Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz jim bcs #74721 üzenetére

    Néztem egy tesztet a mostani hűtőmre. Ennél a tesztnél megrángattak kicsit egy processzort, aztán rákötötték különböző hűtőkre. [link] Nem vagyok annyira otthon a TDP terén, de szerintem vehetjük a megadott 130W-ra a maxra járatást. A mostani hűtőmnél 1300RPM-nél 56°C-ra és 800RPM-nél 64°C-ra emelkedett a hőmérséklete a processzornak.

    Ami érdekes ezzel a teszttel kapcsolatban, hogy a mostani processzoromnak csak 80W a TDP-je [link], szóval elég fura, hogy ezzel a hűtővel 65°C-ra fel tud melegedni. Most vagy a paszta nincs jól rákenve, vagy valahogyan több hőt termel a CPU, mint szabadna neki. Nézegettem a logot, és feltűnt, hogy végig 800RPM-en megy a ventillátor terheléstől függetlenül. Ez mondjuk nem magyarázza továbbra sem, hogy miért ilyen meleg, de legalább valami infot ad arról, hogy van itt még egy 10°C körüli kapacitás, amit ki lehetne használni, ha felpörögne a hűtés. Szét fogom szedni, aztán újrahúzom a pasztát rajta, meg megpróbálom beállítani a ventillátort, hogy ne csak 800-on pörögjön végig. Hátha tudok javítani valamit rajta.

    A 6600k-nak 91W a TDP-je, szóval elvileg ahhoz is jónak kellene lennie ennek a hűtőnek, ha minden klappol.

    Szerintem nem hülyeség betenni még egy ventillátort, hogy javuljon a levegő járás a házban. Illetve, ahogy néztem, az is lehet, hogy túl közel van a falhoz a ház hátulja, és emiatt is megakad kicsit a levegő.

    Na nagyjából erre jutottam. Ezek szerint tényleg nem kell cserélni a hűtőt, hanem máshol van a gond. Az RPM-et hogyan lehet állítani, hogy fel tudjon pörögni? BIOS-ban kell?

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák