- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Peddy789 #46308 üzenetére
Az EOS-M50-en van mikrofon port? A magyar oldalon nem írja hogy lenne rajta
Komolyabb fényképező videózásra pl Panasonic G7 , kihajtható forgatható a kijelző , mikrofont port is van és 4k is. a 12-60-as obival pont 200e
Sajnos ahoz hogy kicsi legyen kompromisszumot kell kötni
A G7 kb akkora mint a 200d. -
PuMbA
titán
válasz
Peddy789 #46305 üzenetére
"Baratnom egyetlen gondja hogy szerinte tul nagy a kamera."
Pedig a legkisebb kamerák között van a 200D
Boltban össze lehet hasonlítani a többi kamerával, de a 200D-t annyira kicsi, hogy megfogni alig tudom, pedig nincs nagy kéz méretem, szinte gyerek kezem van. M50 is ugyanakkora szinte. Nagy különbségek itt már nincsenek, de az M50 fogója már jóval kisebb, mint a 200D-é, azaz kevésbé kényelmes megfogni.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Peddy789 #46305 üzenetére
Most így hirtelen a Sony A5100 és a Panasonic GF7 jutott eszembe, ami kisebb. Felhajtható LCD-jük van, ami vloghoz jó lehet. De nincs mikrofonbemenet egyiken sem. Maximum egy külső hangfelvevővel lehetne megoldani.
Szerintem a Canon 200D jó lehet erre. Nem olyan nagy az. -
Tin_Shield
őstag
válasz
Peddy789 #44024 üzenetére
A PDAF főleg akkor fontos, ha mozgó (a gyorsan közeledő es távolódó mozgás követése a kritikus) dolgot akar valaki videózni.
A tükör teljesen felesleges a videózáshoz, az az optikai keresőképhez kell a fotózáshoz az ilyen felépítésű (DSLR) gépeknél. A MILC-eknél nincs optikai kereső, így tükör és azt mozgató mechanika sincs.
A Canon 18-55 semmivel sem jobb minőségű mint a Pana 14-42, sőt.
Ha Pana gép mellett döntesz a 14-42X-et részesítsd előnyben, a motoros zoom videóhoz előnyösebb, plusz az X objektívek parfokálisak (zoom közben nem mászik el a fókusz) -
fefe9
tag
válasz
Peddy789 #44012 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólóhoz, én is inkább Panasonic/Sony vonalon nézelődnék, ha a videó a legelső szempont.
Első blikkre ez a G7 kit pl. nem rossz erre a célra: [link]Ne kapkodd el szvsz., kell még pár dolog az ilyesmihez, pl. állvány, memóriakártya.
Próbálj ilyenekre keresni, hogy "best vlog camera 2017", bár lehet, hogy ezek csak jobban összezavarnak.Szuverén vélemény, de én a G7-et jónak gondolom erre.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Peddy789 #44012 üzenetére
Ezek közül egyik sem igazán jó erre szerintem
. Én valami olyasmit vennék, mint a panasonic g7 vagy g80, ha használt is játszik, akkor g6... forgatható a kijelzőjük ami szvsz ilyenkor nélkülözhetetlen és miki port is van rajtuk. A videóminőségük is tisztességes, igaz a g6 csak fullhd-t tud. Sony fronton is vannak jó videós cuccok, de sajnos tudtommal egyiknek sem forgatható a kijelzője.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- Linux felhasználók OFF topikja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PC Game Pass
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest