-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Én nem tudom, de az az 1000D nem egy nagy kitaláció 130k.ért
. Azért az érért inkább a sokat ajánlgatott Oly 520 duplakit, vagy egy kis gyűjtéssel K-x (méghozzá piroóoósat
, nah jó csak vicc),de ez tényleg nagyon jó kis masinéria
és azért a pénzért jobbat nem igazán találni se Kanyon se Nyikony repertoárba
. Használtan meg Canon belépőszint a legegyszerűbb mert elég sok eladó van és lehet válogatni, de minden más szimpatikus márkából is ugyanígy lehet hasonló kedvező áron jót találni, csak nem úgy, hogy sz@arba rúgsz akkor is 350D-t találsz. Csak keresni kell! És szerintem tévhit, hogy csak Canon-t esetleg Nikon-t lehet venni használtan, mert csak az van. (azért voltak itt ilyen célozgatások...
)
-
Gerisz
addikt
Köszönöm!
Csak számlás és új jöhet szóba.
Ilyenekben én nem szeretem a "használtat" akármennyire is az.Az az álvány újonan is 10 körül van, nem drága, (már ha a végösszeget nézzük)
Táskát mindenképp. Memóriakártyát amit johnjohn ajánlott egy 8gigásat.
Eddig néztem, UV szűrő, napellenző, táska, memóriakártya, zsinóros objektívsapka (a gyárin miért nincs mazzag, a spórolás egye meg e fejüket), LCD védő fóliaTesó hozott érvet a Nikon mellett. Adnak hozzá táskát
De a Canon lesz nagyon úgy érzem. -
Kazimír
őstag
Dicséretes, hogy utánajártál valamennyire.
Azt is meg kellett volna nézni, hogy az apróhírdetések közül hány db kínálja az egyik webáruház új objektívjeit, és hány a valóban használt árut, magánszemélytől. Máris árnyaltabb a kép..
Mértékadóbbnak tartom az Index fórum fotós adok/veszek vagy digitális fotó adok/veszek topicjait.
(Attól még igaz a két nagy márka uralma ezen a téren is, de talán nem ilyen mértékben..) -
johnjohn
addikt
Nem biztos, hogy megteszi, mert az első madárlesen odaveri, ha egy kép sem lesz jó !
Ha megfontoltan vásárolsz, akkor inkább veszed a cuccot részletekben, lassan építve a rendszert, mint hogy a gyengébb darabokkal szenvedj. Eladni is nehéz !
A 70-200 f4L olcsó is, meg jó is,de sokszor még kevés is a 200 mm, meg a 4-es rekesz! -
Slowman
aktív tag
Mivel te úgy is csak Canonba gondolkozol így következetesen maradok azon a síkon.
Az olcsóbb telével nam lőttél nagyon mellé az annyi is kb 55-250 is kbra de ez még szerintem vajnyi kevés egy frankó természetfotóhoz, madarazáshoz stb.
ez azért drágább 50k-nál így hirtelen. De szerintem ha nagy látó APS-C szenzorra akkor 10-20mm az meg borsosabb.
Makro obit így kapásból nem találtam de minimum egy 105/2.8 sigma vagy 100/2.8 canon amivel érdemes makrozi, ezek egyike sem megúszható 50k-ból még használtan sem.
Mivel nem akar MF-el pöcsöl asszem ezt írta, akkor a közgyűrűsor is kimard, mert egy AF-es közgyűrűsor (feltéve ha létezik ilyen nem is tudom) meg egy jó obi és ott vagyunk mint a 105/2.8. Jó megoldható esetleg tel+előtétlencse kombóval de az már nem makro obi.
Szóval tényleg kicsit eltévedtél szerintem is. Vagy csak nagyon lentre tetted a lécet amit szerintem úgyszintén nem érdemes csinálni mert az olcsó változófényű obikkal utána csak a szívás van. És úgy is le kell cserélni. Hosszútávra megéri jobb obikba gondolkozni.ps.:Hop hop megelőztek, közbe csöngettek
.
-
johnjohn
addikt
Ha közepes-jó minőségű objektíveket akarsz venni, akkor egyik árat sem írtad jól, még használtan sem !
Canon 70-200/f4L--használtan 130 000.- hasonló Nikon 180 000.- használtan.
Canon 2.8/100 USM 120 000.- Tokina, vagy Tamron 90-es,100-as makró 90 000-- 100 000.- használtan.
A Canon 55-250 IS esetleg még belefér a 70 000.- be, ge csak közepes minőség, és hamar kinövi az ember !
Egy jobb Tokina, vagy Sigma nagylátószögű használtan is 100 000.- ! -
Degeczi
nagyúr
így van, ám
- különösen tele esetén rengeteget segít, ha az obiban van a stabilizátor, és nem a vázban (pl. mert a keresőkép is stabilizált lesz, és az AF-nek is könnyebb a dolga)
- nem egy ökör ára manapság az obiba tett stabilizátor. A kitobik is azok, de telében sem veszett drága pl. egy 70-300VR (ami ráadásul használtan is könnyen beszerezhető)
- ugyanakkor nem is létfeltétel a stab megléte. Nekem pl. eddig akárhányszor volt olyan obim, végül mindig eladtam... mivel többnyire úgysem mozdulatlan amit fényképezek, a VR nem segít (éjszakai városképnél meg az állvány egyébként is nélkülözhetetlen)szóval tényleg sokmindenről lehet dönteni - és jó eséllyel úgysem lesz végleges a döntés, majd menet közben alakul ki, mi felel meg a legjobban az egyéni céloknak
-
Slowman
aktív tag
A 450D LV-jét ne mis fogod ismerni mivel nincs benne
.
A Sony belépőszintű kategóriás vázain elég pocsék illetve érdekes a fogás. Ha valakinek pont kézre áll akkor jó de ritka. Az megint vitathatatlan tény, hogy a Canon és Nikon a legszélesebb spektrumú objektívválasztékkal rendelkezik de ezzel egyenesarányosságba drágábbak is. Ha ő nem tervezi a komoly fényképezést és megelégszik egy dupla kittel akkor az Olynál nincs is jobb, de erről váltani szeretne gondolom nem akar új Olympus gépet venni ha már eladta a cuccaitígy az kilőve. A Sonyt-t mindenképp az LV miatt ajánlanám ha az nem fontos, akkor inkább Pentax mert azt mondják a Sony kitobija elég csapnivaló. További alternatíva a Canon, Nikon belépői, amiből az utóbbi nem épp ajánlott az AF motor hiány és emiatt az olcsóbb obik nagy része kiesik a repertoárból. Hacsak nem akarna később egy komoly Nikon rendszert a kiépíteni, de azt mondta, hogy hobbi célra lenne.
A másik, hogy csak origit akar venni ez már leírta.
-
-
jeni
félisten
Fél milla összegből lehet kihozni jobb gépet mint a Pentax K10D+16-50/2,8 obi. Ha azt veszem figyelembe,hogy még jobb obija van neki mint a sajátom,akkor nem tévedtem nagyot. Mert ugyanazt a kiépítés minőségileg szerintem jelentősen túllépné a 350e.Ft-s keretet is. Azért meg semmi értelme Canonra váltani ha rá költ 500e.Ft-t ugyan azért. Egyébként nem írtam semmilyen 5 millás értéket. Mivel nem profi fotós a kedves fórumozó,amúgy sem hozná be a többlet költséget a fotózással.
-
Slowman
aktív tag
Nem hasonlítottam össze hanem arról volt szó még mindig, hogy nem ugyanolyat más márkából, hanem jobbat. Nemde? És arról volt szó, hogy a mostanit eladja és vesz újat. És nem most áll a vásárlás előtt (akkor valóban nem nagy a különbség), de én nem is mondtam ilyet szerintem. Na most újonnan nem kapsz nagyon se 30D meg lehet már 40D-se szerintem. És akkor megint ugyanoda jutottunk vissza, hogy nem párosítgatunk hanem jobbat keresünk.
-
Slowman
aktív tag
De itt nem arról lenne főként szó mint az iskolába, "párosítsuk össze az alábbi gépeket
". Hanem érdemleges előrelépésről.
Na most a 16-50/2.8-at meg a K10D-t és a 50-200/4-5.6-at Canon fronton legalább egy 17-55/2.8 IS USM-el (és még nem beszéltünk L-ről) tudnánk helyettesíteni, és egy 50D-vel lehetne fejlődő tendenciát mutatni vázterén az 55-200-at meg egy 70k-s 55-250/4-5.6-al lehetne pótolni és akkor 450-500k-nál tartunk. Nikonnál D90 és egy Nikkor 17-55/F2.8 és egy szintén 70k-s 55-200/4-5.6-al amivel együtt megint ott vagyunk, hogy ez inkább már 700k.
A meglévőt kb 250k-ért tudná eladni jó esetbe és egy jóval gyengébb settet (amit most nem részleteznék, ezt már megvitattuk) tudna összerakni belőle ami tuti bukó lenn minden téren. Tehát jelentős anyagi ráfordítás nélkül nem nagyon úszható meg a csere, feltéve ha ugyanazt szeretné összerakni.
Szerk: természetesen ezt újonnan. De eddig azt hiszem nem mondott olyat, hogy használtan szeretné, sőt azt vettem ki a szavaiból, hogy újat szeretné... -
Szten Márs
nagyúr
Pedig bőven nem tudok mindent, ebben biztos lehetsz
Szóval van mit kérdeznem nekem is
Csak ritkán esik szó a fórumon mélyebb tudást igénylő dolgokról, általában a felszínt kapargatjuk újra meg újra meg újra. Mondjuk ezért van a fórum, hogy a kezdőknek segítsünk, tehát félreértés ne essék, nem panaszként mondom, csak magyarázatként.
-
Slowman
aktív tag
Igen szerintem is annak a 10-20% világátlagnak kár lenne külön gépet gyártani. Mindamellett, hogy azok a gépek kb 1.5X többe kerülnének, mivel jóval kevesebb fogyna és úgy is neccesen érné meg a gyártása szerintem.
Egyébiránt én is balkezes vagyok és nem érzem hiányát a bal kézre kialakított markolatnak. Még soha nem akartam fordítva megfogni a gépet. Amúgy nem érzem különösebb kiváltságos helyzetbe magam, hogy jobban tudnék zoomolni vagy fókuszálni mint egy jobbkezes (bár én nem is vagyok 100%-os balkezes).
Egyedül a gitárnál akadtak problémák azt inkább bal kézbe fognám minden mást még tökéletesen tudtam használni, mivel nem gitározok így ez nem fenyeget... no meg a samurai kard, de azt sem forgatom.
-
fezsoo
aktív tag
Nálunk a Photo Hall -ban(Kalocsa) lehet kapni egy Oly e410 -et dupla kit, 1gb kártya, táska, 3 év gari.
Csak sajna bemutató darab, és mindenki fogdossa ahogy csak lehet.
Viszont csak 105k az ára.
Nem tudom, nézegettem, de inkább egy bontatlant majd.
Persze nem ilyent kimondottan.
Viszont fogásra nagyon kellemes volt.
Igaz ez volt az első tükrös gép a praclijaim között
Viszont ez pozitív volt így elsőre... -
TeeJay
félisten
én meg belépőszinten semmiképp se vennék Canon-t mert egy Nikon D3000 vagy D5000 szerintem sokkal kényelmesebb szebb mint egy Canon 1000D vagy 450D
az 500D már azért jól sikerült, viszont mivel magamnak kinéztem a Nikon D90-t így maradok is annálaz már középkategória, és bár tudom hogy egy 40D vagy 50D többet tud, nekem mégis a Nikon tetszik fogásra is meg objektívkínálatra is, úgyhogy nálam az a befutó
1x taperoltam végig Saturnban a Canon belépő DSLR gépeket, hát majdnem kiesett a kezemből a 450D annyira keskeny a markolat, ellenben a Nikon D40 nagyon pofás darab
-
törölt tag
Hát ma rávettem az egyik földimet, hogy a rossz idő ellenére is menjünk el fotózni. Összedobtunk pár ISO1600-as fotót is, hogy megnézzem mit tud, a szar idő pont erre tette alkalmassá az eseményt. Az a helyzet, hogy ISO1600-on is jobb minőséget produkál a 450D mint az én kompaktom ISO400-on. A fogása meg a kezelhetősége is nagyon kellemes volt, szépen egybe volt a gép vigyáz is rá a tulaja, kielégítő szolgáltatáskínálat párosult mindezek mellé. Kellemes élmény volt.
-
törölt tag
Nagyon szeretek fényképezni, az elmúlt 7 évben amióta normális életet élek, ez a 3-dik hobbi ami tartósan ennyire érdekel és szeretem (az egyik a számítástechnika, a másik a gyúrás), egyelőre
(csak megjegyzem már egyszer) annyi a célom, hogy az alapokat elsajátítsam, ehhez elég egy belépőszintű masina, aztán majd meglátjuk mi lesz. Mindenesetre a későbbiekre már részben előre készülve fontos lenne a kompatibilitás, ezzel együtt az alkatrészek apránként cserélhetősége. Úgy látom, hogy ebben most a Canon egy picivel a többi gyártó előtt halad.
Öröm az életem, hogy mindig ilyen pénznyelő hobbit választok magamnak, eddig számítógépre vertem el az összes zsozsót, most meg már fényképezőkre is el fogom!
-
törölt tag
Azt hiszem, hogy végül a Nikon fog kiesni először, mert az AF motoros/AF motor nélküli obik okozzák a fejtörést, illetve a magasabb árak. A Pentax K-x nagyon jó lenne, de várni kell keményen, illetve egy Pixinfo-s tesztnek is örülnék... A Canon-nál jó az objektív-választék nagyon, ez sokat nyom a latba.
Egyenlőre azt hiszem pihentetem a dolgot, a napokban a segítségetekkel nagyon sok mindent megtudtam amikre szükségem volt, emellett rájöttem, hogy kapkodni most semmi értelme nem lenne. Egy időre pihentetem a témát, hogy kitalálhassam mekkora legyen a költségvetése az egész történetnek. elolvastam egy rakás fényképező tesztet, és valószínűleg még többet el is fogok a jövőben, amikor csak időm engedi. -
Szten Márs
nagyúr
Ha nem sürgős a vásárlás, akkor nagyon megéri megvárni a Pentax K-x-et. Igencsak erősen best buy lesz, ha nem lesz jelentősen drágább a magyar ára, mint az amerikai - főleg az a duplakitje, ami mellé az 55-300-at adják. Magyar pénzre átszámítva amerikában kb 150 ezer HUF-ért lehet rendelni, miközben itthon csak maga az 55-300-as obi 85 ezer HUF. Ezen kívül a 12MP-es CMOS is igencsak jót fog tenni neki.
-
johnjohn
addikt
Valamit nagyon benéztél, a 40D magában is 140k körül mozog objektívek nélkül is !
Garis 40 D 160k körül indul, feltéve, hogy semmi trükk nincs, mert ha ennél olcsóbb, akkor nagyon akarnak szabadulni tőle ! Amúgy a 40D kitben a 17-85 IS USM obival ment, ami magában is 70 k használtan. -
gaborbol
őstag
Szipmatikus volt, holnap meg is rendelem melo utan.
Ottkar: Itt a nagy USA-ban nincs 1 dolog ami amerikai lenne.
Levis farmer made in indonesia, bolivia, mexiko.
Nike Cuccok:cipo china, sprot ruha ami minosegre legjobbnak tunik: torok.....
Az amerikai kocsimban mult heten mit talatam??? VALEO oninditot, hogy csesznek meg -
majom2
senior tag
nekem nemrég van xxd gépem és én azt mondanám, hogy ha tudsz akkor mindenképpen maradj a 20d-nél. egy csomó előnye csak használat közben jön ki, amiket pl fel sem soroltál. vagy esetleg a 30d-nél. gondolom nincs nagy különbség a kettő árában.
nameg az egy dolog h tükör vagy prizma, de a 350d-nek iszonyat kicsi keresője van. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
Zoli bácsi
őstag
De ha arra még rádobnál egy húszast akkor lehet érdemes lenne egy 30D-t..
Félig viccnek szántam, de szvsz akkor érdemes a dolog, ha a 400d megkíméltebb, kevesebb expos. Annyira nem ismerem a Canont, de max 300d-ről váltanék 400d-re, annak voltak gondok a tükör mechanikájával. -
Mercutio_
félisten
Olvasd el a pixinfo 400D tesztjét, aztán tegyél fel ilyen okos kérdést a Canon topicban, és ha még mindíg vannak megválaszolatlan kérdéseid csak akkor gyere vissza
-
Bikerman
aktív tag
szerintem vegyél canont. pentaxot úgy tudod kihasználni, ha a régi, m42-es manuális objektíveket használod, azzal az a baj, hogy kézzel kell fókuszálni, és hát ez nem a legelőnyösebb pl. egy makró készítésénél, vagy bármi olyan tárgynál ami gyorsan változtat irányt. nikonnál ugyan ez lesz a problémád. hacsak nincs sok pénzed, de ahogy nézem a hsz-eidet nincsen, sajnos. mert ugye nikonnál is, hogyha már szeretnél váltani kitobiról, esetleg egy jobb 50-es fixre, az már, hogy legyen autófókuszod már 100.000-be fog kerülni, ami majdnem kétszer annyi, mint amennyiért megkapod a nikon d40-et használtan.
-
Zoli bácsi
őstag
Ezt neked kell tudni. De ne kövesd el azt a hibát, amit én. Rendszerben gondolkodj, ne vázban. Ha időd van, érdemes kivárni. Néha alig használt gépeket hirdetnek, potom áron, gondolom megszorul valaki. Múltkor a hardverapróba alig használt D90-es volt sürgősen eladó, 18-105 VR obival, de olyan áron...(Féláron, na). Aztán mire elrohantam volna kölcsönért, eltűnt a hirdetés.
Olykat nem nézed? Legolcsóbban megvehető gépek. Valahol egy karcmentes E500vázat hirdettek 35-ért. Duplaobis kitben is sokat árulnak.
-
Zoli bácsi
őstag
Hozzáteszem, elfogult vagyok. (Nikon d50 volt kitobival, arról váltottam K200D-re kitobival)
Ha megnézed az adatokat, messze a Pentax a nyerő. De csak akkor ajánlom, ha a kitobi helyett veszel rá valamit. Ha kihasználod a régi, M42-es manuális obikkal való kompatibilitást. Ha kitobival akarod használni, akkor a Nikon. Mindenképp gondold át, később merre akarsz továbblépni. Pentaxnál számold hozzá az árhoz, hogy venni kell rendes akkukat (eneloop), és normális töltőt (IPC-1L). Nehéz döntés. Ne a vázat nézd, a rendszert.
Én két objektív miatt bánom, hogy nem Nikont vettem (18-105VR, és 35 f1,8). Azthiszem, kiderül, hogy kicsit megbántak a Pentaxot. Nem a váz miatt. Nincs olcsón nagylátószögű objektív rá, a kitobi meg...na ide nem írom le azt a négybetűs szót. -
-
Zoli bácsi
őstag
Gyűjtsd a pénzt. Aztán ha egybe lesz, nézz körül, sokszor van alkalmi vétel, kevés expos gép, jó áron. Nekem ma megjött az adóvisszatérítésem, nem kapsz? Ha tudtam volna hogy ennyi visszajön, nem veszem meg a k200D-t, inkább lefaragok belőle egy nullát. De ez már nagyon off.
-
johnjohn
addikt
Bővebben: Régi típus,nyilván erősen használt amit kinéztél, biztos, hogy hasonló árban kapsz jobb gépet.Volt benne egy kis alkatrész, ami szeretett kinyiffanni, lutri, milyet fogsz ki.Lehet, hogy elmegy 80 000 expóig, lehet, hogy az első sorozatnál behal.Mennyi a keret ?
-
Bikerman
aktív tag
volt vmelyik a kezedben? mondjuk e5xx szériából? mert ugye az e4xx széria az nevetséges. nekem az e5xx széria, és a többi olympus gépnek azért nem tetszik az ergonómiája, mert nekem túl szélesek, és nincs meg a magasságuk hozzá... szvsz (ez most kivételesen nem szerény véleményem szerint, hanem szubjektív véleményem szerint
)
-
-
Degeczi
nagyúr
ezt csak magad tudod eldönteni - és elég könnyen: ahol most használsz vakut, gond lenne egy külsőt vinni magaddal?
ha olyan eseményről van szó, ahol a vaku fénye nélkülözhetetlen, ez úgyis adott (ott egy beépített csak ronda, "pofánvillantós" eredményt adna, azt is csak közelre), de komolyabb amatőr használatban két ok miatt lehet mégis hasznos egy beépített:
- ha nem viszel magaddal külső vakut, pl. egy sétára jó időben, derítésre jól jöhet
- ha a vezeték nélküli vakukat ezzel tudja vezérelni, akkor nem kell pluszban egy drága vakut a vázon tartania dolog onnan ered, h az E1 profiknak szánt gép, és náluk egy beépített apróság használata egyébként sem jönne szóba
-
Degeczi
nagyúr
pl. az, h nem tükörreflexes - még ha az eladók szeretik is annak beállítani...
(azt a félrevezető jellemzőt használják ki, h az angol "DSLR" kifejezés áll rá, mert Single Lens Reflex - de nem tükörrel, hanem prizmával adja az optikai keresőképet, és mögötte egy kicsi érzékelős, elavult kamera van)egyébként egy ősrégi gép, a korai kompaktokkal azonos képminőséggel és egyéb jellemzőkkel (pl. lassú AF) = technikai érdekesség az optikai kereső miatt, de egyébként felejtős, pláne ilyen drágán
-
sbazsi
veterán
Nekem többek között az, hogy egy 9 éves konstrukció. 45-ért.
E410 obival újonnan, 2 év garival 80eft.
ehhez képest egy ilyen öreg gép tuti nem ér ennyit. -
Degeczi
nagyúr
-
t_a_m_a_s
addikt
Ha jól tudom, a D50-ben van beépített fókuszmotor, tehát nem annyira költséges az obipark bővítése mint pl D40, D40x esetén. Mivel most úgyis van egy olyan géped, ami azért nem rossz, szerintem inkább kicsit később, de tükrösre cseréld le.
Írtad, hogy túl magas színvonalú gép neked a D50. Miért is? Én azt gondolom, ha életed végéig automatában használod, és csak családi és turista fotókat készítesz, akkor is egy sokkal gyorsabb géppel, jobb minőségben teszed. És ekkor simán elég lehet akár a 18-55 alapobjektív is.
#2532: az oly és a nikon közül nekem a nikon a nyerő.
-
Szten Márs
nagyúr
A két gép között hatalmas különbség van, méghozzá az, hogy az egyik tükörreflexes, a másik meg nem. Ez ezer meg egy dolgot jelent, nagyon nem mindegy melyik mellett döntessz. Egy írás a tükrös és kompakt/bridge gépek összehasonlításáról, olvasd el, remélem segíteni fog: [link]
Keresőszó magamnak: panda
-
Zoli bácsi
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Nade a Nikon az filmes váz, a két Canon meg digitális.....
Szerintem a 400D, ötezerrel több, mint a jobb 300D, és újszerű állapotban hirdetik....
Szerk: elírás. Mégegyszer szerk: Azt ugye tudod, hogy a Canon vázakat objektív nélkül hirdetik? A 300D-nél oda is van írva, a 400D-hez nem írták, de ár alapján gyanítom, hogy ehhez sem lesz. -
Zoli bácsi
őstag
Egyébként komolyan, az Oly E400 talán az egyik legrosszabb fogású DSLR váz. Nekem sehogy sem esett kézre. D50-em van, az nagyon kényelmes. De ami még hirtelen eszembe jut:
E400-as szenzora kisebb, ugye 4/3 rendszer, magasabb ISO értéken jóval zajosabb képeket ad. D50-nél még ISO 800-on is alig van zaj, sőt a zajszűrés nyoma sem nagyon látszik. Ha kitobival veszed, ott az Oly 14-42mm-ese nagyon jól sikerült darab. Akciózták Sigma 18-50-es obival csomagolva is, ez az obi jóval gyengébb, mint az eredeti gyári. Szerintem a Nikon kitobija (18-55) a kettő között lehet minőségre. Mindenképpen a Nikont javasolnám, jobb a támogatottság, a régi, AF motor nélküli objektíveket is lekezeli a D50-es váz.
-
Zoli bácsi
őstag
Mindegyiket fogd a kezedbe. Tudni fogod a választ.
Nagyon off: Mindenkinek, aki volt úttörő, Kellemes Ünnepeket! Tudom hogy morbid, de a mai dátumot úgy belém (belénk) itatták, hogy sosem felejtem el. Mekkora ünnep volt 25-30 éve. A fiatalabbak meg azt sem tudják, miről rizsázom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest