Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chester91
senior tag
válasz jim bcs #71364 üzenetére
Hosszú évek vágya teljesült ezzel a monstrummal nincs az a helyzet, hogy megváljak tőle Köszi a választ, az összefoglalóban akkor kissé félreérthető, én is így tudtam, de ott nem pontosan ez van leírva.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Ugye az összefoglalóban is szó van arról, hogy nagyobb hűtők esetében érdemes mATX lapnál fontolgatni, hogy elfér e dVGA. Jelenleg úgy néz ki, hogy van egy Phanteks PH-TC14-es hűtőm, ami rákerülne rövidesen egy MSI B150M Mortar lapra, amely egy fekvő alaplapi tálcás házba kerül. Kérdés az, hogy elférhet-e a dVGA a hűtő mellett, ha esetleg kétséges, a dVGA backplate-je és a hűtő közé egy vékony szivacsot helyezve kiküszöbölhető-e az érintkezés gondja?Előre is köszönöm!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
chester91
senior tag
válasz elephantx #62103 üzenetére
Jó lenne, ha mérnél, mekkora hűtő fér bele pontosan, proci tetejétől (kupakjától) a ház oldaláig. Addig nem tudunk jó szívvel semmit sem ajánlani. Sajnos én magam nem találtam adatot erről.
Közben azért érdeklődj do3om kollégától, mije van most jó áron. Aprón, szokott egyedi felfogatást gyártani, nagyon jó hűtők. De előbb méretet írj, hogy tudjuk, mit ajánlhatunk.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Beni97 #62091 üzenetére
AMD-hez annyira nem értek, nem tudom, mennyire fogható nagyobb terhelés alatt a 220W tdp-s procija, ha lég megfogja, biztosan csúcs hűtő kell neki, ha nem, akkor sokan méltatják a H110-es kompakt vizet. Majd egy nálam hozzáértőbb megválaszolja biztosan
Amirt érdemes azért, hogy ne magas bordás ramok legyenek, és lehetőleg jó tágas, szellős ház. Ha lég is elég lesz rá, akkor érdemes alaposan nézelődni a házak között.
-
chester91
senior tag
válasz S.P.Q.R.13 #62079 üzenetére
Szia!
Nos, érdemes lenne a házat kiválasztani a Milyen gépházat vegyek? topicban. Mivel az meghatározza, hogy mekkora hűtő fér majd be, szükség van rá.
Ezen felül kellene, hogy milyen ramjaid vannak (pontos típus, vagy hogy magas bordás, normál vagy low profile-os.
Beni97: milyen ház, milyen ramok, mekkora keret?
marco00007: mekkora keretet szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Shade45 #61887 üzenetére
Milyen házba, mekkora maximális értékben, milyen ramjaid vannak (pontos típust!), valamint tuningról nyilatkozz kérlek, és akkor biztosan lesz valaki vállalkozó kedvű fórumozó
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61884 üzenetére
Akkor igen, előre-felülre Lényeg szerintem, hogy a legjobb dBa - légszállítás aránypárral rendelkezőt rakd a hdd-hez, ugyanis oda a legfontosabb a minél jobb teljesítmény. Ha jót akarsz magadnak, megpróbálsz megszabadulni a ramoktól, és helyette normál vagy LP ramokat szerzel be, ugyanis egy komolyabb hűtőt már nehéz (lehetetlen) berakni (persze ez csak komoly tuning esetén szükséges), ha nem elcsúsztatott felépítés (mint pl. a fentebb említett új Scythe, vagy éppenséggel a HR-02 - 22.
@Potzee: sokat olvastam annak idején, amikor a CNPS9500-amat beszereztem. Aránylag hangosnak állították azok, akik használták, és a gyakorlatban nem érte meg sem a kinézete, sem az ára miatt a nagyobb hang. Persze lehet, hogy csak elfogult személyektől olvastam véleményt Imádom a zalmant, mert szerintem csodálatos hűtőket csinálnak, de komoly tuninghoz édes kevés az, amit ők letettek az asztalra - pedig az FX100-as piszok módon tetszik, és ha más nem, egyszer, ha nagyob sok pénzem lesz, veszek egyet
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #61881 üzenetére
Ha megnézzük, volt néhány próbálkozás, hogy ne csak torony felépítés legyen a piacon, sokáig a Zalman csinált különleges hűtőket, de új áron elég drágák a teljesítményükhöz képest, volt még 1-2 próbálkozás, de igazán ütőset, ami fogja a dupla tornyokat, én nem láttam eddig, pedig speciel jól néznek ki a CM motorblokkra hasonlító hűtői, de teljesítményben elmaradnak, vagy volt még a Thermaltake SpinQ is, most több hirtelen nem jut eszembe...ennél a típusú felépítésnél léghűtőben eddig nem nagyon találtak jobbat ahogy elnézem
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61879 üzenetére
Legyen elöl-hátul mindenképpen, ha csak 2 db ventid van, még mindig ez a leghatékonyabb elrendezés.
Bár még közelről nem láttam ilyen hűtőt, de a képek tanúsága szerint egy keretre van sima gumibakkal rárakva egy hagyományos ventilátor. Ezt nézd meg otthon, mert ha igaz, akkor gond nélkül ki tudod cserélni. Leszeded a bordáról, leszeded a keretről, és rárakod a másikat.
Szerk.: bár én a helyedben inkább cserélném egy 120-as ventivel megáldott jószágra, biztosan halkabb lesz, mint ez a hűtő (persze, ha normális). Ha eladod a tied, és hozzárakod a venti árát, már aprón biztosan találsz 12-eset.
Szerk.2.: ha megmondod a ramok pontos típusát, akkor többen is vannak, akik tudnak olcsó de jobb megoldást találni itt
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz pruzsi #61876 üzenetére
Már több esetben is felmerült, fórumozók tesztelése alapján, hogy egyrészt oldalt kifújó venti felesleges, semmi hatást nem fog gyakorolni a hőfokokra, de még ha befújod sem lesz jobb. alul-elöl befúj, hátul-felül kifúj. Legalább is most ez az elfogadott, többen is tesztelték, az oldalsó venti bekavar a légáramlatnak, és örvénylést generál a ház belsejében.
-
chester91
senior tag
válasz vittorio7 #61765 üzenetére
Azt a....ez brutálisabb, mint párom gépe volt... Pedig higgyétek el, abban sem volt piskóta, főleg a táp esetén, ami port bevett magába....
-
chester91
senior tag
válasz Gabe123 #61753 üzenetére
Hát, elviekben most az lenne a csúcs léghűtő, ár-teljesítményben a legjobbnak titulálják a szakértők. NEm bírod kivárni azt az időt? Megérné
-
chester91
senior tag
válasz bombibmw #61714 üzenetére
Miért esélytelen abba a házba? Gyári adatok szerint 170 mm-ig támogat, a DRP2 166 magas, szélességben biztosan elfér a maga 138 mm-es értékével. Hosszúságban nem kellene, hogy gond legyen.
-
chester91
senior tag
válasz bombibmw #61714 üzenetére
Ne haragudj, nem láttam
Annyit érdemes tennie szerintem, hogy leméri, pontosan meddig lógnak fel a ramok, veszíteni nem fog vele, az biztos. A HyperX ramok nem magas bordásak, de nem is LP ramok, kérdés hány mm-t jelent a borda rajta.
vj0ci1: Iyen ramod van egyébként? Mert ennek a "Datasheet" szerint 133,35 * 30 mm-es méretei vannak
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Bár élőben még életemben nem láttam ezt a hűtőt, a Bit-Tech tesztjénél szereplő képek tanúsága szerint még magasabb rammal is elfér a DRP2. Nyilván érdemes megkérni azt, aki használtan árul esetleg, hogy mérje már meg neked, pontosan mekkora hely is áll a rendelkezésre a borda alatt.
-
chester91
senior tag
válasz malphitee #61661 üzenetére
Nos, igen találkoztam jó néhánnyal. De általában az emberek meghűtik kellően az alkatrészeket. függ persze magától a processzortól is, de én inkább maradok a jól bevált "lehűtöm rendesen" bevált szokásnál
-
chester91
senior tag
válasz malphitee #61658 üzenetére
Bár én laikusabb vagyok nálatok a témában, mégis úgy emlékszem korábbról, hogy a proci élettartami is függ a hőmérséklettől. Minél magasabb az átlaghőmérséklet, annál nagyobb eséllyel megy tönkre is. Nem csak játék a hőfokokkal, hogy nekem nem tetszik a 60-as szám. Élettartamot növel a kisebb hőmérséklet. Persze az is lehet, hogy tévedek, de kíváncsi lennék ennek az általam olvasott elméletnek a helytállóságáról. A maximális érték az, amelyet még kibír anélkül, hogy rövid úton kár érje, de nem azt jelenti, hogy attól 1-2 fokkal lejjebb lehet huzamosan használni.
-
chester91
senior tag
válasz Neil Watts #61594 üzenetére
Sajnos én intel párti vagyok, így nem sokat tudok az amd-s lapokról, de még ha ragasztva is van, akkor kétoldalú ragasztóval csak vissza lehet rá rakni, nemde? Persze függ attól, hogy garanciás-e, és ha igen, garanciavesztéssel jár-e ez a művelet.
-
chester91
senior tag
válasz Neil Watts #61592 üzenetére
A helyedben ezt nem tartanám szem előtt. Egyszer kell rárakni a procira.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz malphitee #61587 üzenetére
Akkor valóban nem hátrány, ha jó helyen van. Potzee-nek igaza van, oldalra nem nagyon szabad rakni ventit, mivel megtöri az elölről hátulra áramló levegőt, ezáltal örvénylés alakulhat ki a gép belsejében, ami rontja a hőfokokat. Én mióta kivettem az oldalsó ventit, azóta jobb a proci és a többi alkatrész hőfoka is.
-
chester91
senior tag
-
-
chester91
senior tag
Ha Storm Scout 2-d van, akkor érdemes vizsgálódni, hogy le tudod-e kellően húzni majd a ventiket, ugyanis oldalsó ventilátor nélkül 163 mm-ig támogat (6,4 col), ventivel pedig 171 mm a hűtő. Ha le tudod annyira tolni, hogy a memóriákba ne ütközzön bele, vagy át tudod rakni őket, akkor jó lehet.
malphitee: neked is azt javaslom, mint az előző hozzászólónak, mérd le, számolgass, neked a magas bordás ramok miatt nehezebb dolgod lehet. HA tudod, cseréld le őket, megkönnyíti a dolgodat.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz shine77 #61468 üzenetére
Nos, a tápod az ajánlott tápok listájában szerepel. Csak akkor fog kiderülni, hogy mi a baj, ha a ventik beszerzése után is csinálja. Érdemes valamilyen hőmérsékletet mérő programot is belőni, nyilván, ha a melegedés okozza, azok mutatják, másrészt a ventik beszerelése után elmúlik a hibajelenség.
4-5 éves váltás badarság, minőségi táp esetében bír az többet is. Ettől függetlenül lehet hibás a tápod, de kisebb eséllyel. Az is lehet, hogy az alaplapod miatt kapcsol le. Nyilván a legegyszerűbbel kell kezdeni, aztán ha nem szűnik meg, kérj kölcsön tápot, majd alaplapot. Próbálgatni kell, mielőtt elkezdesz vásárolgatni.
-
chester91
senior tag
válasz shine77 #61463 üzenetére
"(Egyébként ki vannak kötve a beszívó ventik a házon...)"
Ez alatt pontosan mit is értesz? Nincs befújó venti a házban?
Mindenképpen legalább 1 venti fújja be a levegőt, a kábeleket rendezd el valamilyen szinten, amennyire lehetséges, és kerüljön a Ninja-ra is és a ház hátuljára is egy venti. Így biztosan megbirkózik vele.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz shine77 #61463 üzenetére
Ez egy Scythe Ninja Plus 2, ha nem tévedek - az én házamba is ilyen csücsül, hacsak a Thermaltake nem csinált ugyan ilyet...mondjuk egy kis kábelmanagement nem ártana először
Szerk.: egyébként a Scythe honlapja szerint passzívan 65 W-ig, aktív hűtéssel 130 W-ig bírja hűteni a procit. A tied 3,4 Ghz-en 84 W-ot produkál, amit bőven vinnie kell egy ventivel, ami arányában véve jóval olcsóbb, mintha vennél egy másik hűtőt).
Szerk.2.: a leszabályzás egyébként nem feltétlen a hűtés miatt lehet, több okból is megbicsaklik adott esetben terhelés alatt egy gép: többek között a tápod is okozhatja.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz ShinjiNo #61450 üzenetére
1155=1150-es furattávolság, ergo támogatja.
Mindig a gyártói honlapot kell figyelembe venni, de sokszor ők sem tüntetik fel a 1150-es támogatást, a már említett ok miatt, vagy mert régi a hűtő.
-
chester91
senior tag
válasz malphitee #61430 üzenetére
A furattávolságok megegyeznek, így nem is lesz külön felfogatása a foglalatoknak. De a Scythe honlapján is írja, hogy támogatja a hűtő a 1150-es proci foglalatot.
na, lassú voltam
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz malphitee #61428 üzenetére
Fel lehet rakni
Viszont ha lesz rá módod, akkor cseréld a magas bordás ramokat, teljesen felesleges a magas borda rá, és lekorlátoz a hűtőválasztásban is.
-
chester91
senior tag
válasz Hardver Arc #61280 üzenetére
A ramok nem magas bordásak. A házadban elfér. 46 mm távolságra van a cpu-tól a ramok irányába a venti széle. Ezt mérd le, hogy megvan-e. Egyébként 31 mm magasságig elférnek alatta a ramok.
-
chester91
senior tag
válasz Hardver Arc #61257 üzenetére
Itt már megválaszolták neked.
(#61260) Potzee: bocsi, későn vettem észre
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Nos, hát arra figyelj, hogy mekkora a maximális magasság, amit be tud fogadni. A hivatalos oldal szerint 160 mm a maximum (kézi méréssel győződj meg róla, hogy igaz-e). Fontos az is, hogy a csodálatos magas bordás ramok esetén (ha tudod, cseréld őket lp vagy normál méretű ramokra) elférjen mellette. Erre lenne tökéletes a Thermalright HR-02, de magasságilag nem biztos, hogy elfér. Ami a gyáriak szerint is biztosan elfér, az a HR-22 (25-28e közötti árfekvés), és ha minden igaz, az is eltolt felépítésű. mindenképpen méregess, hogy befér-e eléggé tetemes darab. (Ahhoz már kellően fáradt vagyok, hogy megnézzem, melyik cpu hűtő mekkora pontosan, így amiket te írtál azokat ellenőrizd, de tudtommal nem fér be mindegyik a gyári adatok szerint).
-
chester91
senior tag
válasz benikeee #61084 üzenetére
A Macho jó hűtő.
Próbálj kérdezni a Milyen házat vegyek? topicban, vagy keresd fel ShellKretort. Nálad fő szempont kellene, hogy legyen: elférjen a vga benne (280 mm), alsó tápos kialakítás, valamint legalább 170-180 mm-ig támogassa a CPU magasságot. Ott biztosan tudnak segíteni.
-
chester91
senior tag
válasz eventus #61079 üzenetére
Ha a HR-02-re gondolsz, akkor ShellKretor által mért adatok szerint nem fér be (mérései alapján 158 mm-ig támogatja a CPU-t). Nyilván érdemes lemérnie, hátha tévedett.
Szerk.: A Macho 120 befér viszont a maga 150 mm-es magasságával. Továbbá befér az Alpenföhn Brocken is. Ami árban a Macho-hoz közel van. Nyilván lehet 15 fölött is találni jót, de mivel eleve 10-et adtál, ezért feljebb nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz steewcv65 #61043 üzenetére
Amennyiben van oldalsó venti a házadban, úgy nem fér el. Ha nincs, akkor meg ennél jobb is belefér. Mekkora összeget szánsz rá?
-
chester91
senior tag
Bőven. Nem kell rá sok, éppen csak annyi, hogy a mikrorepedéseket kitöltse. Szépen, hajszálvékonyan bekened a procit vele, és nem lesz gond ott.
-
chester91
senior tag
válasz Skinny26 #61035 üzenetére
A HR-02 jobb annál, így inkább azt lenne érdemesebb.
(#61037) BMS: pasztákban nem vagyok annyira otthon, de általában az Arctic MX-4-et ajánlják, az egy kiváló cucc.
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz Skinny26 #61013 üzenetére
A Thermalright HR-02 jó választás lehet, eltolt felépítése miatt alkalmas magas bordás ramokhoz is.
(#61026) BMS: Ez biztosan befér, de jobban járhatnál egy Macho 120-al vagy Alpenföhn Brocken ECO-val, ahhoz viszont mérni kellene, hátha van még 2 mm plusz az oldaláig.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Rathrol #61023 üzenetére
Nem találtam adatot, hogy mekkora a maximális cpu hűtő magasság támogatása. Ha leméred, akkor tudunk ajánlani megfelelőt.
-
chester91
senior tag
Próbáld kézzel lemérni, ahogy Potzee javasolta, hátha téved a gyártó általi érték, és fér picivel nagyobb, mert akkor a Thermalright jobb választás lenne.
-
chester91
senior tag
Na, így már más a helyzet. Akkor érdemes lenne szerintem a Coolink-ot előre rakni (gondolom a hdd-ket hűti az első), amit eleve adtak, mehet hátra, és már jó is vagy.
Mivel a coolink légszállítása jó, ezért az hűthetné a hdd-ket, nagyobb mennyiségű levegőt mozgat meg - de azért érdemes lenne valami adatot találni, hogy milyen ventit adtak hozzá. Egyébként itt inkább ezt ne beszéljük tovább, mert nem ide való, és rakd off topic-ba, amit írsz, és nem a cpu hűtővel kapcsolatos. Bár az igaz, hogy ha jó a ház szellőzése, a cpu hűtése is jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Hát nem szerencsés, de nem érdemes gyengébb minőségűt venni. A helyedben kicsit még gyűjtenék, hogy összejöjjön kettő darab 1200-asra, és akkor jó lesz. Nyilván ha csak egyet tudsz, akkor az befele vigye a levegőt, kifele még csak-csak kiáramlik, de be nehezebben jön a friss, hidegebb.
-
chester91
senior tag
Hűtőpaszta kell mindenképpen.
Saját tapasztalatból mondom, hogy az Arctic F12-es ventije nem annyira jó. Még leszabályozott állapotban is hangosnak mondható a PWM-es legalább is, ha számít a hang és a jó légszállítás, de nem akarsz 4-5e-ret egy darabra költeni, akkor Coolink SWIf2 1200. Ez 800 rpm-en megy, és elég jó kis venti, de többe kerül, mint az általad rászánt keret.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz proci985 #61007 üzenetére
Persze, értem
De szerencsére itt is eljutottak odáig a szakértők, hogy megfelelő körültekintés mellett ajánlanak egyes típusokat
Én a Scythe Ninja Plus 2-vel kb 1-1,5 órát szenvedtem, mire sikerült rendesen rászorítani (sajnos 3500+1700 egy olyan szett, ami nem a gyári inteles, hanem egy normális felfogatást ad, miközben 5700 volt a hűtő). De azt mondom, megérte. Jó is, szép is
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #60972 üzenetére
Nem tudod esetleg, hogy mi ez a "könnyű legyen felszerelni" őrület?
Nem egy agyműtét egyiket sem beszerelni, és ha ez a legfőbb szempont, nem túl jó hűtőket fog az ember találni. Egy Macho, vagy Ninja, vagy akármelyik nagyobb állat bőven megéri a felárat is (én ha egyszer cserélem, biztosan gyűjtögetni fogok addig, amíg össze nem jön egy Phanteks-re vagy valami egyéb dupla tornyos szörnyetegre), mert csak egyszer kell belerakni, onnantól meg már teszi a dolgát...
Mindenkinek ajánlom, hogy inkább a hűtési teljesítményt és a csendes üzemet helyezze előre, mintsem a beszerelés nehézségi fokát. Itt bárki bármikor segít, hogyan kell egy adott hűtőt beszerelni, küldünk videókat, szóval senki se aggódjon, nem marad magára
Nem azért írom, hogy bárkit megsértsek, hanem azért, hogy Ti járjatok jól. Én speciel egy Scythe Ninja Plus 2-t vettem 5.700-ért merlintől, és mondhatom, nem egy rossz választás, bár nem könnyű felrakni, ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Nem választottál egy éppen procihűtő barát házat...
Sem a Cooler Master, sem az Arctic terén nem vagyok annyira otthonos, de szokták ajánlani az Arcit Freezer 13-at és a Cooler Master TX3-at is. Ez a kettő az, amit talán lehet ajánlani.
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #60960 üzenetére
Mostanában nem jártam erre, vizsgáim közepette éppen házat tervezek a Sketchup segítségével. Hogy áll az az első bejegyzés dolog?
Egyébként megérne egy cikket is, hogy milyen szempontok alapján válogassuk össze az alkatrészeket
-
-
chester91
senior tag
válasz Andor22 #60776 üzenetére
Szia!
Kérdés adott: milyen házban, milyen tipusú ramokkal van dolgod?
Szerk.: Ja igen, és mennyi a keret rá.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz dani0113 #60761 üzenetére
Amit belinkeltél, azok magas hűtőbordás ramok. Az a baj velük, hogy szűkítik a választható hűtők számát abban az esetben, ha páros számú ramod van, és 2 esetén csak 2 hely, 4 esetén meg csak 4 helyed van. Nyilván te át tudod rakni őket úgy, hogy azok a hűtők, amik alatt nem fér el a magas hűtőbordás ram, mégis elférjenek. De ha adott esetben 4 ilyen ramod lenne, az már gond lenne.
-
chester91
senior tag
válasz dani0113 #60758 üzenetére
Nem rossz ez a ház, mivel azért nagyobbacska hűtők is beleférnek még, mind a Brocken mind a Macho 120 közkedvelt és hatékony megoldás. Újonnan mindkettő drága, használtan elég jó üzlet beszerezni őket, szóval annyira nem rossz ebből a szempontból a házad, de a ramok.... ha lesz rá lehetőséged, érdemes lp vagy hagyományos magasságú ramokra cserélned.
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #60756 üzenetére
Volt szó róla néhány hónapja, valaki felvetette, hogy nem jó, ha hozzáér az oldallaphoz a hűtő, mivel én nem értek ehhez, és ezt sulykolták, ezért nem is mertem a Brocken sorozatot ajánlani, bár ezek szerint tévesen vagyok informálódva Jó ez a fórum, mindig tanulok valami újat
-
chester91
senior tag
válasz dani0113 #60753 üzenetére
Itt nézelődj szét, mindegyik megtalálható, bár újonnan. Ajánlom a Thermalright Macho 120-at, az drágább cucc, 12-13 körül van, de megéri, mert jó kis hűtő. szeretni szokták.
Mint mondtam, az Arctic cuccot inkább nem ajánlgatom, nem jönnek be személy szerint
-
chester91
senior tag
válasz dani0113 #60751 üzenetére
Volt rá példa, hogy történt változás, csak nem vezette át a delikvens
Szóval, a keret alacsony, és igazából neked is egy Macho 120 lenne az igazi, de annak az új ára bőven túl van a kereteden, ennek ellenére ajánlom, hogy gyűjtögess kicsit, jobban járnál. Ami a keretbe belefér torony megoldásban, és jó tapasztalatokat olvastam, az a Deepcool Gammaxx 300. Ezen kívül lehetne nem torony megoldásokat is alkalmazni, használt Scythe Big Shurriken vagy Kozuti. Én nem fogok Arctic-ot ajánlani, számmora nem szimpatikusak, de esetleg ott is nézz körül. Nekem ennyire telik, remélem tudtam segíteni
Szerk.: Esetleg egy új vagy használt Deepcool Gammaxx S40.
Szerk.2.: Még ami beleférhet, az a használt Ninja Plus 2 (én most szereztem be egyet, szállítással együtt volt 5.700, szerintem egy kivételesen jó hűtő, passzívan is használható)
Torony esetében, ha nem slim tornyot használsz, a ramokat át kell pakolnod másik kettő, dual channelbe működő slotba.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz Dan-szan #60743 üzenetére
Nos, így első nekifutásra Thermalright Macho 120. Ezek komolyabb hűtési teljesítményt is elbírnak, így hosszú távú befektetésnek jó. Én a helyedbe az általad felhozott típusokat elfelejteném, jók HTPC-be, de ha fér normális méretű torony, akkor jobb.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Dan-szan #60741 üzenetére
A memóriánál az lenne fontos, hogy low profile, normál méret, vagy magas bordás
Szerk.: ami biztos, hogy 15,5 cm magas hűtő fér a házadba legfeljebb. Mivel ez egy közepes magasság, ugyan függ a memóriák típusától, de inkább egy toronyhűtőben kellene gondolkoznod. Proci váltás a jövőre nézve mikorra van tervezve?
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Dan-szan #60739 üzenetére
Szia!
A szokásos kérdések: milyen ház, milyen ramok.
A gyárinál bármi jobb és halkabb, ez igaz ugyanúgy az AMD, mint az Intel gyári hűtéseire.
-
chester91
senior tag
válasz margithid #60730 üzenetére
Vegyél egy normális hűtőt, küld el futárral hozzám, felrakom, visszaküldöm és kész...hidd el nem nehéz felrakni, megnézel 1 db youtube videót, és már menni fog. Felesleges ilyen procira félmegoldást rakni, egyszer vegyél egy tökös hűtőt, és a procid élettartama is megnövekszik.
-
chester91
senior tag
válasz margithid #60716 üzenetére
szedd le szemből nézve a jobb oldali oldallapot, ha ott van a procinál nyílás, akkor azt nézd meg, hogy a hűtő felfogató lyukai szabadon hozzáférhetőek-e.
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #60685 üzenetére
Csinos darab
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
Szia!
Úgy gondolom nem, kiindulva a Zalman korábbi felfogatási rendszeréből, amely esetén 3 fajta keretet árusítottak: egyet, amely jó 1366-hoz, egyet, amely jó 2011-hez, és egyet, amely jó 775/1150/1155/1156-hoz. Ez a különbség adja számomra a választ, hogy nem jó, ha jó lenne, nem készítettek volna külön keretet 2011-re.
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Pancsermeste #60580 üzenetére
Szia!
Függ az igényektől. Itt egy link, ahol tesztelik mind a kettőt. E szerint a Brocken jobban teljesít, és szinte minden ajánlás esetén felmerül lehetséges választásnak.
-
chester91
senior tag
válasz #91166208 #60575 üzenetére
Attól függ, hogy hűteni akarsz, vagy zajt csökkenteni. Eltérő álláspontok vannak róla, valaki szereti a lentebb írtakat, valaki nem annyira, valaki szerint hatékony, valaki szerint kevésbé, de ha hűteni akarsz, akkor Scythe Himuro, ha csendesíteni akarsz inkább, akkor Scythe Quiet Drive
Még egyszer hangsúlyozom, megoszlanak a vélemények ezek hatékonyságáról, és egyben nem is foglalnék állást egyik mellett sem
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
-
chester91
senior tag
válasz 3.Aragorn #60504 üzenetére
Eddig mondjuk nem volt rossz tapasztalatom gari kapcsán. Egy darab vinyóm mondta föl az évek alatt a szolgálatot, az előző konfigom 8 évesen vándorolt át máshoz, ahol hónapok óta továbbra is hibátlan működést produkál. Az is intel proci és giga alaplap, mellé geil memória. remélem megtartják a hardverek jó szokásukat, és nem mondják az unalmast be évekig, de azért jobb a békesség alig várom, hogy lejárjon a gari, és rakhassak torony hűtőt a szépségért az alaplapra, és fasza memória hűtőt a modulra
-
chester91
senior tag
válasz 3.Aragorn #60501 üzenetére
Ezt valahogy sejtettem Én pl. azért nem cserélem az alaplapi és a ram hűtőket, mert garivesztést okozna, pedig jó lenne mind a kettőre egy szép csinos hűtő de nem merek garivesztést bevállalni, ki tudja alapon.
-
chester91
senior tag
válasz Apollo_21 #60499 üzenetére
Persze kérdés, hogy mennyi garival vesz procit, mikor akar húzni rajta. Ha eltelik akár 3-4 év is, mire oda jut, hogy húzza, és mondjuk 3 év gari van rá, akkor nyilván jó az olcsóbb is. Ha több gari van a procira, vagy hamar odajut a húzáshoz, akkor nem megoldás a kupak megbolygatása.
-
chester91
senior tag
válasz Apollo_21 #60499 üzenetére
Nyilván, amennyiben ezt meg akarja tenni. De amennyiben garis cuccot vesz, újonnan vagy használtan, nyilván nem akar garanciavesztést. Nem tudom ugyan biztosan, de nem hinném, hogy a garancia megmarad, ha a kupakot bolygatja.
-
chester91
senior tag
válasz kampobasszo #60497 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe azt is, hogy érdemes lenne kicsit túllépni a 20-as keretet egy dupla torony hűtő miatt, mert tuning esetén az itt olvasott tapasztalatok szerint kell a dupla torony, amelyet 22-25 között újonnan megkapsz, de ha szerencséd van, 20-ért aprón is találsz. Nyilván nem azonnal fogod kihasználni a képességeit, de pénzt veszítesz hosszú távon, ha kétszer költesz hűtőre.
-
chester91
senior tag
válasz kampobasszo #60486 üzenetére
Előző HSZ-ek erről szólnak!
Kérdés adott: milyen ház (mekkora a maximálisan beszerelhető magasságú hűtő) és mekkora a kereted rá.
-
chester91
senior tag
válasz Potzee #60483 üzenetére
Valóban, bocsi, elnéztem, rossz számot néztem
Szerk.: Láttam már 15 körül HR-22-t, hogy hol, azt nem tudom, vannak néha elég jó áron árult használt cumók
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #60480 üzenetére
Amik között érdemes lehet nézelődni (korábbi ajánlgatásokra figyelemmel):
- Alpenföhn Brocken 2 és Himalaya
- Be!quiet Shadow Rock 2
- Scythe Ashura Shadow és Ninja 3
- Thermalright HR-02 és Macho 120Nem értek még annyira hozzá (remélem egyszer fogok ), de ezeket sokszor hallottam. Bár úgy gondolom, hogy tekintettel a procidra, és hogy később a húzás következménye lesz a nagyobb hőtermelés, gyűjtögetnék még, és egy dupla toronyra áldoznék (pl. Silver Arrow, K2, Dark Rock Pro, Phanteks TC14PE).
Aki nagyobb tapasztalattal rendelkezik, kérem azért nézze át, amit írtam, nehogy megtévesszem a kedves kérdezőt
Szerk.: Az új árak között nézelődtem Merlinnél, nyilván, ha használtat keresel, a határesetek beleférnek a megadott keretbe
Szerk.2.: Az egyes hűtők frissített változatát használtan szintén be lehet adott esetben szerezni a megadott keretben (pl. HR-22 vagy Himalaya 2)
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz Sebaj Fóbiás #60478 üzenetére
Szia!
Adott a kérdés, hogy mennyit szánsz rá, és a nagyobbak elférnek-e a házban? (Gondolok itt egy Phanteksre vagy Be!quiet vagy Noctua dupla toronyhűtő)
-
chester91
senior tag
válasz combonari #60467 üzenetére
Szia!
Mind a kettő LGA775-ös foglalat, így ha az alaplapod kezeli a Quad procikat, akkor nem lehet gond. Privátban írtam!
-
chester91
senior tag
Bocs, rossz helyre ment...
[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Srácok....beszereltem nagy küzdelem árán a Scythe Ninja Plus 2-t félelmetes dög, az egyszer már biztos, bár szerencse, hogy nem kell ki be rakosgatni hetente borzalom ekkora dromedárnál ilyen felfogatással szerelni lőttem néhány képet, szerintem csodálatos látvány
Az oldalsó venti ki fog kerülni, jelenleg nem tudom teljesen rányomni
Köszönöm mindenkinek a segítséget, szerintem jól választottam
-
chester91
senior tag
válasz vjozsef #60376 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom az alsó, hőcsövek közötti bordák közé érdemes, az az, ami közvetlenebb kapcsolatban van, és mutatja a cpu valós hőfokához közeli értéket, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest