- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz
Milka 78 #98542 üzenetére
Köszi! Igazából csak nézem az opciókat és itt leírásokban majdnem ugyan az minden. Mai világban meg simán rátesznek pár ezret egy kis díszítés miatt.
Hosszabb távra tervezek.
Ryzen 3100at néztem ki, azt ha lehet kicsit húznám is.
Intelnél nem tetszik a zsákutca, a 3600as most nem ér annyit, így maradt a kicsi Ryzen főleg hogy videokártyában se gondolkozok a legekben, 1660super van ki nézve.
De a jövőre gondolva kell a B550, aztán majd ahogy a piac hozza: 3600 vagy 5xxxx vagy 6xxxx. (ezeket nem tudom mennyire kell majd húzogatni hogy jók legyenek majd, de szerintem itt már majd olyat veszek amit nem is kell ha nem bírja az alaplap.)
Egyelőre 16gb Ram kezdésnek, de majd ehhez is később ha kelleni fog akkor + 16gb, tehát kell a 4 foglalat.
Úgy látom ez az alja a b550nek.
Na de ugye a 3100as alá nem akarok 40et költeni az alaplapra, mert akkor a 2 együtt annyi mint az Intelnél ami tényleg gyorsabb a 25k-s alaplappal is. -
_drk
addikt
Hello
Mi a különbség a díszes sason kívül a két alaplapon?
GIGABYTE B550M DS3H és GIGABYTE B550M AORUS PRO
Meg látom még világít is.
Ezen kívül ad valami pluszt?
Megéri a +10k felárat? -
_drk
addikt
válasz
SamSem58 #97757 üzenetére
Ez nincs teljesen így. Mint mondtam, meg ajánlották is az a kombó a mai napig életképes egyszerűbb felhasználásra (még játszani is lehet vele).
3-4 évvel ezelőttig még piaca is volt mert tényleg népszerű volt az a chipset.
Csak jött a Ryzen és robbanás szerű fejlődés zajlott le, kb 2-3 év alatt annyit fejlődött mint előtte 6-8 évig.
Kb mintha régi egy magos Celeronnal akarnál szórakozni mikor bejöttek a 2-4 magos procik.De a népszerű alaplapokkal mindig az a gáz hogy elfogynak, és már használt piaca sincs, csak nevetségesen túl árazottan.
Vagy a te esetedben hogy várod el hogy egy 10 éves technika még ma is a polcokon legyen. Holott az előző szériás mobilok is ritkán maradnak fent. De 10 év alatt még a legtöbb kocsi is 2 új változatot kap már.
De tvnél is azóta ahol 720p ment árban, most már veszed a 4k-sat.
10 év rengeteg idő... -
_drk
addikt
válasz
SamSem58 #97755 üzenetére
Te most 10 évet mentél vissza az időbe!
Szerintem ez a foglalat max a 4. Generációig volt forgalmazva, ma meg már a 10. Megy.
Örülj ha egyáltalán kapsz valamit boltból számlásan. De lehet az is csak kint maradt a weblapon véletlenül. Én a közelben kisebb számtech boltokat is meg kérdezném.
Hátha valahol maradt valami, ez nagyon népszerű foglalat volt, nekem is ez megy 9. éve, tapsot neki!A fapados annyit jelent, hogy ezek alsó kategóriás lapok. Kevés és gyenge ramokat támogat csak például, de hasonlísd össze azzal ami neked volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest