- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Aktív témák
-
Tithian
őstag
Innen szereztem be a fülesemet, felbuzdulva azon, hogy a fejhallgató-szerető Head-fi fórumon is szinte csak jót olvasni róluk.
10 munkanapon belül meglett, mélyen az európai árak alatt. Ha kellett volna vámot fizetni, akkor is jól járok.Denonokat is szívesen küldenek, ahogy ők is, bár utóbbi üzlet kicsit drágábban.
-
Tithian
őstag
Hát...
A D2000 75K, Japánból ideér 45K-ból, a D5000 ára 150K, itt van 80K-ból. Igazi megkopasztó árszabás. Mindkettő egész jó, de nem biztos, hogy a maguk árában nincs jobb.#3903: ez el is várható egy ügyes boltostól. Még csoda, hogy nem ajánlotta fel, hallgasd meg, hallassz-e különbséget a kettő között.
-
Tithian
őstag
Jó vétel, bevezetés egy költséges hobbiba
A szigetelése szinte semmi, de a külvilágot hangos zene mellett nehezebb észrevenni. Pár méteren belül zavaró lehet - ha megy a zene, és van más is a szobában, észre fogja venni. Ha jól emlékszem, olyan nagy hanggal nincs, mit egyes nyitott fejhallgatók, hacsak nem másokkal egy szobában akarod este használni, csak ajánlani tudom.
Zárt, tűrhetően szigetelő fejhallgatót csak jóval drágábban, vagy jelentősen rosszabb hangminőséggel lehet venni. Ami olcsó és jól szigetel (280 pro, A900), általában sajátos hangszínnel bír, egy meghallgatást persze megérhet - ha fontos a szigetelés.#3857: el sem hiszem, kapható nálunk is W1000... Kár, hogy feleenyiért Japánból is ideér
-
Tithian
őstag
A HD600-hoz való kábel még ebben a lehúzás-árkategóriájú boltban is csak 4K: [link] Jobbra pedig aligha van szükség, ha az ember nem igazán hisz a kábelekben.
#3888: Így van, a HD555/K530 szintjéig drámai a hangminőség javulása, felette már el kell gondolkodni azon, mit vesz az ember.
Bár ha arra gondolok, hogyan esik a K701-ek ára (alig használtan gyakran $200 körül van, ami nem vicc: [link]), már nem is kell sokat töprengeni.#3880: Ha csak erősítő kell, a Gilmore Lite is megfontolandó: a maga árában nagyon jó, tartós kis szerkezet. Újonnan 60K, de használtan 40-45K körül is elérhető. A hozzá hasonló, egész baráti áron előállítható "maszek" Dynalo is jó lehet alacsony Ω-jú fejhallgatókhoz.
#3871: Abban az árban jobb vétel lehet egy Auzentech Prelude, a Quartet viszont jóval olcsóbban is beszerezhető.
-
Tithian
őstag
válasz
Gabbana #3386 üzenetére
Nem egyszerű kérdés, számos jó beetető füles kapható mind a 20-30K árszinten. A HD555, a HD595, a K240Studio, vagy a K501 (utóda) nagyon sok embert vett már rá drágább fülesek vételére.
Az egy kategóriával jobbak nagy többsége azonban már erősítőt igényel (K701, DT880...), tehát hiába csak 50K egy HD600, egy erősítő nélkül meglehetősen rossz szájízt okozhat.
A kellemes mélyekre szerintem a HD600/650 + erősítő, vagy az AD2000 (+ erősítő) lenne a legjobb megoldás 90-100K ráfordítással. Pl. HD600 + Corda Arietta.
Ahogy én tapasztaltam, a 80-90K körüliek valóban nem háromszor jobbak a "kicsiknél", de annyival igen, hogy ha az ember megengedheti magának, hogy rajtuk hallgasson zenét, akkor úgy is tegyen.
Fontos az is, hogy milyen forrás adja a muzsikát: számítógép esetén egy Live vagy egy Audigy meglehetősen erősen visszafog egy jobb fülest.#3392:
Okosan kell vásárolni, K701 pl. a legolcsóbb hazai boltból véve 78K, ausztriából pedig 62K. Talán nem mindegy. -
Tithian
őstag
válasz
steamboy #3155 üzenetére
Ebben az árban általában a nyitott HD595 és a zárt K530 jön szóba, ha csak zárt lehet, nincs sok választás.
Az ATH-A500-at ilyen árban egyáltalán nem javaslom, ha hallgatás után megtetszene, akkor is érdemes inkább külföldről rendelni, szállítással együtt is maximum 23K.A K240 studio is félig nyitott, azt is érdemes lehet megfontolni.
-
Tithian
őstag
válasz
ponti_ak #3139 üzenetére
A középkategóriában az AD900 (40-45K) nagyjából a HD595 szintjén áll, csak más hangzással, egyesek szeretik, mások nem.
Az AD700 (30K) nem biztos, hogy jó vétel, Európában nagyon erős ezen a szinten a konkurencia (pl. K240), de érdekességnek elmegy. Az AD500 (20K) inkább basszus-orientált, de nem valami népszerű.
Az AD3/5/7/900-asoknak van zárt, A3/5/7/900-as verziója is, csak hát rosszabb hangminőséggel.Összességében elmondható, hogy az AD5/7/900-as egy sajátos hangzásvilágot képvisel, az AD1/2000 pedig egy másikat. Utóbbiak közül az 1000-es a maga árán (55-60K) rossz vétel, de testvére (75-80K) már inkább megéri a pénzét (én legalábbis nem bántam meg).
A high-end füleseik nagyon jók, ezeket nyugodt szívvel tudom ajánlani. Ha a zártak jobban tetszenek, a W 5000 az egyik legjobb, még gyártásban lévő zárt füles.
Sajnos több modelljüket is csak Japánból lehet beszerezni, de ez nem olyan nagy probléma, mint amilyennek elsőre tűnhet. Az olcsóbbakat nem éri meg behozatni, hiszen egy 30K értékű AD900 45K lesz, mire ideér. Mondjuk a hazai boltokhoz képest ezek sem rossz árak, itthon enyhén szólva tragikus a kiskerekből ilyen füleseket vásárolni.
-
Tithian
őstag
Nem is olyan újak
A D5000 és a D2000 között eléggé nagy a különbség, cserébe a burkolaton és a kábelen (már ha valaki hisz a drága kábelekben) kívül nem olyan nagy a különbség, mint az ár indokolná. A gond az, hogy a D2000 hazájában egy 32-35,000 FT-os füles, mint itt a HD595, de mire ideér, 50,000-be is belekerül (Pricejapan). Annyi pénzért nagyon versenyképes lenne, így inkább kuriózum.
Komoly hangszigetelő képessége egyiknek sincs, bár legalább zártak, zárt füles ilyen árkategóriában kevés van kontinensünkön, ráadásul erősítő nélkül is jól mennek.
Ha nem szeretném jobban a nyitotakat, valószínűleg én is D5000-et vettem volna.A Head-fi fórumon bőséges információhalmaz lelhető mindegyik fülesről.
-
Tithian
őstag
válasz
hunnylander #1556 üzenetére
310€? Inkább 200€. A DT880 is beszerehető ilyen áron, nem is rossz vétel. A német fülesek egész kedvező áron beszerezhetőek mostanság (no nem itthon, de ez aligha probléma).
A K240 Sextett mindenesetre valóban nagyon jó, ha az ember hozzá tud jutni 100€ alatt az Ebay-ről. Mivel németek, vámmal sem kell foglalkozni. Bár ha rendes a tengeren túli kereskedő, amúgy sem kell valami sok vámot fizetni...
-
Tithian
őstag
válasz
cskamacska #1531 üzenetére
Jelenleg egy Audigy 2 + HD595 páros tulajdonosa vagyok (bár már úton van az utód a távoli keletről).
A fejhallgatóval nagyon elégedett vagyok, ennyi pénzért itthon aligha kapni jobbat zenehallgatásra - pontosabban kapni (pl. HD580), de azokhoz megfelelő minőségű és árú erősítő is kötelező. A HD595 egyik erőssége, hogy nagyon jól meg erősítő nélkül is. Igazi beetető fejhallgató, sok zenekedvelő pénztárcát nem kímélő hobbijának kezdete.Az egyik legkényelmesebb fejhallgató, ebből a szempontból árkategóriájában párja nincs, bár amúgy sem sokan kelhetnek vele versenyre.
Kiegyensúlyozott, elég sok műfajban megállja a helyét, már érezhető vele az átlagos és az átlag feletti minőségű zene (pl. Chesky Records) közti különbség.
Egyaránt hallgatok rajta japán popzenét (pl. Pink Lady), szimfónikus metált (pl. Edenbridge, Epica), s sok mást is, úgy gondolom, igazi mindenes füles. Viszonylag hosszú (pár száz órás) bejáratás után érezhetően javul a hangzás, de alapból sem rossz, sőt. A basszus javulása a legészrevehetőbb. Nem trash metálhoz való, de kellemesen erős.Előtte HD555-öm volt (még most is megvan), hozzá képest mélyebbre megy a basszusa, a magasak tisztábbak, egy picit gyorsabb, összességében pedig részletesebb a hangzása. Úgy érzem, megérte váltanom.
34K-ért szerintem jó vétel, különösen örömteli, hogy ez reális ár, ellenben rengeteg más fejhallgató hazai áraival. Játékokban jól használható, filmekkel is jól boldogul, szóval egy próbát megér.
-
Tithian
őstag
Sziasztok!
Ismer valaki olyan hazai, vagy legalább EU-n belüli üzletet, ahol lehet közép -és felsőkategóriás Audio-Technica fejhallgatókat kapni?
Sajnos Japánból rendelve 20%+ extra költséggel járna, itthon pedig a gugli szerint sehol sem forgalmazzák. Erről lenne szó: [link]
A segítséget előre is köszönöm. -
Tithian
őstag
válasz
Akheron #1022 üzenetére
Ahol kapható és nem is drága: Briver - 20.5K.
Szerintem megéri (ilyenem van).
Szimfónikus metál a kedvenc műfajom, kellemesen szól ezen is, persze a méretes KSI hangfalakon más, de a magasakat nagyon jól kihozza, basszus pedig van benne elég (nem mélynyomó, de élvezhető benne mindenféle emberi [hörgésmentes] zene). Egy év után még nem kellett mosni/cserélni a párnáit, dinamikus zenére szerintem jó. Durván 60 centi a fejem körmérete, maxra kihúzva így kényelmes, több óra viselet után is. De hisz erről már írtam a topikban -
Tithian
őstag
Végül a Briver-en keresztül meglett, tetszik. Egész tisztán szól, jól kivehető az egyes források minőségi különbsége, s kényelmes is. Akinek nagyon nagy feje van, annak nem ajánlott, nekem a talán picit átlagon felüli buksimra csak teljesen széthúzva jön fel.
Majd írok, milyen, ha a ~200 órás bejáratáson túl vagyok. Mindenesetre röhej, hogy jó három hétig kerestem, mire leltem valahol, pedig sok cég árlistáján fel van tüntetve. -
Tithian
őstag
Köszönöm a válaszokat, hátha így a jövő héten sikerül beszerezni
-
Tithian
őstag
TTT a meg nem válaszolt kérdésekért.
-
Tithian
őstag
Látom, sokaknak van itt Sennheisere, én is egy HD-555-öt szeretnék venni, de égen-földön nem lelek olyan boltot, ahol lenne
Ismer valaki olyan helyet, ahol tényleg lehet kapni ilyet? A legtöbb helyen ki van írva az árlistán, de valójában nincsen (ittveddmeg, basys...). A gugli összes magyar találatát végigzongoráztam, sehol semmi.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciókamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eladó Konfig I7-6700 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RTX2060 6GB!
- Nintendo Switch Lite 128GB Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 + Atmosphere, 3 hónap garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest