- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz
justaview #65366 üzenetére
Nincs mit, jó is ez, hogy feljött mert érdemes berakni ezt a cikket az összefoglaló hasznos linkjei közé. Úgy gondolom elég alapos és szemléletes lett és könnyen érthető. Főleg a végén egyértelmű a dolog, amikor a betöltött profil után egy diszkrét kalibráció is pontosan ugyanazt a dE-t hozza ki, tehát egyértelmű, hogy semmi különbség nincs és nem lehet - kivéve a mérőműszer szórásából származót persze, ami minden darabra jellemző és kétszer nem mér ugyanolyat amúgy egy koloriméter/spektrofotométer se.
Valamiért egy időben ez nagyon felkapott téma volt, hogy VGA-ra kalibrálni (halkan jegyzem meg, nem az Oázisból indult a történet
), és emiatt sokan laikusok amikor olvasták a fórumot elhitték, hogy ennek van jelentősége. Pedig csak "parasztvakítás" volt és teljesen fals. Mégis sok embernek megragadt a tudatába na tévhit és tényleg ha utánagondol, akkor nyilvánvaló a végső következtetés.
Az i1 Display Pro egy kiváló koloriméter. Nekem is ez van és én is szívesen kalibrálok, kalibráltam, mert inkább kezdetben voltam ráállva a témára. Mostmár csak félévente-évente kalibrálom be a monitort, amit éppen használok, ami jelenleg egy használtan vett EA231WMi. A SpectraView 231-em az a dobozban pihen és már bő egy éve alig-alig volt használva, van több mint 4 éves és van benne vagy 1800 óra, ami röhejes. Teljesen újszerű állapotban van. Az egy nagy fogás volt még az utolsó CCFL-es, valós 8 bites H-IPS-ek világából és monitor lesz még vagy 6-8 évig az tuti. Természetesen a jövőben kikerül a dobozából és többet fogom használni, mert élvezet. Majdnem 1000-res kontraszt, gyakorlatilag tökéletes homogenitás, hibátlan színátmenetek és hardveres kalibrálás. Más világ, egy szebb világ darabja az a monitor. Kevés mai IPS van, ami megdobbantja a szívem utána. Nagyon nincs is...
-
Isual
veterán
válasz
justaview #65354 üzenetére
Az nagyon jó, ha van otthon egy Display Pro-d, de sajnos általános tévhit és hamis az, hogy a saját géphez, videókártyához kalibrálásnak van bármi előnye. Mert nincs. Erről született egy cikk is, pontosabban egy teszt, de ha valaki józan paraszti ésszel belegondol, akkor nyilvánvaló, hogy vannak refenrenciák, amelyeknek minden kártyának ugyanúgy meg kell felelnie. Az nVidia kártyákon ugyanolyan HDMI csatlakozó van mint az AMD kártyákon, ugyanolyan jel megy ki Displayporton nVidián, mint AMD-n és bizony a VGA LUT is ugyanúgy kezeli a színprofilokat legyen szó nVidiáról vagy AMD-ről. Így nincs semmi különbség, nem lehet (!) az egyes videókártyák között. Ha egy monitort bekalibrálnak - függetlenül a videókártyától - akkor a korrekciókat tartalmazó ICC-profil bármilyen más gép VGA LUT-jába töltve pontosan ugyanazon beállításokat fogja elvégezni és a megjelenítő ugyanúgy kalibrált, helyes képet mutat majd.
Az más kérdés, hogy egy kalibrálás után a fehéregyensúly, ha az ember állítja a fényerőt és nem mereven a kalibrált értéken tartja, akkor nagyjából fél-1 év múlva már a tűréshatáron túl elmozdul, így szükséges lehet újrakalibrálni. A színek egyébként még ilyenkor is, sokkal tovább a látható határon belül mozdulnak csak el egy kalibrálás után, de a fehéregyensúly az több 100K-nel eltolódhat fél-1 év alatt, ha az ember a fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a monitoron a fényerőt.
A szóban forgó cikk, mindenkinek olvasásra, hogy tiszta legyen a válasz:
Szükséges saját VGA-ra kalibrálni? Nem.
mod.: ami a Win10-et illeti, ugyanúgy. Én most kalibráltam be a héten a jelenleg használatban lévő EA231WMi-m, minden simán ment az i1 Profilerrel. Aztán start menü színkezelésre rákerestem és a Win7 "egyszerűségének" megfelelően ugyanúgy kell alapértelmezettnek beállítani két szintem az ICC-profilt. Szóval ezzel nem lesz gondod.
-
Brekk
addikt
válasz
justaview #65299 üzenetére
Ez az e-IPS dolog elég kusza volt annó. Jelenleg az U2412 ugyanazt a panelt használja, mint más jelenlegi monitorok, tehát az akkori e-IPS mizériát el lehet felejteni. Másrészt az nem volt semmivel se rosszabb panel, csak az előtéten spóroltak állítólag, ettől függetlenül semmit sem lehetett észrevenni a panelen.
De ez elmúlt, mostmár mindenben ugyanaz az IPS van, inkább csak akkor van különbség, ha másik gyártótól származik. Pl Samsung PLS, LG IPS, AUO AHVA. Itt is csak kalibrálásnál látszik az eredményeken, hogy ki kicsoda. -
DeFranco
nagyúr
válasz
justaview #12570 üzenetére
Nincs rajta. Ez olyan fancy cucc, hogy csak szoftverbol erhetoek el a beallitasai. Azok viszont civilizalt oprendszerrel nem kompatibilisek. Most megprobalom egy osoreg laptopon keresztul, amin xp van. Annyit mar tudok, hogy live linux alatt is fennall a problema, tehat catalyst kiesett.
-
stigma
addikt
válasz
justaview #12028 üzenetére
Igen bocsi , VGAn van minden , (HDMI,DVI,DisplayPort), habár DP-vel nagyon tisztában nem vagyok mivel jobb/rosszabb egy HDMI vagy DVI portnál.
Lényegében szerintem nekem DVI-DVI kábelra gondoltam vagy ki milyen megvalósítást ajánlj nekem.
Megoldások:
-DVI-DVI
-DP-DP
-Egyéb megoldás?Gyorsba kellene mert ma rendelném meg igaz ezeken a 1-2ks kábeleken nem szórakozom ha kell utólag megveszem majd.
-
Riddle
tag
válasz
justaview #11960 üzenetére
Kedves Justaview !
Hát igen, tudod más az, amikor megnézhettem a netet, és a Fotóimat a kiszemelt monitoron, és más az amikor egy Fashion Week -es meló után, vagy ha kipihenten is ülsz neki akkor is, míg felrakod a képeket, és még órákig dolgozol rajtuk (szerkesztesz, válogatsz, retusálsz) az merőben más mint sokszor, amikor van cca 500 kép
Hmmm... elgondolkodtató ez a "vibrálás", és ezt Mindenkinek mondom, hogy a szem a legfontosabb, és vigyázzunk a szemünk fényére, és ezt NEM lehet elbagatellizálni ezzel maximálisan egyetértek
CRT nekem most 85Hz -en, képes működni, ehhez képest nem tudom milyen órákig szerkeszteni egy LED -esen
( vagy marad a CRT )
Ez maximálisan így van, és egyetértek:
"A következő technológia bevezetésénél meg majd úgyis megtudjuk, hogy mi volt az előző hátránya, maguk a gyártók fogják fennhangon elmondani.
"
Riddle
-
Isual
veterán
-
-
Riddle
tag
válasz
justaview #11954 üzenetére
Kedves Justaview !
Érdekes ez a teszt, amit linkeltél, valóban hasznos (lenne)
Csak érdekesség képen:
Dell U2412M on videoMint fotós ez nekem fontos, hogy tudjak hosszan dolgozni rajta, és ne vibráljon, mind emellett az egyenletes hátérvilágítás, és az élethű színvisszaadás, tónusátmenet, fekete stb... ugyanúgy
Riddle
-
Kari1
aktív tag
válasz
justaview #11796 üzenetére
Csak arra lettem volna kíváncsi hogy pl Lg, Samsung, Benq, stb ilyen paraméterek mellett milyen monitorokat csinál (csinál-e olyan monitor mint a dell vagy sem). Gondoltam megkérdezem mivel ha külön-külön kell megnéznem az kicsit időigényes mivel pl a pivot sincs mindenhol egyértelműen feltüntetve + ha a gyártó honlapját nézem akkor ott meg ár nincs. (gondoltam akad vki aki ezeket már tudja vagy jobban ismeri az ilyen kategóriába eső monitorokat).
-
Neurotoxin
őstag
-
-
mclaren777
senior tag
-
Kleroo
veterán
válasz
justaview #10772 üzenetére
Hát sokat nem nyom a latban az én meglátásom,mert utoljára 2008ban foglalkoztam monitorokkal,amikor a Samsung 931BF volt a király az árában.
Csak a 2311 vs 2312-ről van tapasztalatom.(nomeg ott volt a 24-es nagytesó is) Tehát csak ezekre korlátozva van súlya a véleményemnek
Nem lógott ki a dell-sorból 2312 első ránézésre, de masszívan,mereven bámulva egymás mellett a kettőt kicsit szürkésebb volt a 2312(rosszabb) De ez a probléma inkább bizonyos színek sötét tónusainál jön elő(világosabbak,szürkésebbek mint kéne)
És a szakértő említette is hogy bizonyos színeket nem tud,vagy nem talál el jól a 2312 a 2311hez képest. Bár ezt a különbséget is csak akkor látod,ha 20percig nézel rajtuk vagy 30 képet,és egyszer csak kiszúrod,hogy HÓÓÓ,picit rosszabb az egyikenJó konklúziónak talán azt mondanám,hogy populárisabb,finomabb designt kapott a 2312 a hangzatos "ledséggel" egyetemben,de képminőségben egyáltalán nem jobb nála,sőt,így első revízióra rosszabb is picit.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
justaview #10747 üzenetére
Vannak információim amiket még nem akartam megosztani, mert nem ellenőriztem kellőképpen, és emiatt valóban kissé elhamarkodott volt "lehalnom" a monitor kontrasztján. Nade majd meglátjuk, hogy más összefüggésben hogy fest ez az adat.
Egyébként pedig személyes sértésnek vettem, hogy "kontraszt-fetisisztának" tartasz. Azthittem (ha nem is sokat),de ahhoz elegendőt vertem a nyálamat már, hogy tudd ennél azért látok egy picit tovább
-
Isual
veterán
válasz
justaview #10747 üzenetére
biztosan elmérték a dolgot , rosszul kalibrálták, a tftcentral is követett el hibákat pár monitor tesztelése alatt (pl U2410) és a valósnál alacsonyabb kontrasztokat közölt... várjuk meg azért a tftcentral tesztjét, mostanában értelmes értékeket közölnek, szerintem azt lesz a mérvadó
-
Boogie33
senior tag
válasz
justaview #10528 üzenetére
Van egy hely ahonnan egy kedves barátom ennyiért hozza.
De valószínűleg nem fogok ilyen monitort venni valahol meg kell húzni egy határt nem lehet hogy még 4k meg 5k aztán 10k,amire nekem kell arra tökéletes lesz( csak netezés ill esetenként fps játékok) TN paneles is nem olyan szörnyen rosssz az mindig is ilyen monitoraim voltak és én soha nem vettem észre semmit amit negatívumként felsoroltak . -
John D'oh
aktív tag
válasz
justaview #10495 üzenetére
hát jah B650 talán már nem is kapható, de nem gáz mert a C650 tényleg ugyanazt hozza képminőségben és semmivel sem drágább
persze az általad említett esti filmnézésnél a legjobb fekete eléréséhez azért még ennél a TV-nél is érdemes némi fénnyel segíteni a dolgotU2311H-ra meg amúgy tényleg nincs panasz , talán tényleg nem olyan szuper a feketéje mint azt reméltem, de gyönyörű képe van, gyors a játékokhoz, és ami nagyon fontos órák után sem fárad el a szemem
-
-
El Kebir
őstag
válasz
justaview #10431 üzenetére
"Én csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy két monitor tényleges képességeiről egymás mellé állítva csak akkor lehet viszonylag objektíven nyilatkozni, ha mindkettő kalibrálva van."
azért tn-nél van egy olyan probléma is, hogy hiába kalibrálod, akkor se fog egységes képet adni, mert a kép felső és alsó része különböző színárnyalatú lesz (annyira rossz a függőleges betekintési szöge, lásd barnateszt ), max középen lesz színhelyes (vagy az a rész ami éppen szemmagasságban van)
és ezt a hibát a kalibrálás eredményben nem látod, mert a kalibráló szenzora mindig tökéletesen szemből látja a monitort, használat közben meg nézési távolságtől függ, hogy milyen szögben látod a panel különböző területeit.
-
Jim-Y
veterán
válasz
justaview #10434 üzenetére
A régi samsung nagyjából egy éves volt, vagyis még annyi se. Tavaly novemberben vettem, az új szerzemény egy régebbi, 4 év körüli SyncMaster 940B, ezzel van most a Dell összehasonlítva. Lehet, hogy már kicsit leharcolt és ezért a nagy különbség, de én a kicsivel is meg vagyok elégedve, PH-s kollégától vettem és látszik, hogy vigyázott rá
SLYM: nekem 26/75 most, az elején kicsit sötétnek tűnt, de abszolút megszokható
-
Jim-Y
veterán
válasz
justaview #10418 üzenetére
Hát nem tudom, szerintem kevesen kalibráltatják a TN-es monitorukat, legalábbis másik monitornál még nem láttam olyan lehetőséget, hogy kalibrálással is lehet kérni. Egyébként a TN-es a windowzos profilt használja. Én egyébként hittem az itteni embereknek, hogy jobb lesz az IPS, pedig színvilágra már a Samsung is megfelelő lett volna nekem, mégis úgy érzem, hogy megérte hinni nekik, hisz szemmel látható a különbség. üdv
-
Isual
veterán
válasz
justaview #10398 üzenetére
Én már többször írtam itt, hogy sokan túldimenzionálják ezt a témát és ahogy te is a valóságban kissé csalódásnak élik meg a történetet (Nyugdíjas ezt a részt találóbban/jobban kifejtette). Egy 50ezres monitortól ne várjunk ég és föld hatást (persze minden relatív, hogy mihez képest). De önmagában az IPS-re igaz ez a frázis, csak éppen azok kb az U2410-től kezdődnek. Mind1, nem is ez a lényeg, hanem, hogy "Az ördög a részletekben rejlik.". Tehát nem azt kell várni egy ilyen összehasonlítás alkalmával, hogy jé ez a hal a TN-en sárga, az IPS-en meg piros, azta ez micsoda különbség!!! Hanem veszel egy IPS monitort (ahogy Jim-Y is írta am), ami lehet, hogy először nem küld a földre, de idővel úgyis találkozol majd még TN-nel az életben és egyszercsak észreveszed majd, hogy "jé ez az én monitoromon teljesen másként fest!
Itt ez nagyon gáz... Talán mégis tudtak valamit ezek a ph-s srácok..."
.
Na én részemről itt szálltam ki a beszélgetésből. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
justaview #10398 üzenetére
Továbbra is fenntartom, hogy nem elsősorban a körülményekkel van a gond, hanem azzal, hogy mi itt (vagy akik irtak eddig ide) és te mást értünk "ég és föld" alatt. Vagy legalábbis te mást vártál. Volt egy elképzelésed a dologról, és azt nem váltotta be amit láttál. Ez akapvetően hibás hozzáállás szerintem. Jobb "üresen" odamenni, és nem elvárásokkal, aztán nyitottnak lenni mindenre, mert igy eleve "vesztett helyzetből" indultál, lévén minimális az esély hogy pont olyan legyen amit elképzeltél
-
Isual
veterán
válasz
justaview #10395 üzenetére
te nem érted a viccet ember?
annyira indifferens vagyok most érzelmileg, hogy azt szavakba nem tudom foglalnifelőlem nyugodtan szidhatod az IPS-t, ha akarod és vehetsz akármilyen monitort, én akkor is vígan fogok itt írogatni
egyébként a 10394-es hsz rossz részét választottad ki, a lényeg a másik részében van elrejtve. -
Isual
veterán
válasz
justaview #10393 üzenetére
Nézz meg egy PA271w-t és írj be egy bejegyzést azután is
(#10395) justaview: Szerkesztheted a hsz-od 5 percen beül
Egyébként meg ezt azért írtam mert sztem semmi értelme nem volt annak, hogy beírtál. Véleményem szerint olvastál te itt eleget, hogy tisztában legyél az alapvetésekkel, s ezt most, hogy leírtad, attól nem lesz szebb egy IPS képe sem. Ezzel együtt kell majd mérlegelned és eldöntened, hogy veszel-e IPS monitort. Amit elóször írtam, arra az volt a reakció, hogy erre számítottál. Most akkor ennek mi értelme is van. Mire akarsz te végül kilyukadni? -
Isual
veterán
válasz
justaview #10389 üzenetére
Nézd, ha nem ér neked meg plusz pénzt, akkor felőlem vegyél TN-t. Ez engem nem nagyon fog meghatni. De ma már, hogy elérhető árban vannak az IPS-ek, szvsz minden tekintetben jobb (/ nem rosszabb), mint a ma kapható TN-esek. Hogy neked megéri-e, azt had ne én döntsem már el...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
justaview #10385 üzenetére
Azért hogy kinek mi a "jelentős különbség" azt is érdemes lenne viszgálni ebben az esetben (is). Nyilván nem fog tök mást megjeleníteni a két monitor, tehát érdemes lenne megnézni, vagyis kérdezni pontosan te mit vártál. Próbáld meg talán kifejezni, hogy mi lett volna az amit elfogadsz "jelentős különbségnek".
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
justaview #10385 üzenetére
Én ezzel maximálisan egyet tudok érteni.Akik azt mondják hogy ég és föld a különbség azok biztos marhára érzékenyek lehetnek, mert én se láttam szinte semmit se a kettő között. Talán mintha (nagyon)minimálisan szebb lenne az IPS, de lehet hogy ezt is csak bemagyarázza magának az ember, mert annyira fényezik egyesek. Biztos hogy jobb a technológia, sőt lehet hogy a szemnek is jobb végső soron de első blikkre tuti nem lehet ezt kiszúrni. És az ember ugye nem úgy vesz monitort hogy vásárlás előtt 1 hétig a kiszemelt példányt bámulja.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
justaview #10267 üzenetére
Félreértettetek... Nem megjelent a gondolat, hanem már a vásárlás előtt is ott volt... Csak olyan helyzetben voltam, hogy hiába lett volna számomra nagy előny a 16:10, meg a +120 sor, egyszerűen nem lett volna annyi pénzem, hogy megvegyem akkori áron az U2412M-et, most meg pláne...
Az U2311H-ért is éppen hogy csak összejött az a ~47k (+kalibrálás)... De úgy voltam vele, hogy gyorsan meglépem, mert nagyon jó vétel, egy minőségi ugrás, s kategóriájában egy kíváló monitor (ezt most is így gondolom)...
Lehet, hogy a 2412-esre még hónapokat, éveket kellett volna várnom... Így meg vigyoroghatok, mert van egy olyan monitorom, amire azért sok mindenki vágyik...
És ami a legfontosabb: nekem abszolút megfelel minden olyan célra, amire használom... Össze sem hasonlítható az általam használt TN-es kijelzőkkel, meg a régi CRT-mel...
A számomra kicsit túlságosan magas fényerőt meg megoldom ilyen-olyan praktikákkal... Nem lesz vele gondom...
(#10268) SLYM: Nálam a kalibrált érték: 23,75... de ne feledd, az ideális beállítás minden darabnál változhat...
-
Isual
veterán
válasz
justaview #9388 üzenetére
Nem tudom, de az U2412M árából kiindulva nehezen elképzelhetőnek tartom, hogy 55k-nál olcsóbb legyen. Persze hamarosan kiderül, hogy melyikönknek lesz igaza, de általában egy új modellért, ha másért nem csak azért mert új, eleinte! többet kérnek. S, ha ez így lesz, akkor 5w fogyasztásbeli diff nem ér meg sztem egy fillért sem.
-
madgie
titán
válasz
justaview #9325 üzenetére
Te azt nézed, hogy adott méretű monitoron mekkora a 2.35:1 képarányú film/kép. Most magyarázzam el, hogy a 16:9-nél a kisebb magasság miatt kevesebb a fekete holttér, a nagyobb szélesség miatt meg nagyobb lesz maga a látható képméret (mint 16:10-nél) ?
vond: szerintem ő direkt 24" vs 24"-et néz, csak eltérő képarányokkal és azt hitte, hogy ott a monitor fizikai jellemzőit írja le (magasság/szélesség), miközben a felül kiválasztott, megjelenítendő kép méreteit mutatja az adott kijelzőhöz igazítva.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
justaview #9261 üzenetére
Alapesetben nincsen rá lehetőség. Volt már rá példa, hogy "kiszivárgott" a firmware,de nem ez a jellemző. Ilyen gyártóról én nem tudok akinek a monitorát otthon bütykölgethetnéd ilyen szempontból.
Az örök igazság itt is érvényes, és sokat segit: "Az élet egyszerű. Döntést hozol, és soha nem nézel vissza."
-
Isual
veterán
válasz
justaview #9177 üzenetére
Itt találsz egy rövidebb demonstrációt erről csúszkákkal.
Igazából profi grafikusoknál, fotósoknál van gyakorlati haszna a 6 komponenses állításoknak, akik mielőtt kinyomtatnak valamit, a monitoron is pontosan és precízen szeretnék azt előtte látni. Gondolom, ha neked ilyenek a szándékaid, akkor nem az U2412M-mel kéne szemezgess, minimum egy U2410-zel, de talán valami annál is komolyabbal. Átlagos mindennapi felhasználáshoz semmit nem ad hozzá a 6 komponenses beállítás a hagyományos R-G-B-shez képest. -
Isual
veterán
válasz
justaview #9172 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet hinni, de vannak ott furcsaságok. Még ha 8 bites is az U2412M LUT-ja, a belső színszámítás Én úgy tudom, hogy 3x10bites lesz, s a megjelenítése így effektíve 3x10+ bites, az alsó 2 bitet ditherezéssel teszi rá a képre.(Ez az U2311H-nál is így van/volt.) Meg a honlapon azt írják, a gamutra, hogy 92% sRGB és 82%(CIE 1976), amely két adat ellentmond egymásnak, mert tudomásom szerint a 82% (CIE 1976) az az sRGB-s színtér 100%-a (vagy 96.6%, de semmiképp sem 92%). Az ASUS az meg ezek szerint 10 bites LUT-tal van. Igazából meg kell nézni egymás mellett, ha valaki emiatt vacillálna a két monitor között, mert azért sosem a száraz adatok alapján érdemes monitort venni. Nem a 8v.10 bites LUT-nak kéne azért eközött a két modell közt döntőnek lennie...
-
degec
senior tag
válasz
justaview #9080 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod igazán alapos !!!
DELL nagyon tetszik, csak a kiskerem nem tud olyat hozni...de megerőszakolom őket.. hátha mégis..
ehhez mitszólsz ? esetleg ?
http://www.ipon.hu/elemzesek/monitor_csokor_augusztusra/1084/1
Samsung S24A350Hhuha de isteni ez te jó ég na ezt bevárjuk...
http://www.dell.com/hu/p/dell-u2412m/pd uhh nagyon köszi a tippet ! denemde?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
justaview #9050 üzenetére
Nem vészes, csak nem szeretek annyira sütkérezni... A régi CRT-n is, meg a munkahelyi TN paneles LCD-ken is megjátszottam ezeket a dolgokat... Így kellemesebb a szememnek...
Úgy gondolom - így pár évvel 30 fölött - sokkal inkább a szememmel van már a probléma, nem a monitorokkal, főleg nem az új DELL-el...
Nem mellesleg, gondolom kevesebbet is fogyaszt a monitor, ha nem kell annyi teljes fehéret megjelenítenie, nem? Nem vagyok szaki, csak gondolom... de lehet, hogy rosszul...
-
Isual
veterán
válasz
justaview #8992 üzenetére
Szerintem vannak olyan jók ezek az ASUS IPS-es monitorok, mint a Dellek. Csak a ASUS beleviszi a monitorokba a kifejezetten fotósoknak, grafikusoknak hasznos feature-öket, amik egy átlag felhasználónak feleslegesek és emiatt valamivel drágábbak ezek, mint az egyébként hasonló tudású Dell (U2311H, U2410) monitorok.
(#8993) Bálint85: 1 vagy 3. Az ST-s Dell az, ha jól tévedek, TN-es. A másik kettőnek olvass utána, az U2410 már egy komolyabb darab, jópár profibb tulajdonsággal (panel, elektronika, WCG, bemenetek...), míg az U2311H egy egyszerűbb konstrukció. Ár/érték arányban mind2 monitor kiváló a maga kategóriájában (értsd ~ nem csak azért a +1"-ért fizetsz dupla árat).
-
Isual
veterán
válasz
justaview #8989 üzenetére
Elvileg az ASUS-ban LM230WF3-SLB1 (6-bit+A-FRC) panel van, mint pl.: az NEC EA232WMi-ben, vagy a Fujitsu P23T-6-ban. Az U2311H-ban LM230WF2-SLC1 (6-bit+A-FRC) panel van és ennek is 10bit-es LUT-ja van, szóval nem értem, hogy mi mit számít? Az ASUS monitorokból meg nem nagyon lehet kiindulni, mert eddig nem nagyon gyártott túl sok nem TN-est, szóval butaság lenne az eddigi monitorai alapján megítélni ezt a szériát. Szerintem jó kis monitor bár Én átlagos júzerként nem venném meg, mert van egy-két extra fotós-grafikus feature, amit nem használ az ember soha (kivéve, ha munkára venné) viszont megkérik érte a felárat. Ebben a 23"-es kategóriában, átlag felhasználásra inkább U2311H, (később U2312HM?), EiZO Foris FS2332.
-
Füleske
addikt
válasz
justaview #8908 üzenetére
Híjj , az viszont már 130k , az már kicsit sok nekem. Ha 100k lenne ezt venném. Illetve nem biztos hogy várok októberig , lehet jobb lesz nekem valamelyik Dell. Bár aztán még lehet meggondolom magam...
Igazából akkor most a ledes Delleket várom , ha jók és olcsók akkor u2412m lesz valószínűleg...
Köszi az infót ! -
Isual
veterán
válasz
justaview #8591 üzenetére
A Dell, EiZO és NEC nem azért áll át mert jobb, hanem mert ennek az ökörségnek a laikusok körében hatalmas piaci értéke lett... És nem tehetnek Ők sem mást, mint, hogy követik a trendet. Persze jobbára ebben az "olcsóbb" kategóriában. Sajnos ez van, és nincs rá garancia, hogy ezzel jobbak lesznek ezek a monitorok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest