Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Egy Sharkoon Vaya házba keresnék hűtőt egy Intel I3-4170-re, ami egy Asrock H81M-DGS lapban van, 2x4gb hyperx furyval. Tunning nem lesz, csak szeretném leváltani a gyári hűtőt. A cél a lehető legolcsóbban megúszni(nagyon max 8-10e ft. de jó lenne olcsóbban). Új és használtpiac is játszik.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ki is próbáltam mindjárt, bf4-el 59°C most a max, de úgy általában 56°C körül vannak a melegebb magok, a hidegebbek meg 52°C körül. Szépen hűt, csak kicsit hangos. Majd berakom neki a smartot meg belövöm easytune-al holnap. Jó lesz ez. Kipucolással meg újrakenéssel szerintem nyerek még pár fokot.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
No azt írták, hogy a 2 pinest rövidre kell zárni, akkor lesz jó. Úgyhogy rátettem egy jumpert, aztán láss csodát, van 1440 RPM-em. Elméletileg ezek a potméterek a 2 pinesre kellene, hogy menjenek. Valamiért a gyártó úgy csinálta meg, hogy a 3 pinesre ment az alaplap meg a ventillátor közé. Jumpert meg nem adtak hozzá. Nem csoda, hogy felforrt a CPU agyvize, hogy végig minimumon ment a ventillátor. Remélem most már jó lesz. Nem sokára megjön a kence, már postára adták, meg amúgy is jó lenne szétszedni az egészet, aztán letakarítani róla a port.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
jim bcs
nagyúr
válasz #10034944 #74790 üzenetére
(#74790) Karesz85
Néha jó lenne visszaolvasni egy kicsit -> (#74784) "Megtaláltam a hozzá való kézi tekerős szabályozót."(#74791) Vismajor01
Szó nincs vitáról, a hűtőt kell feltenni a helyére. Privátba át, küldd el képeken hogy állsz.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz jim bcs #74785 üzenetére
Hát a BIOS-ban mindent kipróbáltam, amit lehet. A CPU fan-re van kötve. Arra tudok gondolni csak, hogy nem kap elég áramot. A kábelén van még a 3 pin-es csati mellett egy 2 pines is. Lehet, hogy azon tudnék adni plusz tápot neki valahonnan, vagy miért szokott ilyesmi rajta lenni? Annyit látok rajta, hogy apa a típusa, de lövésem sincs minek van ott. Ezen kívül max voltmérővel tudnék feszültséget mérni, de jó lenne tudni, hogy a 3 pinen hogyan érdemes. De ha fontos neked, hogy lásd, szívesen lefényképezem.
Buliban hasznos! =]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Vismajor01 #74786 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Van valakinek barmi tutorialja/videoja hogy hogy kell felrakni egy Alpefohn matterhorn cpu hutot?
Nem a black, nem a white, nem a pure editiont hanem az eredeti simat. Ehhez nem talaltam az oldalon leirast.
Elvileg fent van mar az AMD hatlap, megvan a ket fem [moderálva] is a rogziteshez de nem tudok rajonni h h kene felraknom h meg is tudjam huzni a csavarokat mert most pont a lamellak alatt van...
help me pls >([ Módosította: jim bcs ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
inf3rno
nagyúr
Megtaláltam a hozzá való kézi tekerős szabályozót. 250-730RPM-ig tudom tekerni vele. A smart control max 420-ig vitte. Ha mindent auto-ra állítok BIOS-ban, akkor 810-ig megy fel, ha meg disabled-re rakom, akkor 850-ig. Ehhez képest az ISGC oldalán [link] az van, hogy 800RPM-től 1300RPM-ig lehet állítani a sebességét. Valami itt nagyon nem stimmel. :S
Buliban hasznos! =]
-
dannyl
addikt
válasz jim bcs #74780 üzenetére
Találtam egy Arctic Cooling-ot. Ez vállalható? Ez az utolsó, amit találtam, és árban, meg kinézetre is jó.Á, nem. Mégse. Nagyon nagy böszme.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz dannyl #74778 üzenetére
(#74778) dannyl
Ennyi pénzért a fekete vagy fekete-fehér hűtőket felejtsd el, nincs, 15k körül tanyáznak indulóként. A Pure Rock lesz a te barátod ennyi pénzért attól függetlenül, hogy számodra jellegtelen, ennyiért nincs jobb.
A MARS GAMING MCPU2-t nem erőltetném, 92-es és ennek tetejébe műanyag a felfogatása horror áron.Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 3
Phanteks PH-TC14S
Thermalright Macho 120 SBM
ENERMAX ETS-T40 Fit (ETS-T40F-BK) "Black Twister"
ENERMAX ETS-T50 AXE (ETS-T50A-BVT)
ENERMAX ETS-T50 AXE (ETS-T50A-WVS)(#74779) inf3rno
Így látatlanba passz, próbálgasd. Lap venti vezérlő progi, bios, stb..[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
A már említett ISGC 300-nál hogy lehet az, hogy hiába kapcsolom ki az intelligens fan speed-et BIOS-ban, nem változik semmi, ugyanúgy 800RPM körül van, nem megy fel 1300-ra. Ilyen az alaplap: [link] Annyit talán javult a helyzet, hogy most 810 RPM helyett 850 RPM-en forog. Igazából bekötni sem nagyon tudom rosszul, van egy CPU FAN nevű foglalat, arra kell rádugni, aztán ennyi. Ami érdekes lehet, hogy van még egy csatlakozó a kábelén, amibe két tüske megy bele, és nincs bekötve sehova. Úgy rémlik, hogy volt valami kézi szabályozója, lehet, hogy annak a csatlakozója, passz. Bármi ötlet? Esetleg másik topicba kéne írnom?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
dannyl
addikt
Egy i5 6600k mellé (illetve rá) kellene egy hűtő max. 17cm-ig (Phanteks Eclipse P400 házba). Tuning csak alap lenne, feszültség emelés nélkül.
Nagyon ár érzékeny vagyok, fölöslegesen nem dobnék ki pénzt. 10k körül elfogadható, jelenleg a Be Quiet Pure Rock-ot nézem, ez 10k pont, de elég jellegtelen. Egy Fekete-fehér alaplaphoz kellene illeszkedjen színben, mint a Dark Rock, de az meg már mocskos drága, annyiért tuti nem veszek.Amit még kinéztem, ami tetszik:
- Termalright Macho 90
- Mars Gaming??? Életemben nem hallottam, de szép
- CM hyper 212 evo Ezt ismerem, de annyira nem szép.Valamire még érdemes ránéznem, vagy ennyiért ez van?
Köszi.
-
XFoxyX
tag
Sziasztok!
Szerintetek a CPU hűtő alá/mellé beférnek ezek a RAM-ok?
Meg úgy az egész bele a házba utána?
Elegendő ez a hűtő ennek a processzornak?Ház: DEEPCOOL Tesseract SW fekete
Alaplap: ASROCK Z170 Pro4
CPU: INTEL Core i5-6600K 3.50GHz 1151 BOX
Hűtő: BE QUIET! Pure Rock
RAM: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVRKöszönöm!
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz maross #74772 üzenetére
Gyakorlatilag árat nem írtál, ház hiányában a magasság miatt nem lehet pontosat és megfelelőt ajánlani kivéve a topflowt.
"Osszefoglalot egyebkent hellyel-kozzel elolvastam, de csakugy mint a házas topicban, itt se szegeny ember penztarcajatol indulnak a dolgok, hanem a maximalizmus jegyeben."
Hatalmas tévedés, ha jobban megnézed ~5k környékén indulnak az alapok ami nem eget rengető árszegmens, ezalatt nincs mivel hulladékok.Ár szerint soha nem lesz kategorizálva, nincs értelme, 2-3 naponta illetve hetente változnak az árak EUR-HUF függvényében.
Tegyél rá egy ID-Cooling IS-50-et.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jim bcs #74770 üzenetére
gyakorlatilag le volt irva minden, 7300nal jobban nem szeretnék elszaladni, i5 4460 azaz 1150-es proci, asrock h97 pro4 lap, házat még nem tudom, ramok normal meretuek , igenyek nincsenek. Osszefoglalot egyebkent hellyel-kozzel elolvastam, de csakugy mint a házas topicban, itt se szegeny ember penztarcajatol indulnak a dolgok, hanem a maximalizmus jegyeben. Valamint bazira hianyzik, hogy ár szerint (is) legyen kategorizalva, es ne csak tower92 meg tower120..
szasanyi: koszi, ha ez jobb mint a tx3 evo, akkor mar meg is vagyunk.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
jim bcs
nagyúr
válasz maross #74769 üzenetére
Egyiket se ajánlom!
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
A pontos ajánláshoz ezeket szeretnénk kérni!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Udv, i5-4460-ra keresek hutot. Alaplap asrock h97 pro4, házat még nem tudom, oda is ajánlást kertem a masik topicban. Mindkettot olcson kellene meguszni, tuning nem lesz. Be quiet pure rock slim lett volna a teteje 7300-ert, de nincs raktaron iponban, es mivel egyszeru budapestre feljutni, cserelni kell. Koszi!
szerk: jobb hijan hyper tx3 lesz , hyper 212-re mar nincs keret.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
szasanyi
félisten
válasz jim bcs #74767 üzenetére
Lehet, de az is, hogy csak a vásárlás helye felől próbált informálódni.
-
csendes tag
Sziasztok adott egy i7 4770 asus maximus 7 hero, low profile ramokkal, mindez egy nzxt H640 házban tehát hely van a hűtésre max 25 e ft lenne talán 30
Mit ajánlanátok ebbe hogy ne kelljen a zúgást hallgatnom.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ha elakarod adni irj telefonszámot, ha megvenni szeretnéd hivj..... 06702565646 (akár privibe)
-
mpeti3
csendes tag
válasz jim bcs #74663 üzenetére
Először is köszönöm szépen a segítséget!
Kicsit még utána keresgettem és egy külföldi fórumon találtam egy srácot aki ugyanezzel a GA-F2A88XN lappal egy AXP-100 -as hűtőt használ.
Gondoltam miért ne, próba szerencse, aprón pont volt egy eladó, lecsaptam rá, már bent is van a gépben, és simán elfért tőle a VGA, akár még blakplate-es is, viszont a memóriákra alaposan rálóg... szóval továbbra is csak egy slotom van, csak valami nagyon low profile fog elférni esetleg.Kicsit hangos nekem a régi után, nem tudom lehetne-e találni erre valami jobb ventit, vagy van-e egyáltalán értelme ilyesmin gondolkozni? Egyébként jónak tűnik, remélem hűteni fog rendesen...
Valamint nem tudom hogy ennek tudatában, hogy ez elfért, lett-e volna jobb alternatíva? (Mondjuk most már ez marad, csak a kíváncsiság hajt, valamint hátha valakinek egyszer még hasznos lesz az info. )GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI + Thermalright AXP-100R képek:
1
2
3[képek privát után beillesztve]
[ Módosította: jim bcs ]
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
jim bcs
nagyúr
(#74755) (#74758) TomX
ID-Cooling IS-50, használtan Alpenföhn Ben Nevis, Alpenföhn Brocken ECO, Scythe Mugen 2(#74756) Redpuritan
Én meg tapasztalatból beszélek, ezek is mind 100W alatt vannak.(#74759) Karesz85
Szerintem meg nem, pont a venti miatt.[ Szerkesztve ]
-
TomX
tag
Sziasztok!
Van egy Xeon E5440-em és arra keresnék hűtőt ami jól lehűti.
775-öt fogadjon mert egy Asus P5B lapba van.Előre is kösz!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Redpuritan #74753 üzenetére
Teljesen mindegy mit néztél, elhasal 100W fölött.
-
Redpuritan
csendes tag
-
EVL2
aktív tag
Sziasztok! CPU hűtő vásárlás előtt állok és aszt hiszem már megvan a kiszemelt áldozat: COOLERMASTER Hyper 212 EVO. Tudom hogy régi konstrukció de ha jól tudom elég megbízható és nem szeretnék 10.000ft felett költeni. Nem tudom mennyire lehet előre látni de az érdekelne hogy szerintetek a következő generációs kaby like procikkal is kompatibilis lesz e. A mostani procim nem feltétlenül kíván meg ekkora hűtést de szeretnék egy időtálló darabot amit majd egy jövőbeli kaby k procival is megtudok hajtani.
Ha esetleg tudtok jobb alternatívát 10k ft-os ársávban nagyon megköszönöm.Igaz nem k-s a mostani i53470-em de szeretném egy kicsit azért megcincálni ha már z-s lapom van.
(mint ahogy látszik nagyon laikus vagyok a témában)
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Szerintetek egy Id Cooling IS-50 elbír egy AMD 5800K-val?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz jim bcs #74742 üzenetére
Elméletben jó volna, de sajnos ennél az alaplapnál mégsem.
Mutatom:A foglalat hátlapja mellett azok a kis szögletes alkatrészek (talán VRM??) túl közel vannak a foglalathoz, mivel ez egy miniITX alaplap. Emiatt elforgatva a hűtő backplate-et, az rálóg félig a szivacsos, félig a másik részével. Illetve a ram-ok foglalatának van valami fém rögzítője, ami beforrasztáskor a helyén tartja, az is belevág a szívacsba, de az még talán nem érne afém részig.
A lényeg, hogy elforgatva az alkatrészek nyomják el, emiatt nem fekszik rendesen a foglalat fémlapján. -
jim bcs
nagyúr
válasz Vismajor01 #74735 üzenetére
(#74735) Vismajor01
be quiet! Pure Rock
Scythe Mugen MAX(#74737) inf3rno
A jobbakat csak a kupak védi, de egyik sincs tele.(#74741) PeachMan
Ugye, ugye[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz szasanyi #74739 üzenetére
Ahm, hát rendeltem MX2-t. Pár napon belül elvileg ideér úgyhogy majd csekkolom.
Azért érdekes, hogy Csehországból 500Ft-ért hozzák ki, Budapestről meg 1500-ért, ha nem többért. A futárszolgálat ugyanaz, max 1-2 nap eltérés lehet a szállítási időben. Már levezettük haverokkal, hogy minél messzebbről jön, annál olcsóbb, és hogy a Marsról még utalnak is a kis szürkék.
Buliban hasznos! =]
-
-
Vismajor01
addikt
Haligali,
Közepes/komoly tuninghoz amd-6300hoz keresek hűtőt, ami megy intel foglalatokra is.
970a-ud3p az alaplap, olyan 4.5ghzig szeretném feltolni(szóval azért semmi duvaj)
Keret olyan 10k körül.
Amiket néztem:
seidon 120 v2 12k
mugen 4 10k
mugen max 9k
be quiet! pure rock 10k
borcken eco 9kár/érték arányban melyikkel juthatok legmesszebb? Shinobi a ház, 160mmig jó vagyok.
Esetleg valami más?
köszi[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
jim bcs
nagyúr
válasz inf3rno #74732 üzenetére
"Egyébként az normális, hogy a 4 magnak 4 különböző max hőmérséklete van?"
Igen, normális, nincs min aggódni. Következőleg ezt a bazi nagy listát hagyd ki, csak a cpu a lényeg mivel hűtős topik, a mobilosok kitépik a hajukat, kiszedtem ami nem ide való.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz jim bcs #74730 üzenetére
Nyilván én is a kiszáradásra gondoltam. Egyébként szinte bármit be tudnak fertőzni a mikrobák, ha elég nagy a víztartalma.
Emlékeim szerint rendesen ráfeszül, igazából nehéz elrontani, mert csak egyféleképp megy fel rá... Ami nekem fura, hogy a 65W-os TDP-jű E8400-am, ami régen volt, az kb 10°C-al volt csak hidegebb. Most akkor vagy már akkor is rosszul volt fent rajta, vagy passz. Esetleg még bármi ötlet, hogy mi lehet rossz?
Ezeket szórta ki az open hardware monitor:
--------------------------------------------------------------------------------
Sensors
+- Intel Xeon E5430 (/intelcpu/0)
| +- Bus Speed : 333.305 333.305 333.305 (/intelcpu/0/clock/0)
| +- CPU Core #1 : 1999.83 1999.83 2666.44 (/intelcpu/0/clock/1)
| +- CPU Core #2 : 1999.83 1999.83 2666.44 (/intelcpu/0/clock/2)
| +- CPU Core #3 : 1999.83 1999.83 2666.44 (/intelcpu/0/clock/3)
| +- CPU Core #4 : 1999.83 1999.83 2666.44 (/intelcpu/0/clock/4)
| +- CPU Core #1 : 48 47 65 (/intelcpu/0/temperature/0)
| +- CPU Core #2 : 44 43 60 (/intelcpu/0/temperature/1)
| +- CPU Core #3 : 47 45 64 (/intelcpu/0/temperature/2)
| +- CPU Core #4 : 51 50 67 (/intelcpu/0/temperature/3)
| +- CPU Total : 3.07692 0 100 (/intelcpu/0/load/0)
| +- CPU Core #1 : 3.07692 0 100 (/intelcpu/0/load/1)
| +- CPU Core #2 : 1.53846 0 100 (/intelcpu/0/load/2)
| +- CPU Core #3 : 3.07692 0 100 (/intelcpu/0/load/3)
| +- CPU Core #4 : 4.61538 0 100 (/intelcpu/0/load/4)
--------------------------------------------------------------------------------Egyébként az normális, hogy a 4 magnak 4 különböző max hőmérséklete van? 65, 60, 67, 64 °C a 4 mag max hőmérséklete 100%-ra járatva, meg írja a fan1-et, hogy 800 RPM körül van végig, a max 822RPM.
[hardware monitor képből a felesleges sallang törölve]
[ Módosította: jim bcs ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz szasanyi #74729 üzenetére
Milyen a jó állag? Emlékeim szerint amikor újonnan vettem, akkor az eleje valamiért folyós volt, és csak utána jött a sűrűje ki a tubusból. Azt írták, hogy ez ennél a pasztánál normális. Úgy rémlik, hogy valahogy elkevertem a kettőt, aztán olyan közepesen hígat kentem a CPU-ra. Lehet, hogy azért ilyen meleg, mert így nem vezeti olyan hatékonyan a hőt a paszta. Szét fogom kapni a hétvégén aztán húzok egy újat rá.
Nekem úgy tűnik, hogy nincs már túl sok paszta a fecskendőben, vagy eleve nem is volt benne valami sok. Tudtok ajánlani esetleg valami mást, ami már bevált nektek?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
jim bcs
nagyúr
válasz inf3rno #74723 üzenetére
(#74723) (#74726) (#74727) inf3rno
Jó az IC Essential E2. 5 percen belül szerkessz ha megoldható. Nem sok értelmét látom a +1 ventinek, az IHS alatti paszta a kérdéses, nem leszel előrébb egy nagyobb hűtővel se. Amennyiben könnyen kenhető (állagra jó) a paszta akkor semmi baja, nem élelmiszer tehát nem romlik meg. Biztos rendesen rajta van a hűtő?(#74725) PeachMan
Compatible, fel kell menjen, addig forgasd amíg jó nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #10034944 #74724 üzenetére
Jó, hát én írtam szilikont paszta helyett. :-)
1 éve vettem a Xeon-t használtan, akkor vettem hozzá a pasztát is. Tubusban volt és visszazártam a maradékot miután használtam. Szerinted még jó lehet? Egyáltalán meg tudnak ezek romlani? Elméletileg nem a víz adja a folyósságát, szóval kiszáradnia nem szabadna...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz jim bcs #74721 üzenetére
Néztem egy tesztet a mostani hűtőmre. Ennél a tesztnél megrángattak kicsit egy processzort, aztán rákötötték különböző hűtőkre. [link] Nem vagyok annyira otthon a TDP terén, de szerintem vehetjük a megadott 130W-ra a maxra járatást. A mostani hűtőmnél 1300RPM-nél 56°C-ra és 800RPM-nél 64°C-ra emelkedett a hőmérséklete a processzornak.
Ami érdekes ezzel a teszttel kapcsolatban, hogy a mostani processzoromnak csak 80W a TDP-je [link], szóval elég fura, hogy ezzel a hűtővel 65°C-ra fel tud melegedni. Most vagy a paszta nincs jól rákenve, vagy valahogyan több hőt termel a CPU, mint szabadna neki. Nézegettem a logot, és feltűnt, hogy végig 800RPM-en megy a ventillátor terheléstől függetlenül. Ez mondjuk nem magyarázza továbbra sem, hogy miért ilyen meleg, de legalább valami infot ad arról, hogy van itt még egy 10°C körüli kapacitás, amit ki lehetne használni, ha felpörögne a hűtés. Szét fogom szedni, aztán újrahúzom a pasztát rajta, meg megpróbálom beállítani a ventillátort, hogy ne csak 800-on pörögjön végig. Hátha tudok javítani valamit rajta.
A 6600k-nak 91W a TDP-je, szóval elvileg ahhoz is jónak kellene lennie ennek a hűtőnek, ha minden klappol.
Szerintem nem hülyeség betenni még egy ventillátort, hogy javuljon a levegő járás a házban. Illetve, ahogy néztem, az is lehet, hogy túl közel van a falhoz a ház hátulja, és emiatt is megakad kicsit a levegő.
Na nagyjából erre jutottam. Ezek szerint tényleg nem kell cserélni a hűtőt, hanem máshol van a gond. Az RPM-et hogyan lehet állítani, hogy fel tudjon pörögni? BIOS-ban kell?
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Van egy olyan gondom, hogy a Shadow Rock Topflow Sr1 hűtőmet nem tudom használni a 1151-re, mert a backplate rosszul fekszik a socket 1151 hátlemezén. Van azon 3db csavar és azokon fekszik.
Lehet valahol kapni 1151 backplate-et? Vagy van valami ötlet a felfogatásra? -
jim bcs
nagyúr
válasz inf3rno #74719 üzenetére
(#74719) inf3rno
Összefoglaló -> Felfogatási kompatibilitás? -> 1151/1150/1155/1156 foglalat esetében azonos a felfogatási furattáv.
Szilikont ne, vegyél egy normális pasztát, illetve nézd át a rögzítést, lehet nem egyenletesen van feltéve a borda.(#74720) flusze
2. Milyen házba kerül?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)Egyébként megtarthatod a mostanit.
[ Szerkesztve ]
-
flusze
tag
Üdv.!
Hamarosan összerakok egy új gépet és arra raknék gyári helyett valami mást!
I5 6500-at hűtene, legyen csendes, max. 10k. Vagy tartsam meg a már meglévő Alpenföhn Sella-t?
Köszönöm! -
inf3rno
nagyúr
válasz jim bcs #74718 üzenetére
Megvan hozzá minden, de csak ezeket írták a kompatibilitási listán: Thermaltake CL-P0539D ISGC 300 4in1 CPU cooler (LGA1366, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+ , AM3), az 1151-et nem, bár alig találni valamit erről a hűtőről. Erre a Xeon-ra azt írták, hogy alapból nagyon melegszik, esetleg megpróbálhatom újrahúzni rajta a szilikont, hátha segít valamit. Ami még szóba jöhet, hogy van egy 12cm-es ventillátornak hely a házban, ami egy kicsit meggyorsítaná a légáramlást. Szerintetek van értelme ilyet venni?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy olyan parám, hogy a hűtő nem bírja el a socket 775-ön a xeon e5430-amat. Maga a hűtő THERMALTAKE CL-P0539D ISGC 300 . Tervben van, hogy fejlesztem a gépet, és socket 1151-re állok át. Egy core i5 6600k-t és egy z170-es alaplapot veszek majd később. Ahogy nézem a mostani nem viszi a socket 1151-et, úgyhogy muszáj lesz cserélni. Tudtok olyan hűtőt ajánlani, ami mindkét foglalatra jó? Érdekelne az is, hogy az i5 mennyi hőt ad le a mostani CPU-hoz képest.
Itt vannak a mérési adatok a mostaniról, először GPU túlmelegedésre gyanakodtam, mert állandóan azt írta, hogy a video kártya illesztőprogram leállt, de nagyon gyanús, hogy a CPU-val van a gond, mert csak 67°C-t bír elméletileg, és valamikor felmegy egészen addig. Általában meg 65°C-on megáll. Lehet, hogy le van szabályozva valahogy, passz. Mindenesetre ennél a mostani mérésnél nem fagyott be, de ha olyanja van, akkor meg napi 10x is leáll az illesztő, befagy a játék, stb...
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
válasz #10034944 #74713 üzenetére
Nekem is a venticsere volt az első gondolatom, de egyszerűen nem találtam hozzá külön ventit, majd' egy órát gugliztam utána. Ez volt a gyári hűtő egyébként: Cooler Master HKM 7M52A-A2-Gp-Amd.
Az új hűtővel most futtattam le egy 20 perces stressz tesztet, 76 foknál nem lett melegebb. 2050-es fordulaton ment ekkor a venti az AIDA szerint, gondolom ez a maximum. Ha nincs terhelés, akkor 40 fok körül van, a fordulatszám pedig 1600rpm. (Házventi nincs, de azért szellőzik valamennyire a hátoldalon levő nyílásokon.)
Összességében elégedett vagyok a ventivel, 2800 forintot megért nekem. Mondjuk nyárra valószínűleg kénytelen leszek egy házventit is beszerelni, mert 80 fok fölé nem szívesen engedném a cpu-t. Ja, és érzésem szerint a tuningot is el lehet felejteni ezzel a hűtővel, bár az eleve nem volt tervben.
-
törölt tag
válasz #10034944 #74711 üzenetére
A gyári hűtőre gondolsz? Az egy nagyon jó rézscsöves hűtő, pocsék ventilátorral, ami már új korában is hangos volt, mostanra meg teljesen K.O.
Amúgy már megrendeltem az utódot, egy ARCTIC Alpine 64 Plus-t, ami papíron kevés ehhez a procihoz, de a vásárlók véleménye alapján úgy tűnik, hogy elég lesz. Ma délután beszerelem, majd postolok egyet arról, bevált-e. -
jim bcs
nagyúr
válasz #51736960 #74705 üzenetére
(#74705) Loveless
7-8k-nál kezdődnek a normális hűtők, ezalatt az aprón nézelődj.(#74706) Redpuritan
"GAMMAXX 300 (130W)"
A Léghűtés topikban ezt lehet kanyar nélkül megeszik, itt nem. Ne vezesd félre a népet! Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Redpuritan #74706 üzenetére
Köszönöm a tippet! A Gamma Archer pénzben még bele is férne, csak annyi a gond, hogy 3 pines csatlakozója van, az alaplapon meg 4 tűs a venti csatlakozó. Attól még rá lehet dugni? (Már bocs a láma kérdésért, de sosem vásároltam még hűtőt, nem volt rá szükség. Most is csak azért kell, mert a gyári fan annyira rázza a házat, hogy még a mellette levő szekrényajtó is rezonál.)
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy Phenom II X4 Black Edition 965 (125W TDP) procira szeretnék egy extrém olcsó hűtési megoldást, tuning nem lesz.
Spire CoolReef Pro PWM vagy ARCTIC Alpine 64 GT?
A Spire 95W TDP-ig javasolja ezt a hűtőt, az Arctic pedig 65W-ig, de nem tudom, mennyire van ennek jelentősége. Az Arctic picit jobban tetszik, jobb csapágy van benne, bár a rögzítése kicsit fapadosabb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott az aláírásomban a számítógépem (I5-750),gyári CPU hütővel használom és 74-75C szokott lenni.
Szeretnék segítséget kérni,hogy milyen hütőt vásároljak hogy lejjebb menjen a hőfok.
Köszönöm a választ előre is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz marklorincz #74700 üzenetére
(#74700) marklorincz
be quiet! Pure Rock
Noctua NH-U12S
Thermalright Macho 120 SBM(#74701) tőzsdesügér
Szellősebb borda kellene a passzívhoz, egyebekben ->
2. Milyen házba kerül?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)[ Szerkesztve ]
-
tőzsdesügér
csendes tag
üdv
szerintetek a freezer 13 co pro képes egy i7 6700t 35w passzívan lehűteni? elvileg 300wal is megbirkózik ventivel mert ha igen akkor már csak egy olyan táp kell ami alacsony terhelésnél passzív és kész lenne egy hangtalan pc
bitfenix phenom ház van eddig kinézve, más hőtermelő csak a memóriák lennének meg 2db ssd talán egy hdd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Farming Simulator 25
- Nintendo Switch
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok