- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
Speedy007 #104847 üzenetére
A rámutatás pontosság javítása gyakorlatilag ez egér mozgását próbálja "egyenesíteni". Ennek nagyon rossz szenzornál esetleg lenen értelme, de a mai top szenzorok enélkül is tökéletes lekövetéssel rendelkeznek. Így ha be van kapcsolva, csak ront a helyzeten az algoritmus.
A Motion Sync a Polling Rate el próbálja ugyan ezt csinálni, fogalmazzunk így(az egér által küldött jelet próbálja szinkronizálni azzal amit a gép tud fogadni). Mivel ez plusz számítási feladat/út ezért növelheti a motion delay-t, ami meg nem jó. Ha állítható akkor érdemes letesztelni az egeret hogy a jobb(általában 4k fölött érdekes a bekapcsolása), a konkrét egérnél viszont inkább ront, mint használ.
A ripple controll meg magas cpi értéknél próbálja az egér mozgását "pontosítani". Ez a jellegű pontosítás inkább kártékony. Egy jó szenzornál nettó fölösleges(sőt ront rajta) és a jelenlegi ökölszabály értelmében 3200cpi felett nem használunk egeret, duplán fölösleges.
Szóval röviden a középsőtől késni fog az egér, az elsőtől és az utolsótól pedig önálló életre kell a kurzor(kis költői túlzással). Ha játszunk mind a 3 falhoz csapkodást okozhat annál aki ezekre allergiás
.
-
válasz
Speedy007 #104810 üzenetére
Szart nem ér a Keychron akku töltöttség kijelzője, ugyanezt eljátssza az M1 Wireless is.
Teljesen más értéket mutat a web böngészős felületük, a Keychron Engine alkalmazás és a Windows (amennyiben BT kapcsolaton keresztül csatlakoztatod, ott is írja ugye a töltöttséget).
Olyan is volt, hogy BT kapcsolaton írt 64%-ot, átváltottam 2.4-re akkor meg írt 22%-ot.Nálam RGB OFF, érzésre szoktam felrakni 3-4 naponta olyan 2-3 órára.
Szerintem engedd el az akku töltöttség jelzés csekkolását.
-
-
-
RAMyMamy
tag
válasz
Speedy007 #104773 üzenetére
Miert ragaszkodsz ennyire gorcsosen a japan Omronhoz? Szvsz egy otvar valami, sokkal jobb opciok is vannak nala.
A Corepad sem egy hatast dobos tortenet, nalam 2-3 honap alatt elkopott, ugy, hogy altalaban csak netezesre hasznalom a gepem, nem is jatszok. Tobb egerhez is szar a sablonjuk, pl. GPX-nel a felso talp egyik sarkabol mindig le kell csipnem ilyen sarokkerekitos bigyoval egy darabot, mert nem passzol ra.Alin nem egy honap a szallitas, max ha sporolni akarsz az ingyen postaval, de ki lehet valasztani, hogy milyen megoldassal kered. A Choice-ban levo cuccok 1-2 het alatt megerkeznek.
Illetve irta liqquidg, hogy nala van elado alkatresz, konkretan 2 nap alatt nalad van a cucc. -
válasz
Speedy007 #104767 üzenetére
Ez nem nezopont kerdese, aki benne van a temaban tudja hogy a G305 egy budget eger, arrol nem is beszelve h akkor az volt amikor megjelent de manapsag mar inkabb a meh kategoria mert tomerdek jobb opcio van azon az aron de ez mind az olcso kategoria ha gamer egernek nevezzuk oket. Amugy a G305-ot egyre kevesbe lehet annak nevezni de legyen ez nezopont kerdese...
Mindenesetre ez a 10-15e-res kategoria az olcso kategoria. Ezert is szoktuk mondani RAMy-val hogy 15-20e alatt egeret javittatni max magadnak eri meg mert ez nem draga kategoria. Ha a piacot nezed milyen aron is mennek el egerek akkor boven 30-40 fole lehet beloni a "dragabb" kategoriat. Az mar mas kerdes h kinek mi draga de alapvetoen ez a helyzet... -
Attila0
őstag
válasz
Speedy007 #104759 üzenetére
"Amúgy hogy hogy nem lehet ezekben cserélni a kapcsolókat? Anno volt gyerekként/kamaszként ilyen jellegű egerem abban az informatikai tanár tudott cserélni kapcsoló igaz felemás volt tehát magasabb picivel volt mint az eredeti jobb de ennek ellenére el ketyeget egy darabig."
Ebbe is biztosan lehetne kapcsolót cserélni, csak anyagilag nem érné meg.
-
válasz
Speedy007 #104651 üzenetére
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék ÚJ egeret vásárolni. Mit tudnátok ajánlani?
Feltételeim:
- Új, legyen
- vezetékes és USB-s legyen
- Lehetőleg időtálló legyen, nem akarom, hogy 1 év múlva újra cserélni kelljen (az ár nem az elsődleges szempont, de 40.000 -ret azért nem tudok rászánni.)
- Legyen rajta összesen legalább 5 gomb (görgő + oldalsó gombok).
- Ne legyen nagy debella patkány. Valami olyan kéne ami aránylag kisebb női kézbe való.
- Nem kell hogy rózsaszín legyen vagy ilyesmi....
- Kattintgatós játékokhoz legyen jó! (Diablo 2 resurrected pl...)Előre is köszi az infókat mindenkinek!
Üdv! L.D.
U.I.: Elnézést, hogy nem tudtam utána nézni, de költözésben vagyunk és már arra is 1,5 hét alatt találtam időt, hogy beírjak ide egy pár sort!
-
RAMyMamy
tag
válasz
Speedy007 #104647 üzenetére
Rá van írva az összes kapcsolóra, amit felsoroltál, hogy CHINA.
A japán Omronból 1 fajta van, ami jó és ajánlott egerekbe, de a nyomókáját ki kell cserélni.
https://logout.hu/bejegyzes/zaied_ajanlott_mikrokapcsolok_egerbe.html -
Santi22
aktív tag
válasz
Speedy007 #104602 üzenetére
Nem, itt a Mini a megnevezésben csak arra utal, hogy két méretben gyártják az M3-t és ez a kisebb. M2-nél ugyanígy, de ezek nem laptop egér méretű egerek.
Van a Keychronnak egy M4 nevű egere is, az a legkisebb méret náluk tudtommal, az hasonlít a laptop egerekhez és azért csak akkora, mert kimondottan ujjbegyes (fingertip) fogáshoz van tervezve. Érdekes módon számozásban meg ugye nagyobb, ezzel nem kell foglalkozni. -
Santi22
aktív tag
válasz
Speedy007 #104600 üzenetére
Nem kisebb, sőt nagyobb, mint a mostani egered (igaz mm-es különbségek, azért írtam, hogy méretben kb hasonló). Csak a forma a különbség tojás vs. homokóra.
szerk: Sima M3 ezektől érezhetően nagyobb, azért javasoltam a Minit, mert az ami hasonló méretben neked, mint a mostani.
-
Santi22
aktív tag
válasz
Speedy007 #104594 üzenetére
AH-nál van M3 mini fehérben és feketében is.
Én ezt mondanám neked G305 után, méretben hasonló, formára kicsit más, mert a G305 tojás, ez meg homokóra alak, de meg fogod szerintem szokni, ha azt írod könnyen megszokod a más formát. Könnyebb, mint a normál M3, mert egyrészt ugye kisebb annál pár mm-el másrészt nincs felesleges RGB.Egyébként pont nekem hibásodott meg az M3 sima, de AH abszolút korrekten járt el, csak ajánlani tudom őket, ha garanciális ügyintézésről van szó nincs mitől tartanod náluk.
-
válasz
Speedy007 #104594 üzenetére
2023 decemberében vettem egy Keychron M1 Wireless-t, ami azóta is kifogástalanul működik.
A fő "probléma" az, hogy az általad használt egér formája köszönő viszonyban sincs sem az M2, sem az M3, de még az M7-el sem.
Ha a Keychron vonalon maradunk, akkor méretben hozzá a legközelebb az M2 Mini áll, de annak kissé csapottabb a "feneke" valamint kialakításra inkább jobbkezes ergo forma, szemben a 305 jobbkezes szimmetrikusával.
Amúgy ezen az oldalon tudod összehasonlítani az egér formákat: [link]
-
Speedy007
őstag
válasz
Speedy007 #104590 üzenetére
Kérdésem ki írása óta picit nézelődtam Keychron egér téren is előre lépés lenne a Logitech G305-höz képest. Számomra fontos a korrekt garanciális feltételek ha esetleg megkotlana egyedül itt M3-ról olvastam hogy meghibásodott igaz egy darab és korrekten állt hozzá az AH. Jelenleg "himihumi" webáruházból lehet beszerezni a feketét meg az Iponnál, fehéret két helyen láttam Iponnál olyan áron ami meg nem éri meg vagy reálisabb áron az Emagnál de ott meg a vevővel való bánásmód a problémás.
Így maradt az M2 és az M7 ezt a kettőt lehet jelenleg be szerezni az AH-nál és pár korrektebb webáruházaknál.... De ha elengedem a fehér vonalat itt is és feketénél maradok akkor is tanácstalan vagyok hogy melyiket válasszam. Papíron az M2/M3 és M7 ugyanazt tudja egyedül az M3 a különc az RGB-v meg a Kailh GM 8.0 switch-el. Itt a topikban hiába olvastam vissza mind 3 esetén akkor se lettem okosabb mert mind a 3-t egyformán dicsérték/dicsérik.
-
ferni
őstag
válasz
Speedy007 #86866 üzenetére
Próbáld meg az első linken lévőt [link] Sharkoon Skiller SGP1 M
Az passzolna oda, nem is tűnik annyira rossznak, max ha nagyon gáz visszaküldöd, de ilyen eltoszott méretben ez a legjobb opciód.
Szegett a széle, elég vastag is, méretben is ez ami majdnem tökéletesen odapasszol, nem is olyan drága, próbát megér.
Kék címkét leszeded róla, sztem még azt a skiller feliratot is le lehet róla szedni és akkor még az se lesz útban.Minőséggel lehetnek gondok, mert ez nem egy ajánlott egérpad, de próbát megér sztem.
-
ferni
őstag
válasz
Speedy007 #86863 üzenetére
Attól függ milyen felhasználásra kell.
Ugye ez egy 19,5*34cm-es terület, amit találtam egérpadokat, azok 19,5*28cm volt a max, ami egész jól befedné (ugye el kell majd forgatni 90 fokkal), viszont ezektől a padoktól nagy csodát nem kell várni, viszont félmegoldásnak megteszik.
[link]
[link]
Első minőségibbnek tűnik, vastagabb is, szegett a széle, annyi, hogy azt a kék mizurt én tuti kivágnám majd onnan, a facnak fityeg ott.
Itt van videó róla, de youtubeon is tesztelték páran.
[link]Erre a kis felületre én tuti nem költenék komolyabb pénzeket meg el nem tudom képzelni, hogy lehet olyan kis helyen játszani mondjuk....
Ezek nem ajánlott egérpadok, viszont ha nem kell rajtuk csodát tenni a célnak megfelelnek.
Amúgy arukereso-n lehet méret szerint egérpadot keresni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Speedy007 #86863 üzenetére
Csináltatsz az X-raypadnál custom méretű (és akár mintájú) Aqua Control+-t. Még az ár sem olyan vészes.
De ez amúgy az egérpados totyikba tartozik.
-
Zaied
addikt
válasz
Speedy007 #84770 üzenetére
Hyperglide karika
Ha pontosan ugyan olyat szeretnél Corepad vagy Tiger kínából. -
ribizly
veterán
válasz
Speedy007 #84605 üzenetére
Pedig itt lenne már az ideje, hogy kezdjenek valamit. A G102 sem éppen úgy alakult, mint kellett volna (RGB-s verzió a Paracord-os, ptfe-s, könnyített helyett
). Nagyon ráfeszültek a GPW-re, miközben a többi modelljüket kellett volna update-elni rendesen (MX518, G9, G502, ...).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest