- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Zozzant
addikt
Be kell mennie a meghatalmazottnak az okmányirodába és bejelenteni az elvesztést, kellhet hátsó rendszámtábla, kötelező biztosítás meglétének igazolása és ott meg is lehet kérdezni hogy egyből vinni kell-e az autót műszakira. Közlekedési hatóságtól lehet útvonalengedélyt kérni az adott napon a vizsgahelyre haladásra.
-
SpeedR
őstag
Értem én, de 750-ből már komplett felújított motort kapsz cakk-pakk. Sőt ennyiből simán lehet hozni akár egy egész donor autót is, jó motorral.
(#48198) amargo
Ha a bioetanol adóját nem nyelik le a kereskedők a haszon csökkentésével, akkor azt hiszem annyi a hazai bioetanol iparnak. -
neduddki
nagyúr
HI!
nem is elol /mert az boseges/ van gond az oktaviakkal hanem hatul:- )
udv
neduddki
p.s. na jo foelg az 1es
mod: Alvin_ti4200: robert gida-nak van eppen mazzag3asa mast nem is tok /6os dizelt kerdezhecc de arrol sok pizt tudok mondani/
!Overdose!: nem /50 alapbol az az /55?
-
Rick4
félisten
Amerikai autós körökben ismert egy Bone becenevű csóka, ő elég régóta ad vesz, javít kociskat, szerintem az európaiakra sem fog nemet mondani. Bérnepper szolgáltatása is működik, vagyis az csak egy dolog, hogy a kocsit átnézi, belenéz a papírokba is, lealkudja a lehetségesre az ára. [link] Csörgess rá, mondd, hogy a Rick4 adta.
-
Alvin_ti4200
félisten
Külföldön laksz és pont a magyar piacról szeretnél autót venni olcsón, ráadásul egy nap alatt?
Kis naív
Egyébként második generációs Lagunáról én is csupa rosszat hallottam, akárcsak a 607-esről és az első generációs C5-ről. Mire kellenek ezek a nagy autók és mennyid van rá?
-
Kickass
őstag
eredetvizsgat nem kotelezo az eladonak vegeztetni, ez inkabb az erosen javasolt kategoria, hogy adasvetel elott megcsinaltatja (pontosabban az a biztos ha kozosen csinaltatjatok egy altalad valasztott helyen, ugye igy ki lehet kuszobolni azt a kinos pillanatot, hogy atuo kifizetve adasveteli megirva, de az auto megbukik az eredetvizsgan es legrosszabb esetben se auto se love)
-
zoo8800
veterán
adásvételi minta
Okmányirodának javaslom az érdit vagy a budaörsit, meglepően hamar megy minden. -
gaborbol
őstag
Egyetertek az elozo 2 hsz-szel.
Kemeny dio ilyen kategoriaban donteni akar hetek-honap alatt is nem, hogy napok alatt.
Inkabb kolcsonkernek, vagy berelnek en is, vagy valasztanek mast kozlekedesi alternativat.Ha ez nem jon ossze akkor, akkor a 2001-es lagunat mindenkeppen kihuznam a listarol, Ismerosnek ketto volt, szalonbol, 0 kilometeres mindketto, az egyikbe 100.000-nel halt be a valto a masikba 106k-nal.
Masik baratomank van 2004-es 1.6 benzines lagunaja, maga a pusztulat ahogy megy,ha nincs lendulet az elozeshez gondban vagy vele, de legalabb muszakilag nem volt vele gondja, nem tudom a 2.0 mennyivel jobb valasztas.Ha venned kell akkor, pl csak markaszervizbol vennek autot, ami be van vizsgalva es van ra hivatalos garancia, tobb marka is csinal ilyet, pl toyota, wv-sokoda(welatauto) bmw(permium selection) nem tudom ki meg. Mezitlabas kereskedesbe be sem neznek, ebben az esetben.
Atiratast meg az ugynokre kell bizini, lehet kerul 3-5k ba ,de neked akkor nem kell csinalnod semmit, es 1 nap alatt megvan.
-
Khelben
nagyúr
1. kinézed az autót (átnézeted egy közeli márkaszervizben, esetleg a típushoz értő ismerős autószerelővel!)
2. eredetvizsga
3. adásvételi szerződés aláírása + törzskönyv és forgalmi átvétele
4. kötelező biztosítás (interneten megvan azonnal)
5. 15 napon belül okmányiroda (adásvételi+régi forgalmi+régi törzskönyvet leadni, illetékeket befizetni, új forgalmit megkapod, törzskönyvet küldik majd postán)Ha az első 4 pont megvan, akkor közlekedhetsz az autóval belföldön. Az 5. esélyes, hogy nem fog összejönni péntekig, márpedig anélkül nem mehetsz külföldre. Hacsak nem mész egy olyan kisvárosba átíratni, ahol nincs időpont-előrefoglalásos rendszer, de nem tudom, van-e még ilyen egyáltalán.
A másik gond, hogy veszel egy ismeretlen autót, ki tudja, milyen hibákkal. Egyből elmenni vele külföldre merész vállalkozás. Ha lerobbansz valahol, baromi sokba fog kerülni a szerelés vagy a hazaszállítás. Köthetsz rá egy biztosításcsomagot, ami segít ebben, de akkor is ott leszel autó nélkül. Ha a helyedben lennék, én inkább bérelnék egy autót erre az útra, vagy kimennék busz/vonat/repülővel és ott bérelnék. Biztonságosabb és valószínűleg olcsóbb is.
-
macikos
addikt
Ez egy rablás! Azzal b*sznak ki, aki szereti a szép, jó, nagy autókat, de nincsen pénze! Aki tehetős, az úgyis megveszi 10-20-40 millióért az új autót, az lesz*rja, hogy drágább-e pár millával.
Viszont ha én akarok magamnak venni egy E38-as 740-es BMW-t, használtan, 10 évesen, 1,5 millió forintért, akkor 2 millió forintot kell ráfizetnem, hogy használhassam!
Persze a sok okos f*szfej azzal is magyarázza a regadót, hogy nem akarják, hogy "roncsok" lepjék el a magyar utakat... érted, roncsok... egy 10 éves német vagy svájci E38 különb állapotban van, mint az itthoni autók 90%, de nekik ez roncs
Töröljék el az egészet a francba! Az fizessen regadót, aki új autót vesz 20-30 meg 40 millióért, ne az, aki nagy nehezen összeszed 1,5 milliót egy 10 éves használt autóra.
Suzukit meg egyéb kávédarálót pedig nem fogok venni. Én csak nagy autóba férekbe a másik meg hogy nem akarok meghalni egy 60kmh-s ütközésnél.
Elnéztem, nem 2, hanem 3 millió a regadó egy 10éves E38 740i-re
-
zoo8800
veterán
Ha külföldről hozol be Magyarországra kocsit, (használtat vagy újat akár), akkor regadót kell fizetned, általában jóval többet, mint 100eFt. Új autónál, ha kereskedésben veszed, ezt a kereskedés intézi, benne van az árban.
Ha Magyarországon forgalomba helyezett kocsit veszel, nem kell regadót fizetni.
De mivel szerintem Te kivinni akarod a kocsit, vagy kinn venni és használni, szerintem Téged nem érint a regadó.
-
E-Max
tag
Az isten óvjon meg tőle!
Renault Laguna 1 jó autó, 2 a létező valaha volt legrosszabb renault, 3 megint jó autó.
Laguna 2-t felejtsd el, ha nem akarod az árának 5-szörösét ráfizetni!Integra: Én vezettem, sőőtt, van is, volt is torsenes is.
Mégis sok mindenben egyetértek SpeedR-el, de mint leírtam, néha tud hasznos lenni, de amúgy tök felesleges, RWD mindennapra jobb.De azzal egyetértek veled, hogy Integra egy jó autó.
Hondából talán csak azt vennék. Egy szép állapotút persze.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest