- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Klemens
őstag
Még a gyári hűtő is röhögve viszi 3,7-re húzva, ezek még lehet passzívban is elvinnék.
Nekem csak a modding miatt kell egy nagyobb fajta hűtő.
Az EKL mindennel együtt 5480Ft-ból lenne meg (újonnan a hűtő, posta, 92mm PWM AC venti), a Sella pedig Merlintől 8080Ft-ból (új hűtő, AC venti, posta).
Ráadásul az EKL az 140x110x92mm, a Sella pedig 129x105x78mm tehát az EKL még nagyobb is nála nem is kicsivel.
Úgy érzem az EKL mellett szavazok. -
tajcsi
őstag
Minden vélemény számít, mivel annyira nincs időm áttanulmányozni átolzéig mindent, és ha még meg is tenném akkor is látom, hogy vannak szakértők itt ebben a témában. Néztem a K2 felépítését tényleg sűrű a felépítése. Legfeljebb ezeket a coolink ventiket majd a házon használom, TJ07-be fér ventiátor bőven
Várom a kollega K2 tesztjét -
tajcsi
őstag
4Coolink venti csücsül itt a dobozukban a polcomon
engem az érdekel, hogy mennyivel jobb a H100 mint pl a K2 ami odab@sz a noktua és silverarrownak is....alapból a hűtőkön kiszoktam cserélni a gagyi gyári ventiket...Szóval akkor mennyivel jobb? ha bár 3-4fokkal akkor azt venném. Polírozás, AS5 paszta még pár fok...5Ghz-ig meg sem állok
-
Rimbri
tag
Hűtő kidolgozottságától és processzor felületétől is függ. Például egy Alpenföhn Brocken és egy Hyper 212+ talpát egy lapon sem lehet említeni. Pici prociknál mint pl az 1155-s procik jobb a nem direkt érintkezés. Mert ha ugyebár tegyük fel 4 hőcsőből csak kettő érintkezik a procival az nem valami szerencsés.
-
Rimbri
tag
Megmondom őszintén nem láttam róla tesztet. Viszont a Ninja3-nál jobb (tapasztalat) . És mivel a 4db 8mm vastag hőcső direktben érintkezik a procival ráadásul eléggé kidolgozott talpon/felületen simán hihető.
xxxthrief
Szakmai hozzá nemértésed látszik így feleslegesnek látom a vitát.
Vetítesz. Elég visszaolvasni. X3-d van. Vitát lezártam. -
asturel
őstag
Ezt a kepet neztem, de utolag mindegy is.
(Abban sem vagyok biztos, hogy elfert volna normalisan, mivel az ice matrix 400 - vga kozott is alig van 1-2cm hely.
Az Ice Matirx 400-ot kibontva eleg picinek tunt, azt nem tudom, hogy az intel stock cooler miatt (picit meghajlott (?)), de ~fel mm-el odebb volt az egyik lyuk a lapon, szerencsere pici hajlitasra siman belement a huto blackpate-je. Fel orat biztos ellegoztam a huto osszerakasaval, cooler szerelhetosege nekem kevesbe tetszik (nem hiszem, hogy ujboli kivetel nelkul le tudnam cserelni a coolert rajta). Masodik ventikent felraktam egy glacialtech silentblade 120-at is. Azt nem tudom, hogy gond-e, hogy a haz hatulja fele fujnak a coolerek (hazhutesem nincs). De az biztos, hogy szet nem szedem mostmar
Alaplap szenzorja nem a legjobbak, intelburn test kozben siman ugral 10 fokokat a cpu core-ok homerseklete. (55-60°C-rol 65-70-re).Intel gyari hutessel (1500 RPM) idleben a magok 40-45 fokosak voltak, ezzel (800, 500rpm-en) 35-40°C. Cooler(ek) szinte zajtalan(ok).
(stock coolernek viszont akkora bugo motor (?) zaja volt, hogy hangosabban kellett filmet is neznem)
Intel burn test 15x kozben nem ment 70°C fele (epp, hogy megkozelitette) a magok homerseklete, idleben viszont rogton 43°C -ra visszaesett a homerseklet. Gyari hutessel ez siman elerte a 90 fokot is
, persze iszonyat nagy zajjal.
CPU: 2500k @ 44x100, -0.030V offset
Vegezetul egy kep.
Nem nagyon van viszonyitasi alapom, de nem bantam meg, raadasul olcson (9900 Ft + pkg) jutottam hozza, raadasul meg kb. nintendore is felszerelhetoErdekes, hogy az lga 775 coolerem sokkal hallkabb volt es nem volt ilyen idegesito bugo hangja.
-
-
asturel
őstag
Koszonom Neked is, meg SPQR-nek is.
12e-nel nem nagyon szeretnek tobbet leghutesre kolteni.
a TR ultra extreme-120 csak lga 775-re megy fel (igaz asrock elmeletileg kompatibilis vele (?) ), de a 1155 backplate-je miatt gondolom barkacsolni kellene (?). Hyper 212+ nem ferne el, ha a ventilator a masik oldalra kerulne (felteve ha atlehet rakni), a tower maga 51mm 'vastag', ventilatorral 77mm vagy nagyon elmarad a tobbihez kepest teljesitmenyben/hangban? -
-
Greyfoot
tag
Köszönöm.
Két kérdésem lenne még, jelenleg szintén egy CM V8-as szenved a házban és a rögzítése borzalmas. A 932-esen volt elég hely, hogy cseréld a CPU hűtőt a deszka kivétele nélkül. Ezen a 922-őn azonban nem, mert az x58 lapomon a foglalat túl lent van-a hűtő két felső csavarja elfér, szabadon van, de az alsó kettő hozzáér(ne) a házhoz. Persze tettem alá néhány csík szig-szalit-jobb félni mint bekakk@ntani alapon.
Tehát a kérdésem, a felsorolt hűtők rögzítése mennyire kényelemes/macerás?(már ha van első kézből szerzett tapasztalat)Illetve valóban megéri e a magasabb ár-azaz jobb minőség, jobb hűtés?
PS: Olvastam már néhány review-t de úgy gondoltam innen, tőletek reálisabb, szubjektívebb véleményt kaphatok, lévén gondolom egyikőtöket sem szponzorál egyik gyártó sem
-
tombar
senior tag
-
Merlinclub
senior tag
Véleményem nekem is hasonló, a felső-kategóriában a különbségek elenyészőek, viszont az nem mindegy hogy +/- pár fok mennyibe kerül!!!
Konkrétan:
Ha a kérdéses D14 20000Ft felett megéri e a hasonló, esetleg jobb eredményt is produkáló Brockennel szemben, ami feleannyiba sem kerül. Szerintem még akkor sem, ha a Brocken nem veri a D14-et, hanem elmarad 2-3 fokkalA teszteknek talán ilyen értelme mindenképp van!
Ugyanakkor nem ferdítettünk az eredményeken, így egy kis öngólt is rúgtunk, mivel a Matterhorn alulmaradt mind a D14-el, mind a Brockennel szemben, ami kicsit kellemetlen.....A Wing Boost árak
120mm 4200Ft
140mm 5200FtAz Orange Edition ára ugyanez
-
Merlinclub
senior tag
Ha benézel a tesztekhez, akkor ott láthatod, ami bennünket is nagyon meglepett, hogy a Brocken jobb eredményeket produkált. Sajnos a Matterhornnál is, ami szintén nagyon meglepő, de többször, több platformon ellenőriztük.
Ez a D14 tuti gyengébb a Brockennél, bármilyen hihetetlen, bár ezért már kaptam sok hideget, meleget. -
Bazs-
tag
-
-
rasoio
csendes tag
-
Merlinclub
senior tag
Továbbra is tartom, hogy ahány hűtő és processzortípus, annyiféle variáció, a lehetséges győztesre.
Az általam linket teszt 1155 Sandy, míg a Vortez 1366 i7
Házi-teszten a Brocken kicsit jobb volt Matterhornál is i7 920-on, de AMD-n elvérzett....
Persze vannak mérvadó dolgok. -
Merlinclub
senior tag
Nem tudom, de követem egy ideje a teszteket, és egyre inkább az a meggyőződésem, hogy arra kéne már kihegyezni teszteket, hogy adott típusú processzorra mi a legjobb cooler.
Nálunk a Brocken jobban szerepelt i7 920-on mint a Matterhorn vagy a Nordwand, de más platformon alulmaradt.
Az általam adott kis lista egy SandBridge i5, a másik pedig egy i7.
Ennyi lenne a különbség?
Nem kétséges, hogy a Triglav nem extrém turingra készült, de elférnek mellette a magas hűtőbordás ramok.
Teljesítményéről pedig szerintem annyi elég, 11000 Ft-ért nem kell szégyenkeznie a 15-20 ezer forintos, vagy még drágább mezőnyben!
Szerintem nagyon jó választás lehet, ár-értékben biztos!
-
-Rahan-
tag
A Be quiet DARK ROCK advanced C1 12750 forintért van az argep.hu-n. A Noctua NH-D14 valamivel kevesebb, mint 20000 forint, bár már többször megnéztem magamnak, igencsak nagynak érzem az árrést. A thermalright silver arrow majd 16000 forint. Ha a csendesség az egyik fő szempont akkor nem lenne célszerű olyan cpu hűtőt válasszak, amin csak egy ventilátor van?
-
proci985
MODERÁTOR
csúcskategóriában már nagyon nincs különbség, szóval azon az 1-2 fokon nem múlik. oké, ez lehet furán hangzik, de általános célú A legjobb léghűtő nincs: az SA és a D14 kitakarják a ramokat, a Genesis bekavarhat a légcsatornába, az Archon és az Armageddon alá befér a vékony ram, a HR02 a félpasszívot szereti, a TRUE revC meg a deltákat. szóval felhasználásfüggő.
vastag lamella: alapvetően alacsony légszállításra van tervezve. ennek kb annyi az oka, hogy a TY140 kb tudásban egy 1600-1800rpmes 120ast hoz magában, viszont lefelé is szépen skálázódik. lehetne a bordát nagyobb légszállításra optimalizálni, de akkor csendes üzemre kevésbé lenne jó, meg nagy légszállításra ott a TRUE revC. viszont így a vastag lamellákkal lehet 5-7V között járatni csendben a TY140et (300-600rpmen), úgy, hogy a hűtési teljesítménye is kielégítő.
egyébként ez a vastagítás nem egy hülye ötlet, IFX14 és SA között is a legnagyobb különbség, hogy a lamellavastagságot kb dupla-triplára emelték, a távolsággal együtt. ami jó, mert konkrétan az oldalára téve a saját súlyától meghajlottak a lamellái.
140es pwmes ennyiért szerintem sincs, pláne nem ilyen tudással. 120asból picit olcsóbban swif2 120p lenne, de azt minden valószínűség szerint veri. AC pwmes megoldások meg nem játszanak egy ligában.
-
Merlinclub
senior tag
A Sella 2 ventivel elverte a Notcua NH-U9B SE2-t, ami több mint duplája árban
Az utolsó táblázat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest