-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shade45
senior tag
válasz
chester91 #61888 üzenetére
A ház egy ősrégi tákolmány, szándékozom azt is cserélni a hűtő vételekor!
Szóval egy házat is ajánlhatnátok amibe micro ATX lap megy! Remélem jól olvasom az alaplapom méretét, de a biztonság kedvéért azt is megadom nehogy benézzek valamit.
Alaplap: Asrock FM2A55M-DGS
Ram: 1600 MHz Kingston KHX1600C9D3B1K2/4GXTuningot tervezek a jövőben, mert venni szeretnék majd egy GTX 750 Ti-t az APU mellé.
Ami az anyagiakat illeti, 15 ezerből jó lenne ha kijönne a ház+cpu hűtő.
Köszönöm!
-
Potzee
addikt
válasz
chester91 #61882 üzenetére
Így van!
Zalman FX100, Thermaltake DuOrb, Asus Silent Knight 2, stb...[link] gyönyörű alkotások, de hatékonyságban valóban elmaradnak a dupla torony coolerektől.
Talán csak a Zalman CNPS 12X az egyetlen egyedi cooler, amelyik felveszi a versenyt a legnagyobbakkal. -
pruzsi
őstag
válasz
chester91 #61880 üzenetére
Hátul van egy amit adtak a házzal így előre és felülre tennék 1-1-et. Értem akkor egyszerűen kicserélhető ilyeneket még nem szereltem ezért voltam bizonytalan hogy is van ez rajta.
Még nincs 1 éves és igazából nekem megfelel,teszt alapján is elég jó és nállam is jól teljesít,egy x4750k hűt tuning nincs.
Egyenlőre csak akkor a ventit cserélném rajta.
ramok 2db még 1 férne be a 4.slotot a hűtő eltakarja bár egy kis formátumú ram lehet beférne.
Most vettem a házat és nagyon melegszenek a hdd-k a régibe 33volt itt meg 44is van,bár most a kis rack fülekbe vannak 3db melegítik egymás ezért előre sürgősen kell egy kis hűtés. A vk ami még sok 80 fok terhelés alatt a ventije csak 40% pörög. -
-
-
shine77
csendes tag
válasz
chester91 #61464 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Egyébként tényleg Scythe Ninja Plus 2 a hűtő 2009 -ből
A táp is 2009-ből van:
Coolermaster Silent Pro M500
500W, 13.5cm FAN, 6 SATATényleg lehet, hogy a táp miatt kavar az órajellel.
Bár egy i5-öt és egy NV660Ti -t el kéne vinnie, nem?
Egyébként azt hallottam, hogy 3-4 év után ajánlott cserélni a tápot mert használódnak benne alkatrészek...Akkor ne hűtőventit cseréljek, hanem tápot?
-
TXT
őstag
válasz
chester91 #61088 üzenetére
Bitfenix Prodigy M, a keret nem mervado, a ramok pedig magas profiluak.
Az erdekelne, hogy mit gondoltok az alabb felsorolt hutoket tekintve, vagy van-e ezektol jobb valasztas? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
chester91 #61008 üzenetére
persze, meg jellemzoen a kettornyosok lehetnek neccesek ha cserleheto a venti, a kozepso ventit berakni nem feltetlenul trivialis mindig, es azt mar altalaban mindenkepp hazon belul kell megcsinalni.
de kettornyost meg topikon belul jellemzoen csak es kizarolag olyan esetben ajanlunk, ha csucskategorias hutes kell az illetonek, halkan, legalabb 100-140Wos valos fogyasztas mellett. maskepp "tuningolok de halk gepet akarok". kevesbe extrem igenyekre vannak sokkal jobb (es foleg olcsobb) megoldasok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
chester91 #61005 üzenetére
voltak nagyon nehezen szerelheto hutok piacon par eve. a TRU/TRUE/IFX14 konkretan legendasan jol hutott, es legalabb annyira nehezen volt szerelheto (foleg a backplates variansa az IFX14nek, ami a maga koraban harom alsotapos hazba fert be: a Stackerbe, a Cosmosba es a Temjin TJ07be).
maga a felrakas egy dolog volt, de pont jol raszoritani a hutot muveszet volt, fel fordulaton ilyen 5 fokok mulhattak (sajat tapasztalat).
azota hala egnek nagyon sokat javultak, de pl a Venomous BTK eg es fold szerelhetosegre az eredeti H typehoz kepest.
(illusztracio: elso alkalommal a CM690ben siman 5(!) orat muttyogtem vene, bar azt tudni kell, hogy a backplatehutes miatt eleve a hutes be se fert a hazba, a hocsoveket picit hajlitani kellett az IFX10en. aztan toltam egy primeot es mosolyogva konstataltam, hogy megerte).
nade, ilyen mar hala egnek nincs.
-
válasz
chester91 #60762 üzenetére
Ennél több ramot egyenlőre nem tervezek és úgy is beszereltetném hűtőt(és videókártyával együtt mert azt is venni szeretnék bele aztán egyszerre rakatnám bele) tehát biztos átpakolná a szervizes pali ha nem férne be. Hűtőt meg csak egyszer akarok venni nem kell nekem egy 20emeletes
elég ha csak a dolgát végzi csendben, mert a gyárival sincs bajom,csak az hogy nagyon hangos.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
chester91 #60584 üzenetére
Na, éppen az a bajom, hogy én is csak ezt az egy direkt összehasonlító tesztet találtam, és mivel erősen gyanús, hogy itt a Brocken jobban szerepel, mint a D14, így nem nagyon tudok hinni ennek a tesztnek. Én úgy saccolom, hogy valóságban a Matti és a Broki kb. azonos teljesítményt nyújthat, de ez a teszt most ennek eléggé ellentmond, így most összezavart...
-
-
kampobasszo
csendes tag
válasz
chester91 #60500 üzenetére
Az IHS-t nem venném le de minimum a gari végéig nem. a két tornyoson én is elgondolkodtam pl a noctua -ákon, de az az igazság hogy én gyerek vagyok, a gépet ősszel kapom ballagási ajándékként, és nem akarom nagyon feszegetni a pénzkeretet nehogy bebukjam, lehet okosabb lenne később hűtőt vennem. De úgy vagyok a dologgal ha veszek akkor minőséget veszek
a vízhűtést nem akarom én összerakni el ne rontsam, a boltiak meg drágák. Ezért akarok egy pöpec léghűtést de nem egetverő áron.
-
Potzee
addikt
válasz
chester91 #60481 üzenetére
HR-22 biztosan nem lesz használtan 15k-ért, de egy Noctua D-14 belefér az anyagi keretbe. A Himalaya 2 méretileg nem férne be (170mm magas) Ha a rendelkezésre álló hely 163 mm, akkor a 150 magas kis Macho is felesleges, mehet inkább a HR-02 továbbá a szokásos Ashura, Brocken 2.
-
Lambos
tag
válasz
chester91 #60268 üzenetére
Hát igazából már mindent megpróbáltam amit lehet.
A ventit rosszul nem lehet felrakni a kialakításából adódóan max a bordák másik oldalára tudnám felszerelni hogy a gép belseje felé nyomja a levegőt, de hátra felé tolná, ha tudná. Először a gyári pasztával néztem, ratyi, majd kentem egy másikból rá de igazából nincs differencia.
Képet most nem csinálok, nincs is értelme. Se előtte se mögötte nem blokkolja semmi a levegő áramlását.
Terhelés nélkül 50c alapjáraton aztán ahogy telik az idő játék közben (cs:source szépen kúszik 100 felé.
Simán csak el kell fogadni hogy ez a hűtő erre a procira nem jó, még ha alkalmas is a felfogatása a 1366-ra.
Hétfőn vissza viszem, aztán majd lesz valami, most néztem a dobozát és 130W Intel 125W Amd socket lista van rajta, szóval elméletileg kéne tudnia hűteni. Vagy tévedek? -
do3om
addikt
válasz
chester91 #60245 üzenetére
Csak így nehéz dolga lesz, van hűtője (természetesen) csak csendesebbet akar, na most ugyan ezek a gyári kiszedettek......
Semmi értelme az egészen, ige saját rögzítésű torony kel, legalább ne lenne elforgatva a proci. Tudom a talp így is lefedné bárminek majdnem mind, de két oldalt meg ott a kondisor, amibe ütközne a sarka. Ha borda van elforgatva (ebbe a 45 fokba) akkor az akad fel a meghajtókba.
Ezzel együtt kel élnie majd konfig frissítéskor megoldódik -
Speed®
titán
válasz
chester91 #60083 üzenetére
Mivel a passzív üzemhez annak a felépítése passzol a legjobban, igen.
Egyébiránt procitól függően bármelyik alkalmas a csendes üzemre
Nálam a Mugen2 a húzott Ivyt kényelmesen <60°Con tartja 800rpmen. -
Potzee
addikt
válasz
chester91 #59986 üzenetére
Igazából nem a kategóriájának bajnoka...a sűrű lamellás, zárt bordázat miatt hajtani kell rendesen a ventit, hogy átszellőztesse a bordát...ha alacsony fordulaton megy, akkor pedig megreked a meleg a lamellák között...a proci meleg marad...
Próbálkozz ezzel. A G2020-ra akár passzívra is jó lehet.
Ezen lehet cserélni a ventit is.
Bár a Mugen 2 158 mm (120mm-es venti), a Freezer 13 (92 mm-es ventivel) csak 140 mm magas...kérdés, hogy befér-e a házadba? -
Potzee
addikt
válasz
chester91 #59933 üzenetére
Thermalright HR-02 könnyedén megbirkózik az adatlapodon található procival (max. 55W TDP) viszont a jelenlegi Radimax Sagitta házad - mivel felső tápos és eléggé zárt - nem ideális egy passzív hűtésű konfighoz. Erre a célra alsó tápos, felül perforált házat javaslok.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
chester91 #57173 üzenetére
Ez a hűtő már a maga idejében sem számított túlzottan ütősnek, nemhogy most. Ha erősebb procit veszel, feltehetően gyenge lesz hozzá, bár egyedül te tudod mi váltja majd a mostanit. Szerintem jobb ha nézel egy újabbat, de miért csak Zalmant? Lehet hogy ha kipróbálnál egyszer mondjuk egy Schyte-t, Thermalrightot, vagy akár egy jobb Coolermastert (...és sorolhatnám), akkor az aláírásodba is másik gyártó kerülne a szívecske elé.
A Zalmanok zöme nem igazán ár / érték bajnok.
-
Potzee
addikt
válasz
chester91 #56446 üzenetére
Én sem vagyok egy ház-guru, de az Aeolus-hoz nem ragaszkodnék...
Íme, egy elég jó cikk róla...gugli lefordítja.
Tetszik, hogy belül jól szerelhető a HDD tartó keret, így nagy VGA kártya is elfér. Az alsó tápos kivitel nálam alap. Porszűrők, szerelőnyílás a CPU cooler-nél az alaplapi tálcán, ezek mind OK!
DE egy gamer-nek mondott házban nincs kábel management!Belül kuszálódnak a kábelek, akadályozva a légmozgást! Ráadásul mindez a nagy káosz elég jól látható is a plexi oldallapon keresztül...Nem tudom, hogy mennyiért vennéd, de 12-15k környékén már illik biztosítani egy használható kábel management-et. A házba egy 158 mm magas cooler még befér, de egy 160 mm-es Ninja már lehet, hogy nem...egy HR-02 Macho (163 mm) vagy egy dupla tornyos cooler már felejtős. Sajna a gyártó nem tüntette fel a termék weboldalán a beszerelhető processzorhűtő maximális magasságát...
A külső megítélése abszolút egyéni dolog, nekem annyira nem jön be ez a mosógép-design.
Ha már Radimax, akkor egy Cobra vagy egy Raptor...[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest