- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tisztázzuk már ezt a rossz hatásfok dolgot. Én is még mindig egyetlen megoldásként mobil klímán gondolkodom. Kettőt néztem, egy Midea-t és egy Nord Laffis-t eddig, előbbi maxon. 65 decibel, utóbbi 56. Gondolom ez is számít. (csak bedobtam a linkeket, van ahol olcsóbbak jóval. A tipus a lényeg).
Szóval számomra már az is jó hatásfok lenne, ha nyáron a 32 fok helyett mondjuk csinálna 27-et a lakásban...
-
Pacee90
tag
Sziasztok !
Panel lakásban lakom és most tervezek beszerezni egy mobil klímát. Midea MPPD-12CRN1-QB6 mobil klíma 3.5 kW típusút. Valaki használ ilyent vagy hasonlót ? Mi a véleményetek róla ?
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget ! -
Damage
senior tag
válasz
w.miki #10683 üzenetére
Leírom a tapasztalataimat. Anno pár évvel ezelőtt rá voltam szorulva a mobilklímára. Gyakorlatilag SEMMIT nem ért! Komolyan egy sima ventillátor jobb hőérzést biztosított a nagy melegben. Ennek kb. 8 éve. Nem kizárt, hogy azóta jobbak lettek. Akkoriban egy drágább mobilklímának számított.
Az irodaházunkban Midea és Samsung klímák vannak (spilt, inverter). Fogyasztásukról nem tudok semmit, de a Samsung-okkal elégedetebbek vagyunk. Egyiknek sem volt baja (Midea-ból kettő elhalálozott, 5-5 db volt).
Mai nap beszereltettem itthonra egy 412L-t (Whirpool). Egyelőre semmit nem tudok róla mondani, bekapcsoltuk, működik (hűtés és fűtés is). A szerelő srác szerint elvileg egy az egyben Gree, és még az alkatrészek is kompatibilisek (nem tudom megerősíteni, nem értek hozzá). 3 évet kibír, boldog leszek (3 év gari van rá). Én a mobilklímát elfelejteném...Szerk.: a 412L-nek a távirányítója olyan, mint egy bazári játék. A beltérije sem a legszebb darab (100k + 50k HUF volt beszereléssel). Ropogós bazári műanyag, nem találtam hangosnak. Majd meleg nyári éjszakákon fog kiderülni, hogy mire képes és mennyire halk. Az évi karbantartási díjat nem fogom megspórolni.
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Felmérték a házunkat és 1 db 2,5 KW+ 1 db 3,5 KW-os klímát javasoltak.
Elküldte emailben a szerelő, hogy miből választhatunk jelenleg:
FISHER FSA-PRO94AEZ 2,5 KW BR 181.277 FT
FISHER FSAIF-ART-120 3.5 KW BR 172.400 FTGREE GWH09KF 2,5 KW BR 144.444 FT
GREE GWH12KF 3,5 KW BR 154.620 FT
GREE GWH09QB 2,5 KW BR 162.240 FTMITSUBISHI MSZ-DM25 2,5 KW BR 166.050 FT
MITSUBISHI MSZ-DM35 3,5 KW BR 178.750 FTPOLAR SIEH0025SAA 2,5 KW BR 121.600 FT
POLAR SIEH0035SAA 3,5 KW BR 130.490 FTMIDEA MISSION 3,5 KW BR 180.000 FT
Ezek a klímák jók, ajánlhatók, vagy van jobb tippetek?
-
Deer76
aktív tag
Nos bár japán klímát szerettem volna, de nem jött össze. Midea Aurora lesz, ebből is az utolsó kettő a szerelőnél. Daikin augusztusig nem várható. Nagy hiány van amúgy is most, mindenki szereltet?
-
Deer76
aktív tag
Nálam hétfőn derül ki, hogy Daikin FTXB lesz vagy Midea Aurora. Ha Daikin továbbra sem szállít én már nem várok tovább. Sajnos a Mitsubishi még bő 2 hét. Mivel március óta húzódik a dolog, nem várunk a bizonytalanra tovább, kedden vagy egyik vagy másik fel lesz szerelve. Mivel 2db 2,5Kwh-s klíma lesz, így kicsi a mozgásterünk, így is 450.000Ft lesz a kettő, ami nagy kiadás (Daikin esetén). A klímásom is ki van akadva a Daikin hazai képviseletére.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Tisztul a kép. Természetesen hajlok a japán felé, azonban, nagy igényeink nincsenek, ha az "eccerűbb" is bevállt valakinél, akár az is jöhet.
Melyiket?:
Daikin FTXB35C
Daikin FTX35J3
Toshiba Avant 2016 modell RAS-137SKV-E7
Midea (Comfee by Midea )
Fujitsu ASYG12LLCC
LG ECO plus- a modell alu csöves kültéris
Gree ComfortDaikin-ből nem igazán tudom a különbséget a kettő között.
-
oszy
veterán
Lehet nekem a panelba Midea lesz. 5 év garanciával.
-
Deer76
aktív tag
Úgy néz ki nem lesz Daikin klímánk (nincsen.)
Ha más japán márka sem lesz (nagyon valószínű), akkor Midea Aurora mennyire megbízható? Bár látom, hogy inkább GREE. GREE Comfort plus vagy másik GREE ebben a kategóriában? -
alázógyík
addikt
Sziasztok!
Kecskeméten kellene egy klíma tisztítás/fertőtlenítését megcsinálni.
4 éves, inverteres Midea klíma, idáig tökéletesen teszi a dolgát.Remélem akad szerelő, aki elvállalná.
-
Shodan
őstag
válasz
z123456z #10496 üzenetére
Én is így látom. Gyakorlatilag ugyanazt szajkózza mindenki.Tényleges érdemi tapasztalat vagy teszt nem nagyon. (azt látom itt is mint a legtöbb ph-s egyéb topicban, van 2-3 márka/típus amit mindenki mond és 2-3 hsz-onként ez van beírva, aztán még a végén kiderül hogy mégse olyan jó.)
Ahhoz tudom hasonlítani az egészet, ha már hardware fórumon vagyunk, mikor bejöttek az első amd cpu-k és az elején nagyon melegedtek, aztán még 10 évvel később is volt olyan aki arra hivatkozott hogy ne vegyél amd-t mert melegeszik, holott már rég nem erről van szó.
Simán kinézem azt hogy lehet hogy régen tényleg nem voltak jól a samsung , midea , gree egyéb típusok,de abban biztos vagyok hogy azóta ezek fejlődhedtek!
Mindig csak általánosításban esik szó arról hogy samsung, midea, greet stbne vegyél mert rossz. És ezt mi alapján?!?! Azért mert mondjuk 5 évvel ezelőtt lehet hogy a samsungok szarok voltak, vagy volt egy rossz széria és a szerelők még mindig ahhoz járkálnak akkor ez nagyon elferdíti a dolgot.
Ha lennének számadatok, akkor azt mondom oké. De ha 5 klímás általánosagban azt mondja hogy pl a gree rossz szerintem nem jelent semmit!
Ez kb olyan mintha annyit mondanák hogy az Nvidia rossz. Igen lehet hogy volt belőle rossz, de volt belőle olyan is amivel meg semmi hiba.
Ha valaki azt mondaná hogy ne vegyél pl midea aurorát, mert.... ez és,az nem jó benne stb stb. akkor oké. De csak azért mert itt mindenki csak a "japán " klímákra esküszik és csak üresen puffogtatnak, abból még semmi nem jön le.
Szóval én laikusként így látom. -
Shodan
őstag
válasz
werszomjas #10487 üzenetére
Én tegnap beszéltem vele, azt mondta rengeteg megkeresést kap és ezért van hogy valamire nem jut idő...Még jővő hétig várok, ha addig se lesz előrelépés akkor midea aurora. Így is azt érzem hogy picit túl van ragozva ez klíma téma.
-
blst
tag
Sziasztok!
Az alább felsorolt klímákra kaptam ezeket az árajánlatokat. Ezek közül a Daikin ajánlott a legjobban?
MIDEA Blanc Full 3,5 kW inverteres oldalfali klímakészülék 163703Ft
LG Comfort/Echo Plus 3,5 kW inverteres oldalfali klímakészülék 188468Ft
DAIKIN FTX-B 3,5 kW inverteres oldalfali klímakészülék 177419FtA szereléssel kapcsolatban is lenne egy kérdésem a szakiktól. A beltéri egység tervezett helyétől 1,5m-re van egy kötődoboz ahonnan meg lenne táplálva a klíma. Akiktől az árajánlat van szeretnének a doboz mellé feltenni egy falon kívüli dugaljat és arról táplálni a klímát. Van valami akadálya annak hogy fixen legyen bekötve a klíma? Miért jó az nekem ha ott csúfoskodik egy konnektor a fal közepén?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Shodan
őstag
Daikin és társain vany egyébként kijelző? Mert csak ilyen promóképek vannak mindenhol azon meg semmi se látszik. Mideanal nagyon tetszik hogy a beltérin is ott van. Itt meg csak a távirányítón lehet nézegetni, vagy hogy van ez?
-
rene0619
aktív tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről FUJITSU ASYG12LLCC (190k)?
Jó döntés lehet? Esetleg beszéljetek le, ha nem az
Talán erre esne a választásom az egyéb márkájú, raktáron lévő LG, Midea, Fisher modellek helyett.
A válaszokat köszönöm
-
mr.tamasbiro
őstag
Akkor mától nálunk is van klíma. Nem tudom mi az a hangos dolog az ilyen -olyan márkájú klímáknak amiről itt folyamatosan megy a panaszkodás,mert az én beltérimnek semmi hangja a kültérinek meg annyi sincs mint gondoltam. Semmi negatív dolog a Mideaval.
Én csak ajánlani tudom. -
Jamboo529
senior tag
Klíma vásárláson töröm a fejem, és segítséget kérnék jó pár témában.
Szóval dél-délnyugati fekvésű 2. emeleti (4 emeletes) panellakás nappaliját (kb. 18m2) mekkora klíma tudja lehűteni? Szigetelve nincs, nyílászárók újak. Egész délután süti a nap.
Elég a 2,5 kw, vagy inkább 3,5 kw-os kell?
Mi a helyzet akkor, ha szeretném, hogy esetleg a többi helyiség is kapjon egy kis hideget, ha kinyitom az ajtót? Nem akarok 18°C szobákat, csak elviselhető szintű hőséget.Mekkora rombolással jár egy klíma beszerelése? Ha tervbe van véve az erkély felújítás is, akkor melyiket célszerűbb először elvégezni? Gondolom az erkély lenne az elsődleges.
A klíma mennyire ártalmas az emberre?
Na jól megfogalmaztam, szóval arcüregfájós embereknek, esetleg kisgyerekek mellé ajánlott-e?
Típusra a visszaolvasások alapján a következőket néztem ki:
Gree Comfort Plusz Inverter GWH12KF Klímaberendezés 175k
Midea Oasis MS11MU-12HRFN1 Klímaberendezés 175k
Daikin FTXB35C/RXB35C Klímaberendezés 177k(Vagy éppen ezeknek a 2,5kw-os kistestvéreik.)
Ezekből a daikin lenne a befutó? Vagy van ebben (esetleg alacsonyabb) árkategóriában más bestbuy??
Ezek az árak reálisak?
Borsodban tud valaki megbízható klímaszerelő céget? -
netzoli
tag
Eddig egy 2.5kW-os készüléket használtam és a gatyám még meg van és egyébként sincs más lehetőségem. A meglévő kicsit hangosabb és kevésbé energiatakarékosabb egy újnál. De egy új biztosan halkabb lesz és a nagyobb teljesítmény miatt esetleg egy kicsivel drágább lesz az üzemeltetése. Viszont, ha már új készüléket vennék, akkor szeretnék nem mellé nyúlni. Szóval milyen gyártótól válasszak. A kínálat nem túl nagy ezen a vonalon. Konkrétan 4kW-os készüléket nem találtam. Korábban egy master ac 1400e-t néztem ki, de már nem lehet vásárolni. 3.5-es van még. Midea, Nord Laffis és Gree. Mást nem igazán találtam.
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Ismeri valaki a Fisher FSAIF-Pro-124AE2 klímát? Ez is Midea? Megér vajon 204e Ft-ot? Köszi!
-
windy
tag
válasz
Mezga Aladár #10228 üzenetére
Leginkább csak arra tudok mondani, amiből jelentősebb mennyiséget telepítettünk az utóbbi tíz évben.
Samsung kb. 5 és 10 százalék között volt a meghibásodás. Ezt nagyon megnyomta, hogy voltak olyan sorozatok (Max inverter, Neoforte inverter, Moderato inverter, MontBlanc, Vivace, Makdives, valamint az összes Freejoint multi), ahol akát ötven százalék fölé is ment a hibaarány.
Gree : 1-2 ezrelék
Midea : erről csak a 6-7 évvel ezelőttről tudok nyilatkozni, mivel azóta nem foglalkoztunk Midea gépekkel : fél százalék körül.
Panasonic, Mitsubishi Fujitsu, Daikin : mindnél ezrelék alatti az általunk tapasztalt arány. Elvétve egy-egy panelhiba, esetleg némi zörgés,
Ezektől a tapasztalatoktól másoké lehet, hogy eltérnek, bár szerintem kb. fedi a mindenki által tapasztalt adatokat.
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #10195 üzenetére
Ennyire sürgős?
Én inkább várnék egy Daikinra, mintsem éveken át egy Midea zörögjön nálam. -
mr.tamasbiro
őstag
Úgy néz ki,hogy a Daikin nincs nem is kapott egy kereskedő sem így marad a Midea,de még hétfőig várok.
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Ezt a Fisher klímát ismeri valaki? Ez is Midea gyártmány? Megéri az árát? Köszi!
-
Zeki
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro #10161 üzenetére
Midea: kínai
Gree: kínai - vannak jobb minőségű klímái
Fisher: amerikai offshore bejegyzésű magyar cég, aki kínai klímákat matricáztat magának.Daikin vagy Mitsubishi a jó.
Halkak, megbízhatók.
A visszaszabályozás szerintem nem igazán téma, az enyém 300W-ra is visszavesz a fogyimérő szerint. Pedig alap Daikin. -
mr.tamasbiro
őstag
Sziasztok.
Ezeket néztem ki ami 3.5 kw-osak.
Melyik lenne szerintetek?Daikin FTXB35C / RXB35C
Midea Aurora DC - MSABBU-12HRFN1 oldalfali inverteres klíma
Midea Oasis - MS11MU-12HRFN1-QRD0W(B) oldalfali inverteres klíma
Fisher Professional 3.5kw
Gree comfort plus 3.5kw
-
windy
tag
válasz
z123456z #10038 üzenetére
Mindenhol azt írják, mert mindenhol eladó. Persze, hogy nem írnak olyat, hogy tízből hat meghal. Ami persze nem is lenne igaz. Egyébként meg minden japán márkára igaz, hogy minimális a meghibásodási arány. Az én tapasztalatom is ez, olyan ritkán kell alkatrészt rendelni a Daikin, Mitsubishi, Toshiba gépeihez, hogy gyakorlatilag azt sem tudom, melyik mennyire rugalmas ilyen téren. Tehát ettől még akár ajánlható is lenne a Panasonic. Amiért én nem teszem, az az, hogy - bár tudom, hogy nem fogdosni kell a beltéri egység műanyag burkolatát - de annak ótvar minősége, anyagminősége a működés közben is tud bosszantó dolgokat produkálni. A vacak műanyag sokkal érzékenyebb a hőmérséklet-változásokra, sokkal jobban pattog, nyekeg, mint egy minőségi ABS műanyagból készült patent kasztni. Sárgul, mint egy Midea. Három négy éves készülékek úgy néznek ki, mit egy lecsó kínai noname gép annyira megsárgulnak, és ezt nekem ne rója fel senki, akinek gépet ajánlok, mert az nem esne jól. A gyatra, vékony műanyag előlap úgy lebeg, amikor megy a ventillátor, ráadásul fényes is, úgyhogy működés közben elég érdekes látványt nyújt. Ennyi. De ennyi éppen elég ahhoz, hogy akkor, amikor árban hasonló, de minőségben sokkkkkal jobb berendezések is vannak, akkor semmi, de semmi nem szól a Pana mellett, kivéve, ha szerelmesek vagyunk a márkába.
-
asha07lcc
tag
Gree mono berendezések amikk jelenleg általam ismertek és GREE néven kerülnek forgalomba
Eltérés lehet mert a Sinclair, Nord és Cascade márkanevek is Gree termékeket takarnak. Ott a Cascade magtarrtotta a típusjelzéseket. Nord esetén N betű került az első G betű helyére a Sinclair meg fantázianeveket alkalmaz.
De mind Gree.Tehát a Gree mono 5 kw-ig:
2,6 kw:
GWH09MA-K3DNA3L
GWH09KF-K3DNB1G
GWH09MA-K3DNB7L
GWH09MB-K3DNA5K
GWH09MB-K3DNE3G
GWH09RB-K3DNA3C
GWH09UB-K3DNA4F wifi RF táv csúcsmodell
GWH09KF-K3DNA5G
GWH09MA-K3DNB7M
GWH09QB-K3DNB4G wifi
GRS - 101 EI/JCF1 - N2
3,5kw:GWH12KF-K3DNB1G
GWH12MA-K3DNB7
GWH12MB-K3DNE3G
GWH12RB-K3DNA3C
GWH12UB-K3DNA4F wifi rf táv csúcsmodell
GWH12MA-K3DNA3L
GWH12MA-K3DNB7M
GWH12QC-K3DNB4G wifi
GRS - 121 EI/JCF1 - N2
5kw
GWH18KG-K3DNB1G
GWH18MC-K3DNA5K
GWH18MC-K3DNE3G
GWH18RC-K3DNA3C
GWH18UC-K3DNA4F wifi rf táv csúcsmodell
GWH18QD-K3DNB4G wifiCascade:
Az új listákon csak az első kötőjeles tagig van jelzés pl GWH09KF a dobozon a teljes típus
A régebbi listákon a teljes modellnév volt.
GWH09KF-K3DNA5J
GWH12KF-K3DNA5J
GWH18KG-K3DNA5J
GWH09MB-K3DNA3K
GWH12MB-K3DNA3K
GWH18MC-K3DNA3K
GWH09RB-K3DNA3C
GWH12RB-K3DNA3C
GWH18RC-K3DNA3C
GWH09UB-K3DNA4F
GWH12UB-K3DNA4FNord:
Sajnos az idei listában itt is fantázianevek és azonos típusszámok eltérő fantázianevekkel. Nea ebbőllegyen valaki okos
ATCAMA sorozat ez az U-Crown
NWH12UB
NWH12UBO
MOJAVE sorozat ez az U-Poem
NWH09UB
NWH09UBONWH12UB
NWH12UBONUBIAN sorozat ez a comfort
NWH09QB
NWH09QBONWH12QC
NWH12QCONWH18QD
NWH18QDOSAHARA ECO sorozat ez a trend
NWH09MA
NWH09MAONWH12MA
NWH12MAOA Sinclair esetén:
Rocky széria
Matrix széria
Element széria
Zoom széria
Kite széria
Arctic szériaMind mind GREE...
De Airwell,Fisher Inventor Genex,COOLEXPERT STB(nem minden márke nem minden típusa a másik nagy OEM a Midea ill Chigo, Aux...) és sok márkanéven megtalálható.csak hogy egy kicsit mélyebbre pillantsunk.
Ezért érdemes inkább szakember tanácsát kérni, persze a saját tájékozódás mellett.
aA márkanevek tengerében
-
asha07lcc
tag
válasz
Kiváncsifánc #9851 üzenetére
FTXB35C nincs. Van akciós FTX35J3 199900 FT.
Megbízható szerelő megbízható márkát szeret ajánlani. nagyon megbízhatót. kevésbé megbízhatót ha valami olyan előnye van ami nagyon kiemeli vagy az ára nagyon alacsony. A Midea egyikbe sem tartozik sajnos. Inkább Gree azokkal szinte semmi gond.
-
Kiváncsifánc
újonc
Sziasztok! Most már tényleg kell a klíma.Ajánlottak háromfélét, a tanácsotokat kérném:
Midea Auróra
Comfee
Daikin FTXB 35C
Mindegyik 3, 5 kw.A tavalyi véleményetek alapján a Daikint választanám, de mia véleményetek a Midea készülékekről?
Köszi előre is -
choco01
addikt
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e erre a kérdéseimre.
Na a lényeg hogy megint felmerült itthon a klíma téma, de akkor már ahogy tavaly tanácsoltátok nem a 3.5 hanem az 5-5.5 kW kategóriában.
Konkrétan őket néztem:
GREE COMFORT INVERTER GWH18KG 5,3 KW
Midea MS12FU-18HRFN1 inverteres oldalfali klíma
Esetleg még ő: GREE GWH18KG-K3DNA6G CHANGE odalfali inverteres klíma
Legjobban talán ez első Gree tetszik, fogyasztás, és garancia szempontjából.
Szerintetek melyik lehet a legjobb?
-
-
Shodan
őstag
Az Ár!
3 dolgot szeretnék:
-1 Jöjjön ki 220-230k körül árban bekötéssel és mindennel együtt.
-2 Ne legyen a leggagyibb, és ne essen szét 1-2 éven belül.
-3 Ne dögöljek meg mellette nyáron a melegben.Csak ennyi amit szeretnék. Az ajánlott japán típusok sajnos nem férnek bele a keretbe.
...Nem feltétlenül kell a midea sem, de erről találtam még valamennyi infot. A többiről kb semmit.
Esetleg az összefoglalóba be lehetne tenni egy ajánlott készüléklistát, ami a kisebbpénztárcával rendelkezőknek van... -
Shodan
őstag
Még mindig a klíma választással küzködök. A samsung wifis-t elengedem, mert ahol lehet olcsóbban kapni ott a telefont se veszik fel.
Szóval inkább a midea irányba kezdtem nézelődni Aurora, Oasis, Mission 3,5kW. Ezekből melyiket érdemes? Melyik az újabb vagy a régebbi széria? Van esetleg olyan ami ezekből javasolt? -
Shodan
őstag
válasz
asha07lcc #9647 üzenetére
Köszi a segítséget!
Most jócskán visszaolvastam és láttam az említett alu problémát is.
Ezt néztem egyébként: Samsung AR12HSFSAWKNZE Triangle Good 2 WiFi - 164k körül láttam.
De már őszintén szólva ez is a vége kategória 200 körül szeretném ha kijönne szereléssel együtt. Max +10/20 ezer.
Ezeket a márkákat néztem még ami szóba jöhet hogy beleférjek az említett árba:
Midea, Gree, Nord, Hisense
Az általatok említett típusokba és japán márkákra nincs keret sajnos.
Max még a Daikin ftxv35AB de az meg a gree-s ha jól olvastam és nem is nagyon javasolt.
Vajon ez a Good 2 is alu lehet?
Illetve amit még nem említettem hogy a szobában, csak az ajtó fölé férne fel. Nem tudom mennyire javasolt odatenni egyátalán. A szoba 2 oldalán teljes hosszban szekrénysor fut ezért oda nem férne el.Midea, Gree, Nord, Hisense Ezekből van olyan típus ami ajánlott és a 210/220ba belefér szereléssel 3,5kW?
-
asha07lcc
tag
válasz
neumarkt #9598 üzenetére
Van közös gyártás de nem ez a jellemző. be is szállít de ez a modell afféle zabigyerek volt anno 2014-ben. 2,6-3,5-5kw-os modell volt meg talán 6,2-es is ha jól emlékszem.
Csak nem hozta a Daikin minőségérzetet hangszinteket kidolgozást, ezért már nem a Gree gyátja az alapmodelleket ez egy kényszer volt a cseh gyár üzembeállásáig. nagyon megbízható 1 sem romlott el amiről tudok. Részegységeket szállít a Daikinnak is a Gree de a Midea a Toshiba-Carriernek és sok kínai sokfelé. Amiért fizetnek legyártják.
A 2015-ös alapmodellek már a cseh gyárból jöttek, jönnek. FTXB...C ATXB...C -
-
asha07lcc
tag
Az E12EM aluminium csövel ellátott kültéri egység nem javasolom, sok alu csöves kültéri kilyukadt már és 3-4 évesek....
A Gree tűrhető és megbízható , a Midea nem annyira de korrekt importőri hátterű mindkettő.
De ezen az áron vagy nagyon kicsit többért a Daikin Mitsu Fujitsu japán hármasból is lehet választani illetzve a Panasonic is szóbajöhet. -
ani40
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Következő klímákat néztem ki, de örülnék ha valaki segítene a döntésben.
pl: megbízhatóság, alkatrészellátás, tapasztalatok.
Nem akarom nyárra hagyni a beszerelést amikor senki nem ér rá.http://www.lg.com/hu/legkondicionalok/lg-E12EM-legkondicionalo
http://www.gree-magyarorszag.hu/termekek/klimaberendezesek/gree-comfort-plusz-inverter-gwh12kf
http://midea.hu/product/midea-aurora-35-kw/Előre is köszönöm
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
xxxjjjkkk #9358 üzenetére
Szerintem nem haragszik meg az érintett ha odaátról bemásolom:
Pusztán a tények kedvéért."windy12 (X) 22 órája 0 1 67830
Igazából nem nagyon van kedvem védeni a Daikint, mert eléggé haragszom rájuk, de azért az igazságot illik leírni. A Daikinnál célul tűzték ki a nagyobb piaci részesedés kiharcolását a lakossági szegmensben, ezért terveztek az alsóbb árkategóriában piacra dobni készülékcsaládot. A megcélzott áron nem tudták kihozni saját gyártásban+szállítási költség+vámterhek, így az egyébként is szoros együttműködésben lévő Gree gyártóval gyártatták le a 2014-es FTXV/RXV modellcsaládot. Mindamellett, hogy gyakorlatilag egyetlen meghibásodással nem találkoztam ennél a tipusnál, az való igaz, hogy eléggé kilógott az összes Daikin modell közül, lerítt róla, hogy ez valami zabigyerek. 2015-re viszont beállították az európai gyárakat az új FTXB/RXB modellcsalád gyártására, a belgiumi, a török és a csehországi üzemek is ontották a gépeket, mert óriási igény volt-van rá, igazi sikermodell, komolyak az eladási számok egész Európában. Az átadási árakat úgy lőtték be, hogy minden forgalmazónak nagyon megérte ezt a tipust nyomni, hiszen a jó brand és a jó ár vonzotta a vevőket. Az is Daikint árult 2015-ben, aki soha azelőtt. Ezzel viszont nálunk annyira lement az ára, hogy gyakorlatilag a legalsóbb kategóriás kínai termékekkel versenyzik, Midea, Gree, Hisense, stb. Az én tapasztalatom az, hogy sok vevő, aki minőségi klímát keres, pont az alacsony ár miatt vacillál, és nem hiszi el, hogy magas kategóriás terméket takar a Daikin név. Ezt erősíti sokszor az olyan klímások ellen-hypeja is, akiknek az eddig jól bevált, viszonylag olcsó terméküknek az erős konkurenciájaként jelent meg a piacon a Daikin. Nagyon nehéz úgy bármilyen más márkából értékesíteni, ha egy ilyen erős brand ennyire alacsony áron jelenik meg a piacon. Ez Magyarországon még azzal is tetéződik, hogy az a személy, aki gyakorlatilag tönkretette az LG és Midea piacot, majd a Samsungnál tette ugyanezt, 2014 óta a Daikinnál vezeti a lakossági értékesítést, és karöltve a web klímás királyával, a lehetetlen mélységbe nyomta a Daikin FTXB sorozat árait.Summázva, a véleményem, hogy a szóban-forgó készülék jelenleg ár-érték arányban (itt tényleg a jelenlegi webes árról beszélek) a legjobb választás, nem nagyon szorongatja meg - talán a Mitsubishi kivételével - egyik gyártó sem. Vagy drágábbak nála, vagy szarabbak.
Azért annak is igaza van, aki azt mondja, hogy kisebb pénzért kisebb foci jár. Az FTXB sorozatnak vannak apróbb hibái, pl. a kültéri hőcserélő túlságosan közel van a csepptálcához alul, valamint felül a fedőlemezhez, így fordulhat elő, hogy üzem közben kissé összerezonál a két alkotóelem. Ez orvosolható, de azért én eddig Daikin gyártmánynál ilyennel nem találkoztam."
Utolsó mondat érdekes.
Mondjuk a harag oka érdekelne, de gondolom ha publikus lenne, leírta volna.
A Mitsubishi jobban tetszik, de ennyi, több érv szól a daikin mellett, vagy mégsem?
Igazából lehet el kéne mélyülnöm a manuálba, és az euroventbe. -
asha07lcc
tag
Az R290-es klímák a kis kategóriában lassan beindulnak. A Gree már gyárt ilyet a Midea is inverteres változatban is. Lényege a természetes hűtőközeg
0 károsanyag és üvegházhatás. -
asha07lcc
tag
Érdekesség: beszállt a Bosch is a VRV-VRF termékek palettájára. Igaz Midea termékekkel illetve gyártással(gyártatással?)
Forrás:
[link] -
windy
tag
válasz
Acheron #9184 üzenetére
Van pár kérdésed, megpróbálok rá válaszolni.
A Daikin - Midea kérdéskör nem túlságosan fontos, egyszerűen kínai-japán és kész. Nem nyújt semmivel többet a japán autó sem, mint a kínai, csak egyszerűen én nem ülnék bele szívesen. Klíma esetében - ha műszaki ember vagy, akkor úgyis átlátod - a felhasznált anyagok minősége, a kompresszor minősége, az összeszerelés minősége, élettartam, stb. kb ezek azok a dolgok, amikben a japán gyártók termékei jobbak. Ha zajszintet nézel, akkor valahogy a kínai 25 dB sosem ugyanaz, mint a japán 25 dB.
A Daikin FTXB35/RXB35 a gyártó belépő modellje, alap kiszerelés legnagyobb tömegben gyártott és értékesített termék. Az FTX35/RX35 modell a következő a sorban, ún komfort modell, néhány plusz dologgal, kicsit takarékosabb, kicsit csendesebb, kicsit igényesebb összeszerelés. Természetesen az ára is magasabb valamivel, és itt a listaárakról beszélek, mert az a mérvadó az összehasonlításkor. Tehát kb. 30-40 ezer forint különbség reális is lenne, de mivel az FTXB35/RXB35-ös modell beérkezett az országba dömpingáruként, annak a webes értékesítés miatt a nagykereskedelmi ár közvetlen közelébe került a kiskereskedelmi ára is, így már a két készülék között jelentős lett az árkülönbség, nem nagyon opció megvenni százezerrel drágábban a viszonylag kis műszaki tartalom különbségű FTX/RX modellt.
A Fuji LTCA megint csak más ligában játszik, az ára is már egy szabad szemmel is egészen jól látható összeg, konvergál a 400.000 forinthoz.
Garancia:
Minden gyártói garancia 2 vagy 3 év. Ami ettől eltér, az csak a forgalmazó által nyújtott dolog, sosem olyan fajsúlyos, mint a gyártói garancia. Kérdem én, melyik cég lehet biztos abban ma magyarországi viszonyok között, hogy 5-10 év múlva még létezik. Kb. ennyi a Hitachi tízéves garidejének a súlya. Egyébként meg szinte miden japán klímára van ilyen opció.
A karbantartás ára 5 és 10 ezer között mozog.
-
Acheron
őstag
Köszönöm a véleményed! Azt több helyen olvastam, hogy a Daikin, és általában a Japán márkák preferáltabbak. Műszaki ember lévén azonban engem érdekel, hogy ez miben nyilvánul meg, akár a két fenti készülék (Daikin és Midea) viszonylatában, amik árban közel vannak egymáshoz. Pl a Daikin minimum zajszintje alacsonyabb, mint Midea, a maximuma kb ugyanaz. A kültérit nézve a Midea jóval hangosabb (nekem ez is fontos, mert a szomszéd felé fog nézni).
Tehát anélkül, hogy vitatnám, hogy a Daikin a minőségibb termék, a különbségekre vagyok kíváncsi, mitől, és mennyivel jobb?Ami szintén nagyon érdekel, hogy a két Daikin modell (FTXB35C és FTX35J3 között mi a különbség? Az ezekhez tartozó kültérik (RXB35C és RX35K) között szintén?
A Daikin összehasonlító táblázata alapján nem sok különbséget látok a két készülék funkciói között, mitől kerül közel egy százassal többe a második? (szívesen áldozok rá többet, de csak ha megéri)(#9182) Male: Köszönöm, utánanézek. Meglehet, a fűtés funkció is használatban lenne, bár van kandalló a helyiségben, így a kiegészítő fűtés megoldott már most is.
(#9182) koxx: A Hitachinál is ezt mondták nekem, 10 év gari, de évi két karbantartás.
Mennyibe kerül egy -egy ilyen karbantartás (csak hogy kalkulálhassak vele) -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném.
Kb 40 négyzetméteres egy légterű nappali - konyha hűtését szeretném megoldani. Fő preferenciák az alacsony energiafogyasztás, a csendes üzemmód és a megbízhatóság (mind elektronika, mind kompresszor oldalon), lehetőleg hosszú garancia idővel.
Több helyi kivitelezőtől kértem ajánlatot, ezek egy része már nálam van. Daikin (FTXB35C/RXB35C ), Midea (MSABBU-12HRDN1-QRC8GW), Panasonic (Basic CS-UE12RKE/CU-UE12RKE ) és Hitachi (RAK-35RPB/RAC-35WPB ) készülékekről van szó eddig (3,5 kW). Az áruk ugyanilyen sorrendben növekszik.Nekem leginkább a Daikin és Hitachi tetszik, de ezek között ~ 100k differencia van, ennyivel olcsóbb a Daikin.
Nagyon dícsérték emellett a Midea készülékét is, ami nem sokkal drágább a Daikinnál. 5 év gari van rá, és pofás a műanyagon áttűnő kijelző is. Viszont ez az adatai alapján hangosabb, mind a bel-, mind a kültéren.
A Daikin "csak" 3 + 2 év garanciát ad, a Hitachira 10 évet mondtak a kivitelezők (feltételekkel).Az igazság az, hogy a keretbe a Hitachi (vagy azzal egyező árú nagyobb Daikin vagy Midea) is beleférne, de csak akkor adnék ennyivel többet érte, ha számottevő különbség lenne a két készülék között.
A kérdéseim, amiben megköszönök minden segítséget:
Ti melyiket javasolnátok ezek közül?
A Hitachi ársávjában (250 - 300k között) melyik modell lenne még ajánlható (akár a fentiek közül, akár más gyártótól)? Szolgáltatások tekintetében érdemes lehet pl egy magasabb kategóriájú Daikinba beruházni ezen az áron? (holnap még kérnék be kiegészítő ajánlatot ilyen készülékre is (pl FTX35J3 / RX35K (?))
Előre is köszönöm a segítséget! -
asha07lcc
tag
Igen. Koreai gépeknél ios hasonló ott az elektronika adhatja meg magát előbb néhány modellnél(nem márkánál) a kínaia meg változóak a Gree amióta inverteresek vannak megy szinte hiba nélkül a Mideák esetében a panelhiba a jellemző. ( A Fisher, ua az Gree vagy Midea klón) Nord=Gree, Hokkaido= Gree Chigo Midea
-
Littlerabbit
újonc
Sziasztok!
Nő vagyok, nem értek a klímákhoz.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kb. 50 nm-t szeretnék hűteni. Néhány funkció fontos lenne: időzítés, páramentesítő vagy penészmentesítő funkció, vízszintes irányú levegő fújás, csendes belső és külső egység. Kaptam többféle ajánlatot 3,5 kw teljesítményű klímákra, többnyire Midea, LG, és Panasonic márkát. Mideát nem ismerem, ezért nem is nagyon szeretnék, mi a véleményetek róla?MIDEA „OASIS” MS11MU-12HRFN1DC
Panasonic Basic (UE12QKE) 3,5 kw
LG "ECO PLUS" E12EL 3.5kWLeginkább Panasonic vagy még inkább Daikin lenne a legszimpatikusabb.
A keret kb. 220 ezer ft. Ebben az árban tudnátok nekem esetleg Daikint vagy ha az nem fér bele, akkor Panát ajánlani?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
windy
tag
Egy kicsit eloszlatnám itt a félreértéseket, amik leginkább mendemondákból táplálkoznak, valamint bizonyos tények félig-ismeretéből, meg persze olykor egyesek jól megfontolt üzleti érdekből történő félreinformálásából.
A piacon számtalan együttműködés fellelhető különböző cégek között, hogy a klímák terén maradjak, ott a japán Fujitsu és izraeli General, a Toshiba és a Midea, valamint ilyen a Daikin és a Gree is. Gyártáskapacitást vesznek egymástól, elektronikát, kompresszort, stb. Egyetlen olyan klímaberendezés nincs a világon, amelyiknek minden elemét az adott márka gyáraiban állították volna elő.
Néhány éve még azon lovagolt néhány anti-Daikinista, hogy a Daikint a McQuay gyártja. Persze ez sem volt igaz, egyszerűen a Daikin felvásárolta a McQuay-t, és a nagy folyadékhűtők, meg még pár termék gyártása átkerültek Malayziába. Ezt pedig sokan úgy terjesztették, hogy a Daikin valójában McQuay, mintegy lehúzva ezzel a márka értékét.
Most is valami ilyesmi történik. A Daikin tavaly (átmeneti jelleggel) behozott egy sorozat gépet, ami a Gree gyárában készült (mellesleg ez az egy tipus a Daikin teljes termékpalettájának az egy százalékát sem tette ki), és már minden véresszájú ezzel ellenhypol, hogy a Daikin az valójában Gree. Persze a Gree forgalmazóknak ez nagyon jól jön, hiszen ezzel a Gree mintegy felértékelődik a maga kis kínai mivoltából, és meg is látszódik ez a Gree piacon elfoglalt helyzetén, meg jól jön az ellenlábas márkáknak is.
Aztán ennek a szériának a kifutásával meg is szűnt a dolog, a Daikin beindította a belépő modellek gyártását a saját gyáraiban, és innentől teljes félrevezetés azt állítani, hogy a Daikin gépek a Gree-nél készülnek, ugyanis konkrétan az Európai Unió területén a csehországi, valamit a belgiumi Daikin gyárakban gyártják a hozzánk érkező berendezéseket. Idén nyáron készlethiány esetén előfordult, hogy a keletebbi piacokra szánt Törökországban (Daikin gyárban) gyártott gépekből irányítottak át az Eu-ba pár konténer gépet, de ebből nem nagyon csinálnak rendszert, mert az Unión belül nem kell vámot fizetni, de a kívülről érkező termékekre vámköltség is rakódik.
A szóbakerült Gree Comfort inverternek semmi köze a Daikinhoz azon kívül, hogy vannak szériák, amelyeket Daikin kompresszorral gyártottak. Egyébként meg egyszerű, össze kell hasonlítani, meg kell nézni, hogy milyen alkatrészekből épül fel a két gép, és le lehet vonni a következtetéseket. Sem a részegységeik, sem az adataik nem egyeznek meg, és persze a gyártási helyük sem. Az a szerelő, aki ezt állította, egyszerűen a Gree eladásában volt érdekelt, és így próbálta az általa hiszékenynek hitt ügyfélt megvezetni.
Egyébként a Gree klímák a kínai gyártású légkondik közül véleményem szerint a legjobb minőségűek, a legkevesebb a meghibásodás, és a magyarországi importőr az egyik legmegbízhatóbb. Tehát ha valaki alacsonyabb árfekvésű klímát keres, akkor én is Gree-t ajánlanám neki, de a Daikinnal, Mitsubishivel, Fujitsuval szemben azért nem tudnék mellette érvelni.
-
asha07lcc
tag
Mi biztosan nem hanem egy jó gépet ajánlunk....Hát igen... ahhoz képest meg nem olcsó. Kicsit többért valódi supporttal is van gép. Pl Fujitsu, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic( a müanyagok azért ebben neccesek) Toshiba Daikin-bár én nem szeretem az utóbbit de azért nem rosszak-. A japánokhoz képest a koreai modellek túlárazottak, a Geree mint kínai brand ami feltörekvő az nem- de a Midea és klónjai is már több esetben hagynak kívánnivallót maguk után. De háttere azoknak is van.
ezek a japánok azért nem teljesen hülyék. Érdekes a régebbi nagyon noname gépek köz t volt jó inveretres is. Ma már ez nem jellemző.
-
asha07lcc
tag
kell a 3,5-ös szerintem . Hűtés esetén nagyobb az esély arra, hogy a levegő keveredik és valamennyi hűs mindenhová jut. Igazi megodás több gép lenne
Fűtés esetén mivel a meleg levegő sűrűsége nagyobb jobban rétegződhet és a nyílászárók miatt nehezebben is áramlik a levegő. Azaz ebben az elrendezésben a fűtés nem elsődleges opció főleeg 1 géppel. Természetesen használható arra is és rá is segít. Előttem leírták, hogy nagy páratartalmú időben a fűtés üzemmód olvasztásokkal jár de ennek az energiavesztesége még nem annyi ami gazdaságtalanná tenné az üzemeltetést. A gép elhelyezése nem a legszerencsésebb fűtés szempontjából elsősorban de hűtési üzemben sem fúj be a kis szobák elé jobb lenne a két nyílászáró közé tenni a beltérit(nyilván már nem lehet).Ha fűtesz akkor a kültéri jelentősebb mennyiségű cseppvizet termel arra ühgyelni kell el tudjion folyni.
Olvasztás erősen gép szoftver, páratartalom és hőmérséklet függő. Valóban van hangja ha összenyitja a szelepeket azolvastztás elején és végén. Forszírozottan keringteti a levegőt benn ha jó hatásfokot akarsz. Mivel fenn van a beltéri ez hangosabb mint a hűtési üzem mivel itt a gravitáció ellen dolgozik a beltéri(hűtésnél nem). Kivédhető parapetes géppel akkor a helyzet fordított inkább hűtésnél rétegződik jobban a levegő és fűtésnél radiátorszerű az élmény.
Ezt neked kell eldöntened.
Hatásfok: Nagyon gépfüggő egy mibnőségi hatékony géppel -10C-ban is olcsóbb lehet a gáznál dee egy nem alakalmas géppel energiazabáló szörnyeteg is leheet.
Eurovent ERP amit érdeemees tanulmányozni. Meg légszállítás zajszint. A fizika nem átverhető kis hőm különbség esetén nagyobb tömegű levegő szállít el ugyanannyi hőmennyiséget. Ekkor hatékony a hőszivattyú.
Az általad említett gépek a következők:
Fischer FSAI PRO 90 AE1= Midea a gyártó infra táv: RG36A/BGEFFisher FSAI-SU-120AE2=Midea a gyártó
illetve:
Fisher FSAIF PRO 123 AE2=Midea a gyártóilyen pénzekért inkább nézz körül a japán alapgépeknél vagy a koreai nem alap 1-el jobb gépeknél vagy az eredeti Midea gépek közt.
MIDEA MS11MU-12HRFN1-QRD0GW(B) pl. kifutó modell de egészen tűrhető paraméterekkel.japánok esetén a Mitsubishi Daikin. Fujitsu igen közel van árban a Fisher említett modelljeihez.
Gree modellpaletta is van illetve Fisher néven is van Gree pl: FSAI-PM-121BE2 (/FSOAI-PM-121BE2)= Gree viola GWH12RB-K3DNA3C
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Midea On/Off klímám. Mivel csak 1-2 fokot kell 1 szobában emelni ezért ezzel fűtök. Eddig nem használtam fűtésre ezért semmi tapasztalatom nincs. Tegnap ment 2-3 órát és reggel mikor kimentem az erkélyre a kültéri alatt az asztalon állt a víz. Ez normális jelenség?
Paraszti logika alapján, ha hűtéskor bent keletkezik kondezvíz, akkor fűtéskor kint keletkezik. Bár én azt hittem, hogy fűtőszálakkal megy ilyenkor. Röviden valaki összetudná foglalni hogyan is fűt a klíma? -
lord40
tag
Sziasztok!
Némi segítséget szeretnék kérni mivel nagyon tanácstalan vagyok!
Klímát szeretnék venni nehéz választani, ami tetszik a Gree U Crown, Midea 3d premier, Panasonic Etherea!
Kb 300 ezret szánnak rá! Melyik márkát javasolják?
Előre is köszönöm -
d@minator
addikt
válasz
kovipetiii #8475 üzenetére
A "Turbo" csak fél óráig megy 530W és 720W között. Jellemzően 600W körül de megesik, hogy leesik 300W-ra (mai nap mérve Midea 3,5kW).
Amúgy lényegtelen, mert turbóval (talán) hamarabb van hideg utána már kevesebbet kell hűteni tehát kb. ugyanannyi a fogyasztás.(#8500) Gabesz87: A szomszédjaimnál ahol ilyen az elrendezés mindenhol két klíma van.
-
Quqesz
nagyúr
Na akkor én jófiú vagyok?! Midea,fisher,lg,nu style és nem ismerem windyt..
nesa
Annak higgy,amit az órád mutat. Én is veled értek egyet. Ja gázról meg annyit,hogy persze mikor sárgán ég akkor is neki úgy fűt(cng-sek nyúlják aztán no nyomás a rendszerben). Apósom is azért dobja ki a gáztűzhelyt,mert egy k..va levest nem lehet normális idő alatt megfőzni a príma gázon nyáron...hát még télen!) -
d@minator
addikt
válasz
Lehiñito #8237 üzenetére
Szerelő szerint halkabb a kültérije a Gree-nek és anyaghasználat is jobb. Talán a beltéri is halkabb nincs az a picit enyhe doboz hang. Munkahelyen van sokféle a Mideaból is nincs velük gond.
Webshopban nem mindenhol adnak klímát csak ha elfaxolod, hogy regisztrált szerelőd van. Szerelőtől (nem mindtől) amúgy lehet akár jobb áron klímát szerezni. Pl. itt 132-ért lett volna 3,5-es Gree. Legjobb választás valami japán készülék akár gari nélkül, mert kicsi a meghibásodási arány. A gari amúgy is általában feltételekhez kötött. -
asha07lcc
tag
válasz
kovipetiii #8230 üzenetére
nyugodtan vállalhatod. support nem nagyon lesz de jó gép bár nem A++++++++++++
Azért Midea- gyárt- Vortex nem gyárt Chigo Aux-
Daikin (max REE gyártás)egy mondatban necces -
kovipetiii
csendes tag
-
Quqesz
nagyúr
Pedig a fég-nek közel dupla olyan vastag a palástja és nem ég el olyan hamar,mint a "márkásaknak".. Nem rossz az, csak az érzékelők nem stabilak benne(haverom gázkazán szerelő és ő az immergas-t ajánlotta,de ez nagyon off).
asha
Köszi az infót! Az lg oldalán sem talátam,sem a kézikönyvben. Úgy fest a midea és fisher-em bírja -15 fokig, a nu style -7, az lg -5.....dantre
Nekem a szerelőm 2 olyan készüléket is felrakott,amit én webshopból vettem. No hiszti,de nem is volt gondom vele(fisher,lg) -
d@minator
addikt
válasz
kovipetiii #8163 üzenetére
Én múlt héten érdeklődtem. Csak klíma 3,5kW-os Gree 132ezer, Mitsubishi 150ezer vidéken. De akkor ők szerelik.
(#8131) windy: Samsung csak példa volt. Az én Mideam 12000/12500 Btuh a doboz szerint. Akkor csak nem 2,6KW-os (fűtés)? Az alábbi 3. linkeken -7 fokon fűt annyival. Igaz? Majd utánanézek ezeknek a paramétereknek, hogy képben legyek. De most sem értem az energiatanúsítványra miért a 2,6-ot írták rá.
Itt egy[link] Midea oldal és egy másik [link] és egy harmadik[link]. Ezek sem egységesek.
Az asszonynak 5kW-os kell majd úgy döntött... -
kovipetiii
csendes tag
Ezeket néztem szerelve. : INVENTOR S2VO-12 3,5 KW A+++ SPIRIT IONIZATOROS 210 e ft
DAIKIN FTXV25AB / RXV25AB ECO COMFORT INVERTERES 2,5 KW A++ 210 e ft
SAMSUNG AR5000 GOOD KLÍMA - 2,5KW AR09JSFNCWKN A+ 210 e ft
VORTEX VAI-A09A1D - INVERTERES SPLIT KLÍMA A++ 180 e ft
MIDEA MS9AU-09HRDN1 2.6KW A+ 195 e ft
Melyiket válasszam ? Végigolvastam mindegyik specifikációját ,de nem tudok dönteni. Köszönöm ,hogy segítetek a lámaságomba .
-
Quqesz
nagyúr
Ma mesélte egyik ismerősünk, hogy bexart az LG klímájuk, mert meghalt benne a panel(állítólag marha drága bele), nyolc évet bírt nekik. Most felrakatnak egy Midea-t,mert a másik klímájuk az és 15 éve megy gond nélkül.....
-
asha07lcc
tag
válasz
xxxjjjkkk #8147 üzenetére
Airfel már elérhetetlen tudtommal mindenhonnan kifogyott.
Ha valami abban megadja magát akkor itthon szerintem a DC kültéri venti más márkából jó bele esetleg a kompresszor(ez hal meg a legritkábban). És annyi. Cserébe olcsó. Még nagyon olcsó az Emagos gép az Midea alapú br 90-95000 FT
Itt kapsz tapasztalatokat:
[link]Tegyük hozzá mindkét esetben a support közelíta a 0-hoz de ez ilyen árnál várható is, hogy nincs valódi terméktámogatás.
-
d@minator
addikt
válasz
asha07lcc #8124 üzenetére
Azért is érdekel, mert az asszonynak is kellene majd egy 5kW-os. Fűtésre is használná, mert konvektora van. Gondoljuk normál árammal is gazdaságosabb lesz a klíma, mint a konvektor. Ebben a kategóriában japán nem fog beleférni a keretbe biztosan. A szerelő 210-ért tud Gree-t de azt mondjátok erről nincs mért adat. Itt egy másik példa: Samsung. webshop 4kW / 5,1kW [link] saját oldaluk 3,5kW / 4kW [link]
Ha nincs mérés akkor miért nem a gyári adatokat írják ki a webáruházak? Így hogyan lehet vásárolni? Most akkor küldjem vissza a Midea-t mert nem 3,5kW-os csak 2,6?
"A Midea ill (sajnos) a Gree sem vizsgáltatja be az Euroventtel a gépeit . El kell hinni amit írnak." - Elhiszem. De melyiket?
-
asha07lcc
tag
válasz
d@minator #8123 üzenetére
Alig kerül többe egy japán Mitsu daikin Fujitsu... annak mért és nem becsült adatai vannak. A Midea ill (sajnos) a Gree sem vizsgáltatja be az Euroventtel a gépeit . El kell hinni amit írnak. Gree esetén az FTXV25AB stb sorozat Daikin néven is ment ott vannak mérési adatok.
-
dekan0v
tag
válasz
Mtbsrác #8017 üzenetére
Videot nem ígérek, de szerintem átlagos a hangja. 2 ajtóval mellettünk van egy Midea és az elnyomja az enyémet, bár az szerintem onoffos, azért. A beltéri mellett meg simán tudok aludni, nem zavar. Egyedül ami kissé furcsa benne, hogy a 3 venti fokozat között kicsi a diferencia, viszont ha a Super funkciót használom, löki mint bika a tehenet.
-
Zeki
nagyúr
válasz
katalin888 #8011 üzenetére
Milyen halk a csúcskategórás Midea, és mennyibe kerül?
Higyj a szakiknak, akik nem a csúcs kínait meg csúcs koreai cuccokat ajánlgatják.
-
katalin888
aktív tag
Lehet, hogy rossz gondolat, de mi van akkor, hogyha vesz az ember egy csucskategorias kinai klimat aminek van meg tamogatasa is (pl. Midea) egy japan beleposzint helyett? Rossz otlet?
-
Quqesz
nagyúr
Szia!
3.5 Kw kell sztem minimum,de számít a szobák elhelyezkedése is. Fogsz tudni vele 23 fokot simán. Egy épületünk is ilyen vastag és ha nem hagyod felmelegedni a falakat belül(szal használod a klímát)., akkor tartható. Fogyasztani nem fog neked annyit,mint egy panelosnak,jobban tartják a hideget a falaid bent. Hogy milyet az a pénztárcádon is múlik. Olcsón Gree,Midea,Fisher,LG..drágábban Daikin,Toshiba,Fujitsu,Mitsu..árukeresőn tájékozódhatsz mi mennyi -
gabor9991
addikt
Midea msh12-hrn1 klima beltérijében elkezdett zúgni a tápegység.
Esetleg, ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, mit kell benne cserélni és a szükséges alkatrészt honnan lehet beszerezni annak nagyon őrülnék, ha megosztaná velem. -
Zeki
nagyúr
válasz
d@minator #7740 üzenetére
A Gree jobb mint a Midea. A Gree a Samsung-LG párossal van pariban, ha jól emlékszem.
Utána jönnek a japán klímák. Panasonic, Toshiba, Fujitsu, Daikin.
Ebből csak a Daikinnak van gyártói képviselete nálunk. A többi nagykeres.
A Samsung , LG szintén gyártói képviselet.Amúgy ha fővárosi vagy, elmész a Pannonklímához, ott van több klíma is kirakva és beüzemelve, hogy magad lásd, tapasztald őket.
-
d@minator
addikt
Nem értem a cinizmusod talán Daikin promóter vagy?
de legalább válaszolsz amit méltányolok.
Azt mondtátok a Gree nem nagy szám. Az a Daikin meg Gree belsős. Ma mondta az egyik helyi webshop. Ha hazudott akkor én is hazudok. Egyébként akár Daikint is vehetek van nekik. Mivel gyorsan kell nincs időm nagyon tájékozódni. Konszenzus meg nincs, mint más területeken. Mindenki mást mond.
Chigo klímáról van tapasztalatom. A bnőm szüleinél 17 éve megy hiba nélkül. A munkahelyen Trend, Midea és ipari klímák vannak. Na utóbbival van baj nem kevés. Szerencsére redundánsak.
Szóval akkor mi a sorrend szerinted a felsoroltak közül?
1. Daikin, 2. Gree 3. Lg 4. Midea ? -
-
d@minator
addikt
Ha már lebeszéltetek a Genexről...
160 körül szerintetek melyiket (3,5KW)?
- LG E12EM
- Midea Aurora MSABBU-12HRDN
- Gree Trend Inverter (GWH12MA )
vagy
- Midea MS12F-12HRN1 99000-ért.Olcsó Daikinról lebeszéltek.
Találtam ettől olcsóbban Midea Aurorát de ott regisztrált szerelőt kértek. Az 5 gari meg évi 2x karbantartás esetén érvényes.
LG 3 év gari. Nincs feltétele. Alumínium kültéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest