- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anytime
őstag
válasz
jim bcs #73215 üzenetére
Mert meg fog esni majd a 980 / 980 Ti ara es akkor lehet, hogy cserlnem majd a vga-t. Kerdes, hogy a 4670 eleg lesz a nagytestverhez?
Ha igen, akkor nem akarok huzhato procit, az a resze nem erdekel.
MSI / ASUS STRIX OK???Ok, a kulso hangkari sem gond, bluyoo mester is irta, hogy jo, csak tervetek 😀, de akkor itx-en ez nem megy? Marmint a ket kartya?
-
anytime
őstag
válasz
jim bcs #73212 üzenetére
A mostani i54670, amit sztem jovore K-s lesz, szoval a Z97-nek adjuk meg az eselyt
Bluyoo: mATX-en van ket PCIe sin, en most az mITX-re kerdeztem ra
, vagy valamit rosszul neztem???
Az alaplapinal rosszul fogalmaztam, alaplapra ultetett dVGA termesztesen,De ez a ket dolog ezek szerint nem megy az itx vonalon
-
Murty
csendes tag
válasz
jim bcs #73198 üzenetére
Milyen lap kell ami komolyabb az oc-hoz, dvga szerintem R9 380 vagy R9 380X lesz 4gb, elmagyaráznád nekem hogy a lap miért nem alkalmas oc-hoz, mert elvileg a chipset "Z170", mit kell nézni ilyenkor?
bluyoo: Köszönöm de usb 3.1 annyira nem izgat, bár később biztos jól fog jönni.
-
anytime
őstag
válasz
jim bcs #73137 üzenetére
Szia!
Igen, az audio rész valóban fontos lenne. Az is lehet, hogy valóban az lesz, hogy a Supreme elég lesz majd a stereo fejesnek is, akkor meg felesleges lenne a hangkártya.
Néztem és talán fontos érv lehet a Gene mellett, hogy van m2 csatolója is. Feltételezem, hogy a 2 slot széles 970-es mellett egy m2-es SSD elfér. Nyilván a Supreme miatt itt nem használnék külön hangkártyát.
Ha a fenti kettő rajta van a lapon, egy USB 3.1-es bővítőkártyát is fel tudok még tenni ugye a lapra?
Ez egy picit másképpen a Gryphon esetében is érdekelne, de ott nincs m2 így a VGA - hangkari - 3.1-es bővítőnek kellene elférnie.
Mind a két verzió működik? Ha a Gene igen, akkor szerintem ő lesz a befutó.
A TT házakkal kapcsolatban van tapasztalatod?
(#73138) Teaway
Miért esik ki Nálad az mATX?
-
halasd41
csendes tag
válasz
jim bcs #73126 üzenetére
Max keret még alakulóban van...
Első körben ezeket dobáltam össze, hogy tudjam körül belül mibe fáj a dolog. Ház+Táppal együtt eddig 100k.
Ennél feljebb nem szeretnék menni egyelőre, max ha el tudom adni a laptopom reális áron.Alaplapon gondolkodtam, hogy ott tudnék spórolni az egészen, de ha húzni szeretném akkor nem tudom meddig érdemes lemenni.
Gigabyte GA-H97M-HD3 alaplap
Intel Pentium G3258 processzor
Gigabyte GT730 2GB GDDR5 GV-730D5-2GI videokártya
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX16C9T3K2/8X -
TomiLi
addikt
válasz
jim bcs #73122 üzenetére
Nem arról van szó, hogy tuning egy H-s lapban, hanem inkább arról, hogy fixre be lehet állítani a K-s cpu turbo órajelét?
Fölé semmiképpen nem mennék. Tehát egy 6700K-t lehet a megfelelő h-s lapban 4.2-ön járatni? (csak kíváncsiság, mert tényleg nem azon a 200MHz-en múlik a teljesítmény)
Vagy inkább az a jobb "út", ha egy Z-s lapban egy non K-s 6700-at 4GHz-re belőni? (Mármint ha lehet - mert nem tudom, hogy mik a lehetőségek...)
-
-FreaK-
veterán
válasz
jim bcs #72981 üzenetére
Köszönöm!
Korábban már kérdeztem (nem jött válasz), hogy ezekkel az integrált, de jobbnak mondott hangkártyákkal kiválthatom vajon az Audigy 2 kártyámat? Hangminőségben eléri vajon azt?
Mert ha nem, akkor egy hangkártyával is kell tervezzek amit megspórolnék ha lehet, erre csak egy sztereó erősítő és egy hangfalpár lenne kötve. Van USB dac is a fejhallgatóhoz, de nem szeretnék minőség romlást ezen a fronton.
-
-
törölt tag
válasz
jim bcs #72907 üzenetére
Félreértesz. Olyan lap kell, amire két darab 1920x1200-as monitort rá tudok kötni (DVI és DP porton), a HDMI-re (harmadik kijelzőre) pedig egy TV-t is, 1920x1080-as felbontáson. Ezeket tudva, Intel LAN-os legyen, mATX méretben. És azért írtam, hogy B85, H81, H87, mert ezek a lapok olcsóbbak, nincs szükségem egyébre (például nem érdekel a 9-es sorozat, a Z-s lapok pláne nem). A Vanguard ezt tudja, de az már 30 ezer. Nem akarok 20-25 ezernél többet elkölteni egy két éves chipsetre, ilyen szerény igények mellett. De dedikált VGA-t sem szeretnék.
-
bul07
nagyúr
válasz
jim bcs #72838 üzenetére
Hát még a rendelés menni is fog , de az összerakás , fene hosszú heteim jönnek , sűrű munkanapok, 24h munka 24h pihenés és ez így 10 napig, örülök ha ki tudom majd aludni magamat, és félek is hogy kialvatlanság miatt megsértem azt a fene rossz processzor foglalatot ami az intel használ, fenéért nem tudták lemásolni az AMD foglalatát
-
bul07
nagyúr
válasz
jim bcs #72824 üzenetére
MSI B150 GAMING M3 lap esetén elférnek egymás mellet az állábi alkatrészek
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8
Cooler Master Hyper 212 EVOMert ha nem férnek el akkor csak keresni kell másik alaplapot
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
jim bcs #72806 üzenetére
Szia
Értem, de akkor végülis egy Asus, nem gamer pár ezressel olcsóbb, az 5X védelmes is ugyanolyan jó mindenre kb, mint aminél odaírják hogy gamer xd. Proci az i7 lesz, (nem akarom egy hamar cserélni, így i7) a ram meg 8 giga, de egybe, ha később vennék még 8-at, illetve nem szeretem a kis 4-eseket. : )
Sőt, ugye sok évig a vga-n kivül nem akarnék semmit sem cserélni. Azért is kellene hogy akár 5-8 évig is jó legyen az alaplap. Megha ezek az új modern alaplapok elhasználódnak vagy valami...remélem nem kell kukázni procit, vga-t miatta, ergo csak nem úgy "romlik el" hogy tönkre vágja majdan azokat is. Ha kiadok 250-et akkor legyen jó, úgy vagyok vele. : ) -
ló úr
őstag
válasz
jim bcs #72776 üzenetére
Elhiszem. De nekem nincs 8 magos fx-em és nem is tervezek. szimplán csak a léapom miatt néha újraindul a ccuccos mert túlmelegszik. ezért kéne új lap. ezt a lapot ha eladom kb 6-8 ezerért akkor mondjuk 20 ból van egy fasza lapom amivel én kihúzom, és i3-ról beszéltem ami azért gyengébb mint ez az fx, az i5 tudom, h jobb de jelenleg nincs plussz pénzem ilyenekbe beruházni, és írtam is h nem új gép a cél, hanem h a meglévő legyen jó.
Abban egyetértek, ha új gépet építenék akkor már i5 lenne nem fx, de mivel egyelőre nem tervezek mégsem ilyet anyagi okok miatt, így marad a költséghatékony megoldás. Am sem vagyok egy nagy gémer egy gtx 650 van a gépemben ami nem egy erőművész bár visz mindent fullhdban max nem topp grafikával, de nekem megteszi
-
Vidual001
tag
válasz
jim bcs #72774 üzenetére
Gondolom még az F1 mámora alatt álltál és atsiklottal a felett, hogy Fx8120
Sajnos tönkre ment a 11 hónapos Asus M5a99x evo r2.0 lapom. Hétfőn viszem gariztatni, de biztos hogy gigabytera cserélem.
Persze az is szóba jöhet, hogy eladom az fx8120ast, és jön egy i5 4590k.
Ez esetben milyen lap ajánlott?
A raijintek triton víz és 2*8Gb 2400mhz Kingston ram, Asus matrix hd 7970 Vga marad. -
bul07
nagyúr
válasz
jim bcs #72774 üzenetére
usb 3.1 fontos lenne mert olyan 4-5évre tervezek, és pár év múlva simán ki tudom majd használni
Tuningolni nem akarok és nem is hiszem hogy lesz rá szükségem mert sose fogok olyan erős vga-t venni hogy ne szolgálná ki alapon
Csak azért hogy meglegyen az esély +10.000Ft hát nem hiszem hogy megér annyit
De nagyon tetszik a ASUS Z170-A
Így gondolkozok
ASUS Z170-A 46.700Ft + HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL15 KIT HX426C15FBK2/8 21.000Ft = 67.700Ft
MSI B150 GAMING M3 35.200Ft + HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/8 18.300Ft =53.500Ft
Bár hajlok erre is hátha bios frissítéssel majd menne
MSI B150 GAMING M3 35.200Ft + HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz CL15 KIT HX426C15FBK2/8 21.000Ft = 56.200FtAlsó hangon 11e Ft azért hogy hátha majd tuningolok amit már most se csinálok pedig van rá lehetőségem és kellene is mert CPU limitem van jelenleg
És persze a megmaradt pénz majd mehetne később a vga árába , lehet azon többet nyernék, mármint 11e Ft-al többe kerülő vga-val
Elnézést hogy annyit görcsölök de nem állok úgy hogy pár évente fél gépemet cseréljem , hanem min 4-5évre kell terveznem
-
ló úr
őstag
válasz
jim bcs #72774 üzenetére
Tudom, h nagyon nem érdemes csak ugye ha most elpasszolom procit meg lapot abbol meg egy i3 se jön ki hashwell szinten, es meg egy normalabb lapot sem art alatolni annak is. Egy i3 ~30-35 ezer ft alsohangon azalatt csak a G-s pentiumok vannak, plussz olyan 22-25 egy lap ala ami mar h97,atx meret (szuksegem van a sok csati miatt az atx-re). Magyarul 55-60 ezer ft. Na most egy i3 mindennapos hasznalat mellett nem nyujt tobbet mint ez az fx (szintetikus tesztek nem erdekelnek azok 90%-a parasztvakitas meg joska gyerek verpistike szindromas fogyatekossagat erositi maximum es az epeniszt noveli max 2 centivel). Jatekok alatt a 2 mag vs 4 mag megint nem tul nyero. (ne mondja nekem senki h nyers jatekteljesitmenyben a 2 magos i3 tobbet adna mint egy 4 magos fx. Most a virtualis 4 ma bullshitet megint felejtsuk el mert azon kivul h papiron meg winrar alatt jol mutat szart sem er egy gta v nel ). Szoval nekem ez a platform kiszolgalja igenyeimet. Tobbe kerulne uj platformot valtanom ami meg gyengebb is lenne osszessegeben mint ami van most i5 meg 45-50 ezer ft az meg mar plane nem jatsszik. Es most a fogyasztassal megint ne gyertek mert amennyi ido alatt az az i3-i5 behozna a ra koltott plussz penzt aramban addigra mar 30 magos i10-ek lesznek a holdon hasznalva a bevandorloknal. Ugyhogy igen amennyiben uj platformot epitenek mar ense fx-et vennek de mivel a 25 ezer vs 50 ezer ft rakoltes most nekem az olcsobb fele billenti a merleget mivel kiszolgalja egyelore minden igenyemet igy maradok a lapcserenel.
Koszi az ajanlasokat. Gigabyte lapok megbizhatoak? Iponbol vennem, 26-27 korul volt 990-es chipsetu 3 ev garra. De majd meg itt phn is szetnezek. Konkret tipusokat is ajanlhatnal
-
pete_21
addikt
válasz
jim bcs #72753 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mind a kettő tetszik, korrekt árban vannak igazából. Olcsóbbak, mint az az Asus, amit én néztem.
A Gigabyte-tal kapcsolatban nincs kivetnivalóm. Viszont az MSI-nél nincs USB Type C csatlakozó.
Jönnek majd olyan házak, amiknek az előlapján lesz Type C, és akkor úgyis oda kell kivezetni?
Nem tudom, hogy érdemesebb. Illetve azt se tudom, hogy mikor jönnek majd ilyen házak.
Egyébként a B és a H chipsetek között mi a fő különbség? (Azt tudom, hogy a Z chipset a csúcs, azokat a lapokat lehet tuningolni).
Ha jól látom, akkor a B-s chipsetben nincs RAID támogatás (ami nekem igazából nem is hiányzik). Ezen kívül van más, amiben butább a B chipset? -
fanci
tag
válasz
jim bcs #72635 üzenetére
Azthiszem igazad van,tényleg érdemesebb egy 1150-es lapba beruházni.Inkább indukok egy gyengébb procival és egy-két év mulva atalán lemennek annyira az árak hogy akár egy i7-es is meg tudok fizetni.
Tudnál ajánlani néhány olyan 1150-es lapot amibe most egy gyengébb(pl i3 vagy akár egy G3258)procit rakhatok de később akár egy i7-est is fogadni tud.A tuningképesség sem volna hátrány,persze csak módjával.
A keret igen szűkös,25e-ft körül lenne rá,gondolom ennyiből inkább használtban érdemes gondolkozni. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
jim bcs #72625 üzenetére
Akkor pontosítok (:
1. max 40e
2. i7 6700K, 960GTX, samsung 850 500Gb SSD, 16gb ram (egyelőre)
3. átlagos méretű (?) a házban van hely szóval ez nem szempont annyiravideós munkákra szánom a gépet, ezért nem szempont a tuning, max alapfeszen. lényeg hogy az alapokat tudja
-
HAX
tag
válasz
jim bcs #72602 üzenetére
+DR|FTK|NG
Már mind1 köszi, leboltoltam egy Asrock Végzet H97 Teljesítmény-t.
-
Adebayor
aktív tag
válasz
jim bcs #72558 üzenetére
játékra használom a gépet.
És igazábol azért amd, mert most is amd procim van, és egyelőre ahoz kell a lap, hogy addig legyen gépem, mig nem lesz uj proci.
Meg hát anyagiak. intel proci drágább, az oké hogy jobb is, meg kevesebbet fogyaszt.Nem értek hozzá, de ha a prociban van az integrált vga, akkor még nem tudom rákötni a monitort a gépre, ha nincs rajta olyan csatlakozó. Ha van rajta pl egy dvi csatlakozo az nem azt jelenti hogy integrált vga van benne?
mert egyszer úgy jártam, hogy vettem egy uj videó karit, és az alaplapom nem ismerte fel vagy mi, és a biost kellett volna frissitenem, de igy nem tudtam
amugy ez a 20-25 k nem azt jelenti hogy csak azért is ilyen drágát akarok
csak annyi a mostani keret. lehet ám olcsóbb is
-
Killer01
őstag
válasz
jim bcs #72361 üzenetére
Keret a Z97-re? egyenlőre nem szempont az ár.
Matx vagy atx? bármelyik jó, szvsz atx-ből nagyobb a kínálat.
Létezik olyan amin 2db m2-van de annyit nem fogsz érte adni hidd el és nincs is sok értelme. ettől függetlenül érdekelne (user-ként tudom hogy hülyeség, de nekem könnyítene a melómon).
A D1 cseréjét -ha más választás nincs- meglépem természetesen, elvégre van belőle pci-e változat. -
Milo629
aktív tag
-
ftamas0201
senior tag
válasz
jim bcs #72365 üzenetére
Nem számítottam ekkora kiadásra, még átgondolom ezt, de tudom én is jól ha hosszú távra akarok akkor azt nem árt fizetni. Amúgy ez az 1150 foglalat mennyire új? Helyt áll még Ez is? Illetve a hyper 212+ hűtő remegő gond nélkül? Mert akkor a gyárit nem is erőltetem, ezen az AMD procin jól teljesített eddig.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
jim bcs #72363 üzenetére
Néha néha használnám játékra is, igen. Ezek a procik és lapok már erősebbek a mostaninál? És én hosszú távra, évekre szeretném, helytálló lesz?
Csak mert akkor rendelném is és a felárat majd valahogy ledolgozom
Az i3 is megfelelne nekem néha néha,egy két új játékkal stb? Csak mert az i5ért már kicsit soknak érzem. Csak mert nézem a jelenlegi AMD 4 magos volt ez meg 2 de soha nem volt Intel gépem, erőben biztos van különbség azért. -
tomic
addikt
válasz
jim bcs #72346 üzenetére
Akkor jól emlékeztem,hogy a Z a tuninghoz kell. Csak nem voltam benne biztos. Tuningolni max a kíváncsiság miatt lenne. A két proci majdnem egy árban van azért gondoltam csak a K jelűt.Esetleg érték állóbb a tuning barátok miatt.
Vga ez egy jó kérdés napjainkban. 960 gyengécske egy kicsit. Bár nekem csak a COD multijaihoz kell Full hd felbontásban kimaxolt beállítással. 770 volt 2gb rammal de az kevés volt ezekhez az igényekhez.Ezért gondoltam az R9 380 4gb-ra. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
jim bcs #72169 üzenetére
Megkérdezhetem,hogy miben jobb az MSI B85M-G43 és ASUS B85M-G lap az ASRock B85M Pro4-nél?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
jim bcs #72158 üzenetére
Az egyik barátomnak 4440-ese van FHD-ba nem különösebben nyom többet 960 as alatt mint a mostani cpu-m. Mondjuk biztos vagyok benne hogy ha 970 tennénk alá ég és föld lenne a külömbség mert már oda 4.2Ghz-n a 6300 kevéske. Szívügyem a tuningolhatóság értem én hogy nem oszt nem szoroz 960 alá hogy most 4440-vagy 4690K. Nem tudom még milegyen
-
SECTORnooB
addikt
válasz
jim bcs #72148 üzenetére
Igazàból azt széretnèm ha 1-2 évig minden évbe eletetne egy erős közèpkategóriàs kàrtyàt.Nem akarok az abszolút felsőhàzból szerintem nem érnek meg annyi pènzt anno majdnem minden évbe nagy kàrtyàm volt 98gx2 gtx285 480stb de feleslegesnek éreztem. Ha màr cput cserèlek meg akarom huzogatni a bajszàt is és a külömbségeket is érezni akarom
K alá meg addig lenne ref hütő amîg nincs lóvé egy normálisra addig meg alap frek -
SECTORnooB
addikt
válasz
jim bcs #72146 üzenetére
Látom most is 2 ezret ugrott le a 6600K érdemes vele még pár hetet várni hátha lemegy 75 re? Igazat megvalva azért gondolkoztam 4690K-ba az elején mert nézegettem a teszteket és kb ugyan az a kettő + nem kell memóriát is cserélnem. De ha Skylake lesz nincs már jó hűtőre keret és ahoz meg nem is jár semmi
jólenne fölé a pár ezres 1150-es ref hűtő? -
takacsbotond
őstag
válasz
jim bcs #72088 üzenetére
Egy Dell oem lapot váltana, mert rossz helyen vannak a sata csatlakozók, és a vga-tól nem lehet hozzáférni.
A proci: I7 3770
Elsősorban használtban gondolkodom.Az ASROCK Z77 Pro3 lapról mi a véleményetek?
Illetve a Sata3-nak van valami valós előnye a sata2-höz képest?Mert ugyebár az utóbbi 3gb/s-t tud, és a leggyorsabb SSD-k is csak 500-600mb/s-re képesek...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest