- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
codec #101782 üzenetére
A gyerekeimnek jó ideje megvannak a 490 - esek, megy bennük a 10600k minden gond nélkül, de elfogadom, hogy te belefutottál esetleg egy hibásba. Nekem is volt már hibás Giga, Asus lapom is, pedig agyon voltak dicsérve általában máshol. Ha ránézel az adatlapomra, láthatod milyen lapom van, szóval messze vagyok mindenféle fanságtól.
-
MM
őstag
válasz
codec #101734 üzenetére
Azon a lapon nem túl acélos a VRM, ráadásul Realtek LAN.
(a csiricsáré bordák sajnos megtévesztőek...)MSi Z590-A PRO rendes VRM meghűtve, Intel LAN és szintén 50K körül megcsíphető!
(Tény, hogy ez már 200W felett van, de az is látszik, hogy a normálisabb lapoknál erre készültek...)
-
kolopele
nagyúr
válasz
codec #101268 üzenetére
Egy MSI Z590 A-PRO pl. mindenképpen remek vétel, ahogy a 490 - es is az még mindig. Gyerekeimnek ilyen 490 - es van mindkét gépben 10700 - as procikkal, stabilan tartja az all core 4.6 GHZ - et miközben a VRM teljes kínzó terhelésen is max. 55 fokos, mindezt max. 1.16-1.2 volt fesz mellett.
-
Pepe78
őstag
válasz
codec #101197 üzenetére
Köszi.
Köszönöm mindenkinek.
Sry, hogy nem követtem az összefoglalóban leírtakat. Legközelebb úgy lesz.Végül Gigabyte B560M Aorus Pro lett.
A fiamnak is lehet lga1200 lesz szintén I7-10700 cpu val.
A Gigabyte-nak van egy olcsóbb modellje is :
B560M Aorus EliteNyugodtan válaszhatjuk neki ezt is?
-
Ateszpapa
addikt
Tetszetős lapka, meg is rendeltem de itt olcsóbb is
-
bluyoo
nagyúr
Most akkor érted, vagy nem as csupasz szó jelentését?
Mellesleg kötve hiszem, hogy jobb/strapabíróbb lenne egy csupasz tápkörű deszka, mint egy hőcsöves rézhűtővel ellátott. Hiszen pont azért nincs rajta bordázat, mert "spórolt" a gyártó!
De csak kérdeztem, hogy szerinted tényleg jobb a EP45-DS3R ugyanannyiért mint a p5q Deluxe?#66968) AndrewTdi
Akkor rendben!(#66967) AMD_ok
Szívesen! -
Andrej1
aktív tag
Komoly tuning elég szubjektív . Én nem tuning rekordokat akarok álligatni hanem a prociból a legtöbbet kisajtolni stabilan (Vizzel lesz hűtve) . Kezdetben egy I5 k szériás proci lesz később egy I7 k proci . Kb annyi tuning kell mint a mostani C2D E8400 ami 4000 Mhz-en megy feszemelés nélkül
. Nos ennek függvényében érdeklődök Ranger VS Hero ? Nincs valami teszt ahol a két lap tuningpotenciálját hasonlítják össze ?
-
Andrej1
aktív tag
Az ASUS MAXIMUS VII RANGER (s1150) 45990 Ft.-
Az ASUS MAXIMUS VII HERO (s1150) 52990 Ft.-A hero azért egy picit jobb. +2 sata csatlakozó, valamivel jobb audió, de talán a legfontosabb a jobb processzor tápellátás. A hero-nál 8 teljes fázisú, a ranger-nél osztott.
A hero-nál valamivel jobb szilárd kondikat használnak.
És még egy különbség a hero és ranger között, hogy nincs az a ledvilágítás a chipset alatt.7e forint a két lap között a különbség. Megéri a Herot-t venni vagy a Ranger is jó lesz ? Gyakorlatban van/lehet érdembeli különbség egy átlagos usernek hogy a processzor tápellátása a Hero-nál 8 teljes fázis míg a Rangernél osztott ?
-
trikko
tag
Üdv.
Ehez sajna elég láma vagyok!
Viszont nemrég volt egy olyanom hogy a rendszernél azt írta telepített memória 8Gb zárójelben elérhető 3,3Gb.
Ezután kikapcsoltam a gépet kivettem a memoriákat majd visszatettem és most ugyan úgy telepített 8Gb elérhető 7.97Gb.
Nem tudom ez mit takar!Egy tesztet lefutattam Memtest-el ,szerinte rendben van!Üdv
-
Andrej1
aktív tag
Árban pár ezer Ft különbség van a kiszemelt lapok között . Szerintem maradok a jó öreg Asusnál, Mondjuk az Asrock sem tünhet rossz választásnak . De még megálmodom míg el nem adom a mostani konfigom .
Köszönöm Gamer21 perecKING
Még mindig vacillálok . De egyre jobban tetszik a Ranger
Mi a különbség a Ranger és a Hero között ? 10k van a két lap között ( a Ranger javára)
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek !
-
Areturus
tag
Köszönöm! Azonban lehet módosul a terv mert az jelenleg nincs az eladónak. Helyette egy ASUS Maximus VII Ranger-rel jól járnék? [link] nem nagyon ismerem ezt a RoG szériát van akinek ebben nagyobb tapasztalata van megosztaná velem? Van ez olyan minőségi és/vagy alternatívája a Sabertooth-nak? Esetleg ebben az ársávban más lappal jobban járnék?
-
Ren Hoek
veterán
Jelenleg egy 2x2 GB-os 1600 MHZ-es G.Skill pakkom van, és láttam ilyet (talán típusszám más, de a késleltetések és MHZ ugyan az... jelenleg is forgalmazva. Ez akkor gond nélkül működne majd ha mellépakolom, gondolom. (Vagy CSAK teljesen azonos tÍpusszámmal megy?)
Netán akár + 2 teljesen más típusú modullal is menne?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest