- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
gaborbol #57149 üzenetére
Nekem M50 van, szeretem a csiki-csuki kijelzot, de sakjnos a 4K csak manualis fokusszal hasznalhato benne. Ha ez nem gond, akkor amugy jopofa kis cucc, es egesz jo kepeket lo automataban. A fokusz mondjait tanulni kell kicsit, hogy nehogy elesben zavarba jojjon az ember, egy mobil utan.
-
Neck
veterán
válasz
gaborbol #57142 üzenetére
Amit leírtál, a Sony ZV-1-et erre találták ki.
Sajnos a keretbe nem fér bele, így vagy a kerettel, vagy a kívánalmakkal kell kompromisszumot kötni.
Az USA használt oldalakkal nem nagyon vagyok képben, ezt találtam neked
4k videó, kis méret, fényerős obi van, belefér az árba - és szembe fordítható a screen.
Az AF viszont még régebbi technológia. Személy szerint nem haználtam ilyet. Ha jól tudom, ha nem vagy megelégedve, vissza lehet küldeni nekik.És elvileg Tony videóiban még kupon kódot is találsz hozzá
-
MrChris
nagyúr
válasz
gaborbol #57142 üzenetére
"...ha egyaltalan van ertelme." Nincs értelme. Ha tényleg fontos a jó videó minőség akkor azzal a vázzal nem sokra mész, fhd-ra képes, ami inkább egy interpolált 720p-re hasonlít. 400$ nem lesz elég egy legalább A6300-ra, abban van már kiváló 4k, fhd ugyan olyan. A vázra még objektív is kell...
-
törölt tag
válasz
gaborbol #4068 üzenetére
Én tudom mit vennék a helyedben, és igen, jó gép az Oly, DE..
(De nem akarom hogy mindenki megkövezzen itt, ez magyar sajátosság).Nekem általában a praktikusság a szempont, DSLR-nél viszont sokkal fontosabb még ennél is a támogatottság, objektív ellátottság, kiegészítők száma, stb.
Tudod, sok légy nem tévedhet
A beállításokat azért megnéztem volna, bár tökautomata módban ezekkel sem kell foglalkozni (és ha azt mondod ezen is szar volt, akkor az tényleg szar). Továbbá ha felajánlották Neked a pénzt, akkor végképp nonszensz beállítás-hibát feltételezni, ugyanis kp visszaadást nagyon kevés helyen adnak, inkább megpróbálják kicsikarni a gépből a jót, vagy másikat adni, levásárlást, stb, mint kp.
Nem tudok okos lenni, olyan gépet veszel úgyis, ami tetszik, kb. 4-5 vélemény alapján
-
máyköl
veterán
válasz
gaborbol #4044 üzenetére
D40: Jó gép, a nikon talán legkisebb, és legkönnyebb gépe. Nagy Lcd kijelző, viszont viszonylag kicsi keresőkép. A fogása nem a legjobb, de lehet vele élni. Viszont nagy előny, hogy csak 1500 expo van benne, így valószínűleg még sokáig élni fog a zárja. A D40-nél nem lesz a vázadban képstabilizátor, hanem az objektívekben lesz. (ha VR-es objektívet veszel, amiért sajnos elég mélyen zsebbe kell nyúlni. Sokat dob a Nikon obik árán ha az obi VR-es.(képstabilizátoros). Viszont az objektívben lévő képstabilizátor 4 Fé-t tud csillapítani, míg az oly és a pentax vázban lévő képstabilizátora 2 Fé-t csillapít. Az obikínálat sokkal jobb a Canon-nál, a pentaxnál elég gyér az obikínálat. Az nagyon fontos, hogy D40-re nem rakhatsz akármilyen objektívet. Pontosabban rakhatsz csak nem mindegyiknél lesz autófókuszod. A AF-S obiknál lesz autófókusz, AF obinál viszont kézzel kell majd fókuszálnod.
E510: Jó gép, bár sokat nem tudok róla. A 14-42 mm-es kitobija nagyon jó, a kitobik az Olympusnál a legjobb minőségűek. Az 50 expo is jól hangzik... Az E-510-ben lesz a vázadban képstabilizátor.
K2000: Na ezt a gépet abszolút nem ismerem. A pentaxnál a vázadban lesz képstabilizátor.
Jól gondold meg a dolgot, mert később fogsz venni + objektíveket, és egy rendszerre építs, mert ha már pl. van egy Pentax felszerelésed akkor utána elég nehéz lesz Canon rendszerre váltani, a lényeg a lényeg, hogy jól gondold meg a dolgot, nem mindegy, hogy melyik gép mellett döntesz.
Remélem segítettem valamit.
Máyköl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest