hihetetlen, hogy ez egy 60Hz-es VA panel.
-
-FLY->
őstag
Csak a plazmámra mondom azt, hogy teljesen tökéletes ilyen szempontból ( ), viszont ott sem tökéletes a homogenitás sajnos. Valamilyen szempontból kompromisszumos számomra az összes kijelző. Mondjuk szerintem a glow mindennél zavaróbb, de lehet csalni valamennyit hangulatvilágítással (hátrébb én tuti nem ülök, pedig az lenne az igazi megoldás).
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz Anonymus23 #89395 üzenetére
1:1 olvashatóság dolog kifutó irányban van, a monitorok fogják leszúrni azt a keresztet, amit a mobil eszközök már kifaragtak. Nem siratom a 640X480-at, az akkor volt és akkor felet meg.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz Jakab66[hun] #89321 üzenetére
Igény és felhasználási terület függő ez.
-
-FLY->
őstag
válasz gondarichi #89262 üzenetére
Kompromisszumos ez is, az is. Megrágod a témát, aztán max megveszed egy nagy áruházból online (emag, alza), az ha nem pálya annyira, akkor visszaküldöd, ők meg el tudják adni bontottnak-újszerűnek.
-
-FLY->
őstag
válasz gondarichi #89259 üzenetére
Nekem is tetszenek a VA panelek (kontraszt), gyorsítottból vennék, de élőben megnézném előtte, mert abból sem mindnek áll jól a mozgó kép (144Hz-esek is tudnak maszatolni). Amúgy a VA is tud undorítóan bevilágítani (az alacsony fekete szint nem garancia arra, hogy a széleknél nem tör be fény), glow is jellemző, enyém is olyan volt. Monitor vásárlásnál a VA-val lennék a legóvatosabb, főleg ha a játék is szempont.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
EV2451-nál van jobb mindenes feladatkörre (1080p, 24-25")? Film, videó, kép, böngészés, ps4 és pc játék (elég a 60Hz).
-
-FLY->
őstag
LG 27UK600-W-ről van már tapasztalat (oázisban )?
-
-FLY->
őstag
válasz MikaVejneGI #81647 üzenetére
Ez ebben a konstrukcióban eléggé elgondolkodtató vs asus. Több a gari, olcsóbb, kapsz perifériát is (átcímkézett steelseries). Van esély rá, hogy a panel tök egyforma típus bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest