- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
ha eldönti melyik márkába ruház be akkor célszerű ugyanazon márka vakuját megvenni a vázhoz. tehát Nikon váz Nikon vaku, Canon váz Canon vaku, hogy melyiket a sok közül az már kevésbé lényeges szerintem. én mondjuk a Nikon SB-900-at vettem a D90 mellé de nem bántam meg, piszkosul profi vaku pedig a tudásának a negyedét sem ismerem még
-
t_a_m_a_s
addikt
Beltérben én kicsit szűknek érzem az 50-et, részemről a 35 (ami ugye kb ekv.50) szerencsésebb. Én is inkább a fényerővel operálnék, a vaku dolog bonyolultabb. Beépített vakuval "arconvillantósat" bármilyen kompakttal is tudsz, a rendszervakut meg mire eltekergeted, beállítod nomeg mire feltöltődik két villanás kötött, addigra már messze van az aprónép. Nekem jobban bevált a magas(abb) ISO + fényerős obi.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Preferált gyártó? Szerintem nincs. Ez egy olyan technikai szegmens ami minden brandre lemodellezhető pro és kontra érveket felsorol. Érdekes minden márka topikját átnyálazni, amiben megolvasható, hogy mindenhol vannak nyűgök, és bódottágok.
R1-et egyszer volt szerencsém kipróbálni. Szerthető kis jószág, ami -ismereteim szerint meglőzte korát! a mai napig korszerű aparát.
Nekem K-x Pentaxom van, 17-70, 55-300, és egy kis kedvencem egy 6 eFt-os manual Chinon 50f1.7 + aszeszoárok. Mellette Canon G9 kis kompaktja - egyemmeg
nem a gép számít -
k1csi
senior tag
Ilyen esetben nem annyira a gép a lényeg, hanem a vaku ami kimerevíti a mozgást. Azaz mindenféleképpen fog kelleni egy jó rendszervaku (amin van AF segédfény is).
A fényerős obi nem megoldás (legalábbis önmagában). A nagy fényerő=nagy rekesz ami pedig kis mélységet jelent (max 1 gyerek lehet így éles akárhány van a képen).
A fényerő helyett inkább fontos, hogy az obi gyorsan tudjon fókuszálni. Ezt az ultrahang motoros obik (külöböző gyártóknál különböző cimke van rá) tudják.
Azaz röviden: Váz nem kritikus, viszont külső vaku fog kelleni hozzá. Az obi nem kell fényerős legyen, de jó ha ultrahang motoros fókusza van.
És még egy fontos megjegyzés: A DSLR-től önmagában nem lesz jobb kép mint egy kompakt vagy bridge géppel. A lehetőség benne van, ha a birtokosa megtanulja használni.
Szerk: Beépített vaku semmire se jó. És ez nem függ gyártótól...
-
Segnior_Barthez
senior tag
Pálinkás kenyeret a kisdednek, hogy egy helyben maradjon
Félre a tréfával ezek ellen a minnél több fény és a sorozat felvételi mód az orvosság. Valamelyik éles lesz. Ha 2sec erejéig nyugton van az 'apraja' akkor a belépő géppek hozzáadott objektíveivel ellőhet a barátod 6-8-10 képet. Ebből valszeg néhány éles és használható is lesz. Új dslr 100-130eFt körül mindegyik márka képviseli magát. Ha van tőkéje, akkor mindegy. Olympus, Sony, Canon, Nikon, Pentax...
De én az obira is rágyúrnék egy jó kis fix 2.8-as fényerős 50re - elérhető áron vannak. Vagy a pálinkás kenyér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- OTP Bank topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged