- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
3.Aragorn #94077 üzenetére
Maga a hűtő modell ma is megvan a piacon, nem tudom pontosan, hogy milyen módosításokat végeztek rajta az eltelt évek alatt (ventiváltás biztos volt).
Maga a lefogató keret létezik, csak jó lenne tudni, hogy a Te verzióddal is kompatibilis-e. [link] [link] Több is van, Én azt mondanám vedd fel valamelyik bolttal a kapcsolatot. -
-
Potzee
addikt
válasz
3.Aragorn #61498 üzenetére
Tuti, jól tetted fel? ...gondolom, igen!
A szivacsos oldalával az alaplap felé?
Kis műanyag távtartó bakok a helyükön?
Fenn a foglalat körül nincs valami kondi, amihez hozzáérhet a keret?
Nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon, hol lesz a hiba??? -
Mateusz rex
csendes tag
válasz
3.Aragorn #60885 üzenetére
10 perc kínlódás és mini szívroham után megadta magát, minimálisan megkarcolódott,de még él szerencsére. A hajszárítóra én is gondoltam, de a lábak épsége miatt inkább nem vállaltam be. Az oldaláról a pasztát leszedve látszott, hogy van benne egy minimális rés, az pont elég volt! 1 tapasztalattal több! Nagyon köszi a segítséget!
-
Mateusz rex
csendes tag
válasz
3.Aragorn #60879 üzenetére
Nem olvadt össze csak a hűtőzsír teljesen össze gyógyította és össze van ragadva, de a fém nem olvadt meg, csak a felesleges hűtőzsír bugyogott ki szerintem. Viszont nem igazán tudok semmit közé tolni mert olyan szorosan van
Nem tudom mennyire látod a képen.
Mondjuk már azt nem értem, hogy hogyan tudott kijönni a foglalatból. Amúgy nincsen régen rajta, decemberben volt 1 éves a gép, még én szereltem össze.
-
do3om
addikt
válasz
3.Aragorn #60854 üzenetére
Szerintem most már szállj le a földre ahogy Speed(R) is mondta.
Dolgoztam boltban (szervizes, gépösszerakó) több száz gépet pakoltam össze, Egyetlen minőségi házat adtunk el! Magamnak. Ennyi.
A többi ára nem volt 10e (táppal) felett, ez mondjuk régen volt de akkor is lehetett már kapni jó házakat meg tápokat. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
3.Aragorn #60813 üzenetére
nezd, ez nezopont kerdese, szerintem 10-15 korul sincs normalis haz, az altalad linkelt oldal meresi metodikaja meg elegge esetleges, szoval max a "mekkora lyuk van a lap mogott a kabelekenek" kriteriuma lehet erdekes: az meg eleg keveset nyom a latban, hogy jo a haz vagy sem. minosegi hazak meg valahol 100-150USD MSRP korul kezdodnek.
sequator: kompakt viz lehet necces, elegge szuk hatul a haz. bar ha a radi nem log ki oldalra talan ok.
egyebkent Noctua C14 talan hasznaltan lehet jo megoldas. az a baj 140mmes max CPU magassag nem hagy tul nagy terepet lehetosegekre. pl a Thermalright Macho 120 idealis lenne amire leirod, csak a hazba nem fer el.
-
Speed®
titán
válasz
3.Aragorn #60813 üzenetére
Látszik, hogy nem értékesítési területen dolgozol
Azt kell adni, ami az adott összegért a legjobb. Nem pakolhatom a gépet minőségibb kecóba a CPU/RAM/VGA/HDD/táp kárára, magammal is kiszúrnék ezzel. Egyetértünk abban, hogy a minőség fontos szempont, de kis pénz, kis foci..ahogy a mondás tartja. Én is szívesen pakolnék 25ks ház/táp kombóba vasat, de ritka, aki erre rábólint, sajnos..úgyhogy marad az, hogy a saját érdekemet normális táppal védem, a vevő meg majd cserél/tet házat, ha olyanja van. 10ből 1 kb., akit amúgy érdekel..a lényeg, hogy esztétikus/halk legyen. Nyilván előbbibe bele lehet kötni, nem is mindenkinek ezt ajánlom, vannak visszafogottabb verziók is az ársávban szerencsére..de nagy többségben bevált. Node, off az offnak részemről.
-
Speed®
titán
válasz
3.Aragorn #60808 üzenetére
Volt már dolgod vele? SKt meg inkább hagyjuk ;p
Semmi gond nincsen az anyaghasználaton kívül, ennyi pénzért hibátlan vétel..olcsó FSP táppal kiegészítve szoktam gépeket beleépíteni, ha nem rezonálós vinyó kerül bele, nincs baj, de arra is van megoldás..a ventijét meg 5V kötéssel kultúrált üzemre lehet fogni és a szellőzése is korrekt a hasonló 8as ventikkel szerelhető vackokhoz képest.
Nyilván, nem egy CM690, de amikor egy új gépre szánt keretben 10k van a házra+tápra, nem igazán van alternatíva..de ha tudsz, várom javaslatod. -
Gabesz87
veterán
válasz
3.Aragorn #60524 üzenetére
Konkrét típust tudsz mondani? Ventit/komplett hűtőt akár? Visszakeresgélve a hozzászólásokban az Artic Cooling Freezer 7 Pro-t láttam, hogy ajánlgatták. Az alaplapom használatija szerint van Auto, Voltage és PWM mód. Megnézem majd, most min van. Még a végén az is lehet, hogy nem a legjobb beállításon van, és fölöslegesen teker a venti ennyire. Bár terhelésnél felpörög, úgyhogy gondolom működik rendesen. Csak hangos na....
-
Gabesz87
veterán
válasz
3.Aragorn #60519 üzenetére
Teljes portalanítás megvolt most, amikor átköltöztem a Fractalba. Nem tudom, a venti csapágyas lehet-e. Régóta van azért hangja, csak a Fractal tetején van 2 venti hely, szóval rácsos, és gondolom jobban kihallatszik a zaj. Néha egyébként ha nagyon fülelek, akkor hallani valami furcsa tompa "zörgést", egyenlőtlen járást. De sosem tudtam, hogy ez a venti, vagy netán a HDD-k.
És ha új hűtőt vennék, most mi lenne a nyerő? Ami megfelel az elvárásaimnak, tehát halk, de ugyanakkor jól hűt! (LGA775)
Olvastam Shellkretor oldalán venti teszteket is, és ott a Xilence Red Wing elég jól szerepelt mind hűtés, mind hang szempontjából. Kicsit gondolkodóba estem, a PWM és nem PWM ventik miatt. Ha jól tudom a PWM azt jelenti, hogy az alaplap szabályozza a fordulatszámot terheléstől függően, ugye? Ellenkező esetben hogy történik a szabályozás? Melyik jobb, ha lehet így fogalmazni? -
chester91
senior tag
válasz
3.Aragorn #60504 üzenetére
Eddig mondjuk nem volt rossz tapasztalatom gari kapcsán. Egy darab vinyóm mondta föl az évek alatt a szolgálatot, az előző konfigom 8 évesen vándorolt át máshoz, ahol hónapok óta továbbra is hibátlan működést produkál. Az is intel proci és giga alaplap, mellé geil memória. remélem megtartják a hardverek jó szokásukat, és nem mondják az unalmast be évekig, de azért jobb a békesség
alig várom, hogy lejárjon a gari, és rakhassak torony hűtőt a szépségért az alaplapra, és fasza memória hűtőt a modulra
-
Potzee
addikt
válasz
3.Aragorn #60457 üzenetére
Az említett 4 cooler közül - bármelyiket is választod - jól jársz.
Az Ashura és a Brocken fej-fej mellett, mögötte néhány fokkal lemaradva a Macho...a BQ Shadow Rock 2 elég új modell, nincs róla sok visszajelzés. Az köztudott, hogy a BQ ventik az egyik vagy (talán A) leghalkabbak viszont a Shadow Rock 2 bordázata sűrűbb, mint pl. a Macho heatsink ezért ugyanolyan hűtési teljesítményt csak magasabb venti fordulat mellett tud produkálni a cooler. Szerintem a Shadow Rock 2 a 4. helyen van, sőt, a magas hűtőbordás ramokkal sincs annyira jó barátságban, mint az eltolt torony felépítésű társai.
A Macho gyári ventije is nagyon halk, nem tudom, hogy egy PCGH változaton pl. egy leszabályozott venti mennyivel lenne halkabb...szerintem nem hallanánk a különbséget... -
Ribi
nagyúr
válasz
3.Aragorn #60457 üzenetére
Szerintem pont annyi időbe telik utánaolvasni, mint megírni amennyit írtál. Szerinted itt van az embereknek tapasztalata mind a 4 ventivel eccerre? 1-1 bordáról lehet tapasztalata embereknek, de összehasonlítani nem fogjuk tudni. Nem tudunk rangsort állítani. Szóval értelmetlen ilyen kérdést feltenni, max mi utánanézünk helyetted. PH pont nem az ilyen kérdések miatt van.
PCGH ugyanaz a borda. "The specially designed TY 142 fan with its double-ball bearing runs at constantly 800 rpm." Nem tudom le tudják-e szabályozni. Nekem volt 1 ventim, amit hiába kötöttem potira, konstans 2000-en pörgött. Nem tudom hogy csinálta és hogy ez is ilyen-e.
-
Ximo
tag
válasz
3.Aragorn #60447 üzenetére
A Macho verziói ahogy én tudom:
A sima hr-02, nagy bora 14cm-es olajzöld venti
Thermalright Macho Rev. A BW: az eredeti borda + felszerelhető 2011-es foglalatra, és új (nem olajzöld) venti
Thermalright Macho 120 Rev A BW: A HR-02 Maconál kisebb változat. Alacsonyabb, és 1 hőcsővel kevesebb, 140-es helyett 120-as ventivel
Remélem segítettem! -
Potzee
addikt
válasz
3.Aragorn #60019 üzenetére
(OFF)Igen! Pontosan...
Egy ilyen sok ismeretlenes egyenletre nem igazán tudom a megoldást...(/OFF)
(#60020) ObiWan13
5k-ból nem tudsz új, hatékony és halk hűtést venni. Talán egy AC Freezer 7 Pro kijön a keretből...
Nézz szét az aprón, ott ki lehet fogni jó cuccokat pl. [link] , [link] , [link] , -
-
BenHans
addikt
válasz
3.Aragorn #59911 üzenetére
Kérdezett már a milyen asztalit topikban is és én is leírtam neki. [link]
más. ezt a topikot is követem csak mostanában nem volt annyi időm írni, most is telorol vagyok. meg amúgy is olyan gyorsan válaszoltok mindenre hogy mindig. lemaradok.
de ezt a már nem bírtam ki mert az agyam eldurran amikor emberek vagodeszkat akarnak a proci alá, ajtotamaszt tapnak és etolajas kartondobozt ház helyett stb.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
3.Aragorn #32144 üzenetére
A teszthez tesztkörnyezet szinte"mindegy"
Minél több helyen lesz kipróbálva, annál jobb!
A VándorBrockent azonnal indítom, amint van KONKRÉT JELENTKEZŐ.
Lehet PÜ-ben jelentkezni, vagy itt is.Figyelem!
A továbbküldés mindig a tesztelő költsége, tehát nem nekem, hanem a következő tagnak kell továbbküldeni.
A 10. tesztelő juttatja majd nekem vissza.
A Brocken 1 hétnél tovább ne nagyon csücsüljön senkinél!
A tesztelő hozzájárul, hogy eredményeit közzétegyem a honlapomon.A teszt alapelvei:
- Ne egy gyári hűtőt vessen azért össze vele a tesztelő, hanem minimum egy 12cm-es ventivel szerelt modellel lenne érdemes szembeállítani.
- 1-1 jó minőségű fénykép a saját és a VándorBrockennel szerelt tesztkonfigról
- A tesztet azonos fordulatokon, pl 700-1100-1500 kell végezni saját ventilátorral mindenképp, ha valaki kipróbálja más ventivel is, csak színesebb, érdekesebb lesz a kis játékunk.
- A teszthez az EVERESET FPU tesztet használjuk, és az eredményeket is ezzel figyeljük!
Tehát ki az első????
-
-
katsi
tag
válasz
3.Aragorn #32144 üzenetére
Hetvegere meglesz az Orochim. Ha fel tudom szerelni az alaplapra, lehet, hogy en is reszt vennek a mokaban.
Igy egy igazan nagy vaddal lehetne osszehasonlitani a Brocken teljesitmenyet.
Hazhuto ventijeim nincsenek, a gep egy i5-2500 2x4 GB 1600-as Kingston RAM-mal, VGA szinten nincs (csak integralt), szoval a tuning lehetosege is kizarva.
Milyen programokkal szoktatok tesztelni a hutoket? -
katsi
tag
válasz
3.Aragorn #32075 üzenetére
Koszi a valaszt!
Ugy olvastam, hogy max 500-at foroghat az Orochi ventije percenkent, az konnyen lehet, hogy a macskamat sem zavarná. Tenyleg, hallhato az egyaltalan?Mi a velemenyed, velemenyetek, jo alternativaja lenne egy Arctic Freezer 13 (nem pro)? - bocsi a dupla kerdesert. Foleg a csendesseget es alaporajelen lehutest szem elott tartva.
-
intuser
csendes tag
válasz
3.Aragorn #32030 üzenetére
Hát akkor végső soron mindegy, hogy a házra teszek egy plussz ventillátort vagy a CPU bordára. A lényeg, hogy az a venti halk legyen.
A kérdésem még mindig él, kicsit kiegészítve: aktív CPU hűtést tud valaki ajánlani, 775-ös foglalatra? Leginkább saját tapasztalatra lennék kíváncsi. A guglizás sajnos nem egyértelmű eredményeket adott. Valahogy ezt nem szokták elemezni, abban pedig nem bízok amit a gyártók írnak. láttam már 19db-esnek mondott hűtőt alapjáraton úgy visítani, hogy nem kértem belőle.
-
-
-
Genji
őstag
válasz
3.Aragorn #31887 üzenetére
Adott egy cerka 420 a saját hűtőjével és adott olcsó D930 oem. Budget minimál.
Hát pont az összehasonlítás végett kérdem.
Dupla annyi mag, freki, magméreg a cache meg 8x annyi és a TDPről nem is beszéltem. Csak gondoltam hátha vki bátorít, hopgy azért mégis elég. -
Genji
őstag
válasz
3.Aragorn #31885 üzenetére
Amit adnak a boxos verzióhoz. Szerintem ez lehet (vagy ennél még keskenyebb de az lehet, h már s1156)--> pöcsköszörű .
-
Genji
őstag
válasz
3.Aragorn #31883 üzenetére
Bocs, elírtam. D nélkül
Celeron 420
-
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
3.Aragorn #31765 üzenetére
Szűk 10k-m volt házra,ez volt a legszebb,legletisztultabb,nagyon megtetszett. Szerettem volna kis házikót. Ezért vettem ezt. Amúgy semmi bajom vele,nagyon szeretem,csak ez a hűtő dolog elég nagy kár..
Most megfogja a gyári hűtő 70-72 fokon a procit 3,7ghz-en,de 4ghz-en már elhasal. Valami alacsonyabb hűtőt tudtok ajánlani? Akár drágábban is..
-
Daert
őstag
válasz
3.Aragorn #31648 üzenetére
Viszont alig drágább mint a spirit 120(teszt alapján),a teljesítménye pedig meggyőző.A hang szubjektív,akinek nem tetszik tetszőlegesre cserélhető.Vagy leszabályozható,aki őrült lég hűtési teljesítményre vágyik az nem ilyet vesz,hanem valami 2 tornyost és ott nem a hang a legfőbb szempont.
-
Gerisz
addikt
válasz
3.Aragorn #31582 üzenetére
Ez nem Intel proci! Nézz utána mielőtt ilyet mondasz.
Annak a procinak 63°C a legmagasabb ajánlott hőmérséklet.PöpecHolmik!: Nekem egy Hyper 212 volt rajta régen, de ha nem tuningolsz egy Tx2-3 méretű is lehűti (olyanom is volt rajta, csak az nem bírta a fesz emelést, csak alapon).
Egy ilyennel is előrébb lennél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest