- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #84316 üzenetére
"Gondolom azért hogy ha szétszeded akkor mindenképp látszik és ugrik a gari."
Szerintem csak épp elmentek otthonról nekik, mert ennyi erővel csinálhatták volna ilyenre pl. az MM710-et, és mégsem tették.
A magam részéről mondjuk kakkantok a garira. Azért idegesít, mert ezt gyönyörűen lehámozni (hogy makulátlan maradjon alatta a műanyag) küzdés, utána meg nincs meg az alján a matrica. Vagy lesz rajta két rusnya lyuk, ha elsőre eltalálod, hogy pontosan hol van alatta a csavar.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #84313 üzenetére
Az MM720 kint se olcsóbb. Mire ideér, kb. ugyanannyi lesz, mint itthon. Érzésre amúgy teljesen más feeling, mint az MM710 (vagy bármi egyéb). Légiesebb az egész, beleértve a gombokat is (Omron (20M)-ek helyett LK optical switch-ek ugye). A tömegen kívül talán az is közrejátszik ebben a légiességben, hogy ugyan igen alacsony/lapos a burkolat, viszont jóval szélesebb a megszokottnál. Kicsit "korongszerű" érzés. Ja, mintha egy könnyed, lapos koronggal játszanál. Vagy nem is tudom, hogy lehetne jól leírni. Kevésbé érzem azt, hogy egeret tartok a kezemben, de egyedi, és meg tudom érteni azt, aki csak erre esküszik, mert valóban szerethetőnek tartom.
A topikban írtam róla amúgy néhány sort nem is olyan régen, talán láttad már.
mod: Persze, már beszéltünk róla. Tudod, hogy milyen a fogása/feelingje a formának a Xornet miatt (csak azt nem tudod egyelőre, hogy az a -31 gramm mennyit rádob még erre). Mindegy, másoknak lehet, hogy ez új infó.
Az egyedüli sirámom egyébként az vele kapcsolatban, hogy a szétszedésnél a csavarok még csak nem is a teflon alatt vannak (pedig már az is gusztustalan dolog, de elenyésző az olyan patkányok száma, amiknél nem kell lemészárolni a talpakat ahhoz, hogy szétszedd; így hirtelen csak a Logitech MX300, a Ninox Aurora és az ASUS ROG Gladius II ugrik be), hanem a matrica alatt...Just why? Cserébe viszont imádom az oldalgombjait; nem igen volt még nálam olyan maus, ahol vártam volna, hogy újra aktuáljam a MOUSE4/MOUSE5-öt.
Ha tudod őket kényelmesen fogni, mindkettő penge cucc. Viszont ugye ha imádtad a Xornetet, szerintem mindenképp várj egy hónapot, és MM720.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #82831 üzenetére
Nem is azért mondtam. A lényege az volt, hogy ilyen hardverért semmiképp sem horror az összeg és nem csak a szenzorról van szó, azaz nem is várható joggal, hogy hellyel-közzel ugyanannyiba kerüljön, mint a Xornet II, nem szerencsés ilyen szempontból ahhoz hasonlítani, mert csak a forma egyezik.
Persze nyilván zsír lenne, ha 9k-ért dobálnák utánad. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #82827 üzenetére
Mondom, ez ma már nem számít horror árnak. Ennyi az annyi, 20 pénz tájéka teljesen átlagos a jobb egerek között, specifikációk tekintetében meg nagyon nem Xornet II, indokolt a bő kétszeres árszorzó.
Kint meg a tudásához mérten kifejezetten olcsó az 50 dolláros MSRP-jével.
-
nuke7
veterán
válasz
snake1977 #82824 üzenetére
uuuu akkor nekem is a xornet kellene... hol lehet olyat venni és mennyiért..?
(amúgy nekem is 18cm a kezemm, és csuklo támasz nélkül mionix naos / dm2 comfy pont jó lett volna nekem, de pont az a bajom, hogy csuklótámasszal túl "laposak" tehát pont a tenyerem alját nem tudom jól megtámasztni... és egy kicsit túl széles is a decus respec amim most van, de eddig ez a legjobb kompromisszumom...Kb. ugyanakkora kezünk van és kb. ugyanúgy fogjuk az egeret!
végre
-
Amerigo57
őstag
válasz
snake1977 #82821 üzenetére
A DREAM MACHINES DM2 Comfy ,
DREAM MACHINES DM2 Comfy S , és a
DREAM MACHINES DM2 Supreme egerek ,
nem igazán sikerültek jól.
A három közül , a DREAM MACHINES DM2 Supreme
, amellett , hogy PMW 3389 -es szenzor van benne ,
a három DREAM egér közül , ő sikerült a legjobban . - , de nem ajánlott egér
az oldalkapcsolókat és a görgőt is figyelembe véve.
Link:
A DREAM MACHINES DM1 FPS , szenzor PMW3389 ,
az egyetlen jól sikerült egere , a DREAM MACHINES cégnek.
( Ezért a megjegyzésemért , a Topikgazda - Zaied újboli megkövezését ,
magamra vállalom , mert én is vettem egyet.)
Link: és Link: -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #82815 üzenetére
Nem lesz kedvezőbb, szerintem ebben ne is reménykedj. 50 dollár az MSRP, szóval ez a ~21k szállítással mindenféle nyerészkedéstől mentes (kivéve az import vámot, de konkrét üzlet haszna például nincs rajta). Ennyi az annyi, kategóriáját tekintve ez manapság már nem számít kifejezetten vészesnek. Itthon kb. 1 hétig láttam árlistában (egy helyen és ott is asszem' ilyen huszonpárezerért), azóta meg valamiért eltűnt a hazai boltokból.
Ez a lukacsos dolog túl van amúgy lihegve, egyáltalán nem vészes a tisztántartása, és azért nem kevéssel lett könnyebb az MM720, majd' felannyit nyom a mérlegen, mint a Xornet II; 80 helyett 49 gramm, ami igen nagy differencia. A kábel is parakábel, optikai kapcsolók a fő klikkek alatt, PMW 3389, szóval high-tech cucc.
Nem tudom, szerintem ez a garivesztés is túl van tolva. Az esetek döntő többségében (kivéve mondjuk most éppen a te esetedet) vagy a mikrokapcsolók szoktak megmenni vagy a vezeték törik meg, ezek pedig fillérekből javítható, netán még jobbra is cserélhető dolgok, egyszerűen nem éri meg vesződi a gariztatással, egyszerűbb, ha az ember a saját kezébe veszi a dolgok irányítását.
A csavarok jelen esetben az első nagy talp és a matrica alatt vannak (az utóbbi nem túl elegáns...), de nem hinném, hogy garivesztéssel jár a dolog. A talpak állandó lefejtése viszont elkerülhető, mert nem muszáj azokat a böszme papucsokat használni, veszel ~1,1k-ért Hyperglide MX-2-t <333, és szépen felpöttyözöd az alját úgy, hogy még véletlenül se kerüljön furatra teflon. Mondjuk a 8-ból 6-ot ráapplikálsz és akkor stabil lesz a cucc; voilá, még jobb is, mint volt és a rágcsáló bármikor szétcsavarozható, mindenféle küzdés nélkül.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
snake1977 #82811 üzenetére
A magam részéről ezügyben nem tudok segíteni, de egy félig jó hírrel tudok szolgálni; ha minden kötél szakad, külföldről már rendelhető az utódja (szállítással együtt 74 dollár), a Cooler Master MM720, ami minden tekintetben igen kellemes előrelépés az elődhöz képes.
-
BeStronk
tag
-
Vanir
veterán
válasz
snake1977 #61217 üzenetére
Rival 100, de lehetőleg maradjon 500 DPI-n, 1000 még szódával elmegy. Zalman egeret nem szabad venni, az oké hogy van benne egy adott szenzor, de nagyon nem mindegy az MCU és a firmware sem. Az A9800 pontos, csak az SRAV miatt szar, mindig lesz benne pozitív accel.
Egérpadot is vegyen hozzá normálisat. -
-
válasz
snake1977 #60386 üzenetére
Nalunk sem pont ez Dremel modell van, csak gugliba ezt talaltam hasonlot.
Festestol felek. Egyszer probaltam es gyoker vagyok hozza. Vagy csak gagyi festekrm volt. Bar te is azt irod noname, szoval nem tudom mit rontottam el. Vagy tulfujtam es mar megfojt, vagy alig volt rajta valami es pottyos lett inkabb csak. Egyes helyekre meg nem tapadt valamiert meg. Pedig ugy emlekszem valamivel zsirtalanitottam is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest