- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
SamSem58 #97927 üzenetére
Szétszedéskor, visszarakáskor sérülhetett valami rajta, én egyszer egy csavarhúzóval koppintottam rá egyre véletlenül kártya kiszedés közben (a PCI - E kicsit erősen tartotta a kártyát), és utána ment gariba egyből. Zárlat is lehet az oka, lényegében elég sok minden szóba jöhet. Olyat banális probléma is előfordulhat, hogy nincs jól rádugva valamelyik csatlakozó.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
SamSem58 #97784 üzenetére
Nem szeretnék feleslegesen offolni, de hogyha logikusan gondolkodsz megérted miért nem éri megvenni egy ilyen elavult alaplapot.
Van egy i3-2100-as processzorod, amit ha cserélnél egy i3-10100-ra hát, ég és föld lenne a különbség.
2013-ban jelent meg, most 2020 van, azóta eljutottunk a 10. generációig.
Nekem hidd el mindegy mit csinálsz a pénzeddel de hogyha nem veszel új alaplapot, eladod a többi alkatrészed és minimális ráfizetéssel nagyot léphettél volna.
i3-10100 - 40k
GIGABYTE H410M S2H - 20k
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT - 20k80 ezer forint, ebből kivonod amit most elköltöttél alaplapra, 60 ezer forintból megvagy újabb 5 évre.
Szerintem 5 évente igazán belefér egy ilyen beruházás.
Én se vagyok milliomos de pár évente cserélgetem a dolgaimat, próbálom mindig kisebb ráfizetéssel cserélni újabbra az alkatrészeket. -
tothjozsi96
addikt
válasz
SamSem58 #97770 üzenetére
Ja, 2010-es drivereket, gondolom.
Te tudod hogy neked mi a jó, de elég rossz döntés szerintem 2020-ban 1155-ös foglalatot venni 10-20 ezer forintokért.
Szerintem sokkal jobb hogyha naprakész egy rendszer, kár pedálozni a Windows XP-vel, nem jön hozzá semmilyen biztonsági frissítés, nem feltétlenül ajánlott a használata így nem és pedáloznék ezzel a dologgal.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SamSem58 #97754 üzenetére
Olcsó alkatrészek, full lebutított vrm rész, alap felszereltség, beteszed a procit "osqzt megyen"...az Acer meg egybe gépeket csinál, sanszosan abból van elbontva az a lap amivel driver téren lehetnek gondok és a fene sem ismeri (életemben nem láttam ilyen oem lapot).
Tetszik nem tetszik ez van egy ezer éve kipusztult platformhoz csoda hogy van még egyáltalán valami. -
_drk
addikt
válasz
SamSem58 #97757 üzenetére
Ez nincs teljesen így. Mint mondtam, meg ajánlották is az a kombó a mai napig életképes egyszerűbb felhasználásra (még játszani is lehet vele).
3-4 évvel ezelőttig még piaca is volt mert tényleg népszerű volt az a chipset.
Csak jött a Ryzen és robbanás szerű fejlődés zajlott le, kb 2-3 év alatt annyit fejlődött mint előtte 6-8 évig.
Kb mintha régi egy magos Celeronnal akarnál szórakozni mikor bejöttek a 2-4 magos procik.De a népszerű alaplapokkal mindig az a gáz hogy elfogynak, és már használt piaca sincs, csak nevetségesen túl árazottan.
Vagy a te esetedben hogy várod el hogy egy 10 éves technika még ma is a polcokon legyen. Holott az előző szériás mobilok is ritkán maradnak fent. De 10 év alatt még a legtöbb kocsi is 2 új változatot kap már.
De tvnél is azóta ahol 720p ment árban, most már veszed a 4k-sat.
10 év rengeteg idő... -
_drk
addikt
válasz
SamSem58 #97755 üzenetére
Te most 10 évet mentél vissza az időbe!
Szerintem ez a foglalat max a 4. Generációig volt forgalmazva, ma meg már a 10. Megy.
Örülj ha egyáltalán kapsz valamit boltból számlásan. De lehet az is csak kint maradt a weblapon véletlenül. Én a közelben kisebb számtech boltokat is meg kérdezném.
Hátha valahol maradt valami, ez nagyon népszerű foglalat volt, nekem is ez megy 9. éve, tapsot neki!A fapados annyit jelent, hogy ezek alsó kategóriás lapok. Kevés és gyenge ramokat támogat csak például, de hasonlísd össze azzal ami neked volt.
-
SamSem58
aktív tag
válasz
SamSem58 #69193 üzenetére
A kiebrudalás nálam azt jelenti, hogy menjek a témával már a búsba, mert eleged - elegetek van az alaplapos kínomból. Egyébként köszönöm a válaszodat
és, ha ez a csoda netán elindul, ígérem tanulságul közzé teszem, hogy a szenteltvíz, vagy a szerencse indította e el - mert itt a tudás nem sokat ér. ugyanis a kondenzátorok jók, a Ramok jók, a proci jó, táp jó, az alaplap nem sípol, rövidre zárva az eredmény pedig ugyan az, vagyis csak a LED-ek világítanak, meg a ventilátorok pörögnek, a monitor fekete
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
SamSem58 #69146 üzenetére
Kérdezz rá a Nem indul és mi a baja a gépemnek topik-ban. Hátha valaki megfejti neked a hiba okát.
Nem nagyon ismerem ezeket az AMD-s lapokat, de az aprón van három Asus-A8N-E is, csak egy a gond velük, hogy ATX méretűek.
Nem férne be a házba?(#69147) KAMELOT
Már írta, hogy max. 10K .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
SamSem58 #69142 üzenetére
Én a Media Player Classic Home Cinema-t használom. Nagyon jól testre szabható. Többek között a megfelelő hangkimenet is beállítható. Nálam teljes képernyőre váltáskor már a Tv-n jelenik meg a tartalom, és az alapértelmezettől eltérő hangkimeneten szólal meg. Egy próbát megér.
(#69141) nimfas
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
SamSem58 #69128 üzenetére
Persze szívesen!
~33K-ért már a legújabb LGA1150-es foglalattal, 3év kiskergaranciával megkaphatsz egy internetezésre való félkonfigot (amit később fejleszthetsz).
A tápod valószínű elég lenne. Mondjuk alá nem egy 6K-s deszkát vásárolnék az biztos.(#69130) SamSem58
Hát ez esetben a mostani CPU-d alá vadássz egy működőképes lapot. Több elvárást nem nagyon tudsz támasztani vele szemben. Mi volt a lapod, CPU-d pontos típusa? -
bluyoo
nagyúr
válasz
SamSem58 #69124 üzenetére
A régi "gamer" LGA775-ös vasam ma már csak netezésre van használva (E8400).
Mint már írtam én nem venném meg. Nem sok értelmét látom olyan gépnek ami már ma éppen hogy teljesíti az elvárásokat (már ha teljesíti).
Talán az Asus P5L-MX + C2D E6600 + 2X2Gb DDR2 kb. 12K. Ami egy kicsivel előrébb lennél, és "nagyon olcsó". Kis keretemeléssel (a postán spórolva) LAP+CPU+RAM összeállítást is vásárolhatsz.
LGA1155 foglalattal pl.: Celeron G540 + Asus P8H61-M2 USB3 + 4Gb DDR3 kb.23K. Esetleg AMD FM2/FM2+ os konfig.
Itt valószínű HDD is kellene ugye ezeken a lapokon már nincs IDE csatlakozó, csak SATA. Viszont foltozgatva évekig kiszolgálhatja a netes felhasználást. Na meg a HD6570 is felesleges, ugye van iGPU.
De egy keretet, meglévő hardvert, felhasználást írva a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban összedobnak neked egy megfelelő vasat.(#69125) nimfas
Így kell időben tájékozódni!
SATA Express sincs rajta, viszont Intel LAN a Qualcomm Atheros helyett, több PCI slot, kevesebb PCI-e. Nagyjából ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest