Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
intercooler
őstag
Most akkor jó játékra az U2311H vagy nem?

-
-
kutkut
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Az is lol, hogy megkérdeztem, hogy ki használja FPS játékra, de nincs senki... Lehet, hogy nagyon szép, valósághű képe van és hogy nagyon alkalmas grafikai munkára, sőt biztos... Meg az is biztos, hogy van nála "lassabb" 5ms-os tn. De ha van jobb 5ms-os is?! Akkor játékra az lesz az alkalmasabb, netezéshez meg fehér szövegen fekete betűk olvasására meg az is tökéletes. Egyébként megnéztem több helyen élőben... Szebb, mint a tn, de nincs olyan nagyon nagy különbség. Tudjátok, mikor volt nagy különbség? Amikor mellé - a Dell mellé - raktam az OLED kijelzős telefonomat... Amit mindenki szid, hogy pentile mátrixos meg minden (és ugye csak egy telefon), de mégis...
Amúgy, az is lol, hogy a régi monitorom 16ms-os...

-
Speed®
titán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Az a lol, ahogy ez szóbakerült..lehet a glowról tudni régóta, abszolute nem zavaró használat közben. A TN hülyeségei zavaróbbak..
-
BiP
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Gonosz mód ON: TN-ből 1 is sok, nem hogy 2.
OFF
ja, és lol, bármit is jelentsen.
ON: a méretbeli eltérés is zavaró lenne, de talán inkább az, hogy jééé, egy monitor tud ilyet is, miért néztem eddig az LG-t?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hagyjuk már ezt a lol-t
A monitort meg megnézzed, aztán ne a kommentek alapján alakuljon benned semmise. -
Neil Watts
veterán
khm... Eléggé érdekes kép alakult ki bennem az utóbbi pár kommentben az U2311H-ról. Lilásodás? 50k-ért? lol.
38-ért láttam olyan monitort (W2253TQ) mint ami most van nekem. A jelenlegi melle inkabb egy olyat lenne erdemesebb beszerezni mar csak a szinegyseg miatt is, nem? Az U2311H elutne nagyon, nem?

Udv. core2
-
Źşë'
addikt
szerintetek melyik lenne jobb választás?
- Philips 273E3LHSB
- Samsung S27A350H
ugye philipsnek nagyobb a kontrasztaránya mint a samunak, de kérdés melyiknek jobb a képe

-
Isual
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
Ez esetben igazából nálad is két alternatíva az adott. Vagy megveszel az általad említett kategóriából egy darabot, vagy szétnézel a használt piacon és keresel egy minőségi panellel (PVA, S-IPS) szerelt monitort, amit szintén ilyen árban azért már talál az ember.
(#10283) Mirman: Dell U2311H / U2412M. Hozzá egy HDMI-DVI vagy HDMI-Displayport kábel, s természetesen a hangot ne a monitortól várd majd.

-
Mirman
őstag
Sziasztok
70 , 000 Ft - ig milyen monitort ajánlanátok Xbox 360 - hoz ?
Előre is köszönöm -
Isual
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
Igen, a VGA-dhoz nem adnék nagyobb felbontású monitort.

Mire kell amúgy, mennyi lenne a kereted?(#10279) SimS: Köszönjük!
-
honfoglalo
senior tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Egy Samsung 19" E1920NW jó vagy van jobb ötlet?
-
SimS
senior tag
Üdv
Látom sok értetlen és hitetlen van, így betolom ide a Crias fórumtársnak elküldött privátom, amiben talán részletesebb Dell U2412M leírás van, mint amit elsőnek írtam:
Q: A 4 fent említett monitor (u2311h, u2412m, hp zr24w, u2410) közül melyik a legjobb?
A: A legjobb? Nem kérdés, hogy az U2410, teljesen más kategória, mint a többi. Ez már akkor látszott, mikor feltett az eladó srác egy adobeRGB-s képet mindre (aztán még többet is persze). Hát annak a színei a többiekéhez.. nem ragozom, más kategória minőségben, viszont tudom mire kell és nem ér meg NEKEM annyi többletet
egyébként egy picit tompábbak voltak egyes árnyalatok (ezáltal persze szebbek is), ezen meg élénkebbek. Tekintve, hogy olyanom nem lesz, hogy mindennap összenézzem a kettőt így nem érdekel, mert ez is szép, határozottan az.Q: Az U2412M-et vetted végül ha jól értem. Milyen?
A: Igen, U2412M-et vettem, mert ezt engedtem meg most magamnak - lehetett volna a 2410 is, de tervezek még egyet és az már úgy sok lenne.. a 2311-hez képest a képben nem észrevehető a különbség (ugye CCFL vs LED a különbség gyk., utóbbi egy hangyányit szűkett gamut ugyebár), viszont méretben.. egymás mellett nem 1" a különbség - közrejátszik a képarány is, 16:9 vs 16:10 +120 sor, én meg mindenképpen 16:10-et akartam, mert dolgozom is vele elég sokat, aztán az azért már látványos munkatértöbblet. Szerintem a 2311 se kicsi egyébként, csak 16:9
Milyen lett végül? Hát nem kellett sokat nyomkodni, csak feltolni a színprofilt windowsban és kb. ennyi.. na jó nem igaz, lejjebb kellett vennem a fényt, mert engem az zavart, 35-ön volt, most 17-en van, de látványos ám a különbség (olvasni a 2311 topikjában olyanokat, hogy valaki 0 alá szeretné, mert úgy is világos neki, mert nem sok különbség van 100 és 0 között). A feketéje szerintem szép, arra is allergiás vagyok amúgy A többi szín meg néha szokatlan, hogy látszanak bizonyos árnyalatok 
Játékra nem láttam utánhúzást 120+ fps-nél sem, bár ott már csúnya a csíkozódás miatt (60Hz), de szerintem tök alkalmas játszani - nekem stratégiára meg rpg-re kell, 1 évben 1x játszom fps-t..
amúgymeg vsync.
Filmre.. nos ez egy más kategória, hiszen eddig 75Hz-en néztem közelről. Namost ez kiváló a 25 meg 24 fps-es filmeknél, ez viszont csak 60Hz.. DE ezt már lehet távolról is nézni, úgy meg nem igazán látom, ráadásként meg a színtér..p.s.: egyébként nagyon ajánlom bemenni valamelyik boltba ha teheted, ránézni magad is, hiszen ez mind-mind személyes vélemény, az ízlés kérdése nagyon fontos ezen a téren!
Ennyi az idézet.
Hozzátenném, hogy ilyen pici szürkésedés látszik olyan 140+ fokos szögből, oldalról fekete képen, de ki a f.., vagyis franc nézi onnan? fordítsa akkor maga elé, mert lehet ám forgatni is, azért van tessék használni. Ja, igen masszív a talpazata is, ez is jó pont nálam.Ha kihagytam valamit akkor lehet kérdezni itt, hogy megmaradjon az utókornak is (igen, a google-ra gondolok..), hátha okosat is írok.
p.s.: engem nem zavar a LED, de nem ezért vettem.
SimS
-
Isual
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Egyrészt van ma már miniDP-DP kábel. De a két DVI-vel se jársz rosszul. Másrészt szerkesztettem a hsz-om és belinkeltem a két legajánlottabb boltokat, ahonnan tanácsos beszerezned a monitorokat. Hozzátéve, hogy kifutómodell, szóval siess a döntéssel/rendeléssel!

-
Isual
veterán
válasz
icecave
üzenetére
A Dell-t vedd! (Itt, vagy itt ajánlott!) Ha kiadsz ~50k-t egy monitorért, akkor azért manapság már IPS-t kapsz, és ha kiadnál 49-e az LG-ért, akkor plusz 2k-ért már jobban jársz az U2311H-val. Miért fizess +3k-t egy kvázi ugyanolyan IPS-es monitorért? Ezért. Egyébiránt melyik kártyádon van 2db HDMI? (az adatlapodon én egy 6870-et látok, ezen a kártyán van 2db DVI, 1db HDMI és 2db miniDisplayport!)
(#10274) icecave : Mindkettő e(H)-IPS, ne az árgépre hagyatkozz
(#10272) Füleske : Azért van különbség a DVI és a HDMI között, csak a monitorok többségében nem érhető tetten ez a képminőségben...

-
válasz
Füleske
üzenetére
Van DVI is kettő a VGA-mon, meg 2 hdmi is, lehet félreérthetően írtam

Dell miben jobb, mint az LG? e-IPS panel annyival jobb, mint bénább panel, de LED-es megvilágítással?
szerk: most nézem, hogy LG is IPS paneles... szóval akkor az s-IPS panel jobb, mint az e-IPS LED megvilágítással?
-
Ricardo128
senior tag
válasz
honfoglalo
üzenetére
20ezer körül lehet venni 19"-es monitort, nem is rosszat. Bárhol keresel, már találni fogsz

-
Füleske
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Hát most lehet hogy valaki
nem fog egyet érteni velem , de ha már LG - t nézel akkor ez is megvan 50 alatt / darab , ledes , hdmi - s , ips panel , 23 col.
A másik dolog hogy a hdmi meg a dvi között semmi minőségi különbség sincs. Ha ez alapján jó neked a dvi is (2 db átalakítóval) akkor szerintem ne ezt az LG - t vedd hanem ezt . -
vond
MODERÁTOR
válasz
justaview
üzenetére
Félreértettetek... Nem megjelent a gondolat, hanem már a vásárlás előtt is ott volt... Csak olyan helyzetben voltam, hogy hiába lett volna számomra nagy előny a 16:10, meg a +120 sor, egyszerűen nem lett volna annyi pénzem, hogy megvegyem akkori áron az U2412M-et, most meg pláne...
Az U2311H-ért is éppen hogy csak összejött az a ~47k (+kalibrálás)... De úgy voltam vele, hogy gyorsan meglépem, mert nagyon jó vétel, egy minőségi ugrás, s kategóriájában egy kíváló monitor (ezt most is így gondolom)...
Lehet, hogy a 2412-esre még hónapokat, éveket kellett volna várnom... Így meg vigyoroghatok, mert van egy olyan monitorom, amire azért sok mindenki vágyik...
És ami a legfontosabb: nekem abszolút megfelel minden olyan célra, amire használom... Össze sem hasonlítható az általam használt TN-es kijelzőkkel, meg a régi CRT-mel...A számomra kicsit túlságosan magas fényerőt meg megoldom ilyen-olyan praktikákkal... Nem lesz vele gondom...

(#10268) SLYM: Nálam a kalibrált érték: 23,75... de ne feledd, az ideális beállítás minden darabnál változhat...
-
Sziasztok!
Most kezdtem infót gyűjteni a topikból, de azért leírom, mit szeretnék,hátha addig érkezik válasz,ha meg nem, akkor úgyis kihámozom a hozzászólásokból.
Szóval, jelenleg 2 db 20,1"-os LG L204WT-t használok, jó öreg kis TN+Film-eseket
Bár grafikus vagyok, eddig is elégnek bizonyultak, hisz egy általános színsémára kell mindent optimalizálnom, szóval nem emiatt váltanék jobbra.
Szeretnék nagyobb monitorokat, LED-eseket néztem, és mivel 2DB-ot szeretnék 100k környékén megúszni, így értelem szerűen ebbe a keretbe kell beleférni. Ha meg úgy vesszük, a mostaniaknál bármi jobb, ami a jelenlegi kínálatot illeti.
A VGA-mon van 2 db HDMI is, így olyat néztem, amin van ilyen (bár nem tudom, van egyáltalán észrevehető különbség DVI vs. HDMI között?).
Játszani nemigen szoktam, éppen elég nekem fejleszteni őket, szóval nem kell gamer monitor. Gyakorlatilag csak dolgozom (3ds max, pshop), filmezek, és netezek rajtuk.
Amit néztem: LG design monitor, de más is szóba jöhet, hisz perpill nekem az adatok 1-2 kivételével nem sokat mondanak, kinézet alapján dönteni meg elég luxus, biztos van itt guru, aki tud ajánlani olyat, aminek nincs mindenféle panel és egyéb szériahibája.
Amiben gondolkodom, 23-24", HDMI csati (bár ha nem mérvadó a különbség, akkor mindegy), fullHD felbontás.
Köszönöm előre is a segítséget, bocs, hogy ilyen hosszú lett.
Olvasgatom tovább a topikot.
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Egy Samsung 19" E1920NW megfelelő választás egy 913N-et váltana, Geforce 6600gt régi videokártyával kb ez fog elmenni, ugye?
köszi -
SLYM
veterán
mennyire érdemes beállítani a kontresztot és a fényerőt?
-
SLYM
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
nézd nem ismersz, nem vagyok az a szőrszálhasogatós fajta hidd el, általában mindennel meg vagyok elégedve amit itt a PH-n ajánlanak, pedig TV-t, hangrendszert, PC-mhez az összes alkatrészt, laptopot is azt vettem amit itt a fórumon ajánlottak és most így hirtelen nem jut eszembe olyan, hogy valaminek a minőségével problémám lett volna. tehát elég valószínű, hogy ez nem csak engem fog zavarni. ez a 2 dolog annyira szembetűnő, hogy olyan nincs, hogy ezeket az emberek 99%-a nem veszi észre. ezeket maximum megszokni lehet, de egy idő után a büdöset, meg a fogfájást is meglehet szokni. összegezve kb 1 óra használat után azt mondhatom, hogyha egy árban lennének a 23"-os belépőszintű TN-es monitorok (árgépen így gyorsba 34k-ért láttam a legolcsóbbat) a belépőszintű IPS-el (tehát ezzel) akkor mindenképp ezt venném, de nem biztos, hogy plusz 15k-t megér nekem ez a monitor. az pedig fix, hogy annak aki egy 22"-os, vagy 23"-os teljesen faszán működő TN panelest akar erre lecserélni, azt nyugodt szívvel beszélném le erről, mert ott már az eladással is buksz. de ez csak az én véleményem, ha tényleg még sosem merült fel ilyesmi ebben a topicban ezelőtt, akkor lehet, hogy tényleg én vagyok az az 1%
-
Nyugdíjas
nagyúr
A glow a lilásodás, az első az nemtudom milyen jelenség lehet, mert az gyakorlatilag kizárt, hogy egy böngészőablak bezárásánál te lásd az animációt. Illetve maximum ha nem tudja kitenni folyamatosan a VGA,de hogy utánhúzás ilyen szinten nem jelentkezhet az fiy. Valami más x-akta lehet ott.
-
SLYM
veterán
GTA-zás közbe minden fasza, nem látszik olyasfajta glow (akkor így nevezik), mint amit akkor látsz ha bezárod a böngészőt, ez azért megnyugtató. aztán most így színes háttérképpel, nevezgetve csak ritkán látom ezt a lilásodást (ha valaminek fekete a széle), játék közbe se vettem ezt észre, szóval lehet, hogy csak így elsőre volt ez a 2 dolog elég meredek, mert a színek tényleg szebbek, még úgy is ha nincs egymás mellett a 2 monitor. pl GTA-ban amikor betöltődik, ottvan néhány szereplő a játékból, na ott nagyon durva a különbség
-
Isual
veterán
válasz
kutkut
üzenetére
Természetesen ezt is érdemes megemlíteni. Mindazonáltal ebből az is következik, hogy 8ms-os IPS és 8ms-os IPS között is van különbség...

(#10252) vond : 1. Ez van... egyetértek, de ebbe ne menjünk bele. 2. Ha teorikusan tényleg megvan a szándék a fejedben, nem is kell elsietned a dolgot, hiszen nemsoká jön ki a HP ZR2440w, ami szintén elég impozáns jelenségnek tűnik és így nő a paletta, s reméljük, hogy idővel majd mérséklődnek is az árak. 3. Itt is van a lenyeg, hogy Te már így is egy magasabb szintet képviselsz, szóval nem kell elégedetlennek lenni az U2311H-val, jó dolog az.

(#10254) Nyugdíjas: Tőled mindig tanul az ember valamit...

Tehát szurkoljunk, hogy minél hamarabb kifusson a modell...
Mindazonáltal tény, hogy valszeg nem tett jót a fórumnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
< CyberBob >
őstag
Ezért írtam, hogy nagyon szubjektív a monitor vásárlás. Én lepődtem meg a legjobban amikor a crt után egy óra elég volt, hogy könnyezni kezdett a szemem. Már a ledes LG IPS231P-BN monitornak minden egyéb hibája mellett is sokkal nyugodtabb (igaz kevésbé éles) képe volt. Ha csak a Dell nem rontott el valamit akkor a U2412M sem lehet rosszabb ebből a szempontból.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Szóval elhiszem, hogy most kicsit csalódott vagy, de ez a "ezt elfelejtettétek mondani..." ez nevetséges...
akarod mondani lol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vendingo: Nem. Ez egészen biztosan igy lesz. És már most imádom SLYM-et, hogy mostantól 2 hétig mindenkinek ezt kell magyarázni, hogy lehet hogy őt zavarta,de az emberek 99%-át meg nem. Csak van akinek semmi sem elég jó.
-
vendingo
veterán
Elképzelhető, hogy az U2412M-nél is tapasztalok majd ilyen színesedést a széleken?
-
vond
MODERÁTOR
Ja-ja... Azok a qrva árfolyamok... De nem is csak azok... Sajnos ebben az országban a kispénzű emberekre mindig csak a szívás vár...

Tény, hogy nálam sem a ma, meg a holnap kérdése a 2412-es vétele, messze nincs meg a ráfordítandó összeg... De egyébként nem is nagyon foglalkoztat a dolog, csak most előkerült valahogy...
Én abszolút elvagyok az U2311H-val... Sőt, az előző otthoni, meg a mostani munkahelyi monitoraimhoz képest ég és föld a különség... És abszolút nem bántam meg a vásárlást... Úgyhogy bátran ajánlom is a megvételét... Árkategóriájának messze a legjobbja...

-
Isual
veterán
Mert így is van olyan gyors, mint a felsorolt modellek zöme. Mivel nem illik ám az input lagról sem megfeletkezni, illetve arról, hogy rákényszeríthettek volna a panelre egy erősebb overdrive-ot, cserébe mégerősebb és feltűnőbb, észrevehetőbb overshot-ot kaptak volna, ami ugye inverz szellemképként jelenik meg, s így talán még zavaróbb... Szóval kelj fel a számok világából barátom...

(#10249) BiP : Persze, szerintem SLYM-nél is csak így elsőre okoz szívfájdalmat a dolog, hogy váratlanul érte. Nem 3 perc alapján kell megítélni egy monitort töviről hegyire. Biztos vagyok benne, hogy tartós használat során enyhülnek majd nála is a panaszok.
Főleg, ha egy idő után a szeme elé kerül a régi monitora... A glow az ilyen, hol erősebb, hol kevésbé kifejezett, sajnos az olcsó IPS-nek ilyen(/egy pár) szempontból "megvan az ára". 
-
BiP
nagyúr
Érdekes, én amikor vettem, engem is kicsit zavart a színesedés. (dell 2311) Bár tudtam, hogy ez IPS sajátosság, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog látszani. DE azóta totál megszoktam, fel sem tűnik.
Mondjuk nálam nem lilásodik (pedig láttam már lila IPS glow-t), hanem csak a narancsos glow van. És csak jobboldalt és csak ha jobbról nézem. -
vond
MODERÁTOR
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Elképzelhető, hogy nálam is váltás lesz a jövőben, és beáldozom a némileg jobb gamutot, és az eddigi tesztek alapján jobban redukálható fényerő, a valamivel mélyebb fekete, és főleg a munkához nagyon jól passzoló +120 sor miatt meglépem az U2412M vételét...
Nem tudom, leginkább pénzfüggő a dolog...
-
Isual
veterán
Nem értem ám az ilyen embereket. Mi itt nem a jóatyaúristen vagyunk ám, nem CSAK ránk kell hagyatkozni egy monitor megvásárlásakor. Elmondjuk, hogy az adott esetben mi a jó, jobb / bestbuy és nem tesztet írunk egy monitorról kalibrációs reportokkal, kávaszélességgel mm-ben vagy éppen megadva azt, hogy hányszor hányas dobozba fér el a monitor (ilyen kívánság is volt). Ajánlunk egy típust a leírt anyagi kerethez és igényegkez és onnantól, ha valaki biztosra akar menni akkor olvas, keres, elmegy, nézelődik. És nem lesz ilyen "meglepi". Példának okáért a mellbevágóan meglepő lilásodás. Google "Dell U2311H teszt", 2. találat,"DELL U2211H és DELL U2311H Teszt - Oázis Computer Kft." Igényes cikk, számodra érdekes részlettel: "A legfeltűnőbb és talán legérdekesebb 'újdonság', hogy az IPS panelekre jellemző, rézsútos irányból nézve a fekete területeken jelentkező, a H-IPS-eknél inkább halvány szürkés "felfénylés" itt színes (a bal oldalon zöldes-sárgás, a jobbon pedig jól szaturáltan kékes). Szemből nézve (nem túl közelről) nem sok látszik belőle így sem... Főleg, ha a környezeti megvilágításnak megfelelően állítjuk be a háttérvilágítást, amit mindkét monitornál, de főleg a 22"-esnél nagyon jól le lehet szabályzni (amitől simán csak sötétebb lesz a kép, tehát nem sárgul be, stb., mint az olcsóbb típusok)." --> voilá... Valószínűleg te a jobb oldalon lévő kékességet észleled lilásnak. Ez IPS tulajdonság, van ahol szürkésfehér, tipikus "tejfölösödés", van, ahol enyhén kékes, máshol lilás...stb Youtube-ra most nem mentem fel, de sztem, ha beírtad volna, hogy "U2311H glow" találtál volna olyan videót, ahol ezt prezentálják is neked...
A válaszidős részre nem írok semmit, Én többször hangoztattam már, hogy ez egyénfüggő, ki mire érzékeny. Normális esetben az U2311H nem rosszabb (sőt inkább jobb), mint egy 4-5ms-os TN-es, Én speciel egy korábbi U2211H-val való összevetéssel tudom ezt alátámasztani és akkor kutkut szempontjából a dolog 1:1.
Szóval elhiszem, hogy most kicsit csalódott vagy, de ez a "ezt elfelejtettétek mondani..." ez nevetséges...(#10244) < CyberBob > : Semmivel sem kínélőbb a LED-es, sőt van akinek épp az a bántóbb. Egyszerűen vannak darabok (U2311H, U2412M), ahol jól le lehet szabályozni a fényerőt és van ahol kevésbé (Van, ami teszemazt 35-ös fényerőn tudja a 120cd/m2-t, van ami csak 22-esen.). Erre jön még az, ha valaki erre érzékeny és sokat nézi, akkor igencsak pórul jár, ha egy "erősebb" darabot kap ki...
-
< CyberBob >
őstag
Ezért kell megnézni személyesen (persze ha lehetőséged van rá) mert mindenkinek más a jó kép. A tesztek is csak kiegészítő információk. A lilásodás nem volt feltűnő inkább a fekete hiánya. Az utánahúzás pont a sötétből világosba a legnagyobb ami nem egy tipikus felhasználás. Viszont amint megmozdul a kép valamennyire elmosódik az lcd ennyit tud.
vond: nekem egy óra is elég volt, hogy rájöjjek fontosabb a szemem így vártam a ledes-re ami jóval kímélőbb.
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Egy Samsung 19" E1920NW megfelelő választás egy 913N-et váltana, Geforce 6600gt régi videokártyával kb ez fog elmenni, ugye?
köszi -
vendingo
veterán
Sok gondolkodás után megrendeltem az U2412M-et

Úgy gondoltam, hogy nálam itt fog megrohadni ez a monitor, szóval addig használom, amíg meg nem döglik, és akkor már ha úgy is sokáig meglesz, inkább a jobbat/nagyobbat veszem.
Már besokalltam, hogy mindig a 15.6"-os laptop monitort kell bámulnom.
Pixelgarit kértem, remélem nem lesz gond.
Még vennem kell egy dvi-hdmi átalakítót, egy billentyűzetet, aztán a laptop mehet az asztal alá
-
SLYM
veterán
az a baj, hogy a fekete és a lila annyira más színek, hogy az a kicsi is éppen elég, legalábbis én amikor először bekapcsoltam egy pillanat alatt észrevettem. mondjuk nekem szinte teljesen fekete háttérképem volt. utána pedig ugye egyből a böngészőt nyitottam meg, kerestem egy háttérképes oldalt és nézegettem a képeket, 3 perc múlva bezártam a böngészőt és az utánhúzás (asszem így hívják) is egyből szemetszúrt, de mindjárt elindítom a GTA-t, most csak ez van fent, megnézem ott látszik-e valami ebből
-
vond
MODERÁTOR
Nálam nem igazán jelentkezik ez a "lilásodás", szemből legalábbis nem nagyon érzékelhető... 30-40°-os baloldali szögből már némileg látható, de egyáltalán nem nevezném zavarónak... főleg, ha nem a tök fekete hátteret bámulom (Miért is tenném, ha olyan szépek a színek?)...

Ha mondjuk elindulok ilyen irányba egy TN panelnél, akkor ott már úgy elmásznak a színek, meg minden, hogy siralmas... Itt meg nagyjából minden rendben van... Jjjja és az általad említett színvisszaadáról ne is beszéljünk...
Azt meg azért ne mondd, hogy nem tudhattál róla... Elég csak pár oldalt visszaolvasni, vagy éppen megnézni egy-két épkézláb tesztet a neten... Nagyon is köztudott a némileg jelentkező "lilásodás"...
Én egyébként az általad említett "leépülést" sem tapasztalom, gyors játékkal még nem próbáltam (valszeg nem is fogom), de számomra teljesen jónak tűnik a 8ms...
Lehet, hogy kifogtál egy minden szempontból gyengébb darabot? Sajnos előfordulhat, mivel nem teljesen egyforma mindegyik... Ha meg irreálisan magas mértékben jelentkeznek a problémák, akkor lehet, hogy gariztatnod kéne... Bár ebben nem vagyok otthon, hogy mi minősül annak...
Egyetlen egy apró problémám a monitorral (ezt már leírtam régebben is), hogy az eléggé érzékeny és igénybevett szememnek néha még a 0 fényerő is "sok", 12-14 óra meló után (tudom, hogy nem normális, de sajnos nem tehetem meg, hogy redukálom), esténként már sajnos néha hozzá kell nyúlnom a kontraszthoz is, leveszem 75-ről 70-re, 65-re...
Kisegítő lehetőségként megdupláztam a monitor mögött/mellett lévő fényforrások számát, illetve teljesítményét, s így már általában a 0 brightness-szel is elvagyok...
Nappal - és amikor még nem gyepáltam halálra a szememet - természetesen a kalibrált 23,75-ön használom a monitort, s mit ne mondjak, általános célra, plusz sRGB grafikai munkára is tökéletes (számomra)...
-
SLYM
veterán
oké, akkor jól kötöttem be. megjött ugyanis a dell uh2311h monitorom. első benyomás:
a fekete háttérképemnél zavaróan lila lett a monitor oldalán a fekete szín, ami annyira zavart, hogy le kellett cserélnem a háttérképet. ezt elfelejtettétek mondani...
a többi szín viszont sokkal szebb, mint az előző TN+film paneles monitoron.
ami még feltűnt, hogy az a 8 ms, amit ilyen képekkel (vagy programokkal) bizonygattatok, hogy olyan jó, mint a 2 ms a TN paneleseknél, azt a tesztet nyogodtan kibobhatjátok a kukába, ugyanis én az 5 ms-en TN-es monitoromon szinte semmit sem láttam pl abból, ha bezárom a böngészőt, addig most tökéletesen látom leépülni az egész oldalt, szóval inkább többnek tűnik ez 8 ms-nél, nem kevesebbnek, nemtudom, hogy ennek milyen teszt (vagy milyen szem) bizonyítja az ellenkezőjét.
szóval összességében eddig több a negatív élmény, mint a pozitív, tényleg szépek a színek, de az a lilásodás ez nagyon lol, ez rendesen meglepett, a válszidőt mondjuk biztos megfogom szokni, de elég nevetséges, hogy itt többen is mondtátok, hogy ez még jobb, mint az 5 ms-es TN paneles, olyan mint a 2 ms-es és közbe rendesen szemmel tökéletesen látható, hogy az a 8 ms az tényleg 8 ms, nincs ezen mit szépíteni
-
vond
MODERÁTOR
A tökéletes eredményhez kell a videókártya típusa, de legalább az, hogy milyen széria... Jó eséllyel lesz majd a kalibrálónak hasonló VGA-ja, így nem kell elvinni a saját kártyát...
A kalibrálásnak így van a legtöbb értelme... De videókártya nélkül, vagy éppen egy csere után is sokkal pontosabb lesz a színvisszadás, mint kalibrálás nélkül...
@SLYM: Igen, a DVI javára...
-
SLYM
veterán
van különbség képminőségben a DVI és a VGA csatlakozások között?
-
vendingo
veterán
Ha új monitort veszek és szeretném, hogy be legyen kalibrálva, akkor kell hozzá a gépem is?
Azért kérdezem, mert úgy rendelném a monitort. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Louloudaki
üzenetére
.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
próbálj meg normális stílusban kommunikálni, jó? én sem bunkó stílusban írtam, csak kérdeztem, hogy miért így van az árképzés. és a boltban is tök normálisan el tudták mondani, hogy ez már új szállítmány volt, azért drágább.
a 3k kp-dat meg költsd gyógyszerre vagy a frank hiteledre...monitort megvettem, nem járok többet erre, köszönöm a segítséget azoknak, aki hasznos infóval szolgáltak

-
gerzsol
aktív tag
44000-ért, új, nem használt. Outlet..
Milyet érdemes venni akkor Ami 22"- 23" - 24"-os. Full HD játékra és filmnézésre is egyaránt alkalmazható? -
-
gerzsol
aktív tag
Samsung BX2431
Minitorról mi a vélemény?Full HD Játékra és HD Film nézésre kellene.
-
vendingo
veterán
Nagy dilemmám van

Szeretnék venni egy monitort, csak nem bírok dönteni.
Korábban ajánlott valaki nekem egy Dell U2311H és egy U2412M-et.
A monitorgurunál a 2311 most 51 ezer ingyenes pixelhiba garival a 2412 meg 71 ezer+ 4ezer pixelhiba garival. Azon jár az eszem, hogy az a plusz 1" és a led megvilágítás megér-e nekem + 24 ezer forintot. Ti mit gondoltok, tud annyival többet a 2412, hogy megérje a 24 ezer forintos felárat, vagy annyival nem rosszabb a 2311?
Előre is köszi. -
honfoglalo
senior tag
Üdv!
köszi -
uszilard
tag
Nah befejeztem a kínlódást. rendeltem egy 2412M-et phiba garral monitor guruéktól. Jó lesz ez nekem, 3év gar megnyugtató... Majd beszámolok milyen a cucc

Köszi mindenkinek aki egyengette ezt a kanyargós utat előttem

-
uszilard
tag
55 ajánlottam érte úgy hogy ő intézi ebben az árban a postát. Szerinte kevés.
Nekem csak az svideo bemenet kellene róla. Most bizonyos dolgok javításánál be kell kapcsoljam a tvt, ezt jó lenne kiváltani. De egyébként jobbak annak a monitornak a specifikációi, de az hogy spva paneles nem rosszabb mint az ips-es? Olvasgattam és a pva val állítólag az volt a cél hogy egy tn és ips monitor közti árszinten hozzanak létre tn-nél jobb képű monitort elérhető áron.
-
Isual
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nagyon egyszerű. Dell U2211H!

-
Neil Watts
veterán
"Szerintem vedd a Dell-t, így nem két középszerű TN-es monitorrod lesz, hanem lesz egy minőségi (elsődleges) IPS-es monitor és lefokozod a mostani LG-det másodlagosnak."
En is erre gondoltam, de...
1. Ha nagyobb monitort veszek, akkor mashol lesznek a pixelek, igy "ugrik" egyet a kep.
2. Na jo, de igy szinben soha az eletben nem tudom majd osszeloni. oket.
"Elég nagy badarság lenne még1 TN-re beújítani... Legalább egy normális monitorod legyen má'... " -- Tudom, nem is oly reg lattam 2408 WFP-t, gondolom az U2311h sem rosszabb.

Udv. core2
-
Isual
veterán
válasz
whiteman0524
üzenetére
Az igazság az, hogy lehet, hogy nem a pixelméretnek kéne ám a kardinális kérdésnek lennie. Jó lenne tudni a felhasználási cél mellett, hogy mennyit szánnál a történetre. Mert ez a "minél nagyobb" nem hangzik ám annyira jól, a méret az általában a minőség rovására megy, s érdemesebb egy 21.5-23-24"-es, de minőségi paneles monitort venni, mint egy 25-26-27"-es TN-es szutykot...

-
Aha értem. Köszi szépen a véleményt. Nincs semmi extra igényem egyébként és általános dolgokra kéne, szóval hétköznapi használat, netezés, filmezés, játékok tehát lényegében minden. Viszont most hogy jobban belegondolok mégis csak inkább az számítana hogy minél nagyobb legyen az egész monitor, de csak annyira hogy ez ne menjen a képminőség rovására (zavaróan nagy pixelek).
-
-
Isual
veterán
válasz
whiteman0524
üzenetére
Ez elég sokmindentől függ. Hova veszed, mekkora asztalra, milyen távolról nézed majd, milyen a szemed, mekkora pixelméretet preferálsz... ilyenek. Személyes véleményem szerint a 23" - FHD a legideálisabb. 24"-nél nekem már kicsit nagyok a pixelek. 21.5"-nél kisebbek, de emiatt ez utóbbi esetben kicsit talán élesebbnek hat a kép. Igazából 24"-nél sem zavaróan nagy, és 21.5"-nél sem zavaróan kicsi a pixelméret... Meg kéne nézz párat és saját magad megítélni a kérdést. Pl.: ha nekem egy 21.5-es és egy 24-es Full HD monitor közül kéne választanom, Én a 21.5-eset venném.
Egyébként meg "aurea mediocritas" a 23-asat.
-
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik a legideálisabb monitor átmérő Full HD (1920*1080) felbontás mellé? Azért kérdezem, mert ha az ilyen felbontású monitorokat nézi az ember, akkor a 20-21,5 coltól a 26-ig (vagy még tovább is) elég nagy a paletta. Gondolom hogy ebben annak van szerepe hogy a monitor esetében mekkora méretű pixeleket alkalmaznak. Viszont nyilván valóan nem sok értelme lenne egy 10 vagy egy 50 colos Full HD monitornak. A választ előre is köszönöm.
-
Isual
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
"A jelenlegi LG - d a Dell mellett élből csak másodlagos monitor lehetne." - Az sem gond
---> Szerintem vedd a Dell-t, így nem két középszerű TN-es monitorrod lesz, hanem lesz egy minőségi (elsődleges) IPS-es monitor és lefokozod a mostani LG-det másodlagosnak. Elég nagy badarság lenne még1 TN-re beújítani... Legalább egy normális monitorod legyen má'... 
(#10199) uszilard: Szerkesztheted a hsz-od 5 percen belül. Hasznos dolog!

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
uszilard
üzenetére
Egészen valószinü, hogy IPS. LCD-t nem csinált a Philips tudtommal másfajta panellal.
U2410 témához: Nem valószinü, hogy hamar lesz LED háttérvilágítással hasonló tudású utód, mert jelenleg nem tudnak csak sRGB körüli gamutot csinálni LED-el. Ez pedig már itt van, ő lenne az U2412M. Vagy megmarad a 2410 mellette egy komolyabb, profibb modellnek, vagy kifuttatják,de hasonló tudású utódról nincsen hír. Ebben a kategóriában pedig nem igen játszik a LED, igy az eadás sem lehet gond megfelelően értő célközönség számára

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pláne 27 colon ? 

OFF

sztivo