- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mk48
csendes tag
válasz
kricsi81 #6362 üzenetére
A Pentax DA* sorozatú objektívjei a profik, megfelelnek a CANON L-sorozatnak, vagy annál is jobbak :-). Ezek szigeteltek, cseppállók.
Fixek: 55/1.4, 200/2.8, 300/4. Zoomok: 16-50/2.8, 60-250/4.
A minőségiek közül valók még a Limited fixek, 2.8-as fényerővel. Picik, könnyűek, ugyanakkor tiszta fém-üveg cuccok.
-
válasz
kricsi81 #6358 üzenetére
Igen, de a Sony (a330) kihajtható LCD-s. Kb ennyi az előnye. De fogásra még mindíg nem tudom, eddig csak a380-at fogtam az nem volt kellemes. Mos találtam egy jópofa oldalt itt lehet összemérni képminőséget:
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM -
Zoli bácsi
őstag
válasz
kricsi81 #6362 üzenetére
Felsőbb kategóriában nem vagyok otthon, majd talán erre jön Szten,Ő a Pentax szakértő.
Úgy tudom, hogy a Pentaxosok várnak egy vázra évek óta, ami lassan ideér: [link]
A második kérdésedre egyértelműen igen a válaszom, vannak nagyon jó objektívek a Pentaxhoz. Tudtommal a fix objektívek nagyon jó minőségűek hozzá.szerk: Ja, és szerintem a D300-as szintre nyugodtan lehet mondani a K-7-est.
-
-
kugyu21
senior tag
válasz
kricsi81 #6298 üzenetére
Kricsi81 és Degeczi
Köszönöm pont erre voltam kíváncsi, hogy a mért jobb értékek és az optikai teljesítményre adott plusz 1 csillag kijön-e a képeken annyira, hogy annyival több pénzt érdemes legyen kiadni érte.
Marad a 18-105 (azért nem a 135, mert nekem kell a VR).
Mégegyszer köszi.
Fogalmam sincs milyen pirosról beszéltek -
Degeczi
nagyúr
válasz
kricsi81 #6302 üzenetére
a Tamronnal 4 példány után fölhagytam, erről Tokináról ugyan nem túl sok infót találni, de az nem biztató (bár ezek közt az a legdrágább), így maradt a Sigma 18-50/2.8, ami végülis bevált - noha persze nem tökéletes az sem
ugyanakkor másnak lehetnek más szempontjai, kifoghat más példányt, így nem sokat számít, h nálam ez lett
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kricsi81 #6245 üzenetére
ha nincsen erős fény, nem olyan kontrasztos a téma, h a csúcsfények beégjenek, akkor nyilvánvalóan nem is vehetsz észre különbséget
azonban az alacsonyabb érzékenység gyakori fölhasználása pont erős megvilágításban lenne - és a leírt működése, a túlexponálás miatt pont akkor kell kerülni...
én nagyon örülnék, ha letiltható lenne, mert akkor egyetlen "vakon" balra visszatekeréssel bármikor gyorsan vissza lehetne állni alapérzékenységre
így viszont közben figyelni kell a kijelzést, nehogy "Lo" legyen belőle
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kricsi81 #6242 üzenetére
de, legalábbis a D300 ISO 200 és kamu ISO 100-a közötti különbség bármilyen méretben jól érzékélhető!
ez az ISO 100 uis egyszerűen 1 FÉ-vel túlexponált ISO 200, amit utólag szoftveresen visszanyom = emiatt érthetően jelentősen csökken a dinamikája, könnyen beégnek a csúcsfények, ill. ott a színek is torzulhatnak
emiatt kerülendő, csak "extrém nincs más lehetőség" esetben célszerű használni (de nem nagyon, hiszen pont erős napsütésben valószínű, h kellhet - vagyis amikor a legnagyobb eséllyel előjöhet ilyen beégés)
(a pixinfó hírhedt D700 - 5D összehasonlítása is ezért húzta le régebben a D700-ast, mert hülye módon ISO 100-on tesztelték, és "nahát, sárgulnak, beégnek a csúcsfények..."
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest