Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
jim bcs #64599 üzenetére
Olvastam teszteket a vanguardról.
Az alaplapi hangkártyája átlagos, ez megért volna nekem pár ezressel többet.
Az ígért öt év garancia itthon 3 év mindenhol, legalábbis webshopokban. A plusz két évet hogyan lehet érvényesíteni adott esetben?
A minőségi összeszerelés és a stabilitás mit jelent egy alaplap esetében? Hogy nem indulgat újra, nem szarakodnak a kimeneti portok és lesz hozzá driver 5 év múlva is az akkori oprendszerre? -
McSzaby
őstag
válasz
jim bcs #64509 üzenetére
Igen, így van. Ez egy olyan gép lesz, amit nem fogok nap mint nap használni, arra laptopot használok.(facebook,youtube,ssh,scriptelgetés) Ez a gép majd csak arra kell, hogy max. 2-3 vmware-s linuxot futtasson havonta egyszer, illetve heti 2x kb. Fifa 15-t nyomjam rajta, szal nem akarok sokat költeni. 10e-ből -ami a különbség - már majdnem megvan a 4 GB-s ramom, amit veszek bele, vagy mondhatni ez már az SSD fele.
-
TechN7ne
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
jim bcs #64512 üzenetére
"de én inkább eladnám a procit és váltanék 1150-re, ez pontosan az az alkalom amikor ezt kellene meglépni"
Minek váltson,verje magát plusz költségekbe?
1155 bőven jó még mindig mindenre,nem hozz annyi pluszt hogy megérje.Am megjegyezném,1155 gondmentesebb és hűvösebb széria volt,aki teheti az maradjon rajta.
-
Ciripke
tag
válasz
jim bcs #64468 üzenetére
Köszi a választ, igazad van, így nem is szállok e l a költségekkel.
nem írtam, de ITX-es méretben gondolkodom a hely miatt, ezért az Asrock B85M-ITX lapját néztem ki. optiaki Kimenet is van rajta, ami külön jól jön az erősítőre kötés miatt.
Köszönöm a segítséget, szerintem őt választom
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
jim bcs #64468 üzenetére
"minden gyártónál van semmirevaló"
Nem mindegyik gyártonál,azért ezen is vitatkoznék.
pl. Asrock 10k-s lapjai is ugyan olyan gyors és megbízható minta felső kategóriás darabjaik.
Különbség a bemenetek száma-típusa,hogy van e rajtuk hűtés és esetleg tuningolhatóak e,ezeken kívül ugyanolyan működő képesnek kell lenniük,mint nagy testvérük. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
jim bcs #64465 üzenetére
Nem mindenre megoldás a garancia,ha nem tudod érvényesíteni.
Instabilitás,lassulás,melegedés,stb.,ezek mind nem hibák ha ezek mellett tökéletesen működik a lap,mehetsz a jó istenhez is.
Ilyen esetekben nyugodt szívvel hordozhatod vagy 5 évig a fent említett hibák valamelyikét,te főzted,edd is meg.Van egy jó példám erre,.
Anno vettem egy HD7770-t MSI példányban 3 év garanciával,melegedett,hangos volt.
Itt az oldalon eladtam rá pár napra,új tulajdonosának garanciáztatni kelletett,mert megadta magát rá 2 hónapra,el is intézte neki az adott bolt.
Én az MSI után nézegettem a többi 7770 kártyát,és egy XFX-re jutott a választásom amihez hazánkban csak 1 évet adnak. Az egyik legjobb minőségű HD 7770 kártya volt,teljesen hangtalan hiper szuper.
Mai napig működik,boldogan használja jelenlegi tulajdonosa.Szerk.: 2 év bőven elég mindenre,de rengeteget számít a választott bolt intézkedése,megbízhatósága.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #64463 üzenetére
Alapból az 5évet, évekig csak az Asus adta a TUF deszkákkal. Sokak meglepetésére pont az ASRock volt a második, aki az egyik lapcsaládjára bevállalta. Ugye az Overclocking sorozat tagjai, kivéve a legolcsóbb Z87M OC Formula-t (az 40K alatt lett volna
).
Kár hogy legtöbbször a kiskerek, ezekre a lapokra is 2évet adnak itthon, jobb esetben a 3-at!
A TUF lapoknál legalább a 3évet vállalják, néhol az 5-öt is.
De egyes üzletekben tudsz garanciakiterjesztést vásárolni, ahol néztem +16K. -
Darknech
csendes tag
válasz
jim bcs #64241 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
1 VGA lenne a gépben, de a Gryphon kb egy árban van a Sabertooth Mark 2vel, a Gene pedig majdnem annyi, mint a Hero. Akkor már nem érné meg jobban egy ATX? A hellyel nem kell spórolni, szép nagy ház van, sok ventilátorral. Vagy valamivel jobbak is a javasolt lapok, azért érnék meg jobban? -
TYÜTYI2006
tag
válasz
jim bcs #64034 üzenetére
A maximus 7 formulát meglesem jobban
A Z97 mark1 eleve kiesett, mert 10 sata portosat nézek.
maximus 7 hero: ugyanazon okból kiesett.
A rangeren meg már csak 6 db a sata port ráadásul.
Amiket konkrétan kinéztem, mert több is az ára miatt esett ki, meg asust akarok ugye:
z87 deluxe dual / quad
z87 ws
z97 deluxe
Felszereltséget nézve ezek tetszenek a legjobban eddig. -
Rica
senior tag
válasz
jim bcs #63965 üzenetére
Sajnos a Maximus nagyon draga, ennyiert nem akarok RoG allampolgar lenni
Most mar csak egy szempont erdekel, hogy ne legyen total kaosz a fejemben, az hogy kell-e nekem jobb deszka az Asrock z97 extreme4-nel, ha az r9 290x-et akarom nyujtani rajta? Lattam Sapphire Tri-X tesztet, 1160-on stabil voltNkem is az kell
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
jim bcs #63890 üzenetére
és 4570-nel okés a dolog?(mmint a gigából az a típus,amit írtam, mert azt vágom h oda elég a b85ös lap, csak magáról a lapról nincs sok fogalmam, h mennyire megbízható) Mert próbálok kicsit farigcsálni a költségeken(és ugye itt mindjárt 6k-t spórolnék a lapon, további 1k-t a procin), lehetőleg úgy, h az ne sok teljesítményvesztést jelentsen. (mert gondolom a 100Mhz-en, meg a pár plusz utasításkészletenen egy két hozzám hasonló n00b user aligha véli felfeldezni a különbséget a 4570 és a 4590 teljesítménye között, de lehet ezt rosszul tudom)
-
Winne
nagyúr
válasz
jim bcs #63890 üzenetére
Van most neki egy a gépében, de az kb őskori gép, szerintem sima pci. Mondtam neki keresse meg a dobozát. Ha az nem jó és nincs natív, vagy előre kivezethető, akkor maradnak amiket írtál, bár nem tudom mennyi pénz, gondolom nem agyrém összeg.
A házon is meg kell néznem van-e elől kivezethető csati.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
jim bcs #63821 üzenetére
És ez a Termal Armor dolog mennyire használható?
Régebbi Asus lapoknál olvastam, hogy sokakat zavar, mert a ventilátor, ami a "hőpáncél" alatt keringeti a levegőt túl hangos...
Szeretem, ha a gépem hűvös, de azért ne legyen porszívó hangja...Ez a Gryphon Z97 Armor Edition jelenleg egy árban van a Z97 Sabertooth MK2-vel (Armor nélkül).
Nem nagyon ismerem az Asus újabb alaplap típusait (persze a specifikációkat össze tudom vetni) szóval kérdezném, hogy van-e valami olyan tulajdonsága a Gryphon-nak, amiért érdemes inkább azt választani?
(nekem egyedül az integrált hangkártya szól a Sabertooth mellett, mert az talán valamivel jobb, mint a Gryphon-é... A jelenlegi Asus D1-em sajnos PCI-os, szóval azt már nem tudom majd használni) -
Tatinho
tag
válasz
jim bcs #63814 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
i5-öt használtam már, szerettem, de bőven kiszolgál ez az amd is.
Azt meg tudod nekem mondani hogy a 99FX mivel erősebb/jobb a 97-nél? Szívesen költök rá ha megéri de eddig csak olyan különbséget olvastam hogy talán több vga-s rendszerekhez jobb. -
válasz
jim bcs #63778 üzenetére
Most nincs rá annyi plusz pénzem hogy vegyek 8gb ramot+ egy 1150 es lapot és procit. 1-2 hónapon belül gépújítást tervezek, ebbe a gépbe pedig azért kell egy s775 alaplap mert ez a gép még használatba fog maradni családon belül. De köszi a tippet.
Üdv.
Szerk.:bár amennyibe kerül egy új lap lehet veszek egyenlôre egy g3220 at és egy 1150-es lapot.
-
Tutti-amigo
tag
válasz
jim bcs #63733 üzenetére
Nagyon bejön nekem ez a mini-itx dolog de van egy pici gond így vele. Nekem kéne hozzá valami wifi-s megoldás. Tehát vagy 2db pci-e vagy a pci-e mellé egy sima pci slot is kéne. De úgy látom mini-itx-be ilyen nincs hanem akkor már az is integrált megoldású. Asusba azért már elég húzós ára van viszont ez az asrock H81M-ITX/Wifi egész elérhető áron van. Nem egy Asus de majdnem. Erről mit gondoltok. Azért lenne jó a mini-itx mert most ezt így nem használnám ki mert most egy nagy házba menne és kábelen csatizna a routerbe de később váltásnál egy új házba betéve és összekapcsolva okosTV-vel nagyon jó kis házi mozis cucc lenne belőle. Mit gondolsz?
-
Tutti-amigo
tag
válasz
jim bcs #63730 üzenetére
Egy régi Aerocool házam van amiben atx és matx lap is használható de itx rendszerem még nem volt. Meg kell néznem, hogy az használható-e benne. Gyanítom nem mert amikor vettem olyan 2003 körül talán még nem volt itx. De nem tudom. Az itx nagyon tetszik de új házat már azért nem vennék úgyhogy ennek függvényében kell majd döntenem asszem.
-
Tutti-amigo
tag
válasz
jim bcs #63728 üzenetére
Hali!
Az első kettőt néztem meg. Bármelyik megfelelő. Hát igen viszont az új foglalat gondolom elég drága lesz kezdőben, de amire meg nekem kell arra nem lesz érdemes annyit kifizetni. Mire leesnek az áraik majd addigra meg lassan majd ezt lehet lecserélni úgyhogy ez teljesen jó lesz nekem.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Üdv
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
jim bcs #63717 üzenetére
Azert ez nem igy van. Gigabyte Z87X-UD4H/ Asus Rampage IV Extreme / MSI MPower Max AC lapok utan nalam a MSI a nyero. Asus-bol van most is Z87i-Pro, volt Z77-es Saberom, Maximus V Formulam, Z87-es Saber is jart mar nalam.....
Megvan az Asus-nak is a bugja, eleg rendesen. Nalam meglepetes mennyire jol teljesit a mostani MSI lap....oda nem adnam semmi asus lapert! -
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #63709 üzenetére
Hát azt szerintem nem tőlem kapod.
Egyelőre nem lesz kibontva (még az sem biztos hogy én bontom ki).
Valószínűbb hogy új gazdája lesz, nálam meg egy ("K"-s?) Ivy CPU landol. Így a fejlesztés majdcsak ingyen lenne és így talán még idén megvenném az az átkozott monitort is.(#63710) Goblin12
Valószínű hogy ugyan úgy kezelni fogják a 128Gb-ot is. Bár ebben azért nem vagyok biztos ... -
ath
senior tag
válasz
jim bcs #63574 üzenetére
elég fájdalmas ez a gép-összerekás
ez így akkor komplett, lehet végsőnek mondani? már nem nagyon változtatnék rajta. 100tól eléggé elszaladtunk
Asus R9 270 2GB DDR5 R9270-DC2OC-2GD5 videokártya 36 hó gar. 45,985 Ft
Asus VANGUARD B85 alaplap 36 hó gar. 24,331 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memória 36 hó gar. 23,268 Ft
FSP 400W HEXA+ tápegység 36 hó gar. 10,447 Ft
Intel Core i5-4440 processzor 36 hó gar. 44,914 Ft
Sharkoon Vaya 4044951011728 fekete számítógép ház 24 hó gar. 8,255 Ft
Western Digital 500GB 64MB WD5003AZEX merevlemez 24 hó gar. 16,266 Ft
vagy húzzak a milyen gépet topikba -
-
asvald
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
jim bcs #63472 üzenetére
Hát kinézetre pofás kis deszka. Na meg ahogy elnézem, minden megvan rajta amit csak egy alaplapra rá lehet forrasztani.
Az ilyen lapokat fájó szívvel raknám egy zárt/nem plexis házba.
(#63470) zsoika
(#63474) alfiboy
Hát nekem idáig egyszer sem jött be ez az olcsón veszem a hardvert ....
Remélem most nem ejtenek pofára. -
Tomi0703
addikt
válasz
jim bcs #63383 üzenetére
Talan igazad lehet. 10-12 k-bol mar megvan egy 775-os ddr2-es konfig. Elviszem oda ahol vettuk a gepet, ott meg vannak ilyenek. 3K-ert max alaplapot cserelek. Ha ennel tobb akkor inkabb valtok. Amugy mamameknal van a gep, szoval nekik ez a P4-esis megfelel.
Ahogy gyorsan korbeneztem ezeket talaltam: [link] es [link]2
Nem tudom, vilag eletembe Intelem volt, Amd vagy Intel lenne jobb? Csak netezes lenne rajta, kesobb lehet lenne bele valami kisebb vga a kisunokaknak ha jatszanak (nem kell hatalmas gepigenyu jatekra gondolni). -
beroch
tag
válasz
jim bcs #63305 üzenetére
jah értem igen játékra kell a gép mert a mostani gépem egy mini lap asus p8h61-m lx3 plus r2.0 benne 6gb ram 1 gb vga és egy i3 3,2 ghz és szépen is visz mindent csak már azért a mostaniakat már csak médiumon jah és csak 1400x900 ba játszom de szted akk elég lenne egy H-lap és egy sima i5 ,8gb ram, 2gb vga ,ssd és fullhd ba maxon elmenne minden ?
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
jim bcs #63305 üzenetére
Sajnos ASUS-ból a Z97 WS eleve be se került volna az esélyes körbe, mint írtam a csatlakozók számát is néztem. Alap volt a minimum 10 SATA. Tehát WS-ből csak a Z87 jöhet számításba. A sima Z97 Deluxe elképzelhető árban, főleg attól is függ, kellene e nekem az NFC Express, mert akkor Z87 Deluxe Dual. Nem biztos hogy szükséges az igazából. Valószínű Iponról rendeklek, mert az SSD, hangkártya is onnan van.
-
TYÜTYI2006
tag
válasz
jim bcs #63284 üzenetére
4790K sincsen kizárva, de lehet hogy a 4770K olcsóbb, az dönti majd el. Mivel az alaplapokat konkrétan jól átnéztem, így legjobban az első 2 tetszett meg, és visszahoztam a 3-adikat, hogy az se rossz. Felszereltség, csatlakozók száma stb. MATX eleve kivolt zárva a csatlakozók száma miatt. Meg a szükséges bővítőkártyáknak is legyen hely stb. Például PCI portra nincs is igazán szükségem, inkább PCI-E kell. A hangkártyát meg jobb X16-osba tenni, olvastam tavaly.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest