- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPriest
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62649 üzenetére
Hát a "max.10k" az nem egy acélos keret a deszkára (sem).
Mindenesetre ahogy írtad egy LGA1155-ös deszkát, használtan már kaphatsz annyiért.
Lehetőleg B75-ös chipset-el szereltet vadássz. Pl. az AsRock B75 Pro3-M -et láttam 11K-ért ....
Bele mehet akármelyik szorzózáras I5 amit a keretedért megkapsz.
AMD oldalon szerintem esélytelen hogy 10K-ért normális deszkát kapj (alapból szolidabb a kínálat mint az Intel oldalon). De ha tuning nem lesz akkor nem is választanám az FX-et. Ahogy előttem írták az FX-et szinte kötelező tuningolni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62658 üzenetére
Szerintem pont azért nem lenne a legjobb választás számodra. Melyik üzletben vásárolnál?
(#62660) Ace Ventura
Többször nem vált be számodra, és most az olcsóbb szegmensből szeretnél. Még szép hogy kerüli az ajánló a márkát.
Bár mostanában nem panaszkodtak az ASRock vezérlésére. Az ASRock H81M még bele is férne a keretedbe.
De a Gigabyte GA-H81M-HD3 is ami még DisplayPort-ot is kapott. Mindkét lap kapott előlapi USB3 kivezetést (Etron EJ168A és VIA VL805 chip).Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62664 üzenetére
Az első üzletben ahol néztem 12300Ft az a deszka! Szóval akkor simán csak rossz üzlet lenne!
Mondjuk a 10K-s kereted felett van mindkettő. Használtan 13K-ért már ASRock B85M Pro4 is van ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62666 üzenetére
Nem B75-Pro3M, hanem B85-Pro3M! Teljesen más CPU alá való a két deszka.
A B75 az LGA155-ös foglalat, a B85 az pedig az újabb, LGA1150-es foglalat (mint a H81-es lapok).
Szóval ha használt I5-öt akarsz olcsón akkor LGA1155, ha újat és a modernebbet, akkor az LGA1150 ...
"Szerk:12300-ast hol láttad?" [link](#62667) Nowi
A mITX méret mindig is drága volt. Milyen CPU alá és főleg mekkora kerettel keresel dekát?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz pcgamer01 #62675 üzenetére
ha nincsenek nagy igényeid egy GIGABYTE GA-H81N is megteszi ebbe mehet i5-i7, vagy ezek jöhetnek szóba-->
MSI B85I
MSI H87I AC
MSI B85I GAMING
ASUS H97I-PLUShaswell refresh-hez GIGABYTE GA-H97N-WIFI
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz pcgamer01 #62831 üzenetére
(#62831) pcgamer01
akár, de én matx/itx-ben utazok és ha nincs külön kérés atx-re akkor megy az matx(#62757) miresz
na a tunigari meg a legnagyobb, miért nem poroltót adnak ajándékba mert az fog csak igazán kellenei[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz pcgamer01 #62910 üzenetére
Na igen a Giga ez ügyben elég szűkszavú. Hát nagyjából, számold meg a kis kockákat a CPU foglalat körül.
(#62911) ViZion
Hi!
Na ez jó kérdés.
Az LGA2011-re szerintem már idén, a Haswell-E -vel.
Az LGA1151-es foglalatú alaplapok pedig jövőre, a Skylake-el.
Hát a stabilitás nem csak a deszkán múlik. De szerintem érdemes viszonylag komolyabb deszkát a konfigba tenni. Pl. az LGA1150-es foglalattal ha szorzózáras CPU-val rendelkezel a legdrágább deszka is megáll 30K környékén. Ok egy-két "gamer" deszka valamivel drágább is lehet.
Egy szorzózáras I5, I7-es alá szerintem nem akkora érvágás egy 25-30K-s deszka.Viszont az is igaz hogy egy olcsó H81-es lapban is működőképesek.(#62912) M_o_g_y_i
Sajnos azon a listán korántsem található meg az összes deszka. A szorzózáras CPU-k alá szánt lapok pedig egyáltalán nincsenek benne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz pcgamer01 #63145 üzenetére
ebben a mezőnyben a Gigabyte GA-B85M-D3H
picivel fentebb természetesen csak ASUS vagy EVGA, msi-vel én szívtam eleget így egyenlőre nálam utolsó helyen áll, nálam ASRock csak a felső házból azaz 40k felett
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kupon kunyeráló
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok