- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dudika10
veterán
Ha kevesebb mint 6 hónapos akkor a boltnak kell igazolnia, hogy a felhasználó miatt ment tönkre ami bonyolult mert nem tudják amit mi, hogy felállt vele. Szóval simán lehet fogni arra, hogy a jack dugó nem megfelelő anyagból készült, anyagfáradás akármi. Ha elég határozottan veri az asztalt akkor ki fogják neki cserélni. Na persze nem lesz döccenőmentes.
Ha megpróbálja visszahajlítani szinte biztos vagyok benne, hogy letörik.
Ha meg nem cserélik ki akkor marad a csere. -
Recon666
Közösségépítő
Ha integrált a hangkarid, akikor ne is várj töle csodát, de egy SB X-fi+ CMSS3D csodákat művel, főleg egy ilyen HD555 szintű fejhallgatóval ezt tapasztalatból mondom. A mostani Audio Technik-hoz még a CMSS3d se kell, olyan térhangzása van, hogy nem egy filmnél zenénél és játéknál néztem ki az ablakon, hogy nem e kintről jön a hang.
-
Shufny
őstag
Igen, minden a software -en múlik. (illetve az előállításon, és játéknál ugye nem utolsó szempont a sebesség szóval ahhoz meg hardware is kell... mindegy)
BC2 amúgy valamelyik Dolby Digital -t használja headphone beállításhoz is, bármennyire dícsérték, nekem nem tűnt túl jónak. Úgy éreztem, hogy túlzó: ha például be megyek egy ház ajtaján már olyan hangja van a kint lévőknek mintha 2 km -re lennének. Valószínűsítem, hogy azért hogy az arcodba tolja, hogy ez a surround motor még erre is figyel.
A CMSS 3D -t évekig nem használtam, mert gondoltam hasonlóan használhatatlan mint a Crystalizer. Aztán talán 1 fél éve megint kipróbáltam és meglepődtem milyen jól működik. Pl CoD4 -ben és L4D -ben nagyon tetszett (de pl Mount & Blade -el nem lehet mit kezdeni, a teljesen falsul jönnek a hangok mindenhogyan).Egyébként abban teljesen igazad van, hogy ha neked jobban tetszik valami, akkor lényegtelen mások véleménye. Csak az hogy kijelented, hogy márpedig rendes térhangzáshoz "igazi" 5.1 -es fejhallgató kell, majd ezt megpróbálod alátámasztani azzal, hogy kipróbáltad, de erről semmilyen információt nem mondasz, hogy ez pontosan hogyan történt, és mivel hasonlítottad össze.
Most számomra ez jött le: Vettél anno a medusát, ami többszörösét érte a régi fejhallgatódnak, és meglepő módon jobb volt a térhatás. Aztán most a HD555 -öt másik játékokban, emlékezetből hasonlítod ahhoz. Szerintem egyértelmű, hogy ez nem éppen egy legitim stereo vs surround összehasonlítás.
Ami egyébként zavarni szokott személy szerint, hogy valaki játékra akar venni fejhallgatót, annak egyből mondják hogy "jaj csak surround, hatalmas előny" stb. stb. Én személyesen ismerek nem egy profi játékost, és egyik se használ ilyet, szóval egy dolog, hogy nekem nem hiszik el, hogy nem az, de az ő eredményeik már csak bizonyítéknak számítanak. (akárcsak a 3500 dpi -s egér elengedhetetlensége...)
-
hatred
tag
az, hogy eppen melyik jatek milyen technikat hasznal a terhangzas eleresere, az egy teljesen masik kerdes, mint ahogy irtam mar, valoszinuleg nem olyan algoritmussal dolgoznak sajnos, ami realtime teljesen realis terhangot fog csinalni (mint amilyenek pl a linkelt, elore legyartott hangfile-ok), hogy miert, azt nemtom, nem ertek hozza, csak talalgathatok: valoszinuleg nincs ra kelloen nagy igeny es/vagy tul nagy szamitasi kapacitast igenyelne egy ilyen technika realtime es/vagy peldaul uzleti erdekekbol, hogy fogyjanak a sokpontsok-os hangrendszerek is. de mindez NEM a sztereo technika hibaja, mert azzal is TOKELETES terhangzast lehet csinalni, mivel az embernek 2 fule van, innentol kezdve nincs technikailag letjogosultsaga az 5.1 hangszoros fejhallgatoknak. akkor lenne letjogosultsaga, ha az embernek 5.1 fule lenne, es az agya ennyi hangforrasbol allitana elo a ter erzekeleset. kb olyan dolog ez, mintha valaki kitalalna hogy a sztereoszkopikus 3d (szemuveg pl, 2 kepbol alkotott 3d)-nel jobb ha pl ha egyszerre 6 kepet latsz. nem jobb, nem is lehet jobb, mivel 2 darab szemed van (ahogy fuled is), es ez alapjan a 2 kep (hang) alapjan allitja elo az agyad a 3d-s tererzetet, ezen nem tudsz segiteni.
#9734,#9735: igen, pontosan erre gondoltam, csak nekem nem lett volna turelmem ilyen reszletesen leirni.
-
attiLANte
tag
Bocsánat, hogy beleszólok - nem akarok sokat offolni -, de szvsz. elég egyszerűen a végére lehet járni a dolognak.
Ugye ha jól értem, arról megy a vita, hogy szerinted a több hangszóró miatt pontosabb a térérzet, mivel az adott fül "megkülönbözteti" ("külön hallja") az adott oldalon elöl/hátul/alul/felül lévő hangszórókat - ergo oldalanként egy meghajtóval nincs igazi térhangzás.Akkor tehát a kísérlet: fogd be az egyik füled, a másikra tedd rá a térhangzású fejhallgató egyik kagylóját és hallgasd meg, érzed-e a teret azon az oldalon?
Gyanítom, hogy nem igazán fogod, mert ha jól rémlik még régről, a térhalláshoz két fül/hallószerv kell. Az agy a két oldalon tapasztalt hangerő- és fáziskülönbségből "számítja ki" a "zajforrás" helyét.Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem lehet pontosabb a többhangszórós cucc - mert ugye ott "hardveres" a konverzió -, de ha az 5.1-es jelből korrekt módon keverik le a sztereó hangzást és a "közvetítő közeg" is megfelelő (értsd jó minőségű fül-/fejhallgató), akkor elvileg nem lehet számottevő különbség (pontosan azért, mert két dobhártyád van, és irányt önmagában egyik sem tud érzékelni).
Viszont egy sokhangszórós rendszernél a sztereó jel visszaadása lehet problémás, főleg ha nem teljesen egyforma hangszórókból áll. Talán ezért nincs a csúcskategóriában "valódi" 5.1-es fejhallgató (én legalábbis még nem láttam)...
-
Shufny
őstag
ehh... legalább ne te bizonyítanád, hogy hülyeséget beszélsz
Az egy sima DT880 , a "doboz" adja a térhangzást. Tudod mint a CMSS 3D vagy a BF: BC2 beépített rendszere, csak elvileg jobb. Meg csináltak olyat is, hogy egy sima TrackIR szerű cuccal figyelik a fejed mozgását is, hogy oda tudjál fordulni a hangok felé.
Pontosan ezt írtuk eddig, hogy a stereo füles tökéletesen alkalmas térhatás keltésére, az 8 hangszoró az kirakat feature. Mindegy, lényeg hogy ha valaki ilyet akar venni az érdeklődjön a topicjában. -
hatred
tag
most nem a mi szintunkrol beszelek, hanem altalanossagban. audiofilek kozott is (sot, ott talan jobban is) tudtommal teljesen ismeretlen fogalom az 5.1-es fejhallgato, az 1000 euro feletti cuccokat is beleertve.
"Bár az is igaz, hogy itt is "csak" két hangkeltő van, nem 2x4, azaz virtuálisan érik el a térhangzást."
magyarul ez is egy sztereo fules, nem 5.1..
-
hatred
tag
nemtom, valoszinuleg nalad lesz valami zur, en barmelyik linkelt hangban (+ van meg egy tucat) halalpontosan ra tudok mutatni a terben, hogy honnan hallom a hangokat, nemelyiket amikor eloszor hallottam, volt hogy elforgattam a felyem es levettem a fulest mert azt hittem kivulrol jon a hang. tehat gyakorlatilag tokeletes terhangzast hallok beloluk, ami onmagaban bizonyitja hogy az 5.1-es fuleseknek nincs semmilyen letjogosultsaga.
szerinted veletlen, hogy semmilyen igazan komoly fuleseket gyarto ceg sem foglalkozik semmilyen szinten 5.1 fulesekkel? -
hatred
tag
ha hallottad mar barmelyik cuccot, amit linkeltem, pontosan tudod hogy mirol beszelek, ha nem vagy pedig suket vagy/egyeb problemad van, akkor nem.
hogy miert akarnal sztereo jelbol 5.1-et csinalni, es hogy ez hogy jon ahhoz amirol beszeltunk itt, arrol fogalmam sincsen. -
Shufny
őstag
Én csak épphogy kipróbáltam a zalman remekbeszabott 5.1 -ét meg egy Barracudát de egyik se győzött meg. CMSS 3D -vel mindkét fülesemmel nagyon jó a térhatás játékokban, és anno CS-ben alaplapi hangkártyával egy Koss UR20 -al is lőttem hang után fejest vakon (jó azért nyílván volt fogalmam, hogy hova néztem mielőtt bevakultam és hol jöhet az ellenfél, de a lényeg hogy, ami virtualizácóval nem jön ki az "igazi" 5.1 -es fülesekkel sem), szóval nem éreztem olyan nagy hiányát soha jobb térhatásnak. Zenében meg egyszerűen vicc amit művelnek.
Ki beszélt stereo JELről?
Asszem értem mit akartál ezzel, de továbbra is lényegtelen a hangszorók száma ebből a szempontból, mert a 2 dobhártyáddal sem csak 2 különböző irányt tudsz megkülönböztetni, ami szerintem jól szemlélteti, előállításhoz sem annyi membrán szükséges mint ahány irányból szeretnél hangot küldeni.
-
hatred
tag
valoszinuleg szar jatekokkal, szar hangkartyakkal vagy szar fulessel probaltad, mindenesetre a gond egeszen biztosan nem amiatt volt hogy "csak" sztereo fulest hasznaltal. (soha nem probaltam jatekban komolyabban felhasznalni a dolgot, es valoszinusithetoen nem igazan jo holophonic algoritmust hasznalnak a legtobb a jatekban a terhangzashoz, ezert mondhatod amit mondasz)
nem hallottam meg 5.1-es fejhallgatot, es nem is hiszem, hogy valaha erre vetemednek, mert onnantol kezdve hogy tapasztalatbol tudom, hogy egy sztereo fulessel tokeletes terhangzas erheto el, az 5.1-es legfeljebb ugyanolyan lehet, de valoszinuleg joval szarabb (sok normalis minosegu hangszoro egy fejhallgatora nem fer ra, preciz sztereo hangot is csak a felsobb kategorias fulesek kozelitik igazan-ugy ahogy), es lenyegeben az egesz szintiszta marketing bullshit, hogy hozza-nem-ertoknek eladjanak valami szart.
valami normalis hangredszerrel es fejhallgatoval hallgasd meg pl ezeket:
[link] [link] [link]ha nem feltetelezel boszorkanysagot, akkor barmelyik ilyen hangfile tokeletesen bizonyitja, hogy mennyire nincs semmi ertelme mas fulesnek, mint a sztereonak.
-
hatred
tag
szerintem semmi ertelme az 5.1-es fuleseknek, semmilyen formaban. az embernek ket fule van, igy egy sztereo fulessel teljesen tokeletes terhangzas erheto el. ezt bizonyitja is rengeteg, erre specializalt hangfile. 5.1-nek egyedul hangszoroknal van ertelme, ahol nyilvan nem lehet egy fulhoz egy hangszoro hozzarendelve.
-
PaladiN
aktív tag
Lemaradtal hogy mp3 lejatszohoz kell a fules. Alighanem munka melle kellhet a cucc tekintve a 7-8 ora hasznalatot.
Egyszoval nehez ugy barmit is javasolni, plane hogy 17e-bol azert mar lehet mar venni turheto fuleseket.
Amugy most jut eszembe hogy a nyitott fulessel azon kivul hogy kihallatszik es ezaltal zavarhatja a kornyezetet, a kornyezeti zaj is zavaro lehet.
-Rocco- talan elarul meg par infot, es abbol lehet tovabb gondolkodni. -
hatred
tag
valami szaga van sztem ujonnan az 555-nek ahogy emlekszek, de semmikeppen nem mondanam budosnek, inkabb csak olyan "uj fejhallgato szaga" van
a repedes viszonylag gyakori, az enyem is elrepedt egy ido utan, hajszalnyi repedes, egy apro esztetikai hiba csak. ettol fuggetlenul egy hasznalatlan peldanynak sztem nem szabadna repedtnek lennie, budosnek meg plane nem, sem porosnak, szoval erosen gyanus, hogy az bizony hasznalva volt, a budos volta miatt sztem nem is biztos h tul kulturaltan volt hasznalva, az enyem sosem volt budos.. -
bigmasterg
addikt
Ő újonnan vette és X idő után repedt ott el neki, büdösről nem tudok nyilatkozni, 3 vagy 4 éve van meg neki., most nem büdös azt tudom.
Most megkérdeztem msn-en és ezt írta:
"ujkoraban ennek semmilyen szaga nem volt
*de en szedtem le rola a foliat
*szal tuti uj voltAz én hd650-en szivacsos díszdobozának van egy furcsa szaga, viszont ha kint tartom a fejhallgatót nem érződik rajta.
A 485 vs 515 höz nem nagyon tudok hozzászólni, neten is nehezen találtam róluk valamit.
Itt inkább a 485öt részesítik előnyben, de szerintem TE hallgasd meg vétel(csere) előtt a jelölteket. -
bigmasterg
addikt
Bár valahol lehet, hogy érdemes lenne azt is meghallgatnod, lehet hogy tényleg az volt a baja, hogy nem volt rendesen bejáratva.
Rákerestem Head-fi-n és nagyon sok rosszat igazából sehol sem írtak róla. (középtartomány hagyott kívánnivalót maga után).
Linkelek pár írást, ha tudsz angolulk és szeretnél olvasgatni. [link]1
[link]2
[link]3 [link]4
Illetve mindenhol a rengeteg basszust emelték ki, ami nem mindenféleképpen előny, ha túl sok van. Mondjuk ez attól is függ, hogy milyen zenét hallgatsz. Tényleg milyen zenét hallgatsz?De a Head-fi -n rákereshetsz bármelyik fejhallgatóra, 100% hogy találsz róla írást.
A mediamarkt-os meghallgatás meg kérdéses eredményt ad. Talán valamennyit hallasz a fejhallgatóból, de a valódi énjét ott nem fogod meghallani. Ott szinte mindig, ki tudja milyen forrásból, iszonyat minőségű zene szól, amivel nem mindenféle képen jönnek ki két fejhallgató közötti valós különbségek.
Esetleg menj be kisebb, de komolyabb hifi boltokba, ahol rendesen meghallgathatod őket. -
bigmasterg
addikt
Anno azt néztem én is.
Nézd meg ezt. (plusz a 3. hszben lévő linket) -
bigmasterg
addikt
Nehéz ez így, utalvánnyal.
Electroworld-ben nem fogadják el?
Ott láttam 27 vagy 28 ezerért Sennhesier hd555-öt, igaz hogy nyitott és büdzséd szélén van, de (szerintem) egyértelműen szebben szól a felsoroltaknál.
Ott lenne a Shure SRH440, vagy hasonló árú Audio Technica is, de ezeket ilyen sima boltokban nem láttam még. -
CséZé
őstag
Csak a Steelseries Siberia Neckband Headsetet találtam. Ami talán megfelelő lenne.
-
nádasi
tag
Volt dolgom néhány klipszes fülessel, a legtöbbje nem zár úgy, mint egy ear-canal (hallójáratos) füles, mint pl. Koss the plug, Sennheiser CX300, Shure E2, UE 10. Biztos volt már a füleden, ha ilyent szeretnél és bejött neked, kényelmes, stb.
Személy szerint a Panasonic HS43, HS45, HS102-t nem igazán ajánlom, csavarodik a pántja, és nehezen visszahelyezhető, ha mondjuk vki hozzádszól az utcán.
Az általad írt árkategória tuti befutója a Koss KC75 és a Sennheiser PMX60. Ez mindegyik 8000 alatt van, a ez előbbit a HAMA Magyarország, a másikat a Basys forgalmazza, de Media Markt-ban is beszerezhetőek.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest