- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #45607 üzenetére
Nekünk még van egy ilyen AGFA itthon 97-ből és még müködik
-
PuMbA
titán
válasz
Muerte68 #45590 üzenetére
"viszont ellentétben a belépő tükrösökkel ennél nincs F/B-fókusz."
4 DSLR van a környezetemben, tudomásom és a látott képek alapján egyik sem F/B fókuszos fix (f/1.8) és zoom obival sem
A probléma valós, de szerintem messze nem nagy mértékben, főleg akinek például maximum 3-4 obija van. Na meg aki azért vesz belépő DSLR-t, hogy aztán rátegyen egy 18-300-at és akkor egy obival le van tudva minden. Mindegyik jól fog működni. 20 obival már más lehet a helyzet, de annak valószínűleg AF állításos gépe van.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Muerte68 #45574 üzenetére
Irónia egy ország, ahol az ironok élnek, tudod....
Csak megvilágítani szerettem volna a parttalan és meddő, DSLR - Milc szembeállításon alapuló vita feleslegességét...
A legjobb az lenne, ha mindkét rendszere lehetne mindenkinek, közösen használt obikkal és a célnak megfelelőt vinné magával, mikor fotózni megy.
Ennek híján leginkább a legtöbbet fotózott témák mentén kell valamelyik rendszer mellett dönteni.
Az "őskövület DSLR" mint dehonesztáló jelző ellen született a posztom...
Amúgy nem igazán értem, hogyan lehet egy gép "fényévekkel modernebb"....
Tudtommal az egy térbeli távolság... -
Neck
veterán
válasz
Muerte68 #45558 üzenetére
Ha végignézed a videót, ad tanácsot, hogy lehet pár 10ezer forintból a világítást is megcsinálni.
Van egy rész, ahol pontosan felsorolja, mit hogy lehet összerakni, és mi mennyibe kerül. Egyedül a modell volt "drága". Pont, hogy a "lúzereknek" készült a videó, elmagyarázza, hogy lehet "kicsiből szépet". -
törölt tag
válasz
Muerte68 #45527 üzenetére
Mondjuk az biztos hogy a feléd mozgó( szemben ) alanyt a legnehezebb....kutyákat mondjuk nem egyszerű, nagyon gyorsak....ott mondjuk látom a követő af hasznosságát de olcsóbb kategóriáknál az is lassú.
Tehát ha milc akkor felsőbb kategóriát kell megcélozni...dslr nél nincs ekkora híd....jobb volt a 70d mint a 40d , de alacsony ison kepminosegben meg nem mondtad a kulonbseget, 1/8000 et tudott mindegyik, az af termeszetesen sokat fejlodott. Ezek után nem veletlenul erzi a vasarlo egy alap milcnel hogy nem az igazi, olyan tobbet vartam volna erzesed van.Akkor az epl sorozat, es az a5000 is olyan hangos hogy kikuldenek nehany helyrol, nem is ertem....az elektromos zar ezert jo de azt sem tudom hasznalni mesterseges fenynel.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Muerte68 #45522 üzenetére
Én is nagyon szeretem (sőt nálam pl. az arc+szem felismerés EVF-ben a gépválasztásom egyik alapvető szempontja volt) és szinte mindig be van kapcsolva, annak ellenére, hogy nem minden esetben kiszámítható: van, amikor szinte szemben lévő arcnál "várom" hogy beadja és nem....illetve a másik, amikor képes egészen váratlan helyre betenni a "kockát" és arcot felismerni pl. egy fenyőfa lombozatában.
Nekem sajna nincs regisztrált arcfelismerője, de ha pl olyan helyen vagyok, ahol sok arc van, és nem feltétlenül a családot fényképezem, akkor bizony vissza a jól megszokott recepthez: arcfelismerés ki, AF-S.
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #45515 üzenetére
(#45515) Muerte68
Ez a beszélgetés egymás között folyik, nem a zsebben hordható gépre vonatkozó felvetésre reflektál (arra már megszülettek a javaslatok). Ezért írták a low light és vadfotózást.
(#45517) total90
Persze, nyújt, kérdés, hogy mennyiért és hogy szüksége van-e az adott többletre az adott felárért.
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #45515 üzenetére
Ettől függetlenül érdekes a téma. Tény, hogy a Canon Dual Pixel AF nagyon jó dolog és az is érthető, hogy mivel egy jobb Canon garantáltan alkalmas sportfotózásra, sokaknak nincs indíttatásuk a váltásra. Meg is értem. A jó fogás, a sok kezelőszerv, a nagy biztonsággal szállított eredmény és a széles, jó árú obipark miért ne lenne komoly vonzerő?
-
Throme
veterán
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #45500 üzenetére
Sokat vágok ki képből, hold, madarak stb. ott venni észre....persze ha nem nagyítgatjuk hülyére a képet, jó az is....aztán lehet volt valami baja az enyémnek, nem kizárt....de ha a képminőség rendben lett volna, akkor is nulla a tudása meg a fogása meg minden...nagyon utáltam, szó szerint.
Az E-PL6-ot meg tudtam szeretni, pedig az sem egy nagy eresztés, de jobb ment az említett Sony, az biztos. -
Neck
veterán
válasz
Muerte68 #45339 üzenetére
A kis váznak ára van.
Mondjuk ez a 20 perc nekem erős kinyilatkoztatás, sok függ attól is, hogy milyen körülmények között használod.
Pl a flip screen kihajtva, javul a ház szellőzése. Plusz frame-et a gépre rakva is sokat javul.
Ha nyár van és meleg, a gép színe se mindegy, a fehér tovább bírja stb.YouTube tele van trükkökkel, van aki ettől az említett 20 perctől sokkal többet is felvett vele...
-
MrChris
nagyúr
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Muerte68 #45175 üzenetére
Azért a beltéri fotóknál különbséget kell tenni, hogy épületbelsőket kell fotózni, vagy beltéri eseményket. Ha emberek is szerepelnek a képen akkor már a 24mm is necces sokszor, akkorát torzít a képszélek felé, az uwa ilyenkor felejtős. AP kolléga tényleg váltott Fujira, de szerintem inkább a Fuji szenzora és a színvilága motiválta, a 10-24 semmivel sem "nagyobblátó" mint a Laowa 7.5, vagy ott lett volna a Pana vagy az Oly 7-14 is, ha csak a látószög a probléma.
És egy dolgot szerintem nem árt észben tartani, mielőtt valaki fórumos ajánlásra beleugrik egy extrém (ekv) 12-14 mm gyutávú uwa objektívbe: fotós tapasztalat nélkül az extrém széles látszög szerintem kifejezetten nehéz műfaj, nagyon kevesen látnak igazán jól vele. Mondjuk a AP pont igen, ő az Oly 9-18-ból is kihozta amit lehetett. De ő ha jól tudom ezen a területen mozog, ha nem is fotósként -
PuMbA
titán
válasz
Muerte68 #45097 üzenetére
"Mondjuk azért az se mindegy a váz neked mennyire komfortos kézreálló kezelhetőség stb."
Ja, valahogy úgy menne a dolog, hogy obi után megnézed a vázakat és ha egyik sem tetszik, akkor mész a neked második megfelelő obiparkhoz tartozó gépekhez
A kit obis dolog amúgy igaz, szóval aki tudja, hogy nem vesz több obi-t, csak egy darab mindenest, annak tényleg a váz a legfontosabb.
(#45098) kutga: Igen, de gondolom az árkülönbség ott is megvan, mint újonnan.
-
xXxian
senior tag
válasz
Muerte68 #45097 üzenetére
Kitűnő példa erre a Pentax.
Olyan vázakat gyártanak, hogy (azonos kategória/árcédula mellett) Canon / Nikon labdába sem rúg, viszont fényévnyi lemaradást sikerült összehozniuk az objektívek fejlesztése terén. A belső élességállítású halk, gyors AF objektívekre gondolok.
X
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Muerte68 #45072 üzenetére
Igazából mindenkinek joga van hozzá, hogy olyan felvételt, amit Ő nem szeretne nyilvánosan viszontlátni magáról, ne hozhassanak nyilvánosságra. Sajnos nem lehet csak a fotósban megbízni ilyen szempontból.
A mai zoomokkal gyakorlatilag bárki leégethető, zavarba hozható. Van két képem, egy görög lányról egy hajón, ahol az első képen nem látja, hogy fényképezem, a másodikon odanéz és észreveszi, hát... ölni tudna a tekintete... Pedig az arcát fényképeztem profilból csak....
Törölni nem volt szívem, hozzájárulást viszont nemigen tudtam volna kérni még szóbelit sem a nyelvi nehézségek miatt... Ez vagy tíz éves sztori pedig... -
törölt tag
válasz
Muerte68 #44994 üzenetére
"Bocs magas labda volt
"
Ezzel semmi baj nincs.
"Persze ott vannak a Sigmák,de zoom obikból sajnos nem sok olcsó van
erre céloztam az adapterezéssel."
16-50mm, 18-55mm, 55-210mm a szokásos olcsó kitek, de (használtan) a 18-200mm MILC-fronton 100 ezerért kimondottan jó vétel (árban és optikailag is rendben van), a 18-105mm f4 pedig a tudásához mérten határozottan olcsó. Idővel hasonló áron lesz használtan a 18-135mm is, ami nem csak a legkisebb és legkönnyebb a hasonló APS-C obik között, de az első tesztfotók alapján erősen úgy tűnik, optikailag is a legjobb lesz. Szóval szerintem nem a keresett és jó árú zoomok hiányoznak, hanem fényerősek, de ezek mindenhol drágák. Erre viszont jól működő és nagyon olcsó megoldást nyújt a Sony-tulajoknak az adapterezés.
-
törölt tag
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #44971 üzenetére
Na akkor egy kis oly marketing
Használatiba sokminden benne van ott is.
Ugye az E-M1mk2-nél is értelmezni kéne az adatokat és aleírást
Üzemi hőm: -10-40fok Üzemi páratartalom 30-90%A termék nagy precizitású alkatrészeinek
védelme érdekében soha ne hagyja
a fényképezőgépet az alábbi helyeken,
függetlenül attól, hogy használja vagy csak
tárolja azt:
• Olyan helyen, ahol a hőmérséklet és/
vagy a páratartalom magas, illetve erősen
ingadozik. Közvetlen napsütésnek kitett
helyen, tengerparton, zárt gépkocsiban,
hőforrás (kályha, radiátor stb.) vagy
párásító berendezés közelében.
• Homokos vagy poros környezetben.
• Gyúlékony vagy robbanékony anyagok
közelében.
• Nedves helyen, például fürdőszobában
vagy esőben.
• Erős rezgésnek kitett helyenNa akkor itt hol van az időjárásállóság?
A fürdőben nem hagyhatom amíg elmegyek tusolni v. épp a műhelyben mert jó poros környezet
Miközben a honlapon meg ott figyel a Mobilitás és megbízhatóságnál a Porba, fagyba (ami víz) lerakott gép illusztrálva
Na akkor ez milyen marketing?
Ebből látszik hogy a sok okos azt gondolja hogy megmossa a csap alatt v. egy tálca vízbe lötyköli a gépét
Vagy csak tolja esőben mert bírja ugymond.
Persze lehet kibírja de ha .bepusztúl csak szídják a gyártót pedig világos a leírás.Miközben a használatiban benne is van hogy semmilyen felelőséget nem vállalnak a NEM redeltetésszerű használatért.
Tehát témázhatunk de egyformák a gyártók.
#44974) Tin_Shield
Tessék az oly megcsinálta jól a szigeteléseket csak garanciát nem vállal rá.
Pontt ez a lényege az időjárásállóság ráírásának hogy ha bepusztúl nem terheli felelőség a gyártót mert semmilyen szabványt nem adott meg aminek megfelel.Ott va erre az IP szavány csinálja meg mondjuk IP68-ra és válaljon felelőséget érte mint a N1 AW1-nél máskülönben csak mellébeszélés minden gyártó részéről ez az egész.
Hiába bírja ki úgymond az esőerdő túrát az E-M1II, 5Dmk4,D850 , ha mégsem bírja akkor csak széteszi a gyártó a kezét és fizeted a bevizsgálási díjat is hogy visszakapd a papírnehezéked -
mikrofon
veterán
válasz
Muerte68 #44893 üzenetére
Vagy egyszerűen nem másra erőltetni a saját nézőpontot, hanem elfogadni hogy valaki, máshogy gondolja, és esetleg még azon is elgondolkodni, hogy neki is lehet igaza....
De sajnos itt a többség azt gondolja, hogy csak neki lehet igaza mindenki más meg.....
Sajnos itt nulla a tolerancia az ellentétes véleménnyel szemben.
Vannak az önjelölt igazság osztók akiknek mindenkit még kell győzni....
Akár mi legyen a téma... Mindig több napos felesleges erőlködésbe megy át....
Gondolj vissza a pár nappal ezelőtti szín háborúra.... -
jjeahh
nagyúr
-
Neck
veterán
válasz
Muerte68 #44700 üzenetére
Nem forgattam ki semmit. Nekem a burst sebessége a belsőhöz tartozik. A többi csak plusz.
Ez a "ne legyél Econ" hogy jött ide? Ez a trollkodás, nem az amit én írtam.
Szerinted 150-ért az A5100 vagy az A6000 a jobb vétel?
Nem önigazolásból írtam, hogy nézzen inkább A6000-et annyiért, hanem mert ár/érték arányban jobban jár vele. Te csaptál le arra, amit írtam.
-
Neck
veterán
válasz
Muerte68 #44549 üzenetére
Én is használok vázból kieső jpg-ket, csak, mint tudod, azt is lehet állítani a gépen, milyen jpg essen ki a vázból.
De ezt írtam is. A hozzászólásom lényege, még egyszer leírom, az volt, hogy szerintem az alapbeállítású jpg minősége 28. sokadrangú szempont váz ajánlásakor, viszont itt nagyon sokan durván túllihegik, és ez alapján ajánlanak gépet a betévedőknek. Állítható a vázon, sőt (szerintem) át is kell állítani téma függvényében, ha jpg lesz a végeredmény. Ha pedig RAW, így is, úgy is bele fog nyúlni az ember.
Azzal sem értek egyet, hogy az Oly RAWokkal kevesebbet kell tökölni (ezzel egy másik HSZ-re reagálok). Mégis mit kell tökölni? Egy kattintás bármelyik RAW feldolgozó programban a kedvenc, vagy a témának megfelelő szín profilt húzni a RAWra. Olyra is lehet Sony színeket, és fordítva....
-
Neck
veterán
válasz
Muerte68 #44485 üzenetére
Ja értem, szóval az atom lusta embereknek ajánlunk itt gépet. Tehát nem az a lényeg, hogy mit tud a váz, hanem hogy 1 gombnyomásra mi esik ki belőle? Csak én hittem azt, hogy ez egy szakmai fórum? Innentől lehet mindenkinek iPhone-t meg Samsung Note8-at ajánlani beépített HDR-rel?
Számomra a megfelelő színprofil beállítása úgyanúgy a fényképezés része, mint a helyes rekesz, zár, ISO beállítása (már amennyiben JPG-re fotózok). Ha pedig RAW, akkor még úgyis tárgytalan az egész vita.
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #44491 üzenetére
Az egész nem arról szól, tetszhetnek-e valakinek az Oly színek.
De amikor az Oly-fan kollégának az a kiindulási alapja, hogy akinek a Sony képek tetszenek, az "botszemű" - nos, az már röhej. Főleg, hogy eleve 13 féle Sony szín van csak a vázban, finomhangolás nélkül.
Kb. olyan ez, mint az a hallatlan szakértelem, amely megállapítja a zöld fal mellett álló lányról, hogy túlságosan zöldes árnyalatú a bőre.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #44491 üzenetére
A színábra képeknek szerintem számunkra nem sok értelme van, ha finomságokról beszélünk, dpreview-n amúgy is ott vannak sok géppel, nem kell őket újra elkészíteni. Viszont egy portré, meg ha még háttérben pár dolog ott van jóval többet mondhat.
jjeahh: Azért mert egy kicsit megcsúszott zöldbe meg barnába, meg kicsit alexpós?
Hölgy meg valszeg romlott sminket használt aztán ilyen sárgászöld lett az arca. Ilyet úgy se tud az Oly
Rapid136: Sok mobil már egész jó színekben, jobbak mint az átlag tn paneles monitorok. A kalibrációra persze szükség lehet, nálam egy eizo és egy dell monyó van, talán rendesebb fajták. Kalibráltattam őket az oázisban, látom a változást, ha beteszem a profilt, de ez alapvetően nem változtatta meg az alap tónus jellegüket. Egymás mellé téve a dell-en a képek ridegebbek, eizon meg melegebbek, pedig azonos a wb.
-
Falovas
aktív tag
válasz
Muerte68 #44432 üzenetére
Abban igazad van, hogy az APS-C szenzoros kamerák jobbak. Például ez az [NX-1] is igazi filmes minőséget produkál. De az is igaz, hogy ez már 4K-ás kamera, és ez nagyban befolyásolja a minőséget. Viszont 4K-ás 1".os kamera is felveszi a versenyt az említett Sonyval.
Például itt egy [Sony VG30]-al készült lagzis videó, itt pedig egy [Pana FZ1000] -rel készült. Olyan óriási minőségbeli különbség nincs a két felvétel között, vagy legalábbis csak árnyalatnyi. Bár az is igaz, hogy a youtube sokat ront mindkét videó minőségén, és szerintem a Pana videó 4K-áról lett vissza konvertálva. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Muerte68 #44430 üzenetére
Viszont nézd meg, mit összehekkelnek egy fényképezőgéphez, hogy valamennyire is alkalmas legyen videózni.....
Amúgy az a kérdés, hogy a fényképezőgépeknél, hogy áll elő a videó képe? Interpolálnak az egész szenzorról, vagy csak a közepét használják.... -
Warton
őstag
-
mikrofon
veterán
válasz
Muerte68 #44213 üzenetére
A Sony rx10 sorozat mind és panasonic fz1000 vagy felette... Rakjál már kérlek melléjük egy egy dslr-t. Én írtam elég kompaktot te meg még egy dslr szettet sem főleg nem árral... Most te jössz...
Én nem veszek mert nem a belépő kategóriában keresgélek. Vagy elfelejtetted, hogy onnan indultunk hogy a belépő DSLR helyett van jobb kompakt....
-
mikrofon
veterán
válasz
Muerte68 #44209 üzenetére
Miért szerinted mennyi egy belepő DSLR kitt?
Most hangzott el pár hsz-szel ezelőtt, hogy 150e alatt nagyon nehezen jön össze....
Azért vagy kicsivel többért igen jó kompaktott kapsz... Kár erre több szó
Egy Lx 100 össze sem hasonlítható egy belepő DSL-rel
Ráadásul az RX100 most 90e HUF...
RX100II - 150e -
RX100III is 190e HUF ez meg ugye kifejezetten jobb nézd már meg a rajta levő 24 - 70 mm f/1.8 - 2.8
optikát...
Mondjál nekem olyat ami árban jobb és tudásban is jobb ennél az RX100III-nél a DSLR-ek közül.....Kár a ferdítés.... és erőlködés...
Kellene egy kis frissítés.... -
törölt tag
válasz
Muerte68 #44168 üzenetére
Világosan leírtam, hogy a Canont tartom ebben az esetben a jó vételnek. Ettől függetlenül tartom az A3000-et ajánlható gépnek, ha valakinek például mindössze 60 ezer forintja van kitobira és vázra. Abból már csak nem lehet baj, ha elgondolkodik egy kitűnő képminőségű, DSLR kialakítású vázon.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Muerte68 #44160 üzenetére
Az AF és a kitobi sem annyira izgat, van E-M10 és hozzá egy nekem ideális objektívsor, nem szándékozok kilépni a mft-ből. Tényleg csak a manuálozás miatt gondoltam rá, 1 Parcitól érdemben lentebb már úgysem megy az ára, ha nem jön be, - és szobadísznek is megunom
- eladom nagyjából bukó nélkül.
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #44165 üzenetére
Gyenge a kereső és a kijelző is, de ha valaki ezzel együtt tud élni, bátran ajánlható gép, kitűnő képminőséggel, jó szenzorral, nagyon szép, realisztikus színekkel, olcsón. Korábban tettem is be vele készült kitobis képeket.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Muerte68 #44146 üzenetére
köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
valóban volt amit pontatlanul fogalmaztam meg, de végül sikerült belőle kihámozni a szándékomat.
akkor a sonyt, mint alternatívát elvetettem (méret, drága obik, kereső hiánya miatt többek között).
marad a szinte örök vita, amit nem szeretnék kirobbantani még véletlenül semnajó, tényleg nem, de Nikon vs. Canon.
A Nikon mellett az szól, hogy valamivel azért kisebbek, meg talán én ebben az árkategóriában, használtan nagyobb kínálatot fedeztem fel, bár ez nem biztos..nem tudom. A canon mellett a meglévő objektívek, amik minőségileg nem nagy számok, régi EF rendszer, de 2 ilyen "csoda" is jobb és többet ér, mint a semmi. És esetleg amíg veszek hozzá egy jó objektívet, vagy épp csere történik egy még jobbra, vészmegoldásnak, hogy valami legyen, jó lehet.
Mindegyik APS-C-s, ugyanaz a digit4/expeed 2-3 processor van bennük...ebből a 6-ból melyik lehet jobb választás?
Maradt a d3100, d3200, és d90 a nikon vonalon
és a 500d, 550d, 1200d canon vonalon
A régebbi d90, vagy 500/550d? vagy az újabb d3100/3200, vagy 1200d? a különbségeket megnéztem a camera comparison oldalon, lényeges változást igazából csak a MPx-számban látok az újabbak javára, az mennyire erős érv azok mellett?
vagy ezek közül tényleg már csak az ár, exposzám, állapot a döntő tényező? -
törölt tag
válasz
Muerte68 #44139 üzenetére
Kérdés, hogy a street fotóra vajon mi alkalmasabb, egy kis gép, vagy egy nagy DSLR?
Azt pedig felejtsd el, hogy a Sonyhoz drágák az obik (lásd az aláírásomban szereplő összehasonlítást). Én egyébként nagyon szívesen mennék streetfotózni, de az nekem sajnos csak külföldön menne...
-
haruspex
aktív tag
válasz
Muerte68 #44061 üzenetére
Én nagyon gondolkodtam rajta, hogy váltok, mer, ha egy rendszeren akarok mindent megoldani, akkor csak a Canon, és az MFT jöhet szóba, a kisméretű nagylátó miatt, de nincs belenagyítás a keresőbe, nincs teljes elektronikus zár, ha jól tudom, meg ez a blackout probléma, pláne ilyen ár mellett....amúgy pedig tök jó gép lenne az m5-m6 páros.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Muerte68 #44053 üzenetére
Kipróbáltuk a camera kft-ben, régebbi obikkal is, kompromisszum mentesnek tűnt, gyors volt, úgy működött minden mintha tükrösön lenne. Mondjuk a gép maga már problémásabb, minden sorozat után kell kis szünet amíg sötét a kijelző, és nem jöttünk rá, hogy-hogy lehet megoldani.
-
excalibur36
senior tag
válasz
Muerte68 #43975 üzenetére
Köszönöm az infókat!
A yasit és a Helios 44-3 MC-t megtartom, a Jupitert eladom.
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy hol és mit kell állítanom a gépben ahhoz, hogyha az AF élesre állt csipogjon?
Elvileg tudja, de a manuálban sehol nem írják, hogy hol kell bekapcsolnom ezt.
Jelenleg a keresőben a fókusz terület bezöldül, illetve a a led hátul.... -
excalibur36
senior tag
válasz
Muerte68 #43971 üzenetére
berendeltem egy pár adaptert, már alig várom, hogy megérkezzenek.
van egy Helios 44-3 MC, egy Jupiter 8 és egy Yashica ML 50/1,7. kezdetnek elég lesz... :-)
Bár szemezek egy Helios Zenit 77 M4 MC optikával is... de lehet, hogy ezt elengedem, mert szerintem drágáért méri a tulaja 30e. Ft....
A Sony szettemet meghirdettem külön ( váz, 35,18, 16,55 ) de lehet megtartom odaadom az asszonynak én meg elmanuálozok a Fujimmal... -
oszi666
őstag
válasz
Muerte68 #43539 üzenetére
Az oreg csatahajot ingyen kaptukegy rokontol es igazabol nem is veszunk masikat amig nem tanuljuk meg rendesen hasznalni. Azt beszeltuk hogy felesleges sok penzt kiadni egy ujabb gepre amig magat a fotozast mint folyamatot nem tanuljuk meg rendesen. Arra pedig ez a vaz is teljesen jo egyelore
Szoval elhoztuk magunkkal es most probalkozunk egyszeruen. Aztan ha belejovunk akkor majd veszunk egy jobbat, ha mar olyan szinten vagyunk hogy erezzuk a hianyt
Koszonom a segitseget -
törölt tag
válasz
Muerte68 #43438 üzenetére
(#43438) Muerte68
Őszintén szólva ezek a legtöbbször eléggé bugyuta viták. Az A6000-nek eleve van 13 képstílusa, amelyek tovább finomhangolhatók. Ha valakinek a standard színek nem eléggé ütősek, választhat még egy tucat közül, aztán még állítgathatja azokat is kedve szerint. Csak eddig nem szoktak eljutni.
Nemrég egy profi fotósként dolgozó, canonos ismerősömnek mutattam meg az Autumn Leaves színprofil képeit -3 kontraszttal, meg néhány vízparton lőtt fotót Clear színprofillal, a végén pedig a Neutral színprofillal készült, gradingen átesett videót. Egyszerűen nem akarta elhinni, hogy ilyenek esnek ki a vázból, meg kérdezgette, hogy ő miért nem hallott erről. Mondtam neki, hogy a legtöbb Sony-tulaj sem tudja, mit fog a kezében, de ha valaki kicsit elmélyed benne, csodálkozni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Death Stranding (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest