- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
frizso
senior tag
válasz
frizso #44294 üzenetére
Találtam két potenciális DSLR gépet ami még belefér az árba.
CANON EOS 1300D + 18-55 IS + LP-E10, az MM-ben most 117-ért mérik 3 év garral (0% THM-el igen kedvező vétel lenne)
vagy
használt CANON EOS 600D 16700 expós váz +
Utángyártott portrémarkolat (Aputure)
2 db Gyári akku
EF-S 18-55mm IS kitobjektív
EFS 55-250 mm IS kitobjektív
Dörr CPL szűrő
Mindez 120-ért lenne, kipróbálási garral.Melyik lenne a jobb választás?
Nikon d3300-sa gépeket is néztem, de a jobb szenzor ide vagy oda, a tesztek alapján nem készít jobb képeket a Canon 600d-nél. Bár lehet én olvastam rossz tesztetek?!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
frizso #44294 üzenetére
Az átlagos kompakttól sokkal jobbak, ugyanolyan képminőséget tudnak mint a DSLR-ek.
A mozgó témákhoz fázis érzékelős AF ajánlott. Persze meg lehet lenni nélküle, de több lesz a rontott kép. Viszont ez még csak most van terjedőben a MILC-eknél, sem újonnan, sem használtan nem olcsók még az ezt tudó gépek. Esetedben szerintem egy használt DSLR lesz a jobb választás. -
Tin_Shield
őstag
válasz
frizso #44281 üzenetére
DSLR-ből Pentax van még, nagy előnye Canikonnal szemben a jó minőségű világos kereső, és a jobb építési minőség, hátránya, hogy kevésbé ismert és elterjedt, kisebb a használt piaca. Képminőségben kb azt tudja mint a korabeli Nikonok, általában ugyanazt a szenzort használták
Ha MILC is érdekes lehet akkor ~100e-be beleférhet pár típus kitobjektívvel, pl Sony NEX5N(-től újabbak), Olympus E-M5, E-M10mk1, E-PLx gépek, Panasonic G6, GX1, GX7. A Fujit csak azért nem ajánlom mert az első generációs gépeken az AF még elég lassúcska. A fényerős objektívet és/vagy vakut itt sem úszod meg a beltéri képekhez (ebben egyébként a Canon az árbajnok, igaz csak egy objektív miatt, az 50 f1.8II (és a kínai klónja) tényleg gombokért megszerezhető)
Ha nem szerkeszted a képeket akkor olyat keress aminek tetszik a jpg képe. Ez persze alapvetően szubjektív dolog, a közvélekedés az Olympus és Fuji jpg képeit tartja a legjobbank, nem is alaptalanul. De van aki Canon színeit szereti, vagy éppen a Nikonét. -
Tin_Shield
őstag
válasz
frizso #44279 üzenetére
A Nikonnak jobb a szenzora, ha utólag húzni kell a képet bármilyen képszerlesztővel akkor több benne tartalék. A 18-105 ajánlható objektív, a 18-200 szerintem nem az igazi, 3rd partyból vannak értelmes és megfizethető alternatívák ha egyben ekkora átfogású objektívet szeretnél. Akármelyik rendszer mellett mellett teszed le voksod a beltéri képekhez jól fog jönni egy fényerős (fix) objektív és/vagy egy rendszervaku. Nikonból a 35 f1.8 ajánlahtó, az aktuális Canon felhozatalt sajnos nem ismerem, a 17-85 felejtős, az már 8Mp-en is gyenge volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged