- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megpróbáltam, 1 cm-t lejjebb mentem de a bal csuklómat ebben a szögben nem tudom relaxált pozícióban tartani, ha a wasd-ra teszem rá az újjaim.
Az az igazság hogy az üveg(ek) + a flex-re szerelhető tépő-zárás polírozó szivacs ~14000 Ft-volt összesen. A 2db üvegből az egyiknek a rövidebbek széleinél szemre hullámos vált az edzés alatt, már a polir korong is pattogott rajta, persze nem is lett jó a felülete. Pont azért csináltattam kettőt, mert számítottam rá hogy, vagy az egyikben esetleg hiba lesz, vagy én "tolom túl" a polírozást/csiszolást.
Most, hogy tudom, hogy egy keményebb spongya is elég lehet, kb.: 5000Ft-ra jön ki optimális esetben az egész:-4mm-es savmart float üveg
-sarok lekerekítés
-élcsiszolás
-edzésA skypad -ahogy én tudom - 2/3x volt homok-fúva/csiszolva "kézzel" és a felületének homogenitását is ellenőrzi a készítője, így abban elvileg nem lehet csalódni.
#84722 Synthwave: Az az igazság, hogy szövet padon sem palm-ra sem finger-tip-re nem volt meggyőző számomra. Úgy hogy lejjebb van a csuklóm, le tudom tenni az asztalra, tudom plam-ozni, a finger-tip-meg valahogy iszonyat kényelmes lett abban a csukló tartásban, úgy hogy semmi ellenállása nincs a padnak, nem kell a hüvelykujjammal szorítani, csak támaszkodni kell rajta.
Köszi!
Pedig a G5 és ez között van átjárás, csak annyira van közel, hogy rángatva tökéletesen ugyan úgy reagál mind a kettő, ezért max. 2 perc volt átszokni, de ha visszamegyek a G5-re, ugyan azzal a beidegződött mozdulattal ugyan oda találok be.
Amiben biztosan hátrányt jelent a G5, az az irányváltások kezelése és a lassú mozgások pontossága.
Én azt az egeret mechanikailag/elektromosan teljesen rendbe tettem, az nem az az élmény amit a boltban/használt piacon megkaptál a G5-től, tudom, mert vettem azóta még kettőt. Ha tackingelt volna az üveg padon úgy, mint ahogy nekem bútorlapon is tette, nem vettem volna meg másnap a Hati-t.Az szándékosan olyan, van még egy a közepén, az egér alatt, és az sincs tökéletesen a közepén.
-
Speedy007
őstag
on szippantóval kell kiszedni a régit így ott marad a "luk" ahová az újat kell tenni bele dugjuk az újat és így látszik az anyag "felesleg" ami túl lóg vagy elhajlítjuk ellentétes irányba vagy le csípjük.. Tegnap néztem egy szét szerelős róla ahol a kapcsolót is cserélnek hát kissé elbizonytalanodtam amit ott láttam
régen nem így cseréltem kapcsolót..
-
Katana28
csendes tag
Akkor a kért válaszok mellett, meghallgatnám a miérteket is, ha valakinek van kedve kifejteni.
Illetve alternatívának, mit lehetne? Most ilyenek, hogy ár, méret, használat módja, az nem igazán érdekes, nem kezdem sorolni.
Ami fontos, hogy az M705-höz hasonló paraméterekkel rendelkezzen gombok terén. Tehát a görgő, és jobb/bal klikk mellett szükségem van 5db programozható gombra, a duplaklikk funkcióra, és az ún. multi-device funkcióra. Korábban az m720-at nézegettem még, amire passzol ez a leírás. Esetleg az MX 2s jobb, vagy ugyanaz, csak pepitában? -
-
ferni
őstag
Sztem van bőven különbség, van mindkettő nekem.
Egyik az a jobb klikk melletti rész, ott a Zowie elég széles még, még az M4 elég szűkre szabta ott a fazont.
EC-nek magasabb azért láthatóan meg érezhetően a tetején végig futó baloldali íve, illetve a bal oldala meg szignifikánsan be van szűkítve az EC-2höz képest.
Illetve a klikk rész magassága is nagyobb az EC-2nek, ahol van a kapcsoló.Én a helyedben egy Model D- amit próbálnék.
Az se lesz teljesen olyan, de az hasonlt rá a legjobban.Viszont én ergós egérnek kövire biztos VAXEE ZYGEN NP-01 egeret próbálnám meg, nagyon érdeklene meg dícsérik is.
-
Mai SSD világban szerintem már tök mindegy, hogy elsőnek ő akarja magát betölteni. HDD időkben még azt mondom, hogy gáz, de Windows-ban manuálisan be lehet állítani, hogy hátrébb kerüljön a prioritási sorban.
Nekem kenyeret nem kér, elindul a laptop, perifériákat kb 1 perc alatt beszinkronizálja aztán fut a háttérben. Mondjuk az elején lehet rossz volt még a 3, de azóta egy rakat frissítés érkezett rá.
Nyilván nem akarok hit téríteni, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.
Igazából már csak egy Razer Blade Advanced noti kéne a boldogságomhoz.
-
-
snipr
aktív tag
Nem próbáltam, de bevallom a topik hatására megfordult a fejemben, hogy kipróbálok valami olyan jószágot, ami ekkora kézmérethez és claw fogáshoz ajánlott
(persze emellett kicserélem a kapcsolókat a G400-ban mindenképpen, mert az mégiscsak elég jól benne van már a kezemben
)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem hasonlóakkal, hanem ugyanezekkel.
Egy barátom vette meg rajtam keresztül, de én meg időközben ugyanennyiért szerváltam egy MX518 v1-et innen a topikból (amúgy csak azért, hogy aztán itt majd szó szerint a polcon rohadjon), aztán felajánlottam az arcnak, hogy cseréljünk egy-az-egyben, mert kissé kevesellte a 400 cpi-t.
Szóval visszajutott hozzám; már csak egy parakábel és egy MX500 felső burkolat kéne hozzá, és teljes lenne a vitrines gyönyör, méltán kerülhetne az MX300 baljára.
-
RWD
tag
Hehe, köszi
RX250-től is nagyon messze van? Hülyét kapok, hogy nem tudom őket egy szintre állítani.
Idézem nyavajám:
Sziasztok.
Van egy RX250 Logitech egerem, nem mai csibe, de nagyon szeretem. Mindenével elégedett vagyok. Másik irodába kellett egeret vennem, ph ajánlásra G102 Logit vettem. Teljesen okés a dög, szépen működik, szeretem (szeretném).
Annyi a gondom vele, hogy hiába állítom 1000dpi-re a G102 érzékenységét, nem ugyanúgy viselkedik mint az 1000dpi-s RX250. Tudni kell, hogy az RX250 kurzorsebessége alapbeállításon fut, egyedül a mutató pontosság korrekció (gyorsítás? - "enhance pointer precision") van bekapcsolva, így komfortos használni. Valahogy meg tudom varázsolni a G102-t is ilyen beállításokra? A Logitech proflkezelőben nincs ilyen kapcsoló, ha pedig a windowsos setupban állítom be neki, nem azt a viselkedést hozza amit az RX.
Láttatok már ilyet? Köszi!
(Tudom hogy nem jó dolog csuklóból egerezni, de nekem így kényelmes egyszerűen). -
Liso
csendes tag
Sorry, azt elfelejtettem írni, hogy Applikációból történő rendelés esetén ingyenes a szállítás.
A visszaküldésről pedig ezt írják, bár még sose kellett alkalmaznom náluk:
"A díjmentes 30 napos eMAG visszaküldési szolgáltatás nem befolyásolja a távkereskedelem 14 napon belüli törvényes elállási jogát, de kiegészíti azt az eMAG ügyfelek érdekében.
Amennyiben 14 napon túl jelzed elállási szándékod, úgy a szállítási költség visszatérítésére már nincs lehetőség.
A nem az eMAG által forgalmazott termékek visszaszállításának költsége a vásárlót terheli." -
Liso
csendes tag
Az emagról szeretném megrendelni az egereket és pillanatnyilag elég fura árazásra találtam a kedvezmények miatt.
MM710 18.990 ft
MM711 16.990 ft
RIVAL 3 14.490 ft
Picivel nehezebb a 711, de a böhöm mx518 után így is barátságos a kb. 60 g vagy megérné a +2 ezret a 710?
Mivel vidéken lakom, így kizárólag az online rendelés jöhet szóba és emagnal a szállítás + visszaküldés is ingyenes. -
Liso
csendes tag
-
Liso
csendes tag
Az mm720 26 ezer forint környékén mozog, ami 10 ezer forinttal meghaladja a maximális keretem.
Az mm710 pedig kicsinek tűnik a tesztek alapján.
A mediaban végignyomkodtam az egereket és végül a rival 110 volt a legkevésbé rossz. Kizárólag egy kiállítási darabjuk volt így nem vásároltam meg.
Esetleg a tesója a rival 3, ami elgondolkodtató, de igazából majdnem az mm710 paramétereivel bír. a 710 picivel magasabb a rival 3 pedig szélesebb és hosszabb. -
törölt tag
A tartós vezeték nélküli használaton kívül hozzá segíthet a teflon talp+szövet pad és az intenzív mozgatás. De pl.: befolyásolja a levegő páratartalma, száraz levegőjű helyen esélyesebb, nedvesebb környezetben kevésbé valószínű.
Szerintem nem a kapcsoló a hiba, nekem is az eredeti van benne, és csak addig volt vele pergés/dupla klikk/beragadás bajom amíg meg nem kapott antisztatikus bevonatot. -
törölt tag
Ja, lehet vele próbálkozni, csak olyan nagyon sokszor nem akarod majd szét szedni, mert kiszopósodnak a műanyagban a menetek, aztán nem tartja meg a nyomatékot, fellazul. ill. nincsenek az egyes alkatrészek tökéletesen központosítva, megvezetve egymáshoz. Gyorsan elmegy a kedved a következő szétszedéstől, amikor szembesülsz vele, hogy azzal ami benne van, nem lehet 2x egymás után ugyanolyanra összeszerelni.
Nekem a teljes műsor végére sikerült egyformára belőni a fő-gombokat, a gyári kapcsolókkal. Ez 2 napnyi meló, meg két marék ősz hajszál ami a kezemben maradt közben!
-
14Spike88
tag
mi a különbség a két egér között amit írtál? nagyon hasonlóak
nem cserélni akarom a salmosat, isten ments, nagyon rég ezzel játszok, félek, hogy ez után soha semmi nem fog a kezemre állni... de öreg róka már, félek hogy egyszer csak feladja a harcot és nem lesz más helyette -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Úgy hát.
Várom már a Hati HT-S Classicot, a Pixel visszaigazolta a rendelést. Personal endgame gyanúja van (oké, 50 helyett tutira lehetne 35 gramm; el is morzsolnék pár férfias örömkönnyet), remélem úgy lesz.Aztán ha az, és nem Kailh GM 8.0-s batch-ből lesz, megy bele két GM 8.0. Meg mindentől függetlenül a görgő alá egy GM 4.0, egy Kailh encoder, piros parakábel by Rózsaszem™, plusz alulra Hyperglide MX-2, és kezdődhet az örömködés a naplementébe.
Gyüjjön má. -
snake1977
őstag
Szemezek vele már régóta még ti ajánlottátok, de itthon drága nekem külföldről viszont a gari miatt nem szeretnék rendelni. Az mm710 az alzán akciós 14.5k ez bele is férne a keretbe.
Ha nem találok más alternativát, akkor mm720 lesz jövőhónapban. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát nem gyakorik, az tény, de a használtpiaci élet nem feltétlenül egyszerű, ha személyes end game-et/értelmes kompromisszumot keres (ráadásul olcsón) az embör fia, ezért szándékoztam esszét írni, de már letettem róla. : D
Mondjuk nem is olyan rég vettem egy MX300-at meg egy Kraitot (
HRKHÖHH) honi forrásokból (és a kettőt egy tízes simán betakarta <33), szóval ki lehet fogni a legritkábbakat is.Nekem az old school MS vonalból egy kék Zowie 1.1a kéne. Ami aztán menne hozzád kapcsoló- meg kábelcserére.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nagy kedvenc.
MX300, G1, G100s (ha nem megy 2,7 m/s fölé), Diamondback, Diamondback 3G, Abyssus 3.5G, Krait 2007, Aurora, Lua (szódával elmegy, lehet vele jót lőni), MS WMO, IMO 1.1a és különböző prémium variánsai (ha megteszi a 1,5 m/s), de akár Kinzu v1 (ha szereti az accelt) vagy Kana v2 is. Zowie FK?Sok függ attól, hogy melyik forma jönne be neki legjobban (és valszeg. a tömegre sem szélsőségesen érzékeny), hiába hasonló a kézméretünk és jó eséllyel a fogásunk, a tojásosabb az saját preferencia volt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nagyon tl;dr-esítesz. Én kb. 2002-ig visszanyúló elmélkedést terveztem a 3000 forintos kiindulópontról. : D
A kettő közül meg szerintem egyértelműen a Hati, de ugye igen célszerű megtapogatni a cókmókot vásárlás előtt, mert ahány ember, annyi sirám. Inkább azt mondom, hogy 20 x 9 (10) cm-es kézzel és zömében pincer claw fogással (néha egy csipetnyi fingertipet is belekombózva) számomra lényegesen kényelmesebb volt a Hati. Meg ha színes, akkor gusztább is, na.
Viszont ha a "nyugodtabb" egérkezelés helyett a pattogósabbat kedveli, inkább az MM710 féle tojásvonal a nyerőbb.
Vagy talán Hati-S? Remélhetőleg hamarosan kiderül.
-
egymegegy1
tag
Igazából csak a szenzor pontosság és a megbízhatóság az ami számomra fontos.
Mennyi a keret? 10-12ezer
2. Használtpiac játszik? Igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret? Legtöbbnyire fps játékra , böngészésre
5. Hogyan fogod az egeret claw + fingertip hibrid
6. Mekkora kezed van? 20-21 , 11-12cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 400 cpi
8. Egyéb igények: semmi extra csak legyen megbízható , tartós , pontos. -
Ispy
nagyúr
Köszi, ezek közül a cm, mondjuk nem értem ez a lyukas dízájn.
Erről mi a véleményed: Endgame Gear XM1?
Vagy esetleg ez: SteelSeries Sensei Ten?
Most a hogyan fogja az egeret, meg mekkora a keze dolgokba nem mennék bele, mert egyrészt ki tudja, másrészt meg a keze éppen nővésben van.
[link] Ez biztosan tetszene neki, kérdés, hogy egy túlárazott szar vagy van benne értelemes kapcsoló, szenzor.
[link] Ha jól tévedek régen a razerek ajánlottak voltak, nem tudom most mi a helyzet.
-
Nerazim
őstag
Azóta úgy néz ki el kezdett haldokolni a szenzor. Ha picit is felemelem az egeret, lemászik a kurzor a képernyőről. Ez a vég kezdete vagy már vége is van? Eddig csak gép bekapcsolása után csinálta egy pár percig még mielőtt teljesen felállt a rendszer. (most ki be húzásnál megint jónak tűnik)
Szóval: Az egeret nagyjából fingertrip fogással mozgatom, tehát a tenyerem egéssze nem fekszik fel viszont az ujtövem éppen érinti az egeret. Az egérre nem szeretném ,ha felfeküdni, teljesen a kezem, mert akkor lomhábbnak érzem az egeret. De pici egeret sem szeretnék. Ennek a Diamondback 3G -nek a mérete pont jó volt.
1. Mennyi a keret? kb 10k nagyon max 15k (ha lehet legyen egy innen és onnan is)
2. Használtpiac játszik? Újjat szeretnék a 14 napos elállás miatt
3. eBay, külföldi rendelés játszik? most inkább nem
4. Mire használnád az egeret? játék, CAD, word, excel
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? fentebb részleteztem
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.195mm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? passz ezt nem tudom megmondani
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) bal oldalt ha lenne gomb az jó lenne -
Kailh Gm 4.0-t néztem már, de ezek elég borsos áron mennek. Annyi felárat megér a történet mondjuk egy Omron-hoz képest? Mert eddig nekem az Omron-ok beváltak. Viszont ha egyszer összerakom, pár évig hű társam lesz az egérke.
Ui.: Tudom, beteges, de már nézem is a videót az összehasonlításról.
-
Yodamest
veterán
Úgy tűnik megoldódott, bár ne kiabáljam el:
Arra tudok gondolni, hogy mivel egyidőben volt használva egy ideig az XM1 RGB-vel, így összeakadhatott a driver vagy firmware. Szóval töröltem a drivert, újraraktam, majd a firmwaret hiába írta, hogy a legújabb van, lefrissítettem megint. Továbbá a ripple controlt kikapcsoltam hátha az is bekavart... így most jó.
-
luxandras
csendes tag
Hát igen, jelenleg a listám első három eleme sem egészen tűnik teljesülni minőségi egereknél, ezekhez képest az, hogy világítós RGB vagy, hogy nem fekete az alapszín, az már tényleg kevésbé fontos.
A Logitech G502 Lightspeed tényleg jó tipp, ha amúgy elfogadható minőségűnek számít, azt hiszem közte és a Basilisk között fogok dönteni, csak keresek egy boltot, ahol mindkettő van készleten és össze tudom a görgőket hasonlítani.
MX Revolution felújítása jó opció lenne és még szívesen is csinálnám, de most nem fér bele időben, egér meg kell.
(Van egy tartalék valahonnan, de az az 1000 forintos mini kacat kategória.)
Mindenesetre köszi a tippeket!
-
Solymi81
aktív tag
Az tény, hogy mindkettő nagy, de dög nehéznek nem mondanám (legalábbis a Roccat Kone XTD után
).
Szerk.: Látom Amerigo57 és Zaied is megelőzött közben
DarkChild:
Szerintem mindkettőnek eltérő a fogása, így ha tudod, érdemes lenne kipróbálni őket.
Munkában a régebbi MX158-at használom (így esett, nem szándékos választás), otthon pedig a MS IntelliMouse Pro-t.
Nekem utóbbi sokkal jobban bejön, az oldalsó gombok könnyebben kezelhetőek, a görgője is jobb szvsz és kényelmesebb fogni.
Érdemes rajta talpat cserélni (nekem is kellene már) meg egy megfelelő padot alá tenni és suhanni fog.
Egyébként egy Logi G403-at váltott és ha esetleg nem jön rám a hoppáré, hogy kell egy hasonló, de könnyebb egér, akkor maradni fog az MS Pro. -
ocsike82
csendes tag
Nekem tetszenek ezek az RGB-s csodák.
Főleg az XM1, ami visszafogottab mint pl. az M42 de akkor ezt le is húzom a listámról. Egyébként az XM1 akkor ajánlott lenne nekem? A felsoroltakból külsőre is ez tetszik a legjobban (persze nem ez lesz a döntő szempont). Egérpad véleményt is köszi!
-
luxandras
csendes tag
Köszi, azt hiszem kompromisszumok jönnek...
Kicsit alaposabban visszaolvastam célzottan ezekre az egerekre:
- Razer Basilisk Ultimate valószínűleg megfelelne, a LED kikapcsolható és profilban megjegyzi, a driver probléma csak az egyik gépen jöhet elő. A kompromisszum itt a gémer kinézet és nagyon durva ár (50-60K-nél keződik, ahol találtam).
- MX Master 3 nehéz (bár szerintem a mostanim sem könnyű) és ha jól értem, akkor nagyon rosszak a mikrokapcsolók és úgy általában a kivitelezés minősége pocsék
- Razer Pro clickről nem volt sok részletes komment azon túl, hogy még új és a görgője nem az igazi oldalra döntésnél? Miért nem ajánlott még?
- Logitech G Pro Wireless valóban nem szabadon futó görgősÉs itt jön be egy kérdés úgy általában a szabadon futó görgőkről, amikre nem adott egészen egyértelmű választ a google.
Van a Logitech "irodai egeres" megoldása, ahol a görgő maga kicsit nehezebb, klikkre lehet váltani a racsnis és a szabadon futó üzemmód között. Amikor szabadon fut, akkor viszont van lendülete, nagyon könnyen lehet végigfutni hosszú doksikon és weboldalakon. A Basilisk egerek a legkisebb ellenállású beállításnál adják ezt az élményt? Hol érdemes ezt kipróbálni? (Összefoglalóban ajánlott Pixelnél ilyen nincs, IPonnál látom pl, hogy sok egér van nekik raktáron.)
-
Garsza
veterán
És egy ilyen? Asus Gladius II Origin Felujjított 15000 HuF
Túl nagynak számítana? Vagyúgy általánosságban nem ajánlottak az Asus egerek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest